Miksu Mäenpää-Louekoski

Ladatkaa nyt vihdoin ja viimein ne faktat pöytään, PS ja Huhtasaari!

Jälleen kerran Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari esittää spekulaatioita Euroopan Unionin kehitykseen – erityisesti liittovaltioistumiseen – liittyen ja ehdottaa unionista eroa.

Huhtasaari esittää väitteen toisensa jälkeen ilman pienintäkään aikomusta esittää jokaisen suomalaisen kupoliin mahtuvaa faktapohjaista jäsentelyä niistä konkreettisista asioista, jotka tukevat näitä väitteitä.

Sen sijaan, että PS ja Huhtasaari haluaisivat meidän suomalaisten sen tarkemmin ymmärtävän, mistä on kysymys, ladataan eteen väitepaketti, joka pitäisi sellaisenaan niellä.

Ei vaikuta ihan reilulta peliltä suomalaisia kohtaan.

Milloin te, PS ja Huhtasaari, lataatte ne faktat pöytään?

Teidän mukaan muut puolueet ja media yrittävät pimittää Suomen kansalta olennaista EU:hun liittyvää tietoa.

Aiotteko tekin pimittää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Koska olen myös itse niin typerä, että kaipaan selkeitä faktoja, niin joudun lainaamaan itseäni fiksumpia ja tällä kertaa Viitasen Joonasta, joka kommentoi Huhtasaaren blogiin näin: "Nyt valoja tauluun. Kaikkia ei tarvitse ääneen sanoa, ne ovat ihan pääteltävissä siitä mitä eu liittovaltiota haluavat päättäjät laukovat suustaan."

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei sillä että EU:hun kuuluminen olisi mitenkään presidentin toimivaltaa mutta esitän isämmaallisten mieliksi kansanäänestystä joka olisi sen verran yksinkertainen, että Huhtasaarikin sen ymmärtää. Näin:

Pitäisikö Suomen kuulua (rastita vain yksi vaihtoehto)

__ Euroopan Unioniin

__ Venäjään?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mika, mitkäs ne teidän perustelunne ovat. Syytätte koko ajan persuja mutta ette perustele syytteitänne!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kolmen prosentin Huhtasaarellahan" on menossa presidentinvaalikampanja jossa ei ole mitään väliä sillä mitä suustaan päästää. Oikeastaan mitä typerämpää sen parempi, koska ne kaikki parituhatta kannattajaansahan ovat vakuuttuneita siitä että kyseessähän on vain ajojahti joka sataa Lauran laariin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Janne, jos tuo oli kysymäni perustelu, se oli alta kaiken arvostelun.

Väitätkö, että Lauran kannatus on vaaleissa vain 3 %?

Ovatko Niinistön lausunnot olleet järkevämpiä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Viimeisen mielipidetiedustelun mukaan se oli 3%.
Mutta olet oikeassa, uskon että se voi tuosta vielä jopa tuplaantua.

Edit: Voi vielä siitä laskeakin, jos se toinenkin Venäjä-mielinen ehdokkaaksi pyrkivä saa kannatuskorttinsa kerättyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä perusteella Huhtasaarta kannatetaan presidentiksi? Ensimmäisen kauden kansanedustaja, ja sanotaan että puolet ensimmäisestä kaudesta kuluu kansanedustajan töiden opetteluun. Osallistuminen valtakunnanpolitiikkaan on kaikessa vaatimattomuudessaan tässä:

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät:

Ulkoasiainvaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 -
Hallintovaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 -
Sivistysvaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 -
Talousvaliokunta (jäsen) 30.06.2017 -
Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta (jäsen) 09.06.2015 -

Aiemmat toimielinjäsenyydet ja tehtävät:

Perustuslakivaliokunta (jäsen) 05.05.2015 - 08.06.2015
Ulkoasiainvaliokunta (varajäsen) 05.05.2015 - 08.06.2015
Valtiovarainvaliokunta (jäsen) 05.05.2015 - 08.06.2015
Lakivaliokunta (jäsen) 09.06.2015 - 29.06.2017
Sivistysvaliokunta (jäsen) 09.06.2015 - 29.06.2017

Noilla edellytyksilläkö pystyisi hoitamaan kaiken tämän?:

http://www.tpk.fi/public/default.aspx?nodeid=44821

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Mistäs Seija tiedät mitä presidentillisiä kokemuksia Huhtasaari on keräillyt silloin kun EI ole ollut noissa listatuissa tehtävissä?

https://www.verkkouutiset.fi/laura-huhtasaarella-h...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

No, kuului ainakin eduskunnan poissaolijoiden kärkikastiin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Ovatko Niinistön lausunnot olleet järkevämpiä?"

No jo oli kysymys. Noillahan ero kuin yöllä ja päivällä.
Vastaus kysymykseesi on : kyllä

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

EU:n ongelmia jäsenmaille on päätäntävallan siirtyminen Brysseliin. Vaikka kaikki päätökset eivät olisi huonoja, niin ne kuitenkin kestävät kauan, koska pitää aina löytää kompromissi, joka käy kaikille jäsenmaille. Tämä on hankalaa, koska jäsenmaat ovat ensinnäkin maantieteellisen sijainnin, kulttuurin ja taloutensa kanssa erilaisessa tilanteessa.
Ja kaikkia asioita ei saada läpi, vaikka me kuinka sitä täällä Suomessa tarvittaisiin.
Nyt esim oltiin veitsen terällä metsätaloutemme kanssa.

Eli EU on nykymuodossaan kankea. Emmanuel Macron juuri puheessaan myös EU:n toimimattomuudesta puhui ja siksi uudistustarpeesta ja se toimimattomuus on ainakin osittain mielestäni peräisin siittä, että se päätösvalta ei ole vielä täysin siirretty Brysseliin.

Johtopäätös on se, että EU:sta, joka tällä hetkellä on huono ja toimimaton, saadaan parempi vain siirtämällä päätösvaltaa lisää EU:lle jäsenmailta. Esim yhteinen maahanmuuttopolitiikka ja valtionvarainministeri, mitä nyt on esitelty.

Nämä on mielestäni kohtalaisen perusteltuja syitä, mikä oikeuttaa olettamaan, että ainoa vaihto EU:lle on kehittyä kohti liittovaltiota.

Tästä jatkettuna vaihtoehtoja on kolme.

Joko jatketaan huonossa ja toimimattomassa EU:ssa, tai tullaan yhdeksi EU:n liittovaltioksi, eli verotusoikeus ja loputkin päätäntävalta EU:lle, tai otamme askeleen kohti Itsenäisyyttä, eli naruja takaisin omiin käsiin.

Tähän lisäksi jos otetaan rinnalle euro, jonka ongelmat on hyvin samoilla pohjilla, niin tässä vaiheessa ollaan tilanteessa, että kun edellisestä kriisistä ei ole vielä kaikki euromaat edes selvinnyt (Suomi mukaan lukien), niin seuraava kriisi jo kolkuttaa ovella.

Euron ongelma vähän kuin EU:ssa on, että kun ei ole yhteinen valtionvarainministeri ja verotusoikeus keskitetysti, niin euroon kohdistetut tasapainoitustoimet ja elvytystoimet ei koskaan voi toimia kaikille euromaille hyvin.

Jos Saksan talous on nousukiidossa ja tarvitsisi jo koronnostoa tai ainakin elvytyksen, eli EKP:N velanpumppauksen lopettamista, mutta monet pienet euromaat on vielä vasta pääsemässä jaloilleen taantumasta, niin miten se toimii jäsenmaille? Se ei toimi mitenkään tekemättä aina hallaa jollekin jäsenmaalle.

Lisäksi on jo jouduttu käyttämään velkakriiseissä yhteisvastuuta ja joudutaan jatkossakin.

Vanha viisaus on, että kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin.

Eurooppa olisi vakaampi, jos kaikki sen jäsenvaltiot eivät uisi samassa veneessä. Nyt me ollaan roikuttu sen yhden ison veneen vieressä pelastusveneessä köydellä sidottuna kohta kymmenen vuotta.

On joko hypättävä sen ison veneen kyytiin, tai katkaistava se naru ja lähdettä omaan suuntaan etsimään rikkaampia kalavesiä.

Itse ymmärrän erittäin hyvin Laura Huhtasaaren kysymykset koskien liittovaltiokehitystä, koska olen melkoisen varma, että ainoa vaihtoehto EU/EURO- alueella selvitä on liittovaltio yhteisvastuineen.

Jos nyt kysyttäisiin kansalta, että halutaanko me, että maksamme verot jatkossa brysseliin, jossa päätetään kaikki asiat ja meillä ei ole enää jatkossa Presidenttiä, eikä omaa hallitusta ja lisäksi yhä enemmän meidän rahoilla maksetaan muiden velkoja, niin mitä kansa vastaisi? Uskon, että sanoisi ei kiitos.

Tottakai jos kysytään, vain, että pitäisikö erota eu:sta vai jatkaa, niin on ymmärrettävää, että sanotaan että jatkaa, koska katsotaan tätä päivää, eikä viiden vuoden päähän.

Jos haluaa kysyä oikeansuuntaista mielipidettä kansalta, niin nyt pitäisi eu:sta keskusteltaessa kysyä, että jos eu:sta tulee yhteinen liittovaltio kuten edellä mainitsin, niin haluaisitko mennä mukana, vai pysyä itsenäisenä valtiona, niin luulen, että noi galluppitulokset voisi olla hieman erilaisia.

Tässä nyt ihan vaan muutamia asioita näin aluksi, miksi itse ymmärrän erittäin hyvin Laura Huhtasaaren kampanjointia.

Marko Parkkola

Määrittele fakta. Kun olet määritellyt sen, huomaat ettei kenelläkään voi olla _faktaa_ poliittisessa asiassa. Riepoo kun ihmiset käyttävät termiä väärin.

Juha Kuittinen

Kokoomuksen Jyrki Kataisen lausahdus: "Me tienataan tällä" taitaa olla Kokoomuksen jo pöytään lyötyjä faktoja..

Jyrki Tikkakoski

Jaahas, vielä löytyi joku kuka ilmoittaa olevansa kokoomuslainen, mutta tietämys eu:sta on vaillinaiset.
Sehän on sentään kokoomuslaisten toive työpaikka minne mennään vaikka isänmaata ja omaa puoluetta pettäen hommiin a`la Katainen.
En väitä olevani fiksuimmasta päästä suomalaisia, mutta aivan ymmärrettävästi Laura on asioista puhunut ja jos vertaa Niinistön jahkailuun, änkytykseen ja muminaan, niin ulosanti on sisällön lisäksi huomattavasti selkeämpää.
Eu erosta on Laura on hyvin selkeästi tuonut esiin, että siitä ja eron mahdollisuudesta pitää voida keskustella.
Hänen omien sanojen mukaan -avata keskustelu. Liittovaltio kehitys on aivan eri asia kuin se eu mihin aikanaan liityttiin.
Näin on Laura eu:sta puhunut ja minusta se on selvää tekstiä. Liittovaltio kehitystä on nyt turhaa avata kun sen nyt tietää jokainen kuka politiikkaa vähänkään seuraa.
Mutta selväksi tulee kokoomuslainen ylimielisyys kun väheksyt suomalaisten kykyä ymmärtää asioita.
Ei myöskään pimittämisessä ole mitään epäselvää. Orpo ja Risikko valehtelevat kuin kilpailisivat siitä keskenään ja peittelevät asioita mitkä ovat heille ikäviä.
Valeet ovat tulleet esiin, niin turvapaikanhakijoiden suhteen kuin sinisten hallitukseen tulosta, unohtamatta eu:n olemassa oloa niiden kohteena. Ei voi kovin hyvin olla myöskään näiltä osin politiikasta tietoinen jos niitä valeita ei ole havainnut.

Tässä vielä oivallista luettavaa illaksi. Myös eu on käsittelyssä hyvin realistisesti.
http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244789...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset