Sukupuoli-identiteetin kyseenalaistaminen tasa-arvolain tarkoittamaa syrjintää

Suomen peruskouluihin on vyörytetty massapostituksena sukupuoli-ideologiaa, joka selkeästi rikkoo tasa-arvolain sisältämää syrjintäkieltoa. Ydinsanomana on: henkilön kokemus sukupuolesta ei ole totta, kun se (kokemus sukupuolesta) on sukupuolivähemmistöön kuuluvan kokemus, sillä ”sehän on vain tunne, millä suinkaan ei ole mitään tekemistä todellisen sukupuolen kanssa”.

Tasa-arvolain uudistusta, joka kielsi sukupuolivähemmistöjen syrjinnän, ei tehty sitä varten, että sieltä voi kuin rusinat pullasta vetää johtopäätöksiä, joilla noustaan lain syrjintäkieltoa vastaan. Lakiuudistus suojaa elävän elämän ihmisiä, joiden kokemuksen omasta sukupuolestaan tasa-arvolaki ottaa todesta.

Se, että tasa-arvolaki kieltää sukupuoli-identiteetin perusteella tapahtuvan syrjinnän, osuu  asian ytimeen, nimittäin sukupuoli-identiteetissä eli henkilön kokemuksessa omasta sukupuolestaan, on useimmiten kyse lähtöpisteestä ja perusfundamentista, mistä käsin henkilö herää sukupuoltaan koskevaan todellisuuteen.

Sukupuolivähemmistöjen kohdalla tämä lähtöpiste törmää edelleenkin valitettavan usein stereotypioihin, jotka luovat sekä henkisen että sosiaalisen kynnyksen sukupuoli-identiteetin muuttumiselle osaksi elävää elämää myös sosiaalisessa mielessä. Kaikista esteistä huolimatta, kokemus sukupuolesta, joka on erittäin syvä, pysyvä ja perustavaa laatua oleva kokemus, purkautuu esteiden läpi muuttuen henkilön sukupuolta koskevaksi sisäiseksi ja sosiaaliseksi vapautumiseksi, jonka myötä koettu sukupuoli eletään todeksi.

Esimerkiksi transmiehen tai -naisen kohdalla lähtöpisteenä, tyypillisesti jo varhaisessa lapsuudessa, on se, että kokemus omasta sukupuolestaan poikkeaa siitä sukupuolesta, johon hänet syntymässään merkittiin. Mutta esteiden läpi purkautuessaan tämä kokemus johtaa lopulta siihen, että henkilö vihdoinkin uskaltaa tunnustaa asian itselleen ja ilmentää kokemustaan niin verbaalisesti kuin ulkoisella olemuksellaankin sille sosiaaliselle todellisuudelle, jonka osa hän on.

Esimerkiksi transmies uskaltaa lopulta sanoa/ilmaista: Olen mies. Tämä muuttuu myös viralliseksi todeksi, jonka myötä yhteiskunta tunnustaa transmiehen kohdalla: Tämän henkilön sukupuoli on mies.

Kuvassa ulkoministeriön matkustusilmoitus, jossa annetaan henkilölle mahdollisuus kertoa sukupuoleksi muu kuin mies tai nainen.

Aito avioliitto -yhdistyksen kouluesite -kampanja rikkoo räikeästi tasa-arvolakia ja perustuslakia vastaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu