Äsken kutsuttiin uudeksi Neuvostoliitoksi ja nyt jo pyhiksi lehmiksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on jälleen ohjastanut kannattajiaan käyttämään entistä kovempaa kieltä puhuttaessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Puoluekokouksen linjapuheessa hän käytti seksuaalivähemmistöistä nimitystä uusi Neuvostoliitto. Vastikään Porin SuomiAreenassa Halla-aho esitti, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat sananvapautta uhkaavia pyhiä lehmiä.

Halla-aho oli esiintymässä SuomiAreenan arvokeskustelussa yhdessä pääministeri Antti Rinteen ja ministeri Li Anderssonin (vas) kanssa.

Arvovieraana keskustelussa oli Baba Lybeck, joka kommentoi kunkin puoluejohtajan pitämää arvopuhetta.

Meillä sananvapautta ei enää uhkaa uskonnollinen dogmatismi, mutta sen tilalle on tullut uusia pyhiä lehmiä, kuten maahanmuutto, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ja niin edelleen”, totesi Halla-aho puheessaan.

Halla-ahon puheessa kuvataan jälleen kansanryhmä, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, joka muodostaisi uhkan länsimaisen demokratian kannalta olennaiselle tunnusmerkille, sananvapaudelle.

Itse asiassa Halla-ahon puheen sisältämä ns. arvopuhe osoittaa lukemattomien, muun muassa sosiaalisessa mediassa ja ihan jopa virallisissa medioissa, ilmenneiden lynkkausten ja boikottikampanjoiden kera, että Halla-ahon puheissa ei ole mitään perää. Yksittäisiä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia, siis ihan vieläpä yksityishenkilöitä, on somelynkattu ja tahoja, kuten yrityksiä, jotka toistaiseksi uskaltavat asettua tukemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on julistettu lukemattomiin boikotteihin, häpeilemättä.

Missä oikeudenkäynnit näiden arvottomien arvopuheiden tiimoilta? Ei ole näkynyt eikä kuulunut, vaikka aihettakin olisi ollut.

Ei liene sananvapauden rajoittamista, että Halla-ahon arvopuheesta käydään kriittistä keskustelua?

Perussuomalaisten ja muiden hengenheimolaisten reaktioista päätellen normaalit puheenvuorotkin, jotka uskaltavat ruotia perussuomalaisten sanomisia ja tekemisiä, olisivat sananvapauden rajoittamista.

Halla-ahon raivatessa oikeistoradikaalille ideologialle elintilaa, Lebensraumia, hänen seuraajiensa uhma ja nälkä rajojen kokeilemiseen, niin sanojen kuin tekojen muodossa, kasvaa kasvamistaan.

Jotta Halla-ahon suomalaisen sananvapaustodellisuuden vääristely kävisi ilmeiseksi, on syytä mainita, että valtamedia yhä enenevissä määrin tarjoilee näyttäytymispaikkoja tasapuolisuusharhalle, sen yleisemmässä muodossa, mistä Halla-aho varsin hyvin tietää puolueensa agendan hyötyvän.

Halla-ahon elintilan raivaus, jonka lopputuloksia sananvapauden osalta näemme esimerkiksi oikeusvaltio Unkarissa tai Puolassa, ei jätä tilanteen todellisen luonteen hahmottavia suomalaisia hampaattomiksi. Siis, kannattaa varautua, että Halla-ahon kiihdyttämän retoriikan raaistuminen johtaa väistämättäkin kapinaan samoja oikeuksia käyttäen, joita Halla-ahokin joukkoineen hyödyntää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu