Räsäsen julkinen kirje pelkkä kirje vai aivan jotakin muuta?

Kansanedustaja Päivi Räsäsen arkkipiispalle osoittamasta kirjeestä on kirjoitettu laajasti. Kimmokkeena kirjeelle oli kirkon osallistuminen Helsinki Priden tukijoiden joukkoon. Räsänen leimasi kirjoituksessaan ”homoseksuaalisuuden harjoittamisen” erityisen kovin sanoin, jotka on ohitettu mediassa. Raamatusta lainatut ”kuoleman ansaitsemiseen” viittaavat kohdat ovat kuitenkin aiheuttaneet suuren järkytyksen varsinkin seksuaalivähemmistöön kuuluvien parissa. Kansalaiskeskustelussa on herännyt voimakkaasti ajatus siitä, että tällainen selvä väkivaltaan viittaavan ajattelun julkinen esittäminen voisi antaa aiheen kirjeen tarkempaan oikeudelliseen tarkasteluun.

Vuonna 2010 Räsäsen blogissaan esittämä kysymys oli myös omiaan järkyttämään asenteellaan. Hänen kysymyksessään pohdittiin hyväksyttävää syytä tuolloin Pride-kulkuetta vastaan tehdylle kaasuiskulle.

Moni muukin Räsäsen aikaisempi kannanotto seksuaalivähemmistöihin heittää myös oman varjonsa.

Rovaniemeläinen Vihreiden paikallispoliitikko Miikka Keränen katsoi Räsäsen tämänkertaisen ulostulon olevan luonteeltaan uhkaava. Keränen nosti myös esiin mahdollisuuden kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu