Miksu Mäenpää-Louekoski

Poliittinen ääriradikalismi hallitsee nykykristillisyyden julkikuvaa

Olen suorastaan järkyttynyt siitä, minkälainen määrä vääristelyä ja suoranaisia valheita voi mahtua pienen hetken kestäneeseen haastattelutuokioon, missä äänessä oli kolme Kristillisdemokraattien vaaliehdokasta. Eräältä konservatiivikristilliseen klikkiin kuuluvalta kanavalta tullut ohjelma jätti järkyttyneen olon. Kaikkia näitä ehdokkaita yhdisti heidän itsensä kertoma henkilökohtainen usko Jeesukseen Kristukseen. Tämä teki kaikesta kuullusta vielä epätodellisempaa, sillä suurin osa meistä on tottunut ajattelemaan, että parannus ja henkilökohtainen usko Jeesukseen Kristukseen velvoittaisi ihmistä totuudellisuuteen ja rakkauteen.

Voimassa olevien lakien ja säädösten vääristelyä, tekaistuja termejä vailla yhteyttä todellisuuteen, uhmaa, uhkailua, inhon ilmaisuja, saastan leimoja jne. Kaikkea tätä solkenaan ikään kuin nämä poliitikot eivät olisi koskaan mitään muuta elämässään oppineetkaan.

Mausteeksi nauravaa mahtailua ”alapään asioiden” ja ”seksielämän” asiantuntijuudesta vähän sen jälkeen, kun on ensin itse väitetty nimettyjen pahistahojen puhuneen näistä aihepiireistä mm. nuorille.

Nostetaan nyt hetkeksi tämä seksi tähän pöydälle … Nyt päästiin ytimeen! … (naureskelua) …

On hirvittävää seurata, miten poliittis-ideologinen hurmos ja radikalismi menee kaiken sen edelle, mitä on totuttu pitämään syvästi kristityn ihmisen hyveellisinä tunnusmerkkeinä.

Eräs piispa tässä taannoin totesi, että ”Pitäkää tunkkinne!”, kun tuli siivotuksi kirjamessujen puhujalistalta. Samassa hän syytti epämääräisiä tahoja ”kristofobiasta”.

Jos tämä piispa uskaltaisi katsoa nykykristillisyydessä ilmeneviä trendejä totuudellisesti silmiin, hän ehkäpä saisi selityksen sille, miksi maallinen yhteiskunta joutuu asettamaan yllättäviltä tuntuvia rajoja.

Kuka tai ketkä dominoivat nykykristillisyyden julkikuvaa?

Valitettava totuus on se, että juurikin kaikkein äänekkäimmät, jotka ovat langenneet tekemään uskostaan poliittista ääriradikalismia, jonka puolella ”suurimman osan” Suomestakin väitetään olevan.

Tätä kauheutta tuli todistettua tänään.

Hyi olkoon!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Mika,
- Erityisen hyvä puoli on siinä, että nämä ahdasmieliset Jeesuksen soturit edustavat iltaruskoon hupenevaa marginaalia-niin kristilliset kuin katolinen Soinikin! - He puhuvatkin lähinnä "omilleen", joilta keräävät kannatuksensakinkin mm. eduskunnan hillopurkeille.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Toivotaan näin. Mutta kun seuraa ruohonjuuritasolla tapahtuvaa sekopäisyyttä esim. sosiaalisesta mediasta, alkaa mieleen hiipimään että kuka näistä "kristityistä" pimahtaa ensin ja … Siellä on meinaan jo vedetty veriset ukaasit meitä "setanisteja" vastaan. Tätä näiden Jeesuksen sotureina esiintyvien poliitikkojen toiminta sitten tuottaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Onko kukaan muu huomannut, että Susanna Koivulan kirjoitustyyli on muuttunut? Aiemmin Koivula teki itse tekstinsä naurettaviksi esim. lapsellisilla esimerkeillä ja muutoinkin todella lapsekkaalla tyylillä. Asenteet ovat yhä yhtä vastenmielisiä, mutta kirjoitustyyli on yhtäkkiä muuttunut huomattavasti aikuismaisemmaksi.

Kävi mielessäni niinkin vastenmielinen ajatus, että ehkä AA-yhdistys on palkannut jonkun mediakonsultin hiomaan puheenjohtajansa kirjoitustapaa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #6

Koko AA itse asiassa oli hyvin voimakkaasti kansainvälisten media-ammattilaisten kätilöimä liike. Sitä edelsi "Avioliitto on miehen ja naisen välinen julkinen liitto" -adressi. Siinä argumentit olivat avoimen uskonnolliset ja kampanjointi tosi kömpelöä. Kun AA sitten tuotiin lähinnä ranskalaisen sisarjärjestön avittamana Suomeen, viestinnästä poistettiin kaikki ilmiuskonnollisuus ja sen sijaan tulivat toisaalta todellisten tutkimusten tahallinen väärintulkinta ja amerikkalainen fundamentalistinen pseudotide.

https://www.adressit.com/keskustelu/115745/start/50

Tällä alueella Euroopassa häärii ammattilobbareita, mm. amerikkalainen Alliance Defending Freedom -lakitoimisto on perustanut haarakonttorejaan tärkeisiin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Monien hyvinkin erilaisten fundamentalistien koalitioina toimivat mm. Agenda Europe ja World Congress of Families. AA lienee lähinnä ensin mainitun ilmentymä maassamme.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #8

"viestinnästä poistettiin kaikki ilmiuskonnollisuus ja sen sijaan tulivat toisaalta todellisten tutkimusten tahallinen väärintulkinta ja amerikkalainen fundamentalistinen pseudotide"

Näin se menee. Agenda Europe-verkostosta on hyvä EPF:n raportin perusteella tehty yhteenveto, missä todetaan mm.:

"... Verkosto on toiminut vuosien ajan piilossa julkisuudelta ja sen motiivit juontavat juurensa puhtaasti ultrakonservatiivisiin uskonnollisiin käsityksiin. Tarkoituksena on kuitenkin saada viesti uppoamaan suuriin massoihin, mistä johtuen verkosto tietoisesti pyrkii häivyttämään jäljet uskonnollisiin vaikuttimiinsa …

… Strategioihin liittyy monia mielenkiintoisia piirteitä … tavoitteiden pukeminen oikeuksiksi; ihmisoikeuksia koskevan terminologian uudelleenmäärittely ja ”saastuttaminen”; akateemiseen keskusteluun vaikuttaminen …"

http://sateenkaarevaa.blogspot.com/2018/05/epfn-ki...

Kristillisdemokraateilla on todistettavat yhteydet Agenda Europe-verkostoon:

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261613-kri...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #6

AitoA on keskeinen oikeistoradikaalien seksuaalipoliittinen uloke.

Varmaan näin vaalien alla on kd:lta + muilta tukea tarjolla ettei aivan mene saudeutch-linjalle hommat.

Mutta huhhahhei, olihan aikamoista kuultavaa tuo haastattelu.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"(naureskelua)"

Onneksi ei sentään ...skelyä!

Tosiaankin aika mielenkiintoista kuultavaa.

"Seta, Sexpo, Seta, Sexpo, sukupuoliset vähemmistöt, sukupuolineutraali laki, homoliitot, homolaki, Seta, Sexpo, Koulut, ...puolitaudit, seksuaalivähemmistöt, koskemattomuus … seksuaalinen ahdistelu … Aito avioliitto … Aito avioliitto, Seta, Sexpo, Perustuslaki, Educamessut, AOJ, AOJ … … peruslain mukaan … ettei tarvitsisi lähteä isompiin oikeustoimiin …"

Tosiaan tuo AOJ oli mielenkiintoinen lyhenne. Ja peruslaki!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Koko yhteiskunta on uskonnollistunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Eipä tuo mikään ihme ole, että myös kristillinen radikasmi nostaa päätään, kun islamilaista fundamentalismia paapotaan uskonnonvapauden nimissä, eikä sekulaareja mamuja edes noteerata julkisuudessa.

Ohessa suomalaisen muslimijärjestön reaktio Oulun raiskausvyyhtiin ja Anter Yasan vastaus:

"Toivoisin, että myös feministiset järjestöt pitäisivät tästä ääntä, kun musliminaiset esitetään likaisina, syyllisinä ahdisteluunsa ja jopa miehet kirjaimellisesti hyönteisinä." https://twitter.com/yasaanter/status/1082252749566...

"Suomen Sekulaarit Maahanmuuttajat fb-ryhmän perustaneen Anter Yaşan mukaan muslimiveljeskunnan mediavaikuttaminen toimii ja aivopesee tietämättömät länsimaalaiset tukemaan alistavia ja patriarkaalisia rakenteita ja polkemaan sekulaarien maahanmuuttajien ja maltillisten muslimien integraatiopyrkimyksiä.

Hänen mukaansa nk. suvaitsevaisto muodostaa esteen islamin reformille ja ekstremismin kitkemiselle.

Yaşa ihmettelee miksi YLE antaa mediahuomiota muslimiveljeskunnan jäsenille sen sijaan että antaisi äänen integroituneille ja liberaaleille maahanmuuttajille. Hän muistuttaa, että Suomessa on paljon enemmän islamisteja kuin natseja ja ihmettelee, pitävätkö suomalaiset kaikkia muslimeja lapsiraiskaajina ja islamisteina kun kokevat näiden asioiden tuomitsemisen ongelmalliseksi ja joskus jopa rasismiksi."

Minäkin sekulaarimamuna ihmettelen täsmälleellen samaa kuin Yasa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En olisi olenkaan vakuuttunut yhteiskunnan yleisemmästä uskonnollistumisesta, pikemminkin päinvastoin.

Sen sijaan tulkitsisin, että kun uskonnollisissa piireissä väki vähenee niin äärimmäiset ovat viimeisenä jäljellä. He myös ovat äänekkimmät. Aiemmin heidän äänensä tavallaan "hukkui" maltillisemman enemmistön alle. Mutta nyt kun porukat marginalisoituvat niin äänekkäimmille ääriaineksille on enemmän tilaa. Näin siis kristinuskon parissa.

Toisaalta muiden uskontojen joukossa tokikin väki lisääntyy, etenkin islamin parissa. Heidän joukossaan on myös sekularisoituneita mutta he jäävät, vielä?, äänekkäämpien varjoon koska fundamentalistisemmat johtajat pystyvät pelottelemaan taviksia ulkopuolisella uhalla. Sellainen saa aina ajamaan falangit tiukempaan ja kovan linjan pinnalle.

Tuosta tiedotusvälineiden tavasta hehkuttaa ääriaineksia olen ihan samaa mieltä ja ihmetelen miksi. Onko taustalla joku tietty tendessi yrittää vaikuttaa?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Minua hämmästyttää kaikkein uskonnonvastaisimpien äärioikeistopiirien saumaton yhteistyö äärifundamentalistien kanssa.
Yhä useammin on äimän käkenä, kun havaitsee jonkin somessa hyperaktiivisen ryhmittymän, joka käy raivoisaa taistelua sekä nykykirkkoja, "suvaitsevaistoa" että yleensä uskontoja vastaan - ja mukana on kiihkeimpinä sotureina fundamentalistisia "uskovaisia" äärikristittyjä.

Täytyy olla niin, että jonkinlainen fasistinen järjestyksenkaipuu yhdistää noita piirejä enemmän kuin ns henkilökohtainen suhde uskontoon.
Mekaaninen asenne Raamattuun liittyy autoritaarisuuden kaipuuseen samoin kuin koko äärioikeiston militarismi ja esim ay-liikkeen vastaisuus.

Tuon liittokunnan hallitsemassa yhteiskunnassa kirkko olisi uskollinen IKLn palvelija ja nykyiset äärioikeistolaiset uskonnottomatkin haluaisivat sen kastavan lapsensa ja ihan erityisesti opettavan heitä auktoriteettien sokeaan kunnioitukseen ja karttamaan ay-liikettä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Kyse on molemmissa suunnissa ja molemmista suunnista vallasta. Onhan se uskontojen perimmäinen tarkoitus. Toisaalta käytetään fyysistä väkivaltaa ja sillä uhkaamista ja toisaalta henkistä. Kun molemmat suunnat löytävät riittävästi yhteistä, syntyy tuollainen allianssi jossa pyhäksi haluttu ja maallinen vallanhimo kohtaavat yhteisen halun pakottaa muita ihmisiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

"Täytyy olla niin, että jonkinlainen fasistinen järjestyksenkaipuu yhdistää noita piirejä enemmän kuin ns henkilökohtainen suhde uskontoon."

Olet oikeilla kärryillä.

Kyllähän noissa uusnatsipiireissä näkynyt tällaista, että hakaristia ja sissitakkia vaihdetaan raamattuun, ja välillä takaisin. Kai vähän riippuu millainen vaihe menossa elämässä.

Ymmärtääkseni suuntaus on kuitenkin enemmän sitä, että nuorempana on hail hitler ja vanhempana sitten kun vähän rauhoittuu niin sitten vaihtuu raamattuun.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Koko yhteiskunta on uskonnollistunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana."

Kun tulevaisuus näyttää ankeammalta niin ihmiset alkavat hakeutua uskontojen pariin.

Toinen juttu sitten tietystikin se fundamentalismi itsessään mikä lähtenyt vastareaktiona valistusaikaa seuranneelle tieteelliselle kehitykselle.

Nykypäivänä lienee enemmän litteän maan salaliittohörhöjä kuin muutama sata vuotta sitten.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Karnaattu kirjoitti: "Kun tulevaisuus näyttää ankeammalta niin ihmiset alkavat hakeutua uskontojen pariin."

Niin, yhteiskunnallinen hegemonia ja ihmisten tietoisuuden hallinta näyttää menevän niin, että kun ihmiset tuntevat tulevaisuutensa uhatuksi, suuri osa heistä hakee turvaa paranormaaleista. Toisaalta tarjotaan hengellistä hömppää ja toisaalta visailukisailupömppää. Loput turrutetaan persuloinnin kaltaisella populismilla jolla jäljelle jäänyt tyytymättömyys ohjataan mihinkään vaikuttamattomaan älämölöstelyyn. Eräänlainen circenses-hallintamalli jolla estetään ihmisiä radikalisoitumasta muuttamaan maailmaa paremmaksi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Saimpas naurut taas ääriradikalismi homoagendan aivotuotoksesta, näin niitä ääri liikkeitä syntyy ja viha on se suurin moottori millä se blogisti voimansa saa.

Muistakaa "vihata" toisianne :D :D

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No se on hyvä että Ristoa naurattaa..
Muutenhan tuo kommenttisi oli ihan täyttä huttua, ymmärtäähän sen kun samaa porukkaa ajatusmaailmaltaan ainakin kuin nuo kirjoituksessa mainitut henkilöt.

Jos et järkevämpää kommenttia saa aikaiseksi kuin hohotusta niin jätä kommetoimatta, oikeasti, ei kiinnosta wattuakaan kuinka hauskaa sinulla on.
Ilmeisesti järkikommentit on jo sinulla käytetty loppuun.

Tuossa ohjelmassa sitä hengen heimolaisten hegemoniaa nostatettiin oikein kunnolla , oli vaan aika yksipuolista kun tapansa mukaisesti nuo keskustelee ainoastaan omassa piirissään, koska kaikki muuhan on mahdotonta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihaat kristittyjä ja onko tuollainen viha ihan tervettä?. Naurattaa toki ja tiedäkö minkä takia?, no sen takia, että äärikristityt ja te tarvitsette toisianne, jotta sota jatkuisi. Te yksinkertaisesti ruokitte toisianne.

btw. tuossa twitterin uutisvilinää rakkaasta EU:sta aamusella vilkaisin, notta muslimeilla jonkun näköistä homofobiaa kylttien perusteella ja jonkunlainen rotesti meneillään. Seuraavaksi sitten vihaaman heitä, eix ni??

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #15

"Vihaat kristittyjä ja onko tuollainen viha ihan tervettä?"

No en muuten vihaa, ei voi olla naurettavampaa ajatusta .
Kuunneltuani tuon haastatteluohjeman, tuli selväksi että on kristityiksi itseään nimittäviä ihmisiä, jotka ovat todellisuudessa täynnä vihaa ja he lietsovat sitä muihinkin.
Hyvin on heidän teesit purreet sinuunkin.

Jatkahan sinä vaan lentelyä..

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

#5

Voi kuinka jotenkin niin lutuista …

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Risto Laine taitaa nyt lukea hieman kummallisilla silmälaseilla tuota Miksun kirjoitusta.

"Valitettava totuus on se, että juurikin kaikkein äänekkäimmät, jotka ovat langenneet tekemään uskostaan poliittista ääriradikalismia, jonka puolella ”suurimman osan” Suomestakin väitetään olevan."

Tuossahan selvästi tuodaan esille se, että osa (!) kristityistä on langennut poliittisen ääriradikalismin houkutukseen. Tämä herättää tavallisissa ihmisissä ja osassa kristittyjäkin ymmärrettäviä pelkoja.

Tämä on muuten Raamatussakin ennustettu …………………………………

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset