Miksu Mäenpää-Louekoski

Halla-ahon valinnalla yhteys sisäisen turvallisuutemme tilaan

Perussuomalaiset valitsivat tänään puheenjohtajakseen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon. Halla-aho on tuomittu uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puolueen johtopaikoille valittiin myös muita niin sanottua nuivaa maahanmuuttopoliittista linjaa edustavia poliitikkoja. Yksi näistä muista on myös tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puolueväen tekemiä valintoja voi varsin perustellusta syystä luonnehtia merkittäväksi voitoksi puolueen sisällä vaikuttavalle oikeistoradikalismille, jonka keskiössä on islamvastainen uusnationalismi.

Perussuomalaisten kautta demokraattisessa järjestelmässä vaikuttamaan pyrkivän oikeistoradikalismin on havaittu omaavan yhteyksiä myös ääriradikaaleihin aineksiin, jotka yhteydet ovat kiistattomia. Puolueesta on esimerkiksi osoitettu korkean tason tukea erilaiselle omatoimiselle katupartiotoiminnalle, joka ei kestä lähempää tarkastelua.

Ääriradikaalien järjestöjen on puolestaan havaittu tukevan yksittäisiä puolueen poliitikkoja. Yhteydet ovat varsin moniulotteisia, aatteellisesta vuorovaikutuksesta puhumattakaan.

Perussuomalaisten hallituskumppaneilla, Kokoomuksella ja Keskustalla, on paljon aatteellista sulateltavaa, mitä eivät edellä mainitut seikat ole omiaan helpottamaan. Puolueen nyt valitun johdon suhtautumisessa ihmis- ja perusoikeuksiin on radikaali ero siihen, mitä maltillista linjaa edustavat hallituskumppanit pitkän poliittisen historiansa ja perinteensä myötä ovat omaksuneet. Mitä tilanne tulee tietämään ulkosuhteissa, on arvoitus, joka tulee automaattisesti aiheuttamaan jännitteitä hallitusyhteistyöhön.

Nuivan vaalimanifestin allekirjoittaneiden Halla-ahon, Eerolan ja Slunga-Poutsalon valinnalla puolueensa johtopaikoille on välitön vaikutus siihen itsevarmuuteen, jolla hämärän rajamailla toimivan ääriradikaalin aineksen voidaan katsoa suhtautuvan asiaansa ja toimintansa oikeutukseen.

Ehkä joidenkin mielessä perussuomalaisten tekemät johtajavalinnat ovat synnyttäneet tunteen siitä, että nyt ääri-islamistisen terrorismin mahdollinen rantautuminen Suomeen on pysäytetty ja maamme sisäisen turvallisuuden kysymykset kerralla ratkaistu, tältä osin.

Ääriradikalismin kentässä on kuitenkin tyypillistä toinen toisiaan vastaan taisteleva ideologinen asetelma.

Ääri-ideologioiden meri, joka myllertää Halla-ahon kaltaisten poliitikkojen selän takana, on nyt uudelleen määrittyneessä poliittisessa tilanteessa suuri kysymysmerkki maan sisäisen turvallisuuden tilan kannalta.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Laura Huhtasaari on jo esittänyt, että Perussuomalaisten on otettava mallia Ruotsidemokraateista. Tämä ei tiedä hyvää.

Ruotsidemokraatit tunnetaan kiistattomista yhteyksistään väkivaltaiseen ääriradikalismiin.  Huhtasaari on puolestaan varsin tunnettu flirttailustaan suomalaisen äärioikeiston kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Verkkouutiset " Perussuomalaisten jakaantuminen alkoi – "Ulkopuolinen ja turvaton olo"

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/perus%20kom...

"Valinnan jälkeinen tunnekuohu näkyi vahvimmin perussuomalaisten ex-kansanedustaja Raimo Vistbackan reaktiossa.
toimittajajoukko kysyi häneltä mielipidettä siihen, miten hän suhtautuu Halla-ahon näkemyksiin Perussuomalaisten Tukisäätiön toiminnasta.

Vistbackan mukaan Halla-aho ei ymmärrä säätiöön toimintaa.
– Haistakoon paskan, Vistbacka sanoi.
Perussuomalainen puoluekokousosallistuja puuttui puheeseen:
– Vistbacka, sä olet menneisyyden mies.
– Olen mä vielä hengissä, Vistbacka vastasi.

Vistbacka johtaa puhetta varakkaassa tukisäätiössä. Hänen mukaansa Halla-ahoa ei oteta säätiön hallitukseen."

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Perussuomalainen puoluekokousosallistuja puuttui puheeseen:
– Vistbacka, sä olet menneisyyden mies."

Kertoo hyvin siitä itsevarmuudesta, jolla puolueessa vallankaappauksen tehneet ultranuivat suhtautuvat ympäröivään todellisuuteen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kertoo miten vasemmalla porukka on jos Halla-Aho on äärioikealla. Tai sitten koko sana on menettänyt merkityksensä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Halla-aho on islamvastaisen ja uusnationalistisen oikeistoradikalismin edustaja, joka poikkeaa äärioikeistosta siinä, että hän toimii demokraattisen järjestelmän sisällä ja kautta, äärioikeisto tyypillisesti demokraattisen järjestelmän ulkopuolella (esim. FDL, SVL, Suomi Ensin jne.). Raja on toisinaan häilyvä.

Jarno Valonen

Ehkäpä Halla-ahon valinta tapahtuu syistä,joista yksi on niistä niistä ettemme halua samoja asioita tapahtuvan täällä,niinkuin on tapahtunut muualla länsi-euroopassa ja esim.ruotsissa...on yhteiskunnalisesti aika muutosten,jos suomi haluu jatkossa olla maailman kärkimaita.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"on yhteiskunnalisesti aika muutosten,jos suomi haluu jatkossa olla maailman kärkimaita"

Onko länsimaisen kärkimaan tunnusmerkkinä se, että etnisten vähemmistöjen oikeudet asetetaan kyseenalaiseksi?

"Euroopan unionin perusarvoja ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Nämä arvot yhdistävät jäsenvaltioita eikä unioniin voi kuulua yhtään maata, joka ei tunnusta näitä arvoja.
Euroopan unionin päätavoite on puolustaa näitä arvoja Euroopassa ja edistää rauhaa ja jäsenmaiden kansalaisten hyvinvointia. Euroopan parlamentti huolehtii omalta osaltaan, että nämä arvot toteutuvat Euroopan unionin lainsäädännössä.
Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat moniarvoisia. Ketään ei saa syrjiä, vaan ihmisten ja valtion edustajien on oltava suvaitsevaisia. Kaikkia kohtaan on toimittava oikeudenmukaisesti. Vähemmistöjen oikeuksia kunnioitetaan."

http://europarlamentti.info/fi/arvot-ja-tavoitteet...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Miksei helsingin vaaleista kirjoitettu "uudeksi pormestariksi valittu väkivaltarikoksesta tuomion saanut...."

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Halla-aho on vähätellyt KKO:n tuomiota:

"Kko:n päätöstä ei kannata pitää minään taivaallisena totuutena. Se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta"

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000512784.html

Tilanne hallituspuolue Perussuomalaisissa on vähintäänkin "mielenkiintoinen".

Kaksi puolueen puheenjohtajistoon kuuluvista, Halla-aho ja Hakkarainen, on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja yksi (Huhtasaari) vaatii mallin ottamista Ruotsidemokraateista.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Nyt ainakin tiedetään että kepun tai kokkareiden tekemillä sopimuksilla voi pyyhkiä persettä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Superideologistit junttasivat itselleen koko puolueen. Taistolaisilla oli aikoinaan sama meininki ja sama tuki idästä.
Fanaattiset ideologiat ovat tehokkaita vallanottomoottoreita.
Suomi sai kokea kolme vuosikymmentä ilman radikalismia. 1980-2010.
Ruotsissa aika oli pitempi koska siellä ei ollut taistolaisaikaa.
Media on tähän asti antanut hurjasti huomiota persuille. Ensin oli viihdenero Soini ja nyt fanatismin sokaisemat nihilistit yhdessä patmos- ja herätysäärioikeistolaisten kanssa.
Mitenköhän media jatkossa toimii?
Jos Soinilla on vielä voimia voi olla että repii julkisesti hiukset päästänsä. Hänen suuhunsa ei ole koskaan istuneet ne uuskielelle käännetty fasistiset teesit (massamaahanmuutto, eurooppalaisen rodun eiku hupsis kulttuurin paremmuus, petturieliitti jne) joille hän antoi puolueensa. Mutta hän ei ole myöskään niitä analysoinut eikä torjunut. Jäi vai niiden jyrän alle.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Tosi on, että Soini jäi kuin jäikin itse virittämänsä jyräkoneiston alle.

Puolueellahan oli eduskuntavaaleissa 2015 maahanmuuttopoliittinen ohjelma, joka sitoi käytännössä koko puolueen aikaisemmin eduskuntavaalien 2011 yhteydessä pienen porukan allekirjoittamaan Nuivaan vaalimanifestiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, mutta jäikö Soini pois puheenjohtajakisasta siksi, että tiesi sen olevan riskaabeli omalta kannaltaan, vai oliko hänellä aito hinku päästä pois moisesta riesasta?

Okoonpa kukin mitä mieltä hyvänsä Soinin elämäntyön saaneesta käänteestä tämän äänestystuloksen jälkeen, niin on se sittenkin Soinin kunnian kannalta prempi tilanne kuin sellainen, jossa hänet olisi puoluekokouksen äänin syrjäytetty.

Mietin vain olisiko niin voinut tapahtua?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Esim. Marco de Witt itsessään on pelle, mutta kun Laura Huhtasaari alkaa julkisesti kannattaa de Wittiä, tilanne muuttuu huolestuttavaksi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Juu ja vaarallinen pelle onkin.

Huhtasaaren satoja fb-jakoja saanut kirjoitus, joka pääasiassa sisälsi Suomi Ensin -liikkeen videon, on todella huolestuttava piirre demokraattisen järjestelmän kannalta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jollakin tavoin toivon, että tuo oli Huhtasaarelta strateginen virhe.

Sen verran vielä jaksan uskoa ihmisiin, että jopa persujen enemmistö osaa suhtautua kielteisesti alaikäisten hyväksikäyttöön.

Aika näyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset