Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto ja Agenda Europe-verkosto

  • Lähde: Aito avioliitto ry
    Lähde: Aito avioliitto ry
  • Lähde: Aito avioliitto ry
    Lähde: Aito avioliitto ry
  • Aito avioliitto ja Agenda Europe-verkosto

Euroopan kansanedustajien väestö- ja kehitysfoorumi EPF julkaisi 19.4. kirjan, joka paljastaa äärimmäisen salaisuuden verhoaman ultrakonservatiivin Agenda Europe-verkoston. Verkoston taustalla ovat Euroopan äärikonservatiivit uskonnolliset toimijat, niistä keskeisimpänä katolinen kirkko, jotka pyrkivät kumoamaan vuosikymmenien myönteisen kehityksen Euroopan ihmisoikeustilanteessa. Muun muassa aborttioikeudet, ehkäisy, hedelmöityshoidot, avioerot ja HLBTI-vähemmistöjen oikeudet ovat verkoston tulilinjalla. Agenda Europe-verkoston on EPF:n mukaan äärijärjestö, joka kannustaa toimijoitaan radikalismiin.

Vuosien ajan Euroopan ihmisoikeustoimijoiden parissa on ihmetelty kuin sieniä sateella syntyviä järjestöjä, jotka pyrkivät näyttävin mielenosoituksin ja erilaisten poliittisten vaikuttamiskeinojen avulla hyökkäämään erityisesti HLBTI-vähemmistöjen ihmisoikeusparannuksia ja naisten itsemääräämisoikeutta vastaan. Tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö, transihmisten oikeudet ja abortti ovat olleet näiden järjestöjen vimmaisen vastustuksen kohteina. Liikehdinnän syvempi organisoituminen, strategia ja rahoitus ovat olleet kuitenkin piilossa.

EPF:n kirja paljastaa verkoston strategian kansalliset toteuttajat, joiksi paljastuvat juurikin edellä mainitut järjestöt. Nämä järjestöt käyttävät toiminnassaan usein samoja tunnuksia. Avainpelaajaksi kirja mainitsee ranskalaisen La Manif Pour Tous-liikkeen (esim. Saksassa Demo für alle-liike), jonka  kanssa suomalaisella Aito avioliitto-yhdistyksellä on perustamisajoistaan lähtien ollut yhteistyösopimus ja samat tunnukset.

Aito avioliitto-yhdistys asettuu selkeästi Agenda Europe-verkoston kontekstiin. Kun ottaa huomioon, että Agenda Europe-verkosto pyrkii muun muassa homoseksuaalisuuden kriminalisoimiseen sekä avioerojen, abortin, hedelmöityshoitojen ja ehkäisyn kieltämiseen, voidaan Aito avioliitto-yhdistyksen tarkoitusperät asettaa uudelleentarkasteluun hyvällä syyllä.

Mitä tulee Aito avioliitto-yhdistyksen yhteyksiin Agenda Europe-verkostoon, on tämä todettavissa myös yhdistyksen omista suorista viittauksistaan kyseiseen verkostoon. Katso esimerkiksi seuraavat artikkelit (katso myös kuvat):

”Slovenian kansanäänestys johti murskavoittoon aidon avioliiton puolesta”. Aito avioliitto ry, 21.12.2015

”Romanian kansalaisaloitekeräys aidon avioliiton puolesta ollut jymymenestys!”. Aito avioliitto ry, 7.3.2016

Kannattaa kokeilla ensimmäisen artikkelin wordpress-lähdelinkkiä (Agenda Europe blogi). Mitä havaitset?

Mainittakoon vielä, että EPF:n kirjan julkistamisen jälkeen ilmestyi verkkosivu, Agenda Europe Network, joka hyvin aggressiivisin, mustamaalaavin ja suorastaan hyökkäävin sanavalinnoin arvostelee EPF:ää. Ei kyseiseltä verkkosivulta sitten mihinkään muuhun liittyvää asiaa löydy. Salailu jatkuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Katsotaampas... sinulla on lähteinä aito avioliittosivut. Sehän tarkoittaa, että olet kiistattomasti aito avioliittoon yhteyksissä! En olisi kyllä uskonut.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No ajatella, ihan olen vieraillut sivuilla.
Aa-yhdistyksen puheenjohtaja Koivulaa lainaten "kyllä, te hyttysetkin siivilöitte..".
Pakarinen on huoleti, en ole jäseneksi sentään liittymässä, enkä muutenkaan verkostoitumassa ulkomaille, toisin kuin tuo Aito avioliitto-yhdistys.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Käytin vain samaa logiikkaa kuin sinä. Se, että joku aa:n kirjoittaja on Agenda Europen kirjoituksia lähteenä ei kyllä kerro, että aa:lla olisi mitään yhteistyötä sen kanssa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #5

"Avainpelaajaksi kirja mainitsee ranskalaisen La Manif Pour Tous-liikkeen (esim. Saksassa Demo für alle-liike), jonka kanssa suomalaisella Aito avioliitto-yhdistyksellä on perustamisajoistaan lähtien ollut yhteistyösopimus ja samat tunnukset."

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #6

Jos tuo La Manif Pour Tous-liike tosiaan on päätekijä, niin et ole ollenkaan väärässä. Tuo meni muuten täysin ohi, miun moka.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Onkohan tässä nyt kyse ääri-kristittyjen viimeisistä tuskanparahduksista? Eurooppa maallistuu kovaa vauhtia. Etenkin pohjoismaissa ääri-kristilliset piirit on käytännössä ajettu paitsioon. Ehkäpä nyt tarjoutuu tilaisuus juuria tämä ihmisvihamielinen porukka kokonaan pois.

Maltillisia peruskristittyjä kukaan tuskin vastustaa. Ei ainakaan minulla ole mitään heitä vastaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

EPR:n raportti toteaa:

"This transnational organization is led by the Vatican and has managed to forge consensus among all conservative, traditionalist Christian actors across Europe, spanning all denominations. In some cases, their respective denominational differences are substantial, yet their unity against the Cultural Revolution prevails. Kuhar and Paternotte describe how the Vatican thinkers theorized the concept of ‘gender ideology’ as a catch-all for social innovations which went against Church teachings and how it has been used as a mobilizing force at national level across Europe."

Gender-ideologia mainittu.

Onhan tämä hyvin hämmästyttävä kuvio, kun tosiaan ajattelee eri tunnustuskuntien opillisia käsityksiä ja niistä kumpuavia käsityksiä toinen toisistaan.

Esim. fundamentalistisissa protestanttisissa piireissä, vapaista suunnista puhumattakaan, on perinteisesti ajateltu hyvin ehdottomasti, että katolisuus edustaa pelastusopillisesti, mariologisten kysymysten ja pyhimysten aseman (esim. pyhimysten "avuksi huutaminen") vuoksi jopa antikristillistä ja pakanallista epäjumalanpalvelusta.

Toisaalta vapaissa suunnissa on ainakin aikaisemmin ajateltu, että suuret protestanttiset kirkot jumalanpalveluskaavoineen ja lapsikasteineen edustavat pelkkää muotojumalisuutta ja "kadotuksen tietä". Vapaiden suuntien käsitykset katolisuudesta ovat perinteisesti voineet olla äärimmäisen fanaattisia (esim. pyhimysten ja Marian "rukoileminen" on demonien palvontaa). Onpa jopa niin, että vapaat suunnat tekevät katolisessa Euroopassa lähetystyötä.

Ortodokseille on puolestaan vaikeaa sulattaa katolista käsitystä, jonka mukaan "Pyhä Henki" lähtee sekä isästä että pojasta. Lisäksi on iänikuinen skisma Paavin erityisasemasta piispallisessa jatkumossa.

Johtopäätöksenä on se, että mitä ilmeisimmin vetovastuun luovuttaminen katolisen kirkon toimijoille on katsottu paradoksaalisesti "pieneksi pahaksi", kun kyseeseen tulee kaikkia yhdistävien perinteisten vihan/inhon kohteiden saattaminen ahtaalle ja oikeudet saada sanoa rumasti ja syrjiä kyseisiä kohteita.

Tiukan opillisessa mielessä mukana olevat protestantit, vapaat suunnat ja miksei myös ortodoksiset toimijat ovat omien opillisten mittareiden mielessä "luopioita".

;-)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olen seurannut Agenda Europe -sivuston kirjoittelua muutaman vuoden ajan. Kyseessä on nimettömien kirjoittajien foorumi - itse asiassa suurin osa kirjoituksista on todennäköisesti yhden henkilön työstämiä. Agendaan kuuluu kaksinaismoralistisella kosmeettisella tavalla ihmisarvon korostaminen. Kosmeettisella tavalla, koska kirjoitukset kyseenalaistavat mm. sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisarvon. Peittelemätöntä homo- ja transvihaa. Taustalla ovat aivan selvästi fundamentalistikristilliset vaikutteet.

Agenda Europe on sinänsä viharyhmänä verraten harmiton vaikka retoriikka muistuttaakin läheisesti Pohjois-Korean uutislähetysten paatosta. Kuvailisin sitä ahdasmielisten, vakavaa anaalifiksaatiota potevien piirien ilmavaivojen purkautumiskanavaksi. Yhteydet eurooppalaisiin poliitikkoihin ovat paljon mielenkiintoisempia.

EPF on onnistunut potkaisemaan muurahaiskekoa oikeaan kohtaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Peittelemätöntä homo- ja transvihaa. Taustalla ovat aivan selvästi fundamentalistikristilliset vaikutteet."

EPF:n puheenjohtaja Ulrika Karlsson toteaa raportissa:

"While compassion is a professed cornerstone of Christianity, it is entirely absent in the outlook of Europe’s anti-choice."

Potkaisu tosiaan mutta sen kohteesta tulee mieleen muurahaiskeon sijaan mieleen aivan muu ...

;-)

Ja vastinekin on ehkä juuri kohteesta johtuen sitä luokkaa, mitä tuosta kirjoituksen viimeisestä kuvasta ilmenee.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Joko nyt voidaan oikaista AA-liikkeen valhe, että ovat uskonnollisesti sitoutumaton järjestö? Jonkinlaista poliittista sitoutuneisuutta nuo eurooppalaiset järjestöt myös osoittavat.
Propagandaa näytetään lähetettävän myös Radio Patmoksen kautta, jolla on uskonnollinen missio. Taustalla oleva Patmos-säätiö on kristillinen herätysliike.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Patmos-säätiö on kristillinen herätysliike"

Kyllä sitäkin, minkä lisäksi se on rahasampo. Vuosikymmeniä säätiötä johtaneesta Leo Melleristä:

"Vuoden 2012 verotustietojen mukaan eläkkeellä oleva Leo Meller tienasi yhteensä 151 858 euroa eli enemmän kuin kirkon piispat. Meller perusteli blogissaan tekevänsä työtä aamusta iltaan ja tuovansa Patmokselle enemmän tuloja kuin hänen palkkansa.

Vuoden 2014 verotustiedoissa tulot olivat yhteensä 155 938 euroa, josta ansiotuloa 151 932 euroa ja pääomatuloa 4 006 euroa. Vuoden 2015 verotiedot -Verotiedot maakunnittain.

Vuonna 2015 tulot olivat yhteensä 155 937 euroa, josta ansiotuloa 151 932 euroa ja pääomatuloa 4 005 euroa."

"Hän on sanonut olevansa ensimmäisiä, jotka toivat Suomeen amerikkalaismallisen hengellisyyden myyntikeinot."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Leo_Meller

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Niinpä, taas on paimen lihavampi kuin lampaat.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Mielenkiintoista on nähdä mitä kaikkea muuta tuon Aito avioliitto-yhdistyksen ja sen "jumalien" takaa paljastuu kun vielä vähän lisää sorkitaan läjää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Follow the money. Pannaanko kolehti kasaan ja palkataan salainen agentti?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #14

A.Wiskarin kappaleen kertosäettä lainaten..."..oi oi kuinka luurangot kolisee kellarissa ja ullakolla.."
Joskus tuntuu että taitaa kolista enempi siellä ullakon puolella.

Joku 007 vois auttaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Etsivätoimisto Nekalakin on tainnut laittaa pillit pussiin:(

http://etsivatoimistonekala.blogspot.fi

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #16

Asioita, jotka ovat nyttemmin tulleet julkisuuteen, on selvitelty alan tieteellisen yhteisön toimesta, kuten Ranneliike.netin päätoimittaja Sami Mollgren eilisessä kommentissaan muistutti:

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254526-sal...

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kieli-kulttuuri...

Paljastuneet asiat antavat varmasti uutta lisäpotkua tutkimuksiin, jotka tulevat taatusti päivittämään tilannekuvaa.

Merkittävä päänavaus on nyt tehty.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ainakin AA:n uskonnollinen verkosto alkaa taas näkyä, vaikka sitä välillä kovasti pyritään peittelemään.

AA:n edustajan reportaasi

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/world-family-s...

...kertoo, keitä oli koolla. Järjestäjä näkyi olleen World Congress of Families -niminen järjestö, joka on päässyt Southern Powerty Law Centerin himoitulle sateenkaari-ihmisiin kohdistuvien viharyhmien listalle ja järjestöllä tuntuu olevan lonkeroita lähes kaikkialla kristillisesä maailmassa tapahtuvaan sateenkaariväen sortamiseen.

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Congress_of_Fa...

World Congress of Families -partnerijärjestöjen lista muodostuu vastaavanlaisista vihapesäkkeistä Amerikassa, Euroopassa ja Afrikassa.

https://www.profam.org/world-congress-of-families-...

Budapestissa osallistujajärjestöinä näkyi olevan mm. La Manif Pour Tous’, kanadalaisen äitiysjärjestö Real Women of Canada sekä Unkarin perhejärjestö ja Mum, Dad & Kids- yhdistys.

Poliittista maailmaa edusti tietenkin Victor Orban. Mukana oli myös Nigerian homojen sharialla perusteltavaa kuolemanrangaistusta tukeva YK-suurlähettiläs Usman Sarki, jonka kanssa AA-raportoija kertoi keskustelleensa. Homoviha yhdistää siis tässä porukassa myös uskontoja – Ugandan kristillistaustainen homovaino on ilman muuta tuettavana asiana mukana!

Mielenkiintoista on myös se, että AA:n uutisoinnissa puhutaan tilaisuudesta myös nimellä World Family Summit, joka on YK:n organisaatio. En osaa sanoa, onko virhe tahallinen tarkoituksenaan saadaa moiselle hylkiöiden kokoontumisajolle enemmän arvovaltaa ja uskottavuutta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

EPF:n raportti toteaa myös WCF:ään liittyen:

"Placed in context, Agenda Europe occupies a specific place in the galaxy of anti-SRR coordination platforms. Agenda Europe is the European gravitational centre of the global anti-SRR community represented within the World Congress of Families (WCF),245 where several Agenda Europe members246 are present, and the Political Network of Values (PNV),247 which convenes global political influencers. Orbiting around Agenda Europe are the national-level implementers, themselves clustered according to affinity, such as on abortion within the One of Us Federation, among traditionalist Christian political parties in ECPM and potentially others around the traditional family.8"

Eräs raukkamaisin asia, mitä tämä verkosto harjoittaa, on nimenomaan kehitysmaihin kohdistuva agitointityö HLBTI-vähemmistöjä ja naisten/tyttöjen oikeuksia vastaan.

Tihutyö on liiankin helposti toteutettavissa siirtomaavallan jäljiltä vieläkin takapajuisissa ja usein korruptoituneissa poliittisissa ja hallinnollisissa oloissa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #19

Southern Powerty Law Centerin kuvaus World Congress of Families -järjestöstä on suorastaan hyytävä. Taustalla on Jeltsinin ajan Venäjän ja amerikkalaisten oikeistokristittyjen pohdinnat syntyvyyden laskemisesta ja sen syistä. Tuosta ollaan ajauduttu mitä hurjimpaan soppaan, jonka vaikutukset näkyvät suoraan monien maiden nykypolitiikassa. Mielenkiintoinen juonne on myös se, kuinka nuo aloittajatahot - Putin nyt Jeltsinin sijalla - ovat löytäneet toisensa ilmeisen pysyvästi.

https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #20

Hyytävää luettavaa tosiaan. Tuossa SPLC:n artikkelissa todetaan meillä Suomessakin Aito avioliitto-yhdistyksen paljon siteeraamasta Mark Regneruksesta seuraavaa:

"Junk science, conspiracy theories, and hateful rhetoric

A cornerstone of the natural family doctrine rests on anti-LGBT and anti-reproductive rights junk science, which originates in the United States and which WCF helps spread overseas. The widely debunked anti-LGBT academic Mark Regnerus, for example, has addressed speakersWCF congresses. According to a Right Wing Watch investigation, Regnerus’ highly flawed 2011 study attempting to prove children raised by LGBT parents were worse off than children raised by heterosexual parents influenced the authors of Russia’s June 2013 anti-“gay propaganda” law, which banned “propaganda” of “non-traditional” sexual relations.

Regnerus was also cited extensively in a proposed Russian law that sought to strip LGBTQ people of their parental rights (the legislation classified homosexuality in the same category as drug abuse and child abuse as offenses meriting the loss of custody). According to PRA, Brian Brown — the current head of the IOF and at the time solely the head of the National Organization for Marriage, a WCF partner—was “one of the responsible parties” for bringing Regnerus’ research to Russia."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset