Miksu Mäenpää-Louekoski

Tasa-arvolaki Aito avioliitto -yhdistyksen moukaroitavana – Missä menevät rajat?

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu Susanna Koivula (kd) on ottanut uudessa yhdistyksen sivuilla julkaistussa kirjoituksessa raateluhampaisiinsa tasa-arvolain ja erityisesti lain selkeän kirjauksen, joka huomioi myös sukupuolten moninaisuuden kunnioittamisen lainsäädännön tasolla.

Maanantaina 4.9. julkaistu Koivulan kirjoitus on nimetty ivallisessa tarkoituksessa ”Tarina Hannusta, josta tuli Kerttu”, jonka nojalla päästään pelkkinä epätosina satuina pidettyjen tarinoiden teemaan. Kirjoittajan pakonomainen tarve tehdä pilkkaa transsukupuolisista ja -sukupuolisuudesta tehdään alkuunsa selväksi – ”Transsukupuolisuus on yhtä vähän totta kuin tarina Hannusta ja Kertusta”. Koivula asettelee uhrin viittaa varalta ylleen, koska transsukupuolisuuden toteaminen epätodeksi voisi johtaa syytteeseen syrjinnästä.

Jokseenkin koomista on, että Koivula kirjoittaa auki tasa-arvolain kirjauksen, jossa mainitaan, että kyseisen lain ”tarkoituksena on myös estää sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä”. Ei liene pahitteeksi, että Koivula itse toteaa tasa-arvolain todellisen kirjauksen. No, sitten onkin vuoro hutkia Setaa, sateenkaariliikettä ja tietysti Opetushallitusta linjauksineen.

Kirjoituksellaan Koivula tulee itse osoittaneeksi todeksi sen, että kaikenlaista vihapuheroskaa voi edelleen näköjään julkisesti suoltaa kenenkään sitä estämättä armaassa synnyinmaassamme Suomessa.

Koivulan alatyylinen kirjoitus saattaa ainakin osan lukijoista väistämättäkin sen tosiasian äärelle, että onko vihdoinkin aika ottaa härkää sarvista ja testata, missä menevät rajat?

Eduskuntaryhmät ovat juuri antaneet yhteishenkeä huokuvan yhteislausuman, joka tuomitsee vihapuheen etnisiä vähemmistöjä vastaan.

Kyseessä oli eduskunnalta ehdottomasti oikeasuuntainen ratkaisu ja sellaisena ainutlaatuinen maailmassa.

HLBTI -vastainen vihapuhe näyttää kuitenkin voivan Suomessa erittäin paksusti ja sitä tuetaan estottomasti ainakin joidenkin eduskuntaryhmien riveistä.

Milloin näemme sen päivän, että eduskunta sanoutuu irti vihapuheesta HLBTI-vähemmistöjä vastaan?

Sitä odotellessa …

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Melko surkuhupaisaa että ihminen joka itse uskoo neitseellisiin synnytyksiin ja jonka yksi uskon kohde on mukamas noussut kuolleista ja lentänyt taivaaseen pilkkaa toisia saduilla.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pitää ihan ihmetellä tuota Koivulaa. Tuollainen asenne edustaa nyky-Suomessa pientä vähemmistöä. Siitä huolimatta Koivula hyökkää toisen vähemmistön kimppuun.

Ajatellaan positiivisesti. Koivulalla ei ole nykymaailmassa käytännössä minkäänlaista yhteiskunnallista vaikutusvaltaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Hieman ihmettelen myös sitä millaisia asioita Koivula Mäntsälän kunnanvaltuutettuna ajaa.
Ei taida Mäntsälässä olla sitten tärkeämpiä asioita päätettävänä, kun on kerran aikaa ihan valtuustonkokouksessa olla huolissaan Setan toiminnasta tai siitä mikä on oikea avioliitto hänen mielestään.

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen
Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä paikallispoliittisessa viitekehyksessä itse asiassa ollaan hyvinkin lähellä tasa-arvoa koskevia asioita mm. työntekijöiden yhdenvertaisuuden/tasa-arvoisuuden toteuttamisen kautta.

Lainsäädännön asettamat velvoitteet (esim. tasa-arvolaki) vain hyväksyttävä lainsäädännöllisinä tosiasioina myös kuntien poliittisessa päätöksenteossa.

Toisaalta samat asiat nousevat esille myös erityisesti kouluyhteisöissä, missä ei ole varaa siihen, että esim. oppilaan sukupuoli-identiteetti asetetaan opettajan tai muun henkilökunnan omien mieltymysten mukaisesti kyseenalaiseksi.

Jossakin mielessä voisi sanoa, että nimenomaan paikallispoliitikot ovat hyvin lähellä sitä inhimillistä rajapintaa, missä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta toteutetaan todellisessa elämässä.

Aito avioliitto-ideologiaa esim. paikallispolitiikassa toteuttamaan pyrkivät poliitikot voivat saada pahimmassa tapauksessa rumaa jälkeä aikaiseksi, jolla voi olla kova inhimillinen hinta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei niin ole todellista vaikutusvaltaa Koivulalla eikä myöskään hänen edustamillaan yhteisöillä - omaa hämmennystään siitä, ettei maailma toimikaan yksinkertaistettujen totuuksien vallitessa, nuo vain näyttävät tuovan julki.

Jos yhteiskunta olisi tietokone, niin Aito avioliitto-yhdistystä voisi siinä rinnastuksessa pitää lähinnä sellaisena käyttöjärjestelmän toimivuutta testaavana ja koko ajan käyttäjän hallinnassa olevana virusohjelmana. Tämä nähtiin jo avioliittolakia uudistettaessa, jolloin Aa:n opponoiva asenne näytti ainoastaan vahvistavan uudistuksen tarpeellisuutta...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
joka tuomitsee vihapuheen etnisiä vähemmistöjä vastaan.

1)-Koska eduskunta alkaa tuomita vihapuheet työttömiä kohtaan?
2)-Koska kansan sosiaaliturva alkaa olla ex-palkansaajilla/veronmaksajilla, työttömillä sama kuin muilla?
3)-Koska rasistinen eroittelu yhtä kansaosaa kohtaan (työttömiä) loppuu?
4)-Koska hallitus aikoo noudattaa työnantajapuolen ja työntekijäpuolen yhdessä sopimia työehtoja ja palkkoja työttömille?

Koskee myös työttömien n.50 000 lapsiperhettä,eli lapsiakin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Entä, jos nykyinen tasa-arvolaki ei olekaan luonnollisen järjestyksen mukainen?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Haluaisko Väänänen perustella miksi nykyinen tasa-arvolaki ei olisi luonnollisen järjestyksen mukainen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luonnon parissa tapahtuva luonnollinen lisääntyminen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Luonnon parissa lisääntyminen hiipuu, kun populaatio kasvaa liian isoksi. Luonnon kannalta ihmisten homoseksuaalisuus on parasta mitä voi tapahtua.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #12

Lisääntyminen luonnossa hiipuu ravinnon ym. saannin loppuessa, koska esim. tällöin nisäkkäiden pentukuolleisuus kasvaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #16

Ja mekö emme ala olemaan tuossa tilanteessa? Maailman väkiluku taitaa olla nykyään siinä seitsemisen miljardia. Jokainen ihminen, joka jättää lisääntymättä on arvokas. Myös esim. katoliset papit ja nunnat, jos noudattavat oikeasti sitoutumistaan.

Haukutko sinä esim. minua luonnonvastaiseksi, koska heteronaisena valitsin lapsettomuuden vapaaehtoisesti?

Onko minulta seksi kielletty, koska olen liian vanha lisääntymään?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Mitä tulee maailman väkilukuun, niin näen, että maapallo voisi ruokkia vielä enemmänkin ihmisiä. Kyse on voimavarojen jakamisesta.

Esittämiisi henkilökohtaisiin kysymyksiin voin sanoa vastauksena, että avioliitto ja aviollisten velvollisuuksien harjoittaminen on mielestäni sallittu iästä riippumatta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Miksi siis tahdot kieltää seksin homoseksuaaleilta luontoon vedoten? Homojen seksuaalisuus ei poikkea omasta seksuaalisuudestani millään tavoin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #10

Luonnon helmassa toteutettujen lisääntymistoimintojen kanssa on oltava tarkkana. Voi joutua putkaan ja saada sakkoja!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #13

Älä pilaa ajatustenvaihtoa asiattomilla kommenteilla!

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #19

Samaa voisi todeta Väänäselle, viimeisimmät kommenttisi eivät juurikaan liity itse kirjoituksen aiheeseen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #19

#19. Kommentti 13 oli juuri oikea tapa kuitata kommentti 10.

Nikolai Rasimus Vastaus kommenttiin #10

Vielä kun tietäisi, mitä tasa-arvolla on tekemistä lisääntymisen kanssa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Koivula voisi jo jättää muiden ihmisten elämiset ja olemiset rauhaan ja keskittyä omaansa. Hyvin ilkeä ihminen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Aa julistaa rakastavansa kaikkia. Yhdistys siis edistää superhuippuhyperpolyamoriaa! Ei niin pahaa,ettei jotain hyvääkin. Ehkä aavistuksen kyltymätöntä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Missä rajat menevät? Aitoavioliittolaiset ovat niitä vasta etsimässä. Keinona on provosointi poliittisilla areenoilla, uhriutuminen kuvitellusta sananvapauden rajoittamisesta, joka mukakonkretisoituu aitureiden sanoessa jotain halventavaa ja todetessa perään, ettei tätä saa sanoa. Todellisuudessa kenenkään estämättä. Kaikella tällä haetaan, pohjustetaan ja rohkaistaan ihmisiä rikkomaan yhdenvertaisuuslakia ja sitten uhriutumaan lainrikkomuksesta seuraavasta rangaistuksesta. Odotamme arvolatautuneiden leipureiden arvolatautuneiden kaakkujen esiinmarssia Suomessakin.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Kappas ettei se ole julkaissut sepustustaan täällä Uudessa Suomessa. Onkohan se saanut porttikiellon?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ei tarvinnut kauan kaipailla. :)

Lakien analysointia Koivulan malliin.

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

No niin, tulihan sieltä Koivulan kirjoitus.

Koivula hei, sinä saat ihan vapaasti ajatella mielessäsi, että ”transnainen on oikeasti mies” tai päinvastoin. Laki ei millään lailla kiellä sitä. Saat jopa julistaa näkemystäsi fundispiireissä, ja tuskin täällä Uudessa Suomessakaan sinua bannataan näkemystesi takia.

Sen sijaan on asiatonta ja suorastaan hyvien tapojen vastaista, jos kieltäydyt puhuttelemasta transsukupuolista ihmistä sillä nimellä, jonka hän on ottanut sukupuolenvaihdon yhteydessä tai jota hän haluaa itsestään käytettävän. Mitä väliä asialla ylipäänsä on sinulle? Saatat tehdä itsesi täysin naurettavaksi, jos rupeat pitämään siitä hirveästi ääntä.

Totta kai monissa työpaikoissa on oma pukukoodinsa, ja joissakin töissä käytännön syyt tai normit edellyttävät tietynlaista työasua. Sen sijaan jos pukukoodia ei ole, sanot itsekin, että transihminen saa pukeutua uuden identiteettinsä mukaisiin vaatteisiin. Missä siis ongelma?

Kirjoitin tämän kommentin tänne, koska olet bannannut minut omasta blogistasi. Sanon lopuksi vain, että kaikkien ihmisten ei ole ole pakko elää ja ajatella sillä tavalla kuin sinä haluaisit. Ole sinä oma itsesi ja anna muidenkin olla. Silloin elämä on kaikille helpompaa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #24

Ihmistä voidaan ihan hyvin puhutella hänen haluamallaan nimellä, vaikka viralliset paperit sanoisivat mitä. Se on merkki hyvistä käytöstavoista ja lähimmäisen arvostamisesta.

Arvostamisesta mainio esimerkki löytyy ihan omasta takaa, kesäkuisesta luistelunäytöksestä. Kun asia ei ole ongelma, niin se ei ole ongelma.

Eli tässäpä linkki jään pinnalle:
https://www.youtube.com/watch?v=HfHwxA3rwMY

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #24

Koivula, palaan tässä vielä kommentin verran asiaan: Kirjoituksesi pointti näyttäisi olevan se, että vaadit itsellesi oikeutta puhutella transihmistä nimellä, joka ei ole hänen uuden identiteettinsä tai asiakirjojensa mukainen tai jota hän ei muusta syystä halua käyttää. Se on erittäin mautonta, hyvien tapojen vastaista ja sitä paitsi syrjivää. Jos työssäsi kohtaat tällaisen ihmisen ja toimit vaatimallasi tavalla, työnantajasi, kirkko, taatusti puuttuu asiaan.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Koivulan taitais olla viisainta vuokrata se Jarmo Korhosen perunakuoppa, kun Prisman kassallakin saattaa olla maalatut huulet!

Ois mielenkiintoista muuten tietää, missä on määritetty huulipuna kielletyksi miehiltä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Tuo Aa-porukka nyt näkee uhkan ihan joka paikassa ja asiassa.
Paitsi varmaan silloin kun itse sattuvat näkemään oman kuvansa peilistä.

Taidokkaasti kääntävät asian kuin asian liittymään siihen millainen heistä on oikeanlainen avioliitto tai kuka makaa kenenkin kanssa jne.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Täytyy kyllä ihmetellä tämän Koivulan jatkuvaa homojen haukkumista. Oliskohan hänellä omakohtainen lehmä tässä ojassa? Joka viikko joku ilkeämielienen ja sairas postaus asiasta, joka ei hänelle pitäisi kuulua edes? Tulee mieleen sellainen tutkimus, jossa todettiin että homofobiset ihmiset kiihottuvat erityisesti ja vahvasti samaa sukupuolta olevista erottisista kuvista. He vain eivät kykene hyväksymään omaan piilohomouttaan. Hirveä nainen hän ainakin on. Täysin sekaisin mieleltään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"He vain eivät kykene hyväksymään omaan piilohomouttaan."
Tuo on kyllä usein käynyt mielessä useammankin henkilön kohdalla, kun on lueskellut heidän kirjoituksia taikka kommenttejaan.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Googlaamalla löysin sen eli :

Format: Abstract

Send to
J Abnorm Psychol. 1996 Aug;105(3):440-5.
Is homophobia associated with homosexual arousal?
Adams HE1, Wright LW Jr, Lohr BA.
Author information
Abstract

The authors investigated the role of homosexual arousal in exclusively heterosexual men who admitted negative affect toward homosexual individuals. Participants consisted of a group of homophobic men (n = 35) and a group of nonhomophobic men (n = 29); they were assigned to groups on the basis of their scores on the Index of Homophobia (W. W. Hudson & W. A. Ricketts, 1980). The men were exposed to sexually explicit erotic stimuli consisting of heterosexual, male homosexual, and lesbian videotapes, and changes in penile circumference were monitored. They also completed an Aggression Questionnaire (A. H. Buss & M. Perry, 1992). Both groups exhibited increases in penile circumference to the heterosexual and female homosexual videos. Only the homophobic men showed an increase in penile erection to male homosexual stimuli. The groups did not differ in aggression. Homophobia is apparently associated with homosexual arousal that the homophobic individual is either unaware of or denies.

Eli suomeksi lyhyesti. Koeryhmälle näytettiin kiihottavia kuvia ja mitattiin heidän kiihottumisen astettaan suoraa peniksestä. Homofobisilla miehillä tuli paisuvaiseen kovasti verta kun kuvat oli homoeroottisia. Mutta he olivat homofobisia eli kiihottuminen muutuu agressiiviseksi hyökkäykseksi homoja vastaan sekä kiimaksi siinä samalla. Kyllä siinä jokin muu syy on takana kuin vain Raamattu. Ei kyetä hyväksymään, että se homous kiihottaa ja vihastuttaa ja kiima on kova. Kuten olemme saaneet ikävä kyllä lukea jo vuosia.

Se taidettiin uusia samoin tuloksin ellen ihan väärin muista, mutta tuo selittää näiden homofobikoiden jatkuvan homojen elämän kiusaamisen ja siitä alati puhumisen. Kun itse ovat osa ongelmaa, ymmärtämättä ja tunnustamatta että se mikä pelottaa ja inhottaa sekä ennenkaikkea kiihottaa, onkin osa omaa identiteettiä. Eivät vain kykene sitä hyväksymään, joten etsitään muinaisista tarinoista syytä lyödä lämimmäistä ja samalla saavat itse suurta nautintoa. Ymmärtämättä että demonit, joita vastaan taistelevat ovat ihan omatekoisia ja koskettavat itseään. Surullista.

Väinö Hirvelä

mikset anna konkreettista esimerkkiä vihapuheesta jos semmoista on? Tässä kohtaa pystyn vaan toteamaan, että ainakaan kokonaisuudessaan teksti ei täytä mitään vihapuhe määritelmää joten sinun pitää olla tarkempi. Jos et halua vain perusteettomasti syyttää.
Veikkaan, että haluat vain perusteettomasti syyttää etkä aio antaa konkreettista esimerkkiä vihapuheesta.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Puhutko minulle Väinö?

Jos puhut niin ilmeisesti sama homofobia ongelma koskee sinuakin . Kannattaa todellakin miettiä mikä asia siinä homoudessa on niin hirveän kiihottavaa ja samalla niin inhottavaa että pitää olla alati heidän kimpussaan? Yhdysvalloissa näitä homojen vihaajia politiikkoja on jäänyt useitakin kiinni homostelusta! Saarnataan homovihaa ja ollaan kiimasta aivot sekaisin mutta kun silmä välttää niin käydään itse siitä nauttimassa .

Normi heteron ei tarvitse vuosikausia olla homojen kimpussa ajamassa omaa riivaajaa pihalle.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ettei vaan Koivula oisi kaappilesbo? Oireet ainakin viittaavat siihen suuntaan....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset