Miksu Mäenpää-Louekoski

Eduskunnan aborttiäänestyksestä synkeä viesti maailmalle

Media on myötäillyt uutisillaan hallituspuolueiden nokitteluteatteria, joka vaikuttaa lähinnä sairaalloiselta vitsiltä eduskunnan eilisen ulkoministeri Soinia koskeneen luottamusäänestyksen tuloksen jälkeen. Ei edes yhtä hallituspuolueen kansanedustajaa löytynyt, jolla olisi ollut selkärankaa osoittaa konkreettisesti Soinin aborttioikeudella leikkimiselle kaapin paikkaa. Ulkoministerin likaiset paperit muuttuivat puhtaiksi? Mikäli lukemattomia tavan suomalaisia on kuunteleminen, vastaus on ehdoton ei ja se koskee koko hallituksessa istuvaa triplettiä.

Niin naiset kuin miehetkin kertovat äänestyksen herättämistä tunteistaan, joka on syvä vastenmielisyyden tunne oikeistopopulistin Soinin kelkkaan hypänneitä hallituspuolueita kohtaan.

Naisjärjestöjen Keskusliitto vetosi 13.8. julkaistussa naisjärjestöjen kannanotossa hallitukseen. Ei auttanut.

Ulkoministerin kanta on laajasti tiedossa kansainvälisessä naisliikkeessä ja se liitetään äärikonservatiivisten arvojen ja sukupuolten tasa-arvoa ja naisten täysiä oikeuksia riisuvien liikkeiden maailmanlaajuiseen nousuun.”, toteaa naisjärjestöjen kannanotto.

Viesti on vakava.

Kuvitelmat siitä, että ulkoministeri Soinin abortinvastaisessa puuhastelussa olisi kyse pelkästään Suomessa noteeratusta asiasta, voidaan kuopata välittömästi.

Soini on jo ennen eilistä yhdistetty kansainvälisessä naisliikkeessä maailmanlaajuiseen ultrakonservatiiviin naisten oikeuksia vastaan toimivaan liikehdintään.

Suomalaisten naisjärjestöjen ääntä olisi kannattanut kuunnella.

Keskusta ja Kokoomus tekivät eilisessä luottamusäänestyksessä Soinin aborttitöppäilyistä salonkikelpoista hallituspolitiikkaa.

Nyt esirukoilijoita ja liettualaista katolista virkaveljeään kiittelevää Soinia tukiessaan hallituspuolueet ovat saattaneet Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan veneen kyseenalaisille vesille.

Tätä ei Suomen kansa takuulla halunnut!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Osoittamassasi Timo Soinin blogissa oli 14.9. teksti, "ONKO SDP VÄSÄHTÄNYT?"

http://timosoini.fi/2018/09/onko-sdp-on-vasahtanyt/

Eikö tällainen kirjoitus ole hieman outo arvovaltaiselta ulkoministeriltä? Minusta ei ole mikään ihme, että SDP tämän jälkeen teki Soinista välikysymyksen? Tilasiko Soini itselleen tämän välikysymyksen, jossa sitten koko hallitus kaapattiin Soinin takuumieheksi?...

Tässä OKV:n ratkaisu:

https://www.okv.fi/media/filer_public/7a/70/7a70e4...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Timo Soinin Ploki vilisee outoja kirjoituksia, ottaen huomioon että hän on ministeri.

Koko Timo Soinin toiminta ulkoministerinä on tähdännyt nimenomaan tämänkaltaiseen tilanteeseen, jota nyt olemme saaneet todistaa: ultrakonservatismin riemuvoitto.

Agendan mies viimeisen päälle.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Eikö, muka, SDP vaikuta väsähtäneeltä ja kaavoihin kangistuneelta? Eikö tätäkään saa enää sanoa ääneen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinä saat ja tässä yhteydessä sanoa ääneen vaikka että inhoamasi naapurin mies vaikuttaa sekavalta.
Kun vastaavaan tyyliin ministeri heittää 'puhun ääneen tahosta jota haluan vahingoittaa ja puhun jotain epämääräistä negatiivista', hän tekee teon jota voi arvostella poliittisena tekona ja jolla on seurauksia.
Oikeistolainen retoriikka ja toiminta jossa johdonmukaisesti hämärretään käsitteitä kuten niin kuin sinä tuossa yritit ei kyllä ole terveellistä sen käyttäjille. Esim Sampo Terho joutuu häpeämään lopun ikäänsä että hän sekoitti sananvapauden kysymykseen ministerin luottamuksesta. Terho ei voi enää ottaa itseään vakavasti. Terho tietää että on pelkkä tusinapolitrukki vaikka pääsisi presidentiksi.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #13

Miten ihmeessä olet onnistunut pääsemään Terhon pään sisälle?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Eikö Timo Soini vaikuta kaavoihin kangistuneelta?

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #15

Eikö Soinia ole juurikin moitittu kaavan rikkomisesta?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Reuters
"Finnish foreign minister criticized for attending anti-abortion vigil"

https://www.reuters.com/article/us-finland-governm...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Em. OKV:n lausunnossa sanotaan (sivu 7/10), että - -"Laillisuusvalvonta voi ulottua myös ministerin varsinaisten virkatointen ulkopuoliseen menettelyyn, jos menettelyllä on oikeudellisesti merkityksellinen yhteys ministerin virkatoimiin. Esimerkiksi ministerin julkiset lausumat voivat tulla laillisuusvalvonnallisesti arvioitaviksi, jos lausumalla on oikeudellisesti merkityksellinen yhteys ministerin virka-asemaan tai virkatehtäviin. Menettelyn kuulumista laillisuusvalvonnan piiriin on tällöin arvioitava viime kädessä tapauskohtaisesti."- -

Onko Soinin blogikirjoitukset myös em. arvioinnin kohde? Mikä katsotaan sopivaksi blogikirjoitteluksi? Ilkka Kanerva lähti "kuin nappi housusta", kun hän vähän sekstaili tekstiviesteissään...

Missä menee ulkoministerin blogikirjoittelussa sopivuuden raja? Pitäisikö siitä järjestää hallituksen luottamusäänestys... ;)

Vai nuhteleeko hallitus näistä kirjoituksista nyt Soinia julkisesti, ettei se itse saa lähtöpasseja?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Ilkka Kanerva lähti "kuin nappi housusta", kun hän vähän sekstaili tekstiviesteissään..."

Nimenomaan. Ja kun tarkastelee Soinin blogiviestittelyä, joihin mahtuu kotimaisen politiikan törkyarvioiden lisäksi myös ulkopoliittista viestittelyä (vrt. Irlannin ja Argentiinan aborttioikeuksien tilaa koskevat kannanotot), olisi Soini monessa muussa länsimaisessa demokratiassa lähtenyt pestistään, kuin "se" Töölöstä.

Suomen kansainväliseen ihmisoikeuspolitiikkaan suhteutettuna on poliitikko Soini ollut ulkoministerin tehtäviinsä alun perinkin sopimaton, esim.:
- tunnettu HLBTI-vihamielisyys => ristiriita Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan painopistealueen kanssa;
- tunnettu ehdoton aborttikanta, eli ei hyväksy aborttia missään oloissa => ristiriita Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan painopistealueen kanssa.

No, nyt on sitten käynyt niin köpelösti, kuin kirjoituksessa annetaan ymmärtää:

"Keskusta ja Kokoomus tekivät eilisessä luottamusäänestyksessä Soinin aborttitöppäilyistä salonkikelpoista hallituspolitiikkaa."

Ei tästä pääse yli eikä ympäri. Mm. tätä Soini tavoitteli ja tämän hän sai.

Kysymys siitä, kenelle Soini todellisuudessa on lojaali, on relevantti. Soinin poliittiset "sivubisnekset" osoittautuivat henkilökohtaisiksi "pääbisneksiksi".

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ja Soinilla vielä varaa ennen ja jälkeen äänestyksen käyttäytyä suorastaan ylimielisesti.

En usko, että ottanut mitään opikseen, vaikka kuinka olisi asiaa vakuutellut Sipilälle ja Orpolle.

Tulee jatkamaan valitsemallaan tiellä, nyt vaan eduskunnan siunauksella.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Onneksi ulkomaiden viestinnässä yritetään kertoa, että Soinin tekemiset näyttävät virallisilta mutta eivät ole ja on korostettu, että oikeuskansleri on moittinut ministeriä ratkaisussaan.

Ei ainakaan Suomen maine pilaantunut tästä, vielä.

Sen sijaan demokratia täällä Suomessa on mennyt täysin rikki tuon eduskunnan farssiteatterin myötä ja toivon, että tästä muut puolueet nostavat asian esille vaalien alla ja monta muutakin asiaa. Samalla toivon, että dementiasta kärsivät kansalaiset eivät niin nopeasti unohda tällaisia idioottimaisia teattereita ja äänestäisivät jotain muuta kuin istuvia puolueita.

Jos istuvat puolueet menettäisivät roimasti ääniä ja jäävät kauas, niin olkoon heille oppitunti, että miten kansalaisia ei kannata pyllistellä ja pilkata koko ajan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kyllä nyt tosiaan Suomen ulkopolitiikka on lähtenyt purjehtimaan vaarallisille vesille. Mitenkähän tässä valtiolaivan vielä käy?

Taitaa luottoluokituskin saman tien notkahtaa pari pykälää. Pyydetäänkö Bryssel apuun, vai suoraan puheenjohtajamaa Itävalta.

...

Eipä juuri naurettavampaa mielensäpahoittamisteatteria voi kuvitella.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Olikos Marttilalla muuta, ihan oikeaakin asiaa?
Irvailut voit jättää sikseen.

Vai mielensäpahoittamisteatteria...no ehkä Marttilan mielestä, mutta luulen että aika moni kansalainen on erimieltä tuosta. Onhan se ikävää kun Marttilan ajatusmaailmaa vastaan sotivia asioita tuodaan julki. Koeta kestää, niin kuin mies (?).Pahasti vaikuttaa siltä, että Marttila itse on se mielensäpahoittaja ja teatteria tarjoili Soini ite.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

On tuo suorastaan hassua höpönlöpöteatteria, että puhutaan "uusista käänteistä" tai jopa "hallituskriisistä" ja "vakavasta keskustelusta" ns. "jälkipyykin" merkeissä.

Kuka järkevä tuota uskoo miksikään muuksi kuin poliittiseksi teatteriksi? Ei kukaan.

Äänestystulos kertoo, miten asiat ovat. Tehty mikä tehty ja sen kanssa tulisi elää, eikä lässyttää ympäriinsä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Tämä oli kaiken kaikkiaan turha show. Suomessa aborttiasia on täysin kunnossa. Jos jollakulla ministerillä on vakaumuksensa vuoksi eri kanta niin so what!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset