Miksu Mäenpää-Louekoski

Samaa mieltä: Porttikielto gender-ideologialle (= genderismille)!

  • Samaa mieltä: Porttikielto gender-ideologialle (= genderismille)!
  • Gender-ideologian merkitys sosiologiassa
    Gender-ideologian merkitys sosiologiassa
  • Genderismi, sukupuolibinärismi
    Genderismi, sukupuolibinärismi

Kristillisdemokraattien vaaliehdokas ja Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Koivula on taas vihaisella päällä ja levittää kirjoituksessaan niin sanottua vihaista puhetta. Nyt alkaa kuitenkin riittämään tämä tahallinen tieteen (mm. sosiologian) käyttämän terminologian kontaminointi- eli saastuttamisprojekti (vrt. Agenda Europe -verkoston strategia). Tätä on jatkunut vuosien ajan ja mallia on otettu ideologisesta työstä, jota tehdään oikeistoradikalismin ja ultrakonservatiivin kristillisyyden hikipajoissa niin idässä kuin lännessä.

Tehtäköön se kerralla selväksi, että jos jokin on gender-ideologiaa ja/tai genderismiä, niin se on tieteessä käytettyjen määritelmien mukaan juuri sitä, mitä Koivula poliittisten ja ideologisten hengenheimolaistensa kanssa levittää.

Heteronormatiivinen sukupuolibinärismi, minkä valtaan päästessä naiset ajetaan takaisin menneisyyden lähtökuoppiin ilman täyttä ihmisarvoa + seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt laitetaan takaisin kaappiin rangaistuksen uhalla.

Tätä kaikkea tapahtuu kaiken aikaa mm. gender-ideologian (genderismin) ihmemaassa Venäjällä.

Samaa mieltä poliitikko Koivulan kanssa: Porttikielto gender-ideologialle!

Lue lisää gender-ideologian ja totalitarismin välisestä suhteesta:

”Gender-ideologia korruptoituneen totalitarismin tunnusmerkkinä”. US Puheenvuoro, 31.1.2019

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (183 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kristillisdemokraattien sukupuolikäsitys perusteiltaan on mielestäni puhdasta gender-teologiaa l. perinteistä gender-ideologiaa raamatullisella korostuksella ...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllähän tuo oli aika vauhkoa ulosantia siinä AlfaTV:n haastattelussakin, missä myöskin meni terminologia pahasti sekaisin.

On vain valitettavaa, että tuolla Koivulan kansankiihotuskirjoituksella on oma yleisönsä, joka vauhkoontuu tekemään ties mitä.

Tasa-arvolaki ja sen taustalla oleva hallituksen esitys (HE 19/2014) ovat harvinaisen selväsanaisia ja kieltävät mm. sukupuoli-identiteetin perusteella tapahtuvan syrjinnän.

Hallituksen esitys, mistä käy lainsäätäjän tarkoitus ilmi, mainitsee mm. muunsukupuoliset:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...

Kristillisdemokraatit olivat itse hallitusvastuussa ollessaan esittämässä tasa-arvolain uudistusta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"On vain valitettavaa, että tuolla Koivulan kansankiihotuskirjoituksella on oma yleisönsä, joka vauhkoontuu tekemään ties mitä."

Joo-o.

Kansankiihotusta, siitä vauhkoontuneiden tekosia ja asianmukainen vastareaktio: https://youtu.be/7d7zuJN_irE

Ilkka Huotari

"Heteronormatiivinen sukupuolibinärismi, minkä valtaan päästessä naiset ajetaan takaisin menneisyyden lähtökuoppiin ilman täyttä ihmisarvoa + seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt laitetaan takaisin kaappiin rangaistuksen uhalla."

Se, että joku biologinen asia myönnetään todeksi, ei vielä tarkoita että naiset ajetaan takaisin menneisyyden lähtökuoppiin ilman täyttä ihmisarvoa + seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt laitetaan takaisin kaappiin rangaistuksen uhalla ...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Klikkaa kirjoituksessa sanaa "Venäjä", lue ja viisastu.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Koivulan kahden sukupuolen ideologiaan kuuluu oleellisesti niiden muuttumattomuus, mikä tekisi inter- ja transsukupuolisille mahdottomaksi sukupuolen korjaamisen aivojen sukupuolen mukaiseksi ja elämisen omaksi koetussa sukupuolessa, mikä olisi tavattoman tuhoisaa näille ryhmille.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

Tuossa ei ole järjen häivää. Eli onko sukupuoli siis muuttuva tekijä ihmisessä? Ja mitä tarkkaan ottaen pitää "korjata"?

Aivot on sellaiset kuin ovat, kroppa on sellainen kuin on, ja kaikkein parasta olisi tietysti hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Mutta tämä ratkaisu edes tavoitteena on jostain syystä aivan mahdoton.

Eli väitätte, että jos aivot ja kroppa eivät "mätsää" keskenään niin . Ja tällöin aivot ovat "vääränlaisessa kropassa". Silloinhan transsukupuolisuus on eräänlainen intersukupuolisuuden muoto.
Eli mitään "transsukupuolisuutta" ei ole olemassakaan, on vain erilaista intersukupuolisuutta. Ja intersukupuolisuus, se että kehon eri osa-alueet eivät vastaa sukupuolen suhteen toisiaan, vain vahvistaa sukupuolen binäärisyyden ja biologisuuden.

Eli tietyt aivot/tietynlainen kokemus ja tietynlainen kroppa "kuuluvat yhteen" ja jos nämä eivät vastaa toisiaan, on kroppa muutettava "vastaamaan aivojen sukupuolta"? Jokainen transsukupuoliseksi itsensä kokeva laitetaan tälle liukuhihnalle kohti "sukupuolenkorjaus"-prosessia. Jotta saadaan aivojen ja kehon sukupuoli "mätsäämään"?

Tämä transideologia pähkähulluine väitteineen on täysin järjetöntä, epäloogista ja täynnä ristiriitaisia väitteitä. Ei olla muka synnytty "väärään kehoon", mutta ollaan kuitenkin...

Siis ajatelkaa ihmiset vähän mitä kirjoitatte. Uskottavuus on mennyt ajat sitten. Samoin usko siihen että teistä löytyisi vähääkään asiallisuutta ja toisten kunnioittamisen taitoa.

Mutta tässä uskoisin pikapuoliin olevan edessä sen, että eri kantoja ja näkemyksiä edustavat transasian puolustajat joutuvat riitoihin keskenään, koska näkemykset ovat ristiriitaisia. Tämä on vältetty pommittamalla yhteistä "vihollista", mutta sekin alkaa vaikuttaa jo itsetarkoitukselliselta ja todellakin KAKARAMAISELTA.

Blogistin on turha vedota biologiseen ikäänsä, kun jutut ja käytös ovat kuin tarhaikäisellä.

Juu, poista vaan. En enää edes yritä saada aikaan mitään asiallista muistuttavaakaan keskustelua.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #41

"Silloinhan transsukupuolisuus on eräänlainen intersukupuolisuuden muoto."

Padam! Tämä on tosiaan ihan legitiimi tapa kuvata transsukupuolisuutta, sikäli mikäli sillä on anatomisesti tms. todettava alkuperä.

"Jokainen transsukupuoliseksi itsensä kokeva laitetaan tälle liukuhihnalle"

Eihän se mikään liukuhihna ole, pikemminkin esterata. Mikään hoito ei ole pakollista, ja milloin tahansa voi lopettaa jos siltä tuntuu.

"Tämä transideologia pähkähulluine väitteineen on täysin järjetöntä, epäloogista ja täynnä ristiriitaisia väitteitä."

Antaa turhautuneen vaikutelman, kun argumentit alkavat mennä tasolle "sun rinnastukset on ihan tyhmiä" ja "ei tossa vaan ole järkeä". Sen sijaan että puhuttaisiin asiasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Weckroth kirjoitti: "Eli mitään "transsukupuolisuutta" ei ole olemassakaan, on vain erilaista intersukupuolisuutta."

Jo hyvinkin kauan filosofit ovat tienneet, että jos meillä on joku määritelmä jollekin kategorialle, esim. sukupuolikategoria A, niin reaalimaailman objektit ovat joko sitä tai ei-sitä. Siis joko cis- tai trans-. Perimmiltään muita ei ole.

Jos taas tarkastellaan objektia useamman kategorian, esim. sukupuolikategoriat A,B,C,..., suhteen, meidän kannattaa käyttää joukko-oppia ja sen operaatiota kuten unioni, intersektio etc.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #41

"Ei olla muka synnytty 'väärään kehoon', mutta ollaan kuitenkin..."

Yritetäänpäs tätä kautta, jos oikeasti kiinnostaa yrittää ymmärtää.

Unohda hetkeksi väärät kehot, toisen sukupuolen aivot, kokemiset ja identiteetit ja kaikki muu sellainen mitä et tajua, ja tarkastele ilmiötä käytännön tasolla.

Siis: Meillä on potilas, joka on enemmän tai vähemmän tuskainen, ahdistunut, toimintakyvyltään alentunut ja whatever.

Tiedämme, että tietyt somaattiset hoidot (joiden tarve on yksilöllinen) auttavat juuri tällaisissa tapauksissa yhdistettynä tiettyihin sosiaalisiin ja juridisiin toimenpiteisiin (nimi, hetu, oikein sukupuolitetuksi tuleminen &c).

Niinpä toimitaan tavalla josta on yleensä hyötyä. Todennäköisesti tämä auttaa potilaan oloon - ei aina, koska mikäpä olisi täydellistä.

Ei se sen kummempaa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #46

Olipas kommentti.

"Unohda hetkeksi väärät kehot, toisen sukupuolen aivot, kokemiset ja identiteetit ja kaikki muu sellainen mitä et tajua, ja tarkastele ilmiötä käytännön tasolla."
-------
Sanoppa tämä vaikka Soloselle ja Holmströmille; noille sukupuolittuneiden aivojen -teorian ja synnynnäisyys-harhaopin kovaäänisille propagaattoreille. On erikoista, että te, jotka olette asiassa samalla puolella, olette keskenänne kovin eri mieltä ja ristiriitaisia näkemyksissänne. Keskustelkaa ja laittakaa rivinne suoriksi.

Ei se sen kummempaa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #64

"On erikoista, että te, jotka olette asiassa samalla puolella, olette keskenänne kovin eri mieltä ja ristiriitaisia näkemyksissänne."

Mistäs me nyt olemme eri mieltä? No varmaan monestakin asiasta - emmekö saisi? - mutta ristiriitaa en näe. Itsekin pidän todennäköisenä, että ilmiöllä on neurobiologinen tausta, mutta onhan mahdollista että kaikissa tapauksissa siihen ei liity havaittavia erityispiirteitä aivoissa, ja sekin on mahdollista että syitä on useampia.

En tuossa ottanut ollenkaan kantaa transsukupuolisuuden syihin vaan osoitin, että hoidot voi nähdä tarpeellisina vaikkei syistä olisikaan täyttä varmuutta (niinhän se on monen muunkin vaivan kohdalla), tai vaikka olisi vaikeuksia ymmärtää ilmiötä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #66

Katsotaan. Vastaa ja perustele:

Uskotko sukupuolittuneiden aivojen teoriaan?

Uskotko, että transsukupuolisuus on synnynnäinen tila ts. että sen etiologia on geneettinen?

Uskotko, että transsukupuolisuus on tila, jota ei voida hoitaa kuten muita psykiatrisia tiloja?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #77

Vastaavat kysymykset voi esittää cis-sukupuolisuudesta (esimerkiksi heteronormatiivisuuden purkamiseksi) - onko siis miehenä tai naisena oleminen synnynnäistä vai kehittyykö cis-sukupuolisuus lopullisiin muotoihinsa sosiaalisessa vuorovaikutuksessa?

Tieteen etiikka ei salli tähän eksaktia vastausta antavia ihmiskokeita, mutta esimerkiksi "susilapsista" kerätty tieto viittaa siihen, että sukupuolisuus on vahvasti opittua sosiaalisuutta...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #82

Ei ihan...

Aivoissa on sukupuolittumista ja se ei tarvitse ihmiskokeita. Lähisukulaisista voidaan tehdä havaintoja: https://www.youtube.com/watch?v=Bm9xXyw2f7g

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #88

Kyllä, ja etenkin aikuisten naisten ja miesten aivoja kuvantamalla on löydettävissä keskimääräistä sukupuolille tyypillistä aivojen verkottumista ja sukupuolelle tyypillisiä aivoalueiden erikoistumisia - alttius erikoistua tiettyyn sukupuoleen on tietenkin synnynnäistä, mutta itse sukupuolisuus kehittyy ainoastaan "laumassa" oppimalla ja siinä biologisessa alttiudessakin on selvästä kaksijakoisesta keskimääräisyydestään huolimatta huomattavaa yksilökohtaista hajontaa...

Sukupuolten jakaminen kahteen ryhmään perustuu tuohon selkeään keskimääräisyyteen ja mielestäni yhteiskunnan ei enää ole välttämättömyys järjestyä pelkästään keskimääräisiä ominaisuuksia silmälläpitäen ...

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #77

"Vastaa ja perustele:"

Eipä mulla noista kahdesta ekasta ole mitään kummempaa mielipidettä. Olen opiskellut ihan eri tieteenaloja.

"Uskotko, että transsukupuolisuus on tila, jota ei voida hoitaa kuten muita psykiatrisia tiloja?"

Ei ole tiemmä kukaan onnistunut tässä runsaan sadan vuoden aikana.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #84

No mikä se sinun tulokulmasi tarkalleen ottaen on? Ja mistä voin löytää tutkimuksia, joissa on osoitettu, että esim. lääkehoito ja psykoterapia eivät toimi transsukupuolisuudessa?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #85

"No mikä se sinun tulokulmasi tarkalleen ottaen on?"

Käytännönläheinen. Tiedän uskoakseni aika hyvin kuinka homma Suomessa toimii ja olen kuullut lukuisien asianosaisten kokemuksia, ja lukenut vielä useamman. Luonnontieteellisten yksityiskohtien suhteen olen populaarijulkaisujen varassa kuten vissiin sinäkin.

"Ja mistä voin löytää tutkimuksia, joissa on osoitettu, että esim. lääkehoito ja psykoterapia eivät toimi transsukupuolisuudessa?"

Lääkehoitohan toimii erinomaisesti. Mutta miksi pitäisi olla tutkimuksia psykoterapian toimimattomuudesta? Puhdas arvaus on, että kliininen kokemus on osoittanut, ettei psykoterapia toimi, niin sitä ei ole sitten kauheasti tutkittukaan. Saattaa tutkimuksia toki ollakin.

Miksi kummassa niin usein vingutaan sen hypoteettisen psykoterapian perään? Miksi se olisi parempi vaihtoehto? Kehittäkööt kitisijät sellaisen terapian.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #85

Virkkula voisi käyttää tekstin rivien lukemisen taitoa:

1) Aikanaan psykoterapiaa ja lääkehoitoa on käytetty "eheyttämisen" kaltaisena hoitona ajatuksena saada mieli hyväksymään keho.

2) WPATH:n hoitosuosituksissa tämä hoitolinja mainitaan epäeettisenä.

Voisikohan tämä johtopäätös olla seurausta siitä, että hoitojen huonosta vastaavuudesta tavoitteisiin nähden on riittävästi kliinistä näyttöä.

Lääkehoito ja psykoterapia ovat kyllä nykyään varsin usein käytössä, mutta nimenomaan tukemassa prosessia kohti identiteettiä vastaavaa fyysistä ja sosiaalista sukupuolta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #90

Nimenomaan, aikanaan. Miksei nyt, kun psykiatrinen hoito on kehittynyt, niiden käyttäminen tule kyseeseen? Se, että psykiatrinen hoito on suoralta kädeltä suljettu pois, on varsin kyseenalaista. Kyseessähän on kuitenkin psykiatrinen tila.

WPATH ja sen "hoitosuositus" (julistuksen omainen kirjallisuuskatsaus, jossa lähteinä useita omia julkaisuja) ei todellakaan ole mikään objektiinen taho tässä asiassa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #110

"Kyseessähän on kuitenkin psykiatrinen tila."

Ensiksikään emme tiedä, onko se psykiatrinen tila. Ja millä perusteella muuten väität, että olisi? Oletko ihan itsenäisesti asian päässäsi ajatellut, vai nytkö jokin pieni lääkäriporukka kelpaakin auktoriteetiksi? :)

Toiseksi, eihän psykiatrisia tiloja pelkällä psykoterapialla hoideta; esimerkiksi masennusta hoidetaan sähköhoidolla, transkraniaalisella magneettistimulaatiolla, monenlaisilla lääkkeillä jne.

"Se, että psykiatrinen hoito on suoralta kädeltä suljettu pois, on varsin kyseenalaista."

Tarkoitatko psykoterapiaa? Eihän sitä ole mun ymmärtääkseni suljettu pois. Kuka tahansa ammattilainen tai tiimi saa koettaa kehittää sellaisen. Ei ole kehittänyt. Pyydä jotakuta kehittämään jos pidät moista tarpeellisena ja mahdollisena.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #112

Kyllä se on psykiatrinen tila; tästä ei ole epäselvyyttä. Transsukupuolisuus-diagnoosi kun perustuu vain ja ainoastaan potilaan käyttäytymisen havainnointiin.

Ei toki psykiatrisia tiloja pelkällä terapialla hoideta. Toisaalta, mitään muuta psykiatrista tilaa ei pääsääntöisesti hoideta terveitä elimiä poistamalla kuin transsukupuolisuutta.

Mielestäni henkilön, joka ei näe terveiden elinten poistamisessa ongelmaa kunhan se vaan jotenkin "helpottaa potilaan oloa" (huom, ei kokonaisterveyttä), pitäisi jokseenkin johdonmukaisesti hyväksyä monet muutkin psykiatrisilla potilailla esiintyvät halut/toiveet/fantasiat kehonosien poistamisesta. Nythän tällaiset ei-transsukupuoliset psykiatriset potilaat näyttävät jäävän epätasa-arvoiseen asemaan suhteessa transsukupuolisiin. Naiseksi tulemisesta epätoivoisesti fantasioiva mies kyllä saa mitä haluaa mutta alaraajaansa kirottuna pitävä psykootikko laitetaan kahvattoman oven taakse "lusimaan lääkepöllyssä" rangaistustaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #123

"Kyllä se on psykiatrinen tila; tästä ei ole epäselvyyttä. Transsukupuolisuus-diagnoosi kun perustuu vain ja ainoastaan potilaan käyttäytymisen havainnointiin."

Kuten vaikkapa likinäköisyyskin. Mutta mites sitten tuon kriteerin kanssa - onko se omaa keksintöäsi, vai nojaatko johonkin lääketieteen auktoriteettiin?

Ymmärräthän, että jos tahdot kritisoida joitain hoitoja LÄÄKETIETEELLISIN (eikä esim. uskonnollisin) perustein, sinun on jossain vaiheessa nojauduttava sen lääketieteen näkemyksiin, tai myönnettävä, että kyse on omasta mutustasi.

Jos ilman muuta hyväksyy jotkin tutkimustulokset ja ilman muuta kiistää toiset, niin kyse on hupaisan läpinäkyvästä rusinapullailusta. Sitä voi kyllä olla kiinnostavaa seurata, joten jatka toki sätkimistä.

"Toisaalta, mitään muuta psykiatrista tilaa ei pääsääntöisesti hoideta terveitä elimiä poistamalla kuin transsukupuolisuutta."

Siksipä sen paikkaa tautiluokituksessa ollaankin siirtämässä toisaalle.

"Mielestäni henkilön, joka ei näe terveiden elinten poistamisessa ongelmaa kunhan se vaan jotenkin 'helpottaa potilaan oloa' (huom, ei kokonaisterveyttä), pitäisi jokseenkin johdonmukaisesti hyväksyä monet muutkin psykiatrisilla potilailla esiintyvät halut/toiveet/fantasiat kehonosien poistamisesta."

Mielipiteitähän on meillä kaikilla. Lääkärit törmäävät harva se päivä potilaisiin, joiden mielestä olisi johdonmukaista saada antibiootteja virusinfektioon, kun ne kerran bakteeritartunnassakin auttavat.

Muistathan myös että leikkaukset ovat harvemmin ensisijaisia hoitoja, ja monet eivät tarvitse niitä lainkaan. Eikös ole hyvä juttu?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #125

En näkisi, että likinäköisyys on psykiatrinen tila tai että se perustuisi vain ja ainoastaan potilaan käyttäytymisen havainnointiin. Voitko selventää hieman tätä näkemystäsi?

On tosiasia, että transsukupuolisuus-diagnoosi perustuu vain ja ainoastaan potilaan käyttäytymisen havainnointiin. Diagnoosia ei voida varmentaa tai poissulkea millään muulla olemassa olevalla menetelmällä. Tämä on psykiatrisille tiloille ominainen piirre. Onko sinulla jokin toinen näkemys?

"Ykstoistasen" voimaan astuminen suomalaisessa lääketieteessä voi hyvinkin viedä vielä puoli vuosikymmentä. Ennen sitä transsukupuolisuus on (voimassa olevan tautiluokituksen nojalla) psykiatrinen tila.

Katson, että esitän epäilykseni nimenomaan lääketieteellisestä näkökulmasta: terveiden elinten poistaminen perustuen psykiatrisen potilaan epätoivoiset mittasuhteet saaneeseen haluun/fantasiaan, on todella kyseenalainen praksis.

Jos transsukupuolinen ei tarvitse sukupuolta korjaavia hoitoja, se on toki sellaisenaan hyvä asia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #128

"tai että se perustuisi vain ja ainoastaan potilaan käyttäytymisen havainnointiin"

Ainakin minä olen laseja uusiessani aina kertonut vain subjektiivisia kokemuksiani siitä, kuinka numerot näkyvät. Ei silmiä ole mitenkään objektiivisesti tutkittu.

"Ennen sitä transsukupuolisuus on (voimassa olevan tautiluokituksen nojalla) psykiatrinen tila."

Rusinanpoiminta jatkuu :D Tällä kertaa auktoriteetiksi kelpaakin pienen lääkäriporukan kannanotto, kun taas WMAn lausunto on pelkkää politiikkaa? Hyvin sä vedät, jatka vain.

Painajaisunetkin on psykiatrinen tila (F51.5), joten jos käytät tautiluokitusta kriteerinä, niin ei paha.

Mut sittenhän transsukupuolisuudesta tuli psykiatrinen tila vasta 1980-luvulla? Sitä ennen oli ok parantaa se somaattisesti? Ja menneinä vuosisatoina ei ollut psykiatrisia tiloja ollenkaan!

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #129

Nyt voitkin kysyä itseltäsi: voisitko huijata näöntarkkuuttasi tutkivaa lääkäriä tilanteessa, jossa et yksinkertaisesti kykene erottamaan edessäsi näkyviä kohteita? (Todennäköisyys sille, että onnistuisit kerta kerran jälkeen arvaamaan oikein kohteet joita et näe, on erittäin pieni. Voit toki myös koittaa valehdella, ettet näe niitä kohteita, jotka tosiasiallisesti näet, mutta tämäkin voidaan tarkistaa sinun sanomisistasi riippumattomalla mittauksella.)

Että kyllä siinä sinun silmiesi näöntarkkuutta ihan objektiivisesti tutkitaan.

Ei kai voimassa oleva ja sovellettava tautiluokitus sentään minkään "pienen lääkäriporukan" kannanotto ole.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #133

"Nyt voitkin kysyä itseltäsi: voisitko huijata näöntarkkuuttasi tutkivaa lääkäriä tilanteessa, jossa et yksinkertaisesti kykene erottamaan edessäsi näkyviä kohteita?"

Onnistuuhan se.

Opettelee taulun ulkoa ennen testiä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #136

Hassu kevennys. Minkä taulun tarkalleen ottaen ajattelit opetella?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #140

Vaikka sen näkötestitaulun missä niitä kirjaimia joka on siinä paikassa missä lääkäri työskentelee.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #141

Eli ajatuksenasi on mennä sisään huoneeseen, jossa lääkärin tarkoituksena on tutkia näköäsi, kätellä lääkäri ja mennä tämän jälkeen opettelemaan ulkoa taulua (lääkäri varmaankin odottelee tämän ajan katsellen toimintaasi). Ok. Kuinka nopeasti uskot voivasi painaa mieleesi taulun sisällön? 5 min?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #144

Ennemminkin selvittäisi mistä se taulu on hankittu, googlettaa ja opettelee saman taulun ennen menoa lääkäriin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #145
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #148

Ensialkuun varmaan kirjoittaisin sanoja Googlen hakukoneeseen että selvittäisin mitä erilaisia tauluja noihin Suomessa käytetään. Niitä ei välttämättä ole montaa että ei välttämättä ole liikaa opetella ne kaikki.

Sitten vaikka kysyisi joltain kaverilta kuka ollut töissä siellä tai vaikka vakoilisi.

On maailmassa vaikeampiakin kohteita huijata kuin joku näkötesti.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #151

Teoriassa huijauksesi voi toimia. Ennustan kuitenkin, että todennäköisimmin kyseinen suunnitelma "kusee" omaan mokaan (johtuen siitä, ettei etukäteen harjoittele todellista tilannetta simuloiden + jännittämisestä aiheutuva lipsahdus).

Mutta jokatapauksessa laitetta et tule huijaamaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #133

"Nyt voitkin kysyä itseltäsi: voisitko huijata näöntarkkuuttasi tutkivaa lääkäriä tilanteessa, jossa et yksinkertaisesti kykene erottamaan edessäsi näkyviä kohteita?"

Totta kai. Tarviiko ees kysyä? Aina voi esittää huonommin näkevää kuin onkaan. Mitä ihmettä semmoiset sen paljastavat mittaukset ovat? En oo törmännyt.

Hauskaa että oot nyt tähän takertunut.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #146

Käytettävän laitteen nimi on autorefraktometri.

En sinällään ole tähän "takertunut". Oli vaan kerrassaan niin huvittava väite, että näöntarkkuuden selvittäminen perustuisi vain ja ainoastaan käyttäytymisen havainnointiin.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #149

Tää ketju on kyllä parasta pitkään aikaan.

"Autorefraktometrimittauksen tulokset eivät ole kuitenkaan tarpeeksi luotettavia eikä niiden pohjalta voida tehdä silmälasimääräystä."

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #157

Niin, tuo on toki totta. Mutta koeta ymmärtää, ettei se tarkoita, että voisit ikään kuin vedättää optikkoa mielin määrin. Laite haarukoi näöntarkkuutesi todella hyvin. Tämän jälkeen tehdään hienosäätöä. Silmiin ja silmälaseihin voi myös yksilöstä riippuen liittyä myös muita määritettäviä suureita kuin näöntarkkuus; tästäkään syystä kyseinen laite ei tietenkään yksinään voi toimia silmälasimääräyksen perustana, eikä sitä tässä kukaan ole väittänytkään.

Pointtihan oli siis se, että näöntarkkuuden määrittäminen ei perustu vain ja ainoastaan käyttäytymisen havainnointiin (kuten sinä olet kuvitellut) vaan näöntarkkuutta koskevaan kysymykseen saadaan vastauksia myös muilla keinoin.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #160

Entä sitten? Mutta aiheeseen palatakseni: Miksi sitä yrittää parantaa psykoterapialla vain sen vuoksi, että se on sattunut olemaan 1980-luvulta 2020-luvulle luokassa F?

Miksei mitä tahansa voisi samalla lailla koettaa parantaa psykoterapialla, onhan se turvallisempaa kuin lääkkeet tai leikkaukset? Varmasti sit vaivaa kuin vaivaa potevan ihmisen voisi saada vain hyväksymään tilansa, esim. että kärsii kivuista loppuelämänsä sen sijaan että annettaisiin vaarallisia vahvoja kipulääkkeitä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #162

Niin... sukupuoli on semmoinen asia, että biologinen sukupuoli menee niiden kromosomien ja sukusolujen mukaan.

Mutta siitä sitten on aika paljon evidenssiä että miten se sukupuoli sitten meneee riippuu siitä miten se ihminen kehittyy alkiosta murrosikään. Ymmärtääkseni hormonit ohjaavat tuota ja miestä voi olla hankala saada naiseksi terapialla.

Mutta jos naisella on kikkeli niin ehkä siihen voi tarjota jotain terapiaa vaihtoehdoksi operoinneille. Kuiteskin siitä on havaintoa että eroa jalkovälin ohella myös aivoilla.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #162

Sitä sitten, että väitteesi oli absurdi.

Jaahas, nyt rinnastat esim. sydämen vajaatoiminnan tai aivoverenvuodon psykiatrisiin tiloihin, mikä on jälleen absurdia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #165

"Jaahas, nyt rinnastat esim. sydämen vajaatoiminnan tai aivoverenvuodon psykiatrisiin tiloihin"

Enhän toki, vaan sen ahdistuksen ja kivun mikä niistä seuraa. Ei ole muuten tutkittu, miten psykoterapia auttaisi potilasta hyväksymään tilansa noissa tapauksissa! Kalliilta ja vaarallisilta hoidoilta vältyttäisiin! Tutkimusta rajoitetaan poliittisen ideologian vuoksi kyllä nyt!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #128

"Jos transsukupuolinen ei tarvitse sukupuolta korjaavia hoitoja, se on toki sellaisenaan hyvä asia."

Sekin asia on huomioitavissa, että tarve hoidoille voi olla meidän oman yhteiskuntamme aiheuttamaa kun meillä on tällaista sharia laki -tyylistä jaottelua.

Siinä ei siis pitäisi olla mitään ongelmaa jos vaikka "Susannalla" on kikkeli ja on uimahallissa naisten saunavuorossa.

Meidän sharia laki -tyylisen yhteiskunnan jaottelut voivat olla syy sille että ihmisiä tarvitsee korjailla.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #135

"Siinä ei siis pitäisi olla mitään ongelmaa jos vaikka "Susannalla" on kikkeli ja on uimahallissa naisten saunavuorossa."
-------
Se, että pitäisikö vai ei, ei ole olennaista. Olennaista on se, että siinä on ongelma.

Sanoisin, että suomalaisen yhteiskunnan normien vertaaminen joihinkin sharia-hommiin on täysin vailla perusteita ja älyä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #150

"Sanoisin, että suomalaisen yhteiskunnan normien vertaaminen joihinkin sharia-hommiin on täysin vailla perusteita ja älyä."

Ihan samasta asiasta on kyse, eli sukupuolten mukaan tehtävää jaottelua vaikka yleisissä vessoissa ja saunavuoroissa.

Se että jossain toisessa maassa on hieman tiukempaa jaottelua ei sitä asiaa mihinkään muuta että kyse on samasta asiasta. Mitenkään pakollista se ei olisi mutta niin vaan täällä tehdään.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #152

Saanko tiedustella, miksi - tarkalleen ottaen - siinä "jätkä-Susannan" läsnäolossa siellä naisten ja tyttöjen puolella "ei pitäisi olla ongelmaa"?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #154

Eihän se ole silloin "jätkä" vaan nainen jolla on kikkeli. Ja naiset menee naisten puolelle eikö vain?

Sehän nyt on tietenkin väärin pakottaa naista miesten puolelle. Tuollainen aiheuttaisi ahdistusta.

Ja se ei sitten ole oikein sekään, että pitäisi toimivia elimiä jotenkin pakottaa operoimaan tai korjaamaan yhteiskunnan vikojen takia että niin pitäisi tehdä ennen kuin voi mennä julkiseen saunaan.

Että jos yhteiskunta ei kykene asiaa muuten ratkomaan yhdenvertaisesti (kuten perustuslaissa sanotaan) kaikkien kanssa niin sitten on parempi ottaa mallia roomalaistyylisistä vessoista ja kylpylöistä. Eli miehet, naiset ja kaikki muutkin sekaisin, eikä mitään jaottelua mihinkään. Sekin on yhdenvertaista.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #155

Esimerkkisi "Susanna" on siis nainen, jolla on nk. neopenis? Eli transmies? Eikö transmies, kaiken järjen mukaan, nimenomaan haluaisi mennä miesten ja poikien puolelle? Minne kokee kuuluvansa? (Ymmärsin ehkä virheellisesti, että "Susanna" oli transnainen, jolta ei oltu poistettu ulkoisia sukupuolielimiä.)

"Ja se ei sitten ole oikein sekään, että pitäisi toimivia elimiä jotenkin pakottaa operoimaan tai korjaamaan yhteiskunnan vikojen takia että niin pitäisi tehdä ennen kuin voi mennä julkiseen saunaan."
-------
Jotenkin näen ajattelussasi yltiöliberaaleille tyypillisen vähemmistön ihmisoikeuksien korostamisen yli enemmistön vastaavien oikeuksien.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #156

"Esimerkkisi "Susanna" on siis nainen, jolla on nk. neopenis?"

Ennemmin Susanna on ristitty Santeriksi kun alunperin arvattu sukupuoli väärin, vaihtanut sitten nimensä sukupuolensa mukaisesti Susannaksi ja menee oman täysin toimivan peniksensä kanssa yleiseen saunaan naisten puolelle.

Tässä ei siis pitäisi olla mitään ongelmaa että nainen menee naisten puolelle julkiseen saunaan minne kokee kuuluvansa. Nainen ei mitenkään itsestään selvästi halua luopua peniksestä eikä sellaiseen voi pakottaa.

"Jotenkin näen ajattelussasi yltiöliberaaleille tyypillisen vähemmistön ihmisoikeuksien korostamisen yli enemmistön vastaavien oikeuksien."

En minä korosta kenenkään oikeuksia yli toisten. Samat oikeudet kaikille, yhdenvertaisesti.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #158

Mutta eihän esimerkkisi "Susanna" silloin ole nainen. Miksi naisten ja tyttöjen pitäisi hyväksyä hänen läsnäolonsa julkisessa saunatilassa? Miten katsot heidän oikeusasemaansa tällä kohtaa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #159

"Mutta eihän esimerkkisi "Susanna" silloin ole nainen."

Onhan se jos henkilötunnuksen mukaan niin on. Näinhän se Suomessa nyt menee.

Täällähän ollut juurikin puhetta noista korjausoperaatioista että toimivia elimiä ei tarvitse mitenkään operoida. Niin tottahan se, Suomessa ei pakoteta operoimaan elimiä ja siksi Susanna voi olla kikkelinsä kanssa uimahallissa naisten saunassa jos niin haluaa. Se nyt on aika selvästi väärin pakottaa naisia miesten saunaan tai pakottaa johonkin operaatioihin toimivien elimien muuttamiseksi joten näinhän se menee sitten ihan oikein kun meillä on tämmöinen sharia laki -tyylinen jaottelu.

Se että miksi jotain korjaushoitoja jotkut haluavat voivat myös olla meidän yhteiskuntamme aiheuttama. Esimerkiksi sillä tavalla että aletaan jotenkin painostamaan kun menee naisten saunaan.

"Miksi naisten ja tyttöjen pitäisi hyväksyä hänen läsnäolonsa julkisessa saunatilassa? Miten katsot heidän oikeusasemaansa tällä kohtaa?"

Ei kukaan pakota ketään menemään julkiseen saunaan. Aina voivat jäädä kotiinsa jos eivät toisia ihmisiä hyväksy.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #161

Ei naisen henkilötunnus sinällään tee kenestäkään naista. Ei Suomessa, eikä universumissa.

Yhteiskunnan aiheuttama, mitä se edes tarkoittaa?

Naisten ja tyttöjen ei tarvitse jäädä kotiinsa sen vuoksi, että he eivät hyväksy miestä julkisessa saunatilassa, joka on tarkoitettu naisille ja tytöille. Menköön - aivan samalla tavalla - mies miesten puolelle, tai jääköön kotiin/uimahallin aulaan.

Ymmärrätkö jo tämän yksinkertaisen kuvitellun tilanteen kautta kuinka järjen- ja oikeudenmukaisuudenvastaista on korostaa vähemmistön yksilöoikeuksia yli enemmistön vastaavien oikeuksien? Että enemmistön pitäisi jäädä kotiin, jotta marginaali ei joutuisi pettymään ylimitoitetuissa vaatimuksissaan? Ja enemmistön pitäisi vielä kokea tästä jotain moraalista syyllisyyttä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #163

"Ei naisen henkilötunnus sinällään tee kenestäkään naista. Ei Suomessa, eikä universumissa."

Suomessa tekee.

Muista että suomessa sukupuolen määritys yhteiskunnassa tehdään arvaamalla saman tien syntymän jälkeen vaikka sitä ei välttämättä tiedetä ja se merkataan henkilötunnukseen. Jos arvaus menee väärin niin sen voi sitten halutessaan vaihtaa. Sukupuolta ei määritetä biologisesti.

"Naisten ja tyttöjen ei tarvitse jäädä kotiinsa sen vuoksi, että he eivät hyväksy miestä julkisessa saunatilassa, joka on tarkoitettu naisille ja tytöille. "

Ei tarvitsekkaan hyväksyä miestä, vaan nainen jolla on kikkeli. Nytkö sitten haluat pakottaa ihmisiä johonkin korjausleikkauksiin että saa mennä saunaan?

"Ymmärrätkö jo tämän yksinkertaisen kuvitellun tilanteen kautta kuinka järjen- ja oikeudenmukaisuudenvastaista on korostaa vähemmistön yksilöoikeuksia yli enemmistön vastaavien oikeuksien?"

Oikeudet ovat kaikille samat. Naiset naisten puolelle ja miehet miesten puolelle, ja sukupuoli määritellään henkilötunnuksessa.

Keneltäkään ei määritellä sukupuolta DNA kokein heti syntymän yhteydessä eikä myöskään odoteta sukusolujen tuotantoa (jota ehkä jotkut jännällä tavalla steriilit eivät tuota). Sukupuolta ei myöskään määritetä millään aivokuvauksella.

Se sukupuoli arvottu olettamalla pintapuolisesti vauvan jalkoväliä mutta kun tiedetään että se sukupuoli on myös siellä aivoissa (voidaan havainnoida käyttäytymisen perusteella niin ihmisistä kuin lähisukulaislajeilta) ja sitten on myös intersukupuolisia niin kyseessä on arvaus ja se on henkilötunnus mikä sen sitten Suomessa määrittää tällä hetkellä.

"Ymmärrätkö jo tämän yksinkertaisen kuvitellun tilanteen kautta kuinka järjen- ja oikeudenmukaisuudenvastaista on korostaa vähemmistön yksilöoikeuksia yli enemmistön vastaavien oikeuksien?"

Ei mitään korosteta eikä mitään enemistön vastaavia oikeuksia vähennetä. Se oikeushan on se, että kaikilla on oikeus mennä julkiseen saunaan ja valita saunatilan sukupuolensa mukaisesti. Ketään ei myöskään pakoteta menemään saunaan jos ei mistä tahansa syystä halua mennä eikä ketään naista pakoteta miesten saunaan eikä ketään miestä naisten saunaan. Ketään ei myöskään pakoteta operoimaan toimivia elimiä ennen saunaan menoa.

Millään enemistöllä ei ole väliä, että kyllä se perustuslain mukainen yhdenvertaisuus on ihan kaikille.

Jos tässä on kenelle yhtään mitään ongelmaa niin ne ongelmat on ihan meidän yhteiskuntamme itse aiheuttamia. Roomalaisilla esimerkiksi näitä ongelmia ei ollut.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #166

Sinun tulisi tehdä eroja asioiden välille. Rikastaa käsitteistöäsi. Puhut kommentissasi sukupuolesta aika pitkälti legalistisessa merkityksessä; tästä syystä jankutat samaa päättömyyttä uudelleen ja uudelleen. (Luulen, että senkun vaan pelleilet.)

Ero tulisi tehdä myös naisen ja transnaisen välille, koska nämä ovat eri asioita. Käsitteistösi ei näytä tuntevan tätä eroa. Puhut "naisesta, jolla on kikkeli" mutta tämä voi todellisuudessa tarkoittaa vain sitä, että kyseessä on kastroimaton transnainen (tai vaihtoehtoisesti transmies, jolle on tehty falloplastia).

Enemmistöllä on väliä jos vähemmistöllä on väliä. Tämä on käsitteellinen välttämättömyys.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #170

"Puhut kommentissasi sukupuolesta aika pitkälti legalistisessa merkityksessä"

Tietysti, koska se on ainoa tapa miten sukupuoli määritetään yhteiskunnassa.

"Ero tulisi tehdä myös naisen ja transnaisen välille"

Tarkoitatko tällä sitä, että yhteiskuntaan tarvitaan enemmän kuin kaksi sukupuolta? Kuinka monta ja mitkä pitäisi olla?

Minusta kun näyttää siltä, että yhteiskunnan kannalta kaksikin saattaa olla liikaa. Tuntuu monimutkaistavan liikaa, että semmoinen "maskuliinen piirre" tai "feminiinen piirre" eri asioissa helposti toimii paremmin. Toisinsanoen sukupuolirooleja ja varsinainen sukupuoli voi olla henkilökohtainen asia.

Esimerkiksi, mitä se muille kuuluu tykkääkö olla petihommissa antavana tai ottavana puolena? Vai tykkääkö metsästää vaiko kerätä marjoja ja sieniä?

Nykyiset sukupuolikohtaiset säädökset ja eriarvoisuudet voi hyvinkin tasata valinnan mahdollisuudella. Vaikka "armeija" tai "siviilipalvelus" ja tekee toisesta sen feminiinisen ja toisesta maskuliinisen, ja olisi sitten kaikille valittavissa.

"Enemmistöllä on väliä jos vähemmistöllä on väliä. Tämä on käsitteellinen välttämättömyys."

Kaikilla on väliä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdenvertaisuus

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #173

Ainoa tapa? Todellako? Ei kai sukupuolta koskaan määritetä legalistisesti; osaatko kertoa kuinka tämä tarkalleen ottaen tehtäisiin?

Tarkoitan, että pitää tehdä eroja asioiden välille. Siihen tarvitaanko yhteiskuntaan "uusia sukupuolia" en osaa oikein sanoa mitään. Absurdi kysymys.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #175

"Ainoa tapa? Todellako? Ei kai sukupuolta koskaan määritetä legalistisesti; osaatko kertoa kuinka tämä tarkalleen ottaen tehtäisiin?"

Nykypäivänä sukupuoli arvotaan silmämääräisesti infantiilin jalkovälin perusteella ja sitten arvotaan vielä enemmän jos on intersukupuolinen. Meneeköhän kolikolla osa?

Sukupuoliarvonnan, tai päätetyn sukupuolen tulos merkitään sitten rekisteriin henkilötunnuksen muodossa ja sen mukaan sitten menee esim. asevelvollisuus, miten mainostetaan tuotteita ja palveluita, miten vakuutusmaksut menevät, miten luottokelpoisuus menee. Ja se uimahallin sauna kun on oikeastaan palvelu mitä tarjotaan, miehille ja naisille, niin palvelua käytetään sitten sen sukupuolen mukaisesti.

"Tarkoitan, että pitää tehdä eroja asioiden välille."

En oikein pääse tähän nyt kiinni, että millä tavalla ero pitäisi tehdä jos siellä uimahallissa on vaihtoehtoina nainen tai mies.

Että jos se ei mene sen henkilötunnuksen mukaan niin voihan se sitten tietysti olla "ihan sama" että menkööt kaikki ihmiset miten huvittaa ja kyltit sitten vain ohjeistus.

Oletan että siinäkin voisi tulla jotain hämminkiä jos joku kylän pervo setä änkemässä aina naisten ja tyttöjen saunaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #177

"Että jos se ei mene sen henkilötunnuksen mukaan niin voihan se sitten tietysti olla 'ihan sama' että menkööt kaikki ihmiset miten huvittaa ja kyltit sitten vain ohjeistus."

Näinhän se on useimmissa uimahalleissa joissa oon Suomessa käynyt. Henkilökunta ei kysy henkkareita eikä lähde arvailemaan sukupuolta vaan antaa geneerisen magneettikortin tms., ja asiakas menee mille puolelle menee. Jos tulee sanomista niin se katsotaan sitten.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #179

En ole itse käynyt uimahallissa aikoihin mutta arvelin olevan näin että mitään henkkareita ei kysytä ja että kyltit tosiaankin on ohjeistus.

Mutta, jos tulee sanomista niin jos jostain pitää kaivaa että mitä kummaa niin asian viimekädessä määrittelee nähdäkseni asiakkaan henkilötunnus jos jotkut alkaa riidellä.

Olettaisin useimpien ihmisten käyttävän tervettä järkeä toimiessaan että tuollaista tuskin on ja jos on niin kai se joku fundamentalstijäärä jossain innostunut tai muu vastaava jos on sitä hämminkiä.

Suomi sen verran harvaan asuttu maa että eiköhän ne ihmiset usein tunne toisensa siellä uimahallissa ja konfliktit sitten sitä kun sattuu olemaan joku vaikea tyyppi paikalla.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #177

No ei kyllä varmasti "arvota".

Mutta oletetaan huvin vuoksi, että se arvotaan. Tällöinhän odotusarvoisesti puolet yhteiskunnan jäsenistä tulisi "sukupuolitetuksi väärin". Tätä emme havaitse.

Et tietenkään pääse kiinni jos sinulla ei ole käytössä transnaisen ja -miehen käsitteitä. Edellinen on sukupuoleltaan mies, jälkimmäinen nainen.

Ei siellä uimahallissa henkilötunnuksen mukaan mennä (vai onko sinulta henkilötunnus siellä katsottu ennen sisäänpääsyä) vaan sukupuolen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #180

"No ei kyllä varmasti "arvota"."

Ihmisistä ei tehdä DNA testejä eikä odoteta niin pitkään että tuottaisi sukusoluja, joten kyesessä on arvonta.

"Tällöinhän odotusarvoisesti puolet yhteiskunnan jäsenistä tulisi "sukupuolitetuksi väärin"."

Ei mene, koska infantiilin jalkovälin mukaan tehty arvonta osuu oikein 99%:sti.

Mutta se on kuitenkin arvonta. Tätä myös historiallisesti kutsuttu sellaiseksi kun ennen vanhaan pyydettiin "arpoja" paikalle keksimään nimi ja se sitten valitsi sen tytön tai pojan nimen.

Ja siinä arvonnassa käy sitten joskus mokailua kun se tehdään niin varhaisessa vaiheessa silmämääräisesti. Tapahtuu vaikka siksi kun on intersukupuolinen tai sitten se, että kun ihminen kehittyy saa vaikka tytön aivot pojan kehossa ja se taas selviääkin vähän myöhemmin.

"Et tietenkään pääse kiinni jos sinulla ei ole käytössä transnaisen ja -miehen käsitteitä. Edellinen on sukupuoleltaan mies, jälkimmäinen nainen"

Sekoitat nyt ilmeisesti jotain muita sukupuolenmäärityksiä tähän kuin sitä mikä väestörekisterikeskuksesta löytyy, ja niitä muita määrityksiä ei oikein käytetä sukupuolta arvottaessa. Se biologinen määritys kun tapahtuu kromosomien tai sukusolujen perusteella.

Itseasiassa tiedetään myös biologisesti naisia (XX kromosomi) mitkä ovat maskuliinisia, voi olla miehen sukuelimet ja voivat olla ihan aitoja hermafrodiitteja että on miehen ja naisen elimet.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #182
Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #163

"Ymmärrätkö jo tämän yksinkertaisen kuvitellun tilanteen kautta kuinka järjen- ja oikeudenmukaisuudenvastaista on korostaa vähemmistön yksilöoikeuksia yli enemmistön vastaavien oikeuksien?"

Hommahan toimii Suomessa jo nykyään periaatteessa ja usein käytännössäkin ihan hyvin, vaikka tietty ristiriitatilanteitakin sattuu.

Tiedän kyllä monen tutun käyneen esim. juuri uimahallissa sillä oikealla puolella myös ennen/ilman genitaalileikkauksia, vailla mitään kommelluksia. Oikeasti eikä kuvitellusti.

Ainakin täällä meidän uimahallissa on kummallakin puolella pari suljettavaa erillistä pukukoppia. Ja kaikissa Suomen uimahalleissa on näkyvästi merkattu, että uima-asua saa käyttää suihkussa ja saunassa jos on käyttöoikeusmerkki, jonka saa lääketieteellisistä syistä. Ei ole taas tääkään mitään rakettitiedettä.

Tervetuloa todellisuuteen, osa n.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #163

"Yhteiskunnan aiheuttama, mitä se edes tarkoittaa?"

Sitä se tarkoittaa, että joillakuilla kehodysforia ei ole niinkään paha, vaan tärkeintä on tulla oikein sukupuolitetuiksi. He saattavat sitten mennä kirurgiaan pitkälti sen vuoksi, että yhteiskunnalla on tietyt sukupuolitetut ulkonäkönormit, ja sitten voi käydä esim.siellä oikealla puolella uimahallissa ilman isompaa säätämistä. (Moni toki tarvitsee kirurgiaa vaikka asuisi autiolla saarella.)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #169

Varmaankin näin. Mutta "oikein sukupuolitetuksi" tulemisen vaatimus kohdistettuna muihin yhteiskunnan jäseniin on juurikin sellainen ylimitoitettu vaatimus, joista mainitsin. Asian "tärkeys" jollekulle yksilölle ei luo toisille velvollisuutta "kompata" mukana.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #171

"Asian 'tärkeys' jollekulle yksilölle ei luo toisille velvollisuutta 'kompata' mukana."

Kuten sanoin aiemmin, niin pääsääntöisesti toiset komppaavat mukana ihan huomaamattaan. Tavallisesti ihmisen elämästä vain suht lyhyen ajanjakson joutuu erikseen pyytämään sitä komppaamista. Ja silloinkin useimmat täysjärkiset ja normaalisti kasvatetut ihmiset ainakin useimmissa länsimaissa, esim. Suomessa, komppaavat mutinoitta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #171

"Mutta "oikein sukupuolitetuksi" tulemisen vaatimus kohdistettuna muihin yhteiskunnan jäseniin on juurikin sellainen ylimitoitettu vaatimus, joista mainitsin.

Ei vaan silloin jokaisella on oikeus tulla oikein sukupuolitetuksi.

Se ei kuitenkaan ole keneltäkään pois mitenkään.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #174

Jokaisella voi olla (en ole varma onko) oikeus tulla "oikein sukupuolitetuksi" mutta jokaisella ei ole velvollisuutta "kompata" tätä.

Ei keneltäkään pois; se ei ole mikään argumentti minkään puolesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #176

"Jokaisella voi olla (en ole varma onko) oikeus tulla "oikein sukupuolitetuksi" mutta jokaisella ei ole velvollisuutta "kompata" tätä."

Niin ketään ei pakoteta yhtään mihinkään mutta kyllä tässä nyt on tähän ikään mennessä oppinut sen, että olkoot ihmiset sitten töissä, koulussa tai missä tahansa niin ihan ensimmäiseksi pitäisi opetella tulemaan toimeen keskenään.

Ja jos ei tule jonkun ihmisen kanssa toimeen niin sitten pitäisi vaan mennä muualle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #123

No ei. Transsukupuolisuutta ei ole Suomessa praktisesti luokiteltu mielenterveyden häiriöksi enää vuosikymmeniin ...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #110

On ongelmallista vähätellä WPATH:in suosituksi vain julistuksenomaiseksi, järjestö lienee kuitenkin tuon alan spesialistien laajin koalitio maailmassa ja kerännyt kaiken modernin lääketieteellisen tiedon suositusten pohjaksi. Se, että järjestö viittaa myös omaan pohjatyöhönsä perustuviin katsauksiin, ei sen arvoa vähennä vähääkään - nehän ovat olleet keskeinen osa suositusten tieteellistä pohjaa.

Tulevassa ICD-11-tautiluokituksessa sukupuolidysforiaan liittyvät tilat on erotettu kokonaan mielenterveyden häiriötiloista. Tämä lienee liityksissä siihen, että niitä ei ole mielekästä myöskään sellaisina hoitaa. Tämän muutoksen pohjatyö on tehty vieläkin laajemman yhteisön kuin WPATH:in toimesta.

Virkkulalla varmaan on takataskussa näyttöä modernin psykiatrian näkökulmista, jotka viittaavat eheyttävien hoitojen suuntaan vihreää valoa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #113

"Virkkulalla varmaan on takataskussa näyttöä modernin psykiatrian näkökulmista, jotka viittaavat eheyttävien hoitojen suuntaan vihreää valoa."
-------
Tässä se ongelma piileekin. Kun on tehty (lähinnä poliittinen) ratkaisu luopua vaihtoehtoisten hoitomuotojen soveltamisesta, ei myöskään niiden kehittäminen ja niitä koskeva vertaileva tutkimus voi edetä. Tavallaan ollaan tilanteessa, jossa vaihtoehtoisten hoitomuotojen toimimattomuus tulee perustelluksi sillä, ettei näiden osalta ole tehty mitään validia nykyaikaista tutkimusta, vaikka transsukupuolisten potilaiden lukumäärät ovat nykyään eri tasolla kuin muutama vuosikymmen sitten. Perustutkimuksen kuolemasta tässä on kyse ja se on kovin valitettavaa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #124

"Perustutkimuksen kuolemasta tässä on kyse ja se on kovin valitettavaa."

Nyyh! (Ei terapiamenetelmien toimivuuden tutkiminen btw ole perustutkimusta.)

Mutta katsos, ei tutkimusta tehdä ulkopuolisten ideologisten ryhmien ohjailemana. Sen paremmin asianosaisia itseään, lääkäreitä kuin tutkijoitakaan ei näemmä kiinnosta tutkia tuollaista, koska somaattiset hoidot toimivat niin hyvin; järkevämpää on keskittyä hiomaan tunnettuja menetelmiä. Ei psykoterapian soveltamista aleta selvitellä siksi, että se sattuisi olemaan Aa:n tai samanmielisten yksityisajattelijoiden mielestä kiva juttu.

Vieläkään et ole selvittänyt, mikä siinä psykoterapiassa on niin hienoa että pitäisi pyrkiä siihen.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #126

Tutkimusta pitäisi tehdä jos on aihetta; objektiivisin perustein. Eikä minun kantojani tässä asiassa ohjaile mikään "ulkopuolinen ideologinen ryhmä".

Psykoterapiaan (ja muihin vaihtoehtoisiin hoitoihin) pitää pyrkiä ennen kaikkea sen vuoksi, että sukupuolta korjaaviin hoitoihin nähden se on ehdottomasti vähemmän haitallinen ja kyseenalainen hoitomuoto.

Nykytilanteessa on kyse juurikin siitä, että lääketieteelliseen tutkimukseen nähden täysin ulkopuolinen ja ideologinen ryhmä pyrkii poliittisin perustein torppaamaan kaikki yritykset muuttaa vallitsevaa paradigmaa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #130

"Psykoterapiaan (ja muihin vaihtoehtoisiin hoitoihin) pitää pyrkiä ennen kaikkea sen vuoksi, että sukupuolta korjaaviin hoitoihin nähden se on ehdottomasti vähemmän haitallinen ja kyseenalainen hoitomuoto."

Mites ois homeopatia? Se on vielä vähemmän haitallinen. Kyllä sillä tehollakin on merkitystä.

"kaikki yritykset muuttaa vallitsevaa paradigmaa."

Mikä vakavasti otettava taho sitä yrittää muuttaa?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #131

"Mikä vakavasti otettava taho sitä yrittää muuttaa?"
-------
Tämä on sinulta puhdasta höpsötystä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #134

"Tämä on sinulta puhdasta höpsötystä."

Siis ei mikään. Kiitos.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #134

Amerikassa on kyllä ollut tahoja, jotka kovinkin innokkaasti ovat ajaneet Virkkulan esittämää hoitolinjaa, kuten pseudotiedejärjestö American College of Pediatrics

https://en.wikipedia.org/wiki/American_College_of_...

... paitsi että se ei taida olla vakavasti otettava järjestö, vaikka vakavasti tuota hoitolinjaa haikaileekin.

Mutta: Jos sen tulokset olisivat olleet tehokkaita, esimerkiksi WPATH-tyyppinen järjestö ei varmaankaa hoitolinjaa olisi pois sulkenut.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #64

Nyt kun Virkkula vielä kertoisi ne ristiriidat, jotka jollain tavoin ilmenisivät lopullisissa tarpeissa ja vaatimuksissa minun ja Issakaisen välillä...

Osa (ilmeisestikään ei Issakainen) transihmisistä korostaa sitä, että vaatimukset ovat valideja ilman tätä biologista selityksen hakemistakin. Hoitojen ja itsemäärittelyn tunnustamisen tarpeeseen tämä ero ei olennaisesti vaikuta.

Syy sille, miksi itse niistä niin paljon puhun, on vastakkaiset väittämät muoti-ilmiöistä, ohimenevyydestä, mielenhäiriöstä jne.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #87

"ilmeisestikään ei Issakainen"

Päin vastoin, mustahan siis vaatimukset hoidoista ja muista käytännöistä ovat valideja, vaikkei mitään biologista mekanismia voisikaan osoittaa :) Kiintoisaa ja tärkeää asian tutkiminen tietenkin on.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #89

Pahoittelen epätarkkuuttani: Sanomani piti, että osa suorastaan ei edes suostu keskustelemaan biologisesta taustasta. Mutta yhtä kaikki, tämä ei vaikuta itse vaatimuksiin millään tavoin.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #92

Aivan, tiedän, ja joo, jos olisin hetken malttanut kelailla niin olisin saattanut hoksata pointin :)

Onkin hupaisaa, kun (tässäkin rimpsussa) toisinaan äimistellään ja esitetään muka jonakin Kiinni jäit -argumenttina, että transihmiset ja läheiset ja muut asiaan perehtyneet on joistain jutuista ja näkökulmista eri mieltä. Sehän vasta outoa olisi, jos kaikki olisivat samaa mieltä kaikesta.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #41

Sari Weckroth heittäytyy tietämättömäksi asioissa, jotka hänelle on ties kuinka monta kertaa kerrottu. Huokaan syvään ja teen sen vielä kerran. Toivon asiallisia vastineita, en outoja purkauksia vailla sisältöä.

Ihmislajin yksilössä on suuri määrä eri tasoja ja mekanismeja, joiden tavoitteena on tuottaa jälkikasvua.

- On kromosomit, joista toinen päätyyppi on siittäjäksi ja toinen synnyttäjäksi kehittymistä varten – tosin on sitten muitakin kromosomikombinaatioita, jotka eivät noihin tavoitteisiin niin suoraviivaisesti johda.
- On geneettisiä mekanismeja, jotka saatavat eteenpäin kromosomien ohjaamaa kehitystä. Jos nämä toimivat poikkeavasti, tulos voi olla ihan jotain muuta kuin mitä sukupuolikromosomit ennustaisivat tai ainakin siittämis- tai synnytyskyky jää toteutumatta.
- Osa näistä mekanismeista on ns. epigeneettisiä, jotka voivat aktivoitua sopivissa olosuhteissa ja viedä kehitystä mahdollisesti eri suuntaan, minne se muuten olisi menossa.
- Hormonit ohjaavat kehitystä edelleen. Kuitenkin hormonituotannossa ja hormonireseptorien toiminnassa on eroja niin, että lopputulokset voivat tässäkin suhteessa olla ylläreitä.
- Perustavanlaatuinen kehon sukupuolittuminen tapahtuu sikiönkehityksessä jo suhteellisen varhaisessa vaiheessa – minne päin se nyt sitten suuntautuukaan.
- Aivojen sukupuolittuminen tapahtuu sikiönkehityksessä edelliseen nähden myöhemmin. Aivojen sukupuolittumisen suhteen on viitteitä siitä, että äidin hormonit voivat vaikuttaa siihen. Tällöin äidin tuottama voimakas, sikiön sukupuolittumisen kannalta ”vastakkaissuuntainen” hormonialtistus voi sukupuolittaa aivot eri suuntaan kuin kehon.
- Transihmisillä on löydetty aivoista muutoksia, jotka muistuttavat enemmän koetun kuin kehon edustaman sukupuolen rakenteita. Tässä näitä muutoksia on eri yksilöillä eri alueilla, mutta ainakin osa niistä on pystytty paikallistamaan alueille, jotka säätelevät ”sukupuolittunutta” käyttäytymistä.
- Identtisillä kaksosilla molempien transsukupuolisuus on valtavasti yleisempää kuin ei-identtisillä, mikä viittaa voimakkaasti epigeneettiseen taustaan: Sama geeni voi joko aktivoitua tai jäädä aktivoitumatta, mutta saman geenin olemassaolo lisää todennäköisyyttä.
- Ihmisen lopullinen sukupuoli-identiteetti on olemassa jo varhain ja sitä ei voi millään hoitotoimenpiteellä muuttaa. Edellä kuvatut prosessit auttavat ymmärtämään, miksi ei.
Tämä kuvaus toivottavasti auttaa Sari Weckrothia ymmärtämään, että sukupuoli-käsite on näiden toisiinsa sidottujen liukuvien tasojen lopputulema. Mikään sana, kuten pelkkä sukupuoli, biologinen sukupuoli tms., ei kuvaa riittävän tarkkaan kokonaisuutta.

Kun puhutaan sukupuolivähemmistöjen oikeuksista, on mielekästä puhua ilmiön olennaisimmista elementeistä. Niistä olennaisin on sukupuoli-identiteetti, jota usein sukupuoleksi lyhyesti kutsutaan – englannissa asian ymmärtämistä helpottaisi sex- ja gender-sanojen ero. Erityisesti intersukupuolisille on tärkeää myös sukupuolen biologinen puoli, jota on menty peukaloimaan sopivan sosiaalisen sukupuolen nimissä. Toinen kaikille olennainen taso on sosiaalinen sukupuoli, jossa sukupuoli-identiteetti ilmenee arkielämässä. Kolmas olennainen taso on juridinen sukupuoli, mikä takaa oikeuden sosiaaliseen sukupuoleen. Cis-ihmisille kaikki nämä tulevat erikseen pyytämättä samassa paketissa, transihmiset taas joutuvat niiden puolesta valitettavasti edelleen taistelemaan.

Likimain kaikilla transihmisillä on tarve saada elää kokemuksensa mukaisessa sosiaalisessa sukupuolessa. Useimmilla on myös tarve kehon muokkaamiseen kokemuksen mukaiseen suuntaan, osalla taas ei. Jokaisella ihmisellä on oikeus oman kehonsa koskemattomuuteen, joten vaihtelu tässä suhteessa on ymmärrettävää. Kukaan ei vaadi ketään korjaamaan kehoaan – paitsi tietysti nykyinen idioottimainen laki, joka edellyttää steriiliyshoitoja juridisen sukupuolen saamiseksi. Hoidoissa on erittäin korkea tyytyväisyysprosentti – aina joku pettynyt toki joukkoon mahtuu.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #41

"En enää edes yritä saada aikaan mitään asiallista muistuttavaakaan keskustelua."

Ja sen kyllä todellakin huomaa.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #41

"Eli onko sukupuoli siis muuttuva tekijä ihmisessä? Ja mitä tarkkaan ottaen pitää "korjata"?"

Viittasin muuttumattomuudella Aaryn käsitykseen syntymän yhteydessä pikavilkaisulla määritellyn sukupuolen muuttumattomuuteen. Käytännössä sekä intersukupuolisten että transsukupuolisten kohdalla tätä tietoa sukupuoleen kuulumisesta joudutaan monien henkilöiden kohdalla korjaamaan ja meillä on nykyisin jopa laki siitä.

Jos tuo syntymän yhteydessä määritetty sukupuoli katsottaisiin muuttumattomaksi, intersukupuoliset korjattaisiin pikapikaa helpoimmin toteutettavaan sukupuoleen riippumatta heidän omasta käsityksestään ja transsukupuolisia ei hoidettaisi mitenkään, mitkä molemmat käytännöt johtaisivat, kuten menneisyydestä tiedämme, näille ihmisille loputtomaan kärsimykseen ja monien kohdalla itsemurhaan.

Pahoittelen, ellei tämäkään käy Weckrothin järkeen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #41

"Eli onko sukupuoli siis muuttuva tekijä ihmisessä?"

Ennemminkin niin, että sitä ei oikeastaan tiedä heti syntymän jälkeen kun se merkataan väestörekisteriin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Intersukupuolisuus tarkoittaa joukkoa erilaisia kehon variaatioita, joissa sukupuolitetut piirteet, kuten kromosomit, sukuelimet tai hormonitoiminta eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset. Intersukupuolisuus on luonnollista kehollista vaihtelua ja tekee näkyväksi sen, että ihmisiä ei voi biologisestikaan luokitella kahteen toisensa poissulkevaan sukupuoleen."

https://transtukipiste.fi/sukupuoli/sukupuolen-mon...

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

"sukupuolitetut piirteet, kuten kromosomit, sukuelimet tai hormonitoiminta eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset."
----

-Ihan oikeasti, etkö huomaa epäloogisuuksia ja ristiriitaisuuksia tuossa?

Kehon "sukupuolistetut piirteet" ja niiden sukupuolisuus kielletään, ja kuitenkin samalla niiden olemassaolo ja sukupuoleen liittyvät ominaisuudet myönnetään.

Ja heti perään sanotaan että näidne yhteensopimattomuus on "luonnollista vaihtelua".

Jos kaikki on vain "luonnollista vaihtelua" mitään "intersukupuolisuuttakaan" ei oikeastaan ole olemassa. Ei ole transsukupuolisuutta eikä intersukupuolisuutta, on vain "luonnollista vaihtelua" kehon ominaisuuksissa, joka on täysin normaalia, eikä liity sukupuoleen mitenkään?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #42

Kehon piirteet ovat tosiaan voimakkaasti sukupuolitettuja ihmisten käsitejärjestelmissä (myös osiltaan kulttuurisesti sukupuolistettuja) - ihminen on muutenkin olemassa ihmisenä nimenomaisesti ja vain sosiokulttuurisena oliona ja siten myös yksilöiden väliset käsitteenmuodostuserot muodostavat ainoastaan näennäisiä tai relativistisesti vajaita ristiriitaisuuksia :)

No, transsukupuolisuutta tosiaan ei olisi olemassa ilman tätä voimakasta kulttuurista sukupuolittamista - transsukupuolisuus, siten kuin se nykyisin käsitetään ja määritellään, on siis gender ideologian (gender binärismin) seurausta...

Ihmisen primaarit keholliset sukupuoliominaisuudet muuten kehittyvät raskausaikana naistyypilliseen aihioon (alkioon), joten jo näin perusbiologin näkökulmasta katsottuna jokaisen ihmisen yksilöllinen sukupuoli on sitten lopultakin yksinkertaisesti yhden sukupuolen variaatiota ,,,

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #42

"Kehon "sukupuolistetut piirteet" ja niiden sukupuolisuus kielletään"

Missä kielletään?

Tuo kuullostaa joltain aito avioliitto -huuhaalta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Susanna Koivula osoitti jälleen kerran tietämättömyytensä, ja komppaajat taputtavat käsiään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Susanna Koivula osoitti jälleen kerran tietämättömyytensä, ja komppaajat taputtavat käsiään."

Koivula ja kaikki heidän hengenheimolaiset, jotka viljelevät jatkuvalla syötöllä gender-ideologia ja genderismi termejä, tarkoittavat sillä itseään ja puhuvat itseasiassa omasta ideologiastaan.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Gender-ideologia on sitä, että naisen paikka on keittiössä ja pyykkituvassa ja mies määrää, missä kaappi seisoo. Osapuilleen sama asia kuin aito avioliitto -ideologia.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Naisiin kohdistuva väkivalta on vakava ongelma Venäjällä. Venäjän poliisin tilastoihin perustuvan varovaisen arvion mukaan yli 600 naista tapetaan kodeissaan joka kuukausi ...

… Perheväkivallan dekriminalisoinnin taustalla ovat perinteisiä perhearvoja ajavat konservatiiviset poliitikot, joilla on Kremlin täysi tuki.

Presidentti Vladimir Putinin kolmannella kaudella kansallistunnetta on nostatettu painottamalla perinteisiä venäläisiä arvoja."

https://yle.fi/uutiset/3-9740791

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Onkos tämä vasta jihadistinen vastaus jihadismiin. Moititte neitseellistä syntymää ei-biologiseksi, mutta mies voi synnyttää kun kajuutassa oikein pinnistää, eikä tällä ole mitään tekemistä biologian kanssa.

Kysäisin tätä parteriltasi, ja heebo veti seitsemän hernepurkkia molempiin sieraimiin. Saakelin kakarat teidän kanssa, sanon minä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Neitseellinen syntymä? Höpö höpö!

Joku sitä Mariaa pani. Joko se oli Jooseppi tai sitten joku muu. Hätävalheen makua.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Occamin_partaveitsi

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistaakseni Koraanin mukaan Maria:a/Miriam:ia vastaan tuli vieras mies joka vakuutti homman hoituvan, pitää vain kumartua ...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Periaatteessa esimerkiksi salamanisku voi käynnistää partenogeneesin, mikä vastaisikin vertauskuvallisesti Marian "täyttymistä Pyhästä hengestä". Toisaalta Jeesuksen biologiseksi isäksi on myös jo ajanlaskumme alkuvaiheissa arveltu roomalaista sotilasta Tiberius Julius Abdes Panteraa :

https://en.wikipedia.org/wiki/Tiberius_Julius_Abde...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #18

Partenogeesi tarkoittaisi sitä, että Jeesus oli syntyessään nainen. Partenogeesin jälkeen syntyvä on X -kromosominen, Y-kromosomi puuttuu. Kirjoitusten mukaan Jeesus kuitenkin eli ja kuoli miehenä, joten hänen olisi pitänyt olla transseksuaali.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #106

Näin on, ja Jeesuksen vaihtoehtoisesta sukupuolesta on näköjään esitetty arveluita aikaisemminkin - tässä hieman villiä tulkintaa aiheesta liittyen jopa paavin hatun malliin :

https://www.nobeliefs.com/washingtonnews/JesusGirl...

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Tätä kun esitin tälle Koivulalle hänen blogissaan, niin pisti ilmeisesti ikuisen bannin päälle:-D

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #100

Banneja sadellut myös muualla kuin täällä Puheenvuorossa, itse olen karanteenissa Twitterissä. ;)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ei tämä ole sen kummempi asia, kuin että korjataan taas jälleen kerran Koivulan ja teidän muiden virheellisesti viljelemää termistöä.

Älä kuule ala haukkumaan ainakaan minua kakaraksi, sen verrran on ikää jo mittarissa minullakin, että kakaravaihe jo ohitettu.

Kyllä ne herneet tuntuvat sinullakin hiertävän kovin usein jossain...

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

"Älä kuule ala haukkumaan ainakaan minua kakaraksi, sen verrran on ikää jo mittarissa minullakin, että kakaravaihe jo ohitettu."
----

-Minä sanon ihan saman. Kakaramaista käytöstä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #43

Katso peiliin...
Tainnut mennä kuppi nurin sinulla pahemman kerran. :)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Yhteensä neljätoista purkillista herneitä yhden henkilön poskionteloihin kertavetäisyllä on Risto biologisesti ja fyysisestikin mahdoton tehtävä. ;)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

On se Ilkka mahdollista jos Aito avioliittolaiset on sitä mieltä ja kyllä ne varmaan siitä isosta kirjasta siihenkin kohdan löytää mihin vedota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Minun kirjahyllyni isoin kirja on Iso suomen kielioppi (Hakulinen, Vilkuna, Korhonen, Koivisto, Heimonen, Alho; SKS, 2. painos; 2004). Sitäkö mahdatte "isolla kirjalla" tarkoittaa?

Siihen nimittäinen kannattaakin vedota sillä se osoittaa kielenkäyttömme kasvun sivistyskieleksi olemalla deskriptiivinen eikä deklaratiivinen. Se kuvailee miten kieltä käytetään mutta ei aseta ehdottomia sääntöjä ja kieltoja. Siten kannattaisi meidän olla ja eleä: "leben und leben lassen" kun länsirintamalta tuli jotain uutta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #21

Olisikin Aitolaisten iso kirja tuo mainitsemasi teos, mutta kyllä se taitaa olla se ristikantinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Ai se. Minun kirjahyllyni hörhöilyosasto on ylähyllyllä johon mahdollisesti vierailevat lapsoset eivät ylety eikä se muidenkaan käsiin osu ilman eri hakemista. Siellä se on Koraanin, Mormoninkirjan ja samanmoisen vähäisemmän kirjallisuuden seassa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"heebo veti seitsemän hernepurkkia molempiin sieraimiin"

Ei seitsemän, vaan seitsemän kertaa seitsemänkymmentäseitsemän!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Muistan katsoneeni joskus saippuasarjaa missä henkilö kovasti vihasi vähemmistöä, koska kuului siihen itse, ja koko toiminta oli jonkinlainen defenssi.

Jospa "Susanna" onkin "Santeri" ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Onko päässyt käymään niin, että Koivulan avautuminen on suljettu...?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Taisi bittiavaruus jälleen kerran nielaista... onneksi ei harmita.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Harmillista. Kommenttiketjussa oli muutama hyväkin kommentti.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Susanna Koivula Twitterissä:
"Uusi Suomi on poistanut jälleen asiallisen kirjoituksen eduskuntavaaliehdokkaalta. Tällä kertaa minulta. Häpeällistä vaalien häirintää sekä sananvapauden rajoittamista. "

https://twitter.com/susannakoivula?lang=fi

Niin, ei kai eduskuntavaaliehdokas Koivula kuvittele, että kun on ehdokkaana voi kirjoittaa ihan mitä sylki suuhun tuo.
Tuo sananvapauden rajoittamisen argumentti on jo niin väsynyt Koivulan suunnalta...

Eiköhän ylläpidolla ole ollut syynsä miksi ovat päätyneet poistamaan kirjoituksen, ilman että se on vaalien häirintää tai sanavapauden rajoittamista.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

lukijat eivät voi itse ottaa selvää siitä, onko poisto aiheellinen tai aiheeton, koska eivät voi edes lukea tekstiäni. Todella tasapuolista meininkiä.
Vastine, jossa kritisoidaan tekstiäni on luettavissa, mutta alkuperäistä ei.
Jo on journalistisesti hienoa toimintaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Itse asiassa minun kirjoituksessa otetaan kantaa vain siihen miten terminologiaa käytetään virheellisesti, ei siis varsinaisesti kokonaista vastinetta, mihin olisi kyllä ollut enemmän kuin aihetta siihenkin.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Poisto oli ehdottomasti aiheellinen, sillä tekstissä vaadittiin toimia, jotka johtaisivat vähemmistöihin kuuluvien ihmisten törkeään syrjintään, mikä ei kuulu meidän yhteiskuntaamme.

Toivoa sopii, että toimituksen kanta menee perille blogistillekin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #33

Jep. Millään alustalla ei ole minkäänlaista velvollisuutta julkaista vihapropagandaa, ja vastuuntuntoiset tahot poistavatkin moisen sairaan roskan sivustoiltaan, jos sitä on niille sattunut päätymään.

Kaikkien on viimeistään nyt aika tajuta, että kaikenlainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kiistäminen ja vähättely on ihan yhtä tuomittavaa toimintaa kuin rasismin edistäminen.

Monet ääriuskovaiset tuntuvat kuvittelevan, että heidän taikauskoiset käsityksensä jotenkin muuttavat heidän ahdasmielisen vihansa vakaumukseksi, jota tulisi kunnioittaa. He ovat erehtyneet pahasti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #38

Vaikuttaa siltä että on uskovaisporukka joka kiistää vähemmistöjen olemassa olon ja sitten jos joku on ja kuuluu vähemmistöön niin on sitten olevinaan jokin sairaus tai demoni.

Tulee mieleen että olisiko tähän oikea vastareaktio kieltää uskontojen olemassa olo ja jos joku onkin uskovainen niin todeta sen sairastavan jotain mielisairautta mitä tarvitsee hoitaa?

Vähän lääkkeitä ja päivittäin terapialukemiseksi "Lajien synty", "Peruskoulun fysiikka", "Maailmanhistoria" jne. mitä vähän hakataan päähän niin ehkä se sairaus sitten lähtee pois.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Onpa aika erikoista ulinaa henkilöltä, joka sulkee liian tiukkoja, mutta ei millään tavoin journalistisesti epäsopivia vastauksia itselleen esittävät kommentoijat blogistaan kuukausitolkulla.

Jos ylittää tietyn journalistisen sopivuuden rajan, on turha valittaa. On myös lapsellista vaatia tuon rajan ylittämättä jättäneitä blogeja poistettavaksi "tasapuolisuuden" nimissä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #37

Koivula voisi listata tähän kaikki bannaamansa henkilöt. Irvokasta kitistä sananvapaudesta, jos ei itse toimi sen mukaisesti.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#31. "(...) lukijat (...) eivät voi edes lukea tekstiäni."

Esimerkiksi minä en viitsinyt lukea tekstiäsi lainkaan, kun en saa kommentoida, mutta otsikko kertoi jo kaiken: taas käsitettä 'gender-ideologia' käytetty täysin väärässä merkityksessä.

Olet syyllistynyt samaan monet kerrat, mutta et toki ole ainoa. Kyllä sinun tekstisi saisi ainakin minun puolestani olla luettavissa, niin saisivat lukijat tehdä johtopäätöksensä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Onhan sinulla AA:n verkkosivusto käytössäsi. Laita vuodatuksesi sinne. Olisin itsekin utelias näkemään, miten tällä kertaa olet itsesi munannut.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #70

Tottahan tuo nyt jo Aa-sivulta löytyy ja joku muukin täältä poistettu kirjoitus....

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #73

#73. Aito avioliitto -sivuilla ei ollakaan niin tarkkoja terminologian suhteen. Tärkeintä että on jokin hienolta kuulostava sana, kuten 'gender-ideologia'.

Siellä taitaa muuten olla aika paljon "aina meitä syrjitään" -kirjoituksia. :D

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Näissä vastineissa toimii kommenttien kirjoitus, että onnistuu puolustukset ja kritisoinnit.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#30. Syynä voi olla yksinkertaisesti se, että Koivula käyttää käsitettä 'gender-ideologia' väärässä, täysin päinvastaisessa merkityksessä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Uskon kuitenkin, että #33 on lähempänä syytä poistoon.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Uskon kuitenkin, että #33 on lähempänä syytä poistoon.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #51

#51. Syynä on luultavasti useammatkin seikat yhdessä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olisihan tuon tekstin voinut jättää Uuden Suomen sensorit poistamattakin. Ei siinä käsittääkseni mitään sellaista ollut etteikö sen olisi voinut antaa olla esimerkkinä AA-laisten kummallisista käsityksistä ja terminologian väännöksistä. Itsensä Koivula siinä vain kompromettoi, ja ehkä vähän myös samanmielisiäänkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Koivulan teksti näyttää tulleen takaisin. Huomasin sen ainakin äsken, siis 25/2 -19 klo 16.40). Mahtaneeko olla siivottuna eli ei?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #127

Jos näin on, niin nuo "KENOPÄÄT" ovat kyllä mahtaneet pitää aika mekkalaa ylläpidon suuntaan....

Ei taida olla ensimmäinen kerta kun itkemällä saavat kirjoituksen takaisin...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #138

Itse yritän suhtautua kuin B.E.Hall muinoin: "Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'au bout pour que vous puissiez le dire" (laitan lainauksen mieluusti ranskaksi kun kuulostaa sillee sivistyneenmmältä kuin alkukielellä ja olihan kyse Voltaire:n ystävistä). AA-laiset tekevät sen toki äärimmäisen haastavaksi mutta yritän jaksaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

No niin "kenokaulat" kuka tunnustaa ilmiantaneesa Koivulan blogin, käsi ylös reippaasti, ei tartte häpeillä. Ainakin tiedetään kuka on kansan kielellä "käkikello" tai kaksi vanhaa akkaa kyttää parvekkeella "turvakamera".

Tuli muutes miäleen, onko tämä teidän uusi maailman järjestys gender ideologia systeemit ja mukulat puetaan "New Oder" asuihin.
https://www.huffingtonpost.ca/2018/11/13/celine-di...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

""Our children, they are not really our children, as we are all just links in a never-ending chain that is life," Dion says in the ad, during a scene where she busts into a children's hospital in the stealth of night."

Dion lainaa tässä ajatuksessa tunnettua runoilijaa Kahlil Gibrania - Sinun lapsesi eivät ole sinun lapsiasi siis...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #68

Vaan kenen? Gender ideologianko?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #72

Autonomisesti moraaliset yksilöt eivät ole kenenkään omaisuutta, vanhemmilla ei siis ole moraaliketjun katkeamattomuuden vuoksi oikeutta sitoa tai tukahduttaa omienkaan lastensa vapautta olla olemassa itsenäisesti.

Gender ideologia on tosiaan tässä mielessä aina sisältänyt moraalisesti arveluttavia yksilön toimintavapauksia tukahduttavia piirteitä...

Käyttäjän MarkusKorhonen kuva
Markus Korhonen

Tää on ehkä pimein ketju mitä Usarissa on pitkään aikaan ollu. Popkornia ja kolaa menee

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ihan vaan kysyiysin, missä herran naamakuva on?
Puheenvuoron sääntöjen mukaan tulisi olla tunnistettava kuva.

Käyttäjän MarkusKorhonen kuva
Markus Korhonen

No mä oon koittanut sitä saada tohon. Profiilissa se on, mutta en löydä sieltä mitään täppää että se tulisi näkyviin. Täytyy tutkia lisää kun se tuntuu olevan tärkeetä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, se o ko "hei me lennetään" leffaa kattois :D

Käyttäjän MarkusKorhonen kuva
Markus Korhonen

Joo... Mutta tähän sun blogiin. Kannattaa tää töräytys laittaa talteen jollekin muistitikulle: "Heteronormatiivinen sukupuolibinärismi, minkä valtaan päästessä naiset ajetaan takaisin menneisyyden lähtökuoppiin ilman täyttä ihmisarvoa + seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt laitetaan takaisin kaappiin rangaistuksen uhalla." Mun mielestä tää on ihan klassikko jo nyt

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Naisiin kohdistuva väkivalta on vakava ongelma Venäjällä. Venäjän poliisin tilastoihin perustuvan varovaisen arvion mukaan yli 600 naista tapetaan kodeissaan joka kuukausi …

… Perheväkivallan dekriminalisoinnin taustalla ovat perinteisiä perhearvoja ajavat konservatiiviset poliitikot, joilla on Kremlin täysi tuki.

Presidentti Vladimir Putinin kolmannella kaudella kansallistunnetta on nostatettu painottamalla perinteisiä venäläisiä arvoja."

https://yle.fi/uutiset/3-9740791

Kannattaa lukea Ylen artikkeli! Ei tässä mistään "klassikoista" puhuta, vaan ihan täydestä todellisuudesta.

Ks. lisäksi:

http://sateenkaarevaa.blogspot.com/2018/05/epfn-ki...

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261613-kri...

https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-...

https://www.splcenter.org/hatewatch/2018/05/16/how...

https://www.splcenter.org/hatewatch/2018/06/11/rom...

https://www.splcenter.org/hatewatch/2018/12/19/ame...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse tein avustustyötä 90 luvulla Venäjällä, lähinnä materiapuolella mm. Naisten turvatalo ja orpolasten hyväksi. Meille järjestettiin tilaisuuksia jossa tuotiin syitä Naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja asiantuntijat olivat yksi mielisiä, että syyt löytyi sosialismista.
Kollektivismi aiheutti sen, että Valtion omaisuuteen suhdauttiin välinpitämättömästi, Ihmisten identtiteetti oli valtion omaisuutta ja vallassa, että lapset olivat valtion omaisuutta (periaatteltaan).

Sitä hintaa he maksavat vielä tänä päivänkin ja tuo artikkeli vain vahvistaa että työtä on tarpeeksi ja Venäläiset itse kertoivat, että tämä työ tulee kestämään ehkä kaksi sukupolvea, mutta valoa on tunnelissa. Miksikö? No siksi että on perinteiset arvot parisuhteissa ja avioliitoissa on nostettu framille, keskinäinen kunnioitus jne. On niitä tuloksiakin saatu.

Se, että Homo / femakko kulttuuri leimaa heteronormatiiviset suhteet väkivaltaiseksi, on mielestäni yks vihamuoto, ei oikeasta tiedosta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #62

"valoa on tunnelissa. Miksikö? No siksi että on perinteiset arvot parisuhteissa ja avioliitoissa on nostettu framille, keskinäinen kunnioitus jne. On niitä tuloksiakin saatu."

Tämä ei pidä paikkansa, kuten Ylen artikkelistakin voidaan lukea.

Ns. "perinteisten (perhe)arvojen" nimissä on nimenomaan tapahtunut naisten ja myöskin seksuaalivähemmistöjen oikeuksien heikennykset.

Artikkelissa todetaan mm.

"Keväällä presidentti Vladimir Putin hyväksyi lakimuutoksen, joka osittain dekriminalisoi perheväkivallan.

Vastedes perheenjäsenen kurittamisesta rangaistaan hallinnollisena rikkeenä, ellei kyse ole vakavista tai toistuvista pahoinpitelyistä.

Aiemmin maksimirangaistus oli kaksi vuotta vankeutta. Hallinnollisesta rikkeestä voi saada sakon tai enintään 15 päivää vankeutta."

https://yle.fi/uutiset/3-9740791

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #63

Ylen artikkelissa ei mainita onko se lisännyt tai vähentänyt väkivaltaa. 90 luvulla, kun meille näytettiin "sen ajan" heidän tilastojaan, ne olivat järkyttävät tuohon verrattuna. Mutta artikkeli on totuuden mukainen, mitä tulee tuohon väkivaltaan, juopotteluun jne. Hyvin tuttua tarinaa mitä saimme kuulla Venäjällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #62

Naisiin kohdistuva väkivalta sosialismin syytä? Siis ennen Lokakuun vallankumousta asiat oli siinä suhteessa paremmin? Nythän Putinin aikana ollaan palaamassa perivenäläisiin traditioihin ja perheväkivalta on taas ongelma? Esimerkkinään vast'ikäinen perheväkivallan osittainen dekriminalisointi kun se NL:n aikana tuli kriminalisoiduksi ihan kokonaan. Olisi hyvä kai ensin päättää mitä haluaa niin olisi helpompi osua hutkimisillaankin, edes jotenkin johdonmukaisesti.

P.s. neuvostotodellisuus ei vastannut sosialismin määritelmiä joten sitä ei voine silloin pitää sosialisminakaan, vai kuinka?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #65

Kyllä, se on sosialismin syy, heidän itsensä kertomana. Joten on yhdentekevää mitä vanha pieru Myyryläinen on asiasta, koska ei itse ole ollut paikan päällä lähes 9 vuotta katsomassa heidän ongelmiaan. Oletkos joku asiantuntija??

On typerää jargonia että syyt on jossain patriarkaalisessa hetronormatiivisessa järjestelmässä, kun sosiaaliset ongelmat ovat järjestelmän aiheuttamat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #69

Neuvostoliitossakin poliittinen järjestelmä tuki patriarkaalisuutta, vastaavaan aikaan Suomessa nimellisesti sosialistiset ay-järjestöt olivat käytännössä samoin patriarkaalisesti ja erityisesti homososiaalisesti järjestyneitä - "Tupolevin veljekset" ovat tässä mielessä hyvä esimerkki aikakaudella vallinneesta naisvihamielisestä ilmpiiristä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Venäjällä oli heti Lokakuun vallankumouksen jälkeen moniakin, ilmeisesti ihan aitoja ja vilpittömiä, pyrkimyksiä tasa-arvoon. Ne kumpusivat ihan puhtaasti sosialistisesta ajatusmaailmasta. Mutta samalla kun muutenkin sosialismin ihanteista alettiin livetä bolshevikien alkaessa tapella keskenään vallasta ja etenkin Stalinin päästessä siinä kisassa voitolle, myös sukupuolten tasa-arvotavoitteet siirrettiin muiden sosialististen ihanteiden mukana vain juhlapuheiden liturgiaksi.

Sen sijaan perheväkivaltaa karsittiin niin tiukentamalla lainsäädännöllä kuin valistuksella onnellisista neuvostoperheistä. Nyt kapitalistisempina aikoina on alettu palata takaisin perinteisiin arvoihin eli m.m. ort.uskontoon. Niinpä jopa perheväkivallankin suhteen palataan dekriminalisoinnilla lokakuuta 1917 edeltäneisiin pariarkaalisiin arvoihin. Господи помилуй ja sillee.

P.s. TupoLevin veljeskunta taisi olla joukko sekä työnantajien että ay-keskusliittojen huippujohtajia joka sulassa sovussa suhmuroivat eli tupoilivat Lapin hiihtokeskuskuksissa. J.Reini sentään älysi pyytää anteeksi mutta muut eivät. Nuoremmalle lukijakunnalle tiedoksi, että TUPO on lyhenne TUloPOlitiikasta joka sai alkunsa 1960-luvulla K.Liinamaan olessa valtakunnansovittelijana. Siinä Keskusjärjestöjen huippujohtajat keskenään sopuilivat palkkapennit kun olisi tarvittu markkoja. Nyttemmin siitä on luovuttu kun työnantajat pystyvät ilman sitäkin puristamaan työehtoja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Laineen antisosialistiset kaverit ovat hänelle kertoneet, että sosialistisen järjestelmän on syy, järjestelmän jota ei ole koskaan ollutkaan. Niinhän se on oltava jos Laine on sen omin silmin nähnyt kuinka ensin kaikki oli hyvin mutta sitten tuli paha sosialistinen järjestelmä jota oikeasti ei ollutkaan ja pilasi kaiken jonka jälkeen perinteisillä arvoilla taas muutetaan asioita pahemmaksi. Kaikki yhdeksässä vuodessa. Noinhan se on uskottava jos ei ole kaltaiseni vanha pieru.

Järjestelmä josta Laine ei pidä, tietenkin, aiheuttaa ongelmia vaikkei olisi edes olemassa. Mutta Laineen tykkäämä järjestelmä ei aikaisemmin niitä aiheuttanut eikä siihen palaaminen aiheuta lisää ongelmia vaikka juurikin sen aikana ongelmat ilmenevät. Just'niiin näkee uudempi pieru.

Niin on jos siltä tuntuu, sanoisi M.Putkonen tässä vaiheessa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #75

Kerroppa nyt asiantuntija Myyryläinen, mistä johtuu sosiaaliset ongelmat venäjällä mm. kansan sairaudeksi muodostunut alkoholismi, huumeet, prostituutio, moskovan, pietarin, viipurin jne orpolapset, väkivalta naisia kohtaan, rikkonaiset kodit, yleinen toivottomuus, jota oli ennen Putinia, Perestroikkaa(corba) jne.

Ole hyvä asiantuntija, latu on vapaa.

Ps. Vituttaako sinua, kun olen ollut melkein 9 vuotta tekemässä näiden Naisten ja Lasten hyväksi jotain hyvää ja kertynyt kokemusta, vai kenties kommentistasi (antsosialistiset kaverini) viittaa siihen että olet patamusta kommari ja hiukan astuin sinun ideologiasi varpaille. Jännä sinänsä että nämä antisosialistiset kaverini ei diggaa pätkääkään Putinista.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #97

"mistä johtuu sosiaaliset ongelmat venäjällä mm. kansan sairaudeksi muodostunut alkoholismi, huumeet, prostituutio, moskovan, pietarin, viipurin jne orpolapset - -"

Ai sellaiset asiat joista esimerkiksi Dostojevski kirjoittaa?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #97

Selitykset naisen asemasta Venäjällä saavat kyllä ihan toisen sävyn tässä dokumentissa.

https://areena.yle.fi/1-4382179

Putinin politiikkaan on tullut jo vuosia sitten"perhearvot", ja siinä referenssinä ei todellakaan ole ollut sosialistinen kausi, vaan kirkon kanssa sumplittu äärimmäisen konservatiivinen linja. Tähän linjaan kuuluu mm. perheväkivaltapykälien keventäminen.

Perhepolitiikka on osa "demografista ohjelmaa", joka sisältää huolen syntyvyyden alenemisesta. Erityinen huoli tässä on, että syntyvyyden aleneminen koskee nimenomaan kantavenäläisiä, mikä muuttaa balanssia edelleen hyvin lisääntyvän islamilaisväestön suuntaan - puhdasta rasismia siis. Tämä perhepolitiikka sisältää jonakin käsittämättömänä osanaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vainon oikeutuksen, mikä näkyy ns. homopropagandalaissa - ikään kuin homous tai transsukupuolisuus olisivat syypäitä alentuneeseen syntyvyyteen ja korkeaan kuolleisuuteen. Vodkallahan ei tämän asian kanssa ole mitään tekemistä!

Tämä homopropagandalaki toimii myös puskurina länsimaisen oikeusvaltion ajatusta vastaan, toinen tällainen laki on ihmisten puolesta toimijan ulkomaiseksi agentiksi määrittelevä omituisuus. Kaikkea tätä sitten viedään muihinkin maihin, karmeimpana esimerkkinä kaikki nämä elementit adoptoinut Unkari.

Vaikka Putin on vanha KGB-mies, sosialismista ei hänen politiikassaan ole jäljellä hiventäkään - kommunistisesta kurijärjestelmästä ja henkilöpalvonnasta sitäkin enemmän.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #103

Tenkanen ja Solonen ehtivätkin jo vastaamaan Laineelle ja tekivätkin sen hyvin. Kiitokset siitä heille.

Kaikenkaikkiaan Neuvosto-Venäjä ja NL, alun edistyksellisestä innostuksesta huolimatta, konservoi vanhaa patriarkaalis-ortodoksista keisarillisen Venäjän eettistä ja kulttuurista menoa. Tokin juhlapuheissa puhuttiin tasa-arvosta mutta sinne se jäi, kuten muuallakin.

Nyt NL:n jälkeen jopa juhlapuheisiin on kaivettu vanha meno ja vähätkin NL:n aikaiset edistysaskeleet puretaan restauroitaessa vanhaa ortodoksimenoa.

Epäilen toki, että Putinilla ja hänen puolueellaan se on "vain" keino säilyttää valtaa mutta paljon pahaa se silti yhteiskunnassa aiheuttaa. Ja ulkomaalainen boikotti- ja sanktiopolitiikka sitä vain pahentaa sillä se antaa konservatiiveille aseita käteen selittää kuinka länsimainen propaganda tuhoaa "venäläisen sielun" puhtauden ja ne haluaa vain vain Venäjän rikkaita luonnonvaroja. (Jälkimmäisen suhteen saattavat olla konservatiivit jopa oikeassa)

P.s. En nimittäisi VenäjälläKIN käytettävää kurijärjestelmää kommunistiseksi sillä silläkin sanalla on tarkasti määritelty merkityksensä toisaalla. (Tokikin on olemassa n.s. "kasarmikommunismi" -määritelmä mutta sekaannuksen vaara on senkin kanssa) Kyse on ihan yleismaailmallisesta ainoan oikean toduuden vahtimisesta johon toki erilaisissa kulttuureissa erilaisina aikoina käytetään erilaisia menetelmiä. Kussakin paikassa sinne rakennettujen ihanne- ja uhkakuvaston mukaan. Esimerkiksi meillä nyt näissä oloissa näyttäisi olevan suosittua leimata Putinin trolliksi jotta kaiken uskottavuuden menettäisi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuo porttikielto teoria voisi olla ihan jees.

Tämä vissiin kuuluu teidän viiteryhmään, eipä teidäkään pesä puhtoinen ole.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9eca20ad-4360-4...

Ihan näin tasa-arvon nimessä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Pedofilian ja homoseksuaalisuuden välille on turha vetää yhtäsuuruusmerkkejä. Ihan tiedoksi vain.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En ole väittänytkkään vaan esitin kysymyksen meneekö tämä teidän piikkiin. Koska Pedofiliaa esiintyy myös homojen keskuudessa. Suomessakin on näitä tapauksia ollut.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #91

"Koska Pedofiliaa esiintyy myös homojen keskuudessa. Suomessakin on näitä tapauksia ollut."

Koska Pedofiliaa esiintyy myös heteroiden keskuudessa. Suomessakin on näitä tapauksia ollut.

Riittikö vastaukseksi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #91

Niillä vaan ei ole mitään tekemistä keskenään.

Oikeasti pedofilia liittyy läheisesti kristinuskon lahkoihin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #98

Ei empiiristien havaintojen mukaan pelkästään kristinuskon lahkoissa. Se että sitä on sielläkin, on sitä myös muuallakin. Ei kannatta katsoa tätä maailmaa vain Kaarnatun ahtaasta maailmasta käsin, vaan tehdä niitä ristiretkiä oman maailmansa ulkopuolelle, se avartaa miten monimutkainen tämä maailma on.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #99

"En ole väittänytkkään vaan esitin kysymyksen meneekö tämä teidän piikkiin. Koska Pedofiliaa esiintyy myös homojen keskuudessa. Suomessakin on näitä tapauksia ollut."

Miksi valehtelet? Et esittänyt mitään kysymystä, vaan ihan suoraan oletit että IL:n jutussa mainittu hyväksikäyttäjä olisi homoseksuaali.

"Ei empiiristien havaintojen mukaan pelkästään kristinuskon lahkoissa. Se että sitä on sielläkin, on sitä myös muuallakin. Ei kannatta katsoa tätä maailmaa vain Kaarnatun ahtaasta maailmasta käsin, vaan tehdä niitä ristiretkiä oman maailmansa ulkopuolelle, se avartaa miten monimutkainen tämä maailma on."

No shit Sherlock 2. Ehkä sinunkin kannattaisi välillä katsella oman napasi ulkopuolista maailmaa eikä vain vaatia muita tekemään niin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #109

Kaippa siinä lukija saa sellaisen kuvan, että valehtelen kun tämä blogisti poisti linkin. Googlaa Pasi, niin löydät vastausksia. On helvetinmoista valehtelua, etteikö Homoseksuaalisuudessa esiinny pedofiliaa. Näitä "neitejä" vituttaa totuus. Sen sijaan tylyttävät muita, kun oma pesä on niin rupinen, ettei kestä päivän valoa, hemmetti siivoisi ensin omat pesänsä.

Niin kauan kun nämä "neidit" sensuroivat ja tekevät ylläpidolle ilmiantoja, heidän uskottavuuteensa on tasan nolla.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #119

Siellä sitä yksi "neiti" taas vikisee, joka luulee olevansa "karski äijä" kun käyttää karskia kieltä..

Ihan turhaan leimaat homoseksuaaleja pedofiileiksi.
Mitä tulee väitteeseesi "pesän" likaisuudesta niin heteroiden ja uskovaisten pesät on yhtä likasia ellei jopa likaisempia.
Ihan vaan tasapuolisuuden nimissä...

Ja jollei toi paskanjauhannan tyyli muutu asiallisemmaksi niin sinulta loppuu tässä blogissa kommentointi pysyvästi, sehän on sinun hengenheimolaisten tapana ollut...

On sitä kuule minunkin blogeista eräältä taholta tehty ilmiantoja jopa poistettu, joten ilmianto argumentilla perustellen nolla on heidän ja sinunkin uskottavuus.

Mistä muuten edes tiedät ettei ylläpito ole poistellut kirjoituksia kenenkään edes "ilmiantamatta"?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #119

No se linkki Iltiksen juttuun on edelleen viestissäsi 76. vai laitoitko muunkin linkin? Homojenkin keskuudessa esiintyy pedofiliaa, ei sitä kukaan kiistä, mutta väitteet siitä että homojen joukossa pedofiileja olisi huomattavasti enemmän kuin heterojen, ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Ja joo, googletin tutkimuksia aiheesta.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Tämä vissiin kuuluu teidän viiteryhmään"

Itse en kyllä harrastusta metsästystä (enkä äijien saunailtoja). Mut joo, kyllähän tää osoittaa, että metsästysharrastuksen ja pedofilian välillä voi olla yhteys. Varmaan monet metsästäjät on pedofiileja? En tiedä, mut epäilyksen siemen on nyt kylvetty!

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Joo, kyllä metsästyksen ja pedofilian välillä on pakko olla yhteys. Ja saman logiikan mukaisesti pedofiileja ovat myös purjelentäjät.

Jukka Ryhänen

Tämä on siitä yksinkertainen asia että Jumala päättää mikä on oikein ja väärin. Hän on sen itse asiassa jo kertonut Sanassaan.

Eli ollaan rauhassa ja luetaan valmiit vastaukset. Voidaan hajaantua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sellaista Jumalan kertomaa sanaa ei löydy mistään. Joku raamattu on ihmisten kirjoittama.

On aika paksua väittää että jotkut Paavalin intiimikirjeet olisivat Jumalan kirjoittamia.

Jukka Ryhänen

Etsi Matti, kyllä sinä löydät. Ja voidaanhan me vaikka etsiä yhdessä jos et uskalla yksin. Otetaan Raamatut mukaan, tai jos et uskalla ottaa, niin minä voin tuoda kaksi. Lehteillään niitä yhdessä jossain puiston penkillä ja luetaan ääneen mitä löydetään.

Jukka Ryhänen

Raamattu + Karnaattu = Nomen Est Omen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset