Soini-äänestys – Suomi länsimainen demokratia vai Putinin syleilyssä?

Oppositiopuolueet Sosialidemokraatit, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP ilmoittivat tänään esittävänsä epäluottamuslausetta ulkoministeri Timo Soinille tämän lukuisia kertoja esittämistä abortinvastaisista lausunnoista ja osallistumisesta työmatkansa yhteydessä abortinvastaiseen tapahtumaan. Kyseessä ei suinkaan ole pieni asia, sillä näkemyksillään ja toiminnallaan ulkoministeri Soini on osoittanut suoraan sanottuna röyhkeää piittaamattomuutta naisten oikeuksista ja sitä kautta myös maan kansainvälisestä maineesta.

Samaan epäluottamuslauseeseen olisi voinut laittaa syyksi myös ulkoministeri Soinin peittelemätön ja systemaattinen halveksunta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Sitä ei Suomessa tapahdu. Miksi?

(Toki osaavathan ne muutkin, kuten puhemies Paula Risikko puheillaan ”kaikkien muiden kaapeistaan ulostulemisella mutta syrjittyjen kristittyjen kaappiin ajamisesta”. Kielikuva meni perille, Risikko!)

Konservatiivisuuttaan ja kristillistä vakaumustaan keppihevosenaan pitävälle ulkoministeri Soinille voi perustellusta syystä katsoa annetun kahden muun hallituspuolueen johdon toimesta erivapaus toimia tavalla, joka on omiaan kyseenalaistamaan maamme aseman modernina länsimaisena demokratiana: yksittäisen ministerin toilailut saavat Suomen näyttämään oikeistopopulismin valloittamalta maalta – ”yhteinen arvopohja”?

Oikeistopopulismi karkotettiin ja oikeistopopulismiin päädyttiin.

Päähallituspuolueiden Keskustan ja Kokoomuksen kansanedustajat ja ministerit ovat erittäin vakavan paikan edessä ulkoministeri Soinin luottamuksesta äänestettäessä ja täysin aiheesta.

Jokainen ääni Soinin luottamuksen puolesta on ääni naisten oikeuksia vastaan. Jokainen näistä äänistä julistaa samalla voittoa oikeistopopulismille, jonka eteen presidentti Putinin hallinto on tehnyt erittäin ahkeraa työtä eurooppalaisen politiikan kulisseissa vuosien ajan ja vieläpä ikävin tuloksin.

Mikä mies ulkoministeri Soini on?

Aiheeseen liittyvää:

Kamomilla Ilmonen (31.5.2018): Otetaan konservatiiviset liikkeet tosissaan

Ranneliike.net (3.11.2017): Soini: "Translaki ei tämän hallituksen aikana etene"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu