Miksu Mäenpää-Louekoski

Kaikkonen: ”Jonninjoutava nahistelu saa loppua” – Kaiken lisäksi epäuskottava!

Sieltä ne viisauden sanat vihdoin tulivat ja vielä pääministeripuolue Keskustan eduskuntaryhmän pj Antti Kaikkosen suusta. ”Tämä vähän jonninjoutavakin nahistelu saa loppua”, totesi Kaikkonen Iltalehdelle sen jälkeen, kun Keskustan eduskuntaryhmän yli kaksi tuntia kestänyt kokoontuminen oli saatu päätökseen.

Eduskunnan perjantainen äänestys ulkoministeri Soinin luottamuksesta on poikinut kaikenlaista teatteria, joka on kansan parissa todettu täysin turhaksi ja epäuskottavaksi. Erityisesti Kokoomuksen puolelta onkin kuultu vaikka minkälaisia selityksiä, vaikka yksikään puolueen kansanedustaja ei luottamusäänestyksessä, joka poiki murskaavan hallituspuolueiden tuen Soinille, äänestänyt Soinin luottamusta vastaan. Puolueen johto järjesti rähinän Helsingin Suomalaisen Klubin säännöistä, jotka eivät salli naisjäseniä, mikä on toden totta koettu pelkäksi poliittiseksi show’ksi, josta ”haisee tekopyhyys kilometrien päähän”.

Hallituskriisiteatteriahan Keskustan eduskuntaryhmän pikaisesti koolle kutsuttu kokoontuminenkin on. Se, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja tajuaa touhun ”jonninjoutavaksi”, on kuitenkin terveen merkki. Sitä koko teatteri on nimittäin ollut.

Turha rypistää, kun ”kakkoset” ovat jo housuissa. Kansa on nyt voimaton arvottomaksikin luonnehditun ja, tehtäköön se nyt selväksi, naisten oikeuksien vastaisen äänestystuloksen edessä mutta vaalit ovat tulossa, jolloin kansalla on mahdollisuus antaa hieman palautetta.

Eivät suomalaiset nais- ja ihmisoikeusjärjestöt ja kansainvälinen naisliikekään tästä kaikesta vaikene. Asiat löytyvät vielä edestä sekä kotimaassa että ulkomailla. Tilanne, missä naisten oikeudet ovat Euroopassakin aktiivisen hyökkäyksen kohteena, edellyttää jatkuvaa valppautta ja aktiivisuutta.

No, eivät kansalaiset ihan tumput suorina sentään ole jääneet odottamaan vaaleja. Se, että ulkoministerin tehtäviä hoitava Soini otti osaa luottamusäänestykseen, on poikinut ainakin kaksi kantelua. Tosiaan, Soinin omien sanojen mukaan yksityisellä ajalla harjoittama abortinvastainen mielenosoitustoiminta oli syy siihen, että luottamusäänestykseen jouduttiin. Perustuslakiasiantuntija ja professori Martin Scheininin mielestä ei Soini olisi saanut perustuslain mukaan tällaisessa tilanteessa osallistua luottamuksestaan äänestettäessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Veistos

On turha kuvitella että Soinin provokaatiot oli nyt sitten tässä. Soinin ainoa mahdollisuus saada liikkeelleen näkyvyyttä ja jonkinlaista suosiota on jatkaa liberaaleja piirejä kuohuttavien tempausten tekemistä. Valitettavasti Soinilla on nyt sikäli kaikki ässät kädessään että Sipilä ja Orpo joutuvat olosuhteiden pakosta(pitääkseen hallituksen kasassa) puolustamaan häntä jatkossakin.

Kun aborttikortti on nyt käytetty niin luultavasti seuraavaksi Soini ulkoministetin roolissaan nostaa framille tasa-arvoisen avioliiton kieltämisen tai muun seksuaalivähemmistöjen oikeuksia rajoittavan kysymyksen. Ja luonnollisesti vetoamalla taas uskonnonvapauteensa.

Kannattaa ottaa tiukka ote tuolinkahvoista sillä emme ole nähneet Timo Soini showsta vasta kuin alkunäytöksen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Kaikkonen myös sanaili ohjeeksi politiikkaan ja yleensäkin elämään, että ”anteeksi voi olla hyvä antaa vaikkei huomattaisi pyytääkään”"

Kyllä minusta olisi ehdottomasti paikallaan osoittaa ne anteeksipyynnöt aivan muualle, kuin hallituksen sisäisiin teatraalisiin välienselvittelyihin. Mutta eihän sitä tietenkään voi, ei sitten niin millään. Toisaalta tehty mikä tehty, että siinä mielessä … no joo …

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Pelkosen puheita on vähätelty, mutta hapsumekon saa liehumaan.
https://www.mtv.fi/viihde/ohjelmat/tanssii-tahtien...

Poissaolevaksikin saanee jäädä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/54f08eb4-7989-...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Itse olen sitä mieltä, että rohkeasti olisi ollut juuri sitä mieltä kun on ja toiminut sen mukaan, muita kumartelematta.

Se ettei "vaivaudu" paikalle, tai jättää painamatta mitään nappia vaikka istuu salissa, kertoo enemmän siitä, ettei koe asiaa ilmeisesti mielestään niin tärkeäksi, että olisi syytä olla paikalla.

Tyhjää äänestäneet kuuluvat aivan samaan ryhmään kanssa, minulle on jo kakarana opetettu, että jotain mieltä pitää olla ja sen mukaan pitää toimia, eli jaa tai ei, ihan sama ei ole mikään mielipide.
Tyhjän äänestäminen on avoin valtakirja muille toimia kuten haluavat, eli ns. whatever ääni.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"että jotain mieltä pitää olla ja sen mukaan pitää toimia, eli jaa tai ei, "

--------------------------

No miten tuon nyt ottaa. En meinaan tuon mustavalkoisen kaavan mukaan itse kyllä haluaisi elää. Jos olisi kaksi omasta mielestäni typerää tahoa ja sanoisivat: "Olet joko meidän puolella tai meitä vastaan" .. niin hitot heistä.

Tai jos olisi kaksi typerää vaihtoehtoa, niin tuskin lähtisin valkkaamaan kumpaakaan niistä.

Joskus tietenkin pitää valita vähiten paha vaihtoehto, mutta vähiten paha vaihtoehto voi todellakin olla se, että jättää valitsematta huonoista.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #6

Niin, eli antaisit muiden päättää ja sinulle olisi aivan sama miten jokin asia lopulta menee.

Huonoimman tai toiseksi huonoimman vaihtoehdon mukaan, ellet heitä itse kehiin mielestäsi parempaa vaihtoehtoa.

Puhun nyt siis päättäjänä toimimisesta, jokainen ratkokoon henkilökohtaiset asiat miten haluaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

"
Niin, eli antaisit muiden päättää ja sinulle olisi aivan sama miten jokin asia lopulta menee.
"
----------------------------

On höpsöä ajatella aina kaikkein pahimman vaihtoehdon kautta. En ole käsittääkseni noin tyhmä kuin miten yritit kuvailla minua ja päätöksentekoani. Ei se noin onnistu.

On hyvin tärkeää mihin ääneni käytän. Mikäli käyttäisi ääneni jompaan kumpaan kahdesta paskasta vaihtoehdosta, niin käyttäisin ääneni johonkin paskaan vaihtoehtoon täysin riippumatta kumman puolen valitsisin. Se että sinä tai joku muu ei ymmärrä sitä että näkisin vain kaksi paskaa vaihtoehtoa on yhdentekevää. Se joka on sinun puolellasi näkee hyvän vaihtoehdon äänestäen kuten sinäkin tekisit. Se joka on täysin kantaasi vastaan näkee hyvän vaihtoehdon omalla puolellaan, ja äänestää sinun kantasi vastaisesti. Itse jos näen kummatkin kannat paskoina, niin haluaisit minun äänestävän paskaa kantaa? Ei tuossa ole mitään järkeä ellei todellakin näe maailmaa mustavalkoisena ilman harmaan sävyjäkään.

Joskus on erittäin loogista kahden vaihtoehdon kohdalla olla kannattamatta kumpaakaan (mikäli ei ole muita vaihtoehtoja kuin nuo kolme.. eli kaksi paskaa vaihtoehtoa ja yksi missä ei oteta kantaa). Ota "kantaa ottamattomuus" (joka sekin on kyllä tietynlainen kanta) vaikka protestina paskoille vaihtoehdoille ja mustavalkoiselle ajattelutavalle, jos se pistää ymmärtämään paremmin.

----
Se pätee myös päättäjänä. Eikä ehdottomaan kyllä/ei -jakoon kannata alistua kuin silloin, kun kokee itse sen järkeväksi. Rajoitat vaihtoehtoja aivan liikaa, ja kokeilet esittää että kyllä/ei (mustavalkoinen) maailma ja päätöksenteko on ehdottoman oikea ja ehkä jopa moraalinen (kääntäen toisin ajatteleva lienee ei-moraalinen.. pelkuri vähintään tai jotain muuta ikävää).... Kaikki eivät ajattele noin, ja heillä voi olla hyviä pointtejakin kannalleen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #8

No joo onhan tuossa pointtinsa.

Enkä minkäkään nyt niin mustavalkoisesti ajattele tai ole niin mustavalkoinen ihminen kuin kommentit antavat ymmärtää.

Jokainen toimikoon parhaaksi katsomallaan tavalla.

Mutta jos nyt puhutaan tuosta Soinin luottamus äänestyksestä, niin siinä oli vastakkain luottamus ja ei luottamus, ei pitäisi olla vaikea valita.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #9

En uskokaan sinun olevan mustavalkoinen ihminen ( ajattelin vain mm. sen mainitsemisen olevan tarvittava lanka, jotta ajattelisit toisinkin ). Eri keskustelupalstoilla mielipiteet vain kärjistyvät. Ei se ole erityisen harvinaista itsellenikään... yritys parempaan kuitenkin.

Soini-äänestyksiin itselläni ei ole mitään uutta. Selvästikin erimielisyyksiä on, enkä usko voivani millään retoriikalla saavuttaa yhteisymmärrystä - ajattelutapa lienee niin kaukana että vaatisi päiväkausien keskusteluita. Joidenkin mielestä kyse on naisten oikeuksista (ei ollut, IMHO.. totta helvetissä olisin muutoin eri mieltä........ en yhtään ihmettele että kepussa/kokkareissa revitään pelihousuja että heidät leimataan tuollaiseen), joidenkin mielestä vallasta ja mediapelistä jne., joidenkin mielestä X:stä (laita mitä vain X:n tilalle).

Olen sen verran kyynistynyt etten helpolla usko että yhtäkkiä Soinin täysin tiedetyt ja typerät aborttikannat olivatkin tosi tärkeitä. Silläkin, inhokillani (lukuisista syistä), on omat oikeutensa ministerinäkin. En ala sanan/uskonnonvapautta sen takia halveksumaan.... mutta toisaalta ymmärrän että erimieltä olevat eivät näe tämän olevan sananvapaus/uskonnonvapaus -kysymys eli olemme vain monestakin erimielisiä, ja kaikki olevinaan niin oikeassa..... Sen jälkeen seuraa nimittelyjä miksi uskomme toisten X ( kirosana tuohon ) olevan väärässä. Joskus pitää vain myöntää että on erimieltä, ja toisella on oikeus olla toista mieltä...
Kompromissin löytäminen voi olla niin työn ja tuskan takana, että kannattaako sitä edes yrittää löytää mikäli ei ihan hengenhätä-tilanne ole...... eikä nyt ole. Aborttilakeja mm. ei olla muuttamassa (tietenkään ! ) yhden Soinin uskonnollisen/henkilökohtaisen mielipiteen takia.. joka kantana/vakaumuksena oli piru vie tiedossa vuosikymmeniä eli mitäs valittiin ministeriksi alunperinkään mikäli tuo oli olevinaan joku este...

Mikäli mies saman katolilaisen kantansa toistaa vapaa-ajallaan, niin voi voi. Se on täysin odotettua, ja olisi oudompaa mikäli ei kantaansa toistaisi. Hän olisi silloin tekopyhä-katolilainen, ja uskontoaan vastaan. Ja Soini on ihan tarpeeksi ikävä henkilö muutoinkin kuin olemalla kaiken sekoilunsa lisäksi vielä tekopyhä uskonnossaankin.

Suurin vastakkainasetteluhan on hallituksen ja opposition (sen osan, joka oli vastalauseen takana) välillä. En aidosti usko että hallitus (käytännössä kepu ja Kokoomus) olisi naistenoikeuksien vastainen... enkä aidosti usko vas/vih/SDP/RKP:n näin uskovan. Tuo on mielestäni poliittista peliä, valitettavasti. Vaalit ovat tulossa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Eihän se ole mikään ongelma, mitä mieltä Soini on asioista. Ongelma oli että hän osallistui mielenosoitukseen, jossa vaadittiin toisen suvereenin valtion lainsäädännön muuttamista. Tuo kannanotto oli ristiriidassa Suomen linjan kanssa ja sopimaton ministerille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset