Miksu Mäenpää-Louekoski

Ikäviä uutisia suomalaisen jääkiekon huipulta

  • Ikäviä uutisia suomalaisen jääkiekon huipulta

Ranneliike.net kirjoittaa tänään julkaistussa artikkelissaan Tampereen kaupunginvaltuuston maanantain 18.6. kokouksen erikoisista käänteistä, joissa nousi esiin eräiden valtuutettujen transvastaisuus.

Mukana näissä käänteissä oli vaikuttaja suomalaisen jääkiekon huipulta, paljastaa Ranneliike.net.

Mitäpä tuota toistelemaan.

Lue lisää:

Ranneliike.net: Tampereen kaupunginvaltuuston talouskeskustelu kääntyi transsukupuolisuutta leimaavaksi väittelyksi. 26.6.2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kummolalta päässee media jossain vaiheessa kysymään, mitä hän tarkalleen ottaen tarkoitti välihuudollaan ja missä ominaisuudessa hän esiintyi. Sinänsä Tanus puheenvuorollaan rakensi poikkeuksellisen aasimaisen sillan valtuuston esityslistalla olleeseen aiheeseen. Taustalla selvästi hänelle tuskallinen uutinen WHO: kannanotosta transsukupuolisuuteen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Taitaa olla joidenkin KD valtuutettujen yhteinen pakonomainen tarve rakennella noita aasimaisia siltoja valtuustojen esityslistojen aiheisiin.

Tampereella silmätikuksi joutui transihmiset ja Mäntsälässä Seta kera aito avioliitto tuputuksen.

Luulenpa, että noiden tahojen täysin tietoinen strategia tuputtaa kuntatasolla omaa "ideologiaan".

Eivät taida vaan oikeasti tajuta tai välittää tuon taivaallista siitä millaisen signaalin antavat tuollaisella käytöksellään kunnan tai kaupungin henkilöstölle, sekä itse kuntalaisille, joita tuollaiset asiat koskettavat.

Mielestäni ei millään tavalla valtuustoihin kuuluvia asioita, etenkään jollei ne ole esityslistalla.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Puheenjohtajiston tehtäviin kuuluu myös "aasimaisten siltojen" tunnistaminen ja Tanuksen kaltaisen kansanedustaja/k.valtuutetun palauttaminen ruotuun, eli itse käsiteltävänä olevaan asiaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Panin tyydytyksellä merkille, että puheenjohtaja oli tehtäviensä tasalla. Ehkä jäähykomennukset pitäisi ottaa käyttöön, voisivat tulla paremmin ymmärretyiksi.

Risto Koivula

Sari Tanus on Venäjällä opiskellut alan lääkäri, kun muut vouhkaavat pääasiasiassa pyhäkoulun tiedoilla, ja Suomen Opetusministeriön!

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2572...

Olen keskustellut hänen kanssaan, mm. tästä asiasta, hän on asiallinen mimmi. Kyselin jopa, olisiko haän voinut kuvitella pyrkivänsä puolueensa KD:n presidenttiehdokkaaksi. Olisi ollut siinä roolissa ainakin parempi kuin "Synti-Sale"...

Ihmisten ideologia ja elämänkatsomus ylipäätään, johon kuuluu myös sukupuoli-identiteetti, kypsyvät vasta myöhäisteini-iällä tai aikuisuudessa. Se tapahtuu joka tapauksessa jonkinlai- sessa toiminnassa. Keskenkasvuisille ei pidä mennä vääntämään jotakin ihmeidentiteettiä lääketieteellisin keinoin. Ylipäätään lääketieteen yksilönkehitykseen puuttuva käyttö "potilaiden" kohdalla, jotka EIVÄT OLE SAIRAITA on aina arveluttavaa.

Etteivät vain jotkut luule, että joillakuilla voisi olla "väärän sukupuolen
rotumurhapeilineuroonitkin" ....

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/kauhea...

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Ihmisten ideologia ja elämänkatsomus ylipäätään, johon kuuluu myös sukupuoli-identiteetti, kypsyvät vasta myöhäisteini-iällä tai aikuisuudessa."

Mihin tämä väite perustuu, mutuunko? Miten rinnastuvat ideologia sekä elämänkatsomus ja sukupuoli? Jos näin olisi, sukupuoli vaihtuisi monesti ihmisen eläessä, mutta näin ei todellisuudessa tapahdu.

Jos tämä Koivulan väite olisi totta, miten ovat selitettävissä ne lukemattomat pienet lapset, jotka ovat tunteneet ja tuntevat kuuluvansa muuhun sukupuoleen kuin syntymäsukupuoleensa ja ilmaisseet sen? Itseasiassa useimmat transsukupuoliset ovat jo alle kouluikäisistä tunteneet etteivät kuulu syntymäsukupuoleensa.

Transsukupuolisuus on edelleen sairausluokituksessa, vaikkakin sitä ollaan siirtämässä väärinkäsitysten välttämiseksi pois mielenterveyden häiriöiden alta. Siksi hoito on perusteltua ja tavattoman tehokasta, sillä se korjaa ongelman 99 prosentilla hoidetuista.

Risto Koivula

" "Ihmisten ideologia ja elämänkatsomus ylipäätään, johon kuuluu myös sukupuoli-identiteetti, kypsyvät vasta myöhäisteini-iällä tai aikuisuudessa."

Mihin tämä väite perustuu, mutuunko? Miten rinnastuvat ideologia sekä elämänkatsomus ja sukupuoli? "

Sukupuoli-identiteetti, gender.

" Jos näin olisi, sukupuoli vaihtuisi monesti ihmisen eläessä, mutta näin ei todellisuudessa tapahdu. "

Gender voi vaihtua,joskaan aivan tavallista se ei ole, eikä aina kovin pysyvääkään loppujen lopuksi. Esimerkkinä takavuosien perheenemännät ja kotkut perheenisätkin (vaikka monsieur Mosse, jos kukaan enää muistaa), jotka yhtkkiä "löysivätkin sisäisen lesbonsa/homonsa"...

" Jos tämä Koivulan väite olisi totta, miten ovat selitettävissä ne lukemattomat pienet lapset, jotka ovat tunteneet ja tuntevat kuuluvansa muuhun sukupuoleen kuin syntymäsukupuoleensa ja ilmaisseet sen? "

En ole mikään lastenpsykiatri enkä -psykologi, joten mun ei heitä tarvitse "selittää"... Mutta varmaan on sekä sisäisiä syitä että myös ulkoisia, mm. sellaisia, että vanhemmat ovat hartaasti odottaneen muunsukupuolista lasta kuin on syntynyt. edelleen putki on saattanut jatkua niin, että tämän lapsenkin kanssa on hartaasti odotettu vastakkaisensukupuolista pikkusisarusta, jota ei sitten taaskaan ole tullut... Tai lapsi on elänyt pelkästään vastakkaisen sukupuolen, usein naisten, maailmassa.

" Itseasiassa useimmat transsukupuoliset ovat jo alle kouluikäisistä tunteneet etteivät kuulu syntymäsukupuoleensa. "

Ihmiset voivat sekä muistaa että unohtaa lasuudestaan varsikin hyvikin tarkoituksenmukaisesti.

" Transsukupuolisuus on edelleen sairausluokituksessa, vaikkakin sitä ollaan siirtämässä väärinkäsitysten välttämiseksi pois mielenterveyden häiriöiden alta. Siksi hoito on perusteltua ja tavattoman tehokasta, sillä se korjaa ongelman 99 prosentilla hoidetuista. "

Eli mitä nyt siis hoidetaan?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #9

"Gender voi vaihtua,joskaan aivan tavallista se ei ole, eikä aina kovin pysyvääkään loppujen lopuksi. Esimerkkinä takavuosien perheenemännät ja kotkut perheenisätkin (vaikka monsieur Mosse, jos kukaan enää muistaa), jotka yhtkkiä "löysivätkin sisäisen lesbonsa/homonsa"..."

Miten seksuaalinen suuntautuminen liittyy genderiin?

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #10

" Miten seksuaalinen suuntautuminen liittyy genderiin? "

Se on tämän mitä keskeisin osa.

Ja jos ihmisellä gender "ei pelaa", niin ei pelaa sexkään.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #9

JH: "Mihin tämä väite perustuu, mutuunko? Miten rinnastuvat ideologia sekä elämänkatsomus ja sukupuoli?"

RK: "Sukupuoli-identiteetti, gender."

Juu tiedän. Mutta tuo ei vastaa kysymykseeni, mihin tämä väite ideölogian, elämänkatsomuksen ja sukupuoli-identiteetin rinnastumisesta perustuu? Jokin luotettava tutkimus esimerkiksi olisi hyvä peruste.

"Gender voi vaihtua,joskaan aivan tavallista se ei ole, eikä aina kovin pysyvääkään loppujen lopuksi. Esimerkkinä takavuosien perheenemännät ja kotkut perheenisätkin (vaikka monsieur Mosse, jos kukaan enää muistaa), jotka yhtkkiä "löysivätkin sisäisen lesbonsa/homonsa"..."

No niin, tässä menee sitten sukupuoli-identiteetti ja seksuaalinen suuntautuminen autuaasti sekaisin. Ja tältä pohjalta heitellään väitteitä sukupuolen olevan ideologia...

"En ole mikään lastenpsykiatri enkä -psykologi, joten mun ei heitä tarvitse "selittää"... "

Sillälailla, ensin väitettään vaikka mitä ja sitten ei tarvitsekaan selittää näyttöä päinvastaisesta. Just joo.

"Ihmiset voivat sekä muistaa että unohtaa lasuudestaan varsikin hyvikin tarkoituksenmukaisesti."

Siis Koivulan mukaan transsukupuoliset valehtelevat yhdensuuntaiset kokemuksensa. Mitä virkaa on psykiatrialla, jos kaikki "teoriaa" vastaan osoittava on "väärin muistettu"?

"Eli mitä nyt siis hoidetaan?"

Kehodysforiaa tai toisin sanottuna transsukupuolisuutta kuten tähänkin asti. Koivula haluaa nähtävästi alleviivata sitä, ettei hänellä ole mitään käsitystä asiasta, josta heittelee tuulestatemmattuja väitteitään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Tässä se suurin inhottavuus onkin: Tanus puhuu gynekologin arvovallalla asioita, jotka eivät ole viimeisimmän lääketieteellisen tutkimustiedon mukaisia.

Kansainvälisen huippututkimuksen perusteella lapsille suositetaan mahdollisuutta elää kokemansa sukupuolen mukaisesti. Nuorille, joilla identiteetti on tutkimuksen mukaan yleisesti ottaen varsin pysyvä, voidaan suositusten mukaan antaa myös hormoniblokkereita, joilla venytetään aikaa tehdä lopullinen valinta.

http://transtukipiste.fi/wp-content/uploads/2018/0...

Tanuksen sukupuolisammakoita näytään kommentoidun jo aiemminkin, vaikkapa täällä:

http://miikkakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1829...

Vähätellessään lääkärin auktoriteetillaan identiteetin relevanssia ja hoitojen tarpeellisuutta Tanus faktisesti toimii lääkäriliiton eettisien ohjeiden vastaisesti. Tämän hän tekee tietoisesti väittämällä näin toimiessaan olevansa vain poliitikko, ei hoitava lääkäri. Väite on kestämätön, koska politikoivana lääkärinä hän todellisuudessa pyrkii vaikuttamaan potilaiden hoitoihin lainsäädännön kautta.

Eduskunnassa on toinen Sari-lääkäri Raassina, joka on kartalla siitä, mistä tiede ajattelee transsukupuolisuudessa olevan kyse. Juuri tänä iltana hän kertoi Helsinki Priden tilaisuudessa käsityksiään, joista syntyy totaalisesti erilaisia johtopäätöksiä kuin kollegallaan Tanuksella. Suosittelisin kaikkia kansanedustajia, kuntapoliitikkoja ja urheilujulkkiksia tutustumaan ilmiöön liittyvään nykytietämykseen ennen seuraavia poliittisia kommenttejaan asiasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kummola, "Tami" Tamminen, jääkiekon suunnalta näitä sammakoita on tullut. Onneksi uusi nuorempi sukupolvi on sivistyksessään toista maata. Tanus ja Räsänen, kaksi kansanedustajaa, kaksi lääkäriä, sokeasti raamattuun uskovaa henkilöa, joiden uskonto polkee jalkojen alle kaikki lääketieteeseen liittyvän.

Risto Koivula

" ... kaksi kansanedustajaa, kaksi lääkäriä, sokeasti raamattuun uskovaa henkilöa, joiden uskonto polkee jalkojen alle kaikki lääketieteeseen liittyvän. "

Kuten rotumurhapeilineuronin?

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/yle-to...

Tosin Räsäsenkään fisiot eivät todellakaan aina vakuuta...

https://www.tiede.fi/keskustelu/33790/ketju/paivi_...

"Päivi Räsänen: Ateismi johtaa joukkomurhiin
... "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset