Miksu Mäenpää-Louekoski

Agenda Europen unelmahallitus - Kenen miehiä ja naisia?

Eduskunnan tämänpäiväinen luottamusäänestys, missä ulkoministeri Timo Soini sai taaksensa ehdottoman enemmistön, edustaa jotakin niin pöyristyttävää tapahtumaa, että sille ei ihan heti löydä sanoja. Keskustan ja Kokoomuksen eduskuntaryhmien äänestyskäyttäytyminen, missä yksikään kansanedustaja ei äänestänyt Soinin naisten oikeudet kyseenalaistavaa toimintaa vastaan, on veret seisauttava. Herää vain kysymys, että voiko tämä olla totta Suomessa vuonna 2018? Kyllä se voi, eikä pelkästään voi, vaan se on totta.

Mitä silmiemme edessä on juuri tapahtunut? Tätä kysymystä kannattaa hallituksen tarjoamista tyrmäävistä tipoista huolimatta hetken pohtia.

Euroopan parlamentaarinen väestö- ja kehitysfoorumi EPF paljasti viime keväänä julkistetussa raportissaan eurooppalaisen oikeistoradikalismin varjoissa toimivan ultrakonservatiivin Agenda Europe-verkoston, jonka hyökkäyksen kohteina ovat erityisesti naisten seksuaali- ja lisääntymisoikeudet ja HLBTI-oikeudet. Verkosto pyrkii muun muassa abortin täyskieltoon ja homoseksuaalisuuden uudelleenkriminalisoimiseen. Toiminnan organisoijina ovat katoliset toimijat ja instituutiot suorine yhteyksineen Vatikaanin valtahierarkiaan. Kyse ei ole mistään pienestä puuhastelusta, sillä verkostoon kuuluu nyt jo yli sata järjestöä, jotka kokoontuvat joka vuosi tarkoin julkisuudelta varjeltuihin huippukokouksiinsa.

EPF:n raportin mukaan Agenda Europe-verkoston avainhenkilöitä toimii aktiivisesti esimerkiksi kansallisissa parlamenteissa, Euroopan parlamentissa ja Euroopan neuvostossa, mistä asemista käsin avainhenkilöt ovat valmiita toimimaan taustaorganisaationsa tavoitteiden hyväksi.

Agenda Europe-verkoston strategian toteuttamisessa merkittävässä roolissa ovat kansalliset järjestöt, jotka perinteisen seksuaali- ja perhe-etiikan nimissä vastustavat aborttia ja HLBTI-vähemmistöjen oikeuksia. Eräs näistä järjestöistä on ranskalainen La Manif Pour Tous-liike, jonka homoparien avioliittoja vastustaneeseen marssiin ulkoministeri Soini on osallistunut.

Mitä tulee katolisiin poliitikkoihin, on katolisen kirkon uskonopin kongregaatio antanut ohjeistuksensa siitä, miten katolisten poliitikkojen odotetaan toimivan kirkolle tärkeissä poliittisissa kysymyksissä, joihin kuuluu suhtautuminen aborttiin.

Ulkoministeri Soini on kertonut, että hän ei hyväksy aborttia missään oloissa.

Kenelle ulkoministeri Soini on todellisuudessa lojaali? Suomelle ja suomalaisille vai jollekin aivan muulle?

Hedelmistään puu tunnetaan, mikä pätee sekä ulkoministeri Soiniin että häntä tukeneisiin Kokoomukseen ja Keskustaan.

Tämänpäiväiset naisten oikeuksien vastaiset hedelmät laittaa Agenda Europe-verkosto takuulla mielissään merkille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Agenda Europe -verkosto rakentuu kolmelle pilarille: verkoston nimeä kantava anonyymi blogi, vuosittaiset huippukokoukset ja yhteinen manifesti.

Tuo löytämäsi blogi on juuri tämä kyseinen verkoston anonyymi blogi.
Sen sisältö on järkyttävää luettavaa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Löysit jotain, mikä edustaa vastavoimaa Euroopassa pitkään jatkuneelle rappiokehitykselle, moraalin määrätietoiselle alasajolle.

Ei paha.

En varmasti allekirjoita kaikkinensa ko. agendaa, mutta tervetullut reaktio se on nykyisen dekadenssin aikakaudella.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
Löysit jotain, mikä edustaa vastavoimaa Euroopassa pitkään jatkuneelle rappiokehitykselle, moraalin määrätietoiselle alasajolle.
............................................

Marttila pelkää, että Raamatun moraaliset ohjeet ajetaan alas.

5. Moos. 22:23-24
Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.

Efes. (Paavali) 6:5
Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.

2. Moos. 21:15, 21:20-21
Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).

3. Moos. 20:9-12
Homot ja avionrikkojat on tapettava.

Kor. (Paavali) 6:9-11
Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Todettakoon, että Agenda Europen (ja ko. blogin) taustalla vaikuttavien ultrakonservatiivien uskonnollisten taustavoimien (mm. katolinen kirkko, ortodoksinen kirkko) eräänä merkittävimpänä motiivina on Venäjän mallin kaltainen menetetyn kulttuurisen ja aineellisen loiston ja hegemonian palauttaminen. Kyse on siis olennaisesti valtapolitiikasta, jonka moraalia ja dekadenttia luonnetta voi jokainen mielessään pohdiskella.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Soini on lojaali todennäköisesti vain omalle vakaumukselleen. Lähes kaiken hillotolppaansa lukuunottamatta uransa iltaruskossa menettäneenä hän varmasti nauttii tänäisestä vallantunteesta. Joutsenlaulu.

Paljon surullisempaa on muiden hallituspuolueiden selkärangattomuus. Mädäntyneen demokratian löyhkää. Puoluekurin rampauttamaa sanan- ja mielipiteenvapautta. Vaikka meillä heikko hallitus onkin, ei se yhden kelvottoman ministerin vaihtoon olisi kaatunut.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Enpä pitäisi minään ihmeenä vaikka Soinin varsinainen hillotolppa löytyisi jostakin Eu:n huippuvirasta ja vieläpä nykyisen hallituksen siunaamana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Herra soini on hallituksen perimmäinen tarkoitus ja johtotähti. Se on nyt tehty selväksi.
Herra Soini on myös ajatushautomo Liberan ajatusten ankkuri. Sen on Elina Lepomäki tehnyt selväksi.
Halla-aho&comp eivät kohota käsiään herra Soinin palvontaan mutta laskevat päänsä nöyrästi alas.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Keskustelussa on jäänyt hieman varjoon se, että HLBTI-vähemmistöjen oikeuksien edistäminen on myös virallinen osa Suomen ulkopolitiikkaa.

Tämä ilmenee ulkoministeriön sivuilta:

https://um.fi/suomen-kansainvalinen-ihmisoikeuspol...

Jotkut ovat tämän keskustelun tiimellyksessä arvostelleet entisten ministerien osallistumista Pride-marsseille. Tältä osin ulkoministeriö toteaa kuitenkin:

"Ulkoministeriö osallistuu – usein muiden EU-maiden kanssa – Pride-tapahtumiin eri puolilla maailmaa."

Soinin virallisilla sivuillaan ilmaisemat lukuisat HLBTI-vähemmistöjä parjaavat kirjoitukset ovat myös olleet ristiriidassa Suomen virallisen ulkopolitiikan linjausten kanssa.

Tänään tapahtunut on murheellinen päivä naisten oikeuksille Suomessa ja Suomen ainakin aikaisemmin harjoittamalle naisten oikeuksien puolustamiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikassa (ilmenee myös em. UM:n sivulta).

Suomen uskottavuus on kokenut pahan kolauksen ja virallisen ulkopolitiikan todellisten ihmisoikeuslinjausten yllä leijuu tumma varjo.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Pätkä tuosta ohjeesta katolisille politiikoille (löytyy blogistin antaman linkin takaa):
"In the face of fundamental and inalienable ethical demands, Christians must recognize that what is at stake is the essence of the moral law, which concerns the integral good of the human person. This is the case with laws concerning abortion and euthanasia (not to be confused with the decision to forgo extraordinary treatments, which is morally legitimate). Such laws must defend the basic right to life from conception to natural death. In the same way, it is necessary to recall the duty to respect and protect the rights of the human embryo. Analogously, the family needs to be safeguarded and promoted, based on monogamous marriage between a man and a woman, and protected in its unity and stability in the face of modern laws on divorce: in no way can other forms of cohabitation be placed on the same level as marriage, nor can they receive legal recognition as such."

Aika tiukkaa, mutta selkeää: Aborttia ei varsinaisesti kielletä, mutta halutaan ottaa huomioon (protect the rights) myös alkion oikeus elämään aina hedelmöityksestä lähtien. Tämän voi tulkita väljästi siten, että abortin suhteen noudatetaan erittäin suurta harkintaa ja pyritään kaikin tavoin välttämään abortti, jos joku uskottava keino kuten adoptio järjestyy. Tiukasti tulkiten ei aborttia hyväksytä kuin erityislaatuisissa tapauksissa, jos vaikkapa äidin henki on vaarassa. Protestanttiset kirkkokunnat ovat yleensä tuon väljän tulkinnan kannalla.

Mitä homoliittoihin tulee, paperi on varsin yksiselitteinen. Protestanttien näkemys on yleensä yhtä jyrkkä.

Yleiskommenttina voisi todeta, että noita kiistanalaisia kohtia lukuunottamatta ohje vaikuttaa ihan tervejärkiseltä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

EPF:n raportin paljastaman Agenda Europe-verkoston ahkerimmat puuhamiehet ovat Vatikaanin miehiä ja Agenda Europe-verkoston tavoitteet kertovat katolisen kirkon todellisen linjan olevan julkisia linjauksia huomattavasti jyrkempiä.
Ja nimenomaan näihin jyrkimpiin kantoihin on sitoutunut myös Soini.

Risto Koivula

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1499...

" EU on kieltämässä antifeminismin

22.9.2013 09:22 Henry Laasanen

EU:n uusi lakiluonnos "The European framework national statute for the promotion of tolerance” pyrkii edistämään suvaitsevaisuutta seuraavasti:

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/d...

The purpose of this Statute is to: [...] e) Take concrete action to combat intolerance, in particu- lar with a view to eliminating racism, colour bias, ethnic discrimination, religious intolerance, totalitarian ideologies, xenophobia, anti-Semitism, anti-feminism and homophobia.

Lakiluonnoksen tarkoituksena on "taistella suvaitsemattomuutta vastaan eliminoimalla rasismi, syrjintä ihonvärin perusteella, etninen syrjintä, uskonnollinen suvaitsemattomuus, totalitaariset ideologiat, ksenofobia, antisemitismi, antifeminismi ja homofobia"

“Group libel” means: defamatory comments made in public and aimed against a group as de- fined in paragraph (a) – or members thereof – with a view to inciting to violence, slandering the group, holding it to ridicule or subjecting it to false charges. (s. 2)

Lakiluonnos pyrkii tekemään feminismin naurunalaiseksi saattamisesta laitonta.

Yhteenveto

EU:n lakiluonnos pyrkii pakottamaan 28 valtiota taisteluun antifeminismiä vastaan, jotta suvaitsevaisuus toteutuisi.

LÄHDE

EU to ban anti-feminist speech

http://www.avoiceformen.com/updates/eu-to-ban-anti... "

EU nimittää kaiken epämieluisen "TOTALITARISMIKSI", jonka nimisestä opista sillä on TÄYSIN HÖYRÄHTÄNYT HANNAH ARENDTIN PUOSKARITEORIA!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/hannah...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tuossa on mielenkiintoisia väitteitä, mutta kaikki linkit ovat kovin vanhoja ja mitään noiden linkkien maalailemaa juttua ei ole ainakaan vielä tapahtunut. Muutenkin ihan kuin koko juttu olisi unohdettu. Onko tuosta jotain uudempaa tietoa?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tässä kohtaa on pakko myöntää että Soini osaa politiikassa pelaamisen, sillä sen verran hyvin hän sai ihmisiä liikkeelle ja pelattua väkeä oman selkänsä taakse, jotka eivät sinne oikein halunneet mennä.

Tosin tässä kohtaa on myös pakko muistuttaa se fakta, että nyt eroa Soinille vaatineet puolueet/kansanedustajat hyväksyivät ilman samanlaista reaktiota sisäministeri Räsäsen vertailun aborttin ja eläinten teurastuksen kanssa ja useaan otteeseen muutenkin Räsänen ministerinä ollessaan puhui/kirjoitti aborttia vastaan.

Mistä syystä pari vuotta sitten abortin vastaiset kirjoitukset eivät silloin herättäneet ero vaatimuksia? Vaan päinvastoin omalla tavallaan niitä tuettiin istumalla samassa hallituksessa.

Ehkä tuon irtisanomisen sittenkin pitäisi perustua siihen pärstään ja henkilön ajatuksiin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Räsänen oli sisäministeri, Soini taas on ulkoministeri. Kyllähän täällä kotosalla saa olla mitä mieltä vain, mutta ulkomaille pitää vetää yhtenäistä linjaa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Asia on sitten selvä eli sisäministerinä voi vapaasti vastustaa aborttia mutta ei ulkoministerinä.
Toisin sanoen sisäministerin ei tarvitse noudattaa Suomen hallituksen linjaa mutta ulkoministerin taasen pitää.

Itse en arvosta kovinkaan korkealle sellaista ajatusta että voi toimiia rajojen ulkopuolella toisin Suomen rajojen sisällä.

On tietysti kipeä paikka huomata että pari vuotta sitten abortti jutut eivät aiheuttaneet vastimuksia ministerin erosta. Vaan istuttiin tyytyväisinä samassa hallituksessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Räsänen oli sisäministeri, Soini taas on ulkoministeri."

Tuo on väsähtänyt argumentti. Olen samaa mieltä kuin Juha Salmi yllä.

Ulkoministeri ja ulkoministeri. Ollaan taas huolissaan siitä, mitä meistä maan ulkopuolella ajatellaan.
Fakta on, että suurin osa maapallon asuijamistosta ei edes tiedä, että maa nimeltä Suomi (Finland) on olemassa. Saatikka sitten, mikä on Suomen kanta abortteihin.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Vaihtoehto olisi ollut Sinisten lähtö hallituksesta, jolloin hallitus olisi menettänyt enemmistön.
Vasemmistopuolueet ovat kertoneet tulevansa hallitukseen vain vaalien kautta. Olisi siis tullut ennenaikaiset eduskuntavaalit, joissa vasemmistopuolueet ja vihreät voittaisivat.
Moni keskeneräinen laki jäisi toteutumatta.
Olisiko tämä kokoomuslaiselle ollut hyvä vaihtoehto, ja syynä vain koska Soini on esittänyt omia mielipiteitään.
Nyt on vielä puoli vuotta aikaa hallitustyöhön ja äänestäjien vakuuttamiseen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Itse en usko siihen, että Siniset olisivat oikeasti hallituksesta lähteneet, se olisi ollut viimeistään niitti tuon puolueen arkkuun, jonka kantta jo muutenkin naulaillaan kiinni.

"Olisiko tämä kokoomuslaiselle ollut hyvä vaihtoehto...", ketähän tuolla kokoomuslaisella mahdat tarkoittaa?

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Tosiaan ilmoitat olevasi sitoutumaton. Ajattelin toista kirjoittajaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

IS: "Soini lähetti kiitoksia esirukoilijoille ja terveiset mystiselle ”Liisalle Ihmemaassa”

"Soini kiitteli myös ”satoja ihmisiä”, jotka ovat tukeneet häntä oikeuskanslerin tutkinnan ja koko ”tämän opposition operaation kestäessä”.

Ulkoministerin kiitokset menivät myös ulkomaille tukijoille ja ystäville, muiden muassa katolilaista Liettuaa edustavalle ministerikollegalle Linas Linkeviciukselle

Lisäksi hän lähetti ”erityiset terveiset” mystiselle ”Liisalle Ihmemaassa” (Alice in Wonderland)."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837569.html

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pitäisikö perustuslakiimme kirjata varmuudeksi vaatimus, että Suomen tasavallan hallituksen ulkoministerinä tulee olla siviilityössään abortteja tehnyt/tekevä gynekologi ?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ulkolinjan ohjelma videona blogin aiheesta ja Soinin patologisesta kantapäästä.

https://areena.yle.fi/1-4444736

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Erittäin suositeltavaa katsottavaa, joka liittyy kirjoituksen aihepiiriin. Naisten oikeudet ovat todellakin aktiivisen hyökkäyksen kohteena Euroopassa; myös Suomessa, kuten eilinen konkreettisesti osoitti!

Kyseisen Ylen Ulkolinjan dokumentin "Eurooppa kieltää abortit?" sivulla todetaan:

"Viime vuosina Euroopassa ja Yhdysvalloissa abortin vastustus on saanut lisää kannatusta ja monessa maassa aborttilakeja on jälleen tiukennettu, naisten terveyden uhalla. EU on voimaton - päinvastoin abortinvastustajien kansainvälinen lobby on vahva."

Kannattaa myös lukea tämä:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/11/ulkolinja...

Liikehdinnän taustalla pyörii todistettavasti Agenda Europe.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Totta, olisi korjausliikkeen paikka. Tuo suosittelemasi linkki löytyykin samasta jonka postasin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #24

Eivät auttaneet Naisjärjestöjen vetoomukset, ks.

http://naisjarjestot.fi/vaikuttaminen/kannanotot-j...

Kyseisessä vetoomuksessa todetaan:

"Ulkoministerin kanta on laajasti tiedossa kansainvälisessä naisliikkeessä ja se liitetään äärikonservatiivisten arvojen ja sukupuolten tasa-arvoa ja naisten täysiä oikeuksia riisuvien liikkeiden maailmanlaajuiseen nousuun."

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #25

Tuo Naisjärjestön artikkeli kaipaisi enemmän julkisuutta, vaikka onkin sisällöltään monille tuttu.

Ulkolinjan raportin mukaan, edellinen paavi oli nykyistä liberaalimpi ja nykyisen abortinvastaisen ilmapiirin kiristymiseen Vatikaanissa, viitataan Yhdysvaltojen vanhoillisiin.

"Siellä missä esiintyy abortin vastaisuutta on kirkko aina läsnä". Voidaanko sivistysvaltiossa hyväksyä jotakin tällaista ilman seuraamuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset