Miksu Mäenpää-Louekoski

Vastajihadistisen uusoikeiston pääsiäinen

Viimeisten päivien aikana todistettu silmitön ajojahti, mikä käynnistyi Alma Median alaisissa medioissa, on suoraa jatkoa median vaaleja edeltäneelle mässäilylle, jonka kohteena on muslimivähemmistömme. Kaiken tämän saattoi vaaleissa havaita hyödyttävän vastajihadistista perusporvaririntamaa. Näyttää siltä, että mitä epämääräisemmät ja jopa yksityiselämää karkeasti loukkaavat lähteet kelpaavat medioille. Kunhan vain saa näkyvyyttä. Juoksupojat, jotka nauhoittavat anonyymejä haastatteluja, missä häpeällisellä tavalla tahrataan ja vahingoitetaan ajojahdin kohteen ja hänen lähipiirinsä yksityisyyttä, hakevat vertaansa aiemmin medioissa ja jopa tuomioistuimessa tuomituista äärioikeiston säälimättömistä vaikutuskeinoista. Yllättäen, nyt jostakin kumman syystä vastaava suoranainen roska kelpaakin ja katsotaan salonkikelpoiseksi.

Tehtaillaan rikosilmoitus, puhutaan rikosepäilystä ja esitetään ajojahdin kohteen ja lähipiiriin eristämistä …

Näyttää siltä, että kansainvälinen vastajihadistinen äärioikeisto on tehnyt läpimurtonsa Suomessa. Mukana on poikkeuksellista kyllä laaja poliittinen ja journalistinen tuki.

Pakostakin tulee pohtineeksi, mihin Suomessa lopulta päädytään tätä menoa?

Kun savu laskeutuu tämän hävityksen yltä, on maamme turvallisuusviranomaisilla täysi syy tutkia mitkä toimijat ja verkostot tämän jo pidemmän kehityskulun taakse kätkeytyvät.

Aihetta nimittäin on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos pitää jihadismia hyvänä, niin melko luonnollisesti pitää sen vastustamista pahana. Toki muitakin vaihtoehtoja on, mutta en usko, että montakaan löytyy, joista sekä jihadismi että vastajihadismi ovat hyviä asioita itsessään.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

En ymmärrä mistä puhut? Mitkä tahot edustavat vastajihadismia? Eikö ole hyvä jos vastustaa väkivaltaista jihadismia?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Et ole perehtynyt nyansseihin... tämä hupsu taisto on elänyt reilusti yli vuosikymmenen (luultavasti pidempään.. aloin tutustumaan eri tahojen kirjoituksiin 2000-luvun alussa vasta) ja toinen on toistaan pahempi... Esim. Vastajihadismin voi käsittää perin monin eri tavoin. Ehkä löydän myöhemmin aikaa selittää... nyt pitää lapselle vaihtaa vaippa. Jatkakaa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Termi on jossain määrin hämmentävä, mutta tarkoittaa muslimien vastustamista raivolla, jota termin käyttäjä vertaa jihadismiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vastajihadismi

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olipahan purkaus. Tunteet tuntuvat monella olevan pinnassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jihadismi perustuu väkivaltaan vääräuskoisia vastaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ihan samalla tavalla vastajihadismi perustuu väkivaltaan vääräuskoisia vastaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Juu, yhtä paljon on tullut ruumiita molemmilla puolilla.

19.4. olikin täysikuu, niin että ymmärrän kyllä Niemeläisen kommentin älyttömyyden: kerta kaikkiaan jälleen vertailukelpoiset kohteet.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Jussila, vastajihadismi on varsin nuorta ja toimintaa vasta herätellään. Mutta onhan oikeistoväkivalta kohdistunut viattomiin muslimeihin suhteellisen usein viime aikoina.

Jussila näyttää osaavan katsoa almanakkaa, mutta esimerkiksi Uuden Seelannin tapahtumat ovat jääneet lukematta. Kokeile Googlea, ettet antaisi itsestäsi enää tuota typerämpää vaikutelmaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Paljonko tuo parempi jihad on saanut aikaan ruumiita ja sekasortoa siellä muslimimaissa? Kaivapa esille noita lukuja. On varmasti raskasta puolustella jotain sellaista, jonka uhreja on satoja kertoja enemmän kuin näiden selkeästi yksittäisten tapausten aiheuttamat kuolonuhrit? Se kaiketi on typerää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #56

Sinua opetetaan nyt toisaalla keskustelussa jihad-sanan perusmerkityksestä. Kilvoitteluahan tässä tehdään. Äärijihadistit tekevät ruumiita, ja äärivastajihadistit tekevät samoin. Vastajihadistien kilvoittelu jää pahasti jalkoihin äärijihadistien toiminnasta.

Äärijihadismille et löydä puolustajia. Olet harhainen väittäessäsi moista. Kukaan ei ole kertaakaan sanonut, että väkivalta olisi oikein tai hyväksyttävissä. Sinun katsannossasi vastajihadismi on sellaista hyvää väkivaltaa.

Olet kuitenkin omissa mielikuvissasi täysin väärässä. Äärijihadismia ei voi kukistaa hyökkäämällä viattomien muslimien kimppuun. Sellaisella toiminnalla annetaan bensaa liekkeihin: helpotetaan värväystoimintaa ja lisätään väkivaltaa.

Miten olisi, Jussila, jos hyväksyisit sinäkin sen, että kaikki uskontoihin liitetty väkivalta on samalla tavalla väärin ja tuomittavaa? Minulle ei ole yhtään vaikeaa tuomita uskonnollista väkivaltaa meillä ja muualla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Makkonen esittää jihadin väkivaltaan perustuvana. Väärin. Jihad tarkoittaa jonkin puolesta kamppailemista niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Se voi olla vaikkapa lukutaidon levittämistä mutta myös sotimista. Se on hyvinkin laaja yleiskäsite. Sanana se on arabian جهاد‎ joka tarkoittaa kirjaimellisesti "kamppailua" tai "kilvoittelua".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hienoa, että islamin erikoisasiantuntijat tulevat puolustamaan rauhanomaista uskontoaan, jonka viimeisin rauhanteko nähtiin ja koettiin Sri Lankassa: ainakin 138 kuollutta. Lisää rauhantekoja saanee odottaa, kun menestys on hyvä. Jihadia parhaimmillaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #43

Jos tämä on sitä lukutaidon levittämistä.

Siinähän se kehittyy, kun lukee heidän rauhanponnisteluistaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

Jos Jussila ja Raatikainen ihan oikeasti käyttäisivät lukutaitoaan ja yrittäisivät ottaa selvää mitä kirjoitin. Jookosta?

Jussilan väitteistä huolimatta minulla ei ole uskontoa, olen uskonnoton. Kyse ei siis ollut uskontoni puolustamisesta vaan arabian kielen sanan جهاد merkityksestä.

Mitä taas tulee Islamiin ja arabeihin liittyvään asiantuntemukseen niin pidän esim. professori J.Hämeen-Anttilaa Jussilaa ja Raatikaista parempana asiantuntijana. Hän on teoksissaan kuvannut m.m. jihad:n olemusta ja merkitystä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #45

”Islam” kirjoitetaan edelleen suomessa pienellä kirjaimella.

On aika turha pitäytyä sanan merkityksessä jonkin aikaisemman määritelmän mukaisesti, kun sen ilmenemismuodot osoittavat aivan selkeästi, mistä loppujen lopuksi on kysymys.

Missä minä olen esiintynyt Myyryläisen tavoin islamin asiantuntijana? Olen tehnyt selväksi, että harhaanjohtavasta määritelmästään huolimatta ”kamppailu” on veristäkin verisempää. Pitää olla täysin hölmö väittääkseen vastaan jotain näin ilmeistä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #46

Kilvoittelu on käymässä taas vastajihadistien tappioksi. Vastajihadisti sai iskullaan 49 viatonta muslimia uhrikseen, jihadistit voittivat Sri Lankassa tämän kilvoittelun selvästi 200 viattomalla uhrillaan. Nämäkin uhrit ovat viattomia ja hyökkäys on selvästi kohdistunut tällä kertaa kristittyihin.

Jussilan on hyvä perääntyä puheissaan. Myyryläinen uskonnottomuudestaan huolimatta tuntee uskontojen olemusta kovinkin syvällisesti. Siinä missä Jussila tarkastelee pintapuolisesti uutisia, Myyryläinen ymmärtää tehdä rajan äärijihadismin ja jihadin välille.

Jihad merkitsee perusmerkityksessään samaa kuin uskonkilvoitteluksi kutsumamme toiminta Jeesusta seuraavien joukossa. Käännyttäminen on sekin yksi väkivallan ilmenemismuoto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #58

Kiitokset Niemeläiselle tunnustuksesta. Pyrin todellakin ymmärtämään maailman ilmiöitä mielummin syvällisesti kuin vain pinnallisesti. Ja se esim. uskontojen kohdalla on johdatellut minua yhä vain kauemmaksi niiden harjoittamisesta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #45

#45

Nyt kuules kuules...

Minähän komppasin sinun kuvaelmaasi jihadista, kun sanoit sen voivan olla myös lukutaidon levittämistä.

Ja kuinkas sitä harjoitella paremmin, kuin tarjoamalla lukuharjoituksia uutisilla jihadistien rauhanponnisteluista?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #45

Kommentissaan #40 Myyryläinen määrittelee Pohjois-Korean oman mielensä mukaan. On se kumma, ettei Pohjois-Korean oma perustuslaki (2016) tässä tapauksessakelpaakaan:

”The Democratic People’s Republic of Korea is the socialist motherland of Juche where the ideas and leadership of the great Comrades Kim Il Sung and Kim Jong Il are applied.”

Mutta tällaista se apologeetan elämä on: jotain vääristellään aina tarkoituksen ja tarpeen mukaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Jussila ei sitten huomannut, että P.Korean perustuslain kirjoittajat puhuvat omassa asiassaan. Hänelle ei ole tullut mieleen verrata sikäläistä menoa sosialismin teoriaan ja vasta sitten arvioida sen olemusta ja määrittelyä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Et ole jaksanut ymmärtää noita jihadin ilmenemismuotoja, joita on ympärilläsi päivittäin, etkä verrata määritelmää todellisuuteen?

Pitäydy sinä reaalimaailman ulkopuolella olevissa määritelmissä, paremmin voi esiintyä apologeettana kun ei näe ympäristön todellisuutta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #51

On toki jotenkin somaa kun Jussila puolustaa Kim:ien dynastian totalitarismin oikeassaoloa.

Oikeasti kuitenkin reaalimaailman teot ovat reaalimaailmaa mutta niille annetut nimet ovat usein tarkoitushakuisesti harhaanjohtavia, niinkuin esimerkiksi jihad:n tulkiseminen vain ja ainoastaan terroristiseksi väkivallaksi ja P.Korean todellisuuden jotenkin punavihreäksi vasemmistolaisuudeksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Ja minäkö olen jossain kommentissani tulkinnut jihadin ”pelkäksi terrorismiksi”?

Sinähän valehtelet kuin joku vanha vasemmistolainen. Voivoi Myyryläinen, olen keskustellut jihadista viimeksi noin viikko sitten malesialaisen kollegaperheen illallisilla. Sattuvat olemaan hyvin rauhaa rakastavia muslimeita, joilta ymmärrystä ei liikene näille toisille jihadisteille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Jussila kirjoitti: "Ja minäkö olen jossain kommentissani tulkinnut..."

Väitinkä minä juuri Jussilan noin keirjoittaneen. Eikö tässä keskustelussa saa kommentoida muiden mielipiteitä.

Jussilan kommentointi alkaa taas saada ilmauksia joiden perään en aio seurata joten aiheetta taas tällä kertaa enempään tästä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Kommenttisi oli harkitsemattomastiosoitettu minulle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kun savu laskeutuu tämän hävityksen yltä, on maamme turvallisuusviranomaisilla täysi syy tutkia mitkä toimijat ja verkostot tämän jo pidemmän kehityskulun taakse kätkeytyvät.
"

Todellakin monin eri tahoin on selvitystä hyvä tehdä. Vaikea sanoa kuka lopulta pitää selvitysten lopputuloksista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Taktiikka on suoraan kopioitu vihervasemmistolta, käännetään heidän omat aseet itseään kohti. Tulos = he hengittävät paperipussiin.

Mitä tulee vihervasemmiston väitteseen, että kantaväestöllä on ennakkoasenteita muslimi väestöä kohtaan ei pidä paikkansa. Maine on hankittua.

Te vähemmistöt puhutte paljon oikeuksista, mutta ette koskaan velvollisuuksista, enkä ole koskaan ymmärtänyt miksi palstan seksuaalivähemmistö on alkanut kiillottamaan jihadistien julkisuuskuvaa, vaikka heidän pitäisi itse tehdä se työ, jotta luottamus ja arvostus nousisi.

Marxismi on aina yrittänyt saada keskiluokan kannattamaan heitä, mutta aina epäonnistunut. Toinen maailmansota oli paljon puhuva ja konkreettinen esimerkki siitä, että keskiluokkaa ei sosialismi kiinnostanut, eikä nytkään vihervasemmisto ole onnistunut luomaan kiilaa siihen.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/irtosiko-peruss...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Risto Laine: Käsittääkseni vihervasemmisto on vallassa vain Pohjois-Koreassa. Muualla RAHA-niminen jumala hallitsee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

P.Koreassa on vallalla perinnekorealainen feodaalivalta eikä mitenkään vihreät tai vasemmistolaiset aatteet. Jos jostakin niitä haluaa etsiä niin ehkä mahdollisesti Kuubassa hieman vihertää ja punertaa mutta heiveröistä sielläkin. Muualla pisimmällä yhteiskunnalllisessa kehityksessä ollaan vasta finanssikapitalistisessa vaiheessa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tämä on tyhmä kysymys, mutta kun blogisti ei nimiä mainitse.... Liittyykö koko kirjoitus Hussein al Taeen... ettei kenenkään tarvitse arvailla. Ja mitä siitä? Tutkintaa? So what?

Mikäli osakin noista väitetyistä kommenteista oli totta niin paljon vähemmästäkin on joutunut tarkastelun alle... Sananvapaus on pienempi ongelma (harvinaista minun sanomanani) IMHO, mutta jos yhteyksiä on Janus Putkoseen (joka sattumalta otti eilen mvlehden päätoimittajan paikan), niin hälytyskellojen pitäisi soida niin paljon että kuuroutuminen on vaarana. Just saying.... ei kannata olla liian sokea.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa ja isomminkin euroopassa ollaan pikkuhiljaa menossa 1930-luvun toimiin ja retoriikka on jos sen mukaista.

Asteittain astutaan sellaiseen aikan, jossa puolustetaan vain sitä omaa aatetta, ja viha vähemmistöjä kohtaan kasvaa.

Nyt on uusi kohde, islam ja turvapaikanhakijat, herkullinen kohde ja syyllinen kaikkeen, mitä maassamme tapahtuu.

Raha ja hinta, se on se, millä ihmisen arvo lasketaan, rotu ja uskonto seuraa tiivisti.

Historiasta voi oppia, mutta ihminen ei siitä kyllä koskaan ole oppinut, sillä nytkään osa ihmisistä ei näe mihin ollaan menossa.

Politiikasta etsitään vihollisia, ja ei pyritä enää asioiden hoitamiseen, vaan tarkoitus onkin repiä ja hajoittaa, se tuo suurimman tyydytyksen.

Elämä on, äärioikeistoa ja konservatismia pitää vastustaa, sillä muuta mahdollisuutta ei ole.

Persutkin kuuluvat selvästi äärioikeistoon, ja ovat tulleet ns.hyväksytyksi oikeistolaiseen perheeseen.

Äänestäjä ei vieläkään käsitä, että äänestämällä persuja annat äänesi kovalle oikeistopolitiikalle, se taas johtuu persujen taitavasta turvapaikanhakijoiden syllistämisestä, jolla saadaan peitettyä oikea vihamielinen köyhiä kyykyttävä politiikka.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ritala rauhallisesti nyt. Ihan rauhassa. Et löydä auttamisen tietä tuota kautta. Tuot vain esille omaa vihaasi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...ja viha vähemmistöjä kohtaan kasvaa."
Kokokeeko kommentoija Ritala, että Ylekin on liittynyt mukaan vihaajiin?
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006079249.html

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllähän se noin on ja porvariäänestäjätkin ovat sen huomanneet:

https://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-irtosi-peru...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ritala on yksi esimerkki miten mitataan ihmisarvo, sen voisi rinnastaa niin että Ritala ottaisi maahanmuuttajan kotioon asumaan (koska raha ei saa olla ihmisyyden mitta). Hetken päästä se "märisee" kun rahat eivät riitä ylläpitää sitä sirkusta, koska ruokakulut, asumisen kulut jne. nousevat.

Kyse ei ole mistään 30-luvusta, jolloin vallitsevan kapitalismin vastavoimaksi nousi kommunismi, ei konservatismi. Konservatiivit muuten tuhosivat Natsit, Mussolinin ja pysäyttivät kommunismin vyöryn Saksaan. Ilmeisesti tämä historiallinen fakta nyppii meidän salaliittoteoriikko Ritalaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä tuo ihmetyttää, että millä kaikilla tavoin esim. omaa poliisin statusta mainostaen (!) voidaan tehdä näyttävää oikeistoradikaalia räyhäpolitiikkaa poliisin siihen kiinnittämättä huomiota.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Tarkoitatko Vesa Levosta? Jos tarkoitat niin sinulla on kyllä merkillinen käsitys oikeistoradikaalista räyhäpolitiikasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

SUPOn linkatun tutkimuksen johtopäätöksistä:

”Esimerkiksi tutkija Thomas Jokinen ei pidä perusteltuina näkemyksiä joiden mukaan viranomaisten tulisi puuttua internetin vihapuhetta sisältävään keskusteluun, mikäli ne eivät selvästi täytä rikoksen tunnusmerkkejä. Hän pitää huolestuttavampana internetissä käytävän keskustelun tukahduttamista, koska silloin keskustelu käydään muualla, viranomaisten valvonnan ulottumattomissa. (Jokinen 2011.) Olen Jokisen kanssa samaa mieltä siitä, että internet-keskustelut saattavat olla turvallinen tapa purkaa turhautumista. Sananvapaus on perusarvo, ja mielipiteen ilmaisemiseen tulee olla mahdollisuus ja jokin paikka.”

Tästähän tässäkin kirjoituksessa on kysymys. Sitä perustelematonta ”vihapuhetta” koko purkaus, kohteena jokin vilkkaan mielikuvituksen aiheuttanut ”anti-jihadistiryhmä” Suomessa, johon on nyttemmin liittynyt myös ainakin Alma Media.

Yhä vakavammalta näyttää ennuste siitä, että todella vaikeat ajat ovat ainakin taloudellisesti edessä. Talouden romahdus tulee heijastumaan koko yhteiskuntaan. Näyttää kovasti siltä, että kirjoituksen aihe on jollain tavalla ”tärkeä” ja tuollaisesta ”kehityksestä” ja siihen liittyvistä ”ilmiöistä” pitäisi olla jollain tavoin huolissaan. Prioriteetit ovat sekaisin Suomessa, eivätkä Suomi ja suomalaiset näytä millään tavoin selviytyjiltä tulevaisuuden haasteiden edessä. Kun koulusta valmistuvista oppilaista 11-15 % ei osaa lukea eikä kirjoittaa, tilanne varmasti paranee sillä, että vaalien jälkeen ainoa viesti ”perinteisiltä valtionhoitajapuolueilta” on ollut se, että arvoja on paljon ja ilmastonmuutoksen kurissa pitämiseksi kansalaiset kuritetaan loppuun.

”Kyllä maailma ääntä, ja viita paskaa vetää”.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Jotenkin koomista kun milloin alma media, milloin yle ja milloin mikäkin on vuoroin jihadistien ja vuoroin näköjään vastajihadistien asialla.
Välillä ne on natseja ja välillä suvakkeja.

Välillä tuntuu että onkohan ihmisillä päässä mitään muuta kuin hiukset....ja onko nekään pään sisä vai ulkopuolella

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Esimerkiksi tutkija Thomas Jokinen ei pidä perusteltuina näkemyksiä joiden mukaan viranomaisten tulisi puuttua internetin vihapuhetta sisältävään keskusteluun, mikäli ne eivät selvästi täytä rikoksen tunnusmerkkejä. Hän pitää huolestuttavampana internetissä käytävän keskustelun tukahduttamista, koska silloin keskustelu käydään muualla, viranomaisten valvonnan ulottumattomissa. (Jokinen 2011.) Olen Jokisen kanssa samaa mieltä siitä, että internet-keskustelut saattavat olla turvallinen tapa purkaa turhautumista. Sananvapaus on perusarvo, ja mielipiteen ilmaisemiseen tulee olla mahdollisuus ja jokin paikka.”

+++++

Niin. Tuo on monille itsestäänselvää, muttei valitettavasti kaikille fanaatikoille. Eli peli jatkuu. Ja tässä pelissä ei saa jäädä häviäjän puolelle tai "piru" vie.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Joo... peli jatkuu.
"tässä pelissä ei saa jäädä häviäjän puolelle tai "piru" vie."

Itse pyrin ratkaisemaan tuon ongelman sillä että v***uilen kaikille tasapuolisesti.
Voi sitten pahan paikan tullen vedota tilanteeseen sopiviin kommentteihin.

Ilman näitä paremman maailman rakentajia nettikeskustelut olisivat hyvin tylsiä.

Kyllä näiden paremman maailman rakentajien kinastelu antaa monesti hyvät naurut.
Vähän bensaa liekkeihin ja rouhu vaan kasvaa :D

Ilkka Huotari

Puolustiko blogisti itseasiassa nyt muslimin antisemitismiä, vai mistä on kysymys?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Kysymys lienee että unohtiko blogisti laittaa foliohatun pääsiäiseksi?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Puolustiko blogisti itseasiassa nyt muslimin antisemitismiä, vai mistä on kysymys?
"

Mahdollisesti.. mutta kun ei selventänyt liittyikö se tiettyyn (yllä mainittuun henkilöön), niin ei voi tietää.
Minä kyllä kysyin asiaa omalla nimelläni, mutta ehkä hän ei huomannut tai nähnyt vastausta tarpeelliseksi... aina ei elämässä voi saada vastausta ja siihen pitänee tyytyä.

Olen henkilökohtaisesti juutalaisvihaa ja rasismia vastaan. Ikäviltä nuo mahdolliset kommentit vaikuttivat henkilöltä, johon uskon tässä viitattaneen... tutkinta osoittakoot onko hän aidosti noin sekaisin vai väärin syytetty ja syytön.

Ilkka Huotari

Kyseessä lienee jonkinlainen informaatiovaikuttaminen/propagandaoperaatio, missä huomio yritetään viedä pois kiusallisesta aiheesta ja suunnata huomio tämän aiheen julkistajiin.

Epäselvillä vihjailuilla ei tarvitse perustella mitään, mutta syyllisiä ovatkin nyt sitten ihan muut, kuin alkuperäinen kohde.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

#22:

Ei. Tässä on kyse aiemmin ps-puolueessa vaikuttaneesta henkilöstä, joka nykyisellään näkee rasismia, äärirasismia, fasismia, äärifasismia, äärioikeistoa, äärikonservatismia jne. asiassa kuin asiassa, niiden ääriä myöten.

Samalla hän tulee epäsuorasti ja hölmösti olleeksi myötämielinen toiminnalle, joka jonkin edellä mainitun, näkemänsä äärisuuntauksen edustajan toteuttamana kylläkin olisi uutisoinnin, useiden blogikirjoitusten ja muun julkituonnin arvoinen asia.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

"Juoksupojat, jotka nauhoittavat anonyymejä haastatteluja,"

Jos tarkoitat Anter Yasaa, niin ei mies mitään äärioikeistoa ole lol.

Onkohan tullut siellä syötyä liikaa mämmiä. Kannattaa jättää ylenpalttinen mämmituokkosten tyhjentäminen Mietaalle...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kehottaisin blogistia lukemaan esimerkiksi kirjat:

Hege Storhaug: "Islam: yhdestoista vitsaus"
ja Juha Ahvion "Eurooppa ja Suomi islamisoituvat".

http://perttirampanen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kult...

Niistä selviää lukuisin lähdeviittein, imaamien puheiden ja kirjoitusten lainauksin, ja vastaansanomattomin perusteluin "mihin Suomessa lopulta päädytään tätä menoa".

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Niin tätä päivä.

"Uhriutumisen kulttuuri sai alkunsa liberaalin vasemmiston leiristä. New Yorkin yliopiston sosiaalipsykologi Jonathan Haidtin mukaan
(siirryt toiseen palveluun)
Yhdysvaltain yliopistojen kampuksilla on seitsemän ”pyhää” ryhmää, jotka ovat uhriutumisskaalalla eniten uhreja. Näitä ovat mustat, naiset, seksuaaliset vähemmistöt, latinot, Amerikan alkuperäisasukkaat, vammaiset ja muslimit. Loukkaukset näitä ryhmiä vastaan saavat aikaan välittömän vastareaktion."

"Valitettavasti konservatiivit – tai ylipäänsä ryhmät, jotka ovat uhriutumisskaalalla vähiten uhreja – ovat viime vuosina omaksuneet saman uhripuheen. Piru vie, he vasta uhreja ovatkin. En hevin unohda uusnatsia, joka kirjoitti minulle kärsimästään sorrosta, syrjinnästä ja halveksinnasta – on satuttavaa kun ei oteta tosissaan ja media ei piittaa. Herraisä, minä ajattelin. Eivätkö uusnatsit ole kovia ja karuja miehiä, jotka eivät selittele tekemisiään ja joita meidän pitäisi pelätä. Mitä tästä maailmasta tulee, jos hekin osoittautuvat tällaisiksi itkijämummoiksi?"

https://yle.fi/uutiset/3-10744313

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sri Lankassa on syytä kääntää toinen poski.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt ei Max saa sortua liian hätäisesti mihinkään vihapuheeseen ja huhujen levitteltyn.

Viranomaiset eivät vielä tiedä onko Sri Lankassa kyse terrorismista.
Kyseessä voi yhtähyvin olla ihan sattumalla tapahtuneet räjähdykset kuudessa paikassa yhtäaikaa.

Nyt pitää odotella rauhassa ennen hätäisiä johtopäätöksiä.

Ainiin... pelolle ei saa antaa valtaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Katsotaan ja odotetaan, miten Niemeläinen et al., tuo apologeettojen joukko, keksii selityksiä näille itsestään räjähteleville kohteille. Amazonaksella on itsestään räjähtävä sammakkolaji, ei niitä siellä jihadistit käy räjäyttelemässä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #37

No siinähän se selitys tulikin.

Jotkut oli vaan tuoneet noita sammakoita lemmikeikseen, ja nyt villi luonto paljasti karun puolensa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #37

Rakennustöiden yhteydessä voi sattua pölyräjähdyksiä, kaasuräjähdyksiä tms. Jos sellaisia sattuu kahdeksassa paikassa yhtäaikaa ei se välttämättä tarkoita muuta, kuin että työmailla on ollut sama urakoitsija. Myös ajoneuvot voivat räjähtää itsestään - kuumissa maissa yleensä helpommin kuin kylmissä maissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täältä on näköjään omituisesti kadonnut muutama kommentti jotka paljasti miten demarien uusi sankari on solvannut homoja. Miten meni tämä bloggaus niinku omasta mielestäsi? Tämäkin varmaan poistuu aika pian :) .

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"Pyhät" kirjoitukset ainakin kiinnostavat yhäti, mikäli tästä oli pääteltävissä. https://demokraatti.fi/halla-ahon-ja-saurin-raju-k...

Itse keskityin lähinnä seurusteluun lähimmän elinpiirin kanssa, vissiin reippaasti yli sata läsnä. Välillä selailen qumran käsikirjoitusten havaittavaa ja oletettua vaikutusta vanhojen kirjoitusten kokoelman tähänastisiin ja ehkä tuleviin käännöksiin.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Sri Lankassa noin 200 kuollutta ja satoja haavoittuneita.
Ääri-terroria parhaimmillaan ja mikä olikaan uskonnollinen
tausta jälleen kerran ? Mistä täällä Suomessa oikein kumpuaa
islamin halaamisen, hellimisen ja ymmärtämisen taito ? Ovatko
eurooppalaiset arvomme, kuten esim. naisten ja lasten oikeudet
näille islamin halaajille pelkkää huuhaata ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset