Trump-henkilökultista – "I humbly ask your forgiveness"

Helsingin Sanomien julkaistua Nyt-liitteessä kuvallisen parodian Yhdysvaltain presidentti Trumpista, asiaan oli hetimiten reagoimassa Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja ja kansanedustaja Päivi Räsänen, jonka julkaisemassa tiedotteessa vaadittiin toimia Helsingin Sanomia vastaan.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen kannanotto ei jäänyt omassa lajissaan ainutkertaiseksi. Samaan aikaan Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen paheksui Facebookissa Helsingin Sanomia todeten, että Helsingin Sanomien julkistama kuva on häpeäksi lehdelle ja vaati Helsingin Sanomia pyytämään julkisesti anteeksi presidentti Trumpilta. Lisäksi Laukkanen vaati Helsingin Sanomien päätoimittajan välitöntä eroa.

Samaa linjaa ovat vetäneet myös muun muassa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Suomen Uutiset, Perussuomalaisten virallinen lehti.

Siis, kahden eduskuntapuolueen taholta painostetaan toimiin, joilla puututtaisiin lehdistönvapauteen ja syynä on suomalaisen mediatalon julkaisema kuvallinen parodia Yhdysvaltain presidentistä.

Parodiassa toisiinsa verratut kahden nisäkäslajin edustajat ovat molemmat silminnähden valkoihoisia, siis oman lajinsa valkoisen ylivallan edustajia. Lisäksi toisen nisäkäslajin elimiä voidaan käyttää toisen nisäkäslajin varaosina.

Sekin on hyvä muistaa isänmaallisesta näkökulmasta tarkasteltuna, että suomalainen sananlaskuperinne pitää sisällään sanonnan: ”Ihminen on sitä mitä hän syö!

Mitä tällaisista reaktiosta ja varsinkin niiden sisältämistä vaatimuksista pitäisi ajatella?

Edellä esitetyn perusteella vaikuttaa siltä, että suomalaisessa valtakunnanpolitiikassa vaikuttaa tahoja, joille Yhdysvaltain presidentti Trump edustaa henkilöä, jota on jopa lehdistönvapauden menettämisen hinnalla varjeltava mustasukkaisesti kaikelta, mikä voitaisiin vaikka pelkästään kautta rantain tulkita loukkaavan häntä.

Onko Trump suorastaan erityinen pyhä ja sellaisena koskematon henkilö näiden tahojen mielestä?

Tässä suhteessa kannattaakin palata vielä kansanedustaja Laukkasen (kd) Facebook-kannanottoon ja erityisesti sen englanninkieliseen osioon.

The Honorable President of the United States of America, Mr. Donald Trump, As a member of the Parliament of Finland, I humbly ask your forgiveness for this published photograph by newspaper Helsingin Sanomat. This photograph does not represent the thoughts and opinions of Finnish people. Most respectfully, Mr. Antero Laukkanen, MP”, toteaa kristillisdemokraatti Laukkanen.

Laukkasen suoraan presidentti Trumpille osoittamat sanat ”I humbly ask your forgiveness”, joka suomeksi käännettynä on ”minä nöyrästi anon anteeksiantamustanne”, pysäyttävät.

Mutta eikö tällaiset valtioiden päämiehille osoitetut äärimmäisen, suorastaan maassa matelevat, pyynnöt ole ominaisia erityisesti totalitaarisesti hallituissa maissa?

Toisaalta, koska kyse on Kristillisdemokraateista, joille nimensä mukaisesti kristinuskon pyhällä kirjalla, eli Raamatulla, ja sen opetusten noudattamisella, on erityinen merkitys, on syytä muistaa ensimmäinen käsky eli ”Minä olen Herra sinun Jumalasi, älä pidä muita jumalia”.

Onko presidentti Trumpin ympärille kehkeytynyt peräti henkilökultti?

Rippikoulun käyneenä varttiluterilaisena – ja se vartti tuli just nyt! – on pakko sanoa, että amerikkalaisen hapatuskristillisyyden kotkotukset on torjuttava!

Gott, hilf uns!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu