Tasa-arvolaki Aito avioliitto -yhdistyksen moukaroitavana – Missä menevät rajat?

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu Susanna Koivula (kd) on ottanut uudessa yhdistyksen sivuilla julkaistussa kirjoituksessa raateluhampaisiinsa tasa-arvolain ja erityisesti lain selkeän kirjauksen, joka huomioi myös sukupuolten moninaisuuden kunnioittamisen lainsäädännön tasolla.

Maanantaina 4.9. julkaistu Koivulan kirjoitus on nimetty ivallisessa tarkoituksessa ”Tarina Hannusta, josta tuli Kerttu”, jonka nojalla päästään pelkkinä epätosina satuina pidettyjen tarinoiden teemaan. Kirjoittajan pakonomainen tarve tehdä pilkkaa transsukupuolisista ja -sukupuolisuudesta tehdään alkuunsa selväksi – ”Transsukupuolisuus on yhtä vähän totta kuin tarina Hannusta ja Kertusta”. Koivula asettelee uhrin viittaa varalta ylleen, koska transsukupuolisuuden toteaminen epätodeksi voisi johtaa syytteeseen syrjinnästä.

Jokseenkin koomista on, että Koivula kirjoittaa auki tasa-arvolain kirjauksen, jossa mainitaan, että kyseisen lain ”tarkoituksena on myös estää sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä”. Ei liene pahitteeksi, että Koivula itse toteaa tasa-arvolain todellisen kirjauksen. No, sitten onkin vuoro hutkia Setaa, sateenkaariliikettä ja tietysti Opetushallitusta linjauksineen.

Kirjoituksellaan Koivula tulee itse osoittaneeksi todeksi sen, että kaikenlaista vihapuheroskaa voi edelleen näköjään julkisesti suoltaa kenenkään sitä estämättä armaassa synnyinmaassamme Suomessa.

Koivulan alatyylinen kirjoitus saattaa ainakin osan lukijoista väistämättäkin sen tosiasian äärelle, että onko vihdoinkin aika ottaa härkää sarvista ja testata, missä menevät rajat?

Eduskuntaryhmät ovat juuri antaneet yhteishenkeä huokuvan yhteislausuman, joka tuomitsee vihapuheen etnisiä vähemmistöjä vastaan.

Kyseessä oli eduskunnalta ehdottomasti oikeasuuntainen ratkaisu ja sellaisena ainutlaatuinen maailmassa.

HLBTI -vastainen vihapuhe näyttää kuitenkin voivan Suomessa erittäin paksusti ja sitä tuetaan estottomasti ainakin joidenkin eduskuntaryhmien riveistä.

Milloin näemme sen päivän, että eduskunta sanoutuu irti vihapuheesta HLBTI-vähemmistöjä vastaan?

Sitä odotellessa …

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu