Agenda Europen unelmahallitus – Kenen miehiä ja naisia?

Eduskunnan tämänpäiväinen luottamusäänestys, missä ulkoministeri Timo Soini sai taaksensa ehdottoman enemmistön, edustaa jotakin niin pöyristyttävää tapahtumaa, että sille ei ihan heti löydä sanoja. Keskustan ja Kokoomuksen eduskuntaryhmien äänestyskäyttäytyminen, missä yksikään kansanedustaja ei äänestänyt Soinin naisten oikeudet kyseenalaistavaa toimintaa vastaan, on veret seisauttava. Herää vain kysymys, että voiko tämä olla totta Suomessa vuonna 2018? Kyllä se voi, eikä pelkästään voi, vaan se on totta.

Mitä silmiemme edessä on juuri tapahtunut? Tätä kysymystä kannattaa hallituksen tarjoamista tyrmäävistä tipoista huolimatta hetken pohtia.

Euroopan parlamentaarinen väestö- ja kehitysfoorumi EPF paljasti viime keväänä julkistetussa raportissaan eurooppalaisen oikeistoradikalismin varjoissa toimivan ultrakonservatiivin Agenda Europe-verkoston, jonka hyökkäyksen kohteina ovat erityisesti naisten seksuaali- ja lisääntymisoikeudet ja HLBTI-oikeudet. Verkosto pyrkii muun muassa abortin täyskieltoon ja homoseksuaalisuuden uudelleenkriminalisoimiseen. Toiminnan organisoijina ovat katoliset toimijat ja instituutiot suorine yhteyksineen Vatikaanin valtahierarkiaan. Kyse ei ole mistään pienestä puuhastelusta, sillä verkostoon kuuluu nyt jo yli sata järjestöä, jotka kokoontuvat joka vuosi tarkoin julkisuudelta varjeltuihin huippukokouksiinsa.

EPF:n raportin mukaan Agenda Europe-verkoston avainhenkilöitä toimii aktiivisesti esimerkiksi kansallisissa parlamenteissa, Euroopan parlamentissa ja Euroopan neuvostossa, mistä asemista käsin avainhenkilöt ovat valmiita toimimaan taustaorganisaationsa tavoitteiden hyväksi.

Agenda Europe-verkoston strategian toteuttamisessa merkittävässä roolissa ovat kansalliset järjestöt, jotka perinteisen seksuaali- ja perhe-etiikan nimissä vastustavat aborttia ja HLBTI-vähemmistöjen oikeuksia. Eräs näistä järjestöistä on ranskalainen La Manif Pour Tous-liike, jonka homoparien avioliittoja vastustaneeseen marssiin ulkoministeri Soini on osallistunut.

Mitä tulee katolisiin poliitikkoihin, on katolisen kirkon uskonopin kongregaatio antanut ohjeistuksensa siitä, miten katolisten poliitikkojen odotetaan toimivan kirkolle tärkeissä poliittisissa kysymyksissä, joihin kuuluu suhtautuminen aborttiin.

Ulkoministeri Soini on kertonut, että hän ei hyväksy aborttia missään oloissa.

Kenelle ulkoministeri Soini on todellisuudessa lojaali? Suomelle ja suomalaisille vai jollekin aivan muulle?

Hedelmistään puu tunnetaan, mikä pätee sekä ulkoministeri Soiniin että häntä tukeneisiin Kokoomukseen ja Keskustaan.

Tämänpäiväiset naisten oikeuksien vastaiset hedelmät laittaa Agenda Europe-verkosto takuulla mielissään merkille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu