Miksu Mäenpää-Louekoski

Oikeistoradikaali Oikea Media mainostaa Aito avioliitto -kouluesitettä

Aito avioliitto -yhdistyksen omien sanojensa mukaan yli tuhannelle maamme suomen- ja ruotsinkieliselle peruskoululle lähettämää kouluesitettä mainostetaan oikeistoradikaalissa Oikea Media -julkaisussa.

Oikea Media -julkaisu tekee aktiivista yhteistyötä Aito avioliitto -yhdistyksen kanssa.

Oikea Media -julkaisun päätoimittajana toimii Jukka-Pekka Rahkonen, joka on toiminut aikaisemmin Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtajana.

Rahkosen avoin islam-, homo- ja transvastaisuus ei ole mikään salaisuus. Rahkosen painotukset näkyvät myös julkaisun linjassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tulipahan tämän AA-jupakan kautta eksyttyä Gnostilaisen seuran sivuille. Kaikkea sitä näin verkossa oppiikin. Minun äitini pesisi silmäni saippualla, jos tietäisi mitä kaikkea olen tänään lukenut, Susanna Koivulasta Puolimatkaan ja siitä tuonne yhdelle huuhaasivustolle.

https://www.gnosis.fi/gnostilaisuus/miten-gnostila...

Pakko kuitenkin sanoa, että kyllä nämä gnostilaisetkin ovat järkevämpiä kuin AA-väki.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Puolimatkan "uusgnostilainen"-leimakirves on kyllä sellaista huttua, että huhhuh.

Onhan näitä Puolimatkan lievästi sanottuna värikkäitä teorioita aikaisemminkin saanut lukea, mm.

"Vaikka useimmat sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat mieltävätkin tukevansa sorrettua vähemmistöryhmää, sukupuolineutraalin avioliittolain idea on peräisin upporikkaiden miesten eliittipiireistä Yhdysvalloista ja sitä propagoidaan kaikkialla maailmassa heidän rahoillaan. Upporikkaat, pääasiassa valkoihoiseen eliittiin kuuluvat miehet ovat suurella rahalla palkanneet mainonnan ammattilaisia esittämään itsensä sorrettuna vähemmistönä."

http://tapiopuolimatka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19...

Se, että mustamaalaten hyökätään systemaattisesti lakisääteisin tehtäviään hoitavaa valtion virastoa (Opetushallitus) vastaan, kertoo jotakin yhdistyksestä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tutkin vähän tarkemmin noita gnostilaisten sivuja. Gnostilaiset taitavat kuitenkin olla suhteellisen harmitonta väkeä. Ainakaan tuon sivuston perusteella tuolla sakilla ei ole tarvetta katkoa toisten kauloja tai polttaa ihmisiä roviolla. Jos Puolimatka tuomitsee tuon porukan, taitaa kyse olla pohjimmiltaan suht kunnon ihmisistä. Näin ateistin silmissä kun kaikki uskovaiset ovat enemmän tai vähemmän hassahtaneita.

Onneksi asumme maassa, jossa kristityiltä on otettu tulitikut pois!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #3

"Onneksi asumme maassa, jossa kristityiltä on otettu tulitikut pois!"

Näinpä!

Mutta täytyy sanoa, että siellä Oikeassa Mediassa on kyllä varsinaiset huru-ukkojen kokoontumisajot käynnissä.

Mistähän tuota "hiljasen enemmistön metiaa" rahoitetaan?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #4

Sama on käynyt mielessäni AA-liikkeen kanssa. Mistähän sen sakin rahoituksen voisi selvittää? Kyse on ilmeisesti rekatusta yhdistyksestä, joten luultavasti rahoituksen pitäisi olla julkista tietoa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

Etusivulla näkyy kolme mainosta:
Persujen ajatushautautumo, kirjakustantaja jossa työskentelee kustannustoimittajana Timo Hännikäinen sekä joku "metalliurheilutarvike" jonka omistajasta Ano Turtiaisesta Wikipedia sanoo näin:

"Voimanostaja Ano Turtiainen julkaisi joulukuussa 2015 Facebook-päivityksen, jossa kirjoitettiin toisten ottaneen suuria henkilökohtaisia riskejä toimiessaan eliminointitehtävissä olemassa olevien ja suunnitteilla olevien vastaanottokeskusten tuhoamisessa. Turtiainen piti Facebook-päivityksessään pahimpana vihollisena Suomen Punaista Ristiä ja kirjoitti "onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin".[3] SPR ilmoitti myöhemmin Turtiaisen vihaviestistä poliisille.[4]

Tuskinpa se näillä kolmella mainoksella elää, mutta mielenkiintoista jengiä on tukijoina.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Monet mediat ovat uutisoineet kouluesitteestä. Eikä Oikea mediakaan mainosta, vaan uutisoi asiasta.
Rahkosen kannanotot ovat hänen omiaan.

Aito avioliitto ry:tä haluat yhdistää oikeistoradikalismiin, jota se ei ole. Avioliitto naisen ja miehen välisenä on ihan tavallinen ja yleinen käsitys avioliitosta samoin se, että sukupuolia on kaksi tai että äiti ja isä ovat molemmat lapselle tärkeitä -korvaamattomia. Ne eivät muuksi muutu, leimasipa niitä millä tahansa nimityksellä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Näin Piraattipuolueen jäsenenä pyydän, että laitat yhdistyksenne koko rahoituksen näkyviin yhdistyksenne sivuille. Näinhän me piraatitkin toimimme.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

". Eikä Oikea mediakaan mainosta, vaan uutisoi asiasta."
Kyllähän tuo ihan selkeää mainosta on eikä pelkkää uutisointia, vaikka kuinka saivartelisit.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Uutinen ja mainos on minulle ainakin kaksi eri asiaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #77

No sitten varmaan pitäisi todeta että WAU olipa uutinen.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #77

"Uutinen ja mainos on minulle ainakin kaksi eri asiaa."

Niin minullekin.

Muotoilut:

"Tärkeä tietopaketti kouluihin Aito avioliitto -yhdistykseltä"

”... mutta siitä on iloa ja hyötyä myös jokaiselle, joka haluaa perustellun vastauksen kysymyksiin....”

”Kouluesite on tiivis tietopaketti, jota kannattaa hyödyntää ja jakaa kouluihin.”

....eivät kuulu uutisointiin, vaan ovat silkkaa mainostekstiä. Toki toinen vaihtoehto on propagandateksti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oikea media mainostaa kouluesitettä, Rahkosen kannanotot ovat toki hänen omiaan.

Aito avioliitto on oikeistoradikaalien mellastuskenttä. Sitä pyörittävät fundamentalistikristilliset piirit ja sen toiminnan poliittinen kannatus on kristillissosialistisissa puolueissa (PS ja KD).

Nuo sinun tutut väitteesi on kumottu jo monesti, tutkijoiden taholta ja tieteellisin perustein, mutta totutusti jaksat jauhaa noita lauseitasi loputtomiin.

Raamatun pohjalta tehtävä politiikka on vastenmielistä. On väärin määrittää ihmisen arvo ja hänelle kuuluvat oikeudet Paavalin 2 000 vuotta vanhoihin teeseihin perustuen.

Aito avioliitto menetti pelin jo tasa-arvoisen avioliiton osalta. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien polkijana kunnostautuneen yhdistyksen uusi toiminta on siis sukupuolivähemmistöjen oikeuksien poljenta.

Kristillisfundamentalismille ei totisesti pidä antaa periksi. Äärioikealla porhaltaa kaksi suomalaispuoluetta, KD ja Persut. Kumpi on enemmän ihmisvihamielinen ja äärioikeammalla?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Pari vuotta sitten näin jenkkimeemin, jossa oli jonkinlaisen pöhkön kiihkoilijan kuva ja meemissä teksti: "They have found us!!". Oli siis kyse siitä, että fundamentalistit suuntasivat aseitaan kohti transihmisiä. Tällä perusteella oli helppoa arvata, että ilmiö rantautuisi tännekin. Toki asiassa on kotimaisetkin aineksensa: Kun yksi sota hävittiin, piti koota rivit ja ryhtyä seuraavaan.

Kansainvälisistä yhteyksistä kertoo yhdistyksen alkuvaiheessa julistama teksti:

"yhdistys on osa kansainvälistä liikettä, joka on saanut jo miljoonia ihmisiä liikkeelle sekä toimimaan aidon avioliiton säilyttämisen puolesta. Aito avioliitto ­yhdistys on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen 17.1.2015 ranskalaisen La Manif Pour Tous ­liikkeen (www.lamanifpourtous.fr/en/) kanssa ja käytämme toiminnassamme samaa tunnusta. Yhteisessä rintamassa on mm. Iona Institute Irlannissa (www.ionainstitute.ie), Mass Resistance USA:ssa (www.massresistance.org) ja Coalition for Marriage Englannissa (c4m.org.uk)."

Kun Suomessa nousi tietoon tuon listan jenkkiedustajan Mass Resistance vihajärjestöluonne,

https://en.wikipedia.org/wiki/MassResistance

AA-väki kiirehti kieltämään yhteydet. Nyt he ilmeisesti toivovat, että kaikki unohtaisivat tuon alkuvaiheen uhon.

http://aitoavioliitto.fi/uutiset/aito-avioliitto-j...

Se, että yhteydet Amerikkaan ovat edelleen olemassa, näkyy mm. Puolimatkan American College of Pediatricians -feikkitiedejärjestön suoltamien tekstien levittämisessä- nyt siis yhteistyötaho on muuttunut primääreistä homovihaajista primääreihin transvihaajiin.

- - - - - - - - -

Mielenkiintoinen teologinen pohdinta syntyy siitä, miksi. Ystäväni on ollut karismaattisissa uskonnollisissa piireissä ja hänen ulostulonsa transnaisena merkitsi potkuja tuossa verkostossa olleessa työpaikassa. Raamattunsa tuntevana hän oli kysellyt perusteita moiseen, sai hän vastaukseksi, että kyse oli "perinteisestä" ajattelusta, ei mistään Raamatun kohdasta. Tämä viimeistään kertoo yhden fundamentalismin perusteeseistä, joka on: "Alussa oli asenne".

Toisaalta mielenkiintoista asiassa on myös se, että Paavali Roomalaiskirjeessä varoitti seurakuntalaisia ilmiöstä, joka nykyään laskettaisiin transsukupuolisuuden piiriin. Perimmäinen syy Paavalin kiivastumiselle oli kuitenkin kilpailevan uskonnon, Kybele-kultin huolestuttava vetovoima Roomassa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

AA:lla on selkeät yhteydet fundamentalistiseen oikeistoon mm. Puolimatkan käyttämän "todistusaineiston" kautta.

Oli muuten kovin ystävällistä ja keskustelua edistävää blokata minut Koivulan blogista (ilmeisesti) sillä varjolla, että loukkasin Puolimatkan uskonnolllista vakaumusta. Lauseeni viittasi siihen, että Puolimatka sotkee oman uskonnollisen vakaumuksensa ja tieteellisen näköisen argumentaation vakavalla tavalla sekaisin, esimerkkinä mainitsemani transihmisten muissa maissa tehty itsemurhatilastointi, jolla hän yrittää argumentoida Suomen asioita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oho!
Koivula ottaa siis mallia Perussuomalaisilta monella tapaa. Vääränlaisten asioiden esille tuomisen jälkeen blokataan. Puolimatka on nimenomaan vakaumuksensa värittämä pseudotieteilijä. Ei asian esiin nostamisessa ole mitään väärää tai paheksuttavaa. Ethän sinä kommentillasi Puolimatkan vakaumusta arvostellut, vaan hänen asemaansa tutkijana.

Koivula huomaa kyllä pian, mihin asiantuntevia kommentteja kirjoittavien blokkaaminen johtaa. Jotta blogi pysyy keskustelussa, pitää hyväksyä eriävät mielipiteet. Jollei hyväksy, keskustelu käydään muulla maaperällä. Koivulan eilinen blogi on jo historiassa kaukana. Mäenpää-Louekosken sen sijaan edelleen suosituimpien kärkikahdeksikossa.

Fundamentalistit nostivat Raamatun esiin, kun keskustelua käytiin siitä, pitääkö kirkon hyväksyä sateenkaariväen vihkiminen. Nyt, kun keskustelua käydään sukupuolivähemmistön oikeuksista, yritetään tuo taustavoimana toimiva vanhoillisuskovaisuus pitää piilossa. Luettuani Perussuomalaiset rp:n säännöt läpi olen toivonut, että yleisökin huomaisi Perussuomalaisten piilossapitämän kristillisfundamentalistisen pyrkimyksen. Säännöt luettuani huomasin, ettei ole sattumaa, että Huhtasaari, Niikko ja Kankaanniemi ovat puolueessaan valtakeskiössä. Niikkohan aprikoi viime kesänä, jatkaako puolue kristillissosiaalisella linjalla, jolle se on rakennettu. Niikko totesi aprikoituaan, että kyllähän se jatkaa, astetta radikaalimpana.

PS:n ja KD:n osalta Raamattu määrittää, mihin suuntaan haluavat Suomea rakentaa. Likitieteellisin argumentein näiden tieteellinen siipi: Luukkanen, Puolimatka ja Viren pyrkivät tukemaan tuota aatehirviön tuottamaa ihanneyhteiskuntakuvaa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Yksi aikamme vastenmielisimmistä ja valitettavimmista ilmiöistä on kristinuskon valuminen oikeistoradikalistien, rasistien yms. haltuun.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

E i .
Vaan vastenmielisin ilmiö on se, että kun läntiset pääkirkot ovat liittyneet ihmisoikeuksien puolustajiin ,
äärioikeisto on toisaalta aljanut värvätä uskonnottomia ihmisiä liittymään kirkkoihin ,
jotta ne saataisiin vallattua äärioikeiston / populistien / fundamentalistien asialle.

Ja toisaalta käynnistänyt kristinuskon vastaisen kampanjan , koska katsoo Kristuksen opetukset vaarallisiksi omalle ihmiskäsitykselleen ja agendalleen.

Ps.
Kristityt eivät haikaile tulitikkujen perään ; emme halua polttaa ketään roviolla.
Nyt rovio uhkaa niitä kristittyjä, jotka puolustavat ihmisoikeuksia .

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#9. Uudessa Suomessakin on liikkunut kaikenkarvaista Jumalan vihan, kulttuurin rappion ja maailmanlopun julistajaa. Muutama tällainen näyttää siirtyneen "Oikeaan" Mediaan, missä saanevat sitten ymmärrystä samanmielisiltä.

Juha Hämäläinen

Marginaaliryhmien marginaaliset ongelmat saavat liikaa tilaa todellisten uutisten sijaan, joilla on vaikutusta kaikkiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kaikki ihmiset ovat mariginaaliryhmää jossain suhteessa.
Ja juuri s i l l ä on merkitystä kaikille.
Sen tunnustamisella ja huomioimisella uutisoinnissa siis.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Politiikassa on eriskummallisia petikavereita, kuten Louekoskella ja Mäenpäällä.
"Vihollisesi vihollinen on sinun ystäväsi"

Teidän vihollinen on Kristitty ja Kristityn vihollinen on Islam, siksi Islam on sinun ystäväsi. Siksi teidän punavihreiden mielestä Kaarle Martelin voitto Toursissa 732 oli hirvittävä katastrofi koko Euroopalle.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Siksi teidän punavihreiden mielestä ..."
Puhu sinä vaan itsestäsi punavihreänä...
Minä ainakin omasta puolestani väitän kuuluvani johonkin ihan muuhun.

Samalla voit ihan pitää huolta vaan omista "petikavereistasi".

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kuten sanoin, sinulla on vihollisesi ja ne ovat kristityt. Jotta saisit nujerrettua vihollisesi, ystäväsi on Islam (vaikka todellisuudessa ei ole). Siksi käytät leimaa islamfobia. Oikeistolainen Kokoomus ei koskaan käytä vasemmistolaista taktiikkaa ja tiedät sen vallan hyvin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Risto Laine.
Roskaa.
Minä olen kristityy ja minulla on ilmeisesti enemmän yhteistä Mikan kuin sinun kanssasi.
Petikavereita tosin emme ole.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Helena! Mitä olen sinun kirjoituksiasi lukenut, päällimmäisenä ideologisena ajatuksena edustat Vasemmistoa joka haluaa paratiisin maan päälle ja itse asettuisit mielummin tuomarin virkaan, kuin antaisit sen "Jumalasi" tehtäväksi.

Sinullahan on oikeus puhtautesi ja virheettömyytesi johdosta tuomita miehet, varsinkin valkoiset ja vastustajasi leimata Natseiksi ja sairastavan mitä ihmeellisimpiä Fobioita. Sinun Jumalasi ei tekisi niin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #28

Kiva tuomio.
Sisällöstä en ymmärrä mitään, mutta ei se varmaan ollut tarkoituskaan.

Käyttäjän TuulikkiTepora kuva
Tuulikki Tepora

Suomen laissa on yhä kaksi sukupuolta, mies ja nainen. Opetushallituksen laatimassa opetussuunnitelmassa on erilaisia osia; velvoittavaa normiosaa ja sitä avaavaa oheistusta. Oppiainetavoitteista ja normatiivisista kasvatustavoitteista ei löydy termiä sukupuolen moninaisuus.

Sen sijaan Tasa-arvotyö on taitolaji-oppaassa, mikä ei ole velvoittava osa opetussuunnitelmaa, termi sukupuolen moninaisuus on esillä vahvasti. Jos ajattelee kriittisesti, termi on ristiriidassa lainsäädännön kanssa. Oppaaseen on lisätty liiteosa, missä käsite sukupuoli on määritelty virheellisesti. Oppaan sukupuolimääritys on sukupuoli-identiteettiä selventävä. Lisäksi oppaassa edellytetään opettajilta hyväksyntää, että on enemmän kuin kaksi sukupuolta ja että jokaisella on oikeus itse päättää oman kokemisensa tai tunteensa kautta, mitä sukupuolta hän on.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen on todennut, että opetushallituksen tehtävä ei ole määritellä sukupuolten lukumäärää. On siis syytä päivittää niin valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteet kuin tasa-arvotyöopaskin.

Vanhemmilla on oikeus arvioida koulun opetussisältöjä ja lastensa osallistumista niihin. Vanhemmilla on oikeus kasvattaa lapsensa vakaumuksensa mukaisesti. Koulun opetus ei saa aiheuttaa hämminkiä. Sukupuolidysforiasta kärsiviä lapsia on tutkimuksen mukaan hyvin pieni määrä, 0,1%. Heistäkin 80-95 % löytää luonnollisen, biologisen sukupuolensa, kun he saavat rauhassa kehittyä ja kasvaa. Kasvurauha tulee jokaiselle lapselle turvata ilman aikuisten tai median tai koulun opetuksen hämmentävää vaikutusta.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Suomen lakia voidaan tarvittaessa eduskunnan enemmistön toimesta muuttaa. Siksi lain nykyinen sisältö ei ole todiste vallitsevasta tilanteesta. Muutosta vain ei ole vielä ehditty tehdä. Monissa maissa näin on jo tapahtunut.

Mutta Suomen laissa on mahdollisuus korjata sukupuolensa siksi, mikä on neurobiologinen sukupuoli. Teporan logiikalla se todistaa, että sukupuolensa voi valita.

"Kasvurauha tulee jokaiselle lapselle turvata ilman aikuisten tai median tai koulun opetuksen hämmentävää vaikutusta."

Koulussa annettava sukupuolivalistus ja tieto olemassa olevista seksuaalisista ja sukupuolisista suuntauksista ei mitenkään häiritse kasvurauhaa. Vai eikö Teporan mielestä cis-heteroista poikkeavista saisi koulussakaan sanoa sanaakaan kuten oli kehotuskieltolain aikaan?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Opetushallituksen eräänä tehtävänä on pitää huolta siitä, että mm. peruskoulujen suorittama opetus- ja kasvatustehtävä toteutuu tasalaatuisena ja saman arvopohjan omaavana kautta koko maan. Tässä tehtävässä opetussuunnitelman perusteet on eräs keskeisimmistä työkaluista.

Paikalliset opetussuunnitelmat laaditaan opetussuunnitelman perusteiden (luvut 1-12) mukaisesti, kuten opetussuunnitelman perusteissa todetaan. Opetussuunnitelman perusteiden alussa myös: Velvoittavana noudatettava.

Tepora tietää varsin hyvin sen, että perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa todetaan (s. 18):

"3. Perusopetuksen tehtävä ja yleiset tavoitteet

3.1 Perusopetuksen tehtävä

... Perusopetuksen yhteiskunnallisena tehtävänä on edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta ... Perusopetuksen tehtävänä on osaltaan ehkäistä eriarvoistumista ja syrjäytymistä sekä edistää sukupuolten tasa-arvoa. Perusopetus kannustaa yhdenvertaisesti tyttöjä ja poikia eri oppiaineiden opinnoissa sekä lisää tietoa ja ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta ...

... 4. Yhtenäisen perusopetuksen toimintakulttuuri

... 4.2 Toimintakulttuurin kehittämistä ohjaavat periaatteet ...

... Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Peruskouluaikana oppilaiden käsitys omasta sukupuoli-identiteetistä ja seksuaalisuudesta kehittyy. Oppiva yhteisö edistää arvoillaan ja käytänteillään sukupuolten tasa-arvoa ja tukee oppilaita oman identiteetin rakentumisessa. Opetus on lähestymistavaltaan sukupuolitietoista ..."

Ei se ole mikään salaisuus sekään, että Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän delegaatio on käynyt Opetushallituksen pääjohtajan pakeilla "varmistamassa", että Opetushallitus ei lähettäisi kouluille mitään Kristillisdemokraateille epämieluista sukupuolikasvatusta koskevaa signaalia. Härskiä touhua!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mainittu opas "Tasa-arvotyö on taitolaji" on laadittu peruskouluille oppaaksi toiminnallisen tasa-arvosuunnitelman laatimisessa ja tasa-arvosuunnitelman tekeminen on perusopetuksen järjestäjän lakisääteinen velvollisuus.

Tässä esimerkiksi Nurmijärven kunnan peruskouluilleen laatima tasa-arvosuunnitelma, josta ilmenee erinomaisen selkeästi käsitteen tasa-arvo sisältö :

https://m.nurmijarvi.fi/filebank/17108-2017_Njarvi...

"Tasa-arvo on sukupuolten välistä

Tasa-arvolaissa, ja siten myös tässä suunnitelmassa, tasa-arvolla tarkoitetaan
sukupuolten välistä tasa-arvoa. Lain tarkoituksena on estää sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää. Lain tarkoituksena on myös edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Sukupuolen käsite on laissa määritelty tarkoittamaan sukupuolen monet ilmenemismuodot: naiset, miehet, trans, inter- ja muunsukupuoliset (transgender)."

Opetushallitus ei siis ole määritellyt sukupuolten määrää, se ainoastaan noudattaa tasa-arvolain tarkoitusta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jos itse olisin AA-liikkeessä päättävissä elimissä, tahi vaikkapa tässä "oikea media"-julkaisussa, niin alkaisin vakavasti harkita pitäisikö esim. Mika Mäenpää-Louekoskelle jo maksaa pikkasen tästä esillä pitämisestä. Esim. itse ollut ikinä kuullutkaan kyseisestä aviisista, mutta nyt siihen tutustuin ja löysinkin monia kiinnostavia artikkeleita. Kiitokset linkityksestä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Oikea Media on ihan oikeasti hetken kiinnostava, koska se on kerännyt piiriinsä niin edustavan kokoelman - no, jääköön nyt sanomatta.
Saa nopean , kattavan kuvan sekä Aatteesta, mediakäsityksestä, lähteistä ja mentaliteetista
että kattavan luettelon tuon aatepiirin henkilöistä.

Viikon seurannalla alkaa olla varsin kylläinen.
Jos joku viihtyy siellä pidempään, on syytä ihmetellä.
Se on niin sitä samaa ja sitä samaa ja sitä samaa.
Eikä valon pilkahdustakaan missään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No mutta onkos se Niementausta taas käyttänyt copy pastea, tuollaisen kommentin olen sinulta kuullut monta kertaa ennenkin.
Ilmeisesti sinulla ei ole juurikaan mitään asiallista kommentoitavaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.M-L"Ilmeisesti sinulla ei ole mitään asiallista kommentoitavaa. "

Kerro nyt mihin haluat minun kommentoivan. En oikeastaan ymmärrä mistä tässä kyse. Minä tykkään tytöistä(aikuisista), sinä luultavasti pojista.
Nyt esitin että jonkun pitäisi maksaa sinulle, kun pidät tätä AAn agendaa jatkuvasti esillä.
Pystytkö oikeasti ajattelemaan silviistee, että minä olen tyytyväinen vaimoni kanssa, sinä saat olla tyytyväinen miehesi/vaimosi kanssa.
Minä olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että naimisiin meno miehen ja naisen välinen asia..itsellä neljä lasta ja niissä ollut siittävänä osapuolena, nainen sitten synnyttävänä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #82

"....neljä lasta ja niissä ollut siittävänä osapuolena"

Oi, siitos tiedosta, olipa mielenkiintoinen tieto.

"Pystytkö oikeasti ajattelemaan silviistee, että minä olen tyytyväinen vaimoni kanssa, sinä saat olla tyytyväinen miehesi/vaimosi kanssa."

Tuosta sentään olen kanssasi samaa mieltä. Vaikka mitäpä se muille kuuluu kumman kanssa sitä on tyytyväinen miehen tai vaimon.
Eli vastaus kysymykseesi on että, kyllä , mutta pystytkö sinä samaan?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #83

M.M-L:"Oi, _siitos_ tiedosta,"

Hee, toi oli hyvä.

M.M-L:"mutta pystytkö sinä samaan?"

Tottahan toki. Olen oikeasti iloinen että elosi tuon osalta kunnossa(toki puoluekanta hieman pistää epäilemään terveydentilaasi).

Siltikin, kuten tuolla jo aiemmin totesin, niin ihmettelin että mikä saa ihmisen kirjoittelemaan tällaisia "vihablogeja" alvariinsa. Eihän täällä (ainakaan kovin paljoa näy AAtakaaan). Itse en edes tietäisi mitään koko liikkeestä, jos ei sitä vastustavat tahot sitten pitäisi asiaa tapetilla ja täten antaisi liikkeelle vaan ilmaista mainosta.

Käyttäjän TuulikkiTepora kuva
Tuulikki Tepora

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä oikeuksia jokaiselle. Opettajat saavat tehdä arvokasta työtä erilaisten perheiden ja erilaisten lasten ja nuorten kanssa. Työ on haastavaa, mutta antoisaa ja parasta on, kun kasvatustyötä tehdään yhdessä koulun henkilökunnan ja erityisesti vanhempien kanssa. Opettajat ottavat huomioon oppilaan erityistarpeet, kun niistä vanhempien kanssa on keskusteltu ja sovittu toimintatavoista lapsen parhaaksi.

On tärkeää, että sukupuolikasvatuksessa määritellään käsitteet oikein. Siksi on haitallista, että puhutaan sukupuolen moninaisuudesta, kun kyse on oikeasti sukupuoli-identiteetin moninaisuudesta. Kysynkin, miksi ei voida hyväksyä oikeaa määritelmää sukupuolesta, eli kyse on kahdesta sukupuolesta, mies ja nainen. On valtaosa niitä vanhempia, jotka kasvatuksessaan pitäytyvät luonnolliseen määritelmään. Heidät tulee ottaa huomioon myös koulun opetuksessa yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti.

Ihmettelen sitä, miten niin monet tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta puolustavat henkilöt eivät siedä tätä mielipiteen ilmaisua kahdesta sukupuolesta ja miksi se synnyttää suoranaista vihapuhetta niitä kohtaan, joille se on luonnollinen tosiasia. Tämä vakaumus ja periaate kahdesta sukupuolesta on oikeutettu ja sitä saa pitää esillä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Näkemykset ovat toki konfliktissa tässäkin asiassa, mutta ainakin laillisuusnäkökulmasta tarkasteltuna sukupuolen moninaisena ilmiönä havaitsevat ovat pystyneet perustelemaan paremmin näkemyksensä.

" Kysynkin, miksi ei voida hyväksyä oikeaa määritelmää sukupuolesta, eli kyse on kahdesta sukupuolesta, mies ja nainen."

Vastaukseni on se, että minkään tieteenalan piirissä tehdyt havainnot eivät tällaista määritelmää aksioomatasoisena puolla - sukupuolivähemmistöihin kuuluvat henkilöt tekevät tähän keskimääräiseen olettamaan laajan poikkeuksen ja useimmilla cis-sukupuolisillakin sukupuolen kokemus vaihtelee varsin voimakkaasti erityisesti silloin, kun he joutuvat persoonansa vastaisesti sopeutumaan johonkin ulkoa annettuun sukupuolirooliin.

Kouluterveyskyselyn mukaan noin 5 prosenttia peruskoulun yläluokkien oppilaista ei koe kuuluvansa syntymässä määriteltyyn sukupuoleen ja kv-tutkimusten perusteella transsukupuolisten osuus aikuisväestöstä on noin 0,5 prosenttia l. Suomen väestöstä noin 25 000 aikuista henkilöä on transsukupuolisia. Transihmisten määrän voi siis arvioida olevan jopa useita satoja tuhansia henkilöitä riippuen toki siitäkin, miten transvestisuuden rajat asetetaan.

Vastakysymyksenä kysyn, että mitä henkilökohtaista haittaa Sinulle on siitä, että sukupuolivähemmistöihin kuuluvat voisivat vapaasti määritellä juridisen sukupuolensa esim. kolmesta eri sukupuolikategoriasta (mies, nainen, muunsukupuolinen)?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Kysynkin, miksi ei voida hyväksyä oikeaa määritelmää sukupuolesta, eli kyse on kahdesta sukupuolesta, mies ja nainen."

Vastaus tähän on yksinkertainen: Koska todellisuus on ihan jotain muuta. On olemassa ihmisiä, jotka kokevat olevansa muuta kuin heidän syntymäsukupuolensa antaa ymmärtää.

Lisäksi tässä kahden sukupuolen ideologiassa on sekin ulottuvuus, että sen mukaan syntymäsukupuolta ei voi koskaan muuttaa. On osoittautunut ihan tieteellisesti, että on olemassa joukko ihmisiä, transsukupuoliset, joiden elämän kannalta on elintärkeää korjata sukupuoli vastaamaan aivojen neurobiologista sukupuolta.

Mitä tulee translapsiin koulussa, mm. Koivula on näillä palstoilla vaatinut oikeutta käyttää lapsesta muuta nimeä kuin tämä toivoo ja sukupuolittaa tämä syntymäsukupuolen mukaan. Nämä asiat translapsi kokee syvinä loukkauksina eikä tällainen voi olla opettajalta missään oloissa asiallista käytöstä.

Tähän mainitsemaani ideologiaan (puhun ideologiasta, koska se ei perustu tieteen nykyiseen käsitykseen) kuuluu myös, että vaikka translapsi saisikin ilmentää sukupuoli-identiteettiään pukeutumisella, häntä kuitenkin sukupuolijaoissa ja pukuhuonejaoissa kohdeltaisiin syntymäsukupuolensa mukaisesti. Eli siis mekkoon pukeutunut transtyttö lähetettäisiin poikien pukuhuoneeseen. Voi vain kuvitella, millaista kärsimystä tämä aiheuttaisi.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

"Vastaus tähän on yksinkertainen: Koska todellisuus on ihan jotain muuta. On olemassa ihmisiä, jotka kokevat olevansa muuta kuin heidän syntymäsukupuolensa antaa ymmärtää."
-----

-On myös olemassa ihmisiä, jotka kokevat olevansa muuta kuin heidän syntymäsukupuolensa antaa ymmärtää, mutta silti ovat vahvasti sillä kannalla, että sukupuolia on kaksi, ja lisäksi tietävät olevansa oikeasti sitä sukupuolta mitä heidän syntymäsukupuolensa on.

Julkisuuteen halutaan antaa kuva, että transsukupuoliset ihmiset ajattelevat vain yhdellä tavalla, ja ovat todiste siitä että sukupuoli on moninainen. Mutta onko aivan mahdotonta, että joku transsukupuolinen voisi olla täysin samaa mieltä sukupuolen määrittelystä kuin Aito Avioliitto -yhdistys. Täysin ilman uskonnollista vakaumusta tai kytkentää mihinkään järjestöön.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #50

Joo, Aito avioliitto-yhdistyksellä on niin maan perusteellisen "kattava otanta" asiasta, kuin yksi nimimerkki: Musta Orkidea.

Siitähän saa ihan kokonaisen yhden radio-ohjelmankin aikaiseksi, ellei kaksikin. Vai kuinka?

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #53

Tunnetaan myös nimimerkillä "Karvakasa Koirakaveri". Ja ei ole mikään Aito Avioliitto -yhdistyksen maskotti. Eikä ole myöskään lajinsa ainoa.

Joten turha nillittää. En väitä mitään muuta kuin että tällaisia ihmisiä on olemassa. Ei sitä voi kiistää, kiertää eikä kieltää.

Itselleni oli valtavan virkistävää löytää noin järkevää ja rohkeaa ajattelua. Toivottavasti jaksaa jatkaa sitä minkä on ansiokkaasti aloittanut.

Toinen on muuten Viivi Luoma. Ja lisääkin tulee esiin, kuten Amerikassa on jo tapahtunut.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #50

Jos joku yksittäinen ihminen on sitä mieltä, että vaikka hän ei koekaan olevansa mies tai nainen, sukupuolia on kuitenkin kaksi, se voi olla hänen mielipiteensä. Se ei kuitenkaan millään tavoin legitimisoi häntä eikä häntä äänitorvenaan pitäviä cisihmisiä kieltämään vaihtoehtoisia identiteettejä niiltä, jotka ne kokevat omakseen.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #54

Sama sinulle. En yritä todistaa muuta kuin, että näin ajattelevia transsukupuolisia ihmisiä on olemassa. Ei heitä olemattomaksi saa, ja eri mieltä saa tietysti olla. Väitteisiin ja mielipiteisiin voi vastata ja perustella, mikä on vain hyvä asia.

Ja hän on aivan oma äänitorvensa, ja on itse toivonut nimenomaan, että hänen ajatuksiaan jaettaisiin "niin maan perkeleesti".

Ja kukaan ei kiellä keneltäkään mitään. Eri mieltä saa olla, ja hoitojen tulee olla laillisia.

Joten ei mitään hätää kenelläkään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #56

AA:n tavoitteena on kieltää sen ajatuksen opettamista lapsille, että kaikki eivät vain ole XY-miehiä tai XX-naisia, tätä on turha yrittää kiistää. Ja tästä ajatuksesta seuraa syrjintää välittömästi, jos paikalla on lapsi, jonka identiteettiä ei tule tunnustetuksi ja välillistä syrjintää sen takia, että tuollaisen opetuksen jälkeen viimeistään kuvatulla tavoin muista eroava lapsi joutuu kiusaamisen kohteeksi.

Edellinen kommenttini totesi vain sen, että MO-kortti tässä asiassa ei kasvata AA-vihakampanjan legitimiteettiä hitustakaan.

En kyllä edes puhunut kommentissani erityisesti MO:sta, ilmeisesti Weckroth kuitenkin jälleen kerran niin itse teki. Ehkä voitaisiin muotoilla tuo äänitorviasia paremmin niin, että AA-henkiset ihmiset toimivat hänen karaokevahvistimenaan.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #60

"Edellinen kommenttini totesi vain sen, että MO-kortti tässä asiassa ei kasvata AA-vihakampanjan legitimiteettiä hitustakaan."
----

-MO:lla ei ole mitään tekemistä Aa:n kanssa, ja henkilökohtaisesti toivon, ettei ole jatkossakaan. Hän edustaa vain itseään. Ja hänen kanssaan saa olla samaa mieltä, toivon ainakin ettet yritä sitä kieltää. Minä olen hänen kanssaan samaa mieltä, koska hänen perustelunsa ovat järkevämmät ja johdonmukaisemmat kuin transaktivistien.

Aito Avioliitto -yhdistykseen en itse viitannut sanallakaan. En tee sitä oikeastaan koskaan. Vaikka ovatkin mielestäni oikeassa. Toiset vain haluavat ottaa sen esiin joka yhteydessä :)

---------
"En kyllä edes puhunut kommentissani erityisesti MO:sta, ilmeisesti Weckroth kuitenkin jälleen kerran niin itse teki. Ehkä voitaisiin muotoilla tuo äänitorviasia paremmin niin, että AA-henkiset ihmiset toimivat hänen karaokevahvistimenaan."
----

-En viitannut sinun kommenttiisi, vaan alun perin vastasin Jaana Halmströmin esittämään väitteeseen.

Ei ole olemassa mitään AA-henkisiä ihmisiä, vaan ihmisiä, jotka määrittävät sukupuolen ainoalla järjellisellä tavalla. Aa-yhdistyksessä on näin ajattelevia ihmisiä ja transsukupuolisten keskuudessa on näin ajattelevia ihmisiä, olematta tekemisissä keskenään.

Ja minä ajattelen näin. Toivottavasti sinulla ole mitään sitä vastaan. Ajattelun ja mielipiteenvapaus täytyy säilyttää, niin kauan kuin ollaan sivistysvaltio.

Keskustelusävysi on vähän turhan ivallinen, mielestäni. Et ole edes tutustunut MO:n ajatuksiin ja perusteluihin. Leimasit hänet "hoitoihin pettyneeksi katkeraksi trans-ihmiseksi", ja tämä on mielestäsi peruste olla kuuntelematta häntä?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #62

AA-henkisillä ihmisillä tarkoitan niitä, jotka käyttävät Raamattua ensin oman asenteensa ukkosenjohdattimena kaivamalla sieltä viharusinat muka niitä muka todistamaan. AA-ihmisten strateginen ryhmä sitten peittää tämän uskonnon ja vihan yhdistelmän pseudotieteellisillä väittämillä, joita suolletaan ennen kaikkea Amerikassa tässäkin keskusteluketjussa mainituista pseudotieteen tehtailukekuksista. AA:n rivisotilaat näyttävät harrastavan perinteistä Raamatulla päähän hakkaamista tämän ohella. Joku muukin voi toki olla myös sitä mieltä, että sukupuolia on vain kaksi, mutta kaikki eivät lähde tällaiseen pyhään sotaan sen perusteella.

"Keskustelusävysi on vähän turhan ivallinen, mielestäni. Et ole edes tutustunut MO:n ajatuksiin ja perusteluihin. Leimasit hänet "hoitoihin pettyneeksi katkeraksi trans-ihmiseksi", ja tämä on mielestäsi peruste olla kuuntelematta häntä?"

Minulla on ollut kunnia olla häneen henkilökohtaisesti yhteydessä. Hän lähestyi minua aluksi huijausviestinnän kautta ja sen jälkeen hyvin ilkeämielisen paljastusviestin ja uhkailun muodossa. Ihmisellä voi olla omat ongelmansa, mutta hän tuntuu ulkoistavan ne omansa muiden niskaan äärettömän ikävällä tavalla. Olen tutustunut hänen ideologiaansa riittävästi ollakseni hänen kanssan eri mieltä. Se riittäisikin, ellei hän tarkoituksellisesti sabotoisi muiden transihmisten puolesta tehtävää ihmisoikeustyötä. Weckroth suonee anteeksi, jos en oikein osaa kyseiseen henkilöön täysin tyynesti suhtautua.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #69

"AA-henkisillä ihmisillä tarkoitan niitä, jotka käyttävät Raamattua ensin oman asenteensa ukkosenjohdattimena kaivamalla sieltä viharusinat muka niitä muka todistamaan."
-----

-Mitähän ihmettä tuo tarkoitti? Voit puhua erikseen "Raamatulla päähän lyöjistä", mutta ei ole mitään järkeä olettaa, että he ovat mitenkään sama asia kuin "Aa-yhdistys".

Tuo ole asiallista, eikä selkeisiin tosiasioihin perustuvaa, vaan omaa oletustasi. En oikeastaan enää edes ärsyynny, tulen vain surulliseksi... Asioihin ja väitteisiin voi vastata, mutta ei leimata ihmisiä tai liittää heihin tekoja tai asenteita, joita ei voi faktuaalisesti osoittaa.

------------
"AA-ihmisten strateginen ryhmä sitten peittää tämän uskonnon ja vihan yhdistelmän pseudotieteellisillä väittämillä, joita suolletaan ennen kaikkea Amerikassa tässäkin keskusteluketjussa mainituista pseudotieteen tehtailukekuksista. AA:n rivisotilaat näyttävät harrastavan perinteistä Raamatulla päähän hakkaamista tämän ohella. Joku muukin voi toki olla myös sitä mieltä, että sukupuolia on vain kaksi, mutta kaikki eivät lähde tällaiseen pyhään sotaan sen perusteella."
-----

-Aa-yhdistys on omanlaisensa liike, eikä edusta tietyllä lailla motivoitunutta porukkaa, kuten esität. Edelleen, asioihin ja väitteisiin pitäisi vastata, ei esittää omaa "varmaa tietoa" tietystä joukosta, joka on vain tulkintaa.

Se ei ole koskaan _asiallista_ keskustelua. Ei koskaan.

Yksittäisiin keskustelijoihn voit viitata, mutta se miten joku joskus käyttäytyy, ei ole mitään "Aa-henkisyyttä" eikä yhdistyksen vika.

---------
"Minulla on ollut kunnia olla häneen henkilökohtaisesti yhteydessä. Hän lähestyi minua aluksi huijausviestinnän kautta ja sen jälkeen hyvin ilkeämielisen paljastusviestin ja uhkailun muodossa. Ihmisellä voi olla omat ongelmansa, mutta hän tuntuu ulkoistavan ne omansa muiden niskaan äärettömän ikävällä tavalla. Olen tutustunut hänen ideologiaansa riittävästi ollakseni hänen kanssan eri mieltä. Se riittäisikin, ellei hän tarkoituksellisesti sabotoisi muiden transihmisten puolesta tehtävää ihmisoikeustyötä. Weckroth suonee anteeksi, jos en oikein osaa kyseiseen henkilöön täysin tyynesti suhtautua."
------

-Sen jälkeen mitä tuossa yllä esitit, suonet anteeksi jos en osaa nähdä tulkintaasi ko. henkilöstä objektiivisena... Olet itse turhan ilkeämielinen, useimmissa viesteissäsi, joten pakko ihmetellä minkä itse mahdat nähdä ilkeytenä ja asiattomuutena...

Minulle on sinänsä yhdentekevää millainen MO on ihmisenä tai miten hän käyttäytyy suorassa henkilökohtaisessa viestinnässä. (Blogissaan ainakin asiallisesti myös eri mieltä olevia kohtaan.)

Minä olen joka tapauksessa hänen kanssaan täysin samaa mieltä. Kaikesta mitä hän on tähän asti esittänyt, _täysin_ riippumatta hänen persoonastaan, mahdollisista ongelmistaan, itsehillintäkyvystään jne. Olkoon millainen tyyppi tahansa, mutta hän on oikeassa.

Enkä näe itse asian kannalta merkityksellisenä osaatko suhtautua häneen "tyynesti" vai et.
Sen ei pitäisi vaikuttaa siihen miten suhtaudut hänen näkemyksiinsä ja perusteluihinsa.
Eikö pitäisi olla selvää, että ihminen ja hänen mielipiteensä tulisi osata pitää erillään? Ilmeisesti annat oman kokemuksesi _henkilöstä_ määrittää myös sen onko hän oikeassa vai väärässä.

Tältä pohjalta keskustelua lienee turha jatkaa...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #70

Olen ollut keskusteluyhteydessä AA-väen kanssa jo ennen AA-brändin kehittämistä ja todella tiedän, mistä puhun. Olen myös seurannut liikkeen kehittymistä melko tiiviisti ja sillä perusteella tietyt toimijatyypit ovat tulleet tutuiksi. Keskustelussa erottuvat nykyään selkeästi ne, jotka on ohjeistettu pitämään uskonnollinen agenda taustalla (esim. oph:lle suunnattu materiaali) ja toisaalta sitä puolustava, avoimesti uskonnollisin argumentein esiintyvä joukko. Tässä suhteessa on myös poikkeuksia, kuten Susanna Koivula, joka välillä lipsahtaa uskonnollisen argumentoinnin puolelle ja selittää sen johtuvan hänen ammatillisesta asemastaan.

AA-tyyppistä toimintaa on koordinoitu kansainvälisesti, sen AA on itse (ainakin aluksi..) todennut. Suomessa sen julkkiskannattajia yhdistää pääosin ahdas uskonnollinen asenne. Kullakin voi olla omia intressejään, mutta tämä on ylitsekäyvä yhteinen agenda: Vastustaa "perinteisten arvojen murentumista homosaation ja muun suvaitsevaisuuspropagandan vaikutuksilta." En viittaa yksittäisten ihmisten uskonnolliseen vakaumukseen tai vastaavaan, se olisi epäsopivaa. Sen sijaan kuvaan sitä, mitä he yhdessä ajavat ja miten, ja se koskee kaikkia heidän vihansa kohteeksi joutuneita.

Kuten aiemmin sanoin, puhuin aluksi periaatteellisesta tilanteesta ilman olettamaa kyseessä olevan MO. Kertomukseni hänen toimintatavastaan taustoittaa hänen motivaatiotaan, esimerkiksi sen suhteen, miten halukas hän on julistuksessaan ottamaan huomioon sen vaikutukset häneen nähden toisin kokeviin. Ja se on olennaisin asia, miksi hänen toimintaansa vastustan.

Mutta joo, ehkä ei kannata jatkaa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #73

"Olen ollut keskusteluyhteydessä AA-väen kanssa jo ennen AA-brändin kehittämistä ja todella tiedän, mistä puhun."
------

-Minä olen myös seurannut Aa:n toimintaa alusta asti, ollut yhteydessä moniin, ja ihmettelen miksi sinun tulkintasi olisi ainoa totuus. Teet jatkuvasti tulkintoja ihmisistä ja ryhmistä, jotka esität totuutena. Onko siinä sitten keskustelunvaraa?

-----------
"Kuten aiemmin sanoin, puhuin aluksi periaatteellisesta tilanteesta ilman olettamaa kyseessä olevan MO. Kertomukseni hänen toimintatavastaan taustoittaa hänen motivaatiotaan, esimerkiksi sen suhteen, miten halukas hän on julistuksessaan ottamaan huomioon sen vaikutukset häneen nähden toisin kokeviin. Ja se on olennaisin asia, miksi hänen toimintaansa vastustan."
----------

-Edelleen, tuo on vain tulkintaasi. Samoin nämä "vaikutukset" ovat omaa spekulaatiotasi, ja tältä pohjalta teet tulkinnan ihmisestä ja hänen motiiveistaan. Ei hyvä lähtökohta, mielestäni.

Mutta kiitos tästä. Jatketaan tahoilalmme...

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #69

Minusta ja varmaan monesta muustakin on tärkeää tuo, mitä toit omana kokemuksenasi eräästä toimijasta, koska häneen vedotaan tietyissä piireissä eräänlaisena "luottoasiantuntujana".

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #50

Yhden henkilön (siis nimimerkin, ehkä jopa henkilön) mielipide ei kumoa koko transyhteisön ja tieteellisen yhteisön käsitystä, ei lähellekään. MO:n vetäminen esiin joka yhteydessä muka todisteena jostain on lähinnä naurettavaa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #57

Kovasti te nyt tartutte siihen tietyllä kannalla olevien lukumäärään. Transyhteisö voi olla sitä mieltä kuin on, ja tiede ja tieteellinen yhteisö ei tosiaankaan ole yhtenä joukkona tuon "moninaisuus"-käsityksen takana.

Ja jälleen kerran: en esittänyt mitään muuta kuin vastalauseen sinun väitteellesi. Sille, että transsukupuoliset olisivat itsessään todiste "sukupuolen moninaisuudesta". Ikäänkuin et pitäisi lainkaan mahdollisena, että he voisivat olla eri mieltä asioista.

En yritä todistaa mitään muuta kuin että näin ajattelevia transsukupuolisia on olemassa. Piste.
En käytä MO:ta todisteena sinänsä mistään, mutta olen hänen kanssaan samaa mieltä. Hänen näkemyksiinsä ja perusteluihinsa voi tutustua videoblogeihinsa perehtymällä. Mutta jostain syystä niin ei haluta tehdä...

En näe mitään, en mitään syytä olla samaa mieltä kuin sinä ja "transyhteisö", enkä piittaa tippaakaan kuinka monta edustajaa kummallakin ajattelutavalla on. Se ei ole lainkaan relevanttia, eikä varsinkaan todiste.
Tämä ei ole "huutoäänestys". Se mitä voidaan vertailla on järjelliset ja johdonmukaiset perustelut asioille.

Hänen laillaan ajattelevia transsukupuolisia on joka tapauksessa enemmänkin kuin yksi. Mutta toistaiseksi vielä aika lailla "maan alla". MO on rohkaissut heitä esiin, ja heidänkin ajatuksiaan sai lukea hänen bloginsa (joka nyt on tosin poissa toiminnasta) kommenttiosiosta.
Amerikassa tämä transsukupuolisten vastarintaliike trans-ideologialle on jo paljon laajempi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #59

"Hänen näkemyksiinsä ja perusteluihinsa voi tutustua videoblogeihinsa perehtymällä. Mutta jostain syystä niin ei haluta tehdä..."
Kävikö mielessäsi, että jos vaikka sittenkin onkin mahdollisesti perehdytty noihin videoblogeihin.
En nyt väitä mitään, että kaikki olisi, mutta joku on voinut perehtyä. Ja erimieltä saa olla, eikös vaan.
En yritä todistella mitään muuta kuin että joku on voinut perehtyä. Piste. =)

"Amerikassa tämä transsukupuolisten vastarintaliike trans-ideologialle on jo paljon laajempi."

Ja tottahan se teidän mielestänne pitää saada yhtä laajaksi myös meillä Suomessa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #61

Olet aivan oikeassa. Joku on tosiaankin voinut perehtyä. Olinpa huolimaton...

Tarkkaan ottaen sellaista ei kuitenkaan voi "todistaa" että joku joskus on "voinut" tehdä jotain. Se on spekulaatiota, siis jonkin esittämistä mahdollisena, ja oletettavana, ellei ole syytä olettaa muuta.

:)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #63

Aivan, ja on myös spekulaatiota sanoa esimerkiksi ettei ole "tutustunut johonkin", kun ei voi "todistaa", onko vaiko eikö...

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #65

Nyt menee kieliopilliseksi väittelyksi, mutta tarkkaan ottaen sanoin vain, että "ei haluta tehdä", mikä viittasi siihen miten usein tulee vastaan haluttomuutta perehtyä ko. henkilön videoblogeihin ja muuhun aineistoon.

(Jätit tuosta lauseesta siis subjektin, tekijän pois, jolloin se on vaillinainen.)

Sen sijaan, jos olisi kyse tietystä henkilöstä, väite olisi spekulaatiota, joska en voi todistaa ettei ko. henkilö ole perehtynyt ko. asiaan. Jos taas voidaan todistaa, että ko. henkilö on perehtynyt ko. asiaan, tällöin asia saa varmistuksen, ja todisteiden valossa spekulointi voidaan lopettaa tai väite perua.

Ok?

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #61

"Ja tottahan se teidän mielestänne pitää saada yhtä laajaksi myös meillä Suomessa."
----

-Ei tarvitse teititellä. Edustan täällä vain itseäni, en ketään muuta enkä myöskään Aa-yhdistystä.

Ja toivon todellakin, että transaktivismia ja trans-ideologiaa vastustavia transsukupuolisia tulee esiin täällä Suomessakin. Ja syntyy laaja ja toimiva vastarintaliike. Siihen tarvitaan rohkeutta, jota onneksi joillakin on.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #59

Jospa Weckroth keskittyisi vastaamaan kommentin 54. ydinviestiin, joka tekee nämä pitkät jorinat tarpeettomiksi: Se, että jonkun mielestä ei ole olemassa kuin kaksi sukupuolta, ei oikeuta kieltämään niiden oikeutta identiteettiin, jotka kokevat eri tavoin. Sillä ei ole väliä, onko tuota mieltä oleva henkilö itse cis tai trans ja onko heitä yksi vai viisi.

Maailmasta löytyy aina kaikenlaisia ajatteluja ja kun iso netti kerää heidät eri puolilta maailmaa, heitä on aina iso joukko. Amerikassa hoitoprosessi ja sosiaalinen ympäristä ovat tyystin erilaisia kuin täällä. MO elää julistuksessaan ilmeisesti Amerikassa, ainakin hänen todistusaineistonsa on pikaisen silmäilyn perusteella sieltä.

Suomessa transyhteisössä ei painosteta transihmisiä olemaan sinänsä jotain mieltä. Jos sen sijaan joku julistaa politiikkaa, joka on vahingollista toisille, voi sen vastaanotto olla joskus jäätävää.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #66

"Se, että jonkun mielestä ei ole olemassa kuin kaksi sukupuolta, ei oikeuta kieltämään niiden oikeutta identiteettiin, jotka kokevat eri tavoin."
---

-Ei niin. Kuten useasti sanoin, eri mieltä saa olla ja toisin saa kokea ja uskoa.

-----
"Sillä ei ole väliä, onko tuota mieltä oleva henkilö itse cis tai trans ja onko heitä yksi vai viisi."
----

-Ei niin.

------
"Maailmasta löytyy aina kaikenlaisia ajatteluja ja kun iso netti kerää heidät eri puolilta maailmaa, heitä on aina iso joukko. Amerikassa hoitoprosessi ja sosiaalinen ympäristä ovat tyystin erilaisia kuin täällä. MO elää julistuksessaan ilmeisesti Amerikassa, ainakin hänen todistusaineistonsa on pikaisen silmäilyn perusteella sieltä."
-----

-Amerikan ja Suomen välillä on eroja, ja yksi on se, että Amerikassa on saatu purettua se järjestelmä, joka hänen mielestään pitäisi Suomessa säilyttää.

(Voisit tarkentaa mihin "todistusaineistoon" viittaat, ja mitä se mielestäsi ei todista, niin tulisi selkeämmäksi mitä tarkoitat... Tai mitä tarkoitat sillä, että "elää julistuksessaan Amerikassa". Sinänsä ilmiö, transsukupuolisuus on kaikkialla sama. Kuin myös biologia.)

-------
"Suomessa transyhteisössä ei painosteta transihmisiä olemaan sinänsä jotain mieltä. Jos sen sijaan joku julistaa politiikkaa, joka on vahingollista toisille, voi sen vastaanotto olla joskus jäätävää."
------

-Minulle ei ole merkitystä kuinka "jäätävää" on sen vastaanotto, mitä itse pidän totena. Mutta se on tietysti totta, että hienotunteisuus, kunnioitus ja ajattelunvapaus tulee säilyttää. Myös silloin kun itse on näkemyksineen haastavassa asemassa.

Jos jonkin katsotaan tuottavan vahinkoa jollekin, se täytyy tietysti erikseen osoittaa ja perustella. Mielipiteet sinänsä eivät vahingoita ketään. Mutta olen MO:n kanssa samaa mieltä siitäkin, että transideologia on erittäin vahingollista yhteiskunnalle.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #68

Weckroth ei ilmeisesti aivan ymmärrä, mitä itse sanoo...

Jos hän nuo kaksi teesiä hyväksyy, hänen pitäisi ymmärtää, että kommentin 68. viimeinen virke on niiden kanssa täysin ristiriidassa: Se, että tuollaista "transideologian vahingollisuutta"julistaa, voi hän käytännössä aiheuttaa useita itsemurhia niiden ahdistuneiden transihmisten keskuudessa, joiden oikeutusta omaan identiteettiin tuolla julistuksella tavalla tai toisella rajoitetaan. Tämä ei ole mikään kiva ajatusleikki, tässä on tosi kyseessä. Koulussa tapahtuvasta ahtaasta ilmapiiristä suoraan johtuvia itsemurha-ajatuksia on minulla henkilökohtaisestikin tiedossa ja kaikki tällainen propagointi niin MO:n kuin AA:n taholta ovat ilman muuta kasvattamassa tuota riskiä. Nämä ovat lähimmäisiä, Weckroth!

MO:n "eläminen Amerikassa" näkyy mm. siinä, että hän referoi amerikkalaisia lukuja ja tapauksia hotojen katumismääristä. Suomessa nämä luvut ovat minimaalisia ja tyytyväisyys hoitotuloksiin ( ei hoitoprosessiin) huippuluokkaa.

(tuliko taas murmelitunne, tämän olen tainnut jo aiemminkin Weckrothille kertoa...)

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #71

"Jos hän nuo kaksi teesiä hyväksyy, hänen pitäisi ymmärtää, että kommentin 68. viimeinen virke on niiden kanssa täysin ristiriidassa: Se, että tuollaista "transideologian vahingollisuutta"julistaa, voi hän käytännössä aiheuttaa useita itsemurhia niiden ahdistuneiden transihmisten keskuudessa, joiden oikeutusta omaan identiteettiin tuolla julistuksella tavalla tai toisella rajoitetaan."
------

-Ei ole ristiriitaa. Transideologia ei ole sama asia kuin se, että hoitoja on saatavilla ja jokaisella on oikeus identiteettiin ja näkemykseensä siitä onko sukupuolia kaksi vai useampia.

Kenenkään oikeutta omaan identiteettiin ei olla viemässä eikä rajoittamassa. Nykyinen laki ei vain ole mitenkään puutteellinen tältä osin.

-------
"Tämä ei ole mikään kiva ajatusleikki, tässä on tosi kyseessä. Koulussa tapahtuvasta ahtaasta ilmapiiristä suoraan johtuvia itsemurha-ajatuksia on minulla henkilökohtaisestikin tiedossa ja kaikki tällainen propagointi niin MO:n kuin AA:n taholta ovat ilman muuta kasvattamassa tuota riskiä. Nämä ovat lähimmäisiä, Weckroth!"
----

-Nimenomaan, tässä on tosi kyseessä. Ja siksi tästä on puhuttava, _kaikki_ äänet huomioiden. Itse uskon, että Aa:n ja MO:n ääniä nimenomaan tarvitaan nykyisessä vain yhden näkemyksen hyväksyvässä ilmapiirissä.

Ja lapset tulisi todellakin jättää rauhaan tältä ideologialta! Tässä juuri trans-ideologia tekee todella pahaa vahinkoa yhteiskunnassa.

Mielipiteet ja näkemykset eivät sinällään vahingoita ketään. Moni on tullut esiin MO:n rohkaisemana ja sanonut, että jos olisi tiennyt muista vaihtoehdoista, ei olisi koskaan mennyt leikkauttamaan itseään peruuttamattomasti.

Uskon, että me molemmat haluamme lähimmäisillemme hyvää, vaikka olemme eri mieltä. Vastapuolen leimaaminen pahaksi ja empatiakyvyttömäksi ei sinänsä edistä omaakaan asiaa. Eikä keskustelua.

------------
"MO:n "eläminen Amerikassa" näkyy mm. siinä, että hän referoi amerikkalaisia lukuja ja tapauksia hotojen katumismääristä. Suomessa nämä luvut ovat minimaalisia ja tyytyväisyys hoitotuloksiin ( ei hoitoprosessiin) huippuluokkaa."
--------

-Tämän hän sanookin videoblogissaan, ei hän sitä yritä muuksi selitellä. Mutta hän sanoo myös, että Suomessa katumistapausten vähäisyys on suoraa seurausta siitä, että prosessin seula on niin tiukka. Ja sen tulee olla jatkossakin.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #72

"Moni on tullut esiin MO:n rohkaisemana ja sanonut, että jos olisi tiennyt muista vaihtoehdoista, ei olisi koskaan mennyt leikkauttamaan itseään peruuttamattomasti."

Keitä nämä "moni" ovat? On mainittu MO ja Viivi Luoma. Keitä muita on tullut esiin?

Puhut "muista vaihtoehdoista". Mitä niillä tarkoitat? Nyt translakiin toivotaan mahdollisuutta muuttaa vain henkilötunnus ilman hormonihoitoja ja leikkauksia, mutta sitä on vastustettu voimakkaasti, vaikka monelle se olisi helpotus.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #72

"Ei ole ristiriitaa. Transideologia ei ole sama asia kuin se, että hoitoja on saatavilla ja jokaisella on oikeus identiteettiin ja näkemykseensä siitä onko sukupuolia kaksi vai useampia."

MO:n julistuksessa kiistetään transkokemuksen oikeutus, se on se kaikkein pahin asia.

"...Ja lapset tulisi todellakin jättää rauhaan tältä ideologialta...."

Oph:n ohjeiden mukaan lapsille kerrotaan, että kaikki XX-ihmiset eivät ole naisia ja kaikki XY-ihmiset eivät ole miehiä - nuoremmille toki eri käsittein.. Tämä on tieteelliseen tietoon perustuva fakta, ei ideologiaa. Sen sijaan tämän kieltäminen on joko vanhentunutta tieteellistä tietoa tai ideologiaa.

"Kenenkään oikeutta omaan identiteettiin ei olla viemässä eikä rajoittamassa. Nykyinen laki ei vain ole mitenkään puutteellinen tältä osin...... Itse uskon, että Aa:n ja MO:n ääniä nimenomaan tarvitaan nykyisessä vain yhden näkemyksen hyväksyvässä ilmapiirissä."

AA:n agenda on kieltää koko ajatus muusta kuin XY-miehestä ja XX-naisesta ja erottaa sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen toisistaan. Tämä ei ole todellakaan sama kuin nykyinen hoitokäytäntö, Weckroth vääntää asiat täysin omituiseen asentoon.

"Uskon, että me molemmat haluamme lähimmäisillemme hyvää, vaikka olemme eri mieltä."

Näin voi olla, käsityksemme lähimmäisen parhaasta vain kovasti eroavat. Aivan yhtä varma en ole AA-ydinjoukon kohdalla, joille oma syrjivä mielipide ja agenda, joka halutaan siirtää jälkikasvun uusinnettavaksi, nousee hädänalaisten ihmisten tarpeiden edelle. Lapsilla heille on vain välinearvoa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #71

Minusta tuntuu nyt vahvasti siltä, että keskustelua tässä ei synny. Et ole oikeastaan ottanut kantaa asioihin, joista olemme eri mieltä ja perustellut omaa kantaasi.

Ainoa mitä sanot, on, että tiettyjen ihmisten ajattelutapa, tai pelkkä olemassaolo saa aikaan itsemurhia. Tähän kun mennään, niin se yleensä blokkaa keskustelun. Eikä päästä enää yhtään eteenpäin.

Ihmettelen hieman sitäkin miksi lähtöoletus tuntuu olevan, että transsukupuoliset ovat ongelmaisia, rikkinäisiä ja tarvitsevat pelastamista... Aloin oikeasti miettiä tätä jossain vaiheessa.

Eri mieltä olemista tulee joka tapauksessa kestää ja sietää. Se mitä mielestäni tarvittaisiin olisi vaihtoehtoinen transtukipiste. Joka ei perustu vaikeasti määriteltävälle ja todennettavalle "sukupuolen moninaisuudelle" vaan tukee niitä transsukupuolisia, jotka tietävät ja tunnustavat todellisen tilansa.
Toivon, että voin jollain lailla tukea tämän näkemyksen vahvistamista yhteiskunnassa, vaikken ole asianosainen.

Täysi rispekti joka tapauksessa MO:lle, Viivi Luomalle ja muillekin, jotka ovat uskaltaneet tulla kokemustensa ja näkemystensä kanssa esiin.

Lopetan tällä erää tähän. On vähän muuta kirjoitettavaa tänä viikonloppuna...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #74

"Ainoa mitä sanot, on, että tiettyjen ihmisten ajattelutapa, tai pelkkä olemassaolo saa aikaan itsemurhia. Tähän kun mennään, niin se yleensä blokkaa keskustelun. Eikä päästä enää yhtään eteenpäin."

Weckroth lukee todella omituisesti tekstejäni. En ole sanonut, että ihmisen ajattelutapa ja olemassaolo aiheuttaa yhtään mitään. Sen sijaan sen ajattelutavan tuominen ulkoiseksi käytökseksi, agendaksi tai ideologiaksi niin, että se vaikuttaa toisten ihmisten elämään olennaisella tavalla, voi aiheuttaa mainitsemiani vakavia ongelmia.

Mutta jos argumenttien vastaanoton kyky on tätä luokkaa, ei todella ole syytä jatkaa.

Käyttäjän TuulikkiTepora kuva
Tuulikki Tepora

Translapsen kohdalla koulussa toimitaan vanhempien ja asiantuntijoiden antamien ohjeiden mukaan. Translapselle järjestyy kyllä yksityinen peseytymis- ja pukeutumistila liikuntatunneilla. Uimahalleissakin on käytäntö, että voi olla uimapuku päällä pesutiloissa, kun uimavalvojat ovat myöntäneet siihen luvan.
Haluan muistuttaa, että sukupuolidysforia on erittäin harvinainen.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #84

On erinomainen asia, että translasten tilanne pukeutumistiloissa otetaan huomioon - minkä asian kattavuutta koko maassa kyllä hieman epäilen. Jos samaan aikaan heidän oikeudestaan olla oma itsensä ei annettaisi puhua, mitä Teporankin osaltaan laatima kampanjaesite vaatii, ei tuosta ole paljon lohtua.

Tästä asiasta masentava esimerkki on tässä blogissa, jossa terveydenhoitaja oli haluton vaihtamaan vanhentuneen, pelkistä pojista ja tytöistä puhuvan oppimateriaalin ajanmukaiseen perusteenaan se, että lestadiolaisten lasten vanhemmat voisivat asiasta suuttua. Kertomuksen translapselle tuo asia tuotti mittaamatonta ahdistusta:

http://www.raapalahti.fi/2018/04/kun-terveydenhoit...

Sukupuolidysforia ei ole sillä olemattomaksi saatettu, jos sen esiintyvyyttä vähätellään. Lapsia ja nuoria haketuu nykyään vuosittain transtutkimuksiin pari sataa. Tarkkaan ottaen kaikilla heistä ei ole dysforiaksi kutsuttavaa kokemusta, mutta yhtä kaikki heidän kokemuksensa mitätöinti tyttöpoikalöpinällä tekee heidän maailmastaan yhä ahdistavamman. Sen lisäksi Tasa-arvolain perusteella asia koskee kaikkia sukupuoltaan epätyypillisesti ilmaisevia lapsia. Transvestiitteja on arvioitu olevan väestössä pari prosenttia. Tämä tarkoittaa käytännössä, että joka koulussa on joku lapsi, jota asia koskettaa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

"Ihmettelen sitä, miten niin monet tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta puolustavat henkilöt eivät siedä tätä mielipiteen ilmaisua kahdesta sukupuolesta ja miksi se synnyttää suoranaista vihapuhetta niitä kohtaan, joille se on luonnollinen tosiasia."

Tähän on olemassa selkeä vastaus: Koska on ihmisiä, jotka eivät ole selkeästi joko XY-miehiä tai XX-naisia, moinen yleistys on äärimmäisen tuskallinen näille ihmisille. Tietoisena tästä ongelmasta Eduskunta on viisaudessaan ymmärtänyt laatia tasa-arvolain, jossa heidän oikeutensa olla tulematta syrjityksi on säädetty. Se, että ei edes tunnusteta ihmisen syvimmän olemuksen olemassaoloa on jo sinällään vakavaa syrjintää ja käytänössä tämä asenne johtaa monenkirjavaan kiusaamiseen ja syrjintään muissa muodoissa.

Konservatiivisille aikuisille näyttää olevan vaikea muuttaa mukavuusaluettaan niin, että syrjimättömyys toteutuisi. Lapsille se olisi hyvin helppoa, olen omien lapsenlasteni kohdalla havainnut tällaisten asioiden olevan mitä luonnollisimpia. Tässä suhteessa AA-kampanja näyttäytyy asenteellisten fundamentalistivanhempien kampanjalta omien syrjivien asenteitensa jatkuvuuden puolesta. Sellaista ei kannata edes harkita toiseen vaakakuppiin laitettavaksi, jos toisessa ovat syrjityn vähemmistön elintärkeät oikeudet. Mikään lakikaan ei tuollaista asiaa turvaa, ei edes oikeus omaan uskontoon.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mikä ihme on " luonnollinen määritelmä"?
Ei määritelmä ole luontoa , se on luontoa koskeva.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"On valtaosa niitä vanhempia, jotka kasvatuksessaan pitäytyvät luonnolliseen määritelmään. Heidät tulee ottaa huomioon myös koulun opetuksessa yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti."

Niinhän tapahtuukin: heidän lapsillaan on oikeus saada aivan samansisältöistä opetusta kuin muillakin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kärsinkö kovinkin pahasta islamfobiasta kun en halua nurkilleni yhtäkään kyseisen uskonnon edustajaa.
"Turun puukotuksista syytetty Abderrahman Bouanane kertoi tiistaina oikeudelle avoimesti naisvihastaan. Syyttäjän kuulusteluissa hän kertoi tehneensä jo kotimaassaan pitkän listan naisista, jotka pitäisi tappaa.

Listalle saattoi päätyä kuka tahansa nainen, joka "ärsytti" Bouananea.

– Muun muassa naapurit ja opettajat, iästä riippumatta, Bouanane luetteli listalleen joutuneita."

Enkä varsinkaan näitä.
"Turussa on jo useita satoja äärijihadisteja ja määrä kasvaa koko ajan. He ovat syvästi uskonnollisia muslimeja.

Näiden salafi-jihadistien keskeisenä tavoitteena on madkhaleiden vastustaminen. Madkhalit ovat muslimeja, joiden katsotaan myyneen uskontonsa hallitsijoiden käyttöön. Ryhmän kannattajia on paljon Saudi-Arabiassa, mutta nyt myös Turussa.

Julkisuudelta vaiettu salaisuus on, että juuri madkhaleiden kannatuksen lisääntyminen on saanut islamin ehdottomuutta painottavien äärijihadistien määrän kasvuun.

Ryhmien perustamista on helpottanut muslimien aiempaa tiiviimmät yhteydet lähtömaihin.

– Tämä on johtanut myös keskinäisten riitojen, poliittisten ja yhteiskunnallisten kiistojen lisääntymiseen."

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Mistä ja kenen kynästä/suusta tämä toinen lainaus on kotoisin? Näin turkulaisena kiinnostaisi, ja muutenkin olisi asiallista kertoa mistä sitaatit ovat kotoisin (Huhtasaari voisi kertoa lähemmin)?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen
Käyttäjän TuulikkiTepora kuva
Tuulikki Tepora

Tenka Issakainen otti esille yhden lauseen tekstistäni ja samalla mitätöi pääasiat. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä oikeuksia jokaiselle.
Opettajat ottavat huomioon lapsen erityistarpeet, kun niistä vanhempien kanssa on keskusteltu ja sovittu toimintatavoista lapsen parhaaksi.
Ei pidä puhua sukupuolen moninaisuudesta, kun kyse on sukupuoli-identiteetin moninaisuudesta.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Opettajat ottavat huomioon lapsen erityistarpeet, kun niistä vanhempien kanssa on keskusteltu ja sovittu toimintatavoista lapsen parhaaksi."

Onko olemassa jokin tietty lapsiryhmä, jonka erityistarpeisiin kuuluu, että he välttyvät sukupuolen moninaisuutta koskevalta tiedolta? Kysehän ei ole nyt vanhempien toiveista vaan lapsen parhaasta.

Käyttäjän TuulikkiTepora kuva
Tuulikki Tepora

Tenkalle korjaus; sukupuoli-identiteetin moninaisuutta koskevasta tiedosta.

Tulemme syvälliseen kysymykseen, mikä on vakaumuksen perusta. On vanhempia, joiden vakaumus yhä on, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja sukupuoli on todennettavissa syntymän yhteydessä. Kasvatuksessa halutaan tukea tyttöjen kasvua naisiksi ja poikien kasvua miehiksi. Se ei tarkoita, että tyttöjen pitää leikkiä nukeilla ja pukeutua pinkkiin ja poikien leikkiä autoilla ja pukeutua siniseen eivätkä he saa itkeä. Sallitaan koko erilaisuuden kirjo, on monenlaisia tyttöjä ja monenlaisia poikia. Tämä maailmankatsomus ei koske vain kristittyjä vaan myös monia tavallisia suomalaisia perheitä ja esim. muslimeja. Se on olemassa oleva todellisuus ja sitä ei saa mitätöidä tai halveksia.

Jos lapsi kärsii sukupuolidysforiasta, se otetaan huomioon vanhempien ja asiantuntijoiden toivomalla tavalla. Oppilaat ovat yleensä avoimia ja hyväksyvät erilaisuutta hyvin. Jos esiintyy kiusaamista, siihen puututaan. Todellinen sukupuolidysforia on erittäin harvinaista, lapsilla alle prosentin luokkaa. Heistäkin 80-95 % hyväksyy syntymässä todetun sukupuolensa kehityksen ja kasvun myötä.
Oikeaa tietoa tulee jakaa kaikille myös sukupuoli-identiteetin moninaisuuden ilmenemisestä. Eri järjestöjen ja median rummutus sukupuolen moninaisuudesta on hämmentävää ja haitallista.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Tulemme syvälliseen kysymykseen, mikä on vakaumuksen perusta. On vanhempia, joiden vakaumus yhä on, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja sukupuoli on todennettavissa syntymän yhteydessä."

Avioliiton osalta asia on aivan selvä; kukin uskonnollinen yhteisö määrittelee avioliiton uskonnollisena asiana omista lähtökohdistaan. Tämä ei luonnollisestikaan estä siitä kertomista, että yhteiskunnallisena instituutiona tai esimerkiksi useiden evankelis-luterilaisten uskonoppineiden näkökulmasta avioliitto voi olla myös esim. kahden miehen tai kahden naisen välinen.

Sukupuolen kohdalla asia on kiinnostavampi. Mihin auktoriteettiin nyt viittaat tuolla määritelmällä? Johonkin kirkolliskokoukseen, uskontunnustukseen, tunnustuskirjoihin? - Oli miten oli, tässäkään tapauksessa vakaumus ei ole este kertoa siitä tosiasiasta, että lääketieteen sekä Suomen yhteiskunnan ja lainsäädännön silmissä sukupuoli on binääristä moninaisempi eikä suinkaan kaikissa suhteissa muuttumaton aspekti ihmisessä.

Kristittynä hieman kummastelen näkemystäsi, että kristityt eivät olisi tavallisia suomalaisia perheitä.

"Eri järjestöjen ja median rummutus sukupuolen moninaisuudesta on hämmentävää ja haitallista."

Mutta eikö nyt ollut kyse koulun tarjoamasta opetuksesta? Siitä olen samaa mieltä, että esimerkiksi Aito avioliitto -yhdistyksen lähettämä tiedote aiheesta on varsin hämmentävä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#39: "Oli miten oli, tässäkään tapauksessa vakaumus ei ole este kertoa siitä tosiasiasta, että lääketieteen sekä Suomen yhteiskunnan ja lainsäädännön silmissä sukupuoli on binääristä moninaisempi eikä suinkaan kaikissa suhteissa muuttumaton aspekti ihmisessä."

-> Väitteesi sukupuolen moninaisuudesta on pelkkää valetta. Se on osoitettu valheeksi jo monta kertaa, eikä tieteestä kannattaisi tässä yhteydessä puhua ollenkaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Jos asia painaa sinua, olisi parasta olla yhteydessä suoraan Opetushallitukseen ja muihin mielestäsi virheellisesti toimiviin viranomaisiin. Mulla ei ole juuri sanavaltaa sinnepäin :)

Mitä taas tieteeseen tulee, voit edistää asiaasi julkaisemalla vertaisarvioituja artikkeleita aiheesta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

"Jos asia painaa sinua, olisi parasta olla yhteydessä suoraan Opetushallitukseen ja muihin mielestäsi virheellisesti toimiviin viranomaisiin. Mulla ei ole juuri sanavaltaa sinnepäin :)"

-> Yksi pääsky ei tee kesää, eikä vastaavasti yksi opetushallituksen julkaisu muuta tosiasioita. Ei edes kaksi :)

"Mitä taas tieteeseen tulee, voit edistää asiaasi julkaisemalla vertaisarvioituja artikkeleita aiheesta."

-> Luulisi sinun ymmärtävän, että sellainen tiede on melko arvotonta jolla ei ole tiedeyhteisön hyväksyntää. Useampikin arvostettu tiedemies on jo todennut, kuinka nämä moninaisuusväitteenne ovat hölynpölyä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #43

"Yksi pääsky ei tee kesää, eikä vastaavasti yksi opetushallituksen julkaisu muuta tosiasioita. Ei edes kaksi :)"

No, jos Opetushallituksen julkaisuilla ei ole niin väliä, niin sittenhän voit olla aivan rauhassa.

"Luulisi sinun ymmärtävän, että sellainen tiede on melko arvotonta jolla ei ole tiedeyhteisön hyväksyntää."

Aivan, tai itse asiassa siinä ja siinä onko sellaisessa tapauksessa kyse tieteestä lainkaan.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #43

"Luulisi sinun ymmärtävän, että sellainen tiede on melko arvotonta jolla ei ole tiedeyhteisön hyväksyntää."

Olipa osuvasti sanottu. Sukupuolen moninaisuuden tunnustamista vastustava "tiede" kuuluu juuri tähän ryhmään. Tähän alueeseen kansainvälisessä huippuasiantuntijoiden julkaisuissa ja heidän laatimassaan hoitosuosituksissa ei tuollaisesta hölynpölystä ole rahtuakaan näkyvissä. Nämä vastustajat kirjoittelevat keskenään ja luovat jopa "systemoituja katsauksia" niistä. Tämä kaikki on tarkoituksellista huiputusta, jolla herkkäuskoiset uskovaiset saadaan luulemaan kyseessä olevan aito tieteellinen tutkimus. Tapio Puolimatka on Suomessa tämän soopan ahkerimpia maahantuojia ja toimii tässä tieteen kielellä valehtelussaan käytännössä AA:n laskuun.

"Useampikin arvostettu tiedemies on jo todennut, kuinka nämä moninaisuusväitteenne ovat hölynpölyä."

Viittaan näistä arvostetuista tiedemiehistä esittämääni kuvaukseen yllä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #52

#52: Siinä vaiheessa, kun keskustelu kääntyy asioiden arvostelusta ihmisten arvosteluun, niin se kertoo yleensä vain siitä, että argumentit ovat lopussa.

Alkaa kyllä näyttää siltä, että tuo edustamanne poliittinen liike jää marginaaliin.
Tulevaisuudessa nuo kaikki hämärät sukupuoliteoriat ovat jäämässä vain asianharrastajien sisäpiirin puuhasteluksi.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Siis tuo Oikea mediahan itse avoimesti julistaa olevansa kristitty foorumi. Mielenkiintoista... pelkkää muodikasta oikeistopropagandaahan siellä on. Pitääpä ottaa ruodittavaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset