Miksu Mäenpää-Louekoski

Soini ja kaksinaismoralismi

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja ulkoministeri Soini ruotii toissapäiväisessä kirjoituksessaan entisessä puolueessaan tapahtunutta ”nuivaa vallankumousta”. Soini yrittää esittää puhdasta pulmusta, jolla ei ole mitään tekemistä Suomen Sisun, äärioikeiston ja fasismin kanssa. Kaikkea tätä Soini kuitenkin vaali siipiensä alla pitkälti toistakymmentä vuotta saavuttaen poliittista menestystä ja päästen lopultakin hallitukseen ja ministerin paikalle, jolle Soinin omin sanoin ilmaistuna oli ”pakko päästä”.

On suorastaan suloista katsoa maamme valtamedian väheksyvän Suomen Sisua Perussuomalaisten puoluekokouksessa sen jälkeen kun he ovat vuosia todistelleet järjestön äärioikeistolaisuutta. Huutaneet äänensä käheäksi fasismista. Nyt se on okei? Johonkin ovat unohtuneet uuden puoluejohdon rasismituomiot. Ne, joihin minulta vaadittiin kommentteja vuosi toisen perään. Nyt ne eivät ole kenellekään ongelma?”, lataa Soini kirjoituksessaan.

Soini yrittää vyöryttää median ja kaikkien muiden paitsi itsensä päälle vastuunsa kaikesta siitä, mitä hän Perussuomalaisten puheenjohtajana on tosiasiassa katsonut läpi sormien, Suomen Sisua ja hommalaisia myöten, puolueväkensä kaikista muista epämääräisemmistä ideologisista yhteyksistä puhumattakaan.

Merkittävien poliitikkojensa saamat rangaistuksetkaan eivät ole olleet mikään ongelma Soinille, kunhan valta on vain pysynyt Soinin omissa hyppysissä.

Soini on luvannut ”huolellista harjausta” ja ties mitä ylimalkaista, jolla hän on päästänyt itsensä helpolla, saman populistisen teatterin jatkuessa vuodesta toiseen.

Soinin johdolla ja siunauksella Suomen Sisu, fasismi ja äärioikeisto ovat saaneet rauhassa tehdä työtään Perussuomalaisissa ja arkipäiväistyä suomalaisessa demokraattisessa järjestelmässä.

Timo Soini itse avasi ex-puolueessaan portit tahoille, jotka lopulta näyttivät voimansa ja lennättivät ex-puheenjohtajan komeassa kaaressa ulos Perussuomalaisista.

Vai menikö se niin, että hygieniaongelmat ilmaantuivat Soinille, kun oma lakeija yhtäkkiä ohitettiinkin?

Soinin kirjoittaessa blogissaan ”Sitä saa mitä tilaa”, ei voi muuta kuin sanoa, että pitää paikkaansa Timo Juhani Soinin kohdalla.

Soini tilasi ja sai juuri sitä mitä tilasi.

Lue täältä mutta säästä itsesi hämmästykseltä.

Sama kaksinaismoralistinen peli vain jatkuu, nyt vain hieman eri muodossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Kokoomuksessa on tapahtunut pöljien vallankumous. Laskutaidottomat realisminsa jonnekin feminismin perimmäisille jättömaille hukanneet ihmiset ovat olleet aktiivisesti mukana toteuttamassa yleiseurooppalaista, opiskelijanuorille sopivaa ideologista unelmaöyhötysparadigmaa joka lyö läpi kuin kolmannen valtakunnan propaganda tavan sakemanniin.

Tästä on lyhyt matka siihen kun älymystön on pakko siirtyä halla-aholaisiin vielä järjettömämmän ainoan vaihtoehdon vuoksi.

Ajatte tavan liberaalin ihmisen suoraan sinne mitä on tavattu kutsua äärioikeistoksi. Voin pahoin näiden ehdottomuutta ja ortodoksisuutta vaativien kulttien keskellä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Oi voi, onpa korkealentoista.

Haluaisitko suomentaa tai kenties sumentaa vielä entisestäänkin?

Timo Soinia ja Sinistä tulevaisuuttako pitäisi ryhtyä palvomaan?

Pekka Pylkkönen

Näyttää siltä että politiikassa on enää näitä sydämellä ajattelevia jotka ovat käsittäneet tuon tuiki tärkeän elimen käyttötarkoituksen täysin väärin.

Järjen halveksunta on valtavirtaa Kokoomuksessakin. On vain dogmakokoelma josta löytyy vastaukset kaikkeen. Yleensä vastaus on 'mollaa jotakin henkilöä tai ryhmää riittävän epätäsmällisesti'. Hyvin Halla-aholaiset keinot, joskin Halla-Aho on rehellisempi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Sipilä on tehnyt kaiketi mielessään laskutoimituksen, jonka tuloksena sitten päädyttiin "vakauden ja poliittisen jatkuvuuden" vuoksi siihen, mihin nyt päädyttiin, eli soinilaisten ryhmän perustamiseen ja hallituspohjan jatkumiseen ns. "samana".

Jossakin mielessä loogista mutta rehellisyyden nimissä poikkeuksellista, ellei jopa jossain määrin poliittisesti abnormia.

Siinä kohtaa, että Sipilä ohitti jälleen kylmästi RKP:n, pelkään hänen tehneen pahemmanpuoleisen laskuvirheen.

Suomi on myös Finland ja se kannattaisi aina muistaa, kun politiikan huipulla askaroidaan Suomessa.

Voi olla, että Sipilä ja moni muu löytää sen vielä edestään, minkä taaksensa jättivät, toistamiseen.

Mitä tulee Soiniin, hän ei tule pääsemään kuin koira veräjästä siitä, mikä luomus hänen johdollaan luotiin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"ohitti jälleen kylmästi RKP:n"

Olisiko vähän suhteellisuudentajutonta ajattelua? Mikä ihmeen oikeus juuri RKP:llä olisi olla ikuisesti mukana hallituksessa? Sehän oli ollut siellä muistaakseni noin neljä vuosikymmentä yhtäjaksoisesti, mikä on täysin ainutlaatuista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset