Elokuvaohjaajan löydöt Halla-ahon Scripta-blogista puistattavat

Suomalaisen elokuvaohjaaja Joona Tenan eilen sosiaalisessa mediassa jakamat löydöt Perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ylläpitämästä Scripta-blogista puistattavat. Tena pyytää Facebook-päivityksessään laittamaan jakoon kokoamansa siteeraukset Scriptasta eri aikoina löytyvistä kirjoituksista herättääkseen ihmisiä ajattelemaan. Tenan Scripta-blogista keräämät tekstikatkelmat ovat vuosilta 2003, 2005, 2006 ja 2007.

Tenan havaintojen mukaan Jussi Halla-aho kirjoitti Scripta-blogissaan 30.9.2005 seuraavaa:

"Todellinen vikapää ei ole afro, joka toteuttaa itseään juuri niin kauan ja paljon kuin koneisto antaa hänen toteuttaa. Todellinen syyllinen, ja legitiimi vihan kohde, on se utopiassa elävä poliittinen eliitti, jolle neek..i on hoivattava reppana ja kiva halinalle ja joka vähät välittää yhteiskuntarauhasta."

Vuodelta 2003 (17.10.) löytyy seuraava Halla-ahon kirjoittama teksti:

Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampu..in päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.

Vuodelta 2007 (13.9.) löytyy puolestaan seuraava Scriptan tekstikatkelma:

"Minä ainakaan en mene väliin, jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta on aivan varmaa, etten ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. Yksi syy on se, että raiskaajat ja pahoinpitelijät, jotka yleisillä paikoilla suoritettavissa akteissa pääsääntöisesti ovat kolmannen maailman tulokkaita … En halua kuolla. Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin … ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä". Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja …"

Tenan Facebook-päivitykseen pääsee tästä. Tekstikatkelmat voivat järkyttää herkimpiä.

Jussi Halla-aho keräsi vuoden 2014 eurovaaleissa 80 772 ääntä. Hänen taustallaan on siis varsin laaja saman ajatusmaailman omaava joukko. Kyse on vaikutusvaltaisesta poliittisesta äärimielipidevaikuttajasta.

On suoranainen ihme, mikäli Scriptasta piirtyvän ajatusmaailman omaava hallituspuolueen puheenjohtaja ei herätä muissa hallituskumppaneissa vähintäänkin järkytystä.

Onko tosiaan mahdollista, että Suomessa vielä jatkaa nykyisenlainen hallituskoalitio?

Jos vastaus on kyllä, Suomen voidaan katsoa siirtyneen kerralla pimeään aikaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu