Miksu Mäenpää-Louekoski

Trump-henkilökultista – "I humbly ask your forgiveness"

  • Lähde: Facebook
    Lähde: Facebook

Helsingin Sanomien julkaistua Nyt-liitteessä kuvallisen parodian Yhdysvaltain presidentti Trumpista, asiaan oli hetimiten reagoimassa Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja ja kansanedustaja Päivi Räsänen, jonka julkaisemassa tiedotteessa vaadittiin toimia Helsingin Sanomia vastaan.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen kannanotto ei jäänyt omassa lajissaan ainutkertaiseksi. Samaan aikaan Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen paheksui Facebookissa Helsingin Sanomia todeten, että Helsingin Sanomien julkistama kuva on häpeäksi lehdelle ja vaati Helsingin Sanomia pyytämään julkisesti anteeksi presidentti Trumpilta. Lisäksi Laukkanen vaati Helsingin Sanomien päätoimittajan välitöntä eroa.

Samaa linjaa ovat vetäneet myös muun muassa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Suomen Uutiset, Perussuomalaisten virallinen lehti.

Siis, kahden eduskuntapuolueen taholta painostetaan toimiin, joilla puututtaisiin lehdistönvapauteen ja syynä on suomalaisen mediatalon julkaisema kuvallinen parodia Yhdysvaltain presidentistä.

Parodiassa toisiinsa verratut kahden nisäkäslajin edustajat ovat molemmat silminnähden valkoihoisia, siis oman lajinsa valkoisen ylivallan edustajia. Lisäksi toisen nisäkäslajin elimiä voidaan käyttää toisen nisäkäslajin varaosina.

Sekin on hyvä muistaa isänmaallisesta näkökulmasta tarkasteltuna, että suomalainen sananlaskuperinne pitää sisällään sanonnan: ”Ihminen on sitä mitä hän syö!

Mitä tällaisista reaktiosta ja varsinkin niiden sisältämistä vaatimuksista pitäisi ajatella?

Edellä esitetyn perusteella vaikuttaa siltä, että suomalaisessa valtakunnanpolitiikassa vaikuttaa tahoja, joille Yhdysvaltain presidentti Trump edustaa henkilöä, jota on jopa lehdistönvapauden menettämisen hinnalla varjeltava mustasukkaisesti kaikelta, mikä voitaisiin vaikka pelkästään kautta rantain tulkita loukkaavan häntä.

Onko Trump suorastaan erityinen pyhä ja sellaisena koskematon henkilö näiden tahojen mielestä?

Tässä suhteessa kannattaakin palata vielä kansanedustaja Laukkasen (kd) Facebook-kannanottoon ja erityisesti sen englanninkieliseen osioon.

The Honorable President of the United States of America, Mr. Donald Trump, As a member of the Parliament of Finland, I humbly ask your forgiveness for this published photograph by newspaper Helsingin Sanomat. This photograph does not represent the thoughts and opinions of Finnish people. Most respectfully, Mr. Antero Laukkanen, MP”, toteaa kristillisdemokraatti Laukkanen.

Laukkasen suoraan presidentti Trumpille osoittamat sanat ”I humbly ask your forgiveness”, joka suomeksi käännettynä on ”minä nöyrästi anon anteeksiantamustanne”, pysäyttävät.

Mutta eikö tällaiset valtioiden päämiehille osoitetut äärimmäisen, suorastaan maassa matelevat, pyynnöt ole ominaisia erityisesti totalitaarisesti hallituissa maissa?

Toisaalta, koska kyse on Kristillisdemokraateista, joille nimensä mukaisesti kristinuskon pyhällä kirjalla, eli Raamatulla, ja sen opetusten noudattamisella, on erityinen merkitys, on syytä muistaa ensimmäinen käsky eli ”Minä olen Herra sinun Jumalasi, älä pidä muita jumalia”.

Onko presidentti Trumpin ympärille kehkeytynyt peräti henkilökultti?

Rippikoulun käyneenä varttiluterilaisena – ja se vartti tuli just nyt! – on pakko sanoa, että amerikkalaisen hapatuskristillisyyden kotkotukset on torjuttava!

Gott, hilf uns!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koska USAan on muodostunut foxevangeelium niin nämä siihen liittyvät ovat heti valmiita hylkäämään ja pettämään vankan suomalaisen kristillisen tradition ja keskittyvät Trumpin pyhittämiseen. Onneksi KD on melko marginaalinen porukka.
Foxevangeelium näkee sekulaarissa bisnesmiehessä ja rääväsuussa pyhimyksen.
Myös Venäjällä osa ortodoksikirkkoa on keskittynyt Putinin pyhittämiseen. Kumpaakaan suuntausta ei kiinnosta perinteinen kristillinen oppi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Oikeastaan hirvittää seurata, että kaikenlaista amerikkalais-venäläistä (näin kai jo nyt voimme todeta) laitaoikeistoon kuuluvaa pompöösihömppää rantautuu Suomeen.

Juha Hämäläinen

Toiset kumartaa Trumpia, toiset Putinia tai Stalinia, jotkut Tom of Finlandia, Merkeliä tai Kimi Räikköstä. Ihminen kaipaa esikuvia. Ja loukkaantuu verisesti, kun esikuvaa loukataan. Sille on mahdotonta olla nauramatta.

Käyttäjän MarkkuKoivisto kuva
Markku Koivisto

Joo, monetkin sitä arvuuttelevat, kumpi nyt on tullut loukatuksi.
Kuvatekstiksi voisi vanhoja aikoja mukaelleen laittaa:
Kuvassamme näkyvät sika ja mr Trumpp. Mr Trump siinä oikealla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taas saman sakin joka trumpettia ulvoo yötä päivää, ylin jumala oli edellinen pressa. Ja vielä kehtaa mölytä henkilöpalvonnasta trumpetin kohdalla :) ja itkeä öisin sitäkin ettei melkoisen sekopäinen klinttoni ole nyt palvottavissa. Melkoista ihmisvihaa taas levitätte.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ehei! Edellinen presidentti edusti normaaleja valtiomiehen ominaisuuksia, jotka eivät suinkaan johtaneet henkilöpalvontaan, vaan antoivat edes jonkinlaisia eväitä monenkeskiseen luottamukseen maailmanpolitiikan areenoilla. Siinä oli riittävästi niin edelliselle presidentille kuin muillekin maille.

"itkeä öisin sitäkin ettei melkoisen sekopäinen klinttoni ole nyt palvottavissa"

Mitäs tämä sitten edustaa?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kunhan Trump edes lopettaisi valehtelemisensa! Se olisi jo jotain.

Miksi sinä Matti hyväksyt presidentin, joka valehtelee vasemmalle ja oikealle?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Hyväksynkö? Voi olla että kyllä tai jopa että en, sillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä kun maa joka ton nyt valitsi sijaitsee melkoisen kaukana eikä teidän itkijöiden ääni kanna sinne asti.
Te itkijät ette ilmeisesti itekkään tiedä miksi itkette koko ajan mutta arvaan että se johtuu siitä että trumpetin viholliset "löydetään" joka mediaan asiantuntijaksi tulkitsemaan mitä on milloinkin sanottu ja tarkoitettu. Ainoastaan kaikki negatiivinen julkaistaan ja positiiviset asiat piilotetaan. Ja niistä negatiivisista "uutisista" saatte itkuunne voiman on ne uutiset todellisia tai ei.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #13

Matti, miten vanha olet? Olen pahoillani, mutta tuon vastauksen perusteella arvaisin sinun olevan teini-ikäinen. Itkijät? Kasva nyt aikuiseksi hyvä ihminen!

Minun ongelmani Trumpin kanssa on pääasiassa kaksijakoinen:

1) Idiootit, jotka uskovat hänen olevan hyvä Suomelle. Miten ihmeessä henkilö, joka haluaa hajoittaa kaiken niin, että USA voisi neuvotella vahvasta asemasta kaikkien kanssa, olisi hyvä asia meille?

2) Trump luo täydellisellä epädiplomaattisuudellansa ja epäloogisuudellansa paljon epävarmuutta maailmaan ja se ei mielestäni ole hyvä asia - ei turvallisuudelle eikä todellakaan taloudelle.

Turvallisuuspuolen osalta voisin kylläkin jopa todeta, että hänen toimintansa voi tavallaan olla myönteinen asia. EU:ssa ja Euroopassa yleisemminkin huomataan, ettei USA:han ole luottamista eli tuloksena olisi omat turvallisuusjärjestelyt. EU:n osalta se tarkoittaisi läheisempää yhteistyötä jäsenmaiden välillä.

Jotenkin minusta kuitenkin tuntuu, ettet sinä tue sellaista kehitystä eli yritä nyt päättää, mikä on se toivomasi kehitys.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #14

Hei itelles, voit yrittää pähkäillä ikää tosta pakollisesta kuvasta. Olen se toiseksi karvaisin otus. Sinä, minä eikä kukaan muukaan tiedä mitä saa aikaan ja olishan se hirviää jos jenkit ja venakot olis kavereita.

Ja tohon valehteluun on jo vissiin tullut kylläiseksi kun tämän maan johtoporsaat on sitä harrastaneet jo vuosikymmeniä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #17

Siis sinulla ei ole mitään järkevää vastausta?

Yritänpä kuitenkin uudestaan: Minkälaista kehitystä toivot maailmassa, kun ajatellaan taloutta ja turvallisuutta?

Jollet pysty vastaamaan mitenkään tähän kysymykseen, tiedänpähän ainakin, että olet ennemminkin trolli kuin henkilö, jolla on jonkinlainen perusteltu mielipide.

Ja silloin sinusta jää jäljelle ainoastaan tämä mielikuva: "Te olette itkijöitä, nyyh!" Ja se jos jotain oli sinulta teini-ikäistä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #18

Sulla on siis joku pätevyys arvioida mikä on järkevää ja mikä ei? Mistä sellaisen sait, onko mitään plakaattia seinällä? Montako kertaa saan toivoa?
p.s. otan ton teiniksi nimittelyn kohteliaisuutena vaikka se tuleekin klopilta jolla nenästä valuva räkä ei ole vielä kuivunut.

Mutta voin sen verran valottaa että kun kansanvaellukset eurooppaan torpataan täydellisesti niin talous ja turvallisuus paranee ihan itsestaan, riittikö?
Ja jos blogin aiheeseen palaisi niin tuosta kansainvaelluksesta eurooppaan taisi trumpettikin mainita jotain.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #20

Minulla, sinulla ja kaikilla muilla on oikeus arvioida sinun, minun ja kaikien muiden kommenttien järkevyyttä. Sinähän olet täällä sanonut muiden olevan "itkijöitä", mutta silloin et edes välittänyt siitä, onko sinulla joku pätevyys siihen. Huomaatko, miten puhut itsesi pussiin?

Toivon mukaan arvostelijoilla on edes hieman ajattelukykyä, mutta sinä et valitettavasti osoita kuuluvasi siihen ryhmään. Vastauksesihan on siitä selkeä osoitus: "kun kansanvaellukset eurooppaan torpataan täydellisesti niin talous ja turvallisuus paranee ihan itsestaan".

Olet tyypillinen populisti: Kunhan yksi asia hoituu, me kaikki pääsemme nirvanaan! Tässä yhteydessä kiintoisin asia on se, ettet mitenkään kommentoi vaikkapa Trumpin vaikutusta tilanteeseen. Älä vain sano kuuluvasi minun ryhmä ykkösen idiootteihin?

Sinun vastauksesi ovat valitettavasti juuri sillä teini-ikäisen tasolla. Olen siis iloinen puolestasi, että pidät sitä kohteliaisuutena. Toivon mukaan et kuitenkaan siirrä sitä lapsillesi, vaan annat heidän kasvaa ihan aikuisiksi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #13

"Ainoastaan kaikki negatiivinen julkaistaan ja positiiviset asiat piilotetaan."

Turhaan itket että vain negatiivinen julkaistaan, nythän on sinulla on mahdollisuus ladata tänne kaikki positiiviset asiat Trumpista ja kaikesta muustakin.
Anna palaa vaan...
Ps. kuka/mikä hiton trumpetti? Onkos tuollainen nimittely sinusta sitten asiallista, vai tuottaako sana Trump tuskaa kirjoittaa?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #15

Ei mulla ole mitään intressiä kaivaa esiin yhtään mitään ja jos kutsun sitä trumpetiksi niin se osoittanee että ei mitään hirveää kunnioitusta saa täältä suunnalta. Se mitä trumpetti saa kausillaan aikaan selviää vasta vuosien päästä eikä siihen vaikuta yhtään mitään teidän laulukuoronne päästöt.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #16

No niin, on sitten varaa valittaa, mutta ei mitään intressiä näyttää pohjaa valittamiselle.

Sinähän se varsinainen laulukuoron johtaja taidatkin olla..

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #19

Sinähän sen pohjan valittamiselle loit valittamisellasi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #21

No niin eiköhän tämä "rakentava" kommentointi kanssasi ollut tässä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

niin kyllähän sitä omaa suosikki-inhokkia vissiin sopii hyvesignaloinnin suojista piiskata ku vierasta sikaa?
vaan eikö blogistilla käynytkään mielessä, että pilakuvan paheksujat lähinnä paheksuivat hesarin toimittajan sangen vulgaaria käytöstä ja siihen päälle kenties kummastelivat toimituksen kantaa asiaan.

en yleensäkään ymmärrä miksi epäkohteliasta käytöstä yleensäkään julkisesti puolustaa, eikai kritiikillä ole mitään tekemistä lehdistön vapauden kanssa,

missäs se lehdistön vastuu sanomisistaan nyt trumpin tapauksessa on, joka sitä vapautta seuraa, eiks nää nyt olekaan niitä yllytysvihapuheita ku kohde o ideologisesti oikein valittu?

tuota argumenttiahan saa lukea aivan väsyksiin asti eräissä muissa yhteyksissä, pahoin pelkään, että sinunkin kirjoittamanasi?

onko tämä maailma nyt oikeasti rakentunut sellaiseksi, että jonkun ideologian suojista saa sanoa lähes mitä tahansa ja jonkun toisen vastaavasti ei juuri mitään, siltä se nyt vähän vaikuttaa.

ethä suinkas tee kui mää tee, vaa teehä sillai ku mää sano?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"onko tämä maailma nyt oikeasti rakentunut sellaiseksi, että jonkun ideologian suojista saa sanoa lähes mitä tahansa ja jonkun toisen vastaavasti ei juuri mitään, siltä se nyt vähän vaikuttaa."

Ja mitähän mahdat tarkoittaa "jollain ideologialla"?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

ideologinen paatos näkyy ja tuntuu oikeastaan kaikessa ja kaikkialla, patologista mustamaalausta ja vastaavasti hyssyttelyä.

tuosta nyt vaan joku esimerkkinä

hakkarainen nähty viikonloppuna taas kännissä,
isolla kykenemätön luottamustehtäviään hoitamaan

presidenttimme raahaa kainalosta jälleen kerran naula päässä keskellä päivää kompuroivaa eeuun johtajaa,
pienellä selkäkipuja

ja noita kommentteja heittelevät siis yhdet ja samat julkisuuden vallankahvassa olevat ihmiset

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kristillisdemokraattien uusi pyhä kolminaisuus: isä, poika ja Donald Trump :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mariia Butina and Laura Huhtasaari connecting. Siinä syy.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Pari poimintaa kyseisestä NYT:n artikkelista:

"The bond between America’s Christian nationalists and the Russian government goes back a long way, long before anyone conceived of the possibility of a Trump administration."

"More than 50 Russians attended the most recent National Prayer Breakfast in February.

At the same time that it has been infiltrating the political system of the United States, the Russian government has sought to cultivate and influence far-right groups in Europe. It turns out that anti-L.G.B.T. politics are an effective tool in mobilizing religious nationalists everywhere, which is in turn an excellent way to destabilize the western alliance and advance Russia’s geopolitical interests."

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ja kun minulle ei ole tähän päivään mennessä selvinnyt, miten Trump liittyy kristinuskoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on uusi kultti joka tekeytyy kristinuskoksi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Muistaakseni raamatussa höperehditään jotakin vääristä profeetoista. En ole asiantuntija, joten voin olla väärässäkin. Muistini kuitenkin sanoo, että jossakin kohtaa uutta testamenttia on kohta, joissa väärät profeetat mainitaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #29

Et ole väärässä!

Väärillä profeetoilla on erityinen merkityksensä ns. lopunajallisessa kontekstissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #31

Loppuviikosta pitäisi olla ukkosta. Katsotaan nyt, kenen syntisen päähän se salama iskee. Täällä usarissakin on melko monta potentiaalista kohdetta, allekirjoittanut mukaanlukien.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #32

Alkavatkohan nuo kohta keskenään kivisotasille:
"Jos jossakussa miehessä tai naisessa puhuu vainaja- tai tietäjähenki, hänet on surmattava. Hänet kivitettäköön hengiltä, sillä hän on itse ansainnut kuolemansa."

Eikös tuo tietäjähenki tuntunut puhuvan ainakin Ristin voitto -kertomuksen mukaan Cindy Jacobsissa ja Chuck Piercessa?

No ehkä minä saan ensimmäisenä sen salaman tai kuuman kiven, kun moista menin edes aprikoimaan.

Juha Hämäläinen

Voisi Hesari seuraavaksi laittaa Mohammedin ja sian vierekkäin ja lopettamisen hoitaisi rauhanturvaajat!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Trumpin loukkaaminen näyttää olevan näille kristillissosialisteille pyhän häväistys. Halla-aho, Huhtasaari, Laukkanen, Essayah, Räsänen, Soini, millä ihmeellä erottelet näiden poliittista agendaa toisistaan?

Homofoobikkoja, sukupuolifanaatikkoja, Trumpin ihailijakerho (täytyy sanoa, että kyllähän Huhtasaaren, Halla-ahon ja Laukkasen ihailu hipoo jo palvontaa), islamin vastustajia: agenda on kaikilla ihan sama.

Juha Hämäläinen

Meinaatko riekkua samalla tavalla jos herra Al-Muqrin of the Diriyah tulee Suomeen valtiovierailulle ja Trumpin paikalle sian viereen tulee hänen kuvansa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Riekuinko minä?

Kyllä minä Halla-ahoa, Huhtasaarta, Soinia, Essayahia, Laukkasta ja Räsästä pidän edelleen melko saamattomina riippumatta siitä, kenen kuvan Hesari sian viereen milloinkin asettaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niinpä. Ns. konservatiivikristillisyyden erääksi tunnusmerkiksi on muodostunut sen yhä lujempi kiinnittyminen oikeistoradikaaliin viitekehykseen, joka taas kytkeytyy suurempiin valtapoliittisiin kuvioihin (vrt. edellä linkitetty NYT:n artikkeli) => mm. turvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näemme paljon erilaisia mielipiteitä ja arvoja, että ideologioita jotka ovat liimanneet siihen etumerkin Liberaali.

Ok. Sitä se vaan ihmettelen että nykyinen em. arvomaailma on omasta mielestään se ainoa ja oikea. Sillä on arvoissaan, poliittisissa ohjelmissaan lausekkeet joita ajavat fanaattisesti: Moniäänisyys, moniarvoisuus, monimuotoisuus.

Kun kerrot heille omat arvosi ja mielipiteesi, ei se niin kivaa olekkaan enään. Ei kannata julistaa, jos reaktiot ovat tuollaiset.

Toisekseen olen ihmetellyt pitkään postmodernismin "huumoria" pilkan teossa, satiireissa, pilakuvissa jne. Vitsi ko on hauskaa honottaa, kuin aasin varsa. Mutta näinhän se on pikkulasten maailmassa, jokaisessa sirkuksessa se vakavamielisin joutuu Pellen rooliin. Se vasta kliffaa on, varsinkin me keski-ikäiset olemme teiltä vassari "siideri pissiksiltä" saaneet kyllä osamme.

Millaiseen asentoon se nenä menisi, jos alettaisiin soveltaa sitä toisin ja aletaan honottaa teille, kuin Aasi erilaisten pilakuvien muodossa.

Jos tarkastellaan kokonaisuudessa nykyisen arvomaailman tuloksia. Se on tuonut jotain hyvää, mutta myös huonoa. Jos tuo suhde on enemmän siellä huonon puolella, niin silloin voidaan sanoa, että on tehty asioita hyvin huonosti. Se on synnyttänyt kritiikkiä, erilaisia vastavoimia ja polarisoitumista. Onko vika silloin kritiikin esittäjässä, että maailma on nyt sellainen millaisena nyt näyttää?.

Ja mitä tulee maailman tilanteeseen, niin ette enään saa kelattua sitä taakse, vaikka Trumpit ja Putinit poistuisivat kiusaamasta teitä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@38. Minusta tässä muut laskevat huonoa vitsiä levittelemällä liberaaleista ja eivät oikein kunnolla käsitä, että liberaaliluokituksia on monia. Esimerkki tästä on tarkastella kokoomuksen ja keskustan liberaaliluokituksia:

http://www.tyrannyofmajority.net/collective/vaalit...

Olisi ihan hyvä, jos ihmiset osaisivat hyljätä nuo nykyiset istuvat puolueet ja valita oikea puolue, joka pyrkii korjaamaan epäkohdat kuntoon.

Suomen tilanteen kuntoon saattaminen ei onnistu nykyisillä puolueilla, kun he eivät osaa uudistautua. Minä en äänestä ketään istuvia puolueita, kun niihin ei voi luottaa.

Laitetaan tähän HS:n huumorisketsi Pertti Jarlalta:

https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000005754173.html

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Ja mitä tulee maailman tilanteeseen, niin ette enään saa kelattua sitä taakse, vaikka Trumpit ja Putinit poistuisivat kiusaamasta teitä."

Mitähän tuolla tarkoitat?
Eiköhän nuo menneen ajan haikailijat löydy ihan muista piireistä, heitä jotka haluavat kelata aikaa paljon taaksepäin esim ihmisoikeusasioissa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ei kyse ole "liberaali"-etuliitteen liimaamisesta. Kyse on siitä, että ympäröivää maailmaa monella eri tasolla pyritään katsomaan silmät avoimena. Kyseessä on siis täysin normaali orientoituminen elämään, jota ilman ihminen ei kerta kaikkiaan voisi kasvaa ihmiseksi.

Kuten Laine itsekin mainitsee, moniäänisyys, moniarvoisuus ja monimuotoisuus ovat elävän elämän realiteetteja ja ominaisuuksia, joiden huomioiminen on tärkeää.

Aika mielenkiintoinen tuo "vassari siideri pissis"-termi.

Arvokonservatismi (nimitys, jota kyseiset piirit mielellään käyttävät itsestään) on eräänlaista sensorisen deprivaation vaalimista, mikä saattaa olla kohteelleen aika tuhoisaa ja aiheuttaa harhoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

The Honorable Pigs of the Globe, as a citizen of Finland, I humbly ask your forgiveness for this published photograph by newspaper Helsingin Sanomat. This photograph does not represent the thoughts and opinions of Finnish people. Most respectfully, Juha Kuikka

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Sir, you really got a reasonable point in that prayer!

May the pigs of the globe forgive HS.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tuolla naurettavalla anteeksipyynnöllään Laukkanen on tehnyt lähes matelun maailmanennätyksen. Suomessa vastaavaan ei ole tainnut pystyä kuin Eino Uusitalo ehdottaessaan aikoinaan jatkosodan päättymispäivää Suomen uudeksi itsenäisyyspäiväksi :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset