Miksu Mäenpää-Louekoski

Kylmä Suomi – Maahanmuuttajalasten perusoikeuksia pidetään pilkkana

Maahanmuuttajalasten perusoikeuksiin kuuluu henkinen koskemattomuus siinä missä kantasuomalaisille lapsille. On suorastaan järkyttävää huomata miten kylmäkiskoisesti aikuiset ihmiset voivatkaan suhtautua maahanmuuttajalapsiin; henkistä koskemattomuutta pidetään suorastaan pilkkana. ”Hah hah hah” totesi eräs US Puheenvuoron kirjoittaja kertoessaan näkemystään Vesalan koululla suoritetun mielenosoituksen vaikutuksista maahanmuuttajalapsiin. Mies suorastaan hohotti läpi kirjoituksensa.

Miten voi olla mahdollista, että samaisen henkilön kynä sauhuaa lasten oikeuksien puolustamisesta, kun kyseessä on taistelu seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan mutta melkein samaiseen hengenvetoon suhtautuu ivallisesti muslimitaustaisten perheiden lasten henkiseen koskemattomuuteen? Uskottava on silmiään.

Osa puolestaan heittäytyy tyystin tietämättömäksi käsitteen ”henkinen koskemattomuus” merkityksestä. Kysellään sen perään, että mahtaako sellaista oikeutta lapsella ollakaan. Surullisen puolensa tähän asiaan tuo se, että saatetaan julkisesti mainostaa olevansa isä. Hetken miettimisen jälkeen kantasuomalaisuutta ”puolustavan” isän sisältä kuoriutuu ”aikuinen”, joka määrittelee lapsensa oikeudeksi olla saamatta edes vähäisessäkään määrin tietoa muistakin kulttuureista, kuin ylevästä suomalaisuudesta. Siis, oman lapsen henkinen koskemattomuus määritellään vastoin lapsen luontaista sisäistä orientaatiota olla ympäröivän maailman suhteen utelias. Laput silmillä kulkeva aikuinen haluaa laputtaa myös lapsensa silmät ja tehdä myös lapsestaan oman kapean ja ahdasmielisen maailmankatsomuksen vanki jo pienestä pitäen. ”Katso lapseni, eivät ne koulussa tiedä mitään sinun parhaastasi mutta isi tietää, että sinunkin tulevaisuutesi on turvattu, kun tehdään muslimiperheiden lapsille selväksi heidän alempiarvoinen asemansa”, saarnaavat nämä aikamme ”profeetat”.

Lukuisat suomalaiset poliitikot ja valitettavasti myös asiantuntijat antavat siunauksensa vastajihadistien levittämälle sanomalle, jonka mukaan islam uskontona on lähtökohtaisesti väkivaltaa kylvävä ideologia; sivistystä on vain täällä lännessä ja mehän vain sodimme milloin minkäkin hyvän asian puolesta.

Tähän on tultu. Mutta onneksi lähes jokaiseen meistä ihmisistä on istutettu mahdollisuus muuttua myös parempaan suuntaan. Pannaan sittenkin käsi sydämelle ja hieman pohditaan, että missä todellisuudessa mennään. Ääri-ideologioiden pauloistakin voi päästä irti, jos antaa siihen mahdollisuuden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Tähän on tultu. Mutta onneksi lähes jokaiseen meistä ihmisistä on istutettu mahdollisuus muuttua myös parempaan suuntaan. Pannaan sittenkin käsi sydämelle ja hieman pohditaan, että missä todellisuudessa mennään. Ääri-ideologioiden pauloistakin voi päästä irti, jos antaa siihen mahdollisuuden."

Eräs myönteinen esimerkki ääri-ideologiasta irrottautumisesta on Suomen uusnatsien Vastarinta-liikkeen perustajan irrottautuminen uusnatsismista:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/entinen-uusna...

Vastajihadistit, kuten Suomi Ensin, FDL jne., ovat oma lukunsa oikeistoradikalismin/äärioikeiston kirjossa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kenen etuihin ja oikleuksiin kuuluu julman ideologian pönkittäminen? Koraanin luku ja sen mukana tulevat arabiankieliset tappouhkaukset "vääräuskoisille" ovat joka ikisen lapsen "henkisen koskemattomuuden" loukkaamista. Kun ne lapset eivät ole Muhammedia valinneet eivätkä toivoneet elämäänsä, eikä Muhammed tuo heidän elämäänsä mitään hyvää. On anteeksiantamatonta, miten tuolla koulussa meneteltiin. Islamismin levittäminen ei ole kenenkään lapsen etu, eikä islamismin julistaminen ja levittäminen kuulu kouluun, ja tämän mielipiteen esittäminen ei totta totisesti ole rasismia.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Eikö sitten olisi parasta, ettei koulussa olisi minkään uskonnon opetusta tai oltaisiin kertomatta mistään maailman uskonnoista yhtään mitään?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Uskonnoista täytyy kertoa neutraalisti. Koraanin luku tappokäskyineen ilman sitä seuraavaa kriittistä tarkastelua ei käy missään tapauksessa. Ja pahoin pelkään, ettei islamin kriittinen tarkastelu taas ole sallittua, koska se tulkitaan "islamofobiaksi" ellei jopa "rasismiksi". ja tässä on se huutava epäkohta, jota voisimme kaikki miettiä, etenkin kun tappokäsky jälleen kerran on Euroopassa pantu täytäntöön - "ramadanin kunniaksi".

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #15

"Koraanin luku tappokäskyineen ilman sitä seuraavaa kriittistä tarkastelua ei käy missään tapauksessa."

Onko joku jo todistettavasti kertonut että "tappokäskyä" nimenomaan julistettiin tuossa koulun aamunavauksessa, linkkiä faktaan?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#3 "Maahanmuuttajalasten perusoikeuksiin kuuluu henkinen koskemattomuus"

"On suorastaan järkyttävää huomata miten kylmäkiskoisesti aikuiset ihmiset voivatkaan suhtautua maahanmuuttajalapsiin; henkistä koskemattomuutta pidetään suorastaan pilkkana"

Mitä tarkoittaa henkinen koskemattomuus perusoikeutena ja kuka on pitänyt sitä pilkkanaan? Millä tavalla ja mitä sellaisesta pitäisi seurata? Miten pilkkana pitäminen on osoitettu todeksi? Entä kuka on suhtautunut kylmäkiskoisesti maahanmuuttajalapsiin? Miten tämä osoitetaan todeksi ja mitä siitä pitäisi seurata? Kenelle?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Et näköjään kykene yksilöimään, että kuka on tehnyt ja mitä on tehnyt ja että tapahtuiko jossain jokin virhe. Ja että mitä tällaisesta pitäisi seurata. Tyhjää lätinää, siis.

Henkinen koskemattomuus perusoikeutena on ajatuksena mielenkiintoinen. Mitä se tarkoittaa ja missä tällainen perusoikeus on säädetty?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #6

Turha samaa asiaa on moneen kertaan kirjoittaa, jos jollain on vaikeus ymmärtää lukemaansa.

"Tyhjää lätinää, siis."
Kertoo todella paljon sinusta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #7

"Turha samaa asiaa on moneen kertaan kirjoittaa, jos jollain on vaikeus ymmärtää lukemaansa."

Joskus tosiaan saattaa olla luetun ymmärtämisessä vaikeuksia. Tässä tapauksessa olisi kuitenkin mukava lukea selkeästi ja yksilöidysti, että kuka teki ja mitä ja missä tapahtui virhe. Jos kukaan ei tehnyt mitään eikä virheitäkään sattunut, niin näyttää siltä, että tällainen kauhistelu on turhaa.

Ja edelleen olisi mukava kuulla lisää tuosta henkisestä koskemattomuudesta perusoikeutena. Vai onko sellaista perusoikeutta edes olemassa?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #8

Oletko koskaan vilkaissut Euroopan unionin perusoikeuskirjaa? Kannattaisi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #9

Itse asiassa olen. Sielläkään ei puhuta mitään henkisestä koskemattomuudesta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #11

Kappas, niinpäs olikin. Enää pitäisi tietää miten tässä tapauksessa on jokin henkistä koskemattomuutta loukattu. Ja kuka loukkasi.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Mielenosoittajat loukkasivat erityisesti maahanmuuttajataustaisten oppilaiden henkistä koskemattomuutta mutta myös laajemmassa perspektiivissä tarkasteltuna kaikkien oppilaiden henkistä koskemattomuutta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ainakaan tämän jutun mukaan mitään isompaa virhettä ei ole tapahtunut.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222226-poliisi-ko...

Eri asia sitten on se, onko ylipäätään järkevää osoittaa mieltä koulun lähistöllä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Eri asia sitten on se, onko ylipäätään järkevää osoittaa mieltä koulun lähistöllä."
Tulihan sieltä asiaakin. =)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset