Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto ja Seta -pikku-ukot

Mahtavatko Räsäsen ja kumppaneiden ehtoollisella käynnit tapahtua liian tiuhaan tahtiin, kun meinaavat nähdä Seta -nimisiä pikku-ukkoja jokaisella kulmalla?

Tämänpäiväinen Pride -marssi Helsingissä on saanut Räsäset ja muut opetuslapset kirjoittamaan riivatulla vimmalla siitä, kuinka Seta -pikku-ukkoja on koko Suomi täynnä, poliisia ja muita viranomaisia myöten.

Aito avioliitto -suurvaikuttaja Koivula esittää kirjoituksessaan, että koko Suomi on Setan talutusnuorassa, ihan virallisesti. Koivulan ”laadukas” rääpystys tosin koostuu pääosin lainauksesta Räsäsen kirjoituksesta.

Ovat aitolaiset joutuneet kollektiivisten vainoharhojen valtaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Minusta on hieno juttu että Koivula, Räsänen, Tanus ja muut kumppanit tulee julkisuuteen näillä avauksilla. Jokainen narinamainen avautuminen "homorummutuksesta" ja "Setasertifioinnista" siirtää tuota alati pienenevää joukkoa kauemmas ja kauemmas valtaosasta väestöä. Tarpeeksi kauan kun jatkaa jankkaamista niin sitä saa kaivettua itselleen kuopan sinne marginaaliin ja heitettyä vielä metrin multaa päälle.

Antaa Koivulan, Räsäsen, Tanuksen ynnä muiden lobata asiaansa vastaan niin kauan kun virtaa riittää. Ollaan jo kohta siinä pisteessä että ei noille jutuille jaksa edes suuttua vaan ihmiset pyörittelee nauraen päätään ja jatkaa elämäänsä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Ollaan jo kohta siinä pisteessä että ei noille jutuille jaksa edes suuttua vaan ihmiset pyörittelee nauraen päätään ja jatkaa elämäänsä."

Juuri tuollaiseksi pään pyörittelyksi ja nauramiseksi tämä kirjoituksenikin on kirjoitettu. Ei suinkaan tiukkapipoisella mielialalla.

Aito Avioliittolaisten jutut alkavat saamaan jo niin uskomattomia ulottuvuuksia, ettei kukaan enää taida edes uskoa niihin.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Näin ajattelin itsekin että hait tällaista kulmaa. Tarkoitus oli vain jatkaa keskustelua samaan suuntaan. Uskoisin että samoilla linjoilla olemme.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kunpa kyse olisikin vain "pikku-ukko"-ilmiöstä, sillä se olisi "pois hoidettavissa".

Aitolaisen vihapuhetulva HLBTI-vähemmistöjä vastaan on esim. sosiaalisessa mediassa sen kaltaista seurattavaa, että melkein kauhistuttaa ja kauhistuttaakin. Räsäset sun muut keulakuvat vain kiihdyttävät ja antavat rohkeutta näille vihapuheiden lietsojille.

Mutta kyllähän tuo viranomaistenkin suhtautuminen Pride-marssiin antaa ymmärtää, että ilmapiiri Suomessa on tosissaan kääntymässä myönteiseen suuntaan.

Ehkä lopulta käykin juuri niin kuin Annala antaa ymmärtää. Elämme toivossa!

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Aika näyttää mutta toivoa on! :)

Se on kyllä totta että puhe on koventunut todella paljon ja se on ikävää. Mutta johtuisiko se enemmänkin siitä että AA (tai vastaavat ryhmät) pitävät sisällään enää ne kaikkein äärimmäisimmässä päässä olevat ihmiset? Joukko pienenee mutta järki vähenee. Tavallaan itse oletan että ennen kuolemaansa (siis ryhmien kuolema ei ihmisten) vastustajien vihapuhe vain yltyy ja yltyy. Osaksi sen takia että melko pian nämä ryhmät tulevat koostumaan käytännössä todella ääripään ajattelijoista ja osaksi sen takia että valtaosa ei enää ole kiinnostunut heidän sanomastaan ja epätoivossa täytyy koittaa huutaa kovempaa jos joku vielä jaksaisi kuunnella.

Vihapuhe on aina vihapuhetta ja se pitää aina tuomita. Mutta kuinka paljon vaikutusta sillä on kun marginaali-ryhmä huutaa kurkku suorana maailmanloppua? Vaikka sanoma on julma on se silti helppo ohittaa kun uskottavuus sen kertojalla on pyöreä 0.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jep, vaikuttaa varsin järkeenkäyvältä ajatuksenjuoksulta.

Osalla aitolaisista kiihkoilijoista on sosiaalisen median havaintojen perusteella yhteyksiä mm. Halla-ahoon ym. oikeistoradikaaleihin piireihin.

Mutta tässäkin suhteessa tilanne näyttäytyy erikoiselta, kun ps:n nykyjohdon suunnalta on saatu viitteitä siitä, että soinilainen "h-rummutuksesta" ym. huutaminen ei olisikaan niin relevantti poliittinen asia.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Lainaus blogisti Susanna Koivulan kommentista blogissaan: Suomi Setan talutusnuorassa, virallisesti

"Samainen blogisti halventaa asiallisen kritiikin ehtoollisviinistä humaltuneiden vainoharhaiseksi pikku-ukkojen näkemiseksi."

Ihmettelen hieman tuota Koivulan tulkintaa kirjoituksestani, missään kohtaa kirjoitusta ei sanallakaan mainita viinistä humaltumista, lieko Koivulalla sisälukutaidossa puutetta tai sitten vilkkaampi mielikuvitus kuin minulla.

Ihan vaan Koivulalle tiedoksi, että jos nyt kerran viiniä kirjoituksessa näkee, niin sitä saa myös ehtoollisella alkoholittomana, ei luulisi siitä humaltuvan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset