Miksu Mäenpää-Louekoski

Halla-aho: "Pelkästään poliisin ja oikeuslaitoksen käyttämistä politikointiin"

Äärioikeistolaisen Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kommentoinut rajuin sanoin puolueensa kansanedustaja Juha Mäenpään eduskuntapuheista seurannutta poliisin esitutkintaa. Halla-aho syyttää poliisia politikoinnista, mikä on raju väite. Vieläpä vihreästä politikoinnista.

"Tämä on pelkästään poliisin ja oikeuslaitoksen käyttämistä perussuomalaisten vastaiseen politikointiin", toteaa Halla-aho Uuden Suomen mukaan.

Tämä on hyvin raju ja toisaalta mielenkiintoinen toteamus Halla-aholta.

Ei tästä ole kauankaan aikaa, kun Perussuomalaisten parista tehtailtiin nippu tutkintapyyntöjä Husu Husseinin (sd) todettua pari nasevaa ja osuvaa sanaa Perussuomalaisista ja puolueen kannattajista.

Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kunnianloukkauksista puhuttiin, vaikka tällainen tiedettiin perättömäksi ja täysin aiheettomaksi. 

Jussi Halla-aho puolusti toimintaa kaikesta huolimatta.

Lisäksi koko tämän tehtailun aloittajaksi ilmoittautunut Perussuomalaisten paikallispoliitikko ilmaisi myöhemmin varsin välipitämättömään ja ivalliseen sävyyn, että tiesi ettei tästä mitään tulisi.

Mitä tällaisen kampanjan masinointi Perussuomalaisten puolelta oli?

Voitte lukea Halla-ahon oman kommentin. Sieltä löytyy vastaus.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Halla-Aho unohtaa nyt sen tosiasian, että poliisi on päätynyt esitutkinnan suorittamiseen keskusteltuaan syyttäjän ja valtakunnansyyttäjäviraston kanssa. Pitäisi syyttää koko syyttäjälaitosta politikoinnista. Ei taida kantti "Mestarilla" riittää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kyllä Halla-aholla riittää siihen kantti ja on hän ennenkin syyttäjää vastaan hyökännyt. Siksi hänestä tykätäänkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuilla näyttää olevan listat rikoskomissareista ja heidän puoluehistoriastaan. Pelottavaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sinulle taitaa tulla yllätyksenä, että oikeusministeriö ylläpitää listoja vaalien ehdokkaista ja minkä puoleen listoilla he olivat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aho kuvittelee olevansa oikeuden yläpuolella.

Vaarallinen linja, ja osoittaa, ettei tuota puoluetta saa päästää hallitukseen.

Tuskimpa kukaa huolikaan.

Jarkko Mynttinen

Kansanedustajan toimessaan sitä onkin. Vaikka ei käytä välitöntä tuomiovaltaa, mutta säätää tuomiovallan rajat, kaikki lait mukaan lukien tuomioistuimien (tuomioivalta) toimintaa säätelevät laitkin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Edit. Tämä on vastaus erään myyttisen Mynttisen kadonneeseen kommenttiin, on ilmeisesti saanut häädön Puheenvuorosta, oliko trolli? Edit 2: tuli taas takaisin :D

Mutta ei saa puuttua itse oikeuslaitoksen toimintaan. Tässä tuntuu Halla-aholla olevan ymmärryksen puutetta vähän Trumpin tapaan.

Toinen juttu on sitten kansanedustajan syytesuoja puhujanpöntöstä lausuttuun. Jos ja ilmeisesti kun persut aikovat määrävähemmistöllään kaataa mahdolliset yritykset saada Mäenpää syytteeseen lausunnostaan, niin se tulee heikentämään entisestään heidän mahdollisuuksiaan yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa.

Persut maalaavat jatkuvasti itseään entistä enemmän nurkkaan. Eri näkemys lähes kaikesta muiden puolueiden kanssa tuo toki heille koko ajan lisää kannatusta, mutta tuota kannatustaan he voivat hyödyntää vain parlamentissa, eivät hallituksessa. Jos persut aikanaan kuitenkin onnistuvat pääsemään hallitukseen, se tapahtuu niin kovien kompromissien kautta, että kannatus rupeaa tippumaan. Tämä tulee olemaan persujen dilemma tulevaisuudessa.

Jotta persut voisivat yksin, ilman kompromisseja päättää maan asioista, heidän tulisi saada sata kansanedustajan paikkaa. Tämä on onnistunut vain kerran, sosialidemokraateille viime vuosisadan alussa, saivat muistaakseni 103 paikkaa eduskuntaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #44

"Edit. Tämä on vastaus erään myyttisen Mynttisen kadonneeseen kommenttiin, on ilmeisesti saanut häädön Puheenvuorosta, oliko trolli? Edit 2: tuli taas takaisin :D"

Don´t worry. On tullut pari kertaa hyväksyttäväksi, koska kuvaton kommentoija.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Tapiolinna ei muuten tiennyt että tutkintapyyntö ei etene prosessissa. Tiesi vasta jälkeenpäin kuten se kettukin joka sanoi pihlajanmarjoja happamiksi mutta vasta kun ei enää ylettynyt niihin. Kysyin heti yhden bloginsa avauskommentissa asiaa häneltä itseltään mutta ei hän suostunut vastaamaan edes.

http://maiju.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278735-en-ha...

Jussi Hallla-aho uhriutuu nyt ja käyttäytyy tosi oudosti hyökätessään poliisia ja oikeuslaitosta vastaan! Presidentti Niinistö sanoi Unkarin Orbanista tänään ettei "lotkauttaisi korvaansakaan Orbanille" ja Halla-ahosta voisi myös vain todeta miehen puhuvan lämpimikseen. Näin röyhkeää käytöstä saa hakea aika kaukaa jos pengotaan suurien puolueiden puheenjohtajien ulostuloja historiassa suhteessa poliisiin ja oikeuslaitokseen.

Muuten olen Jussi Halla-ahon kanssa samaa mieltä että "uhriutumisesta on tullut tavoiteltua pääomaa"

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006111332.html

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Samat suosittelijat, kuin Ritalalla yleensä. Blogin teksti on siis laadukasta.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Suosittelin sinuakin ettei tule paha mieli.Uutisvirran herkeämätön tarkkailu on rankkaa puuhaa ilman palautetta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eihän Räihällä itse asiaan, asiasta riippumatta, ole koskaan mitään asiallista sanomista.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ei milloinkaan. Granlund taitaa henkilöön menevät arviot. Varsinkin silloin, kun sosialismia arvostellaan. Granlund on kovin oikeutenmukanen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jari Räihän kunniaksi on sanottava, että hän jaksaa aina muistuttaa meitä tärkeästä asiasta, joka onkin syytä pitää mielessä: Laura Huhtasaari kopioi gradunsa!

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #46

Toveri Näräsen aateveljet, kun eivät sellaista alennu tekemään. http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279473-vi...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Meneekö asiat jatkossa niin, että jos poliisi on ollut kunnallisvaaleissa perussuomalaisten listoilla, hän ei voi tutkia tekemäniäni asuntomurtoja, koska saatan olla jonkin muun puolueen kannattaja?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos vihreä poliisi tutkii toisen puolueen kansanedustajan sanomisia, kenties voi tulla mieleen ettei ole oikein ja kenties näyttää jääviltä.
Kenties poliisista olisi löytynyt neutraalimpikin poliisimies ja asia ei näyttäsi niin poliittiselta manööveriltä.
Asuntomurto tai ylinopeussakot on vähä eri asia.

Perustuslaissa on erillinen sananvapauden suoja kansanedustajalle valtiopäivillä. Perussuomalaiset voi yksin estää syytteen noston, mikäli valtakunnan syyttäjä näkisi aiheelliseksi nostaa.

Jarkko Mynttinen

Asian juridisen tarkastelun sijaan kannattaisi huomio kiinnittää jo viranomaisten, niin poliisin kuin syyttäjän arvostelukykyyn. Mihin tarkoitukseen ja mitä tehtävää varten oikeuslaitostamme käytetään. Viranomaisen valjastaminen poliittisiin tarkoituksiinkaan ei valitettavasti näytä enää niin kaukaa haetulta.

Kysymys on siitä kuuluisasta maalaisjärjestä tai terveestä järjestä ihan miten vaan. Miten suhtaudumme ongelmiin, joita tämä vihapuhe hössötys ja hysteria on omiaan ruokkimaan. Maalaisjärki tarkoittaa ainakin minulle muun muassa kärjistysten ja äärimmäisyyksien karttamista, viileää ja kypsää harkintaa ja asioiden laittamista oikeaan mittasuhteisiin toisiinsa nähden, mutta siihen taitaa enää ani harva kyetä. Tämä vihapuhehössötys, hysteria ja sillä pelottelu näyttäisi karanneen jo ihmisjärjen ja käsityskyvyn ulottumattomiin. Hulluudella on aina ollut enempi seuraajia kuin viisaudella ja niin näyttäisi olevan edelleenkin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kärjistysten karttaminen ja vihapuheesta pidättäytyminen ovatkin olleet persuille ominaista :D

Naama reilusti esiin, Mynttinen! Vai haluatko olla Myyttinen?

Edit. Mynttinen katosi kuin se kuuluisa kaasukupla Saharaan. Oliko joku persutrolli?

Edit 2: kupla leijaili takaisin :D

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Yhteiskunnan instituutioiden luotettavuuden rapauttaminen on yksi keskeinen malli, jonka Venäjä on ujuttanut eurooppalaisen äärioikeiston työkalupakkiin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Yhteiskunnan instituutiot rapauttavat ihan itse oman uskottavuutensa. Ei siihen tarvita äärioikeiston apua.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ilmeisesti PerusSuomalaiset eivät ole kansanryhmä, mutta maahanmuuttajat ovat. Halla-Ahoa kiukuttaa kun Husun syyte menee hylkyyn mutta persun oma menee käräjille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuten jouduin blogissani kansanedustaja Jani Mäkelälle muistuttamaan, suomalaiset luottavat tutkitusti poliisiin. Suuruudenhullu hyökkäys poliisia ja oikeuslaitosta vastaan voi hyvinkin olla Halla-ahon suosion alamäen alku.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kansa yleensä hahmottaa partioivat poliisit ja poliisihallituksen erillisinä yksiköinä. Vastaan tulevaan maijaan luottaa melkein kaikki.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

No, kuitenkin suomalaisia äänestäjiä heistä ketään tuntematta, saa nimitellä rasisteiksi. Se ei kuulemma loukkaa sitten ketään.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Saahan sosialidemokraattejakin nimitellä limaisiksi matelijoiksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Se on loukkaus matelijoita kohtaan, jotka tunnetusti eivät ole limaisia.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #30

Noh, onhan persuillakin kehitys apinoista ihmisiksi vielä vaiheessa...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #70

Ei kun karvaisista mölyapinoista...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitä väliä sillä on loukkaako se? Aina välillä törmää ihmeelliseen ajatukseen, että olisi joku oikeus olla loukkaantumatta. Kyllä sananvapaus antaa oikeuden loukata, jos sille päälle sattuu. Siihen voi sitten halutessaan vastata parhaaksi näkemällään tavalla.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Koskahan joku ehdottaa persupuolueen kieltämistä? Eikös aika alkaisi olla sopiva siihenkin? Pitäisi kerätä tukeva näyttö ja lisäilläkin siihen hiukan ja vedättää mediassa. Mistä löytyy Suomen Clinton, joka pystyisi käyttelemään oikeusjärjestelmää ja tiedusteluorganisaatioita mestarin lailla?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Haluat siis rapauttaa demokratiaa.

Etkö olekaan demokratian kannattaja, että kansa päättää kenelle äänensä antaa.

Oletko kuitenkin diktatuurin kannattaja? Salainen suhmuroija?

Kansalle pitää tarjota vaihtoehtoja.

Perussuomalaiset on vaihtoehto kaikille muille puolueille.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kunhan on "vaihtoehto"-viis siitä, millainen ?
Voiko poliitikko enää vastuuttomammin ajatella?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Äärioikeistolaisen Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho..."

Huokaus. Tuntuuko teistä siltä, että tuo äärisanojen viljely on auttanut vähentämään persujen kannatusta? Todellisuuden perusteella se ei näytä auttavan, joten miksi jatkaa sitä? Tuleeko itselle parempi mieli?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei sillä ole merkitystä kasvaako kannatus, kyllä silti saa sanoa rasisteja rasisteiksi

Mitä nopeammin saadaan persut suurimmaksi ja hallitukseen, sen nopeammin tuo kupla puhkeaa.

Nyt kyllä näyttää siltä, että Halla-aho haluaa varmistaa, ettei sinne hallitukseen koskaan joudu, sillä oikeuslaitoksen ja poliisin arvostelu on se ensimmäinen askel ikuiseen oppositioon.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mistä tulee hinkusi sanoa rasisteja rasisteiksi? Mitä kuvittelet saavasi aikaan sillä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Muistutuksen ihmisille, jotka äänestävät rasisteja.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #32

Ööh... Muistutat heitä? Miksi? Pyritkö saamaan heidät muuttamaan äänestyskäyttäymistään?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Kun politiikkaa tekee raivopopulisti joka pokkana latelee törkeyksiä joita kukaan ei usko mutta joiden törkeydestä samanaikaisesti humaltuvat osa on ainoa keino pitää kauhun tunnetta loitolla että tekee kuten Ritala. Hän jaksaa väsymättä olla käikkien näkemä iso korva joka luo turvallisuutta kauhun ilpapiirissä. Joku toinenkin on kuullut tuon törkeyden. Tämä menee joskus ohi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #43

Tuosta selityksestä en saanut mitään selvää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jaa että Helsingin city-vihreät-poliisit olisivat puolueellisia? Pitää kysyä Jari Taposelta. Katsotaampa komissaarin viimeisiä twuutteja, hmm.

https://twitter.com/JariTaponen/with_replies

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valtakunnansyyttäjävirasto on Halla-ahon mielestä puolueellinen ja politisoitunut?

Voiko kukaan enää tyhmemmin sanoa.

No Halla-ahon iso pyörä taitaa olla jo loppuun kulunut, ja jäljelle ei jää kuin salaliittoteoriat ja rasismi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tarkoitin tietysti vihreiden aktivistia Pekka Hätöstä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Edellisen valtakunnansyyttäjän valtioneuvosto irtisanoi viime vuonna.

Syynä tahallinen virkavelvollisuuden rikkominen.

Valtakunnansyyttäjänviraston uskottavuus ei ole juuri nyt parhaimmillaan kansan parissa.

P.S. Huomioi Petteri kyseisen viraston oikea nimi, jos siitä vielä kirjoittelet.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #40

Kaima, henkilön ja instituution arvostelu on eri asia. Odotan mielenkiinnolla kun persut ovat niin tässä kuin lähes kaikessa muussakin maalaamassa itseään nurkkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Viittasinkin kommentissani kansaan eli rahvaaseen , joka arvioinneissaan ei aina noudata sivistyneistön ( Pekka Näränen) käyttämiä rajauksia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #50

Pekka Toivonen, olen hyvin otettu että korotit vaatimattoman persoonani intelligenttien joukkoon :D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aamun printti-Hesarissa Juha Mäenpää kommentoi tätä tapausta sanoilla: "Kun valta alkaa horjua, se kiristää heti otettaan." Meillähän on käsissämme suht avoin kapina!

Hesarin jutussa ei jostain syystä ollut mitään Halla-ahon eilisestä hyökkäyksestä oikeusvaltiota vastaan. Tälläinen niskurointi on näköjään kova pala medialle, sen täytyy vähän valmistella kirjoituksiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, mitä jää jäljelle, jos siirrytään Halla-aholaiseen oikeusjärjestelmään?

Kuka tai mikä instanssi on silloin pätevä syyttämään, ja tuomitsemaan?

Vosiko joku persu kommentoida, että miten he lauavat järjestää Suomen oikeusjärjestelmän ja poliisin?

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan Suomen oikeusjärjestelmä on maailman kolmanneksi parhaaksi ja vähiten korrutoituneeksi listattu.

Mikä on perussuomalainen ja Halla-aholainen vastaus?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vastaus on viisi kirjainta p, u, t, i ja n.
Sillä persuja ei kiinnosta. Haluavat vsin horjuttaa luottamusta Suomeen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #35

Tuota en usko.

Ovat vain hölmöjä populisteja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Mutta käyttäytyvät kansainvälisesti katsoen koordinoidusti?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #39

Sanotaan näin, että Venäjällä osataan käsitellä eurooppalaisia populistipuolueita ml. persuja (ja ei, persut eivät ole oikeistopuolue, vaan maahanmuuttovastainen populistipuolue).

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #56

Ainakin tieteen näkökulmasta on selvää, että Perussuomalaiset on oikeistoradikaali puolue, joka kuuluu aatteellisesti kansainvälisten äärioikeistolaisten liikkeiden perheeseen. Käsite oikeistoradikaali viittaa siihen, että toimitaan demokraattisen järjestelmän kautta.

Kannattaa kysyä esim. Oula Silvennoiselta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #58

Ootko ihan vakavissasi? Puolueeton tutkija Oula Silvennoisen puolue on vihreät.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #59

Mikäli Silvennoinen on jonkinlainen punainen vaate, voin lohdutukseksi sanoa, että ei hän ole tiedemaailman ainoa edustaja, jolle tämä esitetty käsitys ja luokittelu on selvä.

Löytyy tietoa esim. US:n uutisista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #59

Jos eduskunnassa äänestetään syytesuojasta ja persut päättää suojella natsiretoriikan käyttöä niin sitten siihen ei tarvitse mitään tutkijoita.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #61

Aivan!

Ja mitäköhän Halla-ahon Scriptan kirjoitus "Kansanmurhista ja niiden muistamisesta" kertoo?

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #58

Tällaisessa asiassa en ehkä puhuisi "tieteen näkökulmasta", vaikka kyllä akateemisesta tarkastelusta ja kuvaamisesta. Yhteiskunnallisten asioiden niputtaminen kaksinapaiseksi vastakkainasetteluksi on mitä suurimmassa määrin täynnä tulkintoja. Käsitteet "oikeisto" ja "vasemmisto" ja niihin liittyvät määritelmät ovat ihmisten keksintöä ja pitkälti tulkintaa historiallisiin tapahtumiin peilaten.

En sinänsä näe tarvetta kysellä asiaa Oula Silvennoiselta tai muiltakaan, vaikka toki käsityksensä on hyvä tiedostaa.

Oikeastaan olisi aika hyljätä puolueiden asettelu yksiulotteiselle Ranskan vallankumouksesta ammentavalle oikeisto-vasemmisto -janalle. Nykymaailmassa se sotkee perusteetta (tai toisaalta jättää ottamatta kantaa) suhtautumisen moraali/arvokysymyksiin, yksilövapauksiin, populistisuuteen ja (globaaliin) markkinatalouteen. Jopa nelikenttä on vähän köykäinen luokittelutyökalu tarkastelun avuksi, mutta isoimmat jakolinjat saadaan kyllä karkeasti kuvattua sen kahden ulottuvuuden avulla.

Yhteiskunnan näkeminen muuten kuin kaksinapaisuuden kautta vaatii toki enemmän. Inhimillistähän kaksinapaisuuden pitäminen riittävänä tietysti on, kun luonostaan jäsennämme ympäristöämme "on/ei" -menetelmällä. Risteävät janat eivät kuitenkaan ole taivutettavissa samansuuntaisiksi, jos halutaan olla lietsomatta vastakkainasettelua.

Populistinen perussuomalaiset kiistatta on. Arvokysymyksissä se näyttäytyy konservatiivisena ja kansallismielisenä, mutta toisaalta globaalia markkinataloutta vastustavana, jopa hieman vasemmalle kallellaan olevana "unohdetun" väestönosan puolustajana.

Nykymaailmaa tarkasteltaessa on älyllisesti yhtä kepeää niputtaa kommunistidiktatuurit ja anarkismi vasemmistoon joksikin äärivasemmistoksi kuin kasata sen vastapooliksi (oikealle tai äärioikealle) vaikkapa poissulkevaa nationalismia, protektionismia, kenties uskonnollistakin konservatiivisuutta. Törmätään väistämättä sellaisiin ristiriitaisuuksiin, ettei kuvasta tule ehyttä, paitsi...

jos asiaa pyöritellään tarkoitushakuisesti.

Peli menee näin. Yksilöllä/viiteryhmällä on ihanteet siitä, kuinka asioiden tulisi olla. Ne asiat ovat tietenkin sitten tätä omaa "-istoa", riippumatta siitä, onko näin edes historiallisesti ollut. Sama yksilö/viiteryhmä näkee maailmassa kaikenlaisia asioita, joista eivät pidä, ja ne asiat ovat "luonnollisesti" sitä toista "-istoa". Lisäksi perustellusti keskustelua vaativia asioita käytetään usein retorisina olkinukkeina ja keppihevosina sitä toista "-istoa" vastaan.

Eikä tuo ole yksipuolista.

Näin synnytetään ja ylläpidetään vastakkainasettelua sekä keskustelemattomuutta. Tulokset näkyvät esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, missä asiasta kuin asiasta syntyy yksisilmäisyyksien taistelu. Tämä ei ole mikään yksistään suomalainen ilmiö.

Tähän vastakkainasetteluun liittyen taas ovat esiin nousseet Suomen kansalliset symbolit, jotka yhden tulkinnan mukaan ovat nykyään "äärioikeiston" kaappaamia. Kolikon toinen puoli on, että vastapooliksi asemoituneet ovat suorastaan työntäneet noita kansallisia symboleita juuri sinne, missä ne nähdään kaapatun. Tämä on tapahtunut leimaamalla kaikenlaista kansallistunnetta nostattavaa jonkinlaiseksi poissulkevaksi nationalismiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #56

Persut on e r i t t ä i n oikeistolainen puolue.
Oikeistolaisempi kuin IKL aikoinaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Persujen valitusta kuunnellessa tulee mieleen lätkä- tai fudiskatsomo, jossa JOKAINEN tuomarin omaa joukkuetta vastaan suunnattu vihellys on verinen vääryys, tuomari on puusilmä ja puolueellinen. Vastapuolelle annetut vihellykset ovat aina ok – paitsi silloin kun ei vihelletä, esim silloin kun oman joukkueen pelaaja kompastuu omiin jalkoihinsa.

Samaa älyllistä tasoa nuo halla-aholaiset kiljahtelut tästä(kin) asiasta ovat olleet.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Vieraslajien kitkemisestä" puhtaasta saksalaisuudesta (Säuberung von Fremdpflanzen) puhui natsijohtaja Alfred Rosenberg Weimarissa 15.10.1944, ilmaisu on alun perin Friedrich Nietscheltä. Rosenberg hirtettiin sodan jälkeen.

https://archive.org/stream/Friedrich.Nietzsche/Fri...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eipä persuilta tule mitään keinoja, miten Suomen oikeusjärjestelmä pitäisi sitten muuttaa.

Eipä tuo ihme ole, sillä persuilla ei ole kykyä, eikä älyä puuttu mihinkään 10 palan palapeliä vaikeampaan mysteeriin.

Islam ja maahanmuutto, ne kaksi ovat Halla-ahon ja persujen mantra, muuhun ei pysty.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei olisi välttämättä huono idea, että poliisit eivät saisi osallistua politiikkaan.

Armeijassahan tämä menee noin... tai ainakin meni joskus.... ainakin jotenkin tuon suuntaisesti... vissiin!
MAX?.... AUTA!!!!!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Merkittävä osa poliiseista on tiettävästi kallellaan persuihin päin. Persutaustaiset poliist päätyvätkin helposti eduskuntaan kansanedustajiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo se on tiedetty. Ja persujen poliisikansanedustajat ovat tietysti kaikkien tiedossa. Mutta vain persut tonkivat tavallisten poliisien puoluesidonnaisuuksia. Sellainen ei vaan ole asiallista. Mutta persut potkivat Suomea minkä ehtivät. Heille tuottaa suunnatonta raivoa se että eivät ole samassa asemassa kuin Puolue kommunistimaissa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kuvitellaan:

Poliisi ei saa tutkia kenenkään sellaisen rikoksia, joka vihaa poliisia ?
Jos persut 1) vihaavat vihreitä 2)tekevät ison osan rikoksista
ja samaan aikaan yhä useampi poliisi kannattaa vihreitä,

miten ongelma ratkaistaan ?

1. Kielletään vihreys poliiseilta?
2. Kielletään vihreiltä rikosten tutkiminen?
3. Viis veisataan siitä, mitä puoluetta rikolliset vihaavat?

Oikeusvaltio valitsee kohdan 3.
Minkä Suomi valitsee ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset