Miksu Mäenpää-Louekoski

Keskustan ylisukupolvinen kannattajuus matkalla roskankaatopaikalle?

Keskusta on puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla noussut maan johtavaksi asiantuntijaorganisaatioksi, joka tietää, ketkä kaikki Suomessa ovat niin sanottua roskaväkeä. Keskustalla on vielä muutama kuukausi aikaa jatkaa tutkimuksiaan, joten uusia roskaväkiryhmiä takuulla löytyy.

(Jopa Vihreilläkin on kannatuksen vaarantavat ”marginaalit” tiedossa!)

Keskusta menee eliitti edellä eduskuntavaaleihin ja on suorastaan erinomainen asia, että ollaan avoimia –  JHL:stäkin ollaan kehuttu Keskusta-eliitin avoimuutta.

Näin! Hyvä pojat ja tytöt.

(Kansanedustaja Juhana ”Kenopää” Vartiainen on puolestaan avoin portti Kokoomuksen aivoihin.)

Suomen Keskustan eurooppalaisittain poikkeuksellinen poliittinen painoarvo roikkuu edelleenkin rakkaan Urkkimme syvään juurruttaman ylisukupolvisen kannattajuuden varassa.

Olisiko näiden jo aikaa sitten maaseutujuuriltaan lähteneiden aika lakata ylisukupolvisista riippuvuuksista?

Riippuvuudethan uhkaavat Keskusta-eliitinkin mielestä sekä työmarkkinoita että katurauhaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Viittaat ilmeisesti myös Oulun kaupunginvaltuutettu Moilasen suustaan päästämään sammakkoon, vaikka yleistät koko puolueen kirjoituksellasi. Se ei ole keskustan arvojen mukaista, tiedät varmasti sinä itsekin tämän.

Olihan se totta vie paha moka, ei sitä kukaan kiellä. Moilanen on kuitenkin pyytänyt anteeksi ja joskus toivoisi, että annettaisiin anteeksi, kun ihminen sitä pyytää eikä vain ilakoitaisi tehdyillä virheillä. Moilaselle sammakon päästäminen maksoi jo oman työpaikankin. Jokaisella on peiliin katsomisen paikka. Tarvitaan muuten iso peili, jos me kaikki katsomme sinne yhtäaikaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@1. Ei se helppoa ole. Pihlajalinnan hallitus valitsee toimitusjohtajan ja luottaa, että kyseinen henkilö tietää ja tuntee yrityksen arvot.

Kai Oulun kaupungillakin on omat arvot ja nyt se Moilanen vaan meni sanomaan eikä se välttämättä ollut sammakko, kun kuuntelee videota. Jos joku erehtyy sanomaan väärin, olisi pitänyt tapahtua nopea korjaus, mutta sellaista ei ole kuulunut.

Sellainen toimitusjohtajan sanomana se tahraa Pihlajalinnan maineen.

On kaksi eri asiaa toimitusjohtajalla ja työntekijällä.

Toimitusjohtajalla voi olla enemmän vaikutusvaltaa ja se saavuttaa isommat mittasuhteet kuin rividuunarilla. Pelkällä anteeksipyynnöllä ei riitä nähdyn videon perusteella. Rividuunari on yksityinen henkilö, toimitusjohtaja voi olla julkisuuden henkilö kuten Moilanen ex-kansanedustaja sekä kaupungin valtuuston ex-puh.johtaja, joka sai tarjouksen siirtyä sinne terveyspytinkiin, eikä hän voi nostaa mitään syytteitä, kun on itse mokannut ja mikään ei pelasta hänen pestiäänsä.

On ulkomailla parlamenteissa tapahtunut korruptioita ja muita skandaaleja, minkä seurauksena he erosivat itse pestistään mutta täällä Suomessa jostain kumman syystä ei. Lakiin pitäisi pistää enemmän viranomaisten, virkamiesten vastuudesta hoitaa asiat kunnolla. Leväperäisesti kuitenkin hyväveliverkostot sun muut jylläävät koko ajan.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, Moilanen on pyytänyt anteeksi aiheuttamaansa hämminkiä, ei sitä että hän on joitakin ihmisiä kutsunut roskaväeksi. Toinen freudilainen lipsahdus!

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Missäs kohtaa Moilasen olen maininnut, Keskusta eliitin kylläkin ja siihenhän paikallispomo Levonenkin kuuluu...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun puhuit roskaväestä. Minun suhteen nyt kyllä liioittelet. En tiedä pitäisikö tästä olla ihan otettu, kun tuolla tavalla ylennät minut.

Jari Ikonen

Levonen: harkitsematon ja typerä ääneen sjattelu moilaselta ja sai heti kenkää tottakai, niinkuin oikein on.

Mutta päämisteri ihmetteli irtisanomista ehkä liioitelluksi koska sitä on pyydetty anteeksi. Näin jai sitten, mutta ajatteppa levonen miten riekkuisit jos tuollaista olisi päästellyt suustaa esim. Persu.

Ei olisi loanheitolla rajoja sinunkaan puoleltasi rikä anteeksipyynnöt sitä miksikään olisi muuttanut

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ranskassa yhden vallankumouksen aikana upseeri kuulutti kadulla: "Minun on käsketty ampua roskaväki. Siksi pyydän kunnon kansalaisia siirtymään kadun toiselle puolelle turvaan".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset