MV-lehden oikeistoradikaali seuralainen haalii "väärinkohdeltuja" kirjoittajia

Äärioikeistolaista skandaali- ja valhemediaa edustava MV-lehti vaikuttaa saaneen oikeistoradikaalia siipeä edustavan seuralaisen, missä ovat äänessä lähinnä tavanomaisen suomalaisen median kanssa hankauksiin joutuneet kirjoittajat. Kyse on Oikea Media-nimellä tunnetusta verkkojulkaisusta.

Oikea Media-julkaisu ei ole sitoutunut journalistin eettiseen ohjeistukseen ja sen kyllä huomaa. Kohteena ovat vähemmistöt, kuten maahanmuuttajaryhmät ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, joista kerrotaan suoraan sanottuna demonisoivia ja mustamaalaavia juttuja.

Julkaisu vaikuttaa ottavan yhä tukevamman jalansijan perinteisen median eriasteisen sensuurin kohteeksi joutuneiden kirjoittajien turvasatamana. ”Väärinkohdeltuja” kirjoittajia haalitaan joukkoihin, jopa nimeltä mainiten. ”Väärinkohdelluista” maalataan perinteisen median ”kaltoinkohtelun” uhreja.

Se, mikä on poistettu perinteisestä mediasta eettisin perustein, saa suunvuoron Oikea Media-julkaisussa.

On mielenkiintoista  havaita, kuinka eräänlainen ympyrän sulkeutuminen on tapahtunut esimerkiksi Aito avioliitto-yhdistyksen kohdalla, jonka entinen puheenjohtaja on julkaisun päätoimittaja.  Islamvastaisten kirjoitustensa vuoksi yhdistyksen puheenjohtajan tehtävät jättänyt  Jukka-Pekka Rahkonen vastaanottaa nyt vuorostaan avosylin perinteisen median kanssa hankauksiin joutuneen uuden puheenjohtajan.

Oikea Media-julkaisun suhteen olisi syytä olla hereillä. Julkaistun sisällön joukossa vaikuttaa olevan varsin selvästi samankaltaisia aineksia kuin MV-lehdessäkin, ainakin avoimen vähemmistövastaisuuden osalta.

Oikea Media-julkaisu kokeilee rajojaan. Jää nähtäväksi, mitä lopputulemia tämän rajojen kokeilun myötä syntyy.

Kenties MV-lehden tapaus antaa osviittaa kysymyksen osalta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu