Miksu Mäenpää-Louekoski

KD-radikalismia: Nyt maalitetaan jo yksityishenkilöitä!

  • KD-radikalismia: Nyt maalitetaan jo yksityishenkilöitä!

Kristillisdemokraattien eduskuntavaalikampanja käy pahasti ylikierroksilla, vaikka eduskuntavaaleihin on vielä useampi kuukausi aikaa. Puolueen eduskuntavaaliehdokas ja paikallispoliitikko Susanna Koivula nosti viimeisimmässä US Puheenvuoron kirjoituksessaan esiin päivänpolttavia uutisia, joista hänen mielestään ilmenee merkkejä vähintäänkin uskonnonvapauden haastamisesta. Koivulan tarina koskee jälleen kerran homoseksuaalisuutta ja sateenkaariliikettä, joista erityisesti sateenkaariliike (sitä sympatisoivine tahoineen) pyrkii ”asettamaan seksuaalisen suuntautumisen uskonnonvapauden yläpuolelle”. Uhkakuvat ovat selvät ja niihin on saatu tottua sanan-, mielipiteen- ja/tai uskonnonvapautta harjoittavien kristillisdemokraattien ja heidän sympatisoijien päästessä vauhtiin. Ei kannata kuitenkaan erehtyä luulemaan, että nämä ”vapauden” puolestapuhujat olisivat jotenkin erityisen kykeneviä suvaitsemaan vasta-argumentteja. Sanktiot ”vääristä” kommenteista voivat johtaa vähintäänkin blokkaamiseen mutta poliitikko Koivula otti tällä kertaa käyttöön varsin pitkälle menevät ja arveluttavat keinot, joiden kohteeksi joutui yksityishenkilön statuksen omaavia henkilöitä. Ei riittänyt, että Koivula ripitti erästä eri mieltä olevaa yksityishenkilöä hänen kommentistaan, vaan Koivulan piti luetella liuta epämieluisasta kommentista tykänneitä yksityishenkilöitä. Ei tämä suinkaan tähän päättynyt, sillä Koivulan piti ottaa kuvakaappaus tästä kaikesta ”kyvystä suvaita” ja päälle päätteeksi jakaa vielä Twitterissä, missä kyseiset yksityishenkilöt ovat nimineen nyt maalitettuina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Näkyipä olleen omakin nimeni maalitettujen listalla. Varmuuden vuoksi olen ollut jo kauan bannattuna, muodollisena syynä Tapio Puolimatkan uskonnollisen vakaumuksen herjaaminen (lue: kritiikkini Puolimatkan oman auktiriteettiaseman hyväksikäyttöä pseudotieteen auktorisointiin). Vaikuttaa, että muut tykkäykseni ovat taanneet pitkäkestoisen bannin - ilmeisesti on osunut ja uponnut.

Mitä tulee tämänkertaiseen aiheeseen tilanne on harvinaisen selvä: Perustuslaki antaa jokaiselle oikeuden häiritsemättä uskoa mihin tahansa, mutta ei kenellekään oikeutta syrjiä toisia tuon uskon perusteella. Lainsäädäntöön on jäänyt kuitenkin anomaliaksi se, että uskonnollisen yhteisön sisällä tietynasteinen syrjintä ja painostus on sallittua. Lapsiasiavaltuutetun mukaan tilanne on ongelmallinen erityisesti yhteisön lasten kohdalla ja asia pitäisi korjata kansainvälisten sopimusten edellyttämään asiantilaan.

http://lapsiasia.fi/tata-mielta/tiedotteet/2017-5/...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#1. Oli todella törkeää, että Koivula mainitsi kommentissaan bannaamiensa henkilöiden nimiä, ilman että heillä oli mahdollisuutta vastata. Siitä olisi voinut hyvin ilmoittaa ylläpidolle.

Noin muutoinhan Koivulan “logiikka” menee näin: “Sukupuolineutraali avioliittolaki on kumottava, koska se rajoittaa uskonnonvapautta.”

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Tein ilmoituksen ylläpidolle.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Lapsiasiavaltuutetun blogi, 4.12.2018: "Vastaus avoimeen kirjeeseen 11.10.2018 Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (SLEY) toimijalle"

http://blogi.lapsiasia.fi/2018/12/vastaus-avoimeen...

Niin. Uskonnonvapaudesta pitäisi seurata myös uskonnon vastuu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei liity tähän blogiin, mutta odota vieläkin Jumalan rangaistusta Suomelle sukupuolineutraalin avioliiton vuoksi. Odotan, odotan, od....

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#3. Jos Jumala on olemassa, hän on varmasti tyytyväinen Suomen ottamaan edistysaskeleeseen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jos jumala on olemassa niin pelaisi maapallolla sim cityä, kattelisi kun höhlät rakentaa taloja ja kaikkee ja sitten kiusaisi maanjäristyksillä, lähettämällä alien invaasiota, sytyttäisi tulipaloja ja jne.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tämä vahvistaa käsitystä, että kristillisdemokraatit ovat Suomen oma Taleban.

Fundamentalismi on sivistyneen maailman syöpä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Koivula bannasi minut kauan sitten, kun härnäsin häntä uskonnosta ja siinä olevat ristiriidat.

Nyt Susse haluaa maalittaa tykkääjistä enkä minä edes pääse sanomaan asiaani.

KD:n riveissä on hän, joten KD:n on ensiksi irtisanouduttava Agenda for Europesta, mikäli he mielivät saada kohennusta puolueensa kannatukselleen. Sekä, että eivät tuo brittien kolossaalista katastrofia Universal Creditiä Suomeen kokeiltavaksi.

Näistä olisi hyvä muidenkin muistuttaa toisia ihmisiä, että KD ei ole hyvä valinta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Koivula twiittaa: "Raamattuhan tunnetusti kieltää naisia osallistumasta blogissa ja twitterissä yhteiskunnalliseen keskusteluun. Jepjep"

Pakko sanoa, että yhteiskunnallinen keskustelu on aika mahdotonta, jos bannaa kaikki itsensä kanssa erimieltä olevat. Ei ole yhteiskunnallista keskustelua, jos keskustelee vain itsensä ja valikoidun joukon kanssa.

Ja maalitus vaan näköjään jatkuu.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@11. Niin minä sanoinkin siellä tviitissä ja esitin myös kuvan, että miksi keskustelu on mahdotonta:

https://imgur.com/jsSk1R8

Toisen viestin hän on ilmeisesti poistanut, kun kysyin ja otin kuvankaappauksen varmuuden vuoksi:

https://imgur.com/FchFdqh

Hänellä lienee nyt minulle ja muille viharakkautta, joita hakata raamatulla aina päähän kun omat argumentit loppuvat aina kesken.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Törkeää tuollaisten "mustien listojen" levittely somessa mielestäni...

Erilaisten maailmankuvien ja totuuskäsitysten yhteentörmäily on ollut jatkuva prosessi koko tunnetun historiamme ajan mikä on myös sisäänrakennettuna olettamana tosiasiallisessa valtiosäännössämme. Yhteiskunnallinen kehitys neuvottelujen kautta edellyttää siis omien tavoitteiden läpinäkyvyyttä ja valmiutta kuunnella vastapuolia - esimerkiksi Aito avioliitto-yhdistys ja sitä tukeva eduskuntapuolue toimivat mielestäni usein dialogin jarruttajina...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minut on bannattu useiden henkilöiden blogeista. Koivula ei ole minun kommenttejani katsonut bannaamisen arvoisiksi.

Olen pahoillani kaikkien listattujen puolesta. Koivulan käytös henkilöön käymisineen ja nimilistojen julkaisemisineen ei ole arvokasta. Bannattujen henkilöiden mainitseminen kommentissa on ala-arvoista ja tämän listan julkaiseminen twitterissä on totaalisen absurdia.

Uskonsa vaiko uskonvapausko on se, jolla Koivula toimintansa perustelee?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ilkeyden vuota voi käydä seuraamassa Twitterissä. Siellä sitä syntyy jatkuvalla syötöllä.

Mitä isot (Räsänen) edellä, sitä pienet perässä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

En oikein ymmärrä miksi täällä aikuiset ihmiset itkevät joidenkin bannien vuoksi ja samaan aikaan ympäri blogistaniaa rehvastellaan kuinka "mut on blogattu ainakin sadasta".
Jos kahden ääripään välimatka on liian pitkä, niin onko se pakko yrittää sitä toista käännyttää, tahi koittaa tehdä tyhjäksi sen mietteitä ja aatteittaan?

Mitä sitten tulee uskontoon sinänsä, niin senkään haukkumista en itse ymmärrä, vaan mielestäni ihmisellä saa olla oikeus uskoa johonkin ylempään, jolta sitten voi koittaa saada apua omissa vaikeuksissaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ongelma olennaisesti on se, että ei suostuta vain itse uskomaan omiin juttuihinsa vaan että muiden pitäisi uskoa myös ja lisäksi aivopestään lapsia jollain tiedevastaisella roskalla.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.K:"..aivopestään lapsia jollain tiedevastaisella roskalla."

Entä jos jätetään perheille itselleen se kasvatus ja annetaan heidän kasvattaa lapsensa omien arvojensa mukaisesti? Jos minä sitä mieltä, että mies&nainen on pari ja se on esim. myös yhtä kuin kirkkovihkiminen, niin mitä tekemistä tieteellä on sen asian kanssa? Jos pekka tykkää kallesta, tahi liisa riitasta, niin eihän siinä mitään. Jätetään kuitenkin sekin aivopesu pois kouluistamme, oli se sitten miten hyvänsä tieteen mukaista.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #19

Ongelma on, että seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin kannalta erilaiset lapset, jotka elävät tuon roskapropagandan kohteena perheessään ja yhteisössään, joutuvat kohtuuttoman painostuksen ja syrjinnän kohteiksi, missä itsemurha on monen mielestä ainoa ulospääsytie. Toisaalta
"ei-erilaiset" samassa ympäristössä kasvavat lapset uusintavat syrjinnän traditiota, ensin vaikkapa koulukiusaajina.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #20

A.S:"Ongelma on, että seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin kannalta erilaiset lapset, jotka elävät tuon roskapropagandan kohteena.."

En nyt ihan varmasti tiedä mistä roskapropagandasta kyse, mutta itse sitä mieltä että koulussa taidetaan nykyisin liikaa panostaa näihin asioihin, mistä ennen ei juurikaan keskusteltu. Onko se välttämärrä hyväksi, en ole varma.

En kuitenkaan ole millään muotoa yrittänyt esittää, etteikö esim. tätä samaa sukupuolta kohtaan olevaa kiinnostusta olisi esiintynyt jo ammoisina aikoina, tahi että siinä olisi jotain vikaa. Siltikin sitä mieltä, että näitä ei liikaa tarvisisi alaikäisille korostaa, tai että sivuutetaan perheen roolimalli lapsen kasvatuksessa.
En siis itse näe mitään vikaa, "koti, uskonto ja isänmaa"-kasvatuksessa, kuten siinäkään, että kirkossa vihitään mies ja nainen.
Kuriositeettina todettakoon, etten ole vielä kertaakaan päässyt itse naimisiin, vaikka olen viimeisen (eri sukupuolta olevan)kanssa ollut jo 30v.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

"Siltikin sitä mieltä, että näitä ei liikaa tarvisisi alaikäisille korostaa, tai että sivuutetaan perheen roolimalli lapsen kasvatuksessa."

Perheen roolimalli? Jos viittaat tällä johonkin 50-luvun jenkkiydinperhe höpötykseen niin se vääristää asioita.

Luontainen kasvuympäristö lapselle on tietenkin kommuuni missä lapsesta pidetään huolta.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #25

Niementaukselle lienee tuttu Suomalainen sanonta "siitä puhe mistä pula". Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta ei tarvitsisi kauheasti pitää melua, jos ne olisivat jo kaikille itsestään selviä ja luonnollisia asioita. Itse asiassa näen omien silmieni edessä tällaista kehitystä, kun työssäni tapaamani nuoret ihmiset pitävät näitä asioita täysin luonnollisina.

Toisaalta lapsi, joka kokee jotain tällaista erityisyyttä omassa itsessään, on oikeutettu tietämään, mistä mahdollisesti on kyse ja toisaalta saamaan omalle olemiselleen tukea. Se, että myös kaverit ovat näistä asioista tietoisia luonnollisella tavalla, ei ole pois keneltäkään.

"Roskapropagandalla" tarkoitan lapsille kerrottua, jonka mukaan homous tai epätyypillinen sukupuoli-identiteetti ovat jollain tavalla mielenhäiriöitä, hävettäviä, syntiä, opittua ja "parannettavissa" olevia. Kaikki tällainen kasaa näiden ihmisten niskaan kohtuuttomia paineita niissä ympäristöissä, joissa he joutuvat näitä asenteita kohtaamaan. AA:n laatima lehdykkä on tämän roskapropagandan ytimessä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #19

" Jätetään kuitenkin sekin aivopesu pois kouluistamme, oli se sitten miten hyvänsä tieteen mukaista."

Tuon mukaan pitäisi mielestäni jättää sitten myös kaikki uskonnollinen aivopesu pois kouluista, muista tahoista puhumattakaan. Henkistä väkivaltaa.

Raamatullahan Koivulakin yrittää päähän hakata. Uskovaiset ilmeisesti kuvittelevat, että heille aivan kaikki on sallittua, tekivätpä mitä tahansa, kyllä Herra armahtaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #21

M.M-L:"Tuon mukaan pitäisi mielestäni jättää sitten myös kaikki uskonnollinen aivopesu pois kouluista, "

Omasta koulunkäynnistäni jo lähes 50v. enkä juurikaan muista noita uskontotunteja. Ei minulle kuitenkaan ole mitään "aivopesun" vaikutelmaa jäänyt, tahi olisin mitenkään ahdistunut niistä. Uskovaistakaan minusta ei varsinaisesti tullut, mutta uskon itsensä hyväksyn täysin. Minusta siis ihan ok, jos joku omissa/läheistensä vaikeuksissa huutaa jotain korkeampia voimia apuun..oli apu sitten jumala, allah, suuri kurpitsa, tahi pääsiäispupu. Tärkeintä että ihmisellä on joku voima johon pystyy vastoinkäymisissään luottaa(se voi olla vaikkapa puoliso, oli se sittne mitä sukupuolta hyvänsä).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #19

"Entä jos jätetään perheille itselleen se kasvatus ja annetaan heidän kasvattaa lapsensa omien arvojensa mukaisesti?"

Riippuu henkisen väkivallan tasosta mikä on hyväksyttävää. Siinä vaiheessa jos rikotaan "arvoilla" vaikka ihmisen mielenterveys, se ei ole enää oikein.

Sen lisäksi esimerkiksi Suomessa kouluissa annetaan seksuaalikasvatusta kun ei oikein voida luottaa siihen että sitä kotona saisi. Voivat esimerkiksi kertoa kotona, että kuukautiset ovat merkki synnistä tai eivät kerro mitään ehkäisystä.

Mutta tuossa Aito Avioliitto toiminnasa nyt ei ole kyse siitä, että kasvatetaan omia lapsia vaan nuohan ovat jakaneet tiedevastaista roskaa kouluihin.

"Jätetään kuitenkin sekin aivopesu pois kouluistamme, oli se sitten miten hyvänsä tieteen mukaista."

Koulun tulee toimia neutraalisti ja opettaa juurikin tosiasioita, eli juurikin tieteen mukaisesti. Ei koulujen pidä opettaa, että maa on litteä vaikka se jonkun arvojen mukaisesti olisi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #22

" Jätetään kuitenkin sekin aivopesu pois kouluistamme, oli se sitten miten hyvänsä tieteen mukaista."
Minkäänlainen henkinen väkivalta ei ole sallittavaa.

"Mutta tuossa Aito Avioliitto toiminnasa nyt ei ole kyse siitä, että kasvatetaan omia lapsia vaan nuohan ovat jakaneet tiedevastaista roskaa kouluihin."

Tuosta olen samaa mieltä, että täyttä tuubaa ovat jakaneet kouluille.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #19

"Jos minä sitä mieltä, että mies&nainen on pari ja se on esim. myös yhtä kuin kirkkovihkiminen, niin mitä tekemistä tieteellä on sen asian kanssa?"

Sitten varmaan pariudut naisen kanssa, mutta kirkko päättää käsityksestäsi riippumatta jäsentensä enemmistön mielipiteen perusteella ketä se vihkii. Monissa asioissa, kuten vaikkapa naispappeuden suhteen, kirkko on mennyt edistykselliseen suuntaan, enkä epäile nuorten mielipiteitä kuullessani, etteikö kirkko tulevaisuudessa päädy vihkimään avioliittoon nykyisen avioliittolain mukaisesti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #24

J.H:"..itsestäsi riippumatta jäsentensä enemmistön mielipiteen perusteella ketä se vihkii. Monissa asioissa, kuten vaikkapa naispappeuden suhteen, kirkko on mennyt edistykselliseen suuntaan,.."

Omana mielipiteenäni tuon tähän sen, että minulle ihan ok, että naiset toimivat pappina.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Holmström kirjoitti: "... kirkko päättää käsityksestäsi riippumatta jäsentensä enemmistön mielipiteen perusteella ketä se vihkii."

Tuo on totta mutta avioliittoon vihkiminen on tällä hetkellä viranomaistoimitus jolloin toimituksen toimittajan pitäisi toimituksia toimitellessaan noudattaa kyseistä avioliittolakia kaikessa laajuudessaan tai olla toimittelematta.

Selkeämpää olisi jos uskonnollisten yhteisöjen riitit ja julkiset viranomaistoimitukset erotettaisi tyystin toisistaan niin, että juridisesti merkitseviä olisivat vain oikeiden viranomaisten oikeat toimenpiteet ja uskonnollisten yhteisöjen ja muiden kerhojen sisäiset jutut olisivat vain heidän omiaan.

Oikeat viranomaiset voisivat sitten kehittää erilaisia tapoja erilaisia menoja haluaville niin, että yksinkertaisimmillaan avioliitto olisi nettipalvelulla tai paperilomakkeella tehty sopimus ja toisessa päässä "avioliittopalatsissa" pidettävä juhlallinen tilaisuus julistuksineen ja puheineen sekä joitakin malleja siihen väliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset