Miksu Mäenpää-Louekoski

Anttila ja Soinin takaa livenneet kansanedustajat – "Kostotoimet kohtaavat"?

  • Anttila ja Soinin takaa livenneet kansanedustajat – "Kostotoimet kohtaavat"?

Eduskunnan perjantain 21.9. tapahtumien jälkipyykin kirjopesuohjelmassa on ollut vaiheita, joissa osalla hallituspuolueiden ministereistä ja varsinkin kansanedustajista ovat kierrokset käyneet kovilla. Keskustan riveistä erottuu selvästi eräs kansanedustaja, jolle Soinille osoitettava lojaalius on ollut suorastaan sydämen asia. Kyse on kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilasta. Anttila on raivonnut mediassa eräiden Kokoomuksen naiskansanedustajien lipeämisestä Soinin takaa ja syyttänyt Kokoomusta kaksilla rattailla istumisesta, mikä ei Anttilan mielestä kerta kaikkiaan käy. Anttila on vaikuttanut olevan hyvin tosissaan tunteidensa kanssa, mihin liittyen kuuluu erittäin kummia Ylen Sannikka & Ukkola-ohjelman takahuoneesta.

Sirkka-Liisa Anttila oli perjantai-iltana 21.9. Sannikka & Ukkola-ohjelmassa keskustelemassa aihepiiristä, joka on kuohuttanut Anttilan mieltä jopa siinä määrin, että hän on antanut asiasta tiedotteen. Kyseessä on Anttilan termejä käyttäen ”sukupuolineutraali” kasvatus. Sannikka & Ukkola-ohjelmassa Anttilan kanssa oli keskustelemassa transaktivisti Riikka Aapalahti, joka kertoi tiistaina 25.9. Facebookissa ohjelman jälkeen heränneistä ajatuksista.

Ajatustensa lomassa Aapalahti kertoo jotain sellaista, minkä kohdalla on suoraan sanottuna pakko pysähtyä ja tavata useamman kerran.

Ennen lähetyksen alkua, kuulin takahuoneessa kansanedustaja Anttilan puhuvan maskiin tulleelle tuttavalleen KOSTOtoimenpiteistä, jotka kohtaavat niitä, jotka lipsuivat Soini-äänestyksessä riveistä”, kertoo Aapalahti kuulleensa.

Siis ”kostotoimenpiteistä”? Voiko tämä olla totta?

Anttila kuulutti Sannikka & Ukkola-ohjelman keskustelun päätteeksi sitä, että tarvittaisiin keskustelua ja yksimielisyyttä yli puoluerajojen keskustelun kohteena olleesta asiasta.

Jos Aapalahden kuulema takahuonekeskustelu pitää edes puoliksikaan paikkansa, on kyllä pakko syvästi ihmetellä, mitä todellisia edellytyksiä Anttilan ehdottomalle konsensukselle on ylipäänsä minkään asian kohdalla?

No huhhuh!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ja sinä vielä levität huhupuheita ,kun viikkoon kukaan ei ole tuota muistanut, yleiseen jakeluun että varmasti leviää.

No huhhuh!

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kuvakaappaus päivityksestä osoittaa sen olleen jo julkinen.

Kiinnostaisi kovasti mitä keskustan Anttila vastaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Nimen0maan sitä minäkin tarkoitin. Sitä voi takahuoneista kuulla monenlaista huohotusta ja siitä sitten kehitellä mitä vaan. Niin kauan kuin asianomainen ei ole kertonut mitä hän sanoi siellä takahuoneessa, jos yleensä oli siellä, niin se on pelkkää huhuva niinko Karhuviina ennenvanhaan.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Hevosmiesten tietotoimisto :)

Pasi Karlsson

Ehkä Sirkka-Liisa Anttilaa vaan kiihottaa Timo Soinin perseen jako-puheet?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vihaiset sikatilalliset voivat olla aika hurjia ja kostonsa hirmuinen :0

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä pitäisi todella pitää suu supussa jos ei ole kovaa fakta-aineistoa.
Sittenkin vielä sanoissaan tarkkana vaikka näyttöä olisikin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No hui kun alkoi pelottamaan.

"Siis ”kostotoimenpiteistä”? Voiko tämä olla totta?"
Kepulaisten mielestä ei siis saa edes kysyä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Huhupuheista ja sukupuolineutraaliin kasvatukseen liittyen tuli mieleen, miten eräissä muissa valtioissa ollaan pidemmällä tuon sukupuolineutraalin kasvatuksen kanssa. Esim. Australiassa ala-asteelaisillekin on näytetty vaikka mitä perverssejä asioita LBTQ++ -materiaaleista liittyen "sukupuolineutraalisuuteen". On myös väläytetty, että oppimateriaali näyttäisi tähtäävän tekemään lapsista seksuaalisia leluja LBTQ++ -yhteisölle.

"Safe Schools: Everything you need to know about the controversial LGBT program"

https://mashable.com/2016/02/26/safe-schools-austr...

"Malcolm Turnbull under pressure after George Christensen likens Safe Schools program to paedophile grooming"

https://www.smh.com.au/politics/federal/malcolm-tu...

Tämä näin vain ihan tietona, jos halutaan jatkaa oppijärjestelmän muuttamista LBTQ++ -yhteisöjen mielihalujen mukaisesti.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Fundamentaliskristityillä ja Alt-right-kiihkoilijoilla on Australiassakin paljon hampaankolossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöja vastaan, hävityn avioliittoristiretken seurauksena. Safe schools tuottaa materiaalia nuorten lähtökohdista ja heitä varten. Uskonkiihkoilijat, kuten Puolimatka Suomessa, näkevät salajuonia. Seksuaalikasvatusta on ollut aiemminkin, mutta vasta nyt, kun sen tavoitteisiin kuuluu myös vähemmistöjen aseman ja kohtaamisen parantaminen, ovat kiihkoilijat aktivoituneet. Vaikuttaa siltä, että kommentoija on keksinyt perverssiydet aivan itse.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Minulla ei ole mitään samaa sukupuolta olevien avioliittoa vastaan. Asia on oikeastaan päinvastoin. On vain hyvä, että oikeuksia laajennetaan.

Katsoitko ollenkaan noita linkkejä? Tuollaista materiaalia on tullut koko ajan safe schooleista ja kaikki vuotajat eivät ole olleet mitään kiihkouskovaisia.

"Melbourne mum goes viral on 'Safe Schools'"

http://www.newsweekly.com.au/nwmobile/article.php?...

Asiaahan on puitu Australian hallinnollisella taholla.

"Federal Member for Dawson, George Christensen, exposes some of the material that the Safe Schools program is delivering to school students, including pornographic web content, sex shops, adult online communities, and sex clubs."

https://youtu.be/xH0V-AnnnRw

Ainoa asia, mitä itse haluan on se, ettei hommaa päästetä karkaamaan tuolle tasolle, jolla se näyttäisi olevan Australiassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllä, olen tutustunut linkkien takaa löytyviin kirjoituksiin. En ole toistaiseksi törmännyt kyseenalaiseen materiaaliin. Pöyristyneitä vanhempia löytyy aina, oli sitten kyseessä vaikkapa valistaminen ehkäisykeinoista. Laita linkkejä Safe school-aineistoihin, jotka ovat mielestäsi kyseenalaisia, niin kykenemme keskustelemaan samoista asioista.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #13

Informaatiota käytetyistä kolmannen osapuolen verkkosivuista on hyvin niukasti ja muutenkin täältä voi tulla lähtö, jos listaan noita rankimpia sivuja, mutta otetaan jotain kevyempää. Esim. artikkeli rintojen sitomisesta, joka ainakin oli jossain vaiheessa minus18-sivulla, joka oli safe school käytetyissä sivuissa.

Tuossa artikkeli minus18 käytöstä.

https://www.smh.com.au/national/safe-schools-coali...

Ja artikkeli rintojen sitomisesta.

https://web.archive.org/web/20150304182734/https:/...

Itse artikkeli on hieman mieto, mutta huomaa artikkelin linkit lisäinformaatioon. Esim. toolshed, josta löyty tavallisesta vibraattorista bondagekamaan sun muuhun rankempaan. Ei ihan näytä sellaiselta materiaalilta, jota kanmattaisi lapsille näyttää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Edelleenkin perehdyttyäni paremmin Safe schools -koalition vuoden 2016 materiaaliin linkkisi takaa, totean sen olevan kiitettävän asiallista ja kattavaa. Materiaali on tehty nuorten lähtökohdista eikä siinä ole nähdäkseni mitään vahingollista.

Mitä tulee artikkeliin rintojen sitomisesta, sekin varoittaa sidosten käyttämisestä tunnettujen terveysriskien vuoksi. Käydessäni koulua 1970-luvulla törmäsin siihen, että eräät tytöt ja gynekomastiasta kärsivät pojat halusivat peittää kasvavat rintansa. Heille ei ollut tarjolla tietoa tavoista, jotka vaarantavat terveyden. Nyt olisi, kiitos internetin.

Lehtikirjoittelun perusteella on täysin selvää, että Safe schools -luentosarjaa ja materiaalia vastustavat uskonnolliset tahot ja sitä pyritään mustaamaan samoin keinoin kuin Suomessa.

On hieno asia, että sensitiivisyyskasvatuksesta kouluissa eivät ole näinä päivinä vastuussa erilaisuutensa kanssa kipuilevat nuoret. Esim. 1970-luvulla oli toisin. Oli oppilaan vastuulla valistaa paitsi koulukavereita, myös esim. homofobiansa kanssa kärvisteleviä opettajia.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #15

Eli... sinusta on ihan oikein, että lapsille opetetaan koulussa seksuaalifetissejä kuten bondagea?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #17

No muotoillaan kysymys uudestaan.

Sinusta on ihan oikein, että koulun oppimateriaaliin kuuluu esim. seksileluja ja seksitarvikkeita ostavan liikkeen sivut?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Liittyen tuohon Sannikka & Ukkola-ohjelman aihepiiriin "sukupuolineutraali kasvatus", on kyseessä lähtökohtaisesti virheellinen keskusteluasetelma.

Suomalaisessa varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa ei suinkaan käytetä sukupuolineutraalia lähestymistapaa, vaan sukupuolisensitiivistä/sukupuolitietoista lähestymistapaa.

Tätä tahallista virheellisen kuvan levittämistä sisältäen väitteen siitä, että tyttöjä ei saisi kutsua tytöiksi tai poikia pojiksi (koska "sukupuolineutraali" jne.), on oiottu moneen otteeseen.

Mitä tulee sukupuolitietoiseen lähestymistapaan, kyse ei ole suinkaan mistään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen parista levinneestä "ideologiasta", vaan kyseessä on Suomessa pitkään tutkittu ja kehitetty lähestymistapa ihan tutkimusyhteisön parissa.

Tahallisen virheellisen tiedon levittäminen, jota ilmenee esim. Aito avioliitto-yhdistyksen propagandatoiminnassa, näyttää saaneen kannatusta myös Ylellä, kaikesta päätellen, mikä on valitettavaa.

Täältä voi lukea Setan vastineen Sannikka & Ukkola-ohjelmaan:

https://seta.fi/2018/09/26/sukupuolineutraalissa-j...

Mitä tulee siis "sukupuolineutraaliin" kasvatukseen/opetukseen, asia on jopa niin, että Setakin sitä kritisoi, kuten Setan vastineesta voi lukea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset