Miksu Mäenpää-Louekoski

Lukija: "Ymmärsin aina olleeni sosialisti!" – Kun Halla-aho töppäsi pahasti

  • Lukija: "Ymmärsin aina olleeni sosialisti!" – Kun Halla-aho töppäsi pahasti

Eräs blogin lukija kertoi omasta ja monista muistakin kuulemistaan heräämisistä, joiden alkuunpanijana on ollut haittasuomalaisen ja äärioikeistolaisen Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon leimaavat puheet. Halla-aho on käyttänyt poliittisista vihollisista muun muassa termiä uusi Neuvostoliitto. Tästä ovat monet loukkaantuneet syvästi mutta sitten jotakin ihmeellistä on tapahtunut.

Googlen hakukone, jolla myöskin on oma mielipiteensä perussuomalaisista, on uskomaton apuväline. Sillä onkin tässä tarinassa merkittävä rooli.

Halla-ahon esittämää pilkkanimeä uusi Neuvostoliitto selvittäessään monet ovat ottaneet Googlen haltuun ja ryhtyneet selvittämään, mitä Neuvostoliiton taustalta selviää. Stalinia, totalitarismia, homojen brutaaleja vainoja, etnisiä puhdistuksia, konservatiiveja perhearvoja ja kommunismia sieltä on löytynyt. Monet näistä ovat asioita, jotka kuuluvat äärioikeiston agendalle. Perussuomalaisten ystävä Putin on muuten yhtä puuta Stalinin kanssa. Vainoharhaisia despootteja, riistäjiä ja sortajia molemmat!

Mutta kommunismin takaa Google paljasti sosialismin ja sitten alkoi syntyä oivalluksia.

Sosialismihan onkin kehittynyt ja vaikuttanut perustavaa laatua olevalla tavalla esimerkiksi Pohjoismaissa, myös koko niin sanotussa läntisessä Euroopassa.

Sen ansiosta on luotu hyvinvointiyhteiskunta, jonka kasvatteja ja hyötyjiä ovat myös oikeistolaisiksi itseään kutsuvat ja hyvinvointiyhteiskuntaa purkamaan pyrkivät poliitikot ja muut korkeissa asemissa olevat. Moni näistä ei olisi koskaan voinut nousta asemiinsa ilman sosialismin kiistämättömiä saavutuksia.

Arvopohjasta ovat löytyneet vapaus, solidaarisuus, tasa-arvo, yhteisvastuu ja oikeus työhön.

Bling!

Mutta, minähän olen koko elämäni ollut sosialisti ja sitä aion olla jatkossakin!”, kertovat hämmästyneet ja vapautuneeksi oloaan kuvailevat Halla-ahon pilkan kohteeksi joutuneet.

Suurta hilpeyttä on lopulta herättänyt sen tajuaminen, että äärioikeistolainen Halla-ahokin on vihaamansa sosialismin kasvatti ja mitä suurin hyötyjä.

Mahtaisiko Halla-ahokaan olla juurikaan mikään ilman sosialismia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho on kiittämätön sosialismille. Monet ovat. Toiset ymmärtävät päivittäin kiittää jumalia siitä että on syntynyt sodanjälkeiseen Suomeen eikä esim Neuvostoliittoon.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Todella kiittämätön Halla-aho onkin todettuaan Scriptassa:

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti."

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

On se jännä kuinka tämä lause sattuu. Miksi et linkkaa koko tekstiä tähän? Noiden sanojen taustalta paljastuu koko kirjoituksessa sosiaalidemokraattinen kaksinaismoralismi sekä hyvävelijärjestelmän kuvottavuus.

Sosiaalidemokraatin selkäranka

https://www.halla-aho.com/scripta/sosiaalidemokraa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Persut ja muu kv äärioikeisto hyödyntää karkeuksia ja uhkauksia mutta samalla heidän pitäisi saada olla karttakeppi kädessä valvomassa miten suuria johtajia siteerataan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #18

Eli siulle sosdem valehtelu ja hyvävelikuviot on ok? Mutta niiden arvostelu on väärin, niin väärin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Pohjoismainen sosialidemokratia on tehnyt valtavasti hyvää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #20

Kuka sen on kieltänyt? Nyt oli puhe sulle-mulle-politiikasta, toiminnan sisäisestä mädännäisyydestä, jonka ilmeisesti hyväksyt?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Se on Outi niin että jos hyödyntää provokatiivisiä sloganeita niin niitä käsitellään ilman että voi sanoa että mutta juuri tässä tekstissä blas blaa.
Kaikella on hintansa. Valitulla tyylilajillaan persut ovat saaneet näkyvyyttä. Sen hinta on se että määrätyt heitot jäävät elämään omaa elämäänsä.
Yleensähän politiikkouteen kuuluu että ei liioitella negatiivisia lausumia koska ollaan eliittiä (eikä eliitti yleensä ole haukkumasana vaan mm vaade tasosta). Kun Halla-aho käyttäytyy mukakansanomaisesti ja karkeasti koska se tepsii hän samalla asettaa itsensä tulilinjalle. Hän on eliittiä. Hänellä on valtavasti valtaa ja suhteita ja verkostoja ja kova uraputki. Mutta hän on olevinaan eliittivastainen koska se on osa poliittista strategiaansa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #22

Ovatko sosdem hyväveli poliitikotkin eliittiä? Pitäisikö heidän hommia vain suvaita, koska sosialismi?

Ja on se jännä. Et pysty sanallakaan tuomitsemaan esittämiäni vääryyksiä. Se on sitä parempaa elitismiä ja politikointia. Olet huolissasi sanojen karkeudesta, mutta et törkeistä tai karkeista teoista, valehtelusta tai huijaamisesta, järjestelmän hyväksikäytöstä. Se on sitä nykysosialismia parhaimmillaan. Etsitään vihollisia omista kansalaisista, jotka arvostelevat tai tuovat esiin järjestelmän mätää. Puheet on pahoja, teot eivät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

En ole missään vaiheessa käskenyt suvaitsemaan demareissa varmasti esiintyvää hyvävelisysteemiä.
Halla-aho kuitenkin teki rajun lauseen jossa hän yhdisti käytännössä hyvinvointivaltion rakentajat ja raamatullisen pahuusmanauksen.
Kuten sanoin hän on hyödyntänyt lietsontakieltä kuten Trump. Kumpikaan ei ole vastuullinen kansalainen tehdessään niin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Milloin muuten sosdem puolueen kannatus on ollut 100%? Kukaan muu ei hyvinvointivaltion rakentamiseen olekaan sitten osallistunut?

Halla-aho on kirjoittanut tekstinsä 2006. Missä Trump oli silloin?

Lietsontakieltähän on juurikin tuo salaliittoteoriat, joita sinäkin täällä totuutena levität.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Juu Halla-aho tosiaan on altrightavantgardepioneeri. Torilla tavataan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #22

#22

Siniltä unohtui kiireessä maiinita, että on myös hyväksyttävää irrottaa näitä "provokatiivisiä sloganeita" konteksistaan, mikäli sillä saa vastapuolen näyttämään mahdollisimman ikävältä sekä jos se ajaa omaa agendaa.

Mutta tietenkin niinpäin ettei sitä saa tehdä itseämme vastaan.

Noh.... kiireeessä sattuu, enkä siksi kritisoi tästä, vaan autan.... minulla kun ei niin kiire tässä sunnuntaiaamuna ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Tuo Halla-ahon slogan on todella raju. Ja vielä hullu juuri siinämielessä että kaikki, myös persut, ovat sitä mieltä että pohjoismainen sosialidemokratia on saanut paljon hyvää aikaan. Siksipä tuo slogan elää vain Halla-ahoon liimautuneena. Voi verrata jonkun joskus keksimään Kepu pettää aina. Se ei liimaudu lähteeseensä vaan kepuun.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #28

#28

Ongelma tulee siinä, että sitä käytetään täysin väärin ja väärissä yhteyksissä kuvaamaan sellaista, mihin sitä ei ole tarkoitettu.

Välillä jopa pelkästään leimakirveenä kuvaamaan Halla-ahon persoonaa.

"Kepu pettää aina" slogania käytetäänn lähinnä kuvaamaan kepun petollisuutta.
"matelija-kommenttia" tulisi käyttää samalla lailla vain kuvaamaan sos.dem hyväveli politiikkaa, eikä Halla-ahon persoonaa.

Lisäyksenä vielä että lause on typerä, mutta se on taas eri asia, kuin käyttää sitä väärin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Mutta toistan vielä että demarit yhdistyvät ihmisten mielissä hyvinvointivaltion rakentajiin eikä Halla-aho ole kontaktissa kansaan. Siksi häneltä pääsi ulos tuo lause joka varmasti on äärioikeistoeliittiperspektiivistä ihan spontaanisti "tosi". Äärioikeisto on demaruiutta vastaan ja hyvävelisysteemi ei ole siinä pääasia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #32

Te haluatte luoda ihmisille kuvan hyvästä ja pahasta. Te määrittelette kuka on hyvä ja paha. Keinoja kaihtamatta. Hyvävelisysteemi on nimenomaan se syy, miksi näitä "pahoja" kirjoituksia syntyy. Sitten etyä viitsi nähdä edes vaivaa kertomalla koko totuutta. Mutta kun sie olet päättänyt, että sosdem on hyvis, teki ne mitä tahansa ja sitä arvostelevat on pahoja, niin en tiedä kuka tässä valehtelee, että korvat heiluu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Mulla on demarimaailmaan neutraali suhde noin alun alkaen.
Yleä kyllä fanitin jo ennenkuin äärioikeisto alkoi hyökkäillä sitä vastaan. Toisin demareiden kanssa vaikka olenkin äänestänyt Halosta.
Mutta tässä blogissa tarkastellaan nimenomaan minun käsiittääkseni radikaalioikeiston vähän erikoista suhdetta siihen suureen suomalaiseen kansanliikkeeseen eri fraktioineen joka on linkittynyt sosialistiseen ajatteluun.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #32

#32

Sinulla on oikeus kantaasi.

Mutta kannan perusteluissa valheen ja mustamaalaamisen keinot eivät ole ne oikeat.
Ei oikeallta eikä vasemmalla.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #28

Halla-ahon lauseen irrottaminen asiayhteydestä kertoo, ettei irrottajaa kiinnosta asia vaan leima, hänen itsensä vääristämä. Eli kun asialla ei voi ratsastaa, fiktio riittää.

H-a:n havainto itsessään on monien (minunkin) tekemä. Jostain syystä demari-vasemmistoleirin moraali ei kestä niin hyvin valtapaikoilla.

Kolmas huomio on, ettei pidä sotkea käsitettä sosiaalidemokraatti sosiaalidemokratiaan. Jälkimmäinen on ideologia ja yhteiskuntajärjestelmä ja edellinen sitä harjoittava. Harjoittaja (sosiaalidemokraatti) voi olla huono ja hänen kritisointia ei pidä sekoittaa järjestelmän kritisointiin. Vastaavasti Luther kritisoi pappeja sun muita, muttei kristinuskoa itseään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Kai tämä teitä ärsyttää koska se kertoo olennaisia asioita persuilusta. Taustalla ja motivaattorina teillä on härski äärioikeistolaisuus joka Halla-ahon rajussa mutta ei originellissa sitaatissa loistaa kuin valomainos.
Kuitenkin teillä on tarkoitus esiintyä jotenkin poliittiseen keskustaan kuuluvina.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #41

Ärsyttää? Lähinnä naurattaa nämä salaliittoteoriat. Kertoo persuilusta? Tämä kertoo sinusta ja sinun mielipiteistä. Sinun, joka haluat määritellä, mitä me ollaan. Koska poliittinen ja ideologinen agendasi määrittää sen näin. Kaikki, jotka ovat kanssasi eri mieltä, ovat pahoja. Niiden on pakko olla. Koska oma ideologia määrittää sen niin.

Edelleen. Liitä se lause oikeaan kontekstiinsa ja kommentoi sitten.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #21

"Kuka sen on kieltänyt?"

Kuulostaako tutulta?:

""Voitte uskoa, etteivät aikamme sandersit puhu niinkään Venezuelasta, Neuvostoliitosta, Kuubasta, ....”

No eivät tietenkään puhu, koska mainituissa maissa sosialismi jätti jälkeensä vain savuavia raunioita. Nyt tarjottava narratiivi lähtee siitä, että ”demokraattinen sosialismi” toimii."

Tämä on se malli, mitä vasemmisto, vihreät ja demarit ajaa. Vaikka päätä on hakattu seinään noiden diktaattoreiden toimesta vuosisatoja, ei se näytä menevän perille. Nyt kun se sosialismin hamsteripyörä on kuulkaas keksitty uudelleen. Jihaa! Aaltoja!"

Jotenkin vaikuttaa, että kommentissa sosiaalidemokratian saavutukset rauhanomaisen parlamentarismin oloissa on aika tarkkaan ja tarkoituksenmukaisesti unohdettu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19

Outi Mara, kyse on retoriikasta!

Emme me kutsu Jussi Halla-ahoa tai Outi Maraa alhaisiksi matelijoiksi edes leikillämme. Voin hyvin kirjoittaa Persujen valehtelusta, rotuennakkoluuloista, rasistisuudesta ja natseilusta ilman, että nimittelen yhtään asiaan liittynyttä henkilöä eläimiksi tai haitakkeiksi.

Ihan samalla tavalla voin kirjoittaa demarien hyvävelikuvioista ja ay-liiton kanssa pelaamisesta ilman että minun tarvitsee mennä henkilökohtaisuuksiin.

Outi Mara, politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Monipuoluejärjestelmässä yhteisiä asioita voi hoitaa vain yhteistyössä. Yhteistyön edellytys on kunnioitus, vaikka asioiden prioriteeteista ja hoitamistavoista oltaisiinkin eri mieltä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #48

Liero on bad. Mut natsi on jees. Näinhän te teette.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Vain, kun on aihetta. Minusta etnonationalismi ja kansallissosialismie ovat kovin lähellä toisiaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #48

Ja vielä. Kunnallispoliitikassa, missä itse vaikutan, hoidetaan yhteisiä asioita. Yhdessä. Kaikki puolueet yhdessä. En ole missään muualla, kuin tällä alustalla ja somessa tavannut kaltaisianne ihmisiä. Wannabe oikeassa olevat, tulkaa mukaan oikeaan politiikan tekemiseen. Ette tunnu todellisuutta tuntevan, kuinka siellä nimenomaan tehdään yhteistyötä. Ollaan välillä eri mieltä, välillä samaa mieltä puoluetaustasta riippumatta. Ketään ei haukuta natsiksi eikä matelijaksi.

Te, jotka huutelette täällä, edes uskaltamatta ilmoittaa puoluekantaanne, olette niin päteviä, että miksi ette ole vaikuttamassa omalla osaamisellanne asioihin? Te ette tiedä yhteistyön tekemisestä sanomisienne perusteella yhtään mitään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Juurihan puolustelet kirjoitusta, jossa puoluejohtajanne haukkui toiseen poliittiseen ryhmään kuuluvia alhaisiksi matelijoiksi.

Aloitetaan pikku askelin:
Voitko kirjoittaa, etteivät demarit hyväveli-verkostoistaan huolimatta ole alhaisia matelijoita? Voitko kirjoittaa, että nykyinen puheenjohtajanne oli väärässä ja toimi väärin nimittäessään demareita tuolla tavalla?

Outi Mara, me, joilla ei ole puoluekantaa ilmoitettavaksi, teemme puoluekantamme puutteesta huolimatta yhteistyötä joka ikinen päivä: kotona ja työpaikoilla. Emme nimittele puolisoitamme, työkavereitamme tai yhteistyökumppaneitamme. Ihan yksinkertaiset käyttäytymissäännöt estävät tuonkaltaisen nimittelyn.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #53

Juurihan kerroit, että et/ette mene henkilöön nimittelyn suhteen, mutta perussuomalaisia voi kutsua joukolla rasisteiksi ja natseiksi. Se onkin ihan eri asia. Kyllä sie olet sitten hyvä ihminen ja oikeudenmukainenkin vielä.

Kyse oli lauseiden irroittamisesta kontekstistaan. Tekstin sanoman vääristelystä. Liimaa, leikkaa tyyppisestä urpoilusta, jolla jokainen saa asian kuin asian näyttämään huonolta tai hyvältä niin halutessaan.

Kielikuvat. Niitähän täälläkin viljellään. Mikä sana/termi/kielikuva kuvaa kieroa, vallanhaluista, omahyväistä, juonittelevaa, valehtelevaa. No ei käärme tai matelija ole kovin kaukaa haettu. Sehän voi olla vaikka raamatullinen metafora. Ja oikeassa elämässä olen kyllä kuullut nimenomaan tällaisista ihmisistäkin puhuttavan lierona, käärmeenä.

Btw. Minusta natsit eivät olleet ihmisiä, vaan sosiopaatteja ja hirviöitä. Matelija esmes käärme on huomattavasti sympaattisempi kuin natsi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Tässä taitaa olla kysymys siitä että se jyrkkä äärioikeistolaisuus jota Halla-aho loppulauseellaan ilmentää on asia jota haluatte piiloitella ehkä myös itseltänne.
Äärioikeistolaisuuden lisäksi on tässä on kansainvälisen liikkeen ohjelmaperäinen jäsenyys.
Halla-aho oli puhunut spesifejä asiota suomalaisesta demaripuolueesta. Loppulauseellaan hän liitti sinänsä ehkä aiheellisen kritiikkinsä sdp'tä kohtaan kv äärioikeiston yhteen peruskummallisuuksista, pohjoismaisen sosialidemokraattisen yhteiskunnan ottamisen vihaobjektisksi. Pohjoismaat ja lähinnä Ruotsi on kv putinistisen liikkeen silmätikku josta massiivisesti levitetään valheita.
Siihen vihakuoroon omaa naapuriamme kohtaan ovat persut liittyneet ja se näkyy Halla-ahon matelijasitaatissa myös jos sitä ei erota asiayhteydestä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #57

Itse irroitit yhden Lamminpään kommentin asiayhteydestään ja julkaisut sen muistini mukaan Suomen Uutisissa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #60

Feministi, joka solvaa naisia puoluetaustasta johtuen. Irroitin yhteydestä, mistä? Jos keskustellaan suhtautumisesta naisiin ja julistat olevasi vihreä feministi, on kyllä melkoisen härskiä tekstiä. Minä en ole Suomen uutisten "julkaisija". Miksi tuohon kaksinaismoralismin kukkaseen ei olisi tartuttu laajemminkin? Puolustaa vihreitä naisia, mutta persunaisia vois paneskella, kunhan pitää suunsa kiinni. Onko kyse silloin mistään feminismistä? Vaan olisiko kyse ideologian käyttämisestä vähän väärin? Tai ideologian (feminismin) käytöstä sopivassa saumassa, kun itselle se parhaiten sopii omiin käyttötarkoituksiin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #57

Jos kirjoitan persujen natseilusta, kirjoitan silloin tarkasta yksityistapauksesta. Kun kirjoitan persun rasistisuudesta, kirjoitan mukaan kuvauksen, missä tuo ilmenee.

Et itse päässyt edes ensimmäiselle askelmalle. Olisit hyvin voinut sanoa, että Halla-aho toimi väärin. No, et sitten pystynyt.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #63

Toimi väärin? Sanoi rajusti. Itse en sanoisi noin. Mutta jos kirjoitus vuodelta 2006 ja useasti sanonut itsekin, ettei kirjoittaisi enää noin. Mikä on siis ongelmasi?

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #15

Ok nyt aukesi mulle tuo juttu. Olihan tuo Jylland Postiin liittyvä skandaali kiusallinen myös Haloselle ja Tuomiojalle.

Toi poliitikojen epärehellisyys nyt taas kuuluu asiaan, mutta jäi mysteeriksi miksi tommosiin pilakuviin pitää reagoida valtiovallan edustajina.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En oikein ymmärrä. Halla-aho siis vastustaa "uutta Neuvostoliittoa". Neuvostoliitto oli lähes joka tavalla huono valtio. Sen taustalla oli kuitenkin sosialismi. Sosialismi on vaikuttanut asioihin eri tavoin. Näistä vaikutuksista Halla-aho on todennäköisesti hyötynyt. Halla-aho oli siis jotenkin väärässä suhtautuessaan negatiivisesti Neuvostoliittoon, koska Neuvostoliitto oli julistautunut sosialistiseksi valtioksi? Riippumatta siitä, että kaikki oli päin persettä Neuvostoliitossa?

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Aika vanhaksi sitä tuntee itsensä tässä poliittisessa keskustelussa ja rajalinjat hämärtyvät. Joku päivä sitten oli blogi jossa kommunisteiksi leimattiin lähes kaikki puolueet Suomessa. :) Tai ainakin demarit. Itse kun on oppinut että sosialidemokraatit ovat ehkä kommunistien pahin vihollinen. Ei kai Tiltukaan olisi huudellut Suomen sotilaille "Suomen sotilaat, Tappakaa Tanner jne.."

Itse olen liittänyt sosialismin vahvasti kysymykseen tuotantovälineiden omistuksesta ja suhtautumiseen markkinatalouteen. Mutta menneiden talvien lumia nuokin.

Mutta sen tiedän ainakin kenen joukoissa EN seiso. Ja se saa riittää.

Olen mikä olen.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Blogistin sitoutumattomuus sosialismi-kommunismi-ideologioihin käy tekstistä ilmi epäämättä. Oikeutenmukaisuus paistaa isä-Stalinin kasvojen lailla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vaikuttaa uskonnollisen herätyksen ja eheytymisen kombinaatiolta !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kokoomus äänesti peruskoulua vastaan mutta tuskin kokoomuslaiset tänään siitä ovat ylpeitä. Persut ovat heidän puolestaan haluamassa Suomea takaisin aikaan ennen peruskoulua.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muistelisin, jotta K jarrutti ja halusi korvaavia kouluja, mutta ei varsinaisesti ääänestänyt peruskoulua vastaan, voin erehtyä. Karin piirroksessa K jarrutti, lensi tuulilasin läpi, ja löi päänsä mäntyyn, jossa luki "koululaki".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taisi tosiaan olla hajontaa kokoomuksen äänestyksessä.
Karilta hyvä kuvaidea.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

"Persut ovat heidän puolestaan haluamassa Suomea takaisin aikaan ennen peruskoulua."

Tässä malliesimerkki kaikille lukijoille siitä, kuinka vastustajat kuvittelevat tietävänsä hyvinkin tarkkaan, mitä perussuomalaiset haluavat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jaa mutta teillä on tuo puhe että halutaan Suomi takaisin. Onko se päivämäärä heti peruskoulu-uudistuksen jälkeen? Ei ole kerrottu.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #43

Markkinayhteiskunta on täynnä iskulauseita. Jos pyrkii kaivamaan kahdesta sanasta milloin mitäkin asiayhteyksiä, on varmasti heikoilla jäillä.

Jos nyt kuitenkin halutaan leikkiä, että kahdella sanalla voidaan määritellä Perussuomalaisten linja, niin minulle se tarkoittaa tätä:
- oikeudenkäynneistä halvempia ja nopeampia
- lisää poliiseja tuomaan turvaa, etenkin pienen varallisuuden omaavat jäävät käytännössä kokonaan vaille omaisuudensuojaa.
- lisää hoitajia, virkailijoita, teitä.
- kaikesta työstä palkka (82000 miestyövuotta tehdään ilman palkkaa)
- eroon euron taakasta, köyhät kärsivät aina ensimmäisenä ja eniten.
- eroon EU:n tukirahoista, meillä ei ole varaa ja niitä etelässä osataan väärinkäyttää.

Siinäpä nyt jotain. Yleisesti ottaen Suomen talouspolitiikkaa on johdettu 80-luvun pankkien vapauttamisesta alkaen päin helvettiä ja siksi olemme tässä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laura Huhtasaari määritti: "Synnyin Suomessa, lapseni syntyi EU-Suomessa. Toivottavasti hänen lapsensa syntyy Suomessa."

Laura Huhtasaari syntyi Kekkosen aikaan. Ainakin Huhtasaarella on hillotolppa selkeänä mielessään. Se löytyy sieltä, mihin mainoslause "Äänestä Suomi takaisin" viittaa: takanapäin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Mahtaisiko Halla-ahokaan olla juurikaan mikään ilman sosialismia?"

Halla-ahosta ei kaiketi spekulaatioita tohdi esittää mutta veikkaanpa, että monen uusliberalismin autuutta huutavan suut olisivat todennäköisesti vailla hoidettua hammasriviä jne.

Ja mahtaisiko olla Jyväskylän yliopistoakaan, jonka oppituolista käsin Puolimatka kirjoittelee aina vaan irvokkaampia muotoja saavia kirjoituksiaan?

Täällä asiasta lisää:

https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/T...

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

"Eräs blogin lukija kertoi omasta ja monista muistakin heräämisistä..."

Onko joku pahoittanut mielensä termistä "uusi neuvostoliitto"?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Vasemmistoliitto on tullut aatespektrissään aika tavalla vastaan, ja yhdistyminen voisi olla mahdollinenkin. 8% + 16% --> 20...22% (oma arvioni, siis hiukan hyödyllisempi toimi kuin Hatakka arvioi).

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

---SDP on islamistinen, pedofiilien ja samalla auringonlaskun puolue

Oletko ihan vakavissasi? Ilmoitan ylläpidolle.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitä ihmettä? Eikös puolueista saanutkaan puhua miten vaan?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #16

Lue tarkasti. Siinä viitataan puolueen jäseniin: pedofiilien, ei pedofiilinen.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #24

Aika heikoilla olet, etenkin kun lisätään lauseen jälkeiset lauseet asiayhteyteen. Miten kuuluukin tehdä.

Pauli räsänen

Igor Panarin kirjassa Hybridisodat,sen luvussa Stalin hybridisodan mestari,vahvistaa sen minkä olen jo vuosikymmenet oivaltanut.
Stalin oli wanhan Wenäjän syvänvaltion tuottama toimia,joka toteutti vastavallankumouksen,konservatiivisen sellaisen.
Juuri tuon ominaispiirteen vuoksi Stalin on Venäjän konservatiivien ja traditionalistien suuresti arvostama historiallinen hahmo.

Mitä sosialismiin ja kommunismiin tulee,niin Marxin Kommunistista manifestia lukemalla ja tulkitsemalla,nykyisen information valossa,voi todeta että juuri markkinaliberaaliset fundamentalistit,toteuttavat parhaillaan juuri sitä kehityskulkua, mitä Marx totesi loogisesti tapahtuvan.

Marx totesi sosialismiin siirtymisen tapahtuvan,juuri kapitalismin ja markkinoiden täydentymisen kautta,kun kaikkialla maailmassa ja kaikissa mahdollisissa asioissa ja ilmiöissä tullaan kapitalistiseen vaihtosuhteeseen,silloin on myös kaiken tultava,markkinoilla toimivien keskinäisesti säädellyksi,tuon prosessin lopputulosta Marx kutsuu sosialismiksi.

Kommunismi toteutuu,Marxin mukaan kun tuottavuuden kasvun autta kaiken tuotettavan rajakustannus alenee lähelle olematonta,eli asiat muuttuvat hiljalleen ilmaisiksi,tai lähes ilmaiseksi,silloin toteutuu ja laajenee yhteisten nautinto-oikeuksien piiri.

Markinaliberaalit,tosin toteuttavat tiedostamattaan Marxin päättelemää prosessia, koska he eivät periaatteesta ole tutustuneet partakallen aivoituksiin,siis kysymyksessä on eräänlainen sokkotesti,elävä elämä on menossa suuntaan,mitä Marx ennakoi.

Modernissa kapitalismissa pyritään hidastamaan,tuottavuuden kasvun tuomia hyödykkeiden käytön laajenemista,luomalla keinotekoista niukkuutta,kaikenmuotoisen sääntelyn,ei vähiten kaavoituksen avulla.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Halla-aho on käyttänyt poliittisista vihollisista muun muassa termiä uusi Neuvostoliitto. "

Hyvä esimerkki siitä, kuinka lukutaito on Suomesta katoamassa. Halla-aho käytti termiä "uusi Neuvostoliitto" asioista, joista ei saa enää nyky-Suomessa puhua! Onko liian vaikeata ymmärtää?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Raimo Ylinen, mitä ihmettä oikein höpiset? Suomessa ei ole yhtään sellaista asiaa josta ei saisi puhua. Täällä Puheenvuorossa/Vapaavuorossakin puhutaan ihan kaikista asioista maan ja taivaan välillä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Mistä ne bannit ja banniuhkaukset sitten johtuvat?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #59

Epäasiallisista kirjoituksista, esim. valehtelusta ja solvaamisesta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä. Pohjoismaissa sosialismi on viety pisimmälle, koko yhteiskuntajärjestelmä perustuu Suomessakin oikeudenmukaisuutta tavoitteleviin rakenteisiin.

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Ilman sosialismia Suomea nykymuotoisena hyvinvointivaltiona ei olisi olemassa...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Blogi sotkee käsitteitä urakalla ja tuottaa jokseenkin huvittavankin sekametelisopan.

Esimerkkinä sosialismi:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialismi

"Sosialismi on aatesuunta, joka pyrkii luomaan tuotantovälineiden yhteisomistukseen perustuvan yhteiskuntajärjestyksen, tai nimitys tällaiselle järjestelmälle"

"[Marxismissa] edellytetään sosialismin toteuttamiseksi tuotantovälineiden siirtämistä yhteisomistukseen sekä valtion tai yhteisön vahvaa valvontaa taloudessa."

Kun itse leimaamistarkoituksessa sotkee käsitteillä keskustelua, on vaarassa sotkeutua omiin käsitetulkintoihinsa. Käsitteiden tarkoitus on helpottaa keskustelua, mutta väärinkäyttö tekee siitä sekavampaa. Sillä tavoin vihervasemmisto (ja Suomessa (kommunistisemmat?) punavihreät) kykenevät saamaan huomiota ja sotkua keskusteluun, jota eivät halua käydä.

Malliesimerkki vastinpareista on se, että ollaan kiinnostuneimpia omaan vastustamisen agendaan sopivista möläytyksistä kuin ohjelmista ja vastapuolen yleisestä mielipiteestä. Kukin valitsee itselleen sopivimman nyrkkeilyvastustajan. Se, että ohjelmat ja linjaukset ohitetaan kritiikissä, on merkki ohjelmien vahvuudesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko siis yksityistäminen voimakkaasti teidän ohjelmassanne? Kerro.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Liimaa, leikkaa, lauseiden irroittamisen estämiseksi todellisuudesta, voisi nähdä itsekin vaivaa. Lähde alkuperäiseen, ilman tulkintoja, ole hyvä.

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puol...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Kuule keskustelun yksi peruspilsri on että on repliikkejä ja seuraava puhuja viittaa johonkin lauseeseen edellisessä repliikissä ja esim kysyy tarkennuksia tai kertoo johdannaisia.
Kangasoja sanoi että sosialismissa kansallistetetaan, negatiivisena asiana. On loogista kysyä että onko yksityistäminen persujen agendalla.
Et sinä eikä Kangasoja vastannut.
Minun olisi varmaan pitänyt copypastata Kangasojan lause. Mutta siellä se on jos viitsit katsoa.

Pauli räsänen

Karl Marxin kommunistista manifestia kannattaa lukaista aina aika ajoin.
Marx oli ensiksikin suuri kapitalismin ihailja, joka toki oli kriittinen tuonaikaisen kapitalismin olomuodosta ja vaati siihen sosiaalisia parannuksia.
Nyt paradoksaalisesti elämme aikaa, missä Marxin kuvaamat kapitalismin täydentymisprosessit tulevat todeksi , niin syventyen,kuin laajentuen.

Kaikki maailman alueet ja ikmiöt tulevat lopulta kapitalistisen arvonmuodostusen alaiseksi, mikä puolestaan johtaa tilanteeseen, missä myös kaiken ja kaikkialla tulee olla markkinoilla toimivien kesken säädeltyä,tuo asteittainen kaiken säätelemään pyrkivä prosessi jalopputulos on Marxin määrittelyssä sosialismi.

Kommunismi puolestaan toteutuu,sekin asteittaain,kun tuottavuuden kasvaessa,kaiken tuotettavan rajakustannus lähenee arvottomuutta, tuon prosessin hidastaminen on yllättävän suuren joukon etujen ja indressien mukaista,esimerkiksi kaavoittamiisen luoma asumisen sääntely, on yksi markkinoiden keinotekoisen rajoittamisen muoto.

Käyttäjän jukkaekman kuva
jukkatapani .

Ehkäpä A. Breivikillä oli mielessään tuo sama Halla-ahon julkaisema lausahdus sosialidemokraateista päättäessään lähteä tapaamaan näitä sos.dem. nuoria eräälle norjalaiselle saarelle. Tämä tapahtuma lienee hykerryttävä edelleen äärioikeistolaisille persuille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset