Miksu Mäenpää-Louekoski

Oho!

Eilisten Arja Juvosen Perussuomalaisiin palaamiseen liittyvien uutisten myötä varmaan moni oli jokseenkin hämmentynyt ja kyseli mielessään, onko Perussuomalaisissa tapahtunut jotakin vapautumista myös siihen suuntaan, että myönteisyys seksuaalivähemmistöjen oikeuksia kohtaan olisi nyt uuden johdon myötä jopa sallitumpaa? Arja Juvonen on uskaltanut kuunnella omantuntonsa ääntä edellä mainitussa suhteessa Timo Soinin homokielteisestä junttaamisesta huolimatta.

Tämänpäiväiset uutiset toivat ainakin jonkinasteista vahvistusta näille myönteisille aavistuksille. Jussi Halla-aho arvioi Demokraatti -lehdessä ilmapiirin muuttuneen vapaampaan suuntaan myös homoja kohtaan.

Ehkä uskaltaisin sen sanoa, että eduskuntaryhmässä ainakin keskiarvoinen mielipide on tällä hetkellä liberaalimpi tällaisten puhtaasti arvokonservatiivisuuteen liittyvien näkemysten osalta kuin aiemmin”, kertoo Halla-aho arvionaan Demokraatti -lehdessä.

Halla-aho kertoo vieroksuneensa monen muun perussuomalaisen kansanedustajan tavoin Soinin vaatimaa tiukkaa ja torjuvaa ryhmäkuria suhtautumisessa tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Halla-aho nimeää Soinin lisäksi ex-perussuomalaiset kansanedustajat Saarakkalan ja Oinosen, joille tiukan kielteinen asenne tasa-arvoista avioliittolakia vastaan on ollut olennainen osa poliittista profiilia.

”Halla-aho arvioi perussuomalaisten suhtautumista seksuaalisiin vähemmistöihin Soinin lähdettyä – ”Ilmapiiri on nyt vapautuneempi””. Demokraatti, 28.6.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tätä minä olen tri Halla-ahosta aina epäillyt.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Myönteisessä vai kielteisessä mielessä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

No sittenhän Miksu voi loikata takaisin persuihin!

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Väänänen on ihan huoletta, kyllä tuo aidan toisella puolella oleva ruoho on jo tullut tutkittua, ei maistunut. Ei tule tapahtumaan.
Joko olet liittymässä Ruotsidemokraatteihin, vai liekö jo olet tuon jäsen...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En ole edes harkinnut jäsenyyttä Ruotsidemokraateissa. Johdossa on vieläkin väkivaltaisia aineksia (vähän samaa sorttia kuin nykyinen Helsingin pormestari ellei sitten vielä pahempia), ja tietenkin jo Ruotsidemokraattien natsimenneisyys kyllä saa minut unohtamaan aikeet liittyä heihin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #7

Ajattelin vaan kun niin kovin kiinnostunut tunnut olevan noista Persuista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #8

Minä en ole ollut kiinnostunut persuista, mutta sinä olet kai ollut siellä jonkunlainen paikalliskiho?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

No jopas nyt jotakin...

Halla-Ahon populismi on jo uskottavuuden rajamailla, mutta homokortti vedettiin nyt kuitenkin punastelematta esiin, joka on aika hupaisaa asiaa sivusta jo aikoja seuranneena.

Persut nyt uusiutuvat, mutta minne suuntaan ? Tässä tapauksessa ollaan menossa vihreiden tontille - missä vaiheessa populismi löytää ymmärrystä myös maahantulleita ulkomaisia homoja kohtaan ?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Halla-Ahon populismi on jo uskottavuuden rajamailla, mutta homokortti vedettiin nyt kuitenkin punastelematta esiin, joka on aika hupaisaa asiaa sivusta jo aikoja seuranneena."

Demokraatti.fi uutisessa Halla-aho ei suoranaisesti vedä ns."homokorttia" esiin, vaan toteaa, että nyt on vapaampaa olla asioista omaa mieltä, kun Soini ei ole vaatimassa tiukkaa ryhmäkuria.

Myös osa niistä, jotka aikaisemmin vastustivat tasa-arvoista avioliittolakia Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, ihmettelivät aikoinaan Soinin ehdotonta vaatimusta ryhmäkurista tässä nimenomaisessa asiassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

PS on ollut Suomen seksuaali- ja sukupuolivähemmistövastaisin puolue ja generoinut eniten halventavaa someryönää. Myönteisestä kehityspotentiaalista voi olla tyytyväinen. Toistaiseksi on kyseessä vain potentiaali, koska näytöt puuttuvat. Nuorpersut ovat edistämässä asiallista suhtautumista seksuaalivähemmistöihin, mutta toistaiseksi sukupuolivähemmistöihin suhtautumisesta heillä ei ole uutta sanottavaa. Nuorpersujen masinoima "tyttö ja poika -kampanja" iski sukupuolivähemmistöjä vyön alle. Työtä katu-uskottavuuden eteen on nuortenkin tehtävä.

Katson erityisesti puolueen suhtautumista äitiyslain tullessa äänestykseen sekä kannasta translain uudistukseen. Siinä kaksi koetinta. Kolmas koetin on suhtautuminen uskonnosta riippumatta maahanmuuttajiin, jotka kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

PS on edelleen arvokonservatiivinen puolue ja siitä pitävät taatusti kynsin ja hampain kiinni puolueen ja eduskuntaryhmän telaketjukonservatiivit. Katsokaa uudelleen Niikon ja Huhtasaaren Aa-aloiteäänestystä edeltäneiden puheenvuorojen videoklipit ja miettikää vielä kerran muutospotentiaalinkin uskottavuutta.

Parasta on, että ilmeisesti omantunnonvapaudelle - ja mielipiteenvapaudelle myös äänestysnapin ääressä - annetaan puolueessa enemmän tilaa Soinin poistuttua johdosta.

Katkeraa tämä on kansan riveille niillä main, jossa kavahdetaan "setanisteja".

Ans kattoo.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kyllähän se on fakta, että ne, jotka PS:n nykyisessä ryhmässä ovat patavanhoillisia seksuaalivähemmistöjen oikeuksia kohtaan, ovat sitä varmaan jatkossakin.

Ei tosiasiat ole tässä suhteessa muuttuneet yhtään miksikään eivätkä varmasti muutu.

Toisaalta se, että Soinin jyrämäistä suhtautumista seksuaalivähemmistöjä kohtaan on ihmetelty myös PS:n tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneiden parissa, antaa aiheen pohtia Sinisen tulevaisuuden ns. "salonkikelpoisuutta" arvoissa.

Juvoselle Sinisestä tulevaisuudesta tekstailtu viesti "oletko sinä varttirasisti" on melkoisen tekopyhää tuubaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tuosta Juvosen sidukoilta saamasta viestistä en ollut kuullut.

Parempi Arja Persuissa kuin kymmenen oksalla.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ei kai koko puolueen tarvitse olla joko tai esim. tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, riittää kun annetaan olla kumpaakin mieltä ja päättää omantunnon mukaan. No, tämä asia on jo päätetty, mutta uusia asioita tulee eteen.

Keskustassa ja kokoomuksessakin on arvoliberaalien lisäksi konservatiiveja ja vastustajia,mutta ei se ole kellekään ongelma.

Toivottavasti Huhtasaari ymmärtää omantunnonvapauden tärkeyden.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Nimenomaan riittää, että edustajien annetaan toimia mielipiteensä mukaisesti näissä asioissa. Jos perussuomalaisissa todella tuollainen uudistus tapahtuu, se on terve suuntaus. Katsotaan, mitä reaalipolitiikka on.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ennustan puolueen sisäisiä "kissatappeluita" by Juvonen/Huhtasaari.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan tämä mielenkiintoinen tilanne, puolueen puheenjohtaja on ateististi, puolueen l varapuheenjohtaja on edellistä kiihkeästi fanittava kristitty. Puolueen puheenjohtaja on julkisesti fantasinoinut homon ampumisesta, puolueen jäseneksi palaa ns. homoliittoja kannattanut kansanedustaja. Merkillistä menoa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Hm, ehkei ihan niin merkillistä. Eihän uskonnollinen vakaumus useimmissa puolueessa ole kovin relevantti asia; KD:tä lukuun ottamatta useimmissa puolueissa lienee sekä ateisteja että uskovaisia (kuten Tuomioja ja Koivisto SDP:ssä). Ja Halla-ahon homonampumisfantasia kai liittyi yksittäiseen lähentelytapaukseen, ei yleiseen homovastaisuuteen. Tämä Halla-ahon juttu lienee myös niitä harvinaisia tapauksia, joista hän on esittänyt jonkinlaista itsekritiikkiäkin.

Kalle Erkkilä

Halla-aho lähti heikoille jäille kokeilemaan... Ei hyvä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voisi tietysti spekuloida, että on joitain muita " arvoja", joille tavoiteltavan yhteiskuntamallin heteronormatiivisuus uhrataan.
Esim hellittämätön muslimivastaisuus.
Tai " etnisen suomalaisuuden" puolustus.

Mutta kun en oikein pääse siitä ajatuksesta, ettei sekään viime kädessä merkitse puh joht Halla- aholle juuri mitään..
Se on vain tunnus, jonka alla eteenpäin mennään.
Menestyksen varmistamiseksi sitä sitten voidaan vaihdella.

Tälle on olemassa nimityksiäkin.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Otan ilolla vastaan Halla-ahon vapaamielisemmän linjan edeltäjäänsä verrattuna. Tämä linja kun nyt voisi tarkoittaa myös sitä, että Perussuomalaisissa saa myös ajatella omillakin aivoilla ja että heidän johtajansa ottaa seuraajansa huomioon eikä vain johdata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset