Miksu Mäenpää-Louekoski

Räsänen suoritti vain velvollisuutensa – Ei muuta!

Eilen ex-sisäministeri Päivi Räsänen (kd) kertoi varsin seikkaperäisessä kirjoituksessaan vuoden 2013 lopulla ministeriaikanaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon jättämästään tutkintapyynnöstä, jonka seurauksena on nyt epäiltyjen penkillä melkoinen joukko korkeaa poliisijohtoa, ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroa myöten.

Päivi Räsäsen jättämässä tutkintapyynnössä pyydettiin tutkimaan Helsingin poliisin tietolähdekäytänteitä ja poliisijohdon suhtautumista kyseisiin käytänteisiin.

Ollessaan sisäministerinä Räsäsellä oli ainutlaatuinen mahdollisuus saada käsiinsä sellaista asioihin liittyvää tietoa, mihin muilla päättäjillä, saatikka kansalaisilla, ei voida katsoa olleen mahdollisuutta päästä.

Ministerin saama tieto mahdollisista laiminlyönneistä synnyttää vastuun ja velvollisuuden toimia jopa siten, että se johtaa tutkintapyynnön jättämiseen ministerin alaisuudessa olevien toiminnasta.

Räsäsen kirjoituksesta, missä kerrotaan päätöksen tutkintapyynnön jättämisestä olleen raskas, auttamatta jää eräänlainen sankaritarinan sivumaku, joka haiskahtaa enemmänkin poliittisten irtopisteiden keräilyltä ja asioiden turhalta dramatisoinnilta.

Tarinat muun muassa Helsingin huumepoliisin ”villistä lännestä” eivät synnytä asiat asioina kertovaa kuvaa Räsäsen kirjoituksesta.

On syytä huomata, että ministerinä ollessa Räsänen hoiti tehtävänsä ja asemansa tuomia velvollisuuksiaan.

Kiitos siitä mutta eipä paljon muuta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Räsänen suoritti vain velvollisuutensa" - kunpa muutkin ministerit tekisivät saman

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kun kyseessä jopa sisäministerit katsoo asioita ja faktoja läpi sormien. Harhaisessa uskossa siihen mitä poliisi kertoo. Myrkytys on valmis.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242160...

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Perustuslain noudattaminen ja muut ministereiden perusasiat ovat itse asiassa aika harvalla hallussa. Ei liene salaisuus mitä mieltä olen yhteiskunnasta joka valitsee Räsäsen tapaisen tyypin päättämään sisäministeriasioista. Mutta hän silti teki tässä hyvin.

Toki ymmärrän että Räsäsellä on omienkin sanojensa mukaan ongelmallinen suhde lakiin jota vahvempi on Jumalan systeemi. Siitä on kuitenkin haittaa vain tilanteissa jotka ovat uskonnollisia. Jos poliisit olisivat vainonneet evoluutikoita Räsänen olisi kenties hiljaa. Mutta tällä spekulaatiolla ei ole väliä koska hän teki "vain työnsä". Joka tuntuu aika harvalle vallanpitäjälle nykyään olevan se minimistandardi.

Jo se että vain harva onnistuu vihjaa että tätä pitää kunnioittaa. Se on ammattitaitoa. Ja minä kunnioitan ammattitaitoa yli sankarikertomuksellisten ja vastaavien yli. Jos joku tekee "vain työnsä" ja tekee sen hyvin se on se mistä ylpeä tulee olla. Tätä on hassuhkoa alleviivata jutussa joka toisaalta tunnustaa että sankaritarinanarraatio tuskin on se tie jolla kannattaa irtopisteitä lypsää.

We do not need heroes. We need professionals.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Milloin muuten Tuomo lopetat bannaaamiseni?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset