Miksu Mäenpää-Louekoski

Suuri ilo tuottaa poliittinen pettymys Aito avioliitto -väelle

Opetushallituksen ja koulujen on viranomaistehtäviä hoitaessaan noudatettava kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä, joka niitä koskee ja velvoittaa. Tasa-arvolaki muodostaa tällaisen lainsäädännön alan.

Tasa-arvolaki uudistui 1.1.2015 lähtien laajentamalla sukupuoleen perustuvan syrjinnän kiellon koskemaan myös sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää. Lisäksi tasa-arvolaki täydentyi velvoitteella ennaltaehkäistä sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää. Lakiin lisättiin myös sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua koskevat määritelmät (1 ja 3 §).

On syytä huomata, että tasa-arvolakiin kirjattiin myös koulutusta tai opetusta järjestäville tahoille velvoite ennaltaehkäistä ”sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti” (6 c §). Tämä koskee esimerkiksi perusopetuksen järjestäjiä.

Uudistunut tasa-arvolaki tunnistaa ja tunnustaa sukupuolen moninaisuuden. Tämä on kiistämätön tosiasia.

Tasa-arvolain uudistuksen pohjana oli hallituksen esitys, HE 19/2014.

Kristillisdemokraatit olivat tuolloisen hallituksen kokoonpanossa, eli myös Kristillisdemokraatitkin esittivät tasa-arvolain uudistusta.

Voitaneen siis vihdoin heittää roskakoriin levitetyt puheet siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö Seta olisi sukupuolen moninaisuuteen liittyvän ”indoktrinaation” taustalla, sillä poliittinen vastuu tämän ”indoktrinaation” alullepanemisesta on myös Kristillisdemokraateilla.

Edelleenkin, Opetushallitus ja suomalainen koululaitos noudattavat sukupuolen moninaisuuden osalta sitä, mitä Kristillisdemokraatitkin ovat näiltä edellyttäneet esittämänsä tasa-arvolain uudistuksen muodossa.

Ei Seta ole suinkaan ”aivopessyt” Opetushallitusta ja kouluja, sillä sen ovat kaikesta päätellen tehneet aivan muut tahot, jos kerran ”aivopesun” merkeissä halutaan asioita luonnehtia.

Seta toimii toki asiantuntijana kysymyksissä, joiden osalta Opetushallitus ja koulut tarvitsevat neuvoja tasa-arvolain toteuttamisessa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Seta ei suinkaan tungettele kutsumattomana vieraana Opetushallituksen ja koulujen tasa-arvotyössä.

Sellaisia, jotka usuttavat vanhempia lähettämään kouluille tasa-arvotyön vastaisia opetuskieltolappusia, voi kyllä erinomaisen hyvällä syyllä kutsua tungettelijoiksi, kutsumattomiksi vieraiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Uudistunut tasa-arvolaki tunnistaa ja tunnustaa sukupuolen moninaisuuden. Tämä on kiistämätön tosiasia."

Ihmisten laatima laki voi "tunnustaa" mitä vaan. "Kiistämätön tosiasia" on vähän liian vahva ilmaisua asialle kuin asialle. Kun on näitä asioita puinut viimeiset 35 vuotta, "kiistämättömälle tosiasialle" on muodostunut merkitys, johon ei juuri nyt halua hirttää itseään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Tässä nyt on faktaa tarjolla, tykkäsi siitä tai ei.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ei kysymys ole tykkäämisestä. Olen nyt vaan vuosien aikana tavannut todella paljon ihimisiä, joista joku kokee olevansa sitä ja toinen tätä. Ja olen huomannut, että on todella vaikeaa tutkimuksilla todentaa yksilön kokemuksia. Mutta onko sillä oikeastaan mitään väliä?
Jos poika kokee olevansa tyttö, tyttö kokee olevansa poika, mies kokee olevansa avaruusolio ja joku kokee identiteettinsä vaativan seksisuhdetta autonsa, lemmikkikoiransa tai vaikka Eiffeltornin kanssa.
Taannoin "kiistämättömiä tosiasioita" oliva että maapallo on litteä, aurinko kiertää maata ja paavi on erehtymätön. Taispa jokunen näiden "kiistämättömien toasiasioiden" epäilijöistä päätyä roviollekin. Vaikka näille tarjottiin kiistämätöntä faktaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, Seta ei ole ainoa seksuaalisuuteen ja sukupuolen moninaisuuteen erikoistunut asiantuntija - koulut voivat vallan hyvin tilata tarvittaessa Sexpolta koulutetun seksuaalineuvojan pitämään oppilaille seksuaaliterveystunteja.

Sisältö ei juurikaan muutu Setan jakamasta...

http://www.sexpo.fi/nettineuvonta/sukupuolen-monin...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Nyt ymmärrän mitä kulttuurimarxismi on ja keitä ovat nämä salaperäiset kulttuurimarxilaiset, jotka yrittävät hapattaa juutalaiskristillisen kulttuurin sisältäpäin kuin hapate happamattoman leivän pääsiäisenä!

Se siis tarkoittaa kristillisdmeokratiaa ja ennen kaikkea kristillisdemokraattista puoluetta! :D

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niinhän ne faktat selvästi osoittavat :-)

Tässä eräs syy, miksi eräät ohittavat itse tasa-arvolain fundamentaalisen merkityksen esim. Oph:n ja koulujen tasa-arvotyön primäärisenä ohjenuorana.

Sen sijaan, että tästä puhuttaisiin, syytetään Setaa esim. Oph:hon kohdistamista aivopesusta. Tosiasioiden valossa tälle aivopesuteorialle ei ole todellisia perusteita.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Jiri Nieminen: se on jo tosiaan nähty kuinka ajattelu mätänee kun jatkuvasti pitää hattua päässä. Laita pliis hattu välillä kaappiin ja yritä kirjoittaa jotain fiksua sen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset