Miksu Mäenpää-Louekoski

Suuri ilo tuottaa poliittinen pettymys Aito avioliitto -väelle

Opetushallituksen ja koulujen on viranomaistehtäviä hoitaessaan noudatettava kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä, joka niitä koskee ja velvoittaa. Tasa-arvolaki muodostaa tällaisen lainsäädännön alan.

Tasa-arvolaki uudistui 1.1.2015 lähtien laajentamalla sukupuoleen perustuvan syrjinnän kiellon koskemaan myös sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää. Lisäksi tasa-arvolaki täydentyi velvoitteella ennaltaehkäistä sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää. Lakiin lisättiin myös sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua koskevat määritelmät (1 ja 3 §).

On syytä huomata, että tasa-arvolakiin kirjattiin myös koulutusta tai opetusta järjestäville tahoille velvoite ennaltaehkäistä ”sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvaa syrjintää tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti” (6 c §). Tämä koskee esimerkiksi perusopetuksen järjestäjiä.

Uudistunut tasa-arvolaki tunnistaa ja tunnustaa sukupuolen moninaisuuden. Tämä on kiistämätön tosiasia.

Tasa-arvolain uudistuksen pohjana oli hallituksen esitys, HE 19/2014.

Kristillisdemokraatit olivat tuolloisen hallituksen kokoonpanossa, eli myös Kristillisdemokraatitkin esittivät tasa-arvolain uudistusta.

Voitaneen siis vihdoin heittää roskakoriin levitetyt puheet siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kansalais- ja ihmisoikeusjärjestö Seta olisi sukupuolen moninaisuuteen liittyvän ”indoktrinaation” taustalla, sillä poliittinen vastuu tämän ”indoktrinaation” alullepanemisesta on myös Kristillisdemokraateilla.

Edelleenkin, Opetushallitus ja suomalainen koululaitos noudattavat sukupuolen moninaisuuden osalta sitä, mitä Kristillisdemokraatitkin ovat näiltä edellyttäneet esittämänsä tasa-arvolain uudistuksen muodossa.

Ei Seta ole suinkaan ”aivopessyt” Opetushallitusta ja kouluja, sillä sen ovat kaikesta päätellen tehneet aivan muut tahot, jos kerran ”aivopesun” merkeissä halutaan asioita luonnehtia.

Seta toimii toki asiantuntijana kysymyksissä, joiden osalta Opetushallitus ja koulut tarvitsevat neuvoja tasa-arvolain toteuttamisessa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Seta ei suinkaan tungettele kutsumattomana vieraana Opetushallituksen ja koulujen tasa-arvotyössä.

Sellaisia, jotka usuttavat vanhempia lähettämään kouluille tasa-arvotyön vastaisia opetuskieltolappusia, voi kyllä erinomaisen hyvällä syyllä kutsua tungettelijoiksi, kutsumattomiksi vieraiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Uudistunut tasa-arvolaki tunnistaa ja tunnustaa sukupuolen moninaisuuden. Tämä on kiistämätön tosiasia."

Ihmisten laatima laki voi "tunnustaa" mitä vaan. "Kiistämätön tosiasia" on vähän liian vahva ilmaisua asialle kuin asialle. Kun on näitä asioita puinut viimeiset 35 vuotta, "kiistämättömälle tosiasialle" on muodostunut merkitys, johon ei juuri nyt halua hirttää itseään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Tässä nyt on faktaa tarjolla, tykkäsi siitä tai ei.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ei kysymys ole tykkäämisestä. Olen nyt vaan vuosien aikana tavannut todella paljon ihimisiä, joista joku kokee olevansa sitä ja toinen tätä. Ja olen huomannut, että on todella vaikeaa tutkimuksilla todentaa yksilön kokemuksia. Mutta onko sillä oikeastaan mitään väliä?
Jos poika kokee olevansa tyttö, tyttö kokee olevansa poika, mies kokee olevansa avaruusolio ja joku kokee identiteettinsä vaativan seksisuhdetta autonsa, lemmikkikoiransa tai vaikka Eiffeltornin kanssa.
Taannoin "kiistämättömiä tosiasioita" oliva että maapallo on litteä, aurinko kiertää maata ja paavi on erehtymätön. Taispa jokunen näiden "kiistämättömien toasiasioiden" epäilijöistä päätyä roviollekin. Vaikka näille tarjottiin kiistämätöntä faktaa.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Jos tasa-arvo on nyt uuden avioliittolain myötä toteutunut, niin kerrotko ystävälliseti että mitä siitä pitäisi ajatella vaikkapa polyamoristin tai lähisukulaiseensa rakastuneen täysi-ikäisen pariskunnan?

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Paljonkohan nettoaisin myymällä näiden keskustelujen eräitä termejä sisältäviä bingolautoja - tai modernimmin kehittämällä verkkoon bingopelin. Termeinä olisivat esimerkiksi "lähisukulaiset", "polyamoristit", "lasten oikeudet", "yhteiskunnan romahdus" ja "Setan agenda". Niitä, mitä Aito avioliitto -seurakunta ja aatetoverinsa mielellään käyttävät keppihevosina ja olkiukkoina.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

En minä ole Aito avioliitto-porukkaa. Minun puolestani homoseksuaalit saavat solmia avioliiton keskenään, ei se minua haittaa.

Termien tietoinen vääristely ja epäloogisuus sen sijaan on vastustamisen arvoinen asia, varsinkin kun niitä vääristelyjä ja epäloogisuutta sitten käytetään perusteluina omalle asialleen. Ei avioliittolain uudistus nimittäin ole tasa-arvoa nähnytkään. Silti sitä tasa-arvoiseksi väitetään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Et nettoaisi mitään. Tuo olisi niin huono yritysidea, ettei siihen kukaan sijoittaisi rahaa.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

"Seta toimii toki asiantuntijana kysymyksissä, joiden osalta Opetushallitus ja koulut tarvitsevat neuvoja tasa-arvolain toteuttamisessa"

Aina kun ASIANTUNTIJANA käytetään tahoa, jolla on täysin selkeä oma agenda, pitäisi jokaisen ajattelevan ihmisen herätyskellojen soida ja kovaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Aina kun ASIANTUNTIJANA käytetään tahoa, jolla on täysin selkeä oma agenda, pitäisi jokaisen ajattelevan ihmisen herätyskellojen soida ja kovaa."

Olen täsmälleen samaa mieltä. Ottamatta pois keneltäkään hänen henkilökohtaisia kokemuksiaan identiteetistään tai mieltymyksistään, Seta ei ole tässäkään asiassa kiistämätön auktoriteetti laadittaessa lainsäädäntöä. Seta on ollut tässä asiassa samassa asemassa kuin MTK olisi laadittaessa maataloutta koskevia lakeja tai SAK työaikalainsäädäntöä.
Itseasiassa, miksi hallitus ei laatisi liikennettä koskevia lakeja käyttämällä ylimpänä auktoriteettinaan Autoliittoa? Silläkin on samanlainen ja yksiselitteinen agenda ajaa jäsentensaä asiaa kuin Setalla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
samassa asemassa kuin MTK olisi laadittaessa maataloutta koskevia lakeja

Jaa kun MTK on ikioma MMM-ministeri ja MTK-jäseniä usempiakin kepun eduskuntaryhmässä ollut vuosikausia jo?

Siksi edut onkin hulpeat.Verrattuna niihn jotka ne veroillaan maksavat. AY-ei ikinä pystyisi samaan.
Samoin on EK. Ex-yritysjohtaja PM,
Häkämies ajamassa EK etuja ja kok useampikin miljonääri yritysjohtaja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

https://www.stuklex.fi/fi/vm/2014/tyvm20140011

No, SAK ei lausunnossaan suhtaudu kielteisesti sukupuolivähemmistöjen syrjintäsuojaan (tunnustaa sukupuolivähemmistöjen suvereenin olemassaolemisen) - Suomen Yrittäjät sen sijaan halusivat sisällyttää sukupuolivähemmistöjen syrjintäsuojan yhdenvertaisuuslakiin tasa-arvolain sijasta :

https://www.yrittajat.fi/statement/501742-lausunto...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lainsäädäntö on poliittinen prosessi ja siinä prosessissa kuullaan hyvinkin erilaisia tahoja asiantuntijoina - Seta on ollut ainoastaan yksi kuultu asiantuntijatako yhdenvertaisuuslain uudistuksen ja eräiden tasa-arvolakiin liittyvien uudistusten yhteydessä (HE 19/2014). Tätä lakiuudistuskokonaisuutta varten eduskunta on kuullut myös esimerkiksi työmarkkinajärjestöjä, Kuntaliittoa, Suomen yrittäjiä ja myös uskonnollisia yhdyskuntia asiantuntijoina.

Hyvin laajapohjainen konsensus on siis tämän lakipaketin tukena...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jokseenkin kieroutunutta ajattelua. Jokaisella kansalaisjärjestöllä on oma agendansa. Potilasjärjestöillä on omansa, Aito avioliitto-yhdistyksellä on omansa, SETA:lla on omansa, eläkeläis- ja veteraanijärjestöillä on omansa, jne. Soivatko siis Raution päässä hälytyskellot joka kerta kun nämä tahot esittävät asiantuntevia näkemyksiään? Kansalaisyhteiskunta, puolueet ja demokratia tarvitsevat asiantuntijoita.

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

Kyllä soivat, jos sitä yhtä tahoa käytetään puolueettomana asiantuntijana. Mitä se ei ole. Ja jos jonkun omaa etuaan ajavan tahon takia tehdään lakimuutoksia, niin onhan se vaarallinen tilanne.

Setan kannanotot ja Setan hyväksymät tutkimukset ovat ihan yhtä valideja kuin vaikka ev.lut. kirkon. Tupakkafirmojen tutkimukset tupakan vaarattomuudesta pitäisi myös ehdottomasti ottaa totena ja EK:n tilaamat tutkimukset palkkojen leikkaamisen tärkeydestä samoin kuin ay-liittojen tutkimukset 50 % palkankorotusten tarpeellisuudesta. Hehän ovat asiantuntijoita omalla alallaan. Eikö vain?

Puoluepolitiikkaa ei pitäisi sekoittaa asiantuntemukseen, sillä jos otetaan käsittelyyn joku aihe, johon pyydetään jokaisen eduskuntaryhmän tuovan heidän mielestään pätevimmän asiantuntijan paikalle, niin jokainen tuo omansa. He kaikki ovat asiantuntijoita siitä asiasta aivan varmasti ja silti samalla he kaikki ovat eri mieltä siitä samasta asiasta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, Seta ei ole ainoa seksuaalisuuteen ja sukupuolen moninaisuuteen erikoistunut asiantuntija - koulut voivat vallan hyvin tilata tarvittaessa Sexpolta koulutetun seksuaalineuvojan pitämään oppilaille seksuaaliterveystunteja.

Sisältö ei juurikaan muutu Setan jakamasta...

http://www.sexpo.fi/nettineuvonta/sukupuolen-monin...

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio

No sehän onkin kannatettavaa tilata Sexpolta tyyppi valistamaan lapsia ja nuoria. Siis samalta järjestöltä, jonka kannanoton mukaan aikuisille tarkoitetuissa lapsiseksinukeissa ei ole aihetta huoleen. Minä pitäisin tuollaiset mielipiteet ja niiden esittäjät mahdollisimman kaukana lapsista ja nuorista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lapsinukeista on todistetusti apua pedofiilien terapiahoidoissa.

Sexpon neuvojilla on "tavallista" luokanopettajaa paremmat valmiudet käsitellä nuorten seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja mm. tietoa opastaa koululaisia käyttämään internettiä seksuaaliturvallisesti.

MIelestäni on parempi, että kouluikäiset saavat tietonsa koulutetuilta ja vastuullisilta neuvojilta kuin netin pornokanavilta ja chat-palstoilta, jossa metsästävät myös teini-ikäisistä kiinnostuneet hyväksikäyttäjät...

Käyttäjän AnttiRautio kuva
Antti Rautio Vastaus kommenttiin #16

Todistetusti? Se olisi kyllä sairaudessaan huikea (sekä mahdoton) tutkimusmenetelmä, mikäli asiaa olisi oikeasti ja validisti tutkittu.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

" Minä pitäisin tuollaiset mielipiteet ja niiden esittäjät mahdollisimman kaukana lapsista ja nuorista."

Minä taas pitäisin Aito avioliitto-yhdistyksen tuolla perusteella mahdollisimman kaukana lapsista ja nuorista, vaikka kerroitkin ettet ole Aito avioliittolaisia.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Nyt ymmärrän mitä kulttuurimarxismi on ja keitä ovat nämä salaperäiset kulttuurimarxilaiset, jotka yrittävät hapattaa juutalaiskristillisen kulttuurin sisältäpäin kuin hapate happamattoman leivän pääsiäisenä!

Se siis tarkoittaa kristillisdmeokratiaa ja ennen kaikkea kristillisdemokraattista puoluetta! :D

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niinhän ne faktat selvästi osoittavat :-)

Tässä eräs syy, miksi eräät ohittavat itse tasa-arvolain fundamentaalisen merkityksen esim. Oph:n ja koulujen tasa-arvotyön primäärisenä ohjenuorana.

Sen sijaan, että tästä puhuttaisiin, syytetään Setaa esim. Oph:hon kohdistamista aivopesusta. Tosiasioiden valossa tälle aivopesuteorialle ei ole todellisia perusteita.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Jiri Nieminen: se on jo tosiaan nähty kuinka ajattelu mätänee kun jatkuvasti pitää hattua päässä. Laita pliis hattu välillä kaappiin ja yritä kirjoittaa jotain fiksua sen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset