Miksu Mäenpää-Louekoski

Mäntsälän kapinakellokas – Rohkeudella ja raukkamaisuudella vissi ero!

Mäntsäläläinen Kristillisdemokraattien paikallispoliitikko ja HLBTI -vastaisen kapinaliikkeen puheenjohtaja Susanna Koivulalta vaikuttaa mopo karanneen käsistä ihan täysin. Kapinakellokas Koivula irrottelee oikein maan perusteellisesti viimeisimmässä blogikirjoituksessaan, missä hän ruotii lukemiaan Facebook -huhuja. Koivulasta ovat ”sateenkaariaktivistit” kuulemma tehneet kantelun tuomiokapitulille.

Kaiken saatavilla olevan todellisen tiedon perusteella yksikään ”sateenkaariaktivisti” ei ole tehnyt mitään, joka viittaisi tuomiokapitulille tehtyyn kanteluun nimenomaan Koivulasta. Tavallinen US Puheenvuorossa kommentoiva henkilö on ainoastaan ilmaissut lähettäneensä sähköpostiviestin tuomiokapitulille, jota on viestissä pyydetty ottamaan kantaa siihen, että onko kirkon työntekijänä esittäytyvän Koivulan kirjoittelu sopusoinnussa kirkon ohjeistuksen kanssa. Myös Askolan seurakunnalle ja sen kirkkoherralle on lähetetty samansisältöinen viesti. Askolan kirkkoherra on jo vastannut viestiin.

Vai, että ”kantelu” ja ”sateenkaariaktivistit” asialla?

Koivula uhoaa kirjoituksessaan rohkeutensa vain lisääntyvän. Silti hän ei ole uskaltanut antaa kenenkään kommentoida kirjoitustaan.

Kun tarkastelee Koivulan ja johtamansa kapinaliikkeen aikaansaannoksia, on aiheellista esittää kysymys:

Mitä ihmeen todellista rohkeutta nämä aikaansaannokset ihmiseltä vaativat?

Rohkeudella ja raukkamaisuudella on vissi ero!

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä Koivulan ”rohkeus” tuo tullessaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itse tein Askolan kirkkoherralle kyselyn Koivulan kirjoituksesta. Kysyin, kykeneekö Koivula noudattamaan työssään työnantajansa ohjeita ja määräyksiä ja kykeneekö Askolan seurakunta valvomaan, että näitä ohjeita myös noudatetaan. Lisäksi kysyin, voivatko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten vanhemmat jättää lapsensa kirkon nuorisotyön huomaan turvallisin mielin, jos kirkon nuorisotyöntekijä julistaa julkisesti ettei kunnioita työnantajansa virallisia ohjeita.

Tässä ei ole minkäänlaista sijaa uhriutumiselle.

Ja minä en ole sateenkaariaktivisti. Lisäksi olen umpihetero.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nyt melkein harmittaa, että en ole klubin jäsen. Olisi kiva osallistua kemuihin, mutta en kehtaa huudella vieraisiin pöytiin. Pitäkäähän [sateenkaari]lippu korkealla.

Käyttäjän MiikaN kuva
Miika Niemitalo

erittäin osuva kirjoitus. Susanna Koivulahan ei itse kannata sananvaupautta vaan on sen riistäjä ... ironista kyllä Susanna Koivula ja hänen kulkukoiralaumansa syyttää LGBT-ihmisiä sananvapauden riistosta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Mitä ihmeen todellista rohkeutta nämä aikaansaannokset ihmiseltä vaativat?"

Mika Mäenpää-Louekoski tarkoittanee kysymyksellään asettaa kyseenalaiseksi Susanna Koivulan rohkeuden tämän toimiessa Aito Avioliitto -yhdistyksen puheenjohtajana.

Avauksessaan blogisti nimittelee Koivulaa kapinakellokkaaksi ja antaa ymmärtää, että Koivula edustaa rohkeuden sijaa raukkamaisuutta. Huomattavasti lähempänä raukkamaisuutta on se tapa, millä blogisti herjaa totuudenvastaisesti Susanna Koivulaa.

Mäenpää-Louekosken väkevä ja harhaanjohtava tunteenpurkaus todistaa mitä ilmeisimmällä tavalla sen, että Susanna Koivula nimenomaan ON osoittanut ja edelleen osoittaa vahvaa siviilirohkeutta.

Toivotan Susanna Koivulalle jatkuvaa rohkeutta Aito Avioliitto ry:n edustaman linjan eteenpäin viemisessä. Ne kansalaiset, jotka vastavirtaan kulkien pitävät esillä Raamatun mukaista avioliittokäsitystä, tarvitsevat rohkeutta ja ylhäältä tulevaa viisautta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Jupakan aiheuttanut Koivulan kirjoitus "Lakeja saa ja pitää analysoida kriittisesti" on hyvin asiaton. Koivula vaatii siinä oikeutta puhutella transnaisia miehen nimillä ja päinvastoin sekä ihmettelee, miksi laki ei salli sellaista.

Kenelläkään ei ole oikeutta puhutella transihmistä tai ketään muutakaan nimellä, joka ei vastaa hänen uutta identiteettiään tai jota hän ei muusta syystä halua itsestään käytettävän. Se on mautonta ja hyvien tapojen vastaista - kansankielellä sanottuna vittuilua. Siitä Marttilakin lienee samaa mieltä. Erityisen vakavaa se olisi, jos Koivula työssään ihmisten parissa toimisi niin transihmisen kohdatessaan.

Luulenpa ettei Jumalakaan ole Koivulaan tyytyväinen tässä asiassa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Viestistäni ilmenee, että rajaan kannanottoni koskemaan Aito Avioliitto ry:n edustaman avioliittokäsityksen kannattamista ja Susanna Koivulan tekemää työtä em. tavoitteen hyväksi. Tarkentaakseni vielä asiaa, olen tasan tarkkaan sillä linjalla, jonka Raamattu meille opettaa.

Käsitykseni on edelleen se, että Koivula on rohkeasti ja ansiokkaasti puolustanut tuota yllä mainittua ainoaa oikeaa avioliiton perustaa; miehen ja naisen välistä liittoa.

En ole perehtynyt "Lakeja saa ja pitää analysoida kriittisesti" blogin sisältöön ja kommentteihin (n. 200 kpl). Sen myönnän. Aikani ja mielenkiintoni ei riitä sen kanssa jahkaamiseen, miten kunkinlaista sukupuolikäsitystä ja -muunnosta pitäisi arvioida oikeudellisesti ja sosiaalisen humanismin yms. tasolla.

Yksi asia on selvä: jokaista kanssaihmistä tulee kohdella arvokkaalla tavalla aivan riippumatta siitä, kuinka oikeassa hän mielestämme on esim. sukupuolta tai avioliittoa koskevissa käsityksissään. Kristillinen rakkaus velvoittaa siihen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #8

Olet oikeassa siinä, ettei mitään tunnustamista tarvita. Kanssaihmisen kunnioittaminen ja arvostaminen riittää vallan mainiosti. Näillä eväillä pääsemme jo pitkälle.

Itse asiassa sain Koivulalta itseltään hyvin rohkaisevan viestin. Kapinakellokas Koivulan ja nuorisotyönohjaaja Koivulan esiintymisessä näyttää olevan merkittävä ero. Ero on hyvä ja arvokas.

On tärkeää, että Koivula työssään kunnioittaa nuoria ja näiden valintoja. Itse vakuutuin, etteivät hänen kirjoituksissaan esittämänsä esimerkit näy hänen toiminnassaan eikä hän sellaisia työssään toteuttaisi.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #11

Itse transsukupuolisena olen kokenut Koivulan hyökkäykset hyvin ahdistavina, koska toteutuessaan nämä vaatimukset tekisivät elämästäni mahdotonta. Vielä ahdistavampana olen kokenut hyökkäyksien kohdistumisen puolustuskyvyttömiin lapsiin.

Kovasti ihmettelen, miksi Koivula ei ole tuonut julkisesti esiin sitä, että hänen ammatissaan ei missään tapauksessa voi eikä saa käyttäytyä tavalla, jota hän blogissaan vaati. Olisiko se poliittinen itsemurha? Paljon mahdollista, mutta onko silloin kyseinen politiikka kristittynä itseään pitävälle sopiva?

Pidän hyvin ongelmallisena tätä tilannetta, jossa Koivula julkisesti ajaa politiikkaa, joka on räikeässä ristiriidassa hänen työnantajansa politiikan ja ammattinsa vaatimuksien kanssa. Jommasta kummasta luopuminen olisi uskottavampaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Avauksessaan blogisti nimittelee kapinakellokkaaksi ja antaa ymmärtää, että Koivula edustaa rohkeuden sijaa raukkamaisuutta. Huomattavasti lähempänä raukkamaisuutta on se tapa, millä blogisti herjaa totuudenvastaisesti Susanna Koivulaa."

Suosittelen sinua kyllä tutustumaan vielä uudelleen Koivulan kirjoituksiin ja lukemaan ne oikein huolella. Ehkä ymmärrät jotain mitä on jäänyt tähän mennessä ymmärtämättä. Toki selväksi kommentissasi tuli mitä joukkoa edustat.

Jos joku kirjoittaa totuudenvastaisesti niin se on Koivula itse, ihan viimeisimmässä kirjoituksessaankin, kuten niin monessa muussakin kirjoituksessaan.

"Mäenpää-Louekosken väkevä ja harhaanjohtava tunteenpurkaus todistaa mitä ilmeisimmällä tavalla sen, että Susanna Koivula nimenomaan ON osoittanut ja edelleen osoittaa vahvaa siviilirohkeutta. "

En näe minkäänlaista siviilirohkeutta siinä, että joku on jatkuvalla syötöllä vähemmistöön kuuluvien kimpussa esittäen milloin mitäkin uhkakuvaa ja usuttamalla ihmisiä toimimaan toisin kuin mitä laki sanoo.

Mikä kirjoituksessa on mielestäsi totuudenvastaista?

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242...

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kommentissani Petri Friarille tein selväksi, että oma kannanottoni (13.9.2017 16:47) koskee Susanna Koivulan tekemää työtä Aito Avioliitto -projektin puitteisssa. Sukupuoli-identiteettien variaatioihin liittyvät skismat ovat sen luokan emotionaalisia pohdintoja, joihin minun mielenkiintoni tai kompetenssini ei ole toistaiseksi yltänyt.

Niinpä olemme tässä yhteydessä kaiketi fokusoineet sinun kanssasi Mika Mäenpää-Louekoski jossain määrin eri asioita. Avioliiton perusta ja toisaalta sukupuolen varioinnit suuntaan tai toiseen tai kolmanteen eivät ole yhtä ja samaa aihepiiriä. Siitä olemme varmaan samaa mieltä.

Haluan toistaa sinullekin tämän; yksilöihmisen aitoa kipuilua oman identiteettinsä kanssa ei sovi väheksyä eikä loukata. Toivottavasti olemme asiasta yhtä mieltä; niin sinä ja minä kuin myös Susanna Koivula.

Kuulostakoon miltä kuulostaa kenenkin korvissa, mutta vakaa kantani on se, että kaikkiin inhimillisen elämän ongelmiin ja kipukohtiin on löydettävissä kestävä ratkaisu Jumalan sanan pohjalta, kuuliaisuuden ja nöyrtymisen kautta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä lähetin sähköpostiviestin niin Koivulan esimiehelle kuin tuomiokapitulillekin. Kantelua en tehnyt. Kirkkoherra vastasi viestiini samoin kuin Sarillekin.

Kirjoitin eilen, Koivulan blogin luettuani myös Koivulalle itselleen sähköpostiviestin. Kerroin Koivulalle kirjoittaneeni sähköpostin ja etten ole sateenkaariliikkeessä millään tavoin mukana.

Heteroseksuaalisuudestani en sentään tohtinut tehdä numeroa.

Koivula vastasi viestiini.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset