Miksu Mäenpää-Louekoski

Gender-ideologia korruptoituneen totalitarismin tunnusmerkkinä

  • Kappaleen orbanistis-genderistinen "lentorata"
    Kappaleen orbanistis-genderistinen "lentorata"
  • Kappaleen luonnollisen järjestyksen mukainen lentorata
    Kappaleen luonnollisen järjestyksen mukainen lentorata

Luonnollisen järjestyksen ja ihmisarvon vastainen gender-ideologia (genderismi) nostaa päätään lähellä ja kaukana. Kyse on eräästä ajassamme havaittavasta huolestuttavasta tunnusmerkistä, joka kytkeytyy juuri sellaiseen, mistä me eurooppalaiset kuvittelimme vielä vähän aikaa sitten vapautuneemme. Totalitarismi, tuo käsite, jonka taakse kätkeytyy suunnaton määrä inhimillistä kärsimystä ja kuolemaa, on jälleen kerran noussut monien Euroopan ja sen lähialueiden maiden hallintojen toimia ihmettelevien huulille. Unkarissa, Puolassa ja rajanaapurissamme Venäjällä hallitaan totalitarismin ottein. Normaaleja kansalaisvapauksia ei näissä maissa enää tunneta. Sortovalta on ottanut erääksi välineekseen gender-ideologian, millä halutaan levittää alistamisen ja syrjinnän ilmapiiriä ja samalla herättää toisinajattelun vaientavaa pelkoa.

Oikeistoradikaalien poliittisten voimien nousu asemiin, mistä sanan- ja mielipiteen vapautta rajoitetaan ja toisinajattelijoita vainotaan, on karu realiteetti, joka on muuttanut maailmanpolitiikan näyttämöä. Näin ei pitänyt käydä mutta juuri näin kävi. Vuosikymmenten myönteinen kehityskulku ihmisoikeuksien saralla on kohdannut uhkan, joka on otettava täydestä todesta. Hyökkäyksiä naisten oikeuksia vastaan on käynnissä monella suunnalla, myös Suomessa, ja sama koskee lukuisten vähemmistöjen asemaa. Se, että Euroopan Unionin maita on valunut tällaiseen tilaan, on suuri häpeän aihe, mistä mielellään vaiettaisiin. Näin ei tule toimia.

Unkarin hallintoa voi syystä luonnehtia esimerkiksi totalitaristisesta loiseläjästä, joka mielellään kyllä ottaa kaiken rahallisen avun, mitä EU:sta irtoaa mutta kaikki liikenevä päätyy korruptoituneen hallinnon ja sitä tukevien lähipiirien taskuihin. Viktor Orbán, Unkarin pääministeri, on keskeinen henkilö eurooppalaisen oikeistoradikalismin kentässä ja pyrkii jatkuvasti etsimään liittolaisia, joita yhdistävät samat arvot. Orbán on ylpeä piikkilanka-aidoistaan, joiden voidaan katsoa symboloivan laajemminkin hänen arvomaailmaansa.

Ihmisiä erottavia ja lokeroivia raja-aitoja Orbánilla riittää. Orbán vannoo gender-ideologian (genderismin) nimiin ja niin tekevät liittolaisetkin, kuten Venäjän, Puolan ja Italian hallinnot. Kuten edellä on todettu, on gender-ideologia oivallinen väline hallintoa tukevan kansanosan näennäiseksi yhdistämiseksi synteettiseksi massaksi, joka palvelee tosiasiassa yhtä ja vain yhtä tarkoitusta, nimittäin tukee sokeasti korruptoitunutta hallintoa ja elää siinä toivossa, että johtajansa käskyn mukaisesti muita potkien saisi osan leivänmuruista.

Miessukupuolen ylivalta ja -voimaisuus; naisten määritteleminen pitkään hameeseen puetuiksi leijaileviksi kodin hengettäriksi; naisen arvon mittaaminen synnytettyjen lasten määrällä; naisten seksuaalioikeuksien kieltäminen; sukupuolen biologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen moninaisuuden typistäminen luonnollisen järjestyksen vastaiseen, keinotekoiseen ja miessukupuolen hallitsemaan kaksinapaisuuteen; miesvaltaisen uskonnollisen järjestelmän instituutioihin lähtemättömästi kuuluvan vanhempi mies hallitsee nuorempaa (lue: pahimmillaan alaikäistä)-kasvatusasetelman ylistäminen ja sen aiheuttamien traumojen peittely; jne.

Mitä nämä edellä mainitut muutamat arvoesimerkit edustavat?

Ne edustavat gender-ideologiaa, genderismiä, jolla on omat fanaattiset kannattajajoukot myös Suomessa.

Genderismin lonkerot ulottuvat puolueisiin, kuten Kristillisdemokraatteihin, Perusuomalaisiin ja Sinisiinkin, joiden genderismin ykköspropagandisti on ulkoministeri Timo Soini. Taustajoukoissa toimivat merkittävää uskonnollista valtaa omaavat hahmot kannattajineen ja yhdistyksineen.

Genderistit, gender-ideologian kannattajat, ylistävät yhteen ääneen Unkarin pääministeri Orbánin toimia. Myös USA:n presidentti Trump saa genderistisistä sortotoimistaan ylistyksen.

Gender-ideologian verkostoissa Putinin Venäjä ja Trumpin USA ovat varsinaisia suurvaltoja.

Lopullisena tavoitteena on luoda totalitaristinen gender-ideologian ihmemaa, missä toisinajattelulle ei ole sijaa ja luonnollisen järjestyksen mukainen ihmiselämän moninaisuus on kielletty.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itseäni huvittaa aina AA-väen uhriutuminen. Jos muut eivät ole samaa mieltä heidän kanssaan, kyse on sortamisesta. AA-väen sananvapautta rajoitetaan jatkuvasti, vaikka verkko on täynnä heidän kirjoituksiaan. Niitähän suvaitaan jopa täällä Usarissa.

Jos asetelma olisi toisinpäin, Seta tai muut sateenkaarilaiset tuskin saisivat esiintyä julkisuudessa, sillä kysehän on pohjimmiltaan jumalanpilkasta tai jostakin vastaavasta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Jep, totalitarismia tavoittelevat hyödyntävät kansalaisvapauksia, joita normaalissa demokratiassa on tarjolla. Valtaan päästessään lopettavat sitten muiden vapaudet...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, tuli miäleen "valtaan päästessään lopettavat muiden vapaudet" ja eikös tuo Friidu ole sateenkaari perheen muksu?. Siis kaikenlaista Fobiaa sitä on ja ei kannata kauheasti pitää meteliä, kun oma pesäkin näyttäisi olevan aika rupinen.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/piispa-jar...

Mitä tulee Unkariin ja koko EU asioihin, niin asiantuntijoiden mielestä "sinipuna" vallan aika on ehkä ohi ja tulevat EU vaalit sen sitten kertoo.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #5

"Mitä tulee Unkariin ja koko EU asioihin, niin asiantuntijoiden mielestä "sinipuna" vallan aika on ehkä ohi ja tulevat EU vaalit sen sitten kertoo."

Mikäli tuolla 'sinipunan' sinisellä viitataan EPP:hen, niin totalitaristisen gender-ideologian lonkerot ulottuu sinnekin. Orbanin puolue kuuluu EPP:hen ja Agenda Europe on ujuttanut genderismiä levittäviä asiamiehiä samaan puljuun.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #5

#5. No tuo on kyllä harmillinen juttu. Tuskinpa likimainkaan kaikki kristilliset kirjat julistavat pelkkää synnin ja rappion kauhistusta, Jumalan vihaa, aitoavioliittolaisuutta ja tuomiopäivää. Joukossa on varmasti elämänmyönteisiä teoksia, myös sellaisia, jotka puolustavat muun muassa HLBT-ihmisten oikeuksia. Kirjamessut olisivat tässä mielessä erinomainen tilaisuus tuoda esille avarakatseista ajattelua, jota joissakin uskovaispiireissä kipeästi kaivattaisiin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #5

Ettäkö oikeen "miäleen" tulla tupsahti..

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Tarkoitiko tuolla Friidulla minua? Minä olen kyllä heteroperheen lapsi. Totta on, että omaisiini kuuluu myös sateenkaariväkeä, mutta puolustin homojen oikeuksia jo ennenkuin nämä tulivat kaapista ulos.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #30

#30. Hän tarkoittaa varmaankin Helsingin kirjamessujen uutta ohjelmajohtajaa Ronja Salmea (josta löytyy tietoja googlettamalla).

Ilkka Huotari

"Syytä vastapuolta siitä, mitä itse teet" ... vanha hyväksi havaittu propagandistien keino.

Kun todellisuus on sitä, että tiedevastaisesta sukupuolten moninaisuuden ideologiasta on tehty normaalia viranomaiskieltä ja se on koulujen opetusohjelmissakin. Mitä parhaimmassa paikassa nuorten aivopesuun, siis.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tieteellinen tutkimus puhuu nimenomaan kaksinapaista ja miessukupuolen hallitsevaan asemaan nostavaa gender-ideologiaa (genderismiä) vastaan.

Ilkka Huotari

Näin saattaa olla, jos puhutaan sukupuoli-identiteetistä.

Mutta kaikissa virallisissa dokumenteissa puhutaan sukupuolesta (eikä -identiteetistä). Siis esim. opetussuunnitelmassa.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #14

Sukupuolesta puhutaan virallisissa dokumenteissa, koska Suomen laki tuntee vain sukupuolen, ei identiteettiä erillisenä. Ja tämä sukupuoli on se, minkä voi erillisen lain mukaan korjata, eli se ei ole sidottu kromosomeihin eikä ulkoisiin sukuelimiin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #32

Laki tuntee siis juridisen sukupuolen, joka yksilölle arvataan syntymän jälkeen anatomisten rakenteiden perusteella. Ihmisen itsensä kannalta olennaista on kuitenkin juridisen sukupuolen yhteensopiminen hänen sukupuoli-identiteettinsä kanssa. Useimmiten kaikki nämä natsaavat, joskus taas ei, ja jälkimmäisessä tapauksessa yhteensovittamisen tarve muodostuu identiteetin ja juridisen sukupuolen välille.

Juha Manninen

Kuka rajoittaa sanan- ja mielipiteen vapautta ja vainoaa toisinajattelijoita?

Kuka ajaa miessukupuolen ylivaltaa ja -voimaisuutta?

Miksi Orbánin pitäisi päästää siirtolaisia maahansa vapaasti?
Siitä on seurannut ongelmia muuallakin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mitä tapahtuu esim. Venäjällä tai Unkarissa?

Gender-ideologian levittäjät Suomessa ovat valittaneet sanan- ja mielipiteenvapauden rajoittamista akateemisessa maailmassa mutta esim. Unkarissa kokonainen yliopisto on pakotettu lopettamaan toimintansa.

Jukka Ryhänen

Arvoisa blogisti, on hyvä pitää mielessä mistä ihmisoikeuksien julistuksessa oli kysymys:

Sotien jälkeisen ajan tilanteesta noin 70 vuotta sitten. Ei mistään punavihreästä päänsärystä.

Ei homoseksuaalien eikä sateenkaariväen asioista, ei sinne päinkään !

Vaan aivan muusta. Aasin siltoja ei pysty rakentamaan vaikka kuinka yrittäisi.

Jukka Ryhänen

Hei,

Julistuksen aiheuttivat sodan kauheudet ja raakuudet. Haluttiin lisäksi edistää ystävällisiä suhteita kansojen välillä. Sukupuolten tasa-arvo mainitaan yhtenä sanana monien muiden sanojen joukossa mutta missään kohdin ei homoseksuaalisuutta. Olemmeko samaa mieltä?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #18

#18. Kyllä se vain sisältyy noihin 2 artiklan sanoihin "tai muuhun tekijään".

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #19

Siihen voi jonkun mielestä sisältyä vaikka joulupukki. Sanaa "homoseksuaalisuus", "seksuaalivähemmistöt" tms. sieltä ei löydy.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #24

#24. No mitäs noihin sanoihin voisi Ryhäsen mielestä sisältyä?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #18

Julistus loi perustan, mistä on sittemmin poikinut lukuisia muita kansainvälisiä ihmisoikeuksia koskevia sopimuksia. Tämän lisäksi tulevat myös kansalliset lait.

Muuten, mitä kommentoija Ryhänen ajaa takaa?

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #20

Pahoittelen vastausta viiveellä, en ole ollut linjoilla. En aja tässä sen kummempaa takaa kuin pohdintaa siitä miksi ihmisoikeusjulistus nimenomaisesti vaikenee sukupuolisesta suuntautuneisuudesta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #37

#37. Jotain nuo sanat “tai muuhun tekijään” kuitenkin tarkoittavat, kun ne kerran on tekstiin laitettu. Mitähän niihin voisi Ryhäsen mielestä sisältyä?

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #38

H.V. P.F,

Uskoisin että tuohonkin aikaan hyvin tunnistettiin homoseksuaalien ja lesbojen (ehkä silloin ei puhuttu muista käsitteistä?) asia mutta kuitenkin nimenomaan niitä ei haluttu mainita.

Kysynkin sinulta hyvä Petri, miksi luulet että niistä vaiettiin?

Onhan selvää että julistuksessa on otettu nimenomainen kanta nimenomaan vaikenemalla. En halua vastata puolestasi mutta luuletko että esimerkiksi se että kyseinen suuntautuneisuus oli kai aika yleisesti rangaistavaa silloin, olisi ollut syy?

Toisaalta jos niin oli ja kun nykyään kuitenkin julistusta pidetään pohjana homo-oikeuksille, niin eikö ole hiukan arveluttavaa perustaa mitään sellaiselle jossa hävettiin homojen asiaa?

Tarkoitan tällä sitä etä jos julistajat häpesivät homoja niin miten homot voivat häpeän takana toimia?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #44

"2. artikla.

Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta."

Asiassa pitää nähdä laajempi konteksti: Julistuksen yleinen sanoma on kaikkien erilaatuisten ihmisten oikeuksien tunnustaminen, pois lukien toisiin vahingollisesti vaikuttavat ryhmäominaisuudet. Näin ollen esimerkiksi suojan saa oikeus uskonnon harjoittamiseen ja uskomiseen, mutta ei oikeus vainoamiseen uskonkappaleiden suomalla perusteella.

Homoseksuaalisuus oli tuolloin rikos keskeisimmissä sopijamaissa, mikä selittää sen mainitsemisen puuttumisen; ilmeisesti katsottiin sen olevan vahigollinen asia ympäristölle. Transsukupuolisuus taas oli enimmäkseen tuntematon asia muille kuin alan asiantuntijoille ja asianosaisille.

Nyt, kun ymmärrys näistä asioista on lisääntynyt, tekstiä tulkitaan tuon ymmärryksen pohjalta. Esimerkiksi sana "rotu" tulkitaan nykyään etnisenä ryhmänä. "Muihin tekijöihin" on sivistysvaltioissa sisällytetty seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Tätä asiaa korostamaan on laadittu tarkentavia kansainvälisiä sopimuksia ja julistuksia. Suomessa perustuslaki ilmaisee yleisen periaatteen. Yhdenvertaisuuslaki kieltää tarkemmin syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen ja tasa-arvolaki sukupuoli-identiteetin perusteella.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #44

#44. Julistuksessa ei mainittu seksuaalista suuntautumista, koska homoseksuaalisuus oli tuolloin laitonta ja “häpeällistä”, kuten sanot. Nykyään ei ole – paljolti myös kiitos tuon ihmisoikeuksien julistuksen.

Julistuksen laatijat olivat kaukaa viisaita laittaessaan 2 artiklaan mukaan sanat “tai muuhun tekijään”, jotka voivat sisältää monenlaisia asioita, muun muassa seksuaalisen suuntautumisen.

Vai tarkoitatko tosiaan, että ihmisiä tulisi edelleen voida syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella siitä syystä, että ihmisoikeuksien julistuksessa sitä ei suoraan mainita, koska julistuksen laatimisen aikaan homoseksuaalisuus oli laitonta tai “häpeällistä”?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #37

Tuohon aikaan ei hahmotettu kaikkea sitä vähemmistöjen sortoa, mitä paraikaa tapahtui. Tämä tiedostaen listassa on viisaasti kohta, johon on mahdollista liittää niitä, jotka myöhemmin oivalletaan suojan tarpeessa oleviksi. Varmasti siihen tullaan vielä laskemaan muitakin, joita ei tällä hetkellä vielä ole otettu mukaan.

Tähän viittasin vertauksessani USA:n perustuslakiin, jossa sen turvaan on liitetty aikojen saatossa monia, joita ei siellä alun perin ollut.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #39

Hyvä Anukatariina,

Kyllä, ymmärrän toki pointtisi. Oikeudellisesti ongelma on mielestäni se että jotain lisätään ja laajennetaan, jos oikeuksista puhutaan.

Kun oikea ja väärä (tai oikea ja vasen) ovat aika ehdottomia käsitteitä.

Toki jos niillä ei ole väliä ja muutetaan sen mukaan kuin tuuli muuttuu niin sitten tilanne on eri.

Kompassikin näyttää vain yhden suunnan. On vain pohjoinen, etelä, itä, länsi, ja ne väliin jäävät suunnat. Mutta ne ovat aina samassa paikassa.

En halua siis mitenkään tietoisesti lytätä tai haukkua homoja enkä lesboja enkä muita mitä niihin oikeuksiin ja ihmisiin kuuluu.

Kunhan otan nämä fundamentit esille.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #45

Kompassi näyttää mitä näyttää, mutta jos osoittautuu, että laiva on menossa väärään suuntaan virheellisen tulkinnan perusteella, on kurssia syytä korjata, kun asia huomataan.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #45

#45. “Kun oikea ja väärä (tai oikea ja vasen) ovat aika ehdottomia käsitteitä.”

Tarkoitatko siis, että homoseksuaalisuus on “ehdottomasti” väärin ja heteroseksuaalisuus “ehdottomasti” oikein? Sen vuoksi et siis itse “lyttää” etkä “hauku” homoja, vaan kerrot vain “ehdottoman totuuden”?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #45

Kompassi onkin hyvä symboloimaan oikeaa ja väärää: samoin kuin käsityksemme oikeasta ja väärästä monissa asioissa muuttuu ajan myötä, kompassin osoittama magneettinen pohjoisnapa vaeltaa tällä hetkellä kovaa vauhtia kohti Siperiaa ja mineraaleihin tallentuneista magneettikentistä tiedämme jopa koko maan magneettikentän napaisuuden vaihtuneen lukuisia kertoja, ja on spekuloitu tällaisen napaisuuden vaihtumisen olevan lähellä. Lisäksi magneettikentän voimakkuudessa on paljon paikallista vaihtelua, kuten käsityksissämme oikeasta ja väärästä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #45

Soini, Niikko ja Räsänen: MIES on MIES ja nainen on nainen-ja piste!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #37

Unohtui ne yhdysvaltojen perustuslaistakin orjuus, eli ei mitään merkitystä.

Yhdenvertaisuuslaissa mainitaan hyvin selvästi että tässä ei ole mitään epäselvää, kuitenkin kun on se sivistyksen taso korkeampi kuin aiemmin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

...eikä USA:n perustulaki takaa kansalaisoikeuksia natiiveille, mitä nekin oikein luulevat vaativansa...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Jos naiset pitää kotona lisääntymässä ja/tai muuten kurissa, niin populaatio hyvin todennäköisesti joko kasvaa tai ainakin pysyy samana ja kulttuuri pysyy elossa. Jos taas naiset pakotetaan töihin ja heidän päät sekoitetaan intersektionalismilla, niin populaatio vähenee ja kulttuuri kuolee.

Tuosta voidaan päätellä kumpi tulevaisuudessa tulee olemaan vallitseva. Tulevaisuus ei siis näytä kovinkaan valoisalta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Jos taas naiset pakotetaan töihin ja heidän päät sekoitetaan intersektionalismilla, niin populaatio vähenee ja kulttuuri kuolee."

Ihanko tosissasi väität, että nykyaikana naiset pakotetaan töihin tai että naisten tulisi pysyä kotona ja maha pystyssä, jottei populaatio vähene ja kulttuuri kuole..?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Perheissä ei enää riitä yksi tulonlähde ja parhaimmillaan edes kahdelle saman katon alla asuvalle aikuiselle ei riitä enää yksi tulonlähde. Se pakottaa naiset töihin ja pienentää lisääntymisintoa ja mahdollisuutta.

Ja kyllä naisilla pitäisi olla maha pystyssä, että populaatio kasvaisi. Oletan, että ymmärrät miten lisääntyminen toimii.

Suomalaisten määrä melkeinpä puolittuu joka sukupolvi ja se tietää suomalaisille sukupuuttoa hyvin nopeasti.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005981436.html

Eiköhän suomalaisten tilalle tulee tulevaisuudessa oikeasti lisääntyvä kulttuuri, joka luultavasti näkee suomalaisen tavan hoitaa asioita varoituksena siitä, mitä tapahtuu kun nykyisenlaista politiikkaa harjoitetaan.

Se, että näen tulevaisuuden tuollaisena, ei tarkoita sitä, että haluaisin tuollaisen tulevaisuuden.

Itsehän haluaisin täsmälleen samat oikeudet kaikille. Intersektionaalinen puoli vetää tuossa asiassa överit ja siitä luultavasti tulee yllä mainitun kaltainen lopputulos. Samoin heidän vastapuolensa, joka haluaa pitää naiset kurissa vetää mielestäni överit, mutta he tulevat olemaan voittajia pidemmässä juoksussa, koska heidän määrä lisääntyy.
---
Edit:

Tuosta jäi puuttumaan se kysymys, että millaisena itse näet tulevaisuuden ja onko sinulla jotain toivetta parempaa näkemäsi tulevaisuuden perusteluksi?

Samaa voisi kysyä edellisen viestin tykkääjiltä. Varsinkin Sarin mielipide kiinnostaisi, kun hän on jo huomannut, että esim. #metoo tarkoittaa paluuta 40-luvulle, jolloin naiset eivät olleet kovinkaan vapaita.

http://sarilait.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #13

"Ja kyllä naisilla pitäisi olla maha pystyssä, että populaatio kasvaisi. Oletan, että ymmärrät miten lisääntyminen toimii."

Ymmärrän kyllä miten lisääntyminen toimii, ymmärrän myös sen, että naisten pitää saada itse päättää haluaako lapsia, ihan kuten miestenkin...

Onhan meillä uskonnollisia suuntauksia, joissa tuo sinun ajatusmalli toteuu.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #15

Totta, onhan meillä lestadiolaisia sun muita. Heissä suomalaisuus varmaan säilyy, mutta ei ihan sellaisena kuin mitä nykyinen suomalaisuus on. Heidänkin näkemyksensä ydinperheestä ja varsinkin seksuaalivähemmistöistä on hieman erilainen kuin suomalaisilla yleisesti.

Liberaalimmat suomalaiset tässä kuolemaa tekee.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #21

Suomalaisten sukupuuttoako pelkäät?
Huoli pois.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #27

Emmie sitä pelkää. Mietin vain, että miten Suomi tulee muuttumaan, kun täältä häviää ne, joidenka isoisät antoivat naisille äänioikeuden ensimmäisenä Euroopassa sekä tietenkin muita samanlaisia oikeuksia niin naisille kuin seksuaalivähemmistöille.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

Varsinainen ongelma ei ole ihmisten väheneminen vaan meidän talouden rakenteellinen vika joka on tyhmästi rakennettu ikuisen kasvun varaan.

Kaikki toimii sillä ajatuksella, että tuottavuus, väkiluku, eläkkeenmaksajat, BKT jne. kasvaa. Velkaakin voidaan ottaa mielin määrin kunhan velkaa ei oteta nopeammin mitä tuottavuus kasvaa. Rahaa sijoittaneet ihmiset odottavat ikuisesta kasvusta arvonnousua. Luonnonvarat oletetaan ikuisiksi.

Tietysti siitä sitten tulee vähän mutkia kun tällainen ikuisen kasvun illuusio ei toimikkaan. Rahaa lainanneet ja sijoittaneet ihmiset tajuavat että eivät saa ikinä rahojaan takaisin, eläkkeille ei ole maksajaa, valtion velalle ei ole maksajaa, valtiolla ei ole varaa maksaa palkkoja...

Siitä huolimatta, että 90% työvoimasta välillisesti tai välittömästi viihdyttää vain toisiaan ja yhteiskunta oikein hyvin toimii vaikka kaikki ei töitä tekisikään mutta jännästi menee sekaisin kaikki kun ikuinen kasvu ei toteudu ja rikkaiden rikastuminen estyy.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #17

Eli tiivistettynä julkisella puolella tehdyt virheet kostautuu nyt jälkipolville. Kun julkinen puoli on ulottanut lonkeronsa jokaiseen mahdolliseen paikkaan, pienikin virhe voi vaikuttaa kaikkeen. Suuremmat taas tuhota jopa kansan kokonaisuudessaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #23

Semmoista se on.

Tällä oli oma osansa Länsi-Rooman hajoamisessa näillä oli ikuisen kasvun periaate, että aina vietiin legioona uudelle alueelle, sieltä orjia talouden pyörittämiseen ja legioonalaisten eläkkeet jaettiin maana, sen uuden provinssin alueelta.

Sitten kun olivat valloittaneet suuren osan tunnetusta maailmasta niin siinä sitten vähän alkoi talous yskiä tulevien sukupolvien aikana ja valtakunnan kasassa pitäminen piti hoitaa lapioimalla aika paljon rahaa niille legioonalaisille.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Orbania ja kumppaneita ihailevat genderistit haluavat rajat kiinni, valittavat väestökadosta ja kas kummaa sitten voidaankin heittää naisten oikeudet nurkkaan tunnetulla tavalla.

Mm. sellaista on gender-ideologian ihmemaassa.

Ihmisten on hyvä tietää, mitä nämä gender-ideologian profeetat ja kannattajat ajavat takaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Orbania ja kumppaneita ihailevat genderistit haluavat rajat kiinni, valittavat väestökadosta ja kas kummaa sitten voidaankin heittää naisten oikeudet nurkkaan tunnetulla tavalla."

Mutta et ole varma onko Suomen itä raja kiinni, joka rajoittaa "Ivanovien" vapaata liikkuvuutta ja tavaroiden(businesta). Näyttäisi se teilläkin jokin raja olevan.

Niin, nykynaiset vaahtovat oman ruumiinsa koskemattomuudesta, mutta eivät ole varmoja ehkäiseekö "kondoomi tai pillerit" heidän koskemattomuus / oikeus ongelmansa.

Lehdet kirjoittavat päivittäin Naisista, jotka ovat ahdistuneita ja vaihtavat sukupuoltaan melkein päivittäin (fiiliksen mukaan). Kertoo aika paljon Naisista. Miehillä ei tiettävästi ole tätä ilmiötä näkynyt.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@33. Mieti vähän tätä TV-sarjaa Handmaid's Tales. Minä katson sitä HBO:n sivuilta. Se on järkyttävää, enkä halua sellaista koskaan Suomeen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #42

Kristillisdemokraatteja ja Sinisiä unohtamatta, tosin kaikkihan ne mahtuu tuohon "persulandian" alle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset