Miksu Mäenpää-Louekoski

Kokoomus oikeistoradikalismin kalavesillä – Näin Fideszillekin kävi!

Yleisradio uutisoi Kouvolan kokoomuslaisen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja lääkärin Facebook -palvelussa esittämistä näkemyksistä, jotka ovat kuin suoraan Perussuomalaisten kynästä.

Ei tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta näin eduskuntavaalien alla, kun kokoomuslainen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja osallistuu yhdessä oikeistoradikaalien voimien kanssa veljeilyyn: Orivesi ja sielunkumppanit Kokoomus, KD ja PS!

Näin se kävi Fideszillekin. Kovin siloinen ja vapaamielinen vaihe päättyi ultrakonservatiiviin vaiheeseen. Loppua ei näy horisontissa.

Mutta niinhän se on. Vihapolitiikka ja -retoriikka ovat uusliberalismin airueita.

Siitä se lähtee, kun totutetaan sananvapauden varjolla vähemmistöjen sortamiseen. Se toimii ihmisten eriarvoisuuteen totuttavana symbolina.

Ihmisroskaa ja silleen …

Ei tarvitse ihmetellä, miksi maailman miljardööreiltä virtaa rahaa oikeistoradikaaleille ajatuksille.

”Verot alas”, ”kulukuria”, ”julkisten palvelujen supistaminen”, ”minimaalinen valtio”, ”verot alas”, ”kulukuria” …

Yksinkertainen yhtälö mutta toimii kuin junan vessa.

Yhteisen arvopohjaan nimeen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oliko blogisti joskus Kokoomuksen jäsen? Hämärä mielikuva, siksi kysyn.

Mitä sitten tulee Kouvolan Leppäsen ihmettelyihin, niin huomioiden hänen ikänsä, hän on oikeassa. Nuo nykyisin rasistisoidut sanat olivat normaaleja käyttösanoja hänen kouluaikaansa. Esimerkiksi espanjalaista negro-sanaa muistuttava sana oli sitten se haukkumasana.

Nyt noiden sanojen alkuperäisen arvon palauttamiseen tarvittaisiin esim. Suomessa asuvien mustaihoisten perustama yhdistys, jossa esiintyisi tuo nykyään hyljeksitty sana. Jos PRH ei suostuisi yhdistyksen nimeä rekisteröimään, niin sitten syyte rasismista jne.

Sukupuoliahan on kaksi kuten kolikossa on kaksi puolta, kruuna ja klaava. Joskus sitten voi kolikkokin jäädä reunalleen pystyyn ja sillä reunalla on lukuisia eri asentoja. Joka väittää sukupuolia olevan enemmän, sen tulee luopua puhumasta sukupuolista ihan loogisuuden vuoksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Herranjestas mitä saivarrusnäpertelyä n- sanan ympärillä.
Ennen yksinhuoltajien lapsia sanottiin äpäriksi. Ja nykyään ei sanota. Eikä mikään kv liike ottanut pääharrastusekseen näperrellä asian parissa. Onneksi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Eihän Perussuomalaiselta muuta voi odottaakaan. Ihme olisi jos olisi jotain muuta mieltä n-sanan käytöstä, ei sopisi imagoon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #5

Niin, ehdotin etnisen ryhmän oikeutta itse määritellä, miten heitä nimitetään. Jos nyt toteaisin, että eihän x-ihmisiltä voi muuta odottaakaan, kuin tuon kiistämistä, niin sehän olisi rasistissävytteinen sanonta. Koska yleistäisin pari x-ihmistä koko joukoksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Kun sinun tohtori Halla-ahosi kieltäytyy vastaamasta kysysymyksiin viidennestä lapsestaan, ei yksityiselämän takia vaan kieltämisen takia, mikä ilmenee siitä että hän heti perään samassa haastattelussa vastaileen avioliiton sisäisistä laopsista esitettyyn kysymykseen, niin ymmärrän ettei viittaus äpäräsanan historiaan saanut sinua ajattelemaan. Olet pahan yhteiskunnan puolella, paatunut sielu.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kuinka mustia niiden mustaihoisten pitäisi olla ?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisiko minulle tämä kysymys? Mitä mustempi, sen parempi, eikö niin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa Mormonin kirja (II Nefin kirjan V luku) kertoo Jahwen merkinneen nuo syntisäkit mustalla värillä. Silloin voisi tietenkin tuossa ajattelutavassa jatkaa, että myös sen parempi mitä valkoisempia paremmat ihmiset, vai kuinka? Erottuisivat Jahwen merkinnät paremmin. --- Tai sitten ei kuitenkaan noin. Tarkoittaahan Jääskeläisen ajattelutapa, että eivät ne penteleet osaa olla edes n****reitä oikein.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#7 Juu olen huomannut. Mitä vaaleampi tai mitä enemmän suomalaisen perinteisen naisihanteen omaava mutta ei vulgokansallismieliseksi melania-rodeoemäntä suostuvainen sitä kovemmin äärioikeisto vainoaa. Esimerkkejä on Jessikka Aro ja Johanna Vehkoo, joista jälkimmäinen on kuin inkarnaatio Suomineidosta mutta liian herkkä ja luonnostaan hienostunut, jotta kovaksi keitetty äärioikeisto sietäisi häntä.
Äärioikeisto inhoaa suomalaisuutta ja rakastaa vain kansainvälistä Putinilaista aatetta missä naiset vulgarisoidaan ja miehet kovetetetaan ja tyhmennetään.
Musta merkityksessä ei luonnollista valoa heijastava on äärioikeiston lempiväri.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Käsittääkseni ääliöoikeisto ole varsin putinistista, mitä sillä nyt kukin tarkoittaakaan. Perinneääliöoikeisto on hyvin rotutietoista ja tietää slaavien paikan rotuhierarkiassa.

Pikemminkin satunnaisissa yhtenemissä on kyse vanhasta viisaudesta jonka mukaan yhteiset viholliset yhdistää. Esimerkiksi II Maailmansodan liittoutuneet olivat kovinkin eriseuraisia ja lehahtivat erisuuntiin kun homma oli hoidettu. Samoin lienee laita myös läntisten ääliöoikeistolaisten ja venäläisten porvarien samansuuntaiselta näyttävässä toiminnassa. Ne näyttävät vastustavan n.s. läntisen arvoyhteisön johtoa mutta tavoitteet, keinot ja strategiat ovat erit vaikka operatiivisella tasolla yhteistä näyttäisi löytyvänkin.

Siinä missä slaavilainen porvaristo ajaa omaa etuaan käyttäen arvokonservatismia, uskontoa ja patrioottista militarismia keinoinaan, täkäläinen ääliöoikeisto on täkäläisten kapitaalien omistajien asialla kun vähempiosaisia usutetaan toistensa kimppuun lietsomalla ksenofobiaa ja talouskonservatismia sekä chauvismia tavoitteena antaa kapitaalien omistajien olla rauhassa. Oikeasti kyse on kapitaalien omistajien välisestä taistelusta ihan E.Blair:n, t.m.n. G.Orwell, hengessä Oceania c. Eurasia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Minulla on muistikuva, että kommentoija Lappalainen arvostelu joskus aiemmin perussuomalaisia vaaleahiuksisia naisia jostain tyyliasiasta. Kun nyt sitten blondit joutuu kiusattaviksi blondiuden takia, niin nämä kaksi eri väitettä syövät toisiaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tottakai yksinkertaiset ajatusmallit, jotka vielä liitetään 30-luvun yhteiskunnan ihailuun, ovat massojen ominaisuuksina hyödyksi miljardööreille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, kapitaalien omistajilla oli tapana itsensä kannalta rauhallisempina aikoina, jolloin "voiton suhdeluku"/"sijoitetun pääomantuottoprosentti" oli paremmin kohdallaan, tyytyä humaamimpiin keinoihin. Kun he tuntevat asemansa ja omistuksensa sekä niiden edelleen kehittämisen uhatuiksi, he ovat valmiit raaempiin keinoihin. Niin 1920- ja 1930-luvuilla kuin nytkin. Ja kumpinakin aikoina he tuntuvat löytävän itselleen innokkaita pikku apureita

Ainahan heidän kannaltaan on mukavempaa laittaa vähempiosaiset tappelemaan keskenään. Silloin me olemme poissa heidän kimpustaan ja Ali Qadim voi viedä karavaanin sinne minne sen omistajat haluavat kun rakit räksyttävät keskenään eivätkä häiritse menoa. Tarpeen vaatiessa voi vielä heittää jonkun raadon revittäväksi jos muuten ei keskinäinen kähinä muuten ylly.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuinka paljon miljadöörit rahoittavat äärioikeistoa? Sitä emme saa tietää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä tutkinnan voi aloittaa vaikka NED:n, USAID:n et al rahankäytöstä erilaisiin "värivallankumouksiin", CANVAS:lle et al.

Kannattaa ottaa huomioon, ettei miljardöörienkään kannata tuhlata omia varojaan jos voi käyttää muiden, esimerkiksi veronmaksajien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset