Miksu Mäenpää-Louekoski

Tapaus A:sta kansankiihotukseen sukupuolivähemmistöjä vastaan

Oikeistoradikaalin poliittisen ja ideologisen rintaman kansankiihotuskampanjaa leimaa voimakas tarve hyökätä erityisesti sukupuolivähemmistöjä vastaan. Käsitteillä kikkailu, väheksyminen, olemassaolon kieltäminen, vihaa herättävien mielleyhtymien luominen ja lukuisat muut keinot ovat käytössä. Jopa ”porttikieltoa” ehdotetaan kouluihin ja kuntiin sen kertomiselle, että elävässä elämässä keskuudessamme on sukupuolivähemmistöön kuuluvia ihmisiä, kuten muunsukupuolisia. Mitä tämä muutakaan on, kuin ”Pääsy kielletty”-merkkien asettamiseen kehottamista työntekijöille, lapsille ja nuorille, jotka kuuluvat sukupuolivähemmistöihin. Yllyttäminen kieltämään sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön kokemus omasta sukupuolestaan, eli sukupuoli-identiteetti, pelkkänä ”epätotena tuntemuksena” on räikeää yllyttämistä syrjintään.

Kannattaa lukea uudistunut tasa-arvolaki ja sen uudistuksen pohjana ollut hallituksen esitys, joka on myös oikeuslähde. Myös rikoslain 10 § ja 11 § kannattaa tavata.

Tapaus A. Ihan hyvä, että juttu paljastui ja johti oikeustoimiin.

Mutta.

Eräiden oikeistoradikaalien ja sukupuolivähemmistöjen kimpussa olevien poliitikkojen kannattaisi pohtia sitä, mitä Suomen lakien velvoittavuus heidän itsensä kohdalla merkitsee ja mihin se voi johtaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Sukupuolivähemmistöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa oleva vähemmistö, joka myös tuon tasa-arvolain uudistusta esittäneen HE 19/2014:n mukaan joutuu kokemaan arjessaan mittavan määrän henkistä ja fyysistä kaltoinkohtelua. Tässäkin suhteessa on järkyttävää seurata, miten vettä heitetään tähän myllyyn.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mihins täältä hävisi tänään se tyyppi jonka mielestä sukupuolivähemmistöjä ei saa näkyä missään, ainakaan pienten lasten hereillä ollessa.

Olisi ollut pari valittua sanaa mutta häiskä hävisi kuin pieru Saharaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Samaa ajattelin. Katosi sinne kuuluisaan bittitaivaaseen, ihan pikaiseen ehdin vilkaista.

Ehkä US palauttaa senkin kohta takaisin...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Oliko kyse hänestä, joka sanoi, ettei periaatteesta keskustele asiasta, koska se vie häneltä auktoriteetin?
Oli todella messevä juttu joka suhteessa.

Pekka Pylkkönen

Sukupuolivähemmistöt ovat tervetulleita ihan kaikkialle mutta toivottavasti siellä tajutaan miten perseestä on kuunnella saarnaa jonkun sukupuolikokemuksesta tai seksuaalisista himoista.

Setalaisilla lienee narsistinen sukupuolihäiriö. Pakottava tarve julistaa kuinka spesiaaleja he ovat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Setalaisilla lienee narsistinen sukupuolihäiriö. Pakottava tarve julistaa kuinka spesiaaleja he ovat."

On ihan normaalia, että jos ihmisryhmä on pakotettu häpeämään ja olemaan hiljaa vuosikymmeniä niin he haluavat kertoa kokemuksistaan avoimesti, jotta jatkossa muiden ei tarvitse. Se voi tuntua joistakin ihmisistä ikävältä mutta se on normaali osa mitä tahansa tällaista muutosta. Mutta hienoa, että sinä toivotat heidät tervetulleiksi kaikkialle, jokin on selkeästi muuttunut.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kiitos menneen piilotteluajan ihmisille on jäänyt ammottava aukko tiedoissa transasioista. On käsittämätöntä, miten suuri prosentti opetus- ja terveydenhoitohenkilöstöstä ei osaa edes alkeita asioista, joiden heidän kuvioissaan pitäisi kuulua ihan perusasioihin.

Tätä tietoaukkoa olen itsekin päässyt paikkaamaan. Seuraava luentoni on Jyväskylän Yliopistolla, jossa kerron opiskelijoille erilaisuudesta. Olettamus on, että paikalla on niitäkin, jotka eivät asiasta haluaisi tietää tai edes kuulla. Mutta kun heillä on tulevaisuus liikunnanopettajina, valmentajina ja urheiluvaikuttajina, on väistämätöntä, että ennemmin tahi myöhemmin he tulevat törmäämään myös sukupuolivähemmistöjen edustajiin, halusivatpa tahi ei. Ja sillä hetkellä hallussa olevasta informaatiosta ei todellakaan ole haittaa.

Käyttäjän JaniNummela kuva
Jani Nummela

Taitaa olla ihan yleisinhimillinen piirre. Heterot jauhaa jatkuvasti joka mediassa omasta seksuaalisuudestaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset