Miksu Mäenpää-Louekoski

HS professori Puolimatkasta: ”Hän on provokaattori”

Vihdoin ja viimein Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten yhä ilmeisemmäksi käyvä liittoutuminen on pantu merkille Suomen merkittävimmässä mediassa Helsingin Sanomissa. Lehden asiaa koskevan artikkelin otsikkona on Suojele Jeesus Suomea.

Liittouman ylivoimaisesti keskeisin avioliitto- ja sukupuoli-ideologian (gender-ideologia) kehittämistyöstä ja levittämisestä vastaava henkilö professori Tapio Puolimatka saa myös tunnustusta Helsingin Sanomilta.

Hän on provokaattori, jonka mukaan samaa sukupuolta olevien avioliiton salliminen johtaa siihen, että pian myös pedofilia hyväksytään.”, toteaa Helsingin Sanomat laajassa artikkelissaan Puolimatkasta.

Tätä voisi kutsua professori Puolimatkan erääksi suurimmista läpimurroista.

Helsingin Sanomat tuo esille monia US Puheenvuorossakin vuosien varrella laajahkoa julkisuutta saaneita liittouman lonkeroita ympäriinsä kaivavia työmyyriä.

Kyseessä on erittäin kattava katsaus ajankohtaiseen tilanteeseen.

Helsingin Sanomat tekee myös selväksi, että liittouman puuhat ovat aktiivisen tutkimuksen kohteina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Meinasin taas kirjoittaa "Niin?" mutta kirjoitan sittenkin pidemmin. En jaksa lukea roskamediaa, mutta jäin miettimään, että mihin näillä "paljastuksilla" siis pyritään? Kai me kaikki tiedämme mitä Puolimatka edustaa, ja millaisten tahojen kanssa hän tekee yhteistyötä. Tai jos ei Puolimatka, sitten joku muu konservatiivi. Tuskin sitä tarvitsee edes tutkia. Mutta miten minulla on tunne, että "tutkiminen" tarkoittaa tässä yritystä saattaa Puolimatka ja hengenheimolaisensa jonkinlaiseen "edesvastuuseen" noista "rikoksista". Eli onko blogistin mielessä sellainen ihannetila, että Puolimatkan kaltaiset vaiennetaan jotenkin "lopullisesti"?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Eli ilmeisesti et ole lukenut HS:n kirjoitusta kokonaisuudessaan.
No mitäpä sitä sitten enempiä kommentoimaankaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Maksumuurin takia ei päässyt lukemaan mutta itse tulkitsen uutisen varoituksena.

Ennen arabimaissa oli tytöt minihameissa, nykyään säkit päässä kun fundamentalismi yleistynyt. Sivistyksen tuhoutumista voi katsoa myös vaikka yhdysvalloissa. Maassa joka lähetti ihmisen kuuhun, on nykyään täynnä jotain kreationismimuseoita mihin lapsia viedään oppimaan "historiaa".

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#1. Ihan vain tarkentava kysymys: tarkoittaako kommentoija "roskamedialla" tässä tapauksessa Helsingin Sanomia?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tarkoittaa. Mutta täsmennän: jos juttu ei olisi maksumuurin takana, olisin lukenut. Mutta en tietenkään maksa mitään roskamediasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

Ymmärrän kyllä että maksumuuri on joillekin liikaa, onhan persujen ja muitten päöhöpopulistien äänestäjiltä yleensä tolkun lisäksi luottotiedotkin menneet. Onneksi jeesustelu on halpaa, ei maksa mitään. Puolimatkassa taivaaseen ollaan.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #5

Otteita kyseisestä kirjoituksesta:

”Suomessa voimistuu nyt vanhoillis¬kristillinen poliittinen vastaliike, johon uutena piirteenä yhdistyy voimakas maahanmuuttokriittisyys ja populistinen uusoikeistolaisuus.”

”Viesti oli hätkähdyttävä: Ilmastonmuutos on valhe. Islam valtaa Euroopan. Suomen koko olemassaolo on uhan alla. Ja kaikesta tästä voitte syyttää liberaaleja.”

”52-vuotias Niikko on ollut jo kahdeksan vuoden ajan eduskunnan vanhoilliskristillisin kansanedustaja yhdessä Laura Huhtasaaren kanssa.

”Kyllä mä ymmärrän, jos joku pitää ajatteluani mustavalkoisena”, hän sanoo.

Niikolla on ajatus siitä, millaista politiikan pitäisi olla. Päätökset pitäisi tehdä Uuden testamentin arvojen pohjalta.”

Erikoinen ajatuskuvio, arvot isänmaallisen kristittyjä, joita pyritään toteuttamaan, jäsenistön kanssa, joille kaikille ne eivät ainakaan julki tulleiden tekojen perusteella kovin pyhiä ole. Eikö vielä vanhempaa ohje kirjaa löytynyt minkä mukaan nykypäivänä asioita hoidettaisiin? Ei, tämä porukka ei halua kehittyä, uudistua. Palataan mieluummin siihen aikaan, jolloin Rooman valtakunta hajosi. Ja he itse pelottelevat, että nykymeiningillä käy samoin.

”Jos murennetaan lainsäädäntö moraalittomilla laeilla ja heikentäen lasten ja perheiden yhtenäisyyttä ja oikeuksia, murentuu koko yhteiskunta, kuten Rooman valtakunta”, Niikko sanoo.”

Mutta tämähän se on mikä yhdistää ja pyhittää kaiken, muttei kerro kuinka niitä perhearvoja oikeasti toteutetaan tai noudatetaan:

” Perussuomalaisten tuore eduskuntaryhmä on kirjava porukka, jota on hankala ahtaa yhteen muottiin. Niikko kuitenkin uskoo, että ryhmää yhdistävät perinteiset kristilliset perhearvot sekä Suomi suomalaisille -ideologia.”

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #10

Hassuinta on se että kristillisessä maailmassa tuohon aikaan, kun Rooman valtakunta murentui, ei kristillistä avioliittoa ollut edes olemassa siinä muodossa kuin Niikko ja kumppanit sitä mieltävät. Varhaiskristillisenä aikana (30–325 jaa.) avioliitto oli yksityisasia ilman yhtenäistä uskonnollista tai muuta seremoniaa. Tosin piispa Ignatius Antiokialainen kirjoitti kirjeessään (noin 110 jaa.), että jos avioliitto solmitaan piispan luvalla, se tapahtuu Jumalan mukaan eikä heidän himonsa mukaan."
1100-luvulla naisilta alettiin usein vaatia miehen sukunimen ottamista ja 1500-luvun puolivälistä alkaen vanhempien ja kirkon lupaa
Joitain paikallisia poikkeuksia lukuun ottamatta vuoteen 1545 asti Euroopan kristilliset avioliitot solmittiin 1. molemminpuolisesta suostumuksesta, 2. julistamalla aie naida, ja 3. suorittamalla tämän jälkeen keskinäinen yhdyntä. Pappia ei tarvittu.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #10

Yksi sitaatti lisää tuosta kirjoituksesta:

"HELSINGIN yliopiston ekumeniikan professori Risto Saarinen alkoi huomata muutama vuosi sitten merkkejä
siitä, että konservatiivikristityt ja maahanmuuttokriittinen uusoikeisto lähentyvät toisiaan myös Suomessa.

Yhteistyön alun hän ajoittaa alkuvuoteen 2015. Tuolloin perustettiin Aito avioliitto -yhdistys. Sen tehtävänä oli
vastustaa lakimuutosta, joka mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien avioliiton.

Yhdistyksen perustajat olivat kirkkoon kuulumattoman Patmos-lähetyssäätiön johtaja Pasi Turunen ja sisällöltään konservatiivikristillisen ja kansallismielisen Oikean Median päätoimittaja Jukka-Pekka Rahkonen.
Hän on esiintynyt esimerkiksi nationalististen Rajat kiinni -liikkeen ja Suomen Sisun tilaisuuksissa.

Aito avioliitto -liike on ranskalaisen La Manif pour Tous -liikkeen sisarjärjestö.
La Manif pour Tous syntyi noin vuosikymmen sitten niin kutsuttujen identitaarien ja konservatiivikristittyjen
yhteisrintamana."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Heikkinen kirjoitti: "Palataan mieluummin siihen aikaan, jolloin Rooman valtakunta hajosi. Ja he itse pelottelevat, että nykymeiningillä käy samoin."

Kannattaa muistaa, että koko kristinusko, yleisessä eli katolisessa muodossaan, aikoinaan kehiteltiin nimen omaan tilanteeseen jossa Rooman hallinto huomasi valtakunnan murenevan heidän altaan kun vanhat uskonnot ihmisten kurissapitämisen välineinä olivat kärsineet inflaation.

Se ei kuitenkaan toiminut sen alkuperäisessä tehtävässään eikä se pystynyt estämään väistämätöntä. Mutta Rooman imperiumun hajottua se on kuitenkin toiminut seuraavissa valtioissa ja yhteiskunnissa väkivalta- ja elämyshuumekoneistoina pitämässä ihmisiä kurissa. Ehkä kristinusko oli liian "moderni" orjanomistusyhteiskuntaan mutta passeli feodalismiin ja kapitalismiin?

Mutta senkin elinkaarella on päänsä ja lähestymme sitä hyvää vauhtia. Epäilenpä sen saavuttavan lopullisen loppunsa jotakuinkin samalla kuin kapitalismikin sillä siinähän se on ollut sen hallinnon hengellinen siipi (siinä kuin edeltäjässään feodalismissa se oli vielä enemmän regiimin ytimessä). Se tuskin kuitenkaan on mikään grande finale vaan vähittäinen hiipuminen jossa aina silloin tällöin löytyy joku puolimatka tai niikko jotka tarjoavat palveluksiaan vanhan menon ylläpitämiseksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #10

Tuo on muuten suoraan Saksan AfDn ohjelmasta.
Hekin uskovat, että myös muslimikauhuun ja vasemmistovihaan sairastuneet homot saadaan mukaan itseään vakavasti uhkaavaan "kristillisten arvojen" politiikkaan. Ja ovat joidenkin kohdalla onnistuneetkin.

Joitain on jo nostettu johtopaikoille juuri tämän vuoksi.
Samoin persuissa.

Sydäntä kylmää ajatella, miten käy, kun nämä puolueet tulevat riippuvaisiksi fundamentalistisesta, usein karismaattisesta äärioikeistosta .
Puolueen homot ja muut "epäkristillistä elämää" viettävät ensin ihmeparantumisen, sitten parannusleirin pakkoon?
Jos kumpikaan ei toimi, ulos ja vainotuksi?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Mutta miten minulla on tunne, että 'tutkiminen' tarkoittaa tässä yritystä saattaa Puolimatka ja hengenheimolaisensa jonkinlaiseen 'edesvastuuseen' noista 'rikoksista'."

No siten sinulla on sellainen tunne, kun et tiedä mitä jutussa kerrottiin, ja fiilistelet ihan vain oman mutusi ja ennakkoluulojesi pohjalta. Lähestymistapa sekin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se on kyllä hauska tulkinta tuo että HS on roskamedia jos se on maksumuurin takana. Iines Lokaa saa Juutuupista ihan ilmaiseksi, se on kai sitten sellaista laatuviihdettä joka Tuulaakin tyydyttää.

Hhhuli hei, huolta nyt ei, krisseli näin käy puuta päin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Herranjestas, kuinka sekaisin ihminen voikaan olla.

Puolimatkan ei pitäisi sekoittaa poliittista agendaansa ja asemaansa tiedeyhteisössä. Tasa-arvoisessa avioliitossa ei rikota lasten oikeuksia eikä tasa-arvoisesta avioliitosta seuraa pedofilian hyväksymisvaatimusta. Puolimatka käyttää teksteissään tieteellisiä ja mukatieteellisiä julkaisuja lähteenään ja verhoaa usein poliittiset kirjoitukset kuin ne olisivat tieteeseen perustuvia.

On hyvä, että Puolimatkan tapaiset poliittiset toimijat paljastetaan poliittisiksi toimijoiksi ja agitaattoreiksi. Kyse ei ole vaientamisesta, vaan siitä, että yleisölle kerrotaan kirjoitusten tarkoitus ja kirjoittajan taustat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Komsi kirjoittaa, että tiedämme mitä Puolimatka edustaa. Niin, kiitos Mäenpää-Louekosken tapaisten jotka jaksavat pitää meitä ajantasalla siitä mitä nuo hörhöt puuhaavat.

Komsi myös kirjoittaa Puolimatkaa hengenheimolaisineen vaadittavan "edesvastuuseen" "rikoksistaan". Turkinpa vain sillä pikemminkin luin Mäenpää-Louekosken jutun niin, että siinä vain tuodaan julki Puolimatkan&kmpnien olemusta. Silloin tuo "edesvastuu" on vain sitä, että heidän todellinen luonteensa on ihmisten tiedossa ja he suosiota ja kannatusta haaliessaan joutuvat kohtaamaan sen, että ihmiset tietävät mitä heille oikeasti ollaan tarjoamassa. Se voi tietysti tuntua pelottavalta "rikokselta" heidän taustajoukoissaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Muistaakseni tässä taannoin (reipas vuosi sitten) varoitin sinua ja ihailijoitasi, että teidän elämä tulee vaikeutumaan siten, että Suvaitsevaisuudesta tulee tulevaisuudessa kaksisuuntaista. Teitä tullaan myöskin kritisoimaan huomattavasti enemmän ja joudutte vastuuseen sanomisistanne. Kannattaisi alkaa miettimään mitä möykkää eetteeriin.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Raamatulla päähän ja sitä rataa? Kristofasistit, kuten Puolimatka, tietävät hyvin, että "tää on viimeinen taisto".

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ja Laine jatkaa vielä vuodenkin jälkeen uhittelua..
Hui kun taas pelottaa, yhtä pelottavaa kuin sanoisin että lennä ny varoen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Suvaitsevaisuudesta tulee kaksi suuntaista, vihapuhe tuomioista tulee kaksi suuntaisia. Vai luuletko että sinulla on oikeus vihapuhua, mutta muilla ei.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #16

Kyseessä taitaa kummiskin olla sellainen hiuksenhieno ero. Siinä missä suvaitsevaisto tavoittelee vapauksia elää omana itsenään, siinä Puolimatka ja kumppanit pyrkivät rajoittamaan ihmisten vapauksia elää omana itsenään.

Saattaa olla tuleva hallituskausi melkoinen via dolorosa jälkimmäisille.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #16

Missä kohtaa on vihapuhetta?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #16

Ei Suomen laki tunne mitään vihapuhetta eikä mitään vihatuomioita ole olemassa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #20

Itse asiassa "vihatuomioita" on...

Vaikka viharikosta ei ole laissa määritelty, vihamotiiviin perustuva rikos on poliisin tilastoitava asia, vihapuhe yksi siinä joukossa. Vihamotiivi on myös tuomiota koventava piirre, vähän samaan tapaan kuin teon suunnitelmallisuus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lennä varoen ... ja matalalla!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Risto Laine.
Mitä täsmälleen ottaen haluat sanoa ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En ehkä sanoisi T.Puolimatkaa pelkäksi provokaattoriksi vaan pikemminkin kristillisen alt-right:n tiukaksi kaaderiksi. Hän pikemminkin ultra jonka taktiikkaan kuuluu röyhkeät, harhautukseen perustuvat hyökkäykset ja sen jälkeinen uhriutuminen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Roskamedia :)

Yhden pomillen kokoisen roskapuolueen edustaja kirjoittaa ''totuuksia''.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuskin ihan roskaa mutta ei kovin laatumediakaan.

Kansainvälinen tapa on, että lehti laittaa tärkeimmät juttunsa etusivulle kuvaamaan mitä sisältä löytyy lisää. Siitä voi silloin potentiaalinen lukija päätellä mitä saa jos lehdykän aukaisee. Mitä onkaan Hesarin kannessa? Mitä se pitää tärkeänä?

P.s. Vaikka promillen puolikkaankin kokoista puoluetta edustavilla lienee oikeus kertoa "totuuksiaan" ihan samoin kuin myös meillä kokonaan puolueetta olevilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset