Oho!

Eilisten Arja Juvosen Perussuomalaisiin palaamiseen liittyvien uutisten myötä varmaan moni oli jokseenkin hämmentynyt ja kyseli mielessään, onko Perussuomalaisissa tapahtunut jotakin vapautumista myös siihen suuntaan, että myönteisyys seksuaalivähemmistöjen oikeuksia kohtaan olisi nyt uuden johdon myötä jopa sallitumpaa? Arja Juvonen on uskaltanut kuunnella omantuntonsa ääntä edellä mainitussa suhteessa Timo Soinin homokielteisestä junttaamisesta huolimatta.

Tämänpäiväiset uutiset toivat ainakin jonkinasteista vahvistusta näille myönteisille aavistuksille. Jussi Halla-aho arvioi Demokraatti -lehdessä ilmapiirin muuttuneen vapaampaan suuntaan myös homoja kohtaan.

Ehkä uskaltaisin sen sanoa, että eduskuntaryhmässä ainakin keskiarvoinen mielipide on tällä hetkellä liberaalimpi tällaisten puhtaasti arvokonservatiivisuuteen liittyvien näkemysten osalta kuin aiemmin”, kertoo Halla-aho arvionaan Demokraatti -lehdessä.

Halla-aho kertoo vieroksuneensa monen muun perussuomalaisen kansanedustajan tavoin Soinin vaatimaa tiukkaa ja torjuvaa ryhmäkuria suhtautumisessa tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Halla-aho nimeää Soinin lisäksi ex-perussuomalaiset kansanedustajat Saarakkalan ja Oinosen, joille tiukan kielteinen asenne tasa-arvoista avioliittolakia vastaan on ollut olennainen osa poliittista profiilia.

”Halla-aho arvioi perussuomalaisten suhtautumista seksuaalisiin vähemmistöihin Soinin lähdettyä – ”Ilmapiiri on nyt vapautuneempi””. Demokraatti, 28.6.2017

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu