Miksu Mäenpää-Louekoski

Räsänen, sukupuoli, objektiivisesti todennettava biologia ja taivasosuus

Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen oli vierailulla Aito avioliitto -yhdistyksen syksyisessä juhlassa, missä hän intoutui puhumaan ”gender-ideologiasta”. Räsäsen suuri huoli on ”gender-ideologian” leviäminen, joka uhkaa perinteisiä käsitteitä mies, nainen, poika ja tyttö. Homojen ja lesbojen suhteiden normalisoinnissa (ajatella!) käytetyt konstit ovat Räsäsen näkemyksen mukaisesti nyt käytössä tässä ”sukupuolinormaaliuden” haastamisessa.

Sitä on ihmetelty pitkin matkaa, että mikä ihme tuo ”gender-ideologia” oikein on? Sen kummemmin tiede, seksuaalivähemmistöt kuin sukupuolivähemmistötkään eivät pysy kärryillä tämän käsitteen suhteen. Tieto tästä täytyy olla sen viljelijöillä. Kuulemma jäljet johtavat mm. 90-luvun Vatikaanin piireihin.

Räsänen esittää Aito avioliitto-yhdistyksen julistuksesta tutun periaatteen, että sukupuolia on vain 2 koska, kun asiaa tarkastellaan ”objektiivisesti todennettavan biologian” kautta, niin muut kokemukset voi todeta paikkansapitämättömiksi.

Mitäpä jos pohtisimme samalla periaatteella kansanedustaja Räsäsen kohdalla kysymystä:

”Pääseekö kansanedustaja Päivi Räsänen taivaaseen?”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

”Pääseekö kansanedustaja Päivi Räsänen taivaaseen?”

Lentokoneella pääsee lähimmäksi...

Gender-ideologialla tarkoitettiin aikaisemmin 1900-luvun alkuvuosikymmeninä kehkeytyneitä näkemyksiä miesten ja naisten luonnollisiksi selitettyjen sukupuoliroolien eroista, joilla näkemyksillä myös puolusteltiin sukupuolten eriarvoisia asemaa, oikeuksia ja velvollisuuksia yhteiskunnassa.

http://www.sociologyguide.com/gender/gender-ideolo...

Toisen aallon feminismissä kritisoitiin juuri näitä essentialisoituja sukupuolirooleja patriarkaalisuuden oikeuttamisesta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Agenda Europen strategioista:

"Strategy 2: … An important aspect of this strategy is redefining human rights language and terminology. Here, the manifesto recommends that “it is much better for us to use all those words, including… ‘reproductive rights’, but at the same time making clear what meaning those words have for us.

If that is done consistently, we might even succeed in ‘contaminating’ (or in fact, rectifying) the vocabulary that our opponents have crafted.”102 As such, the manifesto includes a table with a list of 14 ‘ambiguous words’ where one columns includes “what our opponents mean by it” and another entitled “what it really means”.

Further, the manifesto encourages creating an alternative meaning for established human rights and having these appear in academic works so as to influence academic debate.104 This reflects Agenda Europe’s operationalization into specific policy-influencing strategies of what the Holy See hierarchy had previously claimed in its Lexicon on the Family"

https://www.epfweb.org/sites/epfweb.org/files/rtno...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuollainen käsitteiden saastuttaminen ei kuitenkaan johda kiistakirjoituksia ja keskustelupalstoilla käytäviä sanasotia pysyvempiin lopputuloksiin - kansainvälisillä ihmisoikeussopimuksilla ja niistä sovelletuilla kansallisilla laeilla on olemassa selkeästi määrittyvät perusteensa dokumentoituina.

Nykyinen kansanedustaja Räsänenkin voi tarkistaa hallituksen esityksestä HE 19/2014 mitä ministeri Räsänen on ollut hyväksymässä yhdenvertaisuuslain ja uudistetun tasa-arvolain sisällöksi.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Tuo taktiikka näkyy hyvin selkeästi mm. yrityksenä rajata perhe-käsite vain heteroparisuhteen varaan ja ihmisoikeuskäsitteistön vääntämisenä joksikin sen alkuperäiselle merkitykselle tuntemattomaksi. Tätä työtä tehdään hyvin aggressiivisella lobbauksella maissa, joissa tällaiselle on maaperää (mm. Romanian vastakkoinen kansanäänestys) ja ihmisoikeusjärjestöjen toimintaan tunkeutumalla (ADF:n toimistot Genevessä/YK:n ihmisoikeuselimet, Strasbourgissa/Ihmisoikeustuomioistuin ja Wienissä/EU:n perusoikeustoimisto,...)

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Tuo taktiikka näkyy hyvin selkeästi mm. yrityksenä rajata perhe-käsite vain heteroparisuhteen varaan ja ihmisoikeuskäsitteistön vääntämisenä joksikin sen alkuperäiselle merkitykselle tuntemattomaksi. Tätä työtä tehdään hyvin aggressiivisella lobbauksella maissa, joissa tällaiselle on maaperää (mm. Romanian vastakkoinen kansanäänestys) ja ihmisoikeusjärjestöjen toimintaan tunkeutumalla (ADF:n toimistot Genevessä/YK:n ihmisoikeuselimet, Strasbourgissa/Ihmisoikeustuomioistuin ja Wienissä/EU:n perusoikeustoimisto,...)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Blogisti on kaikesta päätellen kiinnostunut Raamatun ilmoittamasta totuudesta. Etsivä löytää; suunta on aivan oikea.

Raamatun ilmoituksesta löydät vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin ihmisyydestä, sukupuolista, elämän synnystä, pelastuksesta, taivasosuudesta - kaikesta.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Mutta eikös tuohon taivaaseen pääsemiseen liity syvä kokemus siitä, että sinne pääsee?

Mutta mitä sanookaan objektiivisesti todennettava biologia?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Marttila siis haluaa olla yhtenä 144 000 ihmisistä, ketkä pääsevät taivaaseen ja sellainen määrä uskovaisista täyttyi jo vuonna 1935.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jehovan_todistajien_...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Sinun "objektiivisesti todennettava biologiasi" ei tule koskaan vastaamaan niihin perustavaa laatua oleviin kysymyksiin, joihin jokainen ihminen haluaa vastauksia - ihan jokainen, sinäkin, takuuvarmasti.

Meidän tulee uskoa Jumalan Sanaan ja etsiä vastaukset sieltä. Jumala palkitsee etsijät.
Tarvitaan nöyrtymistä, sydämen uskoa ja halu vastaanottaa pelastus Jeesuksessa Kristuksessa.

"Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että Hän palkitsee ne, jotka Häntä etsivät." Heb.11:6

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #8

Kyllä mielummin luen Disneyn kirjoja kuin tuota satukirjaa jota sinä luet.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #8

Myyn sinulle auton, joka alkaa kulkea heti kun uskot siihen tarpeeksi. Tehdäänkö kaupat?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #8

"Sinun "objektiivisesti todennettava biologiasi" ei tule koskaan vastaamaan niihin perustavaa laatua oleviin kysymyksiin, joihin jokainen ihminen haluaa vastauksia - ihan jokainen, sinäkin, takuuvarmasti."

Mistä löytyisi lista näistä kysymyksistä?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Raamatun ilmoituksesta" löytyy ainakin jumalolento, joka on Richard Dawkinsin mukaan "arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully".

Mikäli joku epäilee tämän väittämän paikkansapitävyyttä, se on perusteltu yksityiskohtaisesti Raamatun jakeilla Dan Barkerin ja Richard Dawkinsin kirjassa "God: The Most Unpleasant Character in All Fiction". Suosittelen vilpittömästi ihan kaikille.

Jaa että loukkaa vakaumustanne? Arvaatteko mitä? Minä en kunnioita tippaakaan teidän vakaumustanne ennen kuin te opettelette kunnioittamaan meidän muiden oikeutta omiin seksuaali- ja sukupuoli-identiteetteihimme.

Tämä ihan tällaisena entisen raamattuhihhulin syntisen arvottomana mielipiteenä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jokainen raamatun ajatuksella lukenut hiffaa sen, että Jumala oli vanhan testamentin antagonisti, pahis.

Varsinainen protagonisti oli synnin käsite, että pitäis olla kunnolla että ei tapahdu ikäviä asioita.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Löytyykö sieltä vastaus kysymykseen: Onko ihminen nisäkäs?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kyseessä on varmaan tämä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Queer-tutkimus

"Queer-tutkimus on sukupuolentutkimuksen tiedesuuntauksen yksi alalaji."

Sukupuolentutkimus on taas feminististä ja kriittistä (kriittinen teoria), eli sukupuolentutkimus on lähtökohtaisesti poliittista/yhteiskunnallisten asioiden muuttamiseen tähtäävää toimintaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolentutkimus

Eli ideologiaa.

Ei se tämän vaikeampaa taaskaan ollut.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Räsänen luennoi tasa-arvolain uudistuksesta, jonka yhteydessä tasa-arvolakiin kirjattiin mm. selkeät määritelmät sukupuoli-identiteetille ja sukupuolen ilmaisulle, kuten hän itsekin toteaa.

Räsänen haluaa kuitenkin "kuulijoidensa" unohtavan samalla tasa-arvolakiin kirjatun sukupuoli-identiteetin (= henkilön kokemus omasta sukupuolesta) ja sukupuolen ilmaisun perusteella tapahtuvan syrjinnän kiellon.

Tällaista syrjintää on mm. se, että henkilön kokemus omasta sukupuolesta eli sukupuoli-identiteetti asetetaan kyseenalaiseksi tai huonompaan asemaan kuin joidenkin toisten (esim. cis-sukupuolisuus).

Uudistuksen pohjana ollut hallituksen esitys, jota myös KD tuolloin hallituksessa ollessaan kannatti, tekee lisäksi selväksi, että kyseiset määritelmät ja syrjinnän kielto pyrkivät suojelemaan nimenomaan sukupuolivähemmistöjä, kuten transsukupuoliset ja muunsukupuoliset.

Samalla uudistettiin myös yhdenvertaisuuslaki, mikä kieltää seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvan syrjinnän. Tässä suhteessa Räsäsen toteamus "Homo- ja lesbosuhteita normalisoidaan mielikuvien kautta." on suorastaan järkyttävä.

https://www.kdlehti.fi/2018/10/08/paivi-rasanen-ge...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1986/198606...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1986/198606...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Suorastaan järkyttävää ja pahimmillaan epäinhimillistä on alaikäisiin kansalaisiin kohdistuva systemaattinen sukupuolikäsityksen horjuttaminen, siis aidon syntymässä saadun sukupuolen määrätietoinen kyseenalaistaminen fantasiapohjaisen mielenmuokkauksen välineillä. Se jos mikä on järkyttävää.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ei kukaan systemaattisesti horjuta kenenkään sukupuolikäsitystä. Et sinä enkä minä varmasti saa omasta sukupuolestaan tietoista ja varmaa nuorta muuttamaan mieltään.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

No tuohan ei pidä välttämättä ollenkaan paikkaansa.

https://yle.fi/uutiset/3-9418337

Nuorten tyttöjen transsukupuolisuustutkimukset ovat moninkertaistuneet

Valtaosa alaikäisistä transtutkimuksiin hakeutuneista on tytöiksi syntyneitä. Lähetteiden määrä on kuudessa vuodessa nelinkertaistunut.

– Noin 90 prosenttia tutkimuksiin hakeutuvista alaikäisistä on tyttöjä. Keskimäärin poliknikalle hakeutuvat 14–16-vuotiaat nuoret, sanoo Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian vastuualueen ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala-Heino.

...

Nuoruudessa kokeillaan erilaisia sukupuolirooleja

– Ahdistus ja epävarmuus itsestä on yleisesti ottaen kuulunut aina nuorten kehitykseen. Voiko olla, että nyt on sellainen aika, että se on erityisen mahdollista kanavoida sukupuoliahdistukseen.

jne.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Miksi ihmeessä joku haluaisi järkyttää toisen kokemusta todellisesta sukupuolestaan?
Ai niin. Päivi Räsänen haluaa . Koska hän tietää paremmin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eikös se jokaisen sukupuoli ole kuitenkin aika henkilökohtainen asia?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Paska kommentti.

Ei ole pakko lukea, heippa!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Huhtasaarihan jo ilmaisi vihansa sateenkaariväkeä vastaan. Hyvä, että selvensi PS:n linjan.

Mutta pääseekö syntejään katumaton masokisti taivaaseen, hän haluaisi tietenkin helvettiin...

Samanlainen asetelma on Speden leffassa Saatanan Radikaalit, jossa veljekset vain saunovat helvetissä, ja Saatana lähettää heidät takaisin Suomeen, mutta poistaa humaltumisen mahdollisuuden, eikä Suomea kukaan selvin päin kestä...

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi

Ei pääse. Jos Raamattuun uskoo pitää sen ohjeita totella. Jos niitä rikkoo joutuu helvettiin.

Esa Kontinen

Näinhän se. Jumalalla on oikein mafiapomon elkeet. "Nice soul you've got there. 'd be a shame if somethin' happened to it."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset