Aito avioliitto ja tehokas katumattomuus

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja paikallispoliitikko Susanna Koivula kirjoitti 4.9. yhdistyksen sivuilla julkistetun kirjoituksen nimeltä ”Tarina Hannusta, josta tuli Kerttu”. Kirjoituksen myötä on tullut esille kysymyksiä muun muassa Koivulan ammattietiikkaan liittyen.

Kirjoituksensa synnyttämän keskustelun yhteydessä Koivula ei ole osoittanut pienintäkään katumuksen elettä, joka antaisi ymmärtää hänen tajuavan kirjoituksensa sisältävän hyvin arveluttavia piirteitä.

Keskustelussa on jäänyt vähemmälle huomiolle se, että Koivulan kirjoituksessa on elementtejä, joita on myös aikaisemmissa juridisiin ongelmiin johtaneissa sosiaalisen median ulostuloissa.

Koivula kirjoittaa mainitussa kirjoituksessa:

… Nykyistä tasa-arvolakia haluttaisiin tulkita mielivaltaisesti siten, että henkilön voitaisiin katsoa syyllistyneen syrjintään, jos tämä ei pidä mahdollisena sukupuolen vaihtamista. Kansalaisella ei siis olisi esimerkiksi oikeutta kohdella naista naisena, jos tämä on julistautunut transmieheksi. Opettajalla ei olisi oikeutta kutsua transtyttöä pojan nimellä ja niin edelleen. Miksi kenenkään pitäisi edes lain rangaistuksen uhalla tunnustaa että transnainen on nainen tai transmies on mies, kun se on yksinkertaisesti paikkansapitämätön väite. Tämä on saatava vapaasti todeta. Ei vähiten siksi, että se on totta …

Sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä on kiellettyä Suomessa. Tasa-arvolaki, jota vastaan Koivula kirjoituksessaan voimakkaasti hyökkää, kieltää kategorisesti tällaisen syrjinnän.

Koivulan kirjoitus sisältää kiistatta yllyttämiseen viittaavia piirteitä.

Olennainen kysymys on, että kuinka pitkälle Aito avioliitto -aktivistit (nimitys, jota he itsestään käyttävät) aikovat mennä homo- ja transfobisissa vihakirjoituksissaan?

Sosiaalinen media ei ole Suomen eduskunta, missä kansanedustajilla on mahdollisuus puhua, kenenkään siihen puuttumatta, mitä tahansa sylki suuhun tuo!

Rajat löytyvät, jos tarve vaatii. Tästä on olemassa useita esimerkkejä.

Laillisuuden rajoja voi tietysti koetella mutta kannattaa muistaa, että edessä voi olla ”tehokas katuminen”, mikäli meinaa palauttaa edes palasen katu-uskottavuudestaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu