Miksu Mäenpää-Louekoski

Tässä KD:n käsitys miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta

  • Tässä KD:n käsitys miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta

Kristillisdemokraattien näkemykset naisten itsemääräämisoikeudesta omaan elämäänsä ja kehoonsa ovat tulleet lukuisissa yhteyksissä esille. Puolue haluaa rajoittaa tätä oikeutta, merkittävästi. Mitä tulee Kristillisdemokraattien käsitykseen miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta työelämässä ja julkisessa toiminnassa, kuten politiikassa, tarjoilee puolueen eduskuntavaaliehdokas, paikallispoliitikko ja Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Koivula ajatuksensa varsin selvästi esiin sosiaalisen median kannanotoissa.

Koivulan 26.2 julkaisemassa tviitissään Koivula ottaa kantaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) jakamaan Ylen uutiseen ”Päättääkö hyvätuloinen ja keski-ikäinen mieskaarti Euroopan asiat? ”Tasa-arvoa näyttää olevan vara edistää vain taloudellisesti hyvinä aikoina””, missä sukupuolentutkimuksen professori Johanna Kantola kertoo havainnoistaan, jotka liittyvät europarlamenttiin ja siellä ilmenneeseen ilmapiirin muutokseen. Kantolan mukaan asenteissa tasa-arvoon on tapahtunut muutos oikeistopopulismin nousun myötä. Oikeistopopulismi on nostanut taas pintaan naisten ja miesten perinteisen roolijaon, mitä kyseiset piirit kannattavat. Sosiologian termejä käyttäen kyse on gender-ideologian uudesta tulemisesta.

Lähinnä Ylen uutisen otsikon kysymykseen keskittyvä Koivula avaa tviitissään silmiemme eteen paljastavan toteamuksen, joka suorastaan palautuu oikeistopopulistisen gender-ideologian mukaiseen roolijakoon.

Hakeutuuko naiset yhtä paljon korkeisiin asemiin? Olen ymmärtänyt, etteivät. Kumma että toisissa asioissa sukupuoli häivytetään ja toisissa ylikorostetaan.”, toteaa Koivula.

Suomalaisittain, vuonna 2019, toteamus tuntuu lievästi ja kauniisti ilmaistuna pölyttyneeltä antiikilta sen suhteen, mitä hakeutumiseen tulee.

Toisaalta, kun Koivulan tasa-arvokannanoton suhteuttaa niihin uutisiin, mitä ihan tuoreeltaankin on ollut esillä, on miesten yliotteen puolustelu paikkansapitämättömällä väitteellä melkoisen julma.

Kun naisten tasa-arvoista kohtelua vaaditaan, se on sukupuolen ylikorostamista. Näinkö Koivula ajattelee?

Lue lisää:

IS: Rikostutkinta Aamulehden päätoimittaja­valinnasta siirtyy syyteharkintaan. 15.2.2019

Mtv: Toinen Alma Median epäillyn työsyrjinnän uhri on Johanna Vesikallio – myös toinen epäilty nimetty. 28.2.2019

IL: Kirkkonummi syrji naista - Heidi, 42, saa kunnalta kymppitonnien korvaukset. 5.3.2019

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Sosiologian termejä käyttäen kyse on gender-ideologian uudesta tulemisesta."
-----------
Naisten ja miesten perinteinen roolijako = gender-ideologian uusi tuleminen?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Kun naisten tasa-arvoista kohtelua vaaditaan, se on sukupuolen ylikorostamista. Näinkö Koivula ajattelee?"

Eipä noita aivopieruja kannata ihmetellä. Koivulan käsitys tasa-arvosta(kin) on peräisin Raamatusta, jossa sanotaan että nainen on miehen alamainen. Ihmehän se olisikin jos ei luulevainen raamatun lakia tunnustaisi.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kristillisten ja uskovaisten motto on että nainen on nainen ja mies on MIES
ja MIES on naisen pää! ( -Eikä mitään "välimuotoja" ole ja homouskin on opittu, raamatun vastainen, synnillinen tapa, josta esim. hengellisessä eheytyksessä pääsee helposti eroon, HETEROKSI!)

Räsänenkin sanoi ministeriaikoinaan, että hänenkin ministeriys loppuu kotiovella ja alkaa Niilo-puolison päällikkyys.

Mika Hynynen

Ehkäpä Koivula yrittää kertoa, että sinnikkyys palkitaan ja että kaikki elämän valinnat eivät ole aina kiinni pelkästä sukupuolesta.

Käyttäjän MarkusKorhonen kuva
Markus Korhonen

Yksi kaikkein eniten tutkituista ilmiöistä sosiologiassa/psykologiassa on viimevuosina ollut se kummallisuus, että miksi pohjoismaissa, joissa tasa-arvon voidaan katsoa viedyn pisimmälle, tuntuu miesten ja naisten valinnat vain kasvavan työelämässä? Joku on selittänyt tätä sillä, että kun kulttuurierot häivytetään, jäljelle jää vain biologia. Tätä taustaa vasten Susanna Koivulan twiitti on ihan järkeenkäypä. Ja sitten Miksu maila jäähän! Mä syötän sulle lapaan: Lue tarkkaan Michel Foucaultin perusteokset niin käännät tuon edellä kuvatun mustan helposti valkoiseksi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Samaa mieltä, kyse on vapaaehtoisesta "valinnasta" niin koulutuksessa kuin työelämässäkin. Ketään ei pakoteta mihinkään, siis tasa-arvo toteutuu pohjoismaissa parhaiten koko maailmassa.

Paljon puhutaan miesten yliedustuksesta tietyissä ammateissa jne. mutta jos otetaan esille naisten yliedustuksesta eri ammattialoilla ja politiikassa, suut menee lahjakkaasti suppuun, eikä osata selittää miksi nämä vapaaehtoisesti tapahtuvat valinnat synnyttävät sellaisia aloja.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Koulujen sukupuolitietoinen lähestymistapa pyrkii tiedostamaan miehiin ja naisiin kohdistuvia rooliodotuksia, joita yhteiskunnassa ja arkielämässä syötetään lapsille ja nuorille eri tavoin. Tämähän ei kd:lle ja muille vastaaville tietenkään käy.

Pekka Pylkkönen

Poliittisessa toimessa ihmiset edustavat ensisijaisesti ideoita ja asenteita, ei ihonväriä, sukupuolielimiä tai muita täysin yhdentekeviä asioita. MEPit ovat ihan yhtä heterogeenistä porukkaa kuin EU:n väestökin kun jaksaa nähdä ihmisessä jotain muutakin kuin ulkoiset ominaisuudet.

Usko pois, jakomäkeläinen nelikymppinen juoppo ja töölöläinen taideprofessori voivat olla melkoisen erilaisia vaikka kumpikin olisi 46-vuotias valkoinen mies.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset