Miksu Mäenpää-Louekoski

Ei kai Halla-aho ole antisemitisti?

Puoluejohtaja Halla-aho on äärimmäisen islamvastaisen counterjihad-liikkeen juhlima sankari, jota liike on puolustanut mm. Halla-ahon yli äyräiden menneiden islamulostulojen aiheuttamien oikeustaistelujen tiimellyksessä. Counterjihad-liike muodostuu erilaisista konkreettisista järjestöistä sekä blogien verkostosta, josta se varsinaisesti sai alkunsa. Liike pyrkii maalaamaan itsestään kuvaa antisemitismin vastaisen taistelun kiivaana apurina. Esimerkiksi suomalainen counterjihad-blogi Tundra Tabloids ja sen pitäjä, muudan Sikorski, ovat olleet esillä vuosien varrella antisemitistien jahtaamisessa meillä Suomessa. Tämä on sinänsä jalolta kuulostava tehtävä mutta kuinka rehellistä tämä touhu pohjimmiltaan on? Käytetäänkö juutalaisia hyväksi islamin ja muslimien vastaisen vihan levittämisen oikeuttamiseksi? Vai esiintyykö counterjihad-liikkeessä peräti joukossaan antisemitistisen sanoman esittäjien tukemista ja antisemitismiä? Valikoidaanko nämä ns. jahdatut antisemitistit tarkoitushakuisesti liikkeen omien suosikkien antisemitismin ohittaen?

Vastauksia kysymyksiin löytyy, kun avaa Halla-ahon Scripta-blogin seuraavan kirjoituksen:

Scripta: Kansanmurhista ja niiden muistamisesta

Joko luit?

Niillä mittareilla mitattuna, miten monet suomalaiset poliitikot on counterjihad-liikkeen ja mm. suomalaisen median toimesta leimattu antisemitisteiksi, voi kyllä sanoa Halla-ahonkin hyvällä omallatunnolla olevan antisemitisti ja Israel-vastainen ja vieläpä äärimmäisen röyhkeä sellainen.

Ja onko Halla-aho koskaan lakannut olemasta ns. etnonationalisti?

Miksun blogi: Elokuvaohjaajan löydöt Halla-ahon Scripta-blogista puistattavat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Eikös Halla-aho tuossa 15v vanhassa tekstissään lähinnä yritä olla älykkö nollaamalla juutalaisten kansanmurhan sillä verukkella, että muita kansanmurhia ei ole huomioitu samalla volyymillä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Halla-aholle pitäisi lähettää kappa burkakangasta.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Halla-Ahon blogi oli sosiopaatin kirjoittama. Ei minkäänlaista myötätuntoa, pelottavaa että tuollaisia ihmisiä on meillä yhteisiä asioita hoitamassa.

Sakari Rajamäki

Piti oikein googlat tuo sosiopaatti ja ei kyllä yhtään sovi Halla-ahoon.
https://tieku.fi/ihminen/psykologia/nain-tunnistat...

"Impulsiivisuus ja ennalta-arvaamattomuus.
Kyvyttömyys sitoutua toisiin ihmisiin
Pitkät työttömyysjaksot.
Ei perhettä.
Suuttuu nopeasti ja on helposti väkivaltainen"

Eli tämä on juuri sitä mistä olen yrittänyt kertoa, kun ajaa "oikeaa" asiaa mitkä tahansa persustelut kelpaavat.
sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278223-jos-ajaa-oikeaa-asiaa-mitka-tahansa-perustelut-kelpaavat

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #14

Okei, Halla-Aho oli siis 35-vuotiaana vaan lapsellinen.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #17

Ihmiselle pitää jättää aina takaportti mielipiteidensä muuttamiselle ja korjaamiselle, jos ne jossain vaiheessa ovat päässeet laukalle.

Sitä odoteltaessa...

Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #48

Ei Halla-aho ole varsinaisesti kai mielipiteitään muuttanut, mutta hän ei esitä niitä enää niin kärkkäästi. Mikä on ihan luonnollistä, sillä ihmiset ovat nuorempina paljon radikaalimpia ja vanhemmiten tasoittuvat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Natsit tärvelivät tänä kesänä valokuvanäyttelyä jossa kaduille oli ripustettu isoja muotokuvia holokaustiselviytyjistä. Halla-aho on siis mielestäsi sitä mieltä että natsit vain hiljentivät holohölinää.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #14

Rajamäki on oikeassa:

Sosiopaatin ominaisuudeksi kuvattu impulsiivisuus ei oikein istu Halla-ahon profiiliin. Toisaalta käytökseltään identtisesti kuvatuilla sosiopaateilla (synty oletetaan ympäristön aiheuttamaksi) ja psykopaateilla (oletetaan synnynnäiseksi) ei välttämättä ilmene tätä impulsiivisuutta. Ne kuitenkin ilmenevät hyvin yleisesti kylmänä ja empatiaa vailla olevana laskelmointina sekä sen mukaisena taitavana ihmisten manipulaationa. Näitä ihmisiä löytyy mm. naisia huijaavina Aurevaaroina, bisnesmaailman kupruja tehtailevina huijareina - ja politiikkoina.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #18

Mun mielestä istuu siis ihan täysin.. Mutta en halua mitään diagnisoida koska olen vaan tavallinen psykiatriasta mtään ymmärtämätön ihminen. Mutta edelleen olen sitä mieltä pelottavia mielipiteitä pojalla (35v) on ollut joskus, ja mihin se oikeasti olisi nyt yhtäkkiä muuttunut. Kiitos linkistä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen Vastaus kommenttiin #14

Hmm, tämä sosiopaattien indikaattorilista oli mielenkiintoinen, listaan omat osumani (plusmerkillä):

+Impulsiivisuus ja ennalta-arvaamattomuus.
+-Kyvyttömyys sitoutua toisiin ihmisiin
+Pitkät työttömyysjaksot.
-Ei perhettä.
-Suuttuu nopeasti ja on helposti väkivaltainen"

Hah! Olen 50 % sosiopaatti. Halla-aho on taas 0 % sosiopaatti tällä asteikolla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #44

Perheitäkin taitaa olla jopa kaksi...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Reagoimattomuus Halla-ahon kyseiseen kirjoitukseen on mielestäni indikaattori, joka tuo esiin karun todellisuuden ja osoittaa esim. al-Taeeseen kohdistuneen mediajahdin omanneen rasistisen/etnisen motiivin.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Aina niin käyttökelpoinen antisemitismi-kortti on tähän väliin aika hätäisesti pelattu, menee hukkan hyvä valttikortti.

Halla-Aho kysyy miksi holokaustia kohdellaan tärkeämpänä kuin muita vastaavan kokoisia (tai moninkertaisesti suurempia) kansanmurhia. Hollywoodin tuotannossa holokaustia käsitellään varmaan 50-kertaisesti tai 100-kertaisesti verrattuna moneen muuhun vastaavan kokoiseen kansanmurhaan.

Vastaus lienee, että kun muut eivät muistele, tai muita ei muistella. Ratkaisu on siis muistella niitä muita enemmän. Jos olisin elokuvatuottaja, laittaisin rahani mieluummin Belgian kuninkaan seikkailuihin Kongossa tms. -- mutta en ole tehnyt markkinatutkimusta, myykö tämä aihe yhtä hyvin kuin jos tekisi sadannenkolmannen holokausti-elokuvan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Länsimaisessa kontekstissa tarkasteltuna ei liene epäselvyyttä, mikä on holokaustiin liittyvän tietoisuuden relevanttius. Tämän tosiasian hämärtäminen on häpeällistä ja oireellista. Viittaan hämärtämisellä Halla-ahoon ja muihin vastaaviin toimijoihin.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Ruotsalaisen edesmenneen kirjailijan Sven Lindqvistin teos Utrota varenda jävel, jonka saa suomenkielisenä pokkarina Into-kustannukselta vitosella, on myyntimenestys, katsaus rasismin ja kansanmurhien historiaan, mitä kaikkea Euroopan imperiumeissa tapahtui ja ajateltiin ennen Natsi-Saksan nousua ja tuhoa. Suosittelen, se laajentaa näkökulmaa ymmärtämään, kuinka pieni pisara ja päätepiste Natsi-Saksan touhu oli siihen, mitä Britannia ja muut suurvallat aloittivat parisataa vuotta aiemmin. Rasismin ja kansanmurhien räikein kulminaatiopiste ei ollut Saksassa eikä 1940-luvulla, vaan Afrikassa ja Amerikan kahdella mantereella 1800-luvun puolella, tekijöinä Euroopan suurvallat Britannia, Espanja, Portugali, Belgia, Saksa jne.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Utrota_varenda_j%C3%...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Holokausti toi saman rasismin ja julmuuden Eurooppaan jota oli sovellettu Euroopan ulkopuolella. Mutta se myös herätti eurooppalaiset vastustamaan rasismia. Tästä viimeksi mainitusta syystä holokaustista puhuminen on kaiken maailman halla-ahojen mielestä häiritsevää. Muistakin syistä toki.

Risto Laine

Kysymys on kyllä aiheellinen, miksi muita kansanmurhia ei noteerata Kommunistisissa etäpesäkkeissä ja siihen on syy. Vihervasemmistolle kelpaa Juutalaiset kuolleina, mutta ei elävinä. Sen sijaan heidän poliittinen petikaveri on Islam ja Juutalaiset saavat taas kärsiä Euroopassa.

Tärkein ero vihvas.syväekologistien ja natsien välillä on....ajankohta.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Huhhuh, voit tunkea poliittiset petikaverisi tiedätkö mihin? Laine paljasti itsensä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Voit tehdä belgian kuninkaan seikkailuista oman elokuvasi, mutta holokaustista ei ole tehty yhtään turhaa elokuvaa. Jos sinä vähättelet sitä että on niitä muitakin kansanmurhia, niin herran jestas kerro niistä, ja tee niistä elokuva. Pääpointti on että tätä ei saa enää tapahtua, sellaisia voimia ei saa päästä vallalle jotka niitä haluaa tehdä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Tässä on tapahtunut kansanmurhia ihan viime aikoinakin, Rwandassa jne, ja USA:n myymillä aseilla Saudi-Arabian liittouman toimesta käynnissä oleva Yemenin sota saattaa pian aiheuttaa YK:n varoitusten mukaan eeppiset mittasuhteet saavuttavan nälänhädän.

Jollain tavalla on epäonnistuttu näkökulmassa tai sen rajauksessa, jos USA:ssa tehdään samaan aikaan taas uutta elokuvaa 1940-luvun kansanmurhasta, kun maa myy aseita ja taitaa toimittaa tiedustelutietojakin kansanmurhaan joka on pääsemässä hyvään vauhtiin ihan näillä hetkillä.

Vetää mietteliääksi, homma ei nyt jotenkin oikein toimi niin kuin sen pitäisi. Joku tässä mättää.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #23

Jep jep olet todellakin oikeassa, mutta silti olen sitä mieltä että euroopassa tapahtuneen murhenäytelmän yhä uudelleen kertominen herättää ihmiset mihin äärimmäinen viha voi johtaa ja mihin ihminen pystyy, vaikka on syntynyt eurooppalaisen sivistyksen keskelle ja saanut koulutusta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #25

Sinunkin kommentointi minusta edustaa melkoista agressiivisuuta ja vihaa. Kertoo myös jotain näistä suosittelijoita, että mitä älyttönimmän solvauksen keksii, niin sydämen kuvia tulee. Kyllä sitä valmiutta äärimmäisen vihaan voi löytyä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #25

Sitä täytyy tässä tarkkailla, globaalistikin, mikä herättäisi ihmiset vastustamaan ihmisten tappamista sodissa nykyaikana. Mikä saisi kansan ja hallitukset vaatimaan Jemenin sodan lopettamista, ja ryhtymään toimiin joilla on todellista merkitystä asian suhteen. Edistääkö se tätä asiaa vai ei, että ihmisen elämä saa kanonisoitua arvoa vasta jälkikäteen kun se on jo tapettu, mahdollisimman dramaattisesti ja suurilukuisina joukkoina. Löytyisikö joku keino arvostaa ihmisiä jo eläessään, tällä hetkellä muun muassa Jemenissä.

No, tätä Jemenin asiaakin voi kysyä vaikka Halla-aholta, jos nimenomaan hän on kiinnostava taho. Jemenissä ollaan muslimeita, joka on hänen suosikki inhokkinsa uskontojen joukossa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #32

Kyllä minusta on ymmärrettävää, että Euroopassa käsitellään nimenomaan muutenkin traumaattisen sodan tapahtumien valossa. Ei tuo kirjoitus scriptassa huono ole. Toisaalta juutailaisten kansanmurhaa on kiistetty ja sitä on yrittetty estää. Kansanmurhat miellään kiistetään. Ihan Suomessa ei ole kyllä kovin innokkaasti tutkittu oman sisällissotamme massamurhiin osallistuneita. He saivat elää rauhassa ja monet hyvin arvostettuina.

Ei nuo muut kansamurhat ole kovin yleisesti tiedossa.
Mitä jemenille olisi tehtävissä? Asiat näyttävät menevän vain huonompaan suuntaan.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #32

Jos Mittler on yhtään seurannut keskustelua, hän lienee huomannut, miten samat tahot, jotka varoittelevat holokaustin unohtamisesta, ovat kritisoineet Suomen valtiota asekaupoista Saudi-Arabiaan juuri Jemenin sodan takia - toki muitakin syitä on vastustaa.

Huolestuttavaa siis on toisaalta, että suljetaan silmät nyt tapahtuvilta kauheuksilta muiden intressien takia ja toisaalta se, että vähätellään kauheuksia, jotka ovat olleet seurausta omaa asennetta muistuttavasta politiikasta.

Freddy Van Vonterghem

Belgian kuninkaan seikkailut Kongossa, siitä tulisi tosi lyhyt elokuva, Leopold II ei ole koskaan käynyt Kongossa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia)

Melkoista jälkeä sai kuitenkin aikaan.

Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #29

Leopoldin ansiosta on turisteille jotain nähtävyyksiä Brysselissä ja Antwerpenissa, Kuningas ei ollut rasisti, hänellä motiivit olivat ainoastaan taloudellisia, talous ja sen kasvu myös nykyään ohitavat kaiken muun.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #95

Kolonialismia ja rasismia ei kovin helposti voi erottaa toisistaan. Kokonaisten kansojen orjuuttaminen oli tietoista, siinä ei ollut mitään epäselvää että alusmaiden väestöllä oli yksilöinä vähemmän ihmisoikeuksia kuin herrakansalla, myös silloin kun herrakansaa saapui asumaan alusmaahan, esim. sotilaiksi tai maanomistajiksi. Siinä oli todella konkreettinen kansojen erottelu, rotuerottelu: herrakansalla nämä oikeudet, ja alistettavalla orjakansalla nämä "oikeudet", tai lähinnä velvollisuudet.

Mutta kun Raamattua puristaen herrakansan väestö oli kuitenkin myös moraalista kiinnostunteita jopa hurskasteluun ja viktoriaaniseen häveliäisyyteen asti, nimenomaan rotuerottelu eli rasismi toimi selityksenä sille, miksi kansa uskoi olevan oikein ja Jumalan tahto että orjakansalle ei kuulunut samoja ihmisoikeuksia kuin herrakansalle.

Kaikki mitä edellä on kuvattu, kuvaa erityisen kattavasti myös kuningas Leopoldin seikkailuja Kongossa. Siellä ei oltu vain tekemässä bisnestä, vaan orjuuttamassa eri väristä ja aseteknologialtaan alemmalla tasolla olevaa ihmisrotua.

Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #100

Leopoldin aikana sivistysmailla piti olla yksi alusmaa, motiivina oli raha, nykyään pitää olla maahanmuuttajia motiivina on edelleen raha, ilman kasvava kysyntä hinnat painuvat alas, se olisi kasvukeskuksilla painajainen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Holo-hölöttäjät? Tuo p...e on Suomen suurimman oppositio puolueen puheenjohtaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho käyttää samoja ilmauksia kuin tämän päivän natsit. Ehkä jopa vastarintaliike on Halla-aholle velkaa tuosta termistä, tai pellemestari on omaksunut sen heiltä.
Susi kirkkoslavistin vaatteissa, verbaliikan taitaja ilman mitään rajoja.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Nämä yritykset sulloa persut natsimuottiin saa kyllä naurettavia muotoja. Jatkakaa ihmeessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ole kysymys sullomisesta vaan pitkällä tikulla tässä nostetaan naamiota pois ruskean kasan päältä.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

No Sini tietää sitten jotain paljon enemmän kuin minä tai kaikki ne persut, joiden kanssa olen raatanut viimeiset kahdeksan vuotta kunta-, piiri- ja nyt viimeksi eduskuntatasolla. Eikä niitä persuja ole vähän.

Kyllä käytännön poliittisessa työssä puurretaan ihan niiden samojen asioiden parissa kuin kaikki muutkin puolueet. Jossain voi olla jotain somehörhöjä, mutta työssä mukana olleilta en ole koskaan kuullut mitään sellaista paskaa, mitä täällä somessa suuhumme koko ajan tarjotaan.

Mutta jatkakaa ihan mikä hyvältä tuntuu, hiljaiset lukijat kyllä näkevät missä mennään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #15

Ei teidän suuhunne kenenkää tarvitse mitään tarjota, kun teidän omista joukoista sitä tulee omasta takaa, siitä Halla-ahon Scripta-blogi on hyvä esimerkki monen muun lisäksi.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #15

Jep, näin se menee. Siniä harmittaa toteutumaton vallankumous toisessa maailman sodassa ja on vihainen Konservatiiveille, kun menivät ja pysäyttivät sen etenemisen. Pitkä vihainen on :)

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #21

Vallankumous on tehty jo ajat sitten, Ristopoika ei ole vaan sitä älynnyt kun on tuollainen vähän....

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #26

Niinhän Stalin päätteli vaaran vuosina, juopot kommunistit olivat liikaa sopan lumossa, että vituiks meni. Niinkuin Paasikivi totesi ministeri pekkalasta: Huono mies. huonompi kuin uskoin....

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #15

#15:
Oikeusministeriön "Suomalainen äänestäjä" tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset näyttää olevan selvästi keskusta-oikeistolainen puolue, painotus keskustassa. Se ei tietenkään mitenkään vaikuta tämän samoja väitteitä toistelevan porukan kannanottoihin, joka porukka on mitä ilmeisimmin ottanut oppinsa Göbbelsiltä, joka opetti, että pitää vain toistella samoja paikkansa pitämättömiä väitteitä, kyllä joku pöljä ne uskoo.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #93

Väärin.
Voidaanhan puolue sijoittaa jollain janalla mihin hyvänsä keskimääräisten vastausten perusteella, mutta natsismin /äärioikeiston tunnusmerkistö ei sijoitu samalle janalle ollenkaan.

Kun tämä tunnusmerkistö täyttyy, aate on natsismin sukuinen.
Voit esim lukemalla vaikka Olavi Paavolaisen "Kolmannen valtakunnan vieraana" verrata sen antamaa kuvaa natsiaatteen valtaamasta yhteiskunnasta ja kulttuurista
siihen, mitä persut pitävät ihanteena ja miten heidän keskeiset johtajansa toimivat ja esiintyvät.

Ei tarvita politologian opintoja , kokemus on tyrmäävä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #96

#96:
Käypäs nyt edes lukemassa se tutkimus ja yritä ymmärtää lukemasi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #98

Olen lukenut "tutkimuksia" ja tutkimuksia nykyisten oikeistopopulistien sijoittumisesta oikeisto/vasemmisto-janoille..
Ne eivät kuvaa puolueiden suhdetta natsiaatteeseen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #99

#99:
Kun perustelut kehittelee omassa mielikuvituksessaan, saa varmasti haluamansa tuloksen. Eipä tässä aihetta enempään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #101

Natsismin keskeiset tunnusmerkit eivät sijoitu noille oikeisto/vasemmisto-janoille.
Ne sijoittuvat jossain määrin konservatiivi/ uudistusmielinen tai radikaali -janoille, mutta natsismi on sisäisesti ristiriitainen tässä suhteessa.
Puolueen suhdetta natsismiin voi siis kuvata vain sen suhteessa natsismin keskeisiin piirteisiin.
Ne eivät sijoitu millekään janalle .

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

On on... Halla-aho on sosiopaatti, natsi, antisemitisti, putinisti... jopa alt-right bannonilainen.

Halla-aho on ihan mitä kuka vaan keksii väittää.... poislukien tietysti mitään positiivista.

Partakin on väärin kasvatettu.
Yritti kesäpartaa, mutta tulikin natsiparta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Se on semisti jännää, kuinka puheenvuoron säännöt venyvät. Nimettely, solvaaminen, kaikki käy, kunhan kyseessä on oikea teema ja oikeat ihmiset.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Sitä samaa olen kyllä ihmetellyt, että miten mm sinulla ja Risto Laineella on kirjoitusoikeudet tänne.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

Harmittaako? Eipä tule nyt mieleen ketä olisin natsiksi tai rasistiksi nimitellyt.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #37

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278562-de...

Osaat se sinäkin....
Samassa kirjoituksessa aika monta kommenttiasi, joista todeta yhtälailla, että kylläpä säännöt joustaa. En edes jaksa linkitää niitä kaikki tähän.
Mutta niitähän ei lasketa mukaan vai mitä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #40

Ahaa. Tapaus Al-Taee. Mitä olen kirjoittanut eri tavalla kuin sinä?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #41

No mitäs sitten itket täällä jostain sääntöjen noudattamisesta?

Ai niin mutta kun tässä taas se persujen etuoikeus, me saadaan kirjoittaa mitä halutaan mutta meistä ei kukaan saa kirjoittaa...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

Ei minua itketä yhtään.

Mutta spekulaatiosi on tätä tasoa "Älä levitä huhuja tai valheita." Mistä olisin huolissani, niin tuosta demareiden arvopohjasta. Heille kelpaa kaikki. Lelusalakuljettaja, Oulun imaami, viim Al-Taee. Näiden kavereiden käsissä seksuaalivähemmistöt ja juutalaiset ovat oikesti hätää kärsimässä. Analyysisi näistä? Varmaan turha odottaa.

Edelleen sananvapaus. Se tarkoittaa, että se on kaikilla. Sisällöstä voidaan olla eri mieltä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #45

"Mutta spekulaatiosi on tätä tasoa "Älä levitä huhuja tai valheita.""

No niin ja kommentoija Mara menee nyt kiltisti peilin eteen ja katsoo oikein tarkkaan, mitä sieltä näkyy ennen kuin alkaa jakelemaan mitään tasoja muiden kirjoituksista.

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278593-ky...

Pätee myös tässä blogissa =)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

Huhuja ja valheita? Demareistako? Oletko nyt siis sitä mieltä, että blogiini linkkaamat uutiset ovat jotain valeuutisia?

Vai tarkoititko blokkaamista? Kirjoituksistasi on välillä vaikea saada selvää. Sen ensimmäisen kerran, kun blogin pitäjänä laitan moderointilinjaa, onkin kyse kirjoitusoikeudesta tai sananvapaudesta :) :)

Kyllä blogeissani pysyy asialliset kommentit jatkossakin. En blokkaa, enkä levittele valheita.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #51

Missä minun kirjoituksessa sitten on valheita mielestäsi?

Ja mitä tulee noihin aiemmin mainitsemiisi demareissa oleviin ihmisiin, niin oletko vilkaissut Persujen "rötöstelijöiden" listaa, se muistaakseni pidempi kuin demareilla.

Vai on sinun vaikea saada selvää kirjoituksistani, voi voi. Yritäpä oikein pinnistää niin voit saada selkoakin, paitsi jollet tarkoituksella halua ymmärtää.

Samaa ei voi sanoa sinun kirjoituksista kun siellä parhaimmillaan ainoastaan nippu linkkejä muualle.

Ja nyt jatkossa kommenttisi pysyy sitten kirjoituksen aiheessa tai ne oikeasti lentää bittiavaruuteen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #55

No vaihtelevasti linkkejä. Sinulla aika usein Scriptaan. Jos keskustellaan demareista, miksi keskustellaan persuista?

Sinä spekuloit, onko Halla-aho antisemitisti. Sallit blogissasi mielenterveys diagnosoinnin, ja kuten tuossa aiemmin kommentoija Raatikainen tuo esille.... "On on... Halla-aho on sosiopaatti, natsi, antisemitisti, putinisti... jopa alt-right bannonilainen. Halla-aho on ihan mitä kuka vaan keksii väittää.... poislukien tietysti mitään positiivista.Partakin on väärin kasvatettu. Yritti kesäpartaa, mutta tulikin natsiparta."

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #58

Näköjään ymmärrät Raatikaisen ironiaa todella hyvin, huoh.

"Jos keskustellaan demareista, miksi keskustellaan persuista?" Arka paikkako, kun ei kerran saa Persuja taaskaan ottaa esille, mutta demarit saa.

En spekuoi Halla-ahosta, Persulaiseen tyyliin, erästä sellaista lainaten: "Minähän vaan kysyin...?"

Ja nyt en enää viitsi Maran kanssa länkyttää enempää, kun yrittää vaan viedä keskustelua pois itse aiheesta, muut olkaa hyvät.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #59

Mukavaa, aurinkoista päivää siulle! Vai oliko se liian natsahtavasti sanottu?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Kas, tätä Outin puheenvuoroa (eli linkkikasaa) en ollut vielä huomannutkaan. En viitsinyt availla linkkejä, koska kokemukseni mukaan sieltä yleensä lentää vain sontaa silmille, mutta lopussa olevaan kysymykseen vastaan. Kysyit, mikä on Suomen populistisin puolue tällä hetkellä. Vastaus on Perussuomalaiset. Yllätyitkö?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Ohjeita keskusteluun
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
Älä haasta riitaa.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käyttäydy häiritsevästi. Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
Voit julkaista toisen ottaman kuvan vain, jos tiedät sinulla olevan lupa käyttää kuvaa blogissasi.
Voit kirjoittaa tarpeen mukaan www-osoitteita keskusteluihisi. Järjestelmä muuttaa automaattisesti www-osoitteet linkeiksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #54

Mika Lamminpää,

Älä käytä ylipitkiä lainauksia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Kylläpäs se Pekka Toivonen on nyt nokkela, heh heh.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #37

Natsi ja rasisti ovat täysin asiallisia nimityksiä.
Niillä on tarkka , sovittu merkitys .

Samoin psykopaatti ja sosiopaatti.

On aika lailla eri asia solvata kokonaista puolentoista miljardin ihmisryhmää pedofiileiksi ja terroristeiksi kuin todeta, että tuollainen asenne on rasismia .

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

Kerropa, mikä olisi peruste, etten saisi tänne kirjoitella?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

#38 kyllä se perustelu olidi sinun keksittävä. Sinä aloitit vakikirjoittajien, joihin itse kuulut, kirjoitusoikeuksien kyseenalaistamisen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #43

Kirjoitusoikeuksista? Katsopa ketjua ylöspäin. Kysyin saako mitä tahansa kirjoitella ja Heikki ihmettelee, miksi minä saan täällä ylipäätään kirjoitella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #46

Kyllä Suomessa saa kirjoitella ihan mitä tahansa. Kirjoitteleehan Halla-ahokin ihan mitä tahansa:

Halla-aho kirjoitti Scriptassa 20.12.2006 maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista ja maahanmuuttoon hänen mielestään liian myönteisesti suhtautuvista poliitikoista näin:

"Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov."

Hän sanoi toivovansa, että maahanmuuttajien raiskausten kohteeksi valikoituisi poliittisia vastustajia.

"Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan."

Kadulla näkemäänsä raiskaukseen hän ei todennäköisesti puuttuisi, ja perusteli asiaa 13.9.2007 sillä, että kadulla raiskaavat ovat "pääsääntöisesti" kolmansista maista.

"...en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä"."

Somaleista eilen perussuomalaisten puheenjohtajaksi noussut Halla-aho kirjoitti 10.1.2007 näin:

"On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit. Kaikista muista, haasteellisistakin, ryhmistä nousee niitä, jotka kehottavat omiaan lopettamaan rasismiruikutuksen ja katsomaan peiliin. Vaan ei somaleista."

Minun on kyllä helppo kuvitella somaleita röyhkeämpi, vaateliaampi, aggressiivisempi ja kaikesta itsekritiikistä vapaampi vähemmistö kuin somalit. Tai eihän minun tarvitse kuvitella, niin kuin Halla-aho tekee. Minä olen törmännyt heihin ihan oikeasti. Heitä sanotaan perussuomalaisiksi. Kaikista muista ihmisryhmistä löytyy niitä jotka kehottavat lopettamaan uhriutumisen ja katsomaan peiliin. Vaan ei perussuomalaisista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #46

Outi on Uhriutujien Kuningatar.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #89

Niinhän tuo taitaa olla.
Muutenkin hanakka vääntämään fokuksen pois epämieluisasta varsinaisesta kirjoituksesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

Se muuta ei tee kuin twittuilee eikä sitäkään tyylikkäästi. Ja nyt se on olevinaan pahastunut Husun kommentista. Husu sentään hyökkäsi kokonaisen puolueen kimppuun, mikä on edes jollakin lailla rohkeaa. Outi on yrittänyt vain maalittaa toista tuikituntematonta kunnallispoliitikkoa, mikä on suunnilleen raukkamaisuuden ja älyllisen epärehellisyyden huippu. Äippä saarnaa "kaksoisstandardeista" ja on itse lihaksi tullut kaksoisstandardi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Oikea Media kirjoittaa 21.07.2019 ("Tuore tutkimus vahvistaa: nuorison hyväksyntä LGBTQ-agendalle "hälyyttävässä" laskussa") seuraavaa:

"Ympäri Yhdysvaltoja on nähty, miten tarmokkaasti LGBTQ-agendaa on pyritty normalisoimaan nostamalla sitä otsikoihin jo vuosien ajan.

Oikea Media on uutisoinut Suomessa, miten aggressiivisesti - ja jopa valheilla - luonnottomuuden ja erilaisten perversioiden äänitorvena toimiva valtamedia markkinoi nyt transhullutusta ja sukupuolen vaihtamista.

Se on taipunut seksuaalisten vääristymien normalisointia ajavan, seksuaalivähemmistöjen lobbausjärjestön, SETA:n ideologis-poliittisten tavoitteiden painostuksen alle ja sen asenteelliset ja gender-ideologiaa ihannoivat tarinat sukupuoltaan "korjanneista" henkilöistä kaikessa järjettömyydessään ja harhaanjohtavuudessaan tähtäävät lasten ja nuorten mielten myrkyttämiseen - peruuttamattomiin vahinkoihin, kun lapset silvotaan loppuiäkseen ja perheet tuhoutuvat."

Oikean Median sivuilla komeilee Suomen Perustan mainos.

Kuka toimii Suomen Perustan omien sivujen mukaan sen toiminnanjohtajana?

Vastaus: Simo Grönroos.

Mitä Simo Grönroos nykyisin tekee päätyökseen?

Vastaus: Hän on Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Risto Laine

LGBTQ toiminnan yksi kriittisimmistä äänistä löytyy, yllätys kyllä itse ryhmästä.

Katselin tv-lähetystä trans asioista, johon "Samentti" osallistui. Hän kertoi hyvin mielenkiintoisia asioita, kuten leikkaus operaatiosta naisesta mieheksi ja piti 100%:sti itseään monta vuotta miehenä. Kunnes alkoi lukea kansainvälisiä keskusteluja ja yllätys, mieli muuttui.

Keskusteluun osallistui pääkoppa asiantuntija, joka sanoi: Tämä on aika pelottavaa.

Näin itsekkin näen sen. "väärät diagnoosit" on kyllä ammattikunnalle erittäin huono juttu. Vähän sama asia, jos henkilöllä on umpisuolen tulehdus, niin leikataankin suonikohjuja.

Teille vihervasemmistolle Halla-Aho näyttäisi olevan kova pala, kun argumenteissa jäädään aika usein hopealle, niin otetaan keinovalikoimaksi (isku vyön alle) taktiikka. Nimienheittely äärifundisradikaalitiesmitä, on kyllä huonoa keskustelua.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Miksiköhän nämä LGBT:läiset tuntuu niin kiihoittuvan juuri Halla-ahosta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Nimi on ennen. Jos verkkolehden nimi on Oikea Media, voi olla varma siitä, että kyseessä on valemedia. Entisen kotini lähellä oli ravintola jonka nimi oli Helmi. Olin melko varma että kyseessä tuskin on mikään helmi, ja kun kävin siellä, huomasin olleeni oikeassa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Varsin mielenkiintoinen on tämäkin "kirja-arvio":

https://oikeamedia.com/o1-110009

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

No ei tuota ainakaan liiasta kriittisyydestä voi syyttää.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Counter-jihad-liike on arvostellut henkiöitä X antisemitismistä. Koska henkilöitä X on arvosteltu antisemitismistä, niin Halla-ahoa pitää myös arvostella antisemitismistä varsinkin tässä blogissa linkitetyn tekstin perusteella.

Linkitetyssä tekstissä Halla-aho kysyy, että miksi muiden kansanryhmien kansanmurhia ei huomioida samalla tavalla kuin holokaustia ja lopuksi lisää sen, että pitäisikö meidän ajatella vähemmän holokaustia ja keskittyä varsinkin käynnissä olevien kansanmurhien lopettamiseen.

Vielä pitäisi tietää, että mistä asioista noita henkilöitä X on syytetty antisemitismistä, jotta voisi muodostaa kunnollisen kuvaa tästä asiasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

X sinne tai tänne. Tämä henkilö, sittemmin puoluejohtaja ja Salvinin hoviherra, on ihan omana mielipiteenään kutsunut puhetta holokaustista holohölinäksi. Se on natsien ja denialistien käyttämä termi. Halla-aho on joko 1. Luonut natsien sittemmin häneltä omaksuman termin.
2. Ottanut sen joltain natsilta.
3. Keksinyt sen uudelleen tietämättä sen natsisuuhun sopivaisuudesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Natseja kaikkialla. Onko tämä joku kultti?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Outi, minä olen joskus ihmetellyt että mistä sinä olet käytöstapasi oppinut, mutta nythän se kävi ilmi: Mestarilta itseltään: "Eilisessä Hesarissa yleensä asiaa kirjoittava mutta mahdollisesti tärähtäneen vaimonsa degeneroima Saska Snellman on huolissaan siitä, että suomalaiset kuvittelevat Vainon uhrien muistopäivässä olevan kyse ylipäänsä vainojen uhreista eikä ainoastaan vainotuista juutalaisuhreista."

"Tärähtäneen vaimonsa degeneroima?" Siis ihan tosissaanko se tuollaista sontaa syytää? Normaalioloissa olisin jättänyt jutun lukemisen siihen, mutta kun kerran kaimani oli vaivautunut sen puheenvuoroonsa linkittämään, ajattelin että jospa nyt kuitenkin lukisin loppuun. Aika onnetonta grafomaniaa se oli niin kuin Jussilla aina tuppaa olemaan. Paljon sanoja, vähän sisältöä.

Jos nyt oikein hakemalla hakee jotain tolkkua tuosta Halla-ahon vuodatuksesta, niin ehkä rivien välistä jotain voi löytääkin. Halla-aho haluaa ilmeisesti sanoa, että se mitä tapahtui Kolmannessa valtakunnasa, ei ollut ainutlaatuista. Eihän se ollutkaan. "Se mikä kesti Saksassa kaksitoista vuotta, kesti Venäjällä seitsemänkymmentä, ja uhrien määrä - sekä juutalaisten että ei-juutalaisten - oli lähes tarkalleen viisinkertainen. Jos uutteruutta riittää, voi arvatenkin päästä samaan suhdelukuun vallankumouksellisen Kiinan, Kambodžan, Iranin, Ugandan ynnä muiden maiden osalta; ihmisuhrien kansallisuudella tai rodulla ei ole vaikutusta asiaan. Mutta jos jonkun ei tee mieli jatkaa tämäntapaista järkeilyä, se johtuu siitä, että yhtäläisyys on liian ilmeistä ollakseen hänen makuunsa, ja koska on liian helppo sortua siihen yleiseen metodologiseen virheeseen, että yhtäläisyys korotetaan oikeudessa kelpaavaksi todisteeksi jotakin myöhemmin säädettävää lakia varten" (Lainaus Joseph Brodskyn puheesta Kleion profiili. Pidetty Hizinga-luentona Leidenin yliopistossa 1991. Suom. Kalevi Nyytäjä, ilmestynyt esseekokoelmassa Keräilijän kappale, 1997).

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Eli...

Natsit Y ovat käyttäneet termiä holohölinä ja siksi Halla-aho on antisimitisti, koska käyttää samoja termejä kuin natsit Y.

Seuraavaksi pitäisi saada jonkunlaista näyttöä siitä, että natsit Y ovat käyttäneet tuota termiä ennen Halla-ahoa.

Risto Laine

"...pitäisikö meidän ajatella vähemmän holokaustia ja keskittyä varsinkin käynnissä olevien kansanmurhien lopettamiseen."

Niinpä!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Yle 11.6.2017:
"Halla-aho korostaa kansallismielisyyttä eikä irtisanoudu vanhoista blogiteksteistään – "Afrikan sarven ihmissaasta" ei ollut hänestä loukkaavaa kieltä …

… Suomalaisuuden määritelmä perussuomalaisissa kapenee. Halla-ahon mukaan Suomi ei ole kaksikielinen maa …

… Jussi Halla-ahon kannatusnousussa ja ns. nuivan maahanmuuttoaatteen leviämisessä keskeinen rooli on hänen vuodesta 2003 asti pitämällään Scripta-blogilla. Halla-aho on saanut blogikirjoittelusta Korkeimman oikeuden sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Blogilla on ollut laaja lukijakunta. Sen poliittisesta painoarvosta kertoo se, että puolueen vastavalittu ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kertoo Suomen kuvalehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan, että nimenomaan Jussi Halla-ahon Scripta-blogi teki hänestä maahanmuuttokriitikon ja sai liittymään perussuomalaisiin ..."

https://yle.fi/uutiset/3-9663454

Sakari Rajamäki

Vesa-Matti loekoski kirjoittaa:

"Halla-aho korostaa kansallismielisyyttä eikä irtisanoudu vanhoista blogiteksteistään – "Afrikan sarven ihmissaasta" ei ollut hänestä loukkaavaa kieltä … "

Jopa jakamassasi linkissä kerrotaan missä yhteydessä Halla-aho on käytänyt termiä Afrikan sarven ihmissaasta.

"en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä"."

Eli Halla-aho siis puhui afrikkalaisista raiskaajista. Vesa-Matti voisitko noudattaa palstan sääntöjä ja lopettaa valheiden kirjoittelun?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Esitin suoran lainauksen Ylen artikkelista, jossa oli Halla-ahoa haastateltu.

Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #75

Joo, mutta jätit aika olennaisen Asian kertomatta siitä lausunnosta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

Ihan mahtavaa että kukaan persu ei koskaan irrota mitään kommenttia easiyhteydestään Eikä ainakaan kirjoittele sen ymäpärille harhaanjohtavaa disinformaatioa säestämään teeskenneltyä moraalipaniikkiaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #86

Niinpä. Tulee mieleen erityisesti Tervon blogi valkoisesta roskasakista. Roskasakkia olivat tuossa yhteydessä rasistit, mutta persukommentoijat ovat aina väittäneet Tervon kirjoittaneen kaikista suomalaisista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jatkosodan aikana Suomi luovutti Saksalle 2158 neuvostoliittolaista sotavankia, joiden joukossa oli 52 juutalaista sotilasta. Vaihtokaupan välineinä olivat heimokansojemme sotilaat, jotka olivat jääneet saksalaisten vangeiksi ja jotka Suomi otti vastaan.

Saksan toivelistalla päällimmäisenä olivat juutalaiset ja poliittiset vangit, joiden määrä salaisissa luovutuksissa oli noin 520. Saksa ilmeisesti teloitti kaikki poliittiset vangit mukaan lukien juutalaiset. Suomalaiset olivat tietoisia tästä.

Missä viipyy keskustelu tästä aiheesta ja minne jäi oikeudenkäynti asiasta päättäneiden ja siihen osallistuneiden kohdalta ?

P.S. Esimerkiksi Miika Kallatsa on käsitellyt tätä suomalaisten päättäjien antisemitismiä, juutalaisten sotavankien luovutusta, lisensiaatintyössään "Suomen Saksalle luovuttamat sotavangit jatkosodan aikana" vuonna 2009.

Sakari Rajamäki

Tuossa blogistin jakamassa linkissä Halla-aho vain kritisoi sitä, miksi holokaustista nostetaan suurempi meteli kuin muista kansanmurhista. Kriikki on aiheellinen sillä ukrainalaisten kansanmurhassa kuoli jopa enemmän ihmisiä kuin holokaustissa ja armeinilaisten kansanmurhassa kuolunuhrien suhteelinen määrä verrattuna koko kansaan oli suurempi kuin holokaustissa. Lisäks minkään muun kansanmurhan lukumäärien kyseenalaistamisesta ei voi saada tuomiota Euroopassa, kuin holokaustin.

Eli kritiikki on siis täysin aiheellinen. Silti blogisti ja hänen komppaajansa suhtautvat siihen täysin hysteerisesti ja Halla-ahosta tehdään vaikka minkälaisia lääkärin lausuntoja. Tämä kertoo Suomessa jälleen karua kieltä Suomessa vallitsevasta rasismihysteriasta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Silti blogisti ja hänen komppaajansa suhtautvat siihen täysin hysteerisesti.."

Hysteerisesti suhtautuvat ainoastaan kommentoijat, jotka kiivaasti jakavat Halla-ahon mielipiteet ja kirjoitukset. Kova on tarve puolustella niitä.

Sakari Rajamäki

Mitenniin? Halla-ahon ajatukset perustuvat lähinnä maalaisjärjen käytööttään. Apu sinne missä sen antaminen on kustannustehoikkaimpaa eli paikan päälle. Lisäksi siellä ovat ne kaikkein hädänalaisimmat. Lisäksi emme saa niitä humanitaarisesta maahanmuutosta koituvia sosiaalisia ongelmia, kuten Ruotsissa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #79

Usko ihan mihin haluat.. maalaisjärjen käyttöäkin on monenlaista.
Miten tuo humanitaarinen maahanmuutto liittyy mitenkään blogin aiheeseen. Oliko sinulla itse blogin aiheeseen vielä jotain, jollei niin turha siirtää fokusta muuhun.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #80

En siirtänyt fokusta muualle vaan tarkensin sitä # 68.

Suomessa antisemitismi realisoitui jatkosodan aikana. Sodan jälkeen ei yksikään suomalainen poliitikko tai sotilas joutunut siitä vastuuseen.

Mitä ajatuksia tämä blogistissa herättää ?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #81

Tarkkuutta nyt Toivonen, en ole sanonut että olisit siirtänyt fokusta, se koski Rajamäen kommenttia #79 ..

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #82

Niin, huomasin, ettei sinulla ollut mitään kommentoitavaa antisemitismistä, joten yritin siirtää sinunkin fokustasi takaisin blogisi aiheeseen.

Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #80

Mika, kommettini liittyy sinun tähän viestiisi:

"Hysteerisesti suhtautuvat ainoastaan kommentoijat, jotka kiivaasti jakavat Halla-ahon mielipiteet ja kirjoitukset. Kova on tarve puolustella niitä"

Sakari Rajamäki

Rasismi hysteerikot eivät muuten puhu ollenkaan Etelä-Afrikan valkoisten vainoamisesta. Varmaan siitä johtuen, että media on näistä asioista hiljaa. Ehkä siitä johtuen, että toimittajilla on sama ideologia kuin rasimihysteerikoilla valkoisten vainoaminen ei liiemmin näitä ihmisiä kiinnosta, vaan vain mustat a muslimit nähdään uhreina.

Youtubesta löytyy aiheesta materialiaalia mielinmäärin. Etelä-Afrikan presidentti on jopa laulanut valkoisten buurien murhaamisesta.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/viljelijällä-on-etelä-afrikassa-hengenvaarallinen-ammatti-järeät-aidat-ja-jopa-vahtileijonat-suojana-1.198745

"Erityistä raivoa herätti presidentti Jacob Zuma laulamalla julkisesti buurien murhaamisesta kertovaa laulua "

Todella vähälle on jäänyt tämä valtamedioissa. Miettikääpä mikä meteli syntyisi, jos jokin valkoisen asuttama maa, jossa mustat ovat vähemmistönä, sen presidentti laulaisi mustien murhaamisesta.

Ps. Vaihtoehdomedioista löytyy vaikka millä mitalla juttua valkoisten vainosta Etelä-afrikasta, mutta monien keskustelieden mukaan ne ovat kaikessa automaattisesti väärässä, siks otin esimerkin valtamediasta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Outi Mara se ampuu taas kovilla, "en mie mutta ne muut.."

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278649-va...

Persuille kaikki on sallittua, mutta heti kipitetään poliisien pakeille kun heistä avaa suunsa.
Kun eivät enää muuhun reppanat kykene. On se kumma että demareita voi mollata, mutta ei haluta nähdä oman puolueen "rötösherroja".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset