Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto ja kuviteltu vihollinen – Teesit Mäntsälän kirkon ovessa

  • Lähde: Facebook
    Lähde: Facebook

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja paikallispoliitikko Susanna Koivula (kd) on jälleen levittänyt tietoa, joka on kertaalleen osoitettu paikkansapitämättömäksi. Koivulan johtamansa yhdistyksen sivuilla 21.9. julkaistussa kirjoituksessa syytetään ”sateenkaariaktivisteja” Koivulaan kohdistuvasta ”ajojahdista”, jonka tarkoituksena olisi saada Koivula jopa irtisanotuksi virastaan kirkon nuorisotyöntekijänä. Koivulalla selvästikin on tarve mustamaalata valheellisilla kirjoituksillaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, joka valitettavasti ei ole uutta oikeistoradikaaleja aatesuuntauksia edustavan yhdistyksen historiassa.

Koivulan mustamaalauskampanjan ytimessä olevat väitteet on voitu osoittaa epätosiksi, minkä Koivulan ”aktivistihovi” on voinut milloin tahansa tarkistaa julkisuudessa olleiden tietojen perusteella, mikäli olisi halunnut. Koivulan ilmeinen tarve uhriutua ja samalla mustamaalata ”sateenkaariaktivisteja” vaikuttaisi voittavan halun pysyä totuudessa.

Hyvä on. Kertaus on opintojen äiti, joten todettakoon uudelleen:

Kaiken saatavilla olevan todellisen tiedon perusteella yksikään ”sateenkaariaktivisti” ei ole tehnyt mitään, joka viittaisi tuomiokapitulille tehtyyn kanteluun nimenomaan Koivulasta. Tavallinen US Puheenvuorossa kommentoiva henkilö on ainoastaan ilmaissut lähettäneensä sähköpostiviestin tuomiokapitulille, jota on viestissä pyydetty ottamaan kantaa siihen, että onko kirkon työntekijänä esittäytyvän Koivulan kirjoittelu sopusoinnussa kirkon ohjeistuksen kanssa. Myös Askolan seurakunnalle ja sen kirkkoherralle on lähetetty samansisältöinen viesti. Askolan kirkkoherra on jo vastannut viestiin.

Kirkon – erit. tuomiokapitulin ja Askolan seurakunnan – kanssa rakentavassa hengessä Koivulan julkisesta vaikuttamistyöstä kommunikoineet henkilöt ovat itse julkisesti todenneet, että eivät Koivulan väittämien mukaista ”sateenkaariaktivismia” edusta.

Asian voi nyt jälleen kerran tarkistaa täältä ja täältä (US Puheenvuoron kommentit).

Aito avioliitto -yhdistyksen strategiaan vaikuttaa sisältyvän voimakas tarve leimakirveen heilutteluun, joka värjää kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia vähänkään puoltavat ”sateenkaariaktivismin” edustajiksi, vaikka kyseessä olisi todellisuudessa tavalliset sosiaalisessa mediassa kommentoivat ihmiset.

Tavallisten ihmisten pelottelua hiljaisiksi?

Ei olisi mitään uutta auringon alla.

Sitten torstain 21.9. on ehtinyt tapahtua uusia käänteitä, nimittäin tänään 24.9. Koivula ilmoitti Facebook -sivullaan kiinnittäneensä asuinpaikkakuntansa Mäntsälän kirkon oveen ”Avioliitto -teesit” (ks. kuva). Jaon liitteenä on video.

Aito avioliitto -kiihkoilu vaikuttaa kaikesta päätellen käyvän kovasti ylikierroksilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

”Me eletään pimeitä aikoja niin poliittisesti kuin hengellisesti (...).” Nyt tekisi mieli sanoa, että pimeetä on myös... no, jääköön sanomatta. Laittaakohan Koivula nuo teesit myös Askolan kirkon oveen?

No, Raamatun perusteellahan samaa sukupuolta olevien parien kirkkovihkimistä voi tietenkin vastustaa, mutta Luojan luomia olemme teologisesta näkökulmasta katsoen kaikki, niin heterot kuin homotkin, joten Raamattua pitäisi ehkä tarkistaa tältäkin osin. Erityisesti on huomattava, että uusi avioliittolaki ei muuta millään tavoin lasten oikeutta biologisiin vanhempiinsa, eikä YK:n lapsen oikeuksien julistuskaan taida olla mitenkään tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

YK:n ihmisoikeuksien julistukseen liittyen löytyi Ylen uutinen vuodelta 2014:

"Ihmisoikeusprofessori eri mieltä Päivi Räsäsen kanssa: Sukupuolineutraali avioliittolaki ei kaadu YK:n julistukseen"

https://yle.fi/uutiset/3-7641071

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Hupaisaa sinänsä:

Lutherin teesit: Haluan, että kirkko muuttuu.
Koivulan teesit: Haluan, että kirkko ei muutu.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Erinomainen kiteytys!

Lutherhan nimenomaan olisi halunnut muuttaa/uudistaa katolista kirkkoa sisältä päin mutta epäonnistui tavoitteessaan, koska katolinen kirkko työnsi uudistajat ulos.

Koivula puolestaan uhkaa kirjoituksessaan (21.9):

"Ja jos joskus tulevaisuudessa `sukupuolen moninaisuus´ saisi virallisen aseman kirkossa, niin pyyhkisin pölyt jaloistani."

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Raamatun mukaan me kaikki ihmiset olemme tasa-arvoisia. Joten Koivulaan teesit ovat hänen rusinannoukkimistaan raamattupullastaan.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Vaikuttaa siltä, että rusinoita on noukittu oikein urakalla, sillä niitä lentelee varsin tiuhaan tahtiin kuvitteellisen vihollisen niskaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Nyt olisi kyllä kiintoisaa kuulla tarkempi lähde tuolle tulkinnalle. Moni muu kohta Raamatussa selkeästi osoittaa etteivät kaikki ihmiset ole tasa-arvoisia.

Tai ehkä ymmärrän tasa-arvon jotenkin väärin. Miten se pitäisi tuossa yhteydessä käsittää, ettei ristiriitoja tulisi?

Raamattu on siitä jännä, että sillä voi sanoa melkein mitä hyvänsä, kunhan ei tarvitse pohtia mitä muuta se sanoo samaan asiaan liittyen toisaalla.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Esim. Jeesuksen toiminta, missä heijastui kaikkein halveksituimmassa asemassa (mm. publikaanit, juomarit ja itseään myyneet) olevien ihmisten puolustaminen itseään toisten yläpuolelle korottaneita tekopyhiä vastaan, on eräs osoitus tasa-arvon käsityksen keskeisyydestä kristinuskossa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #13

Jos luet Jeesuksen tarinan kunnolla, käy melko nopeasti ilmeiseksi, että hänen puheensa ja oppinsa ovat tarkoitettu ainoastaan Juutalaisille.

Esimerkkinä Kanaanilainen nainen, joka pyysi Jeesusta parantamaan hänen lapsensa. Jeesus kieltäytyy ja vertaa pyynnön toteuttamista ruoan heittämiseen koirille kun omat lapset ovat vielä nälkäisiä. Nainen saa lopulta Jeesuksen taivuteltua, mutta mielestäni tuo ensireaktio kertoo aika paljon.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Tämäpä olikin mielenkiintoista..ai,että mitenkäkö..no täällä blogistanissahan meillä ei ole toisistamme muuta,kuin jolloinkin joskus otettu kuva ja kirjoittamamme tekstit..alustus tai kommentit.Kun luomme kuvaa toisistamme se muodostuu vain lukemamme perusteella,kuvalla ei oikeastaan ole suurtakaan merkitystä.
Harvoin,en muista onko koskaan kuultu blogistin ääntä siis puheääntä..nyt kuulimme..mun tuskin tarvinnee kenellekkään selittää mitä voimme ihmisestä päätellä äänenkäyttönsä ja esitystapansa perusteella.
Kuulimmeko tässä vastavirtaan väkisin soutavan tulisieluisen aktivistipuheenjohtajan äänen..ei emme kuulleet..mitä me sitten kuulimme..tai mitä minä tuossa kuulin..minä kuulin alistuneen ja väsyneen ihmisen..lähimäisen äänen. Olen oikeasti huolissani hänestä..vähemän järkevät puheet,ilmeisen tietoinen valehtelu,tai vaikka tällainen teesien naulaaminenkin kertoo siitä ettei kaikki ole ehkä kohdallaan.Miksi kirjoituksensa jatkuvat,kenelle ne on suunnattu,mistä paineet tulevat,minne näyttöä pitää antaa..kaksi tahoa tulee mieleen..edustamansa kovan politiikan puolue ja yhtä kovan politiikan yhdistys jota hän puheenjohtajana edustaa.AA yhdistyksen taustavoimat ja ulkomaan kytkökset tiedetään onko niin,että puheenjohtaja on pelkkä sätkynukke,jota herrasmiehet nykivät halujensa mukaan.Uskonnollinen hyväksikäyttöhän,kuten tiedetään ei ole mitenkään tavatonta tai harvinaista..ehkei Koivulan teesit olekkaan Koivulan teeseja vaan jonkun muun.Mielenkiintoista nähdä johtaako tämä teesien naulaaminen kirkon taholta johonkin seuraamuksiin.Viimeistään nythän on selvää,että Rva KOivulakin on noussut kapinaan työnantajaansa vastaan ja todistanutkin sen peräti videolla..joku muu voiisi miettiä onko tässä nyt peräti uhrautumisesta kyse..vähän niinku sillä yhdellä kaverilla aikoinaan?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Varmasti poliittisella viiteryhmällä on oma vaikutuksensa tilanteeseen mutta lisäksi on vielä taustalla olevia uskonnollisia liikkeitä, jotka hallitsevat manipuloinnin taidon "ylikierroksille käyttämiseen" saakka.

Toisaalta, realiteetti on sekin, että Koivula on aikuinen ihminen.

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi

ihmettelen kyllä monesti sitä, että ne jotka käyttävät Raamattua lyömäaseena HBTL ihmisiä vastaan voivat itse rikkoa omia lakejaan. Kuten tätä: 1. Kor 13: 34. olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Tuota Raamatun ohjetta tulisi noudattaa myös Päivi Räsänen ja erityisesti siis tämä Rouva Koivula. Hänhän vikisee täällä päivästä ja vuodesta toiseen siitä, että miksi Raamattua ei noudateta. Erinomainen ohje! Alunperinhän se on sinne laitettu sen tähden, että miehet voivat selittää sitten kotona vaimoväelle, että miten asiat ovat. Kannatan tätä kohtaa erityisesti Raamatusta. Pitäisiköhän perustaa Aito Raamattu seura? Eli vaatia Raamattu ihmisiä tottelemaan sitten kunnolla , eikä vain poimimaan rusinoita pullasta? Törkeää ja epäkunnoittavaa käytöstä näillä kaikenlaisilla Rouvilla; eli Koivula ja Räsänen etunenässä. Eläisivät kuten kuuluu eli olkoot hiljaa ja alamaisia miehilleen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Päätin julkaista tuon paljon porua aiheuttaneen kyselyni, jotta jokainen voi itse päätellä asioiden oikean laidan.

http://sarilait.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243413-ko...

Käyttäjän MirjaKolehmainen kuva
Mirja Kolehmainen

Minä olen samalla linjalla Susanna Koivulan kanssa, enkä ole ainut. Kirkossa on Susanna Koivulan lisäksi työntekijöinä paljon ihmisiä, jotka ajattelevat naisen ja miehen avioliitosta perinteisellä tavalla.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Toki saat olla samalla linjalla Koivulan kanssa, ei sitä kukaan kiellä. Itse olen täysin eri linjoilla hänen kanssaan.

Tällä kirjoituksella halusin lähinnä oikoa Koivulan virheellisesti levittämää tietoa.

Se mitä tulee kirkon oven laputtamiseen, antaa kuvan seksuaalivähemmistöön kuuluville kirkon jäsenille, ettei heitä juuri kirkkoon kaivata. Ainoastaan hetero miehet ja naiset käy mieluiten avioparina.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Kirkossa on Susanna Koivulan lisäksi työntekijöinä paljon ihmisiä, jotka ajattelevat naisen ja miehen avioliitosta perinteisellä tavalla."

Tämä on totta. Lisäksi seurakuntien kirkkoneuvostoissa istuu paljon ihmisiä, jotka jakavat sekä avioliitto- että sukupuolikäsityksenne. Monet pitävät kirkon ohjelmatarjontaakin juuri sopivan vanhoillisena ja oikeamielisenä.

Tässä on se kirkon suurin ongelma. Kirkko ei puhuttele kuin pienen pientä joukkoa kirkon miljoonista jäsenistä. Nuo muutamat sadat kirkon työntekijät ja kirkon hengennostattajat istuvat kirkonpenkeissä sunnuntaisin ja kirkon jäsenten suuri enemmistö viettää aikaansa muualla. Kirkko ei puhuttele kuin pienen pientä osaa jäsenistöstään.

Kirkko menettää jäsenistöään koko ajan. Kirkollisverotulon väheneminen ei tunnu seurakuntien työntekijöitäkään juuri huolettavan. Eikä se, ettei kirkolla ole mitään annettavaa suurimmalle osalle jäsenistöään.

Minusta kirkon pitäisi ottaa riski: kirkon pitäisi kirkastaa ekumeniansa tähän päivään ja antaa lähimmäisen rakastamiselle ja hyväksymiselle se arvo, joka on sen peruskirjaan kirjoitettu. Avioliittokäsityksen on aika muuttua. Samoin kuin näiden vanhentuneiden jumalanpalveluskaavojenkin.

Riskiksi luen tämän siitä syystä, että on mahdollista, että uudistuksen jälkeen kirkon jättävät Koivulat ja ehkä koko nykyinen jumalanpalveluskansa. Tilalle voisi tulla tuhansia, nykyisin muualla aikaansa viettäviä kirkon jäseniä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Myös Tuomiokapituli on vastannut viestiini. Sieltä kerrottiin, että Tuomiokapituli on ollut yhteydessä Koivulan esimieheen ja varmistanut tämän puuttuneen asiaan. Askolan kirkkoherralla on Koivulan esimiehenä asiassa vastuu.

Ja kuten tässä on ollut esillä: en ole sateenkaariaktivisti, vaikka kannankin huolta nuoristamme ja vähemmistöjen oikeuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset