Miksu Mäenpää-Louekoski

Itkulla ei nuivuuden arkipäiväistämistä kuitata, Soini!

Nuiva, nuivempi ja nuivin. Näillä sanoilla voisi luonnehtia sekä Perussuomalaisiin jääneitä että sieltä tänään lähteneitä loikkareita. Nuivin vaalieväin nousivat valtaan nyt hallituksessa mitä todennäköisimmin jatkavat Uuden vaihtoehdon kansanedustajat ja mikä heistä vähemmän nuivia olisi tehnytkään. Koko puolueella oli eräänä eduskuntavaaliohjelmanaan suoraan nuivuuden lähteestä kotoisin oleva maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015, jolle puolueen nyt entinen puheenjohtaja ja koko puoluekoneisto antoi virallisen siunauksen. Tuo ohjelma on vuoden 2011 eduskuntavaaleissa silloin vain vain pienehkön joukon allekirjoittaman Nuivan vaalimanifestin suora aatteellinen perillinen.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa koko puolue Timo Soinia myöten oli halla-aholaisen nuivuuden vallassa – vain epärehellinen tai muuten vain lukutaidoton sen kiistää. Nuivia vaalivankkureita vuonna 2015 veti itse Timo Soini. ”Saat mitä tilaat”-tekstein varustettuja mustia kenkälankkirasioita jaettiin ympäri Suomen. Kai symboliikan avaaminen voidaan jättää jokaisen omaksi tehtäväksi.

Nuivien arvojen arkipäiväistämisen eteen tehtiin hartiavoimin eduskuntavaalityötä koko perussuomalaisen puolueen toimesta.

Jos joitakin Halla-ahon jälkeen olisi nyt asetettava tilille nuivuudesta, ne ovat erityisesti Perussuomalaisista tähän mennessä loikanneet 23 kansanedustajaa – joukossa ministereitä ja eduskunnan puhemies. Heitä on syytä tarkastella kirjoittamiensa ja lausumiensa maahanmuuttajavastaisten mielipiteiden johdosta, sillä he ovat nyt aikeissa jatkaa hallitusvastuussa. Mitään tämä joukko ei ole katunut tai perunut siitä nuivuudesta, joka nosti heidät maan toiseksi suurimman eduskuntapuolueen kansanedustajiksi.

Itsesäälin täyteisellä itkulla ei näitä asioita kuitata.

Jos arvot ovat todella niin tärkeitä, kuin Sipilä eilen antoi ymmärtää, niin testattakoon myös se joukko, joka Perussuomalaisista tänään erkaantui.

Aihetta olisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Vain H-A:n kirjoituksista vedetään arvojohtopäätöksiä. Ei niiden, ketkä sopivat agendaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kike Elomaa Ylen päivän kasvo ohjelmassa tänään:

"Mitään asioita sä et saa läpi, jos et sä pysty neuvottelemaan ja sopimaan muitten kanssa koviakin asioita.

Ja nyt kun me olemme mahdollisesti oppositiossa, niin ensiks maahanmuuttoasiat, maahanmuutto-ohjelma, jonka perussuomalaiset ovat tehneet hallitusohjelmaan, niin on jopa vaarassa, että meneekö se ollenkaan hallitusohjelman mukaisesti.

Mut, jos me pääsemme, voimme olla hallituksessa, niin voimme olla myös tätä turvaamassa ja vaatimassa".

Eli siinäpä se Uusi vaihtoehto-ryhmän Kike Elomaa juuri antoi vahvistuksen uuden eduskuntaryhmän nuivan halla-aholaisen PS-maahanmuuttopoliittisen ohjelman jatkumiselle.

Haistanko poliittista tekopyhyyttä Keskustan suunnalta? Että kaikki käy sittenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset