Miksu Mäenpää-Louekoski

KD-lehti ei tietävinään Ebelingin eriävän mielipiteen äärisisällöstä

Eduskuntavaalien 2019 kampanjat ovat käynnissä. Eräs puolue on onnistunut erottumaan vastenmielisiä piirteitä saaneella vainokampanjallaan sukupuolivähemmistöjä vastaan. Kyse on Kristillisdemokraateista, joka käyttää puolueen edustaman oikeistoradikaalin aatemaailman keinovalikoimista tuttuja strategioita. Päästäkseen esittämään ”sanan- ja mielipiteenvapauden marttyyrejä”, suoritetaan äärimmäisen räikeitä, ilkeämielisiä ja huomioita herättäviä provokaatiota, joiden synnyttämät väistämättömät reaktiot voidaan sitten tulkita tarkoitushakuisesti osoituksiksi ”laillisten vapauksien rajoittamisesta”; itse provokaatiosta ei olla tietävinään. Eräs esimerkki tällaisen strategian käyttämisestä on Kristillisdemokraattien eduskuntaan pyrkivän paikallispoliitikon Mika Ebelingin ympärillä pyörivä marttyyrinarratiivi, mistä puolueen oma lehti uutisoi tahallisesti ohittaen Ebelingin provokaatiot paikallispolitiikassa.

Mika Ebeling on herättänyt voimakasta huomiota Helsingin paikallispolitiikassa sukupuolivähemmistöihin kohdistuvilla halventavilla poliittisilla manöövereillään.

Joulukuussa 2018 Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan käsittelyssä oli aloite, joka koski harrastus- ja liikuntapaikkojen intiimitilojen muuttamista kaikki sukupuolet huomioiviksi. Ebeling jätti lautakunnassa aloitetta koskevaan päätökseen eriävän mielipiteen, joka nostaa karvat pystyyn makaaberilla ”Jumalan teatteri” -sisällöllään.

Sama jatkui kyseisen aloitteen valtuustokäsittelyssä, Ebelingin toimesta.

Helsingin tasa-arvotoimikunta päätti perua Ebelingille osoitetun kutsun eduskuntavaalipaneeliin. Peruste päätökselle oli edellä mainittu eriävä mielipide – varmaan valtuustopuhekin.

Ebeling nosti tämän esimerkiksi siitä, kuinka ”konservatiivisten kristittyjen ja kansallismielisten Suomen rajojen puolustajien sanan- ja uskonnonvapautta ei enää täysimääräisesti kunnioiteta”.

KD-lehti uutisoi näyttävästi Ebelingin kokemasta ”vääryydestä” mutta ei sanallakaan paljastanut eriävän mielipiteen sisältöä.

Sisältö on saatavilla julkisesta pöytäkirjasta.

Tässä se eriävä mielipide nyt on kaikessa komeudessaan ilman, että kenenkään tarvitsee tihruttaa kuvia:

Yleensä pyritään siihen, että ajattelumme on totuudenmukaista. Jos ajattelumme on tosiasioiden vastaista, pyrimme korjaamaan ajatteluamme. Pyrimme myös auttamaan toisia ymmärtämään asiat totuudenmukaisesti.

Jos esim. 170 cm pitkä nuori nainen painaa 30 kg ja kokee olevansa läski, niin mitä me teemme? Ohjaammeko hänet rasvaimuun, jotta hän pääsee läskeistään eroon, vai toteammeko ystävällisesti, ettei hän on lainkaan läski, pikemminkin aliravittu?

Jos taas joku ihminen kokee olevansa amputoitu ihminen amputoimattomassa ruumiissa, niin ohjaammeko tämän ihmisen amputoitavaksi, vai yritämmekö auttaa häntä muuten?

Kuten Transtukipisteen sivuilta näemme, siellä propagoidaan ajatusta, että sukupuoli ei olisi biologinen tosiasia, vaan asia, jossa ajattelumme ei tulisikaan pyrkiä totuudellisuuteen, vaan jossa tosiasiat muuttuisivat ajattelumme mukaan.

Tähän kielipeliin ei pidä mennä mukaan. Tämän kielipelin voi nähdä myös uskontona, valheellisena uskontona, jota yritetään pakkoistuttaa kaikille. Tähän ei tule suostua. Riippumatta siitä, millaisia ajatuksia ihmisen päässä liikkuu, pisuaarit soveltuvat niille, joilla on miehen ulkoiset sukupuolielimet, mutta niille, joilla on naisen ulkoiset sukupuolielimet, ne eivät sovi. Naisten pitää päästä istumaan pissatakseen.

Yhteiskunnan ei pidä haaskata rahaansa transuskonnon levittämiseen.

”Läski”, ”rasvaimu”, ”aliravittu”, ”amputointi”, ”pisuaarit”, ”miehen ja naisen ulkoiset sukupuolielimet”, unohtamatta ”transuskontoa” (mikä liekin?).

Näistä aineksista Ebelingin eriävä mielipide rakentui, mistä KD-lehden uutisointi ei mainitse sanallakaan.

Tällä tasolla oikeistoradikaali Suomen Kristillisdemokraatit "hoitaa yhteisiä asioita".

Saa jakaa eteenpäin esim. sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

Euroopan kansanpuolue ja suomalainen Fidesz -ilmiö. US Puheenvuoro, 16.3.2019

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Räsänen, Niikko ja Soini ovat saaneet "ekumeeniseen konklaaviinsa" uuden äänitorven ja taistelijan tuulimyllyjä vastaan, mutta tuskin "seuraajia" hänkään niin paljon, että pääsisi hihhuloimaan ja julistamaan eduskuntaankin...?!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ihan samalla tasolla oli vähän aikaa sitten keskustelu Alfa TV:lläkin, missä Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaat Laukkanen, Räsänen, Koivula ja Tanus olivat äänessä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...On siellä KD:ssa ainakin yksi vähän fiksumpi, eli puheenjohtaja Sari Essayah, jolta varmaan nämä ääri-änkyrät odottavat "rohkeampaa julistamista ja tuomitsemista...?!"
Änkyröiden meiningillä ei onneksi kannatus 3,5%:sta mihinkään kasva, kun vain "omat" kannattavat ja äänestävät.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Puheenjohtaja Essayah on varsin hyvin tietoinen tästä lokakampanjasta ja se ei tosiaankaan tapahdu ilman hänen henkilökohtaista siunaustaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #4

Juu voi olla että Sari on vain liian kiltti hihhuloimaan itse kuten Räsänen ja kumppanit, mutta on "hengessä" mukana.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Tuli mieleen, että kehittelevätkö ja tarvitsevatko kristillisetkin "oman kohunsa" jolla saa "vaalijulkisuutta...?"

Helluntailainen Mika Niikko esti bloginsa kommentoinnin, kun epäilin hänen vaaliavusjansa ns. "kaappauksen" olleen vaalijulkisuustempun?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kristillisdemokraateilla on aina valkopyykkipäivä. Vaalien alla pyykkivuori kasvaa. Puhdasta ei tule.

Jukka Ryhänen

Evankeliumin leviämistä ja voimaa ei vaan voi pysäyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika hyvin se on kyllä Suomessa pysäytetty, ja hyvä niin.

Jukka Ryhänen

Joka päivä kastetaan lapsia kristinuskoon ja aika usein aikuisiakin. Muslimeja kääntyy ja kastetaan jatkuvasti kristityiksi. Ateistaja virtaa solkenaan kaidalle tielle.

Sinullakin se on vielä edessä et vaan ole vielä valmis. Kysele vaan Petteri pidetään puhevälit ja rukoillaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Ja joka päivä ihmisiä eroaa kirkosta... ja ihan syystä.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #14

Suuri osa heistä ei eroa sen vuoksi etteivät uskoisi. Kirkosta eroamisella ei ole käytännössä mitään tekemistä uskomisen kanssa. Jotkut eivät halua maksaa veroa, jotkut eivät kannata liian liberaaleja näkemyksiä, jotkut liittyvät muihin kirkkokuntiin jne.

Turha yrittää, et onnistu pysäyttämään vaan evankeliumi leviää sitä nopeammin ja voimakkaammin minkä kovempi on vastustus. Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #15

Uskokoon evankeliumiin kuka tahtoo, itseäni se ei heiluta. Enkä kuulu myöskään kirkkoon, uskon mihin uskon, mutta en juurikaan evankeliumiin tai raamattuun.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Ei meidän uskonnottomien kannata vaipua epätoivoon Ryhäsen unelmien tähden. Oikeasti uskonnollisuus vähenee meillä (https://www.lansivayla.fi/artikkeli/753655-nuorten...) ja muualla (https://yle.fi/uutiset/3-5853902). Kehitys selittynee tällä: https://tieku.fi/kulttuuri/uskonto/tasta-syysta-at.... Ja onhan myös tiedossa, että https://www.hs.fi/tiede/art-2000002864955.html

Toisaalta on myös totta, että maallistumisesta on hyötyä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005766584.html

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

"Kirkosta eroamisella ei ole käytännössä mitään tekemistä uskomisen kanssa."

Vauvojen kastamisella vielä vähemmän. Suurin osa kirkon jäsenistä eivät oikeastaan ole kristittyjä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Uskonnollisten katsomusmarkkinoiden kilpailutilanne tulee mielenkiintoiseksi kun aikanaan kirkko erotetaan valtiosta, kilpailemaan sieluista ja kymmenyksistä.
- Toteutuu porvaripoliitikoiden hellimä vapaa markkinatalous yksityistämisineen ja valinnanvapauksineen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ebelingin toiminta on esimerkki asiattomasta ja loukkaavasta evankeljuilusta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Missä se "evankeliumin leviäminen" liberaalissa, länsimaisessa, maallistuneessa, jopa joittain kirkkonsakin hylkäävässä, tieto-ja järkiyhteiskunta Suomessa näkyy...?!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Evankeliumin voimasta ei Ebelingin osalta ole kysymys. Ei evankeliumista ole kyse, kun valtuutettu Ebeling tarkastelee, kuka istuutuu vessassa tarpeilleen tai onko urheilutilojen vessoissa eriöitä, joita myös muunsukupuoliset voivat käyttää.

Evankeliumi ei ota kantaa sukupuolen vaihtamiseen. Evankeliumin voima ei vähene, kun annamme kaikille luvan olla yhteiskuntamme - ja kirkon - arvostamia jäseniä.

Evankeliumin voima voi vähentyä ainoastaan silloin, kun ryhdymme erottelemaan, kenelle sen sanoma kuuluu ja neuvomaan yhteiskuntaa elämään oman evankeliumitulkintamme mukaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikä kyse edes ole vaalipaneelista vaan kuten Solonen tuolla toisessa plokissa kertoo: http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271708-ebe.... Tilaisuushan on nimeltään "Unelmia tasa-arvoisesta kaupungista".

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Juuri niin. On vaikea nähdä, miksi tuollaiseen tilaisuuteen pitäisi kutsua virtsaamisasentoasiantuntemusta.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Minusta KD on selkeämmin vihan ja suvaitsemattomuuden asialla kuin Perussuomalaiset. Jos nämä äärioikeistohihhulit ovat seuraavassa hallituksessa, voidaan täydellä syyllä todeta muiden hallituspuolueiden hyväksyvän syrjinnän ja vihapuheen.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sinisten katolinen arvokonservatiivi ja rukousaamiaisten mies Soini oli se joka sai Räsäseltä lämpimän halauksen vältyttyään "harjaukselta" joka olisi koskenut aktiivista, ulkomailla harjoitettua, abortin ja homoavioliiton vastustamista.

Jukka Ryhänen

Saatanan valhe on se että totuuden sanoma olisi vihapuhetta. Hyvin tuo valhe on mennyt läpi tiettyyn porukkaan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Saatana on kyllä huomattavasti sympaattisemman oloinen kaveri kuin Raamatun Jahve. Ennemmin luotan hänen sanaansa asiassa kuin asiassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ajatteles, helvettiin menee kuninkaat, miljardöörit, ruhtinaat ja muut mielenkiintoiset tyypit.

Taivaaseen kristillisdemokraatit, kerjäläiset, munkit, kreationistit ja apostolit.

Voi myös olla niin että kymmentä käskyä rikkovat epäjumalankuvaa palvovat kristityt joutavat helvettiin jos juutalaiset olivatkin oikeassa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Huomattavasti suurempi ongelma ja valhe on, että monenkin sortin vihapuhe olisi Jumalan sanaa - siinä se vihapuhuja vielä asettaa itsensä Jumalan asemaan.

Erityinen ongelma siinä on, että kohdeyleisöltä vaaditaan ehdotonta uskoa vihapuheena esitettyihin väittämiin - kritiikillä omien tekojen suhteen ei siinä ole sijaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jos väität jotain todeksi, silloin sinun pitää voida todistaa se oikeaksi.

Muuten nähdäkseni esität saatanan valheita.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vihapuhe onkin jokseenkin perkeleellistä. Minulle on sama, millä itseänne harhautatte, jättäkää muut rauhaan. Evankeljuilu on väärää jeesustelua. Ei teitä siitä palkita.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Onneksi on niitäkin kristittyjä, joille hiljainen ja nöyrä rukous Jumalan edessä sekä lähimmäisenä lähimmäisen vierellä kulkeminen ovat uskonelämän keskiössä; ei viha ja toisten halveksuminen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, uskovaisia on joka uskonnossa moneen junaan ja jokunen jää vielä asemallekin.

Nämä suvaitsevaiset, joita itsekin tunnen muutaman, ovat kuitenkin sanansa väärin lukeneet sillä Jahwe on kiivas ja kiukkuinen: "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä." (Nah. 1:2,6).

Koko tuo Nahum:n kirja on oikeastaan aika vekkulia luettavaa niille jotka uskovat Jahwen kaikkinaiseen hyvyyteen luomikseen sanottuja kohtaan. Se on täynnä väkivallalla uhkailua ja hävitystä sekä päälle lauletaan pilkkalaulu jossa Niniven armeijaa kaiken muun lisäksi ja äärimmäiseksi tarkoitettuna vähättelynä verrataan naislaumaan.

En yhtään ihmettele, että tolkullisemmat kristityt tekevät entistä suurempaa hajurakoa pyhinä pidettyihin kirjoituksiin ja haluavat mielummin kaikille kaikkea kivaa. Niinhän me sekulaarit humanistitkin olemme kaiken hyvän puolella kaikkea pahaa vastaan. Miksei tolkulliset krititytkin?

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

"”Läski”, ”rasvaimu”, ”aliravittu”, ”amputointi”, ”pisuaarit”, ”miehen ja naisen ulkoiset sukupuolielimet”, unohtamatta ”transuskontoa” (mikä liekin?)."

Aika herkkää, jos näitä sanoja pitää loukkaavina. Ainoa jonka voisi tulkita selkeästi sellaiseksi tässä yhteydessä on ”transuskontoa”, jossa aate rinnastetaan uskontoon.
”Läski” on haukkumasanana loukkaava, mutta tässä asiayhteys on: "kokee olevansa läski, niin mitä me teemme? Ohjaammeko hänet rasvaimuun, jotta hän pääsee läskeistään eroon, vai toteammeko ystävällisesti, ettei hän on lainkaan läski, pikemminkin aliravittu?."

Pukutiloissa olisi hyvä lisätä yksityisiä tiloja kaikille, joiden on vaikea paljastaa kehoaan muille.

Halu muokata kehoaan hormoneilla ja leikkauksilla ei ole tervettä, ja siihen ei pitäisi yllyttää, vaan ensin yrittää auttaa hyväksymään kehonsa vaikka pitkin hampain.
Transhoidot pitäisi olla äärimmäinen keino, jos muu ei auta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Halu muokata kehoaan hormoneilla ja leikkauksilla ei ole tervettä, ja siihen ei pitäisi yllyttää, vaan ensin yrittää auttaa hyväksymään kehonsa vaikka pitkin hampain."

No mitä luulet että operointiin lähtevä ihminen on pyöritellyt mielessään?

Tosin meillähän Suomessa tietääkseni halutaan tuollaista. Saattaa olla ongelmia vaihtaa nimeä ja henkilötunnusta ilman jotain operointeja. Kyllä tässä voi olla tarvetta muuttaa pykäliä fiksummiksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Antero Säämäki, olet tyystin hakoteillä. Transsukupuolisia ei todellakaan yllytetä hoitoihin. Nykyinen torso lakimme asettaa kyllä paineita niille, jotka haluavat juridisen sukupuolensa korjata. Jos kannat huolta kehonmuokkauksesta hormonien avulla ulkomuotoonsa tyytymättömien ihmisten osalta, löydät heidät mm kuntosaleilta.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Onneksi transpoleilla ei yllytetä transhoitoihin, vaan niiden edellytykset tutkitaan tarkasti. Siksi katujien määrä on pieni Suomessa, toisin kuin Amerikassa.
Kaikki kehon muokkaushoidot ovat vapaaehtoisia ja juridisen sukupuolen voi vahvistaa ilman niitä. Mutta sellaiset transihmiset ovat harvinaisia.

Kuntosaleilla on varmasti niitä, jotka riskeeraavat terveytensä hormoneilla.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Transaktivismi ja sen puolustajat kannustavat nuoria olemaan oma itsensä, vaikka se tarkoittaisi halua hormonihoitoihin ja leikkauksiin.
Ne ovat raskaita hoitoja ja parempi olisi, jos pärjää ilman niitä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #39

Siihen ongelmaan Norjan mallin mukainen translaki on passeli ratkaisu. Oikeus muuttaa juridinen sukupuolensa omalla ilmoituksella lopettaisi pakon lähteä raskaisiin hoitoihin.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #40

Suomessa ei ole pakko ottaa transhoitoja.
Sukupuolen voi vahvistaa ilman niitä, jos haluaa. Siihen riittää transdiagnoosi ja hedelmättömyystodistus.
Tämä tieto on transklinikalta.
Mutta useimmat haluavat transhoitoja näyttääkseen enemmän kokemaltaan sukupuolelta.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #42

"Suomessa ei ole pakko ottaa transhoitoja.
Sukupuolen voi vahvistaa ilman niitä, jos haluaa. Siihen riittää transdiagnoosi ja hedelmättömyystodistus."

Miten hedelmättömyys saadaan aikaan ilman transhoitoja? Ja hormonit on osa niitä hoitoja, ihan muistutuksena vaan.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #45

"Nykyisen Translain mukainen hedelmättömyys voidaan saavuttaa muillakin keinoin kuin hormonihoidolla. Laki ei edellytä juridiseen sukupuolen vahvistamiseen (muutokseen) sukuelinkirurgiaa, vaan transsukupuolisuusdiagnoosin ja vakiintuneen koetun sukupuolenmukaisessa roolissa elämisen, jotka on lain määräämällä tavalla todettu, ja hedelmättömyystodistuksen. Hedelmättömyystodistuksen voi saada riippumatta siitä, millä keinolla hedelmättömyys on saavutettu (esim pitkäaikainen ehkäisymenetelmä kuten siementiehyiden tai munanjohtimien sulkeminen, tai kierukka, gynekol. sairaudesta johtuva kohdunpoisto, transsukupuolisuuden perusteella tehty kivesten tai sisäisten sukuelinten poisto jne)"

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #46

Esimerkiksi siementiehyiden sulkeminen edellyttää 30 vuoden ikää tai 3 lasta, joten eivät kaikki saa hedelmättömyystodistusta tätä kautta.

Mutta todellinen kysymys kuuluu, miksi pitää olla hedelmätön saadakseen juridisen sukupuolen korjattua? Ja tässä tarvitaan translain uudistusta.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #48

Transsukupuolinen voi hakea sterilointia kahden lääkärin päätöksellä vaikka 18-vuotiaana.
Mutta kukaan ei ole tehnyt niin THL:n tilaston mukaan. Lähes kaikki haluavat hormonihoitoja tai leikkauksia.
Siis transihmisten pakkosterilisaatiota ei ole Suomessa, vaikka niin väitetään.
Lakipykälä lisääntymiskyvyttömyydestä on vanhanaikaista ajattelua ja sen saisi kumota. Merkitys on vain periaatteellinen, koska harva transihminen lisääntyisi.

Minä sallisin sterilisaation kaikille jo 18-vuotiaana.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #48

Steriloimislaki:
"Steriloimiseen voidaan tämän lain säännöksiä noudattaen asianomaisen henkilön pyynnöstä ryhtyä:
...
7) kun henkilö pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja elää tämän sukupuolen mukaisessa roolissa. (28.6.2002/564)
...
4) 1 §:n 7 kohdassa tarkoitetussa tapauksessa kahden lääkärin päätöksellä. "

Wikipedia:
"Sterilointi eli (par.) sterilisaatio (myös steriloiminen, sterilisoiminen) on kirurginen toimenpide, jonka ensisijainen ja ihmisillä pääasiallinen tarkoitus on aiheuttaa pysyvä hedelmättömyys."

Transsukupuolisia ei ole steriloitu kirurgisesti THL:n tilaston mukaan.
Rekisteriin kerätään fyysiset steriloinnit (esim. vasektomiat, munasarjojen tukkiminen).

Vedän herneen nenään, jos sanaa pakkosterilisaatio käytetään väärin tarkoituksellisesti. Varsinkin, koska niitä ei ole suoritettu edes vapaaehtoisesti transsukupuolisuuden perusteella.
Mutta transaktivistit vetävät herneen nenään sanasta "sukupuolenvaihdos", ja hyväksyvät sanan "sukupuolenkorjaus".
Kehon sukupuolta ei pysty vaihtamaan eikä korjaamaan, joten kumpikaan ei ole täysin oikein. Vain joitakin ominaisuuksia voi muokata. Itse käytän sanaa "transhoidot".

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #50

Säämäki kikkailee sanoilla osoittaakseen todeksi väitteensä, ettei pakkosterilisaatiota ole, mutta se tosiasia ei muutu miksikään, että saadakseen sukupuolitietonsa korjattua väestörekisteriin, on oltava hedelmätön. Kun henkilö kokee olleensa aina kyseistä sukupuolta, miksi hänen pitää pakosti olla hedelmätön saadakseen tuon merkinnän?

Meillä on vain yksi sukupuoli, ja se on tuo mainittu väestörekisterin tieto. Transsukupuolisten kohdalla se tieto korjataan vastaamaan heidän elinikäistä todellista sukupuoltaan. Siksi puhutaan korjauksesta, eikä vaihdoksesta.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #53

Minusta ei tarvitse olla hedelmätön, jos tulee toimeen ilman hormoneja ja leikkauksia.
Lakia saa muuttaa.
Mutta pakkosterilisaatiota puhuminen on valheellista, koska transsukupuolisuuden perusteella ei ole THL:n tilaston mukaan suoritettu yhtään sterilointia 17 vuoden aikana.
Pakkosterilisaatio vetoaa tunteisiin ja jotkut luulevat, että transsukupuoliset pakotetaan sterilisaatioleikkauksiin.
Kampanjoikaa rehellisesti kertoen tosiasiat.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #54

Onko tosiaan mielestäsi hedelmätön eri asia kuin steriili? Syyt voivat olla erilaisia, mutta tila on täysin sama, ja ilman hedelmättömyyttä ei sukupuolimerkintää muuteta. Eli siis se on pakollinen.

Transsukupuoliset ovat ihmisiä, kuten me kaikki, ja ihmisillä on tarve lisääntyä ja saada lapsia. Mitä nuorempana transhoitoihin pääsee, sitä pitempään pystyy nauttimaan elämästä oikeassa sukupuolessa, mutta sitä todennäköisempää on, että lapsia voisi hankkia vasta transition jälkeen, ja nyt se on lain mukaan mahdotonta. Eikä siihen ole mitään objektiiviata syytä. Siksi lakia on korjattava.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #55

Nyt Jaana ei lukenut tarpeeksi tarkasti.
Hedelmätön on steriili eli lisääntymiskyvytön.
Steriloitu on steriiliksi leikattu.
Hormoneja käyttävä on steriili.
Kastroitu tai kohduton on steriili.
Eli steriiliksi voi tulla eri tavoilla.

Suomessa kukaan ei ole hakenut sterilointia transsukupuolisuuden perusteella.
Suomessa ei ole pakkosterilisaatioleikkausta transsukupuolisille.
Heille on tärkeämpää muokata kehoaan kuin saada lapsia. Siksi he käyttävät hormoneja tai haluavat leikkauksia.

Hormonihoidon voi lopettaa ja hedelmällisyys voi palautua. Vain yhden on kerrottu tehneen niin. Pakkosterilisaatio-sanaa on käytetty väärin translaki-kampanjoissa.

Hyväksyn translain lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamisen. En vastusta sitä.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #53

Sukupuolen muuttaminen on myös lakitekstin sana.
Transseksuaali on myös lakitekstiä, mutta se on huonosti kuvaava sana. Transsukupuolinen kuvaa ominaisuutta paremmin.
"Sosiaali- ja terveysministeriön asetus sukupuolen muuttamiseen tähtäävän tutkimuksen ja hoidon järjestämisestä sekä lääketieteellisestä selvityksestä transseksuaalin sukupuolen vahvistamista varten"
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2002/20021053

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tämä henkilö ainakin katuu sukupuolenvaihdostaan, ja kritisoi vahvasti transupolia.

"Mikä kerran leikataan irti, ei kasva enää takaisin"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sametti-32-luu...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tämä logiikka on aivan uskomaton. Yksi promille saa hihhuliporukan silmissä uskomattoman painoarvon.

Juu, varmaan se yksi promille hihhuleistakin istuu linnassa --> kaikki hihhulit ovat rikollisia.....

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mistä tiedät kuinka paljon heitä on? Ilmeisesti tämä "sametti" on entinen "Musta orkidea" joka tässä vanhassa blogissaan kertoo, että katujia on paljon.

https://mustaorkidea.blogspot.com/2016/11/transihm...

En muuten kuulu mihinkään "hihhuleihin" jos KD:läisiä tarkoitat, enemmän ne hihhulit taitavat olla siellä teidän suunnalla.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #36

Niin, sinä siis luotat jonkun orkidean lausuntoihin. Kaverin, joka ei kykene kantamaan vastuuta edes omasta itsestään vaan alkaa syyttää toisia omista ratkaisuistaan.

No joo, mie en ymmärrä alkuunkaan ihmisiä, jotka ulkoistavat oman elämänsä jollekin huuhaa-uskonnolle. Ehkä ei ole kanttia elää itse omaa elämäänsä?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #37

En minä mihinkään "luota", enkä tuosta "orkideasta" paljon tiedä. Mutta minusta hän on rohkea kun uskaltaa kuvallaankin tulla esiin ihan valtamediassakin, vaikuttaa tosin siltä että jotkut eivät sitä haluaisi, että hän noista asioista kertoilee negatiiviseen sävyyn.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #36

Suomessa katujien määrä on pari prosenttia, koska transtutkimukset ovat tarkat.
Kaikki eivät ole tyytyväisiä hoitojen tuloksiin ja hoidot eivät ratkaise kaikkia mielen ongelmia.
Itsemurhan riski on edelleen suurempi kuin muulla väestöllä.
Amerikassa katujia on paljon koska transhoitoja saa helposti rahalla.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #36

Mo/Sametti sotkee lahjakkaasti ja tarkoituksella täkäläisen ja Yhdysvaltain tilanteen: Suomessa ja vastaavanlaisissa hoitojärjestelmissä katujat ihan oikeasti ovat harvassa ja hoitoihin tyytyväisyys on korkealla tasolla.

https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2015/4/duo12111

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #44

Ei sotke. Sametti on kertonut, että Suomessa katujien pieni määrä johtuu tarkoista tutkimuksista. Hän itse vastustaa tutkimusten helpottamista, ettei kuka tahansa mielen ongelmissa pääsisi silvotuttamaan itseään.
Se on luettavissa hänen aiemmista teksteistään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #47

Hänen aiemmissa teksteissääm/vlogeissaan puhutaan täysin yleisellä tasolla suuresta katujien määrästä, mikä antaa tarkoituksellisesti vaikutelman, että tilanne olisi tämä myös Suomessa. En nyt jaksa sellaista näytöksi kaivaa, sen verran raskasta kuunneltavaa ovat.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #59

Kyllä MO:n blogeissa on kerrottu Suomessa olevan pieni katujien määrä ja se on suoraa seurausta tarkoista transtutkimuksissa.
En ala nyt etsimään sitä.
Uusimmassa videoblogissa hän kertoo, että katujien määrä tulee kasvamaan, koska transtutkimuksiin hakeutuvien määrä on kasvanut jyrkästi.
Kun hän oli transtutkimuksissa, hänelle ei kerrottu katujista, eikä hän tiennyt niitä edes olevan.
https://mustaorkidea.blogspot.com/2019/03/video-te...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #60

Noo, hän on ilmeisesti muuttanut viestiään monin muinkin tavoin, omasta itsestäänkin... Ilmeisesti kätujien määrän suhteen on huomannut, että tuo aiempi väittämä ei mene läpi.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #61

Suomen pieni katujien määrä on hänen vanhemmissa blogeissa, kuten 2014 julkaistut.
Uusimmissa hän kertoo kasvavasta katumisriskistä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #62

Säämäki on siinä oikeassa, että MO ei suoraan väitä esimerkkejä Suomesta tuleviksi, vaan että ne ovat esimerkiksi Yhdysvalloista. Hän kuitenkin puhuu lööperiä väittäessään tranlakiaktivistien vaativan transhoitoja ilman tutkimuksia, mistä hänen rapakontakaiset tapauksensa ovat varoittavia esimerkkejä.

Translakikampanjassa on seuraavat teesit ja vaatimukset:

- translain kokonaisuudistuksessa oikeudellinen ja lääketieteellinen prosessi erotetaan toisistaan

- oikeudellisen sukupuolen vahvistamisen ehdoista poistetaan
sterilisaatiovaatimus

- lääketieteellinen diagnoosi sukupuolen oikeudellinen vahvistaminen perustuu itsemääräämisoikeuteen

- varmistetaan alaikäisille oikeus saada oikeudellinen sukupuolensa vahvistettua

- Suomessa tunnustetaan, ettei transsukupuolisuus ole mielenterveyden häiriö ja siirrytään hoitamaan ICD11-luokituksen mukaisesti sukupuoliristiriitaa riippumatta henkilön sukupuoli-identiteetistä, iästä tai siitä, pyrkiikö henkilö korjaamaan oikeudellisen sukupuolensa

- transihmisten hoitoa säätelevää hoitoasetusta uudistetaan siten, että siinä varmistetaan terveyspalvelujen riittävä resursointi ja alueellinen tasa-arvo.

ICD11 ja WPATH (World Professional Association for Transgender Health) -hoitosuositukset eivät suosita mitään mitensattuu-hoitoihin hakeutumista. Suosituksissa tunnistetaan tarve erotusdiagnostiikkaan ja potilaan psyykkisen tilan arviointiin henkisesti rankkoja hoitoja ajatellen. Tämäkin asia voidaan vain tehdä joko inhimillisesti tai mahdollisimman hankalasti. Jälkimmäistä ilmenee joidenkin lääkärien asenteessa ja toisaalta tutkimuksiin annettuista riittämättömistä resursseista johtuvasta hoitojen viivästymisestä. Yksi tutkimusjakson raastavia asioita on tietysti hedelmättömyysvaatimus, joka vielä nykylain puitteissa estää juridisen sukupuolen muutoksen, joka helpottaisi monen elämää.

Lisäksi vaaditaan alle 18-vuotiaiden hoitojen aloittamista niin, että tutkimusjakso voidaan ajoittaa ennen varhaismurrosiässä mahdollisesti aloitettavia hormoniblokkerihoitoja ja aikaisintaan 16-vuotiailla aloitettavia hormonihoitoja. WPATH hoitosuositusten mukaan nuori voidaan lähettää puberteettia jarruttaviin hormonihoitoihin sukupuoliristiriidan lievittämiseksi. Tässähän meillä suurena ongelmana on ollut, että mahdollisesti vuosia kestävä tutkimusjakso venyy niin pitkään, että puberteetin tuottamat muutokset ovat ehtineet jo tapahtua. Näissä vaatimuksissa korostetaan lapsen yksilöllisiä tarpeita, ei mitään massaratkaisuja.

Tässä viimeisessäkin asiassa MO väittää vaadittavan holtittomasti aloitettavia lasten lääketieteellisiä hoitoja.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #63

Suomessa KETÄÄN EI OLE STERILOITU transsukupuolisuuden perusteella.
Kysykää vaikka THL:ltä.
Ainakin Solonen tietää, mutta muillekin se tiedoksi.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Nyt kun tajusin tilaisuuden luonteen, niin Ebelingin & co ulina tuntuu tosiaan vielä absurdimmalta.

Siis: "Illan ohjelmassa on myös ajankohtainen päättäjäpaneeli, jossa helsinkiläiset vaikuttajat visioivat tasa-arvoista kaupunkia ja niitä keinoja, joilla Helsingistä voidaan tehdä kaikille sukupuolille entistä parempi asuinpaikka."

Mikähän olisi ollut Ebelingin kontribuutio tähän teemaan?

Meikävegaanistakin olisi vain totaalisen älytöntä, jos paneeliin "Vapaa-ajan kalastuksen edistäminen kunnassamme" kutsuttaisiin joku vegaani huutelemaan että eipäskun ei pitäisi kalastaa ollenkaan. Tai paneeliin seurakunnan toiminnan kehittämisestä vapaa-ajattelija esittämään rakentavana ideana että lopettakaa mokoma touhu kokonaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

KD tavoittelee tällä kertaa vaalikampanjajulkisuutta Ebelingillä,
Räsäsen TV2:n "Homoillan" tapaan.
- Uskonveli Niikko ja katolinen Soini "säestävät" kumpikin omilla tahoillaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset