Miksu Mäenpää-Louekoski

Tapaus Laajasalo – Pääsikö pukki kaalimaan vartijaksi?

Päivän uutiset ovat kertoneet Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhosen vastikään tekemästä selityspyynnöstä, joka koskee Helsingin hiippakunnan uuden piispan Teemu Laajasalon aiempaa työnantajan luottokortin käyttöä ja pahoin velkaantunutta henkilökohtaista liiketoimintaa.

Mitä ilmeisimmin perusteellista työtä kulukuittien ja varsinkin niiden puuttumisen osalta tehnyt Korhonen esittää selvityspyynnössä tiukan kysymyspatteriston Laajasalolle. Myös tuomiokapituli on saanut pyynnön. Kysymyksiä on peräti 40.

Itä-Suomen rikosoikeuden professori Matti Tolvanen on sitä mieltä, että asia hoituisi parhaiten, jos poliisi oma-aloitteisesti tutkisi asian, missä mahdolliset rikosnimikkeet saattaisivat olla virallisen syytteen alaisia.

Arkkipiispa Kari Mäkinen on ehtinyt rauhoittelemaan tilannetta vetoamalla, että ketään ei tuomita ennen kuin asia on tutkittu. Mäkinen toki tunnustaa tilanteen vakavuuden, sillä kyse on kirkollisverojen käytöstä. Asia koskettaa siis jokaista kirkon jäsentä.

Se on selvää, että kirkon julkikuvaan tapaus Laajasalo on omiaan jättämään tietynlaiset jarrujäljet. Silti on hyvä, että Johanna Korhosen kaltaisia rohkeita, jotka tuovat epäselvyydet päivänvaloon, on olemassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa
Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Uusi vuosi ja entistä paremmat kujeet...
:D

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Alustavasti vaikuttaisi siltä, että piispalla on vaikeuksia kontrolloida impulssejaan erityisesti rahankäytön alueella. Ehkä muuallakin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Edellinen osteli alkoholia, nykyinen coca-colaa...

Kukin arvottaa nautinto-aineet tavallaan...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Jos minkään asian esille nostamisessa on mukana Johanna Korhonen, niin näin kuvainnolistisesti " poistan varmistimen"...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ei ole syytä, sillä asiastahan tässä ymmärtääkseni vain puhutaan.... Kirkollisveroja maksaa yhä harvempi, ja kuulema kato on jo jäsenmäärissä ollut pitempään laskusuunnassa. Ei siihen yhtälöön oikein sovi löperö firman rahankäyttö, eikä myöskään tarpeeton tuhlailu ylellisyyksiin.

Kuten meidän pressakin mainospuheessa sanoo, niin muiden rahojen käytössä on oltava vielä tarkempi kuin omien, sillä ne eivät ole minun rahojani. Kannatan, - hyvä ohje:)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Lajasalon valinta piispaksi ja sen jälkeen ilmenneet väärinkäytökset osoittavat vain sen, miten subliikkimies pärjää työmarkkinoila ja viran haussa. Siinä ei valitettavasti ennakkoon selvitetä, mitkä ovat henkilön todelliset mahdollisuudet selvitä puhtain paperein. Rätöstelyt tulevat ilmi jälkikäteen, kun henkilö ei enää voikaan peitellä jälkiään.

Tuomittakoot Laajasasalo tekemisistään ihan sen mukaan, mitä rikoslaki kustakin tapauksesta erikseen määrää eli toimittakoot joulurauhan julistuksen mukaisesti. "Joka tätä sääntöä rikkoo, katsotaan syypääksi siihen rikokseen, mitä rikoslaki kustakin rikosesta erikseen määrää."

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801112200660776...

Tuosta päätellen siellä kaalimaalla on pukit pyörineet jatkuvasti, mutta asia on alkanut mystisesti kiinnostaa vasta kun oma suosikki jäi kakkoseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset