Puolimatkan omat nettisivut – Kasvatustieteen laitoksen "etätoimipiste"?

Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatkan Oikea Media -lehdessä 27.7. julkaistun kirjoituksen synnyttämä kansalaiskeskustelu on tuonut esiin varsin mielenkiintoisia asioita, hyvin monesta eri perspektiivistä. Puolimatka selvästikin halusi herättää keskustelua, siinä onnistuen. Hän valitsi kirjoituksensa julkaisupaikaksi oikeistoradikaalin lähetystaajuuden omaavan median, mikä valintana edusti jo itsessään selkeää ideologista ja provokatiivista liikettä, itse kirjoituksen sisällöstä puhumattakaan. Eduskuntavaalien läheisyys on saanut erityisesti Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit nousemaan esiin poteroistaan raivokkaaseen puolustukseen. Puolimatkalla on eräänlaisen oppi-isän maine näille puolueille.

Akuutin kohun aikana keskusteluissa on sivuttu professori Puolimatkan henkilökohtaisia nettisivuja, sillä ne ovat kohutun mielipidekirjoituksen toinen julkaisupaikka, monen muun kirjoituksen lisäksi. Kun nettisivuilla viipyy hieman kauemman aikaa, herää kysymys:

Onko varsinainen kohujen kohu sittenkin muhinut Puolimatkan omilla nettisivuilla peräti vuosien ajan?

Professori Puolimatkan toiminnassa erityisen kritiikin kohteeksi on aiemminkin noussut hänen asemansa ja työnantajansa lähes systemaattinen sekoittaminen omiin konservatiivikristillisestä vakaumuksesta peräisin oleviin ideologisiin vaikuttamispyrkimyksiin; mielipidekirjoitukset, kirjallinen tuotanto jne. Konservatiivinen perhe- ja seksuaalietiikka ja kristinuskon ja kristillisen kulttuurin erityisten ”ansioiden” todistelu ovat varsin keskeisinä piirteinä. Eräänä juonteena on myös evoluutioteorian kouluopetuksen kritisoiminen, mikä sekin liittyy selkeästi edellä mainittuun ideologiseen viitekehykseen. Uskonnon ja tieteen rajojen hämärtämiseen pyrkivä toiminta on saanut aiheestakin kritiikkiä.

Professori Puolimatkan omille nettisivuille mentäessä ensimmäisenä tietona on hänen akateeminen asema, työnantaja sekä yhteystiedot kasvatustieteen laitoksen työhuoneen numeron tarkkuudella. Loppu on sitten yhtä autuasta sekamelskaa.

Olkaa hyvä ja lukekaa:

https://www.tapiopuolimatka.net/

Ei ole mikään ihme, että muun muassa opiskelijoiden parissa on vuosien ajan kytenyt suuri hämmennys. Ei pidä ihmetellä myöskään akateemisen yhteisön reaktioita.

Professori Puolimatkalle on suotu erivapaudet, jotka ovat omaa harvinaista mittaluokkaansa. Valitettavasti Jyväskylän yliopisto on tähän asti katsonut läpi sormien varsin poikkeuksellista ja kyseenalaista toimintaa.

Vetääkö Jyväskylän yliopisto nyt selkeämmät rajat? Se jää nähtäväksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu