Miksu Mäenpää-Louekoski

Soldiers of Odin ilmoitti aloittaneensa ”pedofiilien metsästyksen”

  • Soldiers of Odin ilmoitti aloittaneensa ”pedofiilien metsästyksen”
  • Soldiers of Odin ilmoitti aloittaneensa ”pedofiilien metsästyksen”

Noin tunti sitten oikeistoradikaali ja maahanmuuttajavastainen Soldiers of Odin Finland ry ilmoitti Facebookissa aloittaneensa ”pedofiilien metsästyksen”. Ilmoitus sisältää linkin Vimeo-videopalvelussa julkaistuun videoon, jolla esiintyy viisi astaloin varustautunutta ja naamiot kasvoillaan olevaa mieshenkilöä.

Aloimme metsästämään lapsiamme jahtaavia pedareita ja grooming jengejä. Kynsiimme joutuneet lapsiin sekaantujat eivät saa armoa! We started to hunt our children chasing pedophiles and grooming gangs. No mercy to pedophiles!”, todetaan järjestön Facebookissa julkaistussa ilmoituksessa.

Järjestön video on tekstitetty englanniksi ja arabiaksi.

Pedofiilien metsästyskausi on avattu! Koska maahamme tunkeutuneet seksituristit metsästävät lapsiamme, me aloimme metsästämään heitä. Vapaaehtoiset kansallismieliset naiset esiintyvät netissä ja somessa alaikäisinä tyttöinä ja järjestävät meille treffejä lastenmetsästäjien kanssa ympäri Suomea. Viranomaiset ja poliisit eivät tee mitään, joten kansan on itse suojeltava lapsiaan”, toteaa naamioitunut mies videolla.

Mies kertoo valeprofiileja myös testatun ja osoittaa ”tulosten” perusteella syyttävän sormensa erityisesti maahanmuuttajataustaisiin miehiin.

Pedofiilit ja raiskarit, hei, tervetuloa treffeille meidän kanssa, takaamme, että treffit on ikimuistoiset! Ja, hei, älä huoli, me ei soiteta poliisia. Tämä koskee myös teitä kotimaisia sekopäitä. Saaliiksi meille käy kaikki raiskaajat ja pedofiilit.”, lopettaa mies uhmakkaasti.

Soldiers of Odin Finland ry uhkaa siis ottavansa oikeuden omiin käsiinsä.

Tällainen toiminta ei kuulu oikeusvaltioon!

"Lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä netissä on yleistä. Aikuisen vastuulla on huolehtia, että verkossa on turvallista. Jos epäilet rikosta, ole yhteydessä #poliisi'in", toteaa Keskusrikospoliisi Twitter-viestissään.

Kyllä viranomaiset ja poliisi toimivat. Rikosta epäitäessä ei suinkaan ryhdytä omavaltaisiin toimiin, vaan ollaan yhteydessä poliisiin, kuten Keskusrikospoliisi toteaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (124 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei vaikuta vakuuttavalta, kun kertovat taktiikkansa julkisesti.

Tyttäreni kertoi jokin aika sitten, että Jyväskylässä oli kesällä tullut joku tummapintainen ulkomaalainen mieshenkilö kadulla kysymään häneltä neuvoa jostain paikasta, jonne oli menossa. Tuokion siinä mietiskellessään kysyttyä paikkaa viereiseltä kaljaterassilta oli tullut viereen kaksi skroden näköistä skiniä ja he olivat lähestyneet tytärtäni kysyen "onko jotain ongelmia".

Voitte arvata mikä siinä ilanteessa hänestä tuntui ainoalta ongelmalta.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ehkäpä isänä voisit hiukkasen valistaa tytärtäsi myöskin noista odineista. Heillä oli vaan hyvä tahto kysyä, että onko ongelmia, ei tehdä tytöllesi pahoja.
Tuossa odinien julistuksessa on se hyvä puoli, että pedofiilit eivät voi olla niin varmoja siitä, kuka sinne tapaamiseen tulee.
Muutoin olen sitä mieltä, että omankädenoikeus ei ole hyvästä, mutta onhan pressakin kehottanut kansalaisia piilottelemaan paperittomia ihmisiä perustuslakimme vastaisesti, niin katsoisin odinit lähinnä "kansalaistottelemattomaksi" ryhmäksi.
Pelko pehvassa tekee joillekin hyvää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nyt taitaa Laurenilla suhteellisuudentaju heittää villisti kuperkeikkaa ja häränpyllyä. Onhan kansalaistottelemattomuus ihan muuta kuin lähteä ihmisjahtiin kaduille.

Tiina Keltanen Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Video tuli naamattuseinälle tunti sitten enkä osannut päättää onko se parodiaa vai ei. Patients of Odin meet Guy Fawkes.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Just. Ihanko oikeasti joku ottaa noita höpöhöpöjä tosissaan?

Kertoo varmaan paljon bloggaajasta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kommenttisi kertoo, mistä...?

Eikö Soldiers of Odinin toiminnassa sinulta löydy mitään arvioita?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei kuulosta hyvältä idealta. Muistelen joskus puolisenkymmentä vuotta sitten lukeneeni tapauksesta Isosta-Britanniasta, missä tytön isä pahoinpideltiin kuoliaaksi "pedofiilinä".

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

Eiks tuollaisista metsästäjistä selvitä luonnonmukaisella tavalla; ollaan vaan ihan hiljaa ja annetaan viranomaisten tehdä työnsä.

Saispa iltapäivälehdistönkin mukaan tiedotushiljaisuuteen.

Jos tulevat kadulla vastaan, niin tarjotaan lähipubissa pari kaljaa ja kerrotaan lyhyesti kuinka suomalainen yhteiskunta toimii.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Siellä myös pediatrin talo poltettiin, kun roskaväki ei osannut kunnolla lukea.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Kuitenkin olet persuissa joka juurikin lietsoo ihmisiä joilla ei ole paljon mahdollisuuksia saada tasapuolista tietoa. Siis lietsoo pedofiilimielikuvavaikuttamisella. Esim Tynkkynen lataa yleisötilaisuuksissa tunteisiinvetoavasti aiheesta jonka pitäisi pysyä koulutettujen poliisien ja sosiaaliviranomaisten suodatuksessa.
Persuilla kyllä jännä tarve afrikkalaistaa pohjoista Suomea. Siellähän demonisointia harrastetaan. Sellaista mistä persut haluavat varoittaa länsimaita ei heidän pitäisi itse soveltaa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #44

Eli mielestäsi pitäisi nuo Oulun tapaukset ynnä muut groomingit vaan hyssytellä hiljaisiksia ja jatkaa koulu ja lastentarhakäyntejä? Veisivät ukot työpaikkoihin tutustumaan, eikä sinne missä on lapsia. Ei tarhoihin ole muutenkaan luvallista mennä vieraana ihmisenä.
Ei Tynkkysen pahemmin tarvitse lietsoa mitään pedofiilimielikuvavaikuttamista, se kuule tulee ihan itsekseen sieltä paikan päältä niistä teoista, mitä siellä on tehty.Aihe on tunteisiin vetoava, tietty, mitä muuta se voisi ollakaan jos ajatellaan noitten hyväksikäytettyjen tyttöjen vanhempiakin, mitä joutuvat kärsimään. Hyvä, että heillä on mahdollisuus avautuakin asiasta, eikä tarvitse vaan pitää kaikkea sisällään, mitä sinä haluaisit.Eikä kyse ole mistään Tynkkysen taikka persujen demonisoimisesta, kyllä ne demonsoijat ovat joitakin muita ihmisiä.
Ei persut ole afrikkalaistamassa mitään, vaan kyllä se on Orpo ja kumppanit jotka sen ovat jo tehneetkin, toivottamalla tervetulleiksi kaikki kynnelle kykenevät tänne.
Sitä en ymmärrä mitä soveltamisella tarkoitat, mutta ehkä ei ole tarviskaan, koska sinulla näyttäisi olevan joku ymmärrysvajaus muutoinkin noihin asioihin.
Siellä Pohjoisessahan on vallalla lestadiolaisuuskin, jonka piirissä on tapahtunut vaikka kuinka paljon kyseenalaisia, lapsiin kohdistuneita asioita.
Ehkäpä nuo kaikki liippaavat liian läheltä toisiaan ja se häiritsee mm sinua.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #55

"Ei persut ole afrikkalaistamassa mitään, vaan kyllä se on Orpo ja kumppanit jotka sen ovat jo tehneetkin, toivottamalla tervetulleiksi kaikki kynnelle kykenevät tänne."

Älä nyt taidokkaasti unohda, että oli ne persutkin mukana toivottamassa tervetulleiksi, kun hallituksessa olivat.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #44

Ylempänä Jorma Mollin kommentti nro 11 vastannee sinullekin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eix tuo pelästytä lähinnä hommafoorumilaisia tai erästäkin raumalaista sanam vapaus aktivistia,, joka kuluneella viikolla sai hakemallaan oikeuden päätöksellä ajettua alas jonkun vanhemmat.com
-sivuston, jossa kerrottiin hänen lapotuomiosta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Epnä teidä. Noeksi vsammelistoaliset saaovat iana hetdä tsistään rapempia himisiä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

On se kivaa, että nuo ulkomaan elävät saavat vihdoin jonkun kiinnittämään huomiota myös luterilaiseen pedofiliaan, eli lestadiolaisiin:o/

Tai sit tuli taas uusi olkinukke...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Voitko sinä Sari selittää, miksi Lestojen ym. lahkojen toiminta on vaiettu aiemmin, ennen islamilaista maahanmuuttoa?

Oulun tapaukset tulivat julkisuuteen uhrin isän ja kansalaisaktivistin toimesta, muuten sama salailu kuin lestojen kohadalla olisi jatkunut? Miksi naisjärjestöt ja lapsijärjestöt eivät ole ole nostaneet valtamedian ykkösaiheeksi lasten hyväksikäyttöä uskonnollisissa piireissä viime vuosikymmeninä mitä olen Suomessa asunut, sentään vuodesta 1964?

Miksi lasten seksuaalinen käyttö on nytkin vain "äärioikeiston narratiivi", jolla ei voi ratsastaa, eli vaietaan, kun kyse on uskontokulttuurista?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä niistä alettiin puhua ennen altrightiä. Ja tahot jotka olivat tukena ovat juuri niitä joita altrigtkarriäristit ja altright höyryilijät pitävät hampaissaan. Esim Yle.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #12

#12

Sini.. ymmärsinkö kommenttisi oikein?
Väititkö että YLE on "altright" höyryjen hampaissa... toisinsanoen jossain muodossa "äärioikeiston" puolestapuhuja?

Korjaa jos ymmärsin väärin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Oli todella pahasti juuri siihen aikaan kun jo oli tehnyt radiodokumentteja lestapedofiliasta mutta ei vielä tullut persujohtoisekssi.
Altright iskee kaikkeen yhteiseen hyvään mitä se ei kontrollioi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #12

Nekö tahot vaiennettiin, jotka järjestivät "rasisti on raukka"- kampanjoita? Ei tullut mieleen järjestää lapsen raiskaaja on raukka- kampanjaa? On järjestetty lutkamarsseja, jotka ovat erittäin tervetulleita, mutta edelleen, lasten järjestelmällinen hyväksikäyttö on tabu?

"Tutkimus tuotti tietoa 156:ta seksuaalisen väkivallan tekijästä. Uhrien määrä on moninkertainen, sillä enimmillään samalla tekijällä on kerrottu olleen toistakymmentä hyväksikäytön kohdetta. Teot ovat ajoittuneet useille vuosikymmenille ja tuoreimmat aivan lähivuosiin. – Tekijät ovat perheellisiä, työssäkäyviä ihmisiä, joilla on erilaisia luottamustehtäviä. He ovat sosiaalisesti ihan hyvässä asemassa, itsekin lestadiolaistaustainen mutta liikkeestä irtautunut Hurtig sanoo." https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/548462/Tutkija+L...

Tai miksi ministeriöiden yhteinen vihapuheen vastainen kampanja käynnistettiin heti ilmitulleen raiskausvyyhdin yhteydessä? Nyt olisi ollut ajankohtaista käydä raiskausten vastaista kampanjaa, kun vihdoin mamunaiset ja sekulaarimamutkin saivat ääneen ja pääsivät lehtiin vaikuttamaan omalta osaltaan yleiseen keskusteluun, nyt sekin tukitaan vihapuhepelossa.

Ei voi kuin vetää johtopäätöksen, että uskonnonvapauden viittaan kätketään entistä tiukemmin kiinni uskonnolliset tabut, onhan meillä lestadioilainen pääministeri ja suvaitsevat ovat hiljaa, koska EUn ihmisoikeusneuvosto on määritellyt, että uskontojen halventaminen on ihmisoikeusrikos? Minun maailmassa se on ihmisoikeus, sen on eurooppalainen ja erityisesti tanskalainen sanavapaus minulle opettanut, siksi sinipunamultavihervasemmistoa ei voi missään nimessä äänestää!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #63

Se on totta, että rasisti on raukka. On sinulla vaikeaa, kun ketään ei voi äänestää. Onneksi fiksut löytää aina hyvän ehdokkaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Niin siinä käy, väkivalta synnyttää väkivaltaa ja Lähi-idän uskonriidat siirtyvät sinne, minne Lähi-idän uskonnotkin siirrätetään. Tämä on aivan tietoista politiikkaa seurauksineen päivineen, Suomihan noudattaa EU:n maahanmuuttolinjauksia.

Anni Sinnemäki Matti Vanhaselle: Onhan se hyvä että pääministeri on käynyt Saharan eteläpuolisessa Afrikassa tutustumassa siihen mikä on meidänkin tulevaisuutta. - Ajankohtainen ykkönen 23.03.2010

Surullista tätä taantumista on seurata, Pohjoismailla oli joskus vielä mahdollisuus kehittyä sekulaariksi ja moniarvoiseksi yhteiskunnaksi, mutta EU valitsi "uskonnonvapauden" nimissä uskovaisten väkivallan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei tule onnistumaan. He saavat kyllä välittömästi tuomion niin kuin aikoinaan, jossa Facebookin suljettu ryhmä vanhemmat julkaisivat listan pedofiileistä ja se suljettiin ja ryhmä sai tuomion.

Englannissa aikoinaan oli useita ihmisiä listattuina lapsipornon sivustojen käyttäjinä luottokorttien perusteella. Niinpä siellä tapettiin joku ihminen oman oikeuden kautta ja myöhemmin selvisi, että nämä kortit olivat varastettuja.

Oman oikeuden käyttäjät tuomittiin vankilaan. Kaikkien ihmisten turvallisuuden takia ei pidä ryhtyä mihinkään oman oikeuden käyttöön, vaikka miten kauheasta asiasta olisi kysymys, ne asiat pitää aina olla oikeuden ja viranomaisten käsissä. Kansalaisilla olisi tunteet käytössä ja ne eivät saa olla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kannattaisikohan alkaa oikeasti miettiä syitä siihen, miksi tällaisia puuharyhmiä syntyy?

Se ei ole olennaista onko nämä oikein vai väärin viisasta vai tyhmää, koska se kuitenkin tapahtuu.
Olennaista on syyt miksi tällaisia syntyy, jotta voitaisi ehkäistä tunne että tällaiseen on tarvetta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tarvetta synnytetään tarkoituksellisesti.

Ei grooming ole syntynyt maahanmuuttajien keskuudessa. Kyseinen toimintamuoto on ollut olemassa pitkään ja sitä ovat käyttäneet suomalaiset perheenisät tähän asti. Ongelma syntyy siitä, että groomingia hyödyntävät ulkomaalaiset.

Lasten hyväksikäytön pitäisi olla paheksuttavaa tekijän taustoista riippumatta. Sitähän ei ole. Tarve vastakkain asetteluun synnytetään tietoisesti ja poliittisen tarkoitusperän vuoksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#34

Kommenttisi on oikea...jos syy on grooming.
Mutta se syy voi olla muukin...esimerkkinä mainittakoon vaikka jonkin sosiaalisen ryhmän muu pahoinvointi, jonka ilmenemismuoto on tämä.
Tai onko jollain mennyt luottamus viranomaisten toimintaan ...jos on niin miksi?
Tuossa vaikka pari esimerkkiä

Asia ei välttämättä olekaan ihan niin simppeli kuin ensinäkemältä tuntuu... kusipäänatseja kaikki ja joutavat linnaan...homma kuitattu.

Onko Odinin pojat jossain ottaneet kantaa, että rajaavat pedofiilijahdin vain maaahanmuuttajiin ja jättävät kantasuomalaiset ulkopuolelle?...epäilen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Grooming on ongelma. Itse asiassa grooming ei ole ongelman aiheuttaja, vaan uusi ilmenemismuoto.

Nuoret ovat vaikutuksille alttiita. Ovat aina olleet. Omassa nuoruudessani liftauskulttuuri edusti sen ajan groomingia. Liftarityttöjä kyydinneet harrastivat groomingia sen ajan välinein. Liftaamisen vaaroista varoitettiin ihan samalla tavoin kuin netinkäytön riskeistä tänä päivänä. Ongelmaa ei paisuteltu, koska tekijät olivat meitä.

No, mistä Odinin toiminnassa on kyse? Syrjäytymisestä? Pahoinvoinnista? Eiköhän näköalattomuus ja pahoinvointi ole tuollaisen liikehdinnän taustalla. Eikähän rasistinen liikehdintä sekään ole uusi juttu. Natsit ja skinit menneisyydessä olivat aikansa odineita.

Kuten eivät Odinit, eivät skinit tai natsitkaan poliisiin eivätkä viranomaisiin luottaneet. Eivät niiden toimintaan eivätkä tarkoitusperiin.

Asia kuitenkin on muuttumassa, kun yhteiskuntajärjestystä muuttamaan pyrkii poliittinen puolue, joka ruokkii epäluuloja ja epävakautta, kannustaa ja suojelee näitä lakia ja yhteiskuntarauhaa rikkovien järjestöjen toimintaa. En usko, että liikehdintä loppuu: Yhdellä poliittisella ryhmällä on agenda Sille tämänkaltainen yhteiskuntajärjestyksen rikkominen sopii vallan mainiosti.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #51

#51

Kai...alamme löytää yhteisen sävelen :)

Nyt sinäkin alat miettiä syitä, etkä jauha niiden aiheuttamasta ongelmasta. Etkä keskity ainoastaan siihen kuinka "reppanoita" nämä laumat ovat, koska uskon vahvasti että siihen "reppanuuteen" on syy ja se löytyy muualta kuin siitä helpoimmasta selityksestä ... rasismista.

Kun joku tekisi jotain, ettei olisi noita syrjäytyneitä ja näköalattomia, niin ei olisi syytä purkaa pahaa oloaan muihin ryhmiin.

Ja kyllä...tästä tilanteesta pyrkii hyötymään tällä hetkellä käsittääkseni useampikin poliittinen ryhmä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Mikko, kyllähän meillä kummallakin on ollut koko ajan järjellinen suhtautuminen siihen, mikä ongelman taustalla on. Se ongelman tausta ei vain ratkea nettikeskustelun avulla.

Syrjäytyminen on iso ongelma niin odineiden kuin maahanmuuttajien keskuudessa. Ongelmaa ei pystytä lähestymään kovinkaan hyvin, siksi keskitymme vain näihin oireisiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #73

"Syrjäytyminen on iso ongelma niin odineiden kuin maahanmuuttajien keskuudessa."

Niin, sama ilmiöhän tässä.

Jos kyseessä on jotain Odineita niin voi kysyä, että "Missä teidän naiset on?" tai jos on joku mamu heilunu puukon kanssa niin pitää kysyä "Milloin olet viimeksi saanut pesää?".

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Mielestäni grooming on tuontituote. Suomalaiset pedofiilit eivät ole ringeissä asiaa harrastamassa, jos et sitten tarkoita jotain uskontokuntaa siellä pohjoisessa? Niistä en tiedä vaikka rinkejä olisikin. Siellähän piiripieni pyörii aika pienessä ryhmässä ja anteeksi pyytämällä on taas phdas pulmunen ja voi jatkaa harjoituksiaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #57

Ei sinne päinkään tuontituote.
Verkossa tätä on esiintynyt siitä lähtien, kun ensimmäiset sosiaalisen mediaan viritelmät sinne luotiin.
Sitä ennen varhaisnuoria houkuteltiin "kirjeenvaihtotovereiksi" falskilla identiteetillä .
Tyttöjä soitettiin bileisiin, jotka eivät sitten mitään juhlia olleetkaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #57

On noita rinkejä ollut suomessa ja toisaalta että sedät vokottelee tyttöjä netissä ei myöskään ole uusi juttu, että ilmiö ollut siitä saakka kun tuli halvat netit, kännykät, kamerat ja palvelut. Eli ainakin 15-vuotta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #75

Tuon tyylisiä seksuaalirikoksia on ollut jo pajon ennen nettiäkin. Ja toisaalta, kai järjestäytyneiden joukkoraiskausten voi sanoa olevan Suomessa uusi ilmiö (jos nuo Suomen ensimmäiset tältä näyttävät tapaukset voi jo tuohon genreen kuuluviksi jo laskea).

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #57

Pedofiilit toimivat kyllä renkaissa, mutta eihän groomingissa ole kyse pedofiliasta. Grooming toimii kehumalla ja antamalla nuorille hyväksyntää ja houkuttelemalla heitä toimimaan halutulla tavalla. Ei tuo toimintamalli ole uusi eikä se ole tuontituote.

Pedofiilien toiminta keskittyy alle murrosikäisiin lapsiin sen sijaan groomingin uhreiksi joutuvat murrosikäiset. En tiedä minkään uskontokunnan harjoittavan järjestelmällisesti pedofiliaa sen enempää kuin groomingiakaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #78

Sanoin "järjestäytyneiden joukkoraiskausten" olevan se mahdollinen uusi ilmiö Suomessa. En puhunut noista muista.

Mikään uskontokunta ei kai harrasta pedofiliaa tai groomingia järjestelmällisesti, mutta kun katselee esimerkiksi tilannetta Englannissa, näyttää siltä, että sikäläiset laajat grooming-tyyliset joukkoraiskaustapaukset liittyvät jokseenkin systemaattisesti muslimeihin. Suomen tapauksista ei voi vetää vahvoja tilastollisia johtopäätöksiä tapausten vähäisyyden vuoksi, mutta mikään ei toistaiseksi puhu Englannin ja Suomen tapahtumien sukulaisuutta vastaankaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

Et tainnut huomata, Laatu, ettei kommenttini koskenut sinun kommenttiasi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #81

Näin, kävi numerolikihäiriö. Ihmettelyni kommentin ja kommentoidun eroavuuksista voi unohtaa. Loppu taitaa päteä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #88

Kyllä tietenkin pätee, mutta oma uskontokuntaihmettelyni koski pohjois-suomalaista uskontokuntaa. En tiedä yhdenkään uskontokunnan harrastavan järjestelmällistä lasten hyväksikäyttöä enkä siihen liittyvää anteeksipyyntökäytäntöä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #108

Olemme kai yhtä mieltä siitä, että uskontokunnat eivät harjoita (uskontokuntina) järjestelmällistä lasten hyväksikäyttöä. Uskontokuntien jäsenet voivat silti muodostaa ryhmiä, jotka harjoittavat. Sekä pedofilliasta että groomingista löyyy esimerkkejä. Siinä on myös eroja, kuinka vahvasti uskonnot tuomitsevat nuo teot (ja siinä kuinka aktiivisesti kyseiset uskonyhteisöt tuomitsevat huo teot ja puuttuvat asiaan).

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #109

Niin, mikään ei estä uskontokuntien jäsenten keskinäisiä ryhmiä tai eri uskontokuntiinkin kuuluvien keskinäisten ryhmien muodostumista. Uskontokuntien suhtautumisessa lasten hyväksikäyttöön ja jopa pedofiilien toimintaan on kyllä huomattavia puutteita.

Itse uskon puutteiden johtuneen siitä, että uskontokuntaa on suojeltu liiankin voimallisesti. En usko uskontokuntien ohjaavan kuitenkaan tarkoituksellisesti toimintaan esimerkiksi vähättelemällä tai uskottelemalla teoille oikeutusta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #117

> En usko uskontokuntien ohjaavan kuitenkaan tarkoituksellisesti toimintaan esimerkiksi vähättelemällä tai uskottelemalla teoille oikeutusta.

Tässäkään kokonaiset uskontokunnat eivät varmaankaan tee tuollaista. Mutta erään arvattavissa olevan uskontokunnan pyhissä kirjoituksissa on valitettavasti hyvä joukko sellaista kamaa, jota halukkaat ryhmittymät ovat käyttäneet uskonnollispohjaiseen seksuaalisenkin väkivallan oikeuttamiseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #81

Laatu kirjoitti: "Sanoin "järjestäytyneiden joukkoraiskausten" olevan se mahdollinen uusi ilmiö Suomessa."

Itse muistelen lukeneeni tuollaisista tapauksista sanomalehdissä niin kauan kun olen yleensä niitä seurannut eli 1960-luvulta. Mutta totta on, että tälläistä uutisoinnin tulvaa ei ole ennen maahanmuuttajavastaista älämölöä ollut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #89

"Itse muistelen lukeneeni tuollaisista tapauksista sanomalehdissä niin kauan kun olen yleensä niitä seurannut eli 1960-luvulta."

Muistan kyllä millaista elämä oli tuolloin, silloin kun kylän koirat ja poikaporukat kulkivat vielä vapaina kylän raiteilla. Puhumattakaan erilaisista isompien paikkakuntien jengiporukoista. Kaikenlaista sattui ja tapahtui ja onhan niistä tapauksista ollut juttuja liikkeellä ja kaunokirjallisuudessakin niitä on kuvattu.

Kylillä liikkui aina naisia ja tyttöjä jotka eivät niin kovin paljon huolehtineet maineestaan. On vaikeata sanoa olivatko he uhreija vai itse hyväksikäyttäjiä. Varmasti siinä on joutunut joskus joku ihan viaton tyttöraasu tahtomattaan uhriksi.

Tämä tämänpäiväinen vouhotus tuntuu siihen oikeaan todellisuuteen nähden todella tekopyhältä, vaikka tietenkin on pelkästään hyvä että ne asiat nostetaan nyt tapetille, kuten tämä "me-too" ja nämä grooming- jutut.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #89

Anna linkki johonkin vanhaan tapaukseen, niin voimme vertaila. Onko kyse ollut rikosten aallosta, kokonaisesta ilmiöstä, vai yksttäistapauksista? Viittasin "järjestyneisiin joukkoraiskauksiin" uutena ilmiönä, ajatellen lähinnä tilannetta Englannissa (jonka tilanteen tunnen parhaiten). Tuskin Suomessa on ainakaan tuon mittakaavan aaltoa 1960-luvulla ollut (Englannissa oikeustapauksia, joihin liittyy tuhansia raiskattuja). Tällä hetkellä Suomen "uusi ilmiö" voisi siis olla tuon Englannin ilmiön rantautuminen Suomeen.

Tasapuolisuuden nimissä, älämölöä on kai pidetty myös kotimaisista seksuaalirikollisista, suomalaisten yhteisöjen seksuaalirikoksista, ja esimerkiksi katolisen kirkon sekoiluista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #91

Minulla on sellainen ajatus että ennen tuollaiset tapaukset ovat olleet lehdistölle tabuja, ei ole katsottu olevan soveliasta uutisoida näistä, kuten ei napamiesten salasuhteista, seksiseikkailuista, tai muuten vaan kännäilyistä ja törttöilyistä.

Tässä asiassa on vallinnut vahva kaksinaismoraali, siten että juorut kyllä ovat kulkeneet, mutta lehdistö on vaiennut, varsinkin silloin jos asialla ovat ollet tavalliset valtaväestöön kuuluvat törttöilijät.

Jos kyseessä on ollut vähemmistö, kuten mustalaiset, tai joku uskonnollinen vähemmistö, uutisiointi on ollut helpompaa.

Toki nyt nämä uudet ihmiset, nämä pakolaiset, koetaan nyt niin yhteisön ulkopulisiksi, ettei heitä koske mikään moraali, ei edes kaksinaismoraali ja he ovat ns. vapaata riistaa etniselle profiloinnille.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #93

Jos puhutaan edelleen järjestäytyneistä joukkoraiskauksista yhteiskunnallisena ilmiönä, epäilen että sellaisia ei Suomessa 1960-luvulla ollut, edes piiloteltuna. Jokaisella ajalla on tietenkin omat tapansa, tabunsa, puhumattomuutensa, juorunsa ja mediailmiönsä. Joskun aiemmin homosuhteet olivat laittomia, joten niitä ainakin tekijät pitivät piilossa. Vieraiden normikansalaisten raiskaukset ovat varmaankin aina olleet skandaaleita. Tai ehkäpä juuri nykyajassa on eniten ilmassa tällaisten puskaraiskausten ja lasten houkutteluiden ja raiskausten vähättelyä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

Laatu suhteuttaa kummallisesti vinksahtaen. Hän vaatii suomalaiselta 1960-luvulta vastaavia tapauksia kuin hän on nähnyt uutisoitavan tämänpäivän UK:sta.

Lisäksi hän käyttää kovin löysästi termejään. Nyt älämölöstellyissä tapauksissahan ei ole ollut kyse puskaraiskauksista vaan nettihoukuttelusta. Suhteutuvat siis pikemminkin menneisyyden namusetiin.

Sitä paitsi meillä ei ole, ainakaan vielä, mitään erityistä joukkoraiskausilmiötä vaan yksittäistapauksia kuten aiemminkin. Mikään ei myöskään näytä siltä, että meillä olisi sellaista syntymässä (ellei eräiden uskonnollisten piirien tapahtua ennen, nyt ja mahdollisesti mutta ei toivottavasti tulevaisuudessa halua pitää sellaisena)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #97

Pyysin vain sinulta linkkiä noihin viittaamisi 1960-luvun tapauksiin (joita en tunne), jotta voisimme keskustella noista esiin nostamistasi asioista.

> Sitä paitsi meillä ei ole, ainakaan vielä, mitään erityistä joukkoraiskausilmiötä vaan yksittäistapauksia kuten aiemminkin. Mikään ei myöskään näytä siltä, että meillä olisi sellaista syntymässä ...

Tilastollisesti ei kai voi sanoa vielä paljoakaan, koska tapauksia on julkisuuteen tullut vain muutama. On kuitenkin mielestäni täysin mahdollista, että kyse on saman aallon rantautumisesta Suomeen, joka on piinannut esimerkiksi Englantia jo pitkään. tunnusmerkit näyttävät sopivan, mutta aika näyttää tarkemmin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #100

"Pyysin vain sinulta linkkiä noihin viittaamisi 1960-luvun tapauksiin (joita en tunne), jotta voisimme keskustella noista esiin nostamistasi asioista."

Sana "namusetä" edetää 60-lukua. Ei siis uutta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #104

Mainitsemani mahdollisesti jo Suomessakin esiintyvät järjestäytyneet joukkoraiskaukset voivat silti olla uudeksi katsottava ja poliisilta uuden tyylisiä otteita vaativa seksuaalirikollisuuden laji, vaikka molemmissa tapauksissa käytettäisiinkin karkkia houkutteluun.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #100

Linkkejä 1960-luvun uutissivuihin? Ehkä Laatu kaivelee ihan itse silloisia, myöhemmin digitoituja sanomalehtiä erilaisista palveluista. 1960-luku vaatinee kuitenkin tavallista netissähortoilijaa paremmat oikeudet esimerkiksi Kansallisarkiston aineistoihin.

Kannatta huomata, että UK:iakin ravistelee ja piinaa sama xenofobinen älämölöstelyn aalto kuin Suomeakin. Sama, joka saa jotkut ihan tolkullisetkin ihmiset kadottamaan suhteellisuudentajunsa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #106

No ei tarvitse välttämättä hakea niitä uutissivuja. Olettaisin joka tapauksessa (vaikka antaisitkin linkin lehtiin tai nettiin), että kyse ei ollut tuollaisten "järjestäytyneiden joukkoraiskausten" kaltaisista seksuaalirikoksista.

> Kannatta huomata, että UK:iakin ravistelee ja piinaa sama xenofobinen älämölöstelyn aalto kuin Suomeakin. Sama, joka saa jotkut ihan tolkullisetkin ihmiset kadottamaan suhteellisuudentajunsa.

Mihin vääriin (suhteellisuudentajuttomiin) johtopäätöksiin katsot briteissä syyllistytyn?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

UK:ssa älämölöstellään ja öyhötetään xenofobisesti jopa enemmän kuin kuin täällä jossa meillä on kuitenkin verraten pienet persukka- ja sinelmäpiirit vaikka mukaanlukisi nämä väkivaltaan addiktoituneet joukkiotkin.

Tässä ihan vain exempli gratia eräs linkki sikäläiseen uutisointiin: https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/br.... Jutussa tokikin syyllistetään Brexit-äänestystä mutta kannattaa lukea muukin kuin vain otsikko. Brexit-äänestyksessä oli todella yhtenä teemana myös xenofobia mutta se ei kuitenkaan ollut ainoana. Se oli pikemminkin UKIP:n ja oikeiston teema mutta vasemmalla perusteluna demokratia ja taloudenpito. Nyttemmin voitaisi myös arvioida kuinka Toryjen onneton Brexit:n hoito ja muu politiikka on lisännyt sikäläistä vastakkainasettelua ja suvaitsemattomuutta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #110

Luin artikkelin poimiakseni siitä kaikki ylilyönteihin viittaavat kohdat. Artikkelissa on kuitenkin jonkinlaista paheksuntaa jokseenkin joka kappaleessa, joten jätin pois pelkät pahat sanat, antipatiat ja loukkaatumiset, sillä niitähän aina on, niiden arviointi on vaikeaa, eikä pelkkä sanakopu ole vakavaa, ellei johda johonkin pahempaan.

> Levels of hate speech and racist violence were highlighted

Siis väkivaltakin mainitaan, ja on arvttavasti lisääntynyt brexit-äänestyksen jälkeen.

> Antisemitic incidents reached the highest level ever recorded in 2014

Tämäkin voi sisältää väkivaltaa. Kyse on antisemitismistä, joten ei välttämättä liity oletetusti muslimien harrastamaan grroomingiin.

> "It is no coincidence that racist violence is on the rise in the UK at the same time as we see worrying examples of intolerance and hate speech in the newspapers, online and even among politicians

Toistetaan että väkivalta on kasvanut.

Artikkelin loppupäässä tarina kääntyy brittien uusiin vihapuhelakeihin. Ehkä artikkelin tarkoitus oli perustella vihapuhelakien tarpeellisuutta. Suurin osa valituksestakin koski vihaista puhetta yms.

En löytänyt tuosta mitään radikaaleja ylilyöntejä, jos yhteiskunnan puhetavan kärjistymistä ei pidetä sellaisena. Väkivalta on vakavampaa, mutta sen tilastolliselle kasvulle voi olla monia selityksiä, eikä tuossa artikkelissa sitä sidottu mitenkään erityisesti groomingiin tai muihin seksuaalirikoksiin. Tämän perusteella en tiedä, mitä ne brittien ylilyönnit olisivat, ellei sitten tarkoiteta pelkkää kärjekkään sananvaihdon lisääntymistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #111

Tuo on Laatun tulkinta. Luulenpa hänen joutuvan vuolemaan itselleen uuden ällätikun sillä edellinen lienee kulunut nysäksi vähättelyjä etsiessään. Oma tulkintani on toisenlainen, etenkin kun ottaa huomioon millainen lehdykkä The Independent on ja miten sikäläiset valtatiedonvälitteet yleensä viestinsä rakentavat.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #119

Jos minun tulkintani ei osunut oikeaan, voitko kertoa, mihin viittasit noilla mainitsemisllasi brittien "xenofobisen älämölöstelyn aallon" ogelmilla? Tarkoititko vain tuota artikkelissa mainittua negatiivista puhetta, vai jotain pahempaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #121

EU-raportin steriilillä virkakielellä: "considerable intolerant political discourse focusing on immigration and contributing to an increase in xenophobic sentiment". Kun tuon kääntää ihmisten kielelle niin voi miettiä mitä se havainnoidussa reaalimailmassa onkaan käytännössä tarkoittanut.

Yhtenä selittävänä piirteenä jutusta voi löytää esimerkiksi kyseisen raportin laatineen viraston johtajan repliikin, jonka Laatukin oli jo löytänyt aiempaan kommentiinsa. Siinä kerrotaan, että suvaitsemattomuuden lisääntyminen eli älämölö lisää väkivaltaa "It is no coincidence that racist violence is on the rise in the UK at the same time as we see worrying examples of intolerance and hate speech in the newspapers, online and even among politicians."

Olen hämmästynyt jos edes nuo eivät aukene Laatulle kertomaan xenofobisen öyhötyksen lisääntyneen UK:ssa ja sen lisäävän väkivaltaa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #122

Ok, tarkoitit Yhdistyneen kuningaskunnan tapahtumilla siis negatiivista puhetta ja negatiivisia tunteita, jotka saattavat myös lisätä väkivaltaisuutta. Käytin jo ehkä turhankin paljon aikaa tämän heiton selvittämiseen blogissa joka käsittelee raiskauksia ja "pedoflien metsästystä".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #123
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #91

Englannin Rotherhamissa (Oulun kokoisessa kaupungissa) groomingin uhreina oli 1400 alaikäistä tyttöä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #98

Näin tosiaan kävi, ja Rotherhamia vastaavia tapauksia on sittemmin paljastunut lukuisissa muissakin kaupungeissa. Nuo jutut saattoivat jatkua pitkään ja kasvaa rauhassa, koska viranomaisilta puuttui halu puuttua asiaan. Toivottavasti vastaavat ilmiöt eivät ole mahdollisia Suomessa, ja poliisi ja yhteiskunta puuttuvat tuollaiseen ajoissa ja riittävin ottein.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Siis voidaan tehdä pahaa, jotta joku kiinnostuisi syistä?
Päteekö tämä moraaliperuste kaikkeen pahantekoon vai ainoastaan tähän?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

ööö...siis nyt en ymmäärrä logiikkaa tai sinä et ymmärtänyt sanomaani.

Siis ei tietenkään saa tehdä pahaa, mutta ikävä kyllä maailma on se mikä se on ja aina sitä pahaa tehdään....perseestä, mutta näin se vaan ikävä kyllä menee.
Mielestäni on järkevämpää miettiä syitä ongelmiin ja ehkäistä tapahtumia etukäteen, kuin korjata vikoja jälkikäteen.
Ja tämä pätee kaikkiin ongelmiin...niin moraalisiin kuin laittomuuksiin tai vaikka työntekoon.

Jos tallaat jatkuvasti lasinsiruihin lattialla, niin kannattaa ennemmin ottaa ne sirut pois lattialta, kuin laittaa aina laastari uusiin haavoihin.

Ja ikävä kyllä ...KYLLÄ... aina tarvitaan se pahin tapahtuvan ennenkuin päättäjät alkavat reagoida ongelmiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #43

Tarkoitin ihan yksinkertaisesti sitä, ettei mitään pahantekoa voi puolustella halulla saada joku kiinnostumaan pahanteon syistä -tai sitten tämä perustelu pitää hyväksyä kaikessa pahanteossa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #50

#50

Siis ei tietenkään voi puolustella...ja vielä vähemmän sitä pitää hyväksyä missään pahanteossa.

En minä puolustele enkä hyväksy.

Minä ajattelen että olisi viisaampaa etsiä syitä ja ratkoa ne, kuin laittaa vain laastari haavaan ja jatkaa tallomista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Menetelmässä on sinänsä hyvääkin ajatusta. Siinä on vain se ongelma että kun joku tuollainen poppoo ottaa sen käyttöön, syntyy vain uusia ongelmia ja uutta rikollisuutta, uusia rikollisia ja lisää vankilakundeja.

Poliisille vain resursseja lisää, niin voivat tuollakin menetelmällä selvittää missä netin mutkissa ne pedofilit luurraa. Samalla menetelmällä poliisit voivat seurata näitä odineita ja heidän puuhiaan ja laitonta pedofiilien jahtaustoimintaa.

Minä nyt en sitten sitä oikein tiedä että salliiko laki poliiseille tällaiset menetelmät pedofiilijahdissa. Ainakin huumebisneksen torjunnassa valeostokset ovat sallittuja syyllisten esiin kaivamiseksi.

Keillään muilla kuin pedofiileilla itse ei liene mitään tällaista viranomaisten suorittamaa pedofiilijahtia vastaan, paitsi ehkä niillä liian nuorilla tytöillä, jotka hormoonimyrskyissään etsivät netissä tilaisuuksia "romanttisiin" kohtaamisiin salassa vanhemmiltaan, ennestään tuntemattomien miesten kanssa. Voi olla että pedofiilijahdin seurauksena heidän mahdollisuutensa hupenevat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Rikokseen houkuttelu on syvästi epäeettistä toimintaa.
Tällaisia menetelmiä on poliisilla toki jossain käytössä esim huumekaupan tutkinnassa, mutta niitä pidetään yleisesti hyvin ongelmallisina. Esim aikeen toteennäyttämisen kannalta.

Toinen ongelma on se, että noillle metsästäjille avautuu näin väylä mielivaltaiseen ihmisjahtiin ja väkivaltaan ,
jossa viime kädessä ei enää tarvita muita perusteita kuin halu väkivaltaan.
Kukaanhan ei noiden keskuudessa oikeasti tarkista, mihin jonkun hakkaaminen on perustunut.
Saattavat kyllä lopulta päätyä mukiloimaan omiaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Kommentissa 64 mainitsemassani sikhien toiminnassa aktivistiryhmä houkuttelee tyttöjen jahtaajat ansaan, ja tarjoaa sitten kaiken materiaalin poliisille. Tuollainen yksityisten kansalaisten houkuttelu on varmaankin laillista. En tiedä millä rikosnimikkeellä asia etenee tuosta eteenpäin, jos millään. Ehkä toiminnan yksi tavoite on yksinkertaisesti paljastaa tyttöjen jahtaajat, ja saada heidän intonsa näin laskemaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ohhoh, aikovat puuttua myös pedofiilien ja raiskaajien valtaenemmistön tekemisiin – tosin tietysti vain puheissaan – eivätkä pelkästään niihin, joiden ihonväri ei miellytä.

Oli miten oli, tässä on viranomaisten paikka puuttua asioihin, jotta villi länsi vältettäisiin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

äh kaljan voimalla uhoamista netissä missä nyt voi uhota ihan mitä sylki sattuu suuhuh tuomaan

kyllä epäilen vahvasti että nuo sen kummmempaa tekisivät

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Sen verran ovat nämä toiminnankin miehiä, että tuo "kännissä ja läpällä" ei oikein tähän asiaan istu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tendenssinomaista, poseeraavaa ja kokettia vähättelyä. Kysymyksessä on järjestö joka on levittäytynyt myös naapurimaihin.
Tavallaan mielenkiintoista että tukeudut kulttuurimme tapaa lelliä rikollisia jos heidät voi yhdistää humalaan. Se että kulttuurimme pitää yllä tuollaista nurinkurista humalalla rikosten tuomitsemis lieventelyä aiheuttaa turvattomuutta rikosuhreille.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#19

Tämä on vähän se pelottava asenne asiaan.

Kunhan homma kehittyy ja noita puuharyhmiä tulee muutama lisää, sekä saavat lisää näkyvyyttä ja sitämyöten kannatusta määrätynlaisten joukossa, niin sitten muuttuukin nauru hysteriaksi.

Kannattaisiko ennemmin miettiä syitä kysynnälle, kuin reagoida tarjontaan.

Ne jotka tänään kirjoittaa vähätteleviä blogeja tyhmyydestä, kirjoittaa huomenna kauhuissaan blogeja maailmanlopun ongelmasta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juuri noin se menee.
Suuri osa esim sisällissotien väkivallasta tapahtuu humalan voimalla.
Ja alunperin alkaa humalassa.

Ensimmäiset natsien katupartiot olivat kännissä ja sitten terrori olikin jo huumetta sinänsä.
Sodan aikana kovimmissa teloitus- ja murhatehtävissä juotettiin sotilaat usein känniin.
Tai huumattiin.

Ihmiset hakevat viinasta rohkeutta tehdä asioita, joita haluavat tehdä, mutteivät muuten uskalla.
Viina ei ole syy eikä oikeutus tehdä yhtään mitään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luostarinen epäilee josko kyseiset sankarit mitään tekisivät. Eihän kukaan ole koskaan oluthuuruissaan mitään koskaan tehnyt, eikä varsinkaan n.s. läpällä, eihän?

On erittäinkin todennäköistä, että joku muukin kuin kyseinen videon tehneet öyhäkkeet lähtevät sopivassa stimmungissa kaduille pieksämään vastaantulijoita.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

juu epäilen että nuo nettiuhoajat on tyhjiä tynnyreitä . kolisevat mutta siihen se jää

pahempaa on sellainen pilossa kytevä radikalismi

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #113

Saattaa todellakin olla, että valtaosa noista on tyhjiä tynnyreitä. Se on jopa erittäin todennäköistäkin mielestäni. Mutta riittää muutamakin.

Erityisesti kuitenkin viittasin siihen, että jotkut muut saavat noista nettiuhoamisista sopivassa känninvaiheessa kimmokseen lähteä kadulle. Vaikka itse ritarit hakisivatkin vain lähikaupasta lisää taikajuomaa rohkaistuakseen virtuaaliseen lisäöyhötykseen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Harjoitetun ja vallitsevan maahanmuuttopolitiikan syy ja seuraus suhteen ilmiöstä on kyse. Kaikkea kiusaa nämä ilmiöt tekee teille, vai mitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nämä odinit hyökkäävät kyllä myös Suomessa ikuisuuksia asuneiden kimppuun.
Helsingin Kumpulassa ovat talonvaltaajat aikoinaan pelastaneet monta hienoa puutaloa. Sinä varmaan olisit halunut niiden tilalle betonitaloja ja markettihalleja. Tai miksi keksit syyttää protofasistisen liikkeen, joka uhkailee talonvaltaajia, teoista maahanmuuttoa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mulle yks watun hailee mitä sinne kuppaseen kylään rakennetaan. Malmin kenttä on opettanut yhta jos toista.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Aika odotettavissa oleva reaktio tuohon asiaan. Sitten kun nuo pieksää syyttömiäkin, niin vastapuolikin alkaa suojella omiaan ja tulee vain lisää ongelmia. Ei tälläinen toiminta tee muuta kuin jakaa kansaa. Toki alkuperäinen syy on ihan harjoitetussa politiikassa.

Onhan noista partioista esimerkkejä muuallakin.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/...

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kuinkakohan olisi käynyt ,jos joku suomalainen miesryhmä olisi käyttänyt maahanmuuttajatyttöä hyväkseen? Luuletteko ihan aikuisten oikeasti, että poliisi olisi saanut tutkia asiaa rauhassa? Minä luulen, että siinä olisi joku odinryhmä heiltä listinyt kaikki ukot yksi kerrallaan ja lopuksi tytönkin vielä.
Siinä ei olisi poliiseilla tehnyt enää mitään.
Jos meillä on oma kulttuurimme hoidella asioita niin on maahanmuuttajillakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Leenalla luistaa taas isosti.

Lapsiin ja nuoriin kohdistuvista seksuaalirikoksista suurimmassa osassa syyllisiä ovat suomalaismiehet. Tekojen kohteista (uhreista) suurin osa on niin ikään ollut suomalaisia.

Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö sekä tekijöissä ja uhreissa olisi ollut myös maahanmuuttajia ja maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Meillä on oma kulttuurimme hoitaa asioita. Sitä kutsutaan viranomaistoiminnaksi. Ja se sama toimintakulttuuri on myös maahanmuuttajien käytössä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Viranomaisten kyvyttömyys johtaa kansalaisten tekoihin. Tässä yhteydessä myös ylilyönteihin. Ei kovin harvinaista tuo.
Aamulla kuuntelin lenkillä SVT n uutisia. Haastattelivat Meksikon rajalla partioivia siviilejä, puolustavat omaa Texasin rajaansa rikollisilta ja ovat kuulemma myös aseistautuneita.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Johtaa"?
Laittomuuteen tarttuminen ja raakaan väkivaltaan , jopa surmaamiseen kiihottaminen, ei "johdu" yhtään mistään muusta kuin halusta laittomuuteen ja väkivaltaan jonkin oman motiivin vuoksi, joka voi olla ihan pelkkä viehtymys ihmisten hakkaamiseen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#46

Pidän tuota liian suurena yksinkertaistuksena.
On läpi historian nähty lain ottamista omiin käsiin, kun on ollut riittävän isolla porukalla riittävän vahva tunne, ettei virkavallan voimaan voi enää luottaa.
Tuon tietysti voi myös ilmaista "halusta laittomuuteen", mutten itse ajattele sitä noin.

Uskon että turhautuminen virkavallan tehottomuuteen on yksi syy näiden ryhmien syntyyn...ei missään nimessä ainut, mutta yksi syy.
Hyvinkin voi olla lisänä henkilökohtaista tendenssiä ratkoa ongelmia väkivallalla...varmasti sekin on yksi syy.

Pelkkä viehtymys ihmisten hakkaamiseen on todennäköisesti aika minimaalinen syy, muttei välttämättä poissuljettu kaikilta osallistujilta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Kylläpä onkin suomalaisilla nyt lasten ja lastenlastenkin puolesta turvallinen olo! ( Poliisikin varmaan pian kiittää julkisesti kansalaiskaartilaisia?!)
- USA:ssa on myös muuten mm. innokkaita, vapaaehtoisia "naapurustotarkkailijoita", joista eräs silloin aikanaan ampui, poliisinkin kielloista huolimatta, huppupäisen, kioskilla asioineen, nuoren mustaihoisen pojan, kun poika ei totellut herra naapurustotarkkilijan
pysähtymiskäskytystä...?! (Mitä kurittomuutta ja ottelemattomuuta!)
- Ehkä pian vaativat Suomessakin oikeutta aseistautumiseen?

Suomessa "naapurustotarkkailijoita" nimitellään inhottavasti kyyliksi?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kuinkas nyt Teuvo Lomanin käy, häntä kun syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuleeko ihan linnakeikka ja mahtaako töitä vielä tämän jälkeen löytyä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Toivottavasti sitten kun saadaan muualta euroopasta tutut sharia "partiot" kaduille niin sama sakki nostaa metelin siitäkin.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Tämä toiminta kertoo yksinkertaisesti siitä, että viranomaisten toimenpiteisiin (poliisi ja oikeuslaitos) ei enää uskota.

Olen itsekkin menettänyt luottamukseni poliisin toimiin. Oikeuslaitos alkaa olla tuomioidensa kanssa puhdas vitsi. Juuri luin tuskastuneen äidin kirjoituksen, jossa 27v. poika murhattiin ja tekijä istui 5 vuotta 4 kk. 5 vuotta ei ole minkäänlainen rangaistus toisten elämän pilaamisesta.

Tässä mielessä kannatan yhdysvaltalaisia tuomioita. Siellä pedofiilit ja murhaajat istuvat riittävän pitkään ja heidät pidetään poissa kaduilta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

USA:ssa täysiä vankiloita riittää!
- Valtiollisia ja ja yksityisiä "kilpailutettuja."

Vankien suuri enemmistö mustia.

- Rikollisuus vain ei ole juuri vähentynyt...?!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Murhattiin? Vaiko tapettiin?

Mutta, Marko. Kumpaan et siis luota, poliisiin vaiko oikeuslaitokseen?

Suomalainen oikeusjärjestelmä on poikkeuksellisen tehokas. Rikoksen uusijoiden lukumäärä on pienempi kuin USAssa, jossa rikoksista istutaan paljon pidempään. Eikö sinun logiikallasi rikosten uusimismahdollisuuden pitäisi vähentyä, kun rikolliset pidetään pois kaduilta pidemmän aikaa?

Suomessa rikosten uusintaprosentti kolmen vuoden seuranta-ajalla on noin 36, USAssa noin 67.

Lähteet Rikosseuraamusvirasto, Saara Huhtasaaren blogi

https://www.rikosseuraamus.fi/fi/index/ajankohtais...

https://saarahuhtasaari.vuodatus.net/lue/2015/08/r...

Huhtasaaren blogin suosittelen lukemaan ajatuksella. Rikollisuuden määrään sinun haluamasi keinot eivät vaikuta.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Kansallismielisen oikeiston tekopyhyys tulee näissä omankädenoikeusjutuissa hienosti esille. Jos maahanmuuttajat perustaisivat oman katujengin tarkoituksenaan etsiä suomalaisia rikollisia ja pahoinpidellä niitä, niin voi sitä meteliä mikä siitä syntyisi kansallismielisten keskuudessa. Ja onkohan kansallismielisten mielestä antifalaisilla oikeus perustaa omia vastaavanlaisia omankädenoikeutta jakavia jengejä?

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Oulun tapaukset tulivat julki juuri kansalaisten omalla toiminnalla.
Poliisille tehtiin rikosilmoitus, annettiin epäillyn nimi ja tiedot mutta poliisi ei kyennyt/ halunnut tehdä työtään.

Uhrin isä sitten houkutteli netissä tyttörenään esiintyen epäillyn Tuira Lidliin, soitti poliisille että epäilty olisi noudettavissa. Poliisi ei edelleenkään halunnut tehdä työtä mutta oli hetkessä paikalla kun isä otti itse epäillyn kiinni ja soitti taas poliisille. Poliisi tosin tuli paikalle syyttämään isää vapaudenriistosta pitkin hampain suostui ottamaan raiskauksesta epäillyn kiinni.

Isä otti yhteyttä oululaiseen mediamies Junes Lokkaan, joka julkisti tapahtumat ja siitä alkoi lumipallo pyöriä.

Oman käden oikeus ei ole hyvä juttu ja se on merkki yhteiskunnan rappiosta mutta se ei tarkoita, ettei oman käden oikeudelle ole tarvetta.

Poliisin ja oikeuslaitoksen on syytä katsoa peiliin. Katupartiot syntyvät siksi, että niille on tarvetta.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/02/poste-re...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luottamus poliisiin siis menee kun yksittäisen henkilön epäilys toista henkilöä vastaan ei ihan sellaisenaan riitä poliisille eikä se lähde kostamaan e.m. henkilön puolesta. Ja sen pitäisi vielä oikeuttaa omankäden oikeus.

Onneksi poliisi edes näissä asioissa tutkii hieman harkitummin ja tiedottaa vähemmän kuin epäilee. Vaikka tosin poliisijohtajat, aarniot ja kumppanit ovatkin "syöneet" luottamusta k.o. instituutioon.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Sitähän kait sanotaan kansalaistottelemattomuudeksi. Sille on presidenttimmekin hyväksyntä olemassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkäpä Lauren selvittelee itselleen mitä on toisaalta kansalaistottelemattomuus ja mitä toisaalta omankädenoikeus ja sen varjolla kostaminen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

On eri asia olla tottelematon suojellessaan ihmistä , joka on hengenvaarassa,
kuin olla olevinaan vain " kansalaistottelematon " uhatessaan ihmisiä väkivallalla ja jopa tappamisella.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Siksi, että niille on tarvetta"?
Epäilemättä.
Mutta se tarve ei ole kenenkään turvallisuus vaan ihan muu.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Metsästykseen liittyvän terminologian ja kuvien käyttö on vastuutonta. Samoin kaikki vihjailu fyysisen väkivallan suuntaan. Olisi hyvä pitäytyä siististi poliisin suosituksissa ja otaa vain yhteyttä poliisiin silloin, kun on paikallistavinaan lasten vaanijoita netissä.

Briteissä on muuten vähän vastaavaa toimintaa. Sitä ovat järjestäneet sikhit, jotka ovat tunnetusti varsin maltillista poukkaa (mutta kyllästyneet poliisin saamattomuuteen ja toimettomuuteen). Sikhitytöt ovat olleet groomig-jengien merkittävä kohderyhmä. Näköjään tuon videoilla esiintyvän ryhmän taktiikka on järjestää tapaaminen epäillyn rikollisen kanssa, ja sitten kutsua poliisit paikalle hoitamaan homma loppuun. Näköjään kovistelevat epäiltyjä verbaalisesti aika lailla (en tiedä missä sallitun rajat menevät briteissä), kai tarkoituksena puristaa heiltä riittävä tunnustus videolle poliisin myöhempää käyttöä varten. (https://www.youtube.com/channel/UCNT-4mdFS2KgnqsYQ...)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Suomessa ei näitä sikhejä taida olla, odinisteja kylläkin.

Jos pitäisi valita sikhien ja odinien väliltä, niin sikhit tuntuu kyllä paremmalta valinnalta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Sikhit taitavat olla mallikansalaisten maineessa vähän kaikkialla. Tuo videoiden kuvaama on rajuinta toimintaa, mitä olen heiltä nähnyt. Kastettujen sikhien (aika pieni osa sikheistä) rooliin kuuluu jonkinlainen heikkojen ehdoton puolustaminen tilanteessa kuin tilanteessa. Ovat perinteiltään soturikansaa, mutta tyypillisesti hyvin rauhanomaisia arkielämässään ja hyvin lojaaleja valtiovallalle. Heillä on myös vuosisataiset kokemukset yhteiselosta muslimien kanssa, koska ovat eläneet Intian niemimaalla vierekkäin jo kauan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Venäjällä oli 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa pogromeja, eli juutalaisten vainoja. Ennen juutalaiskyliin hyökkäämistä mielialaa lietsottiin syyttämällä juutalaisia lastenraiskaajiksi ja kaivojen myrkyttäjiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Etnisten ja muiden vähemmistöjen vainon mielikuvasto on valitettavan sama joka kerta.
Jopa kommunisteja ja "sosialismissa" puolestaan kansanvihollisia on syytetty täsmälleen samoista asioista täsmälleen samoin sanoin.
Hälytyskellojen pitää soida yhteiskunnassa viimeistään silloin, kun tuohon vainoon liitetään hyveellisyyden sävyä ja sitä aletaan "ymmärtää".
Vaikka asialla olisi kuinka pieni ryhmä kuinka ressukoita kuinka kännissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hälytyskellojen pitää soida yhteiskunnassa viimeistään silloin, kun tuohon vainoon liitetään hyveellisyyden sävyä ja sitä aletaan "ymmärtää"."

Niin pitäisi soida, mutta mitään ei kuulu. Nyt pitäisi olla käynnissä jo täysi hälytys, mutta hiljaista on.

"Vaikka asialla olisi kuinka pieni ryhmä kuinka ressukoita kuinka kännissä."

Sehän tässä suvaitsevaisuudessa on sisäänrakennettuna ongelmana, että niitä känniörvelöitäkin yritetään ymmärtää. Kuunnellaan heidän sanomaansa ja mielipiteitään.

Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa siihen että ihan raittiitkin tarttuu pulloon ja alkaa örveltämään, ihan vain siksi että haluavat ymmärtää kännääjiä.

Näin on tapahtunut suvakeille monta kertaa, sitä tapahtuu parastaikaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Anteeksi nyt, mutta en voinut olla nauramatta.
Tottahan tuo on , ainakin osittain, ja aika koomista .
Mutta pelkällä ymmärtämisellä voi olla hyvin traagiset seuraukset ja nauru tarttua kurkkuun.
Ressukat voivat saada hirveitä aikaan , olivat kuinka kännissä hyvänsä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Anteeksi nyt, mutta en voinut olla nauramatta."

:) Reaktiosi osoittaa että olet ymmärtänyt viestini, ainakin osittain.

Joo, ja kyllä olet siinäkin oikeassa että liialla suvaitsevaisuudella ja liialla yrittämisellä ymmärtää, vaikka ei oikeasti ymmättä, voi olla karmeita seuraumuksia. Tällaista persujen ymmärtämisen yrittämistä on jo nyt aivan liikaa nähtävissä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #84

Juuri näin ymmärsin ja nauroin vain itselleni.

Mutta vakavasti puhuen :
Ymmärrys tuollaista kohtaan on itseasiassa vähän kuin sääli: yläpuolelle asettumista.
" Antaa nyt ressukoitten touhuta , kun se saa heidät tuntemaan itsensä tärkeiksi".

Eihän ihmisiin noin saisi suhtautua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ne poliitikot joita näitä naamareihin piiloutuvia syrjäytyneitä ihmispoloja ovat kiihottaneet, saavat ottaa vastuuta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Pahimpia kiihottajia olette te ja teidän politiikot. Koko teidän agenda on perustunut siihen, että vieraat ovat parempia kuin omat ja vieraat ovat hierarkiassa korkeammalla kuin omat. Kaikki tämä on vain teidän harjoittaman agendan syy seuraus ilmiö.

On aika typerää toimintaa naamarihepuilta, mutta vielä typerämpää olisi asettua teidän puolelle, jota niin kovasti haluatte. Noup, teille ja noille naamariheeboille viestini on, painukaa wattuun.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Saisivat, mutta eihän ne ota. Ohukaisella ja Paksukaisella on muut asiat mielessä. Ohukaisella puheen kääntäminen maahanmuuttoon oli sitten kyse naisten oikeuksista tai taloudesta tai mistä tahansa, Paksukaisella oman lompakin paksuus ja hyvät välit suuren ja mahtavan Lavrovin kanssa. Kyllä ne niin muikeina taas hymyili päivän lehdessä. Oikein oksetti.

Onneksi persujen sinisiiven nimellisellä johtajalla on sentään tärkeämmät asiat mielessä, kuten entisen mäkihyppääjän hautajaiset.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vastuun vaatiminen poliitikoilta on mielestäni hankalaa ja kyseenalaista. Jos vaikka joku poliitikko tuo esiin yksityistetyssä vanhustenhoidossa olevia ongelmia, ja joku siitä kiihottuu ja alkaa uhkailla yksityisten vanhainkotien johtajia, niin pitäisikö tuota poliitikkoa vaatia siitä vastuuseen? Jos, niin kuka poliitikko enää uskaltaisi tuoda mitään ongelmia esiin? Jolloin taas koko politiikan olemassaolosta jäisi käytännössä merkityksettömäksi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Hyvä vertailu. Nykyään joutuu joskus ihmettelemään, kumpi on tuomittavampaa, rikokset vai rikosten vastustaminen. Tai joissain tapauksissa, tehty rikos vai tehdyn rikoksen suututtamana tehty pienempi rikos.

Odinilaisten selvä väkivallalla uhkailu on tietenkin tuomittavaa, vaikka lastenraiskaajien kiinni saamisessa avustaminen onkin hyvä tavoite. Tosin odinilaiset sanoivat kaiken huipuksi, etteivät edes kutsuisi poliisia paikalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #96

Meillä on ollut ilmaus tulipalon väärin sammuttamisesta. Se onkin hyvin kuvaava sillä tulipalon voi sammuttaa hyvinkin väärin. Sehän tarkoittaa, että sammuttamisella aiheutetaan enemmän tuhoa kuin tulipalo olisi konsaan aiheuttanut itsessään. Siitä on kyse myös tässä muinaisen germaanisen sodan, tappamisen et cetera jumalaan kiinnittyneiden "sankaraiden" uhossa jos se pääsee konkretisoitumaan. Jos heitä edes palon sammuttaminen edes kiinnostaa, öyhöttäminen, uhoaminen ja väkivalta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #99

Kai huomasit, että puhuit tuosta toisesta mainitsemastani rikosongelmasta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Poliisi on aloittanut esiselvityksen Soldiers of Odinin julkaisemasta uhkailuvideosta.

”Esiselvitys kartoittaa, onko henkilöitä syytä epäillä rikoksesta. Mahdollisia nimikkeitä jutussa ovat esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan tai yllyttäminen rikokseen”, kertoo Iltalehti.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c1f0581-9ee2-4...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Amatöörille tulee mieleen myös laiton uhkaus. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan kärsii vähän siitä, että uhkaus koski selvästi myös kantasuomalaisia lasten vaanijoita, ja rajoittui selväst juuri lasten vaanijoihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tavallaan odineiden touhu on jotenkin sympatiaa herättävää, mutta se on kuitenkin luonteeltaan asioiden sotkemista poliisin työn lisäämistä ja hankaloittamista.

Mutta kyllä näin innokkaille yhteiskunnan suojelijoille ja sankareiksi haluaville pitäisi järjestää jotain toimintaa josta olisi myös hyötyä, tietenkin poliisin ohjauksessa ja valvonnassa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #115

Kepakot kotiin, naamiot pois, vähemmän möreää ääntä ja marssia, yksi tiedottaja riittää, yhteys poliisiin heti kun joku epäilty lasten jahtaaja on paikallistettu. Aika paljon korjattavaa asenteessa. Rikosten paljastamisen tavoite tietenkin hyvä. Kuka tahansa voi tehdä yksityistä paikantamistyötä, jos epäilee poliisin resurssien tai innon puutetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset