Miksu Mäenpää-Louekoski

Sarastus-lehden päätoimittajalta munakas fb-performanssi

Oikeistoradikaalin ja traditionalistisen Sarastus-lehden päätoimittaja Timo Hännikäinen on jälleen avannut sanaisen arkkunsa. Sotahistorioitsija ja tutkija Jussi Jalosen Facebook-sivujen perjantainen päivitys täyttyi Hännikäisen viimeyönä kirjoittamista kommenteista, joissa Jalosta haukuttiin ja nimiteltiin murrosikäisten kapinallisten kielenkäytöstä lähinnä tunnetuilla rivouksilla. Tämä ei riittänyt Hännikäiselle. Jalosen otettua kantaa Hännikäisen avautumiseen, tuli Hännikäinen pari tuntia sitten jatkamaan performanssiaan.

Seuraavassa otteita Hännikäisen kommenteista ([] ~ muunnettu sivistyneempään muotoon):

Joisit sinäkin vaan viinaa. Sinusta ei kuitenkaan koskaan tule yhtään mitään. [seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvä määre].

”Minulla on paljon isompi [miehen housuissa sijaitseva elin] kuin sinulla. Ettäs tiedät.”

”Vaadin etnisiä puhdstuksia välittömästi!”

”[sirkustaiteilija]”

”[kädellinen nisäkäslaji]”

”ime [miehen housuissa sijaitseva elin]”

”ime [miehen housuissa sijaitseva elin]”

”[naisen maitorauhaset omaavat elimet]. [takalisto]. adolf hitler.”

laihduta. [seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvä määre]”

jne.

Hännikäinen maustoi kommenttejaan parilla natsi-Saksan suuruuden aikoja kuvaavalla Youtube-videolla.

Sanattomaksi vetää.

Alennustiloja on monenlaisia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Nimenomaan, performanssi. Ei missään nimessä hyvä performanssi. Hännikäinen leikittelee harkitun provokatiivisesti (hänen näkökulmastaan ennustettavilla) yleisön reaktioilla. Ehkä pienoisena pettymyksenä, esitys kliimaksoituu Hännikäisen järjenmenetykseen, joka on sellaisenaan tietenkin puhdasta simulaatiota. Yleisölle ikään kuin tarjotaan synkkä totuus intellektuellista: kaiken takana hän oli sittenkin pelkkä raakalainen!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hevoset ovat älykkäitä eläimiä. En pilaisi niiden hyvää nimeä sekottamalla sarastuslaiseen Hännikäiseen, en edes kompromentoisi niiden sukuelimiä, eläimen sukupuolesta riippumatta.

BtW: miksiköhän "sarastuslaisuus" kalskahtaa niin uskonlahkolta? Ehkä sielläkin fidem ja spiritus lienee vahvempi kuin carni.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hännikäinen laittoi tuon "Hevosen kyrpä" -kommentin muistaakseni naisasialiitto unionin sivulle kommentiksi keskusteluun seksuaalisesta väkivallasta. Samassa keskustelussa hän uhosi muistaakseni myös raiskaavansa kaikki feministit ja heidän tyttärensä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Jos noin on, sitä suuremmalla syyllä Hännikäinen on pidettävä erossa niin hevosten kuin muidenkin genitaaleista. Roplatkoon omiaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Näin kanssa tuon. Voisi kysyää onko mielenterveys kohdillaan. Toki sitä voi kysyä myös heiltä jotka tukevat kyseisen miehen toimintaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

:D :D "selvä se on, kännissä se on": sano Toijalan poliisi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Maantapa on laittaa tyhmyys ja ala-arvoinen käytös viinan piikkiin. Korkki kiinni jos ei kykene käyttäytymään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koomiseksi tämän tekee se kun itse puolustusministeri on juuri nojautunut Sarastuslehden jengin kartanonherraprofessoriin. Niinistön blogin ketjussa sitten ollaan niin veteraanien kunniaa palauttamassa. Piut paut sanon minä.
Äärioikeistolle merkkaa vaan fyysinen ylivalta ja suora väkivalta. He eivät ilman kuvottavuusvivahdetta suostu ollenkaan kommunikoimaan. Olkoon sitten vaikka olevinaan kristittyjä tai isänmaallisia tai realisteja tai genderpalauttajia tai konservatiiveja niin kuvottavuusvivahde on taatusti aina mukana. Niin epäsuomalaista. Hevosenkyrvänleikkiä vaikka sitten maireasti
karkkitytöiksi stailattuna jossain ukkolan ohjelmassa. Kuvottavuus on liimattu kaikkeen missä äärioikeisto esiintyy. Se on äärioikeiston essenssi ja elämänmehu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Selvennätkö mitä tarkoittaa "äärioikeisto"? Onko se jokin äärikapitalistinen liike?

Muistelen lukeneeni historiaa Italiasta, kun vasemmistolaiset hajoittivat kapitalistien omaisuutta ja silloin oli työväestössä hyvin tienaavat ja huonosti tienaavat(jota vassarit edusti).

Ilmeisesti palkka kysymyksissä vassareille ja hyvin tienaaville syttyi sanaharkka ja loppujen lopuksi väkivalta pääsi valloilleen ja veri lensi, joku saattoi kuolla ja murhattiin tarkoituksella (molemmin puolin).

Teidän vassareiden riemu varmaan johtuu siitä, että työnantaja puoli tuli puolustamaan hyvin palkattuja duunareita ja vassarit saivat dunkkuun oikein huolella.

Tätä vassarit ovatkin tutkineet melkein sata vuotta ja ikuisella kysymyksellä, miksi teidän väkivaltaan vastattiin väkivallalla. Saaks mää sanoo jotain mix?. Metsä vastaa kun sinne huudetaan ja aiheesta saitte dunkkuun.

Äärioikeisto on vain teidän oma pikku satu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tossahan on blogiteksti yllä. Tyhmiä kyselet.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #8

Et vastannut kysymykseen mitä on äärioikeistolaisuus, mikä sen ideologia on, kuka on ideologian luoja, entä mihin sen yhteiskunta filosofia perustuu talouden osalta. Jänskä vain kun kysyy "vassarilta" näitä kysymyksiä, niin menee tutti suuhun nätisti. Ja kun ei voi oikein kommentoidakkaan, niin tulee "tyhmä, tyhmä, tyhmä, natsi sika jne" argumenttia.

Taannoin seurasin yahoo.group Italialaisten keskustelua historiastaan ja kyllä he olivat hyvin tietoisia näistä kahakoista. Mutta meillä vassarit onkin niin tyhmää sakkia, luullen että kaikkia voi mielimäärin pössöttää 6-0. Noup sanon minä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Äärioikeistolaisesta käytöksestä ja toiminnastahan tässä blogissa uutisoidaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #10

Mitäs se äärivassari tekee ja mitä se teki fasistisessa italiassa, johon liitätte äärioikeiston. Tapoitte yrittäjiä, palkansaajia(niitä hyvin tienaavia), olix teidän väkivalta sitä hyvää?

Ja kun katsoo näitä molempia hörhö liikkeitä nykypäivänä, ei ole kaukana se, mitä tapahtui Italiassa sata vuotta sitten.

Katsos sata vuotta sitten teidän vasemmistolaisten toimesta se alkoi näin, historia toistaa itseään. Kunnon RAF tyyliin ne vassarit, eiks nii?
https://twitter.com/enough14/status/88325454967862...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Laita nyt hyvä mies blogi jostain raf'istasi äläkä sitä tähän mun kommenttini hännäksi änge. Ketä se vaan kiinnostaa?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Mies joka eläö menneisyyden vankina on melkei säälittävä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #15

Miksi muuten sinä elät menneisyydessä hokemalla vielä 2000 luvulla äärioikeistosta blogeissasi. Säälittävä tyyppi.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #18

Riston kommenteissahan alkaa olla jo samaa kaikua kuin blogissa kerrotussa Hänniköisen itseilmaisussa. Taitaa olla veitsi käynyt samassa puussa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #21

Perustele!. Ettet itse vain asetu sinne vasemman puolen puuhun tai ehkä et huomaa että en diggaa hänniköistä, enkä vassareista. Siis mikä on ongelmasi?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #22

No melko äkkiä meni ihmisten haukkumiseksi ja alentavaan savyyn puhumiseksi, ja ainakin omaan silmääni vaikutti siltä että lähes hehkutettiin väkivaltaa. Tälläistä olen aika tottunut näkemään siltä suunalta, mitä täällä "äärioikeistoksi" kutsutaan, oli se sitten sinun mielestäsi oikea ilmaisu tai ei Viha (tai vastaava) tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan usein sisältyy siihen myös, kuten itsekin tuossa viimeisimmässä viestissäsi nyt myönnät.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #24

Eli missä viimeisessä viestissäni "myönnän" vihaavani.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #25

En nyt jaksaisi kovin syvälle mennä äidinkielellisen pilkunhinkkaamisen maailmaan, mutta ensinnäkään en nimenomaisesti sanonut sinun välttämättä juuri vihaavan. Sinä taas sanoit, että "et diggaa" eli "et pidä" "vassareista", joka on negatiivisen rakenteen kautta ilmaistu keino ilmaista negatiivisia tunteita jotain väestöryhmää vastaan. Selityksesi perusteella ei kuitenkaan näiden toimien, vaan näiden ajattelumallin ja siitä seuraavan poliittisen katsontakannan vuoksi. Joka taas on ehkä inhimillistä, mutta tuskin kuitenkaan kovin järkevää ottaen huomioon, että tuokin ryhmä varmaan sinun tapaasi ajattelee ajavansa hyviä asioita, ja lienee mahdoton sanoa kumpi puoli tässä on toista enemmän oikeassa. Niin vasemmisto kuin oikeistokin on saanut sekä hyvää että pahaa maailmassa aikaan, ja toisen tahon jyrkästi tuomitseminen osoittaa lähinnä ymmärtämättömyyttä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #36

Päivän puujalkavitsi: miksi esseisti Hännikäinen juo aamuun asti viinaa ja siinä sivussa latelee alatyylisiä kommentteja toisten FB-seinille? Hän haluaa nähdä jokaisen Sarastuksen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Herttaista alentumista auktoriteetin edessä Hännikäiseltä. Jokaisella on heikko kohtansa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Äärioikeistolaisuus on jossain määrin diffuusi määritelmä, mutta siitä löytyy tilanteesta riippuen mm. seuraavia ominaisuuksia:

- muiden kuin oman etnisen ryhmän huonosti perusteltua ja ihmisiä niputtavaa vastustamista
- naisten tasa-arvoisten oikeuksien toteutumisen vastustamista
- homo- ja transvihamielisyyttä
- ”kukin ihminen on oman onnensa seppä”-ajattelua – paitsi kun ollaan "oikealla asialla" heimosodan tms. hengessä
- vastustus taloudellista tasa-arvoa rakentavaa politiikkaa kohtaan
- amerikkalaiset tai vastaavat äärioikeistolaiset oppi-isät
- mahdollisesti uskonnollinen tausta – mikä tässä tapauksessa tarkoittaa uskonnon käyttämistä omien, nykyaikana yleisesti ongelmallisina pidettyjen asenteiden oikeuttajana.
- länsimaisen demokraattisen oikeusvaltion periaatteiden hyljeksimistä
- ”perinteisten arvojen” korostamista – mikä monessa tapauksessa tarkoittaa mm. vaimonhakkauksen ja naisten ahdistelun oikeuttamista ja muutoinkin laajaa valikoimaa syrjiviä käytäntöjä.

Näinä aikoina äärioikeistolaisuuden kanssa sotkeutuu myös populismi, jossa monimutkaisiin kysymyksiin annetaan yksinkertainen vastaus edellä kuvattu ideologinen lista kantoaaltonaan. Populismin mukana on tullut esiin myös "vaihtoehtoiset todellisuudet" ja riippumattomasti toimimaan pyrkivän tiedonvälityksen viestit pyritään tällä mitätöimään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Typerää jargonia äärioikeistosta, kun sellaista ei ole ideologisesti ja filosofisesti olemassakaan.

Esim. minulle konservatiiville uskonto ei ole geeniperimä ja läntiseen kristinuskoon kuuluu etniseltä taustaltaan olevia kansakuntia, ihonvärejä jne.
Teidän argumenntti rasismista "rotu syrjinnästä", nollautuu, on merkityksetön, on vain typerää haukuntaa. Jotkut viisaat sanovat, kun liberaalin jakaa nollalla, ei ole mitään.

Kaikki tuo muu kirjoituksesi on vain omaa pikku sotaasi ja näet pelkästään salaliittoja ympärilläsi, täysin irrallaan muusta maailmasta ja varsinkin realimaailmasta. Mutta olet omaksunut vasemmistolaisen "luokkataistelun ytimen", hengität sitä, se on vienyt sinut mukanasi. "Olisiko aika nousta omille jaloille, tehdä omasta elämästä merkityksellisen" sanoi ehkä tällä hetkellä kuuluisin Homoseksuaali jenkeistä, siinä on muuten heebo jota arvostan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Kaikki tuo muu kirjoituksesi on vain omaa pikku sotaasi ja näet pelkästään salaliittoja ympärilläsi, täysin irrallaan muusta maailmasta ja varsinkin realimaailmasta. "

Taisit juuri kuvailla vain oman ajatusmaailmasi tuossa.
Älä tyrkytä tapojasi. ;D

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Jos Laine luki kommenttini riittävällä maltilla, hän saattoi huomata, että en väittänyt kaikkien noiden piirteiden esiintyvän kaikissa äärioikeistolaisissa yksilöissä. Kun niitä asioita keräilee omaan preferenssiportfolioonsa riittävästi ilman niille vastapainona olevia humaaneja arvoja, voidaan puhua äärioikeistolaisesta ihmisestä. Äärioikeistolaisuus ja populismi ovat keskuudessamme poliittisina virtauksina ja "kansanliikkeinä".

Jos Laine ei ole näitä ilmiöitä ympäristössään havainnut, se kertonee enemmän Laineen valikoivasta havainnoinnista kuin ilmiöiden olemassaolemattomuudesta. Monet "salaliitot" on ihan todistettavasti olemassa, minun mielikuvitukseni ei ehkä riittäisikään niiden keksimiseen. Suomessa näitä ilmiöitä yhdistävät rikkaimpana seoksena persussuomalaiset, Hännikäiset ja Odinit sun muut, maailmalla tästä on syntynyt äärimmäisen ikävää jälkeä vaikkapa Unkarissa ja Venäjällä. Laine ei ilmeisesti ole huomannut, että Venäjä on pyrkinyt organisoimaan äärioikeiston toimintaa Euroopassa:

https://www.verkkouutiset.fi/venaja-perustaa-aario...

Ja niin, puheeni on tietysti puhdasta kommunistista propagandaa, sillä havainnolla päästään argumentoinnin vaivasta...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kansanomaistaen voisi ehkä sanoa, että kommunistien valtavirta tai kokoomuksen päälinja eivät edusta äärivasemmistoa tai äärioikeistoa.
Kummallekin äärelle on itseasiassa jo n sata vuotta sitten vakiintunut ihan selvä oma määrittelynsä.

Sairastus- lehden ja esim Oikeamedian tai Kansalaisen piiri edustavat hyvin selkeästi äärioikeistoa.
Kummasti on koko tuttu mielensisältö saatu taas kerättyä kasaan :
sukupuolieron korostamisesta , traditionalismista ja militarismista brutalismiin , eritteisiin , nais- ja homovihaan - ja tietysti väkivaltafantasioihin.

Jostain kumman syystä tämän aatteen soturit ovat usein ulkoisesti jonkinlaisia hentoisia runoilijatyyppejä tai vähän pulskia äidinpoikia, joille on useitakin kuvaavia kansanomaisia nimityksiä.
Oikein sympaattinen ulkomuoto noin yleisesti ottaen, mutta kun se yhdistyy seksiuhoon , militanttiin pullisteluun ja kakkajuttuihin, ei voi mitään : koomisuus ylittää miltei sietokyvyn.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kommunistien valtavirta edustaa miinus merkkistä fasismia, se mitä kommunistit suunnittelivat unelmissaan, Hitler teki sen käytänössä. Kommunismiin on aina kuulunut militarismi, leirit, vahvan johtajan henkilöpalvonta, sotavalloitukset, väkivaltaisuus, sensuuri, valehtelusta tehty tieteen laji, 1920 luvun hedoismi tuotti orpoja lapsia, jonka seurauksena muodostui jättiongelma yhteiskunnalle, Ukrainan kansan näännyttäminen nälkään (kannattaa katsoa dokumentti siitä, lupaan että yrjöätte), siis vasemmanpuolen ideologia on tuottanut n.100 miljoonan ihmisen tappamisen, koska ideologia.

Minusta on herttaista tämä nk. vasemmistolainen ajattelutapa. Meidän idelogia on maailman paras, eiks nii?

Mitä tulee traditionalismiin, ne syntyvät esim. kahden ihmisen kokoontumisella, tekemisellä jne. ja siitä syntyy tapa, joka leviää koko kulttuuriin tavaksi. Se on osa kulttuuria.

Meillä suhtauduttiin traditionalisiina ihmisinä pakolaisaaltoon, kuinka ihmeessä tämä voi olla mahdollista, että ne heikoimmat naiset ja lapset jätettiin sota alueelle ja tänne lampsi nuoria jätkiä. Tilastot kertovat yli 70% osuudesta.

Meillä länsimaissa on traditiona ollut varallisuudesta, ideologiasta ja maailmankatsomuksesta riippumatta pelastaa ensin Naiset ja Lapset, koska meillä he edustavat tulevaisuutta.

Ehkä kaunein ja myöskin julmin osoitus, mitä länsimainen Mies voi tehdä Naisten ja lasten hyväksi nähtiin Titanicin uppoamishetkellä, silloin kaikkein köyhimmällä ja kurjimmallakin kolmannen luokan nais tai lapsimatkustajalla oli suurempi todennäköisyys pelastua haaksirikosta, kuin vauraimmalla ensimmäisen luokan miesmatkustajalla.

Miksi siis valitat Solin traditioista? Mikä fobia se sellainen on?.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Kommunismin sisällön ymmärtämisen suhteen Laineen kannattaisi palata oppikirjojen ääreen. Tutkiskella tuotantosuhteiden kehityksen vaikutuksia ja terminologiaan sisältyviä merkityksiä.

Lisäksi Laine kirjoitti: "Meillä länsimaissa on traditiona ollut varallisuudesta, ideologiasta ja maailmankatsomuksesta riippumatta pelastaa ensin Naiset ja Lapset, koska meillä he edustavat tulevaisuutta."

Oikeastihan tuo tarkoittaa, että mammonaorientoituneessa maailmassa omaisuudeksi käsitetty pelastetaan ensin.

Pakolaisvirroista pitäisi ymmärtää, että ikiaikainen tapa on laittaa nuoret vahvat miehet etsimään uusia asuinsijoja jos vanhat käyvät kelvottomiksi. heikommat jäävät piilottelemaan jotta eivät toisaalta joutuisi altiiksi matkan vaaroille eikä toisaalta hidastaisi uusien asuinsijojen löytymistä. Kun nuoret löytävät uudet asuinsijat, muut pyritään saamaan perässä turvallisesti. Tämä ilmiö nähtiin esimerkiksi Pohjois-Ameriikkaan suuntautuneen siirtolaisuuden aikana täältä Suomestakin (tosin joiltakin perhe vanhassa maassa saattoi unohtuakin)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #19

Yritä nyt erottaa traditio ja traditionalismi, patriotismi ja nationalismi, demokratia ja populismi, kommunismi , sosialismi, Neuvostoliitto, trotskilaisuus, maolaisuus, Lapuan liike , fasismi ja antifasismi toisistaan.
Noin alkuun.

Saahan sitä nimitellä, mutta jos joku ryhmä ryhmittyy aatteen ympärille, jolla on selkeä tunnusmerkistö ja selkeä vastine historiassa, täytyy kestää tämä totuus.
Muuten vaikuttaa tosi oudolta viritelmältä ; miksi kieltää oma olemuksensa, jolle kuitenkin hakee julkisesti kannatusta?
(Esim julkisia viestejä lähettelemällä...)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hännikäinen edustaa äärioikeiston älykkösiipeä niin hyvin kuin kykenee.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Kaikki eivät vaan koskaan ymmärrä, mutta pitää olla suvaitsevainen ja ymmärtää. :)

Eivät perussuomalaisetkaan ymmärrä käsitettä vihapuhe.

Kaikkia meitä kuitenkin tarvitaan, hieman heikompiakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Juodaan viinaa, tullaan viisaammiksi näin", lauloi Hector. Joku hintelä hämäläisesseisti taisi ottaa Hectorin rallin liian tosissaaan, kun alkoholi näemmä vapauttaa vain puberteettisen homokammoisuuden Kännikäisessä. Hänen pitäisi varmaan saada alkolukko koneeseensa.

Käyttäjän MarkusKorhonen kuva
Markus Korhonen

Mielenkiintoisen Hannikaisen avautumisesta tekee se, että pitäisikö se määritellä rangaistavaksi vihapuheeksi? Mautonta se tietysti on, mutta onko vihapuhetta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihaako rahoittajaansa? Kordellinin säätiötä. Säätiöhän joutuu huonoon valoon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

On tainnut sarastaa Hännikäiselle huono huomen tuon jälkeen, tukka kipeä ja masu täynnä oksennusta.

Mutta eihän sellainen ole mikään selitys eikä puolustus. Ihminen on vastuussa tekosistaan vaikka on kuinka "tunnelmassa".

Yleisetihän tiedetään, että alkoholi liottaa hetkellisesti estot joten taisimme saada tuossa näyttöä sarastuslaisesta mielenmaisemasta paljaimmillaan. Kaikki muu on vain törkyisen älämölön peittelyä ohuella pintakuorella johon on otettu koristeeksi muutama ulkomaalaisperäinen sivistyssana.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hännikäinen on selittänyt, että kaikki johtuu siitä, miten valkoisen sivilisaation puolustaminen käy voimille. Miksi sitten pitää juuri hyökätä vuoden tieteentekijän kimppuun alatyylisesti ja heppinsä kokoa uhoten, ei ole ihan selvää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Älä sie sitä murehdi. Anna hevosen murehtia, sillä on isompi pääkin."

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Käsittelee blogi mitä aihetta tahansa, niin Ritala tulee öyhöttämään persuista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joskus näinkin päin, sillä meidän muiden kokemus on tämä: käsittelee blogi mitä aihetta tahansa, persut tulee öyhöttämään maahanmuutosta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kun tuota oikeistoradikalismia ja traditionalismia on seuraillut hieman erilaisesta näkövinkkelistä, niin sama alapään logiikka sielläkin jyllää kaikkine "objektiivisesti todennettavissa" (= housuista katsottavissa)-teeseineen.

Yhtä ja samaa virttä veisaavat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kirjoittihan heidän "Mestarinsakin" blogissaan sen Norjan terrori-iskun jälkeen, että "huono maahanmuutto on huonoa maahanmuuttoa ja monikulttuurisuus hanurista ihan Breivikin teosta riippumatta ja huolimatta". Käsittääkseni hän ei tarkoittanut sitä soitinta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hanuria on nimitetty myös "pirun keuhkoiksi" kaikkein kristillisimmissä piireissä. Liekö siis perimmiltään sielunvihollisen hujellukset "Mestarilla" mielessä kun Hännikäisen palkeiden kyljissä hohtaa sarastus enteilemässä "dagen efter:iä"?

Tosin hanuri, harmonikka, haitari ja sirmakka on hieno soitin taitavissa käsissä mutta tumpelo ei saa siitäkään ulos kuin hälyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset