Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto -yhdistys synnyttää

Mitä ilmeisimmin eduskuntavaalikampanjansa aloittanut Aito avioliitto -yhdistyksen pj ja paikallispoliitikko Susanna Koivula (kd) vaikuttaa synnyttävän artikkelilapsen toisensa perään yhdistyksen sivuille.

Tällä kertaa Koivulan aiheena on Lapin Kansan uutinen, missä kerrotaan suomalaisesta transsukupuolisesta henkilöstä, joka on raskaana. Yleisön hauskuuttamiseksi Koivula on linkittänyt paljon puhuvasti artikkelinsa loppuun maikkeliKAKKA -nimimerkin Youtube -palvelussa julkaiseman Jope Ruonansuun musiikkipläjäyksen nimeltään ”Meidän isä synnyttää”.

Edellinen Koivulan artikkelilapsi käsitteli Setan kouluvierailuja.

Niinpä tietysti ja kuinkas muutenkaan.

Aito avioliitto -yhdistyksen nälkä vaikuttaa kasvavan syödessä ja loppua ei ole näköpiirissä. Syötävää riittää, erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä.

Lapin Kansan artikkeliin pääset tästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Käväisin AA:n sivuilla lukemassa. Koivulalla tuntuu edelleen olevan se käsitys, että sukupuolisen identiteetin voi valita vapaasti. Satojen ellei tuhansien vuosien vähemmistöihin kohdistunut sorto kuitenkin osoittaa selvästi päinvastaista.

Tässä syntyy väistämättä vaikutelma, että koko AA-liike on kehitetty vain vähemmistöjen sortamista ja kiusaamista varten. Kun teille peijakkaan homoille ei enää mitään mahda, hyökätään transsukupuolisten kimppuun. Kiusa se on pienikin kiusa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Aa-yhdistys tuntuu etenevän asioissa juuri kuten aikoinaan uhosivat.

Kun tiesivät ettei heidän tekemä kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain kaatamiseksi mene läpi,ilmoittivat että seuraavaksi sitten opetussuunnitelman kimppuun jne...

Saapa nähdä mitä sitten seuraavaksi kun ensin kolutaan aihe kerrallaan läpi.

Aika mauton on tuo Koivulan kevennys kirjoituksessa...irvailua alusta loppuun.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kyse on kuitenkin pienestä fundalistiyhteisöstä. Uskoisin, että enemmistö suomalaisista laittaa tuon sakin siihen ryhmään, mihin he kuuluvatkin, eli hukkuviin. 10 vuotta eteenpäin, eikä kukaan enää muista nimeä Koivula tai Puolimatka.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #3

Ja toivottavasi unohtuu jo paljon nopeammin.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #3

Tuossa Aito avioliitto -seurakunnassa on se hyvä puoli, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät ennakkoluulot saavat koko kirjoltaan nostoa esiin, jolloin niihin (ja etenkin ennakkoluulojen takana piileviin virheellisyyksiin) on itse asiassa aika paljon helpompi puuttua.

Aitoavioliittolaiset paketoivat (kyllä laajemminkin kansan keskuudessa vellovia) tietämättömyyteen perustuvia ennakkoluuloja. Aitoavioliittolaisten ulostuloja seuratessaan tulee samalla oppineeksi sitä, miten uskonnollisuuden läpi näitä asioita käsittelevät oikein ajattelevatkaan.

Tulee vähän mieleen entisaikojen narrit; heillä on sopivuuden taju sanomisistaan "sopivasti" alentunut ja toisaalta heillä on oikeus (koska: sananvapaus) ilmaista sellaisia asioita ja siten, että tavallisia ihmisiä paheksuttaisiin.

Äänekkäiden aitoavioliittolaisten ansiosta meillä on oikeastaan aivan suora näköyhteys ennakkoluulotehtaalle, ja mahdollisuus saada ensikäden tietoa siitä, millaiseen kyseenalaiseen argumentaatioon pitää niin yhteiskunnallisessa keskustelussa kuin arjessakin varautua, kun näitä yhdenvertaisuuskysymyksiä pyritään edistämään.

Muistutan vielä iloisesta Aito avioliitto -mielenosoituksesta, joka syksyllä 2016 keräsi miltei sata osallistujaa Helsingin Kansalaistorille ( https://www.youtube.com/watch?v=CWd70sOK3Ic ja https://www.youtube.com/watch?v=dtFvDwkbukI ) sekä ( http://ranneliike.net/teema/miltei-sata-henkea-oso... ).

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Pakkohan sen on olla kehitetty jotain agendaa varten. Mitään kristittyä aitoa avioliittoa ei ole olemassakaan jos mennään historiallisten tapahtumien mukaan.
Varhaiskristillisenä aikana (30–325 jaa.) avioliitto oli yksityisasia ilman yhtenäistä uskonnollista tai muuta seremoniaa. Tosin piispa Ignatius Antiokialainen kirjoitti kirjeessään (noin 110 jaa.), että jos avioliitto solmitaan piispan luvalla, se tapahtuu Jumalan mukaan eikä heidän himonsa mukaan."[
1100-luvulla naisilta alettiin usein vaatia miehen sukunimen ottamista ja 1500-luvun puolivälistä alkaen vanhempien ja kirkon lupaa
Joitain paikallisia poikkeuksia lukuun ottamatta vuoteen 1545 asti Euroopan kristilliset avioliitot solmittiin 1. molemminpuolisesta suostumuksesta, 2. julistamalla aie naida, ja 3. suorittamalla tämän jälkeen keskinäinen yhdyntä. Pappia ei tarvittu.
Kirkot saattoivat rekisteröidä avioliittoja mutta tämä ei ollut välttämätöntä, eikä valtiollakaan ollut roolia avioliitossa. Keskiajalla avioliitot olivat yleensä järjestettyjä, etenkin ylimmissä säädyissä, joskus jo syntymän aikaan, aatelisperheiden välisten sopimusten varmistamiseksi. Kirkko vastusti näitä pakotettuja avioliittoja. Kristinuskon levitessä kumppanin vapaa valinta vähitellen yleistyi.
Vasta uskonpuhdistuksen osana vuonna 1563 Trentin neuvosto määräsi, että roomalaiskatolinen avioliitto tunnustettiin vain, jos se oli solmittu papin ja kahden muun todistajan läsnäollessa. Neuvosto myös auktorisoi vuonna 1566 julkaistun katekismuksen, jonka mukaan avioliitto velvoitti ”elinikäiseen yhteiselämään”].
Englannissa avioliitto oli pätevä sillä, että puolisot olivat suostuvaisia ja asuivat yhdessä kunnes lordi Hardwicken asetus 1753 asetti lisävaatimuksia kuten todistajien läsnä ollessa suoritetun uskonnollisen seremonian.
Uskonpuhdistuksen myötä avioliittojen kirjaaminen ja sääntöjen asettaminen siirtyi valtiolle. 1600-lukuun mennessä monissa protestanttisissa maissa valtio vaikutti avioliittoon.

Suomessa oli vanhastaan käsitys, että vihkimisakti oli vain solmitun avioliiton vahvistamista. Alttarille astuminen ei ollut avioliiton solmimista, vaan jo solmitun liiton vahvistamista siunauksin ja rukouksin. Avioliiton solmiminen tapahtui jo kihlauksen yhteydessä. Kihlaus oli siis sitova sopimus. Tämä ajattelutapa murtui vasta 1700-luvulla, kun vallalle tuli nykyinen käsitys. Toisaalta kirkollinen ja yhteiskunnallinen elämä muodostivat jakamattoman kokonaisuuden, eikä avioliittoa ilman kirkkoa voinut tuolloin ajatellakaan.

Näiden faktojen valossa on selvää että avioliitto on ihmisten keksimä rituaali ja näin olleen ei voi olla missään muodossa Jumalan tahdon vastaista. Vai ovatko varhaiskristityt, joilla ehkä oli ollut henkilökohtaisesti mahdollisuutta kuulla Jesuksen levittämää sanomaa, olleet täysin väärässä?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiitos. Tiesin, että nykyinen avioliitto on uusi keksintö, mutta tuossa tuli paljon uutta asiaa.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Se mikä jää AA-liikkeeltä konsanaan huomaamatta, on että maanisuus paistaa läpi, ja se on suuri varoitusmerkki uskoakseni valtaosalle kansaa. Tällainen artikkelitehtailu voi tietysti juontua sinällään inhimillisestä tarpeesta olla jotenkin merkityksellinen, ja viekin usein kauan aikaa, että (yksilö) vapautuu sellaisesta ikeestä.

Niin AA-liike kuin yksilökin ovat merkityksettömiä vähänkään laajemmassa aikaperspektiivissä. Mutta me elämme juuri nyt tässä ajassa, ja niin muodoin joudumme tekemisiin erilaisten ilmiöiden kanssa. Tuo AA-liikekin on ilmiö. Se on mielestäni varsin oireellinen sellainen.

Ilmaisen näkemykseni kontekstiin seuraavasti:
=====================================

Sukupuolisen, seksuaalisen ja tunne-elämän subjektiiviset kokemukset ovat täysin lahjomattomia. Ihminen on sellainen kuin kokee olevansa. Terveen yhteiskunnan, kulttuurin, sosiaalisen ja lainsäädännöllisen kehyksen tulee olla tätä suojelevaa.

Se, että vaaditaan joissakin olosuhteissa sterilointia, on räikeässä ristiriidassa primitiivisenkin ihmisoikeuskäsityksen kanssa.

Pidän AA-liikettä eräänlaisena keppihevosena, jolla ajetaan sen laatuisia intressejä, joita ei voi pitää millään tavoin suotavana. Ylipäätään tunnistan tuon liikkeen aktiiveista tietyn ihmistyypin, joka verhoutuu toisinaan poliittiseen, muulloin uskonnolliseen tai muuhun pakkoon ja maailmankuvastruktuureihin perustuvaan viittaan.

Avioliitto olkoon kahden toisiaan rakastavan ihmisyksilön emotionaalinen, sosiaalinen ja juridinen side. Tämän erikoisempaa määritelmää se ei tarvitse. Seuratessamme vaikkapa kirkon epätoivoista, keskiaikaisesta maailmankuvasta ponnistavaa jaakobinpainia asian tiimoilta voimme vain todeta: "malttia, maailma valmistuu hitaasti niille, jotka katsovat taaksepäin".

AA on ja tulee jäämään marginaaliin. Niille ihmisille joille se edustaa heille mieluisinta maailmankuvaa, liike on tietysti merkittävä. Mutta jonkinlaisessa empaattisuuspuuskassani totean heille, että vähempi maanisuus saattaisi edistää oman maailmankuvan propagandaponnisteluja. Ei niin, että niitä tahtoisin tukea.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Aito avioliitto-yhdistys ilmentää yhteisessä rintamassa olevan amerikkalaisen Mass Resistance-liikkeen maanisia toimintamalleja päivä päivältä yhä selvemmin.

http://www.massresistance.org/AboutUs.html

"Around the world

MassResistance has worked with activists to fight for pro-family issues in Australia, Canada, France, England, Ireland, Jamaica, the Virgin Islands, Finland, Ghana, Spain, Uganda, Nigeria, South Africa, Hong Kong, Singapore, Israel, New Zealand, Croatia, and Brazil."

Saattaa olla, että maanisuuden taustalla ovat myös poliittiset tarkoitusperät ja näkyvyyden saavuttaminen kyseisten tarkoitusperien toteuttamiseksi.

Kuten kirjoituksessa todetaan, eduskuntavaalitkin lähestyvät pikku hiljaa.

Eräs poliittinen viitekehys, jossa Aito avioliitto-ideologiaa kannattaa tarkastella, on oikeistoradikalismi, jonka kanssa yhdistys vaikuttaisi tekevän varsin saumatonta yhteistyötä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Susanna ei kuitenkaan ole julkaissut tuota tekstiä täällä PV:ssa.

Pettiköhän rohkeus?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Tottahan se sieltä tuli, pienellä viiveellä. Kuinkas muutenkaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Kirjoitus ilmeisesti lähti yhtä nopeasti kuin tulikin.

Kaksoset kerta laakilla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Odotetusti, Susannan kirjoitus oli "hieman" asiattomana Puheenvuoron keskustelusääntöjä rikkova.

Tässä kirjoitusohjeita vastaisen varalle :

https://www.dropbox.com/s/x198rqyo222godo/Setan_to...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #15

#15. No niin, nyt se on julkaissut asiasta tilityksen yhdistyksensä sivuilla, mikä oli tietenkin odotettavissa.

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/2118/

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Pienenä kevennyksenä Jope Ruonansuun humoristinen kappale, joka sopii katsottavaksi näinä päivinä:
https://www.youtube.com/watch?v=aNIjjGGzoJI

Kiitos ja anteeksi.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Tämä rouva Koivulan blogi ja asia on vastenmielinen ja ihmisyyttä vihaava. Tosin linja vain näyttää kovenevan. Kohta jokin raja ylittyy jolla hän tekee itsestään marttyyrin kun menettää työpaikansa. Nytkin se lienee jo hilkulla.

Se on aina ja iänkaikkisesti näiden uskossaan seonneiden KD:n kannanottojen kanssa sama kaava. Hyökätään pienen vähemmistön kimppuun mahdollisimman julmasti ja raukkamaisesti. Sitten ollaan ihmeisään kun saavat vastaansa halveksuntaa kun kuvittelevat tekevänsä hyvää.

2000-3000 vuotta vanhat sadut eivät voi olla enää nykypäivän ihmiselle viimeinen auktoriteetti. Vaikkakin olen kannattanut ja edelleen kannatan yhtä niistä eli Paavalin käskyä naisväelle pitämään suunsa kiinni ja kysymään kotona mieheltään. Tätä jos ois toteteltu niin meidän ois paljon kivempaa täällä olla ja hengittää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Äläs nyt sentään. Pitäisikö minunkin laittaa näppissormet suppuun?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Tämä koskeen vain ja ainostaan uskossaan seonneita naisia :)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tämä oli taas niitä tilanteita, kun minua harmittaa se etten kuulu kirkkoon. Jos kuuluisin, eroaisin ja tekisin ison numeron lähtöni syistä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Koivulan blogi näkyy tempaistun bittitaivaaseen. Toisaalta sääli, koska Aito kavioliirto -yhdistys kaivaa puheenjohtajansa ja varapuheenjohtajansa kirjoituksilla itselleen syvempää kuoppaa. Toisaalta, rajansa riekkumisessa ja ilkeilyssä tuleville vanhemmille ja lapsiperheille on hyvä olla. Ainakin Puheenvuoron kaltaisilla, kalustettuihin huoneisiin verrannollisilla foorumeilla.

Näemme jälleen syvää uhriutumista sananvapauden rajoittamisesta. Koivulan kirjoitus on kuitenkin luettavissa bittiavaruudessa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Aito avioliitto-yhdistyksen HLBTI-vähemmistöihin kohdistuva kyylääminen menee suorastaan fanaattiseksi. Yksittäiseen perheeseen ja heidän tulevaan lapseen kohdistuva pilkkakirjoitus on häikäilemätön loukkaus.

Ihan hienoa, mikäli US Puheenvuoro on tällä kertaa asettanut rajat

Toisaalta, sieltähän se kirjoitus löytyy Aito avioliitto-yhdistyksen sivuilta, edelleenkin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Koivula syytti minua sanojensa vääristelystä, kun kirjoitin, että Koivulan kirjoituksista syntyy vaikutelma, että hän suhtautuu vihamielisesti ja halveksuvasti vähemmistöön kuuluviin ihmisiin. Tämä oli siis siinä kyselyssä, jonka lähetin Koivulan esimiehelle.

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243...

http://sarilait.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243413-ko...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Onhan se nyt vaan niin "hienoa", että Koivula tuossa ensimmäisen linkkisi takana olevassa kommentissa, vaatii noudattamaan US-kommentointi ohjeita, mutta ei itse niissä pysyttäydy.

Itse kirjoittaa mitä lystää ja vetää herneen nenään jos joku uskaltaa puuttua.

Eri säännöt eri henkilöille? Ainakin joidenkin omasta mielestä niitä vissiin voit tulkita aivan kuten itse haluaa, ihan kuten sitä erästä aika paksua kirjaakin.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

IS, "Sateenkaariperheet ry:n puheenjohtaja ihmettelee kohua miehen raskaudesta: ”On iso joukko naisia, jotka ovat biologisesti lapsensa isiä”", 8.10.2017:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005400320.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset