Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto ja pervonormatiivisuus

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja kristillisdemokraattien kuntapoliitikko Susanna Koivula esittää jälleen kerran HLBTI-vähemmistöjä keinolla millä hyvänsä riepottelemaan pyrkiviä näkemyksiään. Koivulan johtaman yhdistyksen sivuilla ja US Puheenvuorossa julkaistu kirjoitus maalaa sukupuolivähemmistöistä ei lainkaan mairittelevaa kuvaa. Koivula iskee seksuaalivähemmistöjen päälle pervonormatiivinen -leiman.

Koivula on saanut innoituksen kirjoitukseensa keskiviikkona 11.5. esitetystä Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmasta, missä ollaan Koivulan mielestä ilmaistu moniavioisuutta ja translain uudistamista koskien liian myönteisiä näkemyksiä.

… Ei Enbuske, Veitola ja Salminen vain huulta heittäneet ohjelmassaan, vaan tarkkaan harkittu poliittinen agenda loisti meikkivoiteiden alta. Translain uudistamis-aikeille yritetään saada pontta muokkaamalla yleistä mielipidettä sitä puoltavaksi. Kansalaisten totuttaminen ja turruttaminen … on tapa raivata jalansijaa pervonormatiivisuudelle. Tämä hallitus ei ole lähtenyt translain uudistuksiin ja toivottavasti seuraava hallitus olisi asiassa yhtä jämäkkä ja laittaisi jotain tolkkua myös Opetushallituksen tasa-arvo-oppaisiin …”, toteaa Koivula kirjoituksessaan.

Koivulan kirjoitukseen pääsee tästä.

Termi pervonormatiivinen on Aito avioliitto -yhdistyksen pääideologi professori Tapio Puolimatkan HLBTI-vähemmistöjen halventamiseksi sekä homo- ja transfobisen yleisön hauskuuttamiseksi kehittelemä sana, jota yritetään juurruttaa uudissanaksi.

Arkikielessä käytetty sana pervo (l. perverssi) viittaa sairaalloisuuteen, epänormaaliuteen, saastaisuuteen, luonnottomuuteen, luonnonvastaisuuteen ja kieroutuneisuuteen.

Termin pervonormatiivinen viljeleminen on yksi lukuisista indikaattoreista, jotka kertovat siitä ihmisarvoa loukkaavasta asenteesta, jolla Aito avioliitto -yhdistys ja sitä lähellä olevat poliittiset toimijat suhtautuvat HLBTI-vähemmistöihin.

Tästä kaikesta on leikki kaukana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Onneksi elämme maassa, jossa nuo Koivulat ja Puolimatkat edustavat vain pientä vähemmistöä.

Aito Avioliitto-liikettä voi verrata vaikkapa Suomen uusnatseihin. Pieni porukka saa kokoonsa nähden aivan liikaa huomiota.

Ja ilman nettiä nuo tyypit tuskin olisivat koskaan löytäneet toisiaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Melkoisen vainoharhaista porukkaa ovat ja aina vaan pahemmaksi tuntuu menevän.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Aa on hurmosnormatiivinen yhdistys. Jokseenkin pervoa monesta näkökulmasta katsottua.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

"Aito Avioliitto-liikettä voi verrata vaikkapa Suomen uusnatseihin. "

Eikö Uusi Suomessa ole ylläpitäjää???

Entä onko blogistin mielestä asiallista rinnastaa uusnatseiksi henkilöitä, joiden mielestä avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto, pitäytyvät faktoihin sukupuolten määrässä (kaksi) tai suhtautuvat kriittisesti polyamoriseen suhteeseen lasten kasvualustana??

Haloo!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Luehan uudelleen. Rinnastan tässä AA-liikkeen uusnatseihin ainoastaan määrän ja vaikuttavuuden kannalta. En aatteelisesti.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei Aa-liikettä tosiaankaan aatteellisesti ole rinnastettu uusnatsismiin. Siitä ei ole kysymys.

Yhdistyksenne pitää avioliittoa naisen ja miehen välisenä. Niin myös esim. Seta, joka pitää avioliittoa sen lisäksi myös samansukupuolisten välisenä, nykyisen avioliittolakimme mukaisesti. Dikotominen biologinen sukupuolikäsitys on approksimaatio, josta kiinnipitäminen on myös menneisyydessä pitäytymistä. Biologia on mutkikkaampaa kuin mihin mukavuushaluisuus tukeutuu, puhumattakaan muusta sukupuolisuuden määrittelystä.

Jos yhdistyksenne keskittyisi elämään nykyisyydessä, edistämään kaikenlaisten perheiden hyvinvointia ja käyttämään vähemmän leimakirveitä, kuten totalitarismi ja pervottelu, saattaisitte jopa saada jonkinlaista myönteistä vastakaikua kuplanne ulkopuolelta.

Ette te natseja ole. Kukaan ei siis ole niin väittänyt näistä keskustelijoista. Osoittakaa, ettei yhdistyksenne ole sosiosadistinen ja syrjivä. Siinäpä teille työsarkaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Pervo eli queer on jo kolmekymmentä vuotta sitten otettu peforatiivista voimauttavaksi sanaksi.

Sen sijaan pervonormatiivisuus lienee käsitteellinen oksymoroni. Homonormatiivisuuden kritiikki sen sijaan on ihan oikeutettua.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Kaikesta huolimatta en usko, että yksikään seksuaalivähemmistöön kuuluva haluaa tai hyväksyy itseään kutsuttavan pervoksi, joka suomenkielessä on sama kuin perverssi.
On eriasia miten sana queer mielletään englanninkielessä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tai me ns. pervot teemme pervosta positiivisen ilmauksen. Sanojen merkitys muuttuu olosuhteiden muuttuessa. Jo lähitulevaisuudessa pervo saattaa tarkoittaa ihmisten mielissä jotakin ihan muuta, mitä kristityt alun alkujaan tarkoittivat;)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Seuraava siis englannin kielen sanasta queer:

"Queer on ihminen, joka ei halua välttämättä määrittää itseään seksuaaliselta suuntautumiseltaan tai sukupuoleltaan mihinkään suuntaan. Queer on myös ajattelumalli, jossa pyritään irti ahtaista rooleista ja normeista.

Sanalle ei ole vakiintunut hyvää suomennosta.

Queer tai Q-kirjain voi tarkoittaa myös normit kyseenalaistavaa identiteettiä. Sanaa käytetään joskus myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen synonyyminä."

http://www.pirkanmaanseta.fi/seksuaalisen-suuntaut...

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kun perverssi alunalkaen..latinaksi pervers..tarkoittaa kieroutunutta,joutuu toteamaan,että Koivulan porukka taitaa olla,ennemminkin ja enemmän perverssi,kuin me homot..ihan Koivulaa varten tähän..se,että on homo ei ole perverssiä paitsi jos halutaan käyttää sitä poikkeavaa kuvaavana sanana,jota se myös on..kun puhutaan sittenperverssistä seksistä..siis..seksistä,nii mitä eroa ja väliä on sillä ollaanko homoja vaiko heteroja aitojakin aidoimmissa avioliitoissa ja perheissä..hienommissa ja huonommissa ja pyhimmissäkin perheissä tehdään yhtä jos toista kivaa ja myös ei ensinkään kivaa..joten..kieroutunutta ja poikkeavaa riittää.Hömppäuskonnolla ja hömppätieteillä asiat yritetään piilotella sitten.Niin ja jonkun pitäis kai Koivulallekkin kertoa,että jos katsoo viihdettä totisena,kuin torven soittaja niin..no kannattaako?

Noh...sitten kokonaan muuta..sulla nääs,kun näyttää tuo sukunimi hieman lisääntyneen..perheesikö on lisääntynyt :) Vesa-Mattiko? Tai kenties olette olleet yksissä jo pitempäänkin..joka tapauksessa vanhan sedän iso hali ja lämpimät onnittelut molemille..kerro eteenpäin..
saate sanoiksi kolmenkymmenenviiden vuoden kokemuksella yhden ja saman rontin kanssa..kyllä se siitä.- :))

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

;) kiitos Hannu onnittelut meni perille.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Onnittelut myös täältä :)

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pervo on suomennos sanasta queer, jota käytetään laajasti englannin kielessä HLBTI-vähemmistöjöihin viitatessa. Esimerkiksi yksi feminismin muotokin on queer-feminismi. Suomessa yliopistotasolla on järjestetty pervokonferenssikin, jossa puhuhuttiin esimerkiksi pervoperheiden asemasta. Joskus sana queer suomennetaan pervoksi, joskus käytetään queer-sanaa, kuten queer-tutkimus. https://fi.wikipedia.org/wiki/Queer-tutkimus

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Pervo ei ole suomennos englannin kielen adjektiivista queer. Sanalle ei ole vakiintunut hyvää suomennosta.

Frank Halloway

Tiedättekö itsekään kumpaa haluatte:

Etteivät perusheterot pitäisi seksuaalivähemmistöjen edustajien orientaatiota epänormaalina vai etteivät he käyttäisi mitään sanaa ilmaisemaan tätä kantaansa?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Ensinnäkin mikä on perushetero? Onko sitten olemassa myös perushomo?
Sinulle varmaankin on ok jos sinuakin saa kuvata pervoksi olipa seksuaalinen suuntautumisesi sitten mikä tahansa..?

Frank Halloway

Kysyinkö niin pahan, että se tuli työnnetyksi pois mielen päältä?

Minä taas vastaan, sillä olenhan tullut tänne keskustelemaan. Minä olen perushetero; suurin osa maailman ihmisistä ja muista eläimistä on. Perushomoja on olemassa toki myös. Minua saa täysin vapaasti kuvata pervoksi; en ole tässä suhteessa niin helvetin herkkähipiäinen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #18

Jep, kiitos vastauksesta, kantasi tulikin täysin selväksi.

Mitä tulee kysymykseesi, pidän outona ajatustasi siitä, että Perusheteron tulisi ylipäätään pitää seksuaalivähemmistöjen edustajien orientaatiota epänormaalina tai että Perusheterot kuvaavat heitä pervoiksi.

Surullista jos nuo ovat mielestäsi vaihtoehdot. Tuskinpa kyse on siitä miten vähemmistöön kuuluvat haluaisivat vaan ennemminkin Perusheteroiden pakonomaisesta tarpeesta päästä määrittelemään.

En tässä minäkään mikään herkkähipiä ole, vaikka en tuollaista ajattelua ymmärrä, jokainen meistä on omanlaisensa, eikö sen pitäisi riittää?

Eräillä on vaan todella suuri tarve nähdä itsensä ja oma maailmankuvansa ainoana oikeana sekä sallittuna asiana, kaikki poikkeava on väärää, pervoa tai maailmanlopun aiheuttavaa.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #22

Et tule koskaan voimaan mitään sille, miten toiset sinusta ajattelevat. Tämä on yksi elämän totuuksista. On oma asiasi - jopa vastuusi - löytää ilo tästäkin epämukavasta tosiasiasta. Noihin riittämättömyyden tunteisiin en edes lähde ottamaan kantaa; ei täällä kallonkutistajan hommia voi tehdä.

Jokaisella meistä on mielestään oikea maailmankuva, ei ainoastaan eräillä.

Ja vastaa toki aiemmin esittämääni kysymykseen. Kumpaa haluat?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #23

"Et tule koskaan voimaan mitään sille, miten toiset sinusta ajattelevat. Tämä on yksi elämän totuuksista."
Eiköhän tuo sama koske ihan sinuakin.

Kukaan täällä ei ole edes yrittänyt tehdä kallonkutistajan hommia.

Vastausta tuollaiseen pölvästiin joko tai kysymykseen jätän sinut miettimään ihan itseksesi.

Tämä jääköön tähän, ei tuosta asiasta ainakaan sinun kanssa tule minkäänlaista järkevää keskustelua. Kiitos ja heippa.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #27

Koskee tietenkin. Minä vaan näytän asian hyväksyneen ja - ennen kaikkea - löytäneen siitä ilon. Sinä vielä etsiskelet kinttupolkuja.

Se ei edes ollut joko tai - kysymys. Kysyin siinä kumpaa vaihtoehdoista uskot haluavasi sen jälkeen kun olet viettänyt lyhyen itsetutkiskelun hetken. Kolmas vaihtoehto oli nimenomaan se, ettet yksinkertaisesti tiedä kumpaa haluat. Ja tämän sinä valitsit.

Poittini on siinä, ettet voi kontrolloida sitä, mitä kukakin seksuaalivähemmistöistä ajattelee. Tämä on mahdotonta. Jäljelle jää siis kielen käytön kontrolli; tätähän nimenomaan teet. Keksit hatusta, että jokin sana (joka ei ole mitään muuta kuin työkalu) on paha ja huomaatkin jo rientäväsi ritarifantasioissasi lohikäärmettä vastaan.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #34

Mitäpä jos et sanelisi sieltä minun valintoja.
Kyllä minä kuule olen polkuni löytänyt jo kauan sitten, ei tarvitse enää etsiskellä. Sitäpaitsi kinttupolut ei oikein minun juttuni, vähän pitää olla leveyttäkin.

Pointtini on ettet voi kontrolloida mitä ajattelen Perusheteron ajatuksista. Se on mahdotonta myöskin.

Eiköhän noita hatusta keksijöitä löydy jostain ihan muualta, kuten tuo kirjoitus osoittaa, siellä jopa valmiina sinulle linkki sinne missä noita sanoja vedellään hatusta ja lanseerataan oikein urakalla.

Mitä muuten tulee kommenttiisi niin itselläsi taitaa olla vilkas mielikuvitus ja ritarileikit jääneet aikoinaan leikkimättä.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #37

Valintasi on ollut kirjoittaa ja julkaista blogiteksti, jossa joko paheksut perusheteroiden avoimen epäilevää suhtautumista seksuaalivähemmistöihin tai perusheteroiden lanseeraaman sanan "pervonormatiivinen" käyttöä heidän kyseisen kantansa ilmaisemiseksi.

Minä en ottanut selvää kummasta on tarkalleen ottaen kyse. Epäilin myös vahvasti, että et tiedä sitä itsekään. Niinpä kysyin. Loppuhan oli siis historiaa.

Do not get me wrong, en ole poliitikko tai kadullamarssija. Olen enemmänkin tyyppiä: soittakaa hovimestarilleni kun sota on ohi. Tarjoan ainoastaan kanssaihmisilleni peilin, josta voi nähdä oman ajattelunsa eksaktiuden puutteen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mika, lohdullinen saavutus kuitenkin, että sait pumpattua yhden vastauksen kysymykseesi perusheteron määritelmästä n 10 tunnin väännön jälkeen. Perusheterous ei tarkoita suinkaan välttämättä arvokonservatiivista heteroutta, jota jäljempänä edustetaan ja jota käytetään selittämään pervottelutarvetta.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Perverssileiman heittely kyllä aiheuttaa niinkuin Hannu selosti ja muillakin tavoilla varjon ihan kaiken seksuaalisuuden päälle.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Arkikielessä käytetty sana pervo (l. perverssi) viittaa sairaalloisuuteen, epänormaaliuteen, saastaisuuteen, luonnottomuuteen, luonnonvastaisuuteen ja kieroutuneisuuteen."

Jep. Ja miten minusta tuntuu, että nimenomaan nämä Aito avioliitto-piirit ovat pervouden asiantuntijoita. Pieni vilkaisu näiden piirien sosiaalisen median tuotoksiin kertoo paljon.

Tapio Puolimatkan ja Susanna Koivulan tarkoitusperät pervonormatiivisuus-käsitteen levittämisen suhteen kyllä tiedetään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aito avioliittolaiset ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin me muutkin, mutta ei heidän toimintansa ole toisaalta ihan normaalia. Pitääkö heidän tuputtaa Aito aviollisuuttaan ihan kaikkialle?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos aiturimme jossain ovat onnistuneet, on meriitiksi laskettava ToF-kuvaston saattaminen kansan rivien silmien eteen ja huulille.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Kieltä voi käyttää antamaan jollekin vaikka kielteisen vivahteen, mutta itse kielen manipulointi ei onnistu - ainakaan toivotulla tavalla.

2040-luvulla pervonormativisti voi olla tunnettu pilkallinen yleisnimi porukalle, jotka vuosikymmeniä sitten vastustivat kaikkea nykyään (2040-luvulla) normaalia parinmuodostusta, lisääntymistä ja itse biologiaa.

Noin pienet piirit eivät hävityn sotansa viimeisissä taistoissa muuta kehityksen kulkua termejä lanseeraamalla. Kaikki tuollainen kääntyy lopulta heitä itseään vastaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

EIköhän vapaassa maassa saa kaikki mielipiteensä esittää, ei mua ainakaan kauheasti pelota. :)

Antaa kaikkien kukkien kukkia, ja eipä sitä voi kieltää ihmisiltä, jos ne uskovat vain aitoon avioliittoon ja pelkäävät kaikkea uutta.

Mulle on ihan sama ketä kenenkin kanssa kuksii, ja mun mielestä se ei kellekään kuulu.

Mutta turha tätä on niin kauheasti kohkata, antaa niiden touhuta.

Jore Puusa

Olen aina ihmtetellyt miksi ihmisiä kiinnostaa toisten ihmisten sukupuolielämän riepottelu.
Ratkaisu voi löytyä ns Edgar Hoover syndroomasta. Hoover oli FBI:n johtaja ja homo. Hän tuhosi vainoissaan suuren määrän homoja ja teki heidän elämästään helvetin.
Siis käänteistä toimintaa.
Luultavasti seksuaalisia toimintoja sairaaloisen kiinteästi riepottelevilla on itsellään ahdistus omasta piilossa olevasta taipumuksestaan.
live and let live.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"live and let live"

Jetsulleen näin!

Tuppaa olemaan niin, että Aito avioliitto -väen taustoissakin vaikuttavilla kirkon sisäisillä ja vapaiden suuntien herätysliikkeillä on vakiintuneena "hengellisenä" perintönä saarnat/kirjallisuus, joissa mässäillään mitä yksityiskohtaisemmilla kuvauksilla kaikesta siitä, mihin kansankielessäkin pervoudella viitataan.

Tavallisen ns. ei-uskovaisen ihmisen mielikuvitus ei monestikaan riitä kuvittelemaan kaikkea sitä, mihin ns. uskovaisten mieli yltää.

Onhan noita esimerkkejä tapauksista, joissa lankeemus on "käynyt suureksi" eräillä saarnamiehillä, jotka ovat saarnanneet ja/tai kirjoittaneet noista "kauhistuttavista synneistä" mitä kiihkeimmin. Poliitikoistakin löytyy vastaavia tapauksia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Koivulan mukaan tuossa kyseisessä tv-ohjelmassa "translain uudistamista hinguttiin ja iloittiin siitä, että mitään ei paheksuta enää paitsi kunniallisuutta".

Minusta transsukupuolinen on yhtä kunniallinen ja siveellinen kuin kuka tahansa sukupuoleensa tyytyväkin. Kunniallisuus tai siveellisyys ei liity seksuaalisuuteemme eikä sukupuoleemme.

Oli Koivulan blogissa hyvääkin: Koivula hyökätessään polyamoriaa vastaan myönsi kirjoituksessaan samalla, ettei Raamattu sellaisenaan käy Kristillisen (KD), yhteiskunnan eikä kirkonkaan ohjeeksi. Raamatussahan polygamia on hyväksytty avioliittomuoto. Raamatussa monissa kohdin ohjeistetaan, miten eletään polyamorisessa avioliitossa. Raamatun kyseenalaistaminen elämän ohjeena on suuren luokan myönnytys Koivulalta.

Vaikka myönnytys oli positiivista, ei toteutus ollut edelleenkään kovin hyvä. Koivulalla ei ole oikeutta puuttua aikuisten ihmisten välisiin suhteisiin eikä moralisoida ihmisten valintoja.

Normatiivisuus on tukahduttava ja halvaannuttava ominaisuus. Toivon kaikesta huolimatta kaikille koivuloille vapautumista normatiivisuudesta ja kaikkea muutakin hyvää!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Puheenvuoron kirjoitusohjeita ja ehtoja kannattaa myös palauttaa mieleen. Lyhyen seurannan perusteella on hyvin mahdollista, että seurassamme on jälleen feikkiprofiili. Reinkarnaatiotkin ovat haamujen keskuudessa yleisiä. Epäilyttävät voi aina jättää toimituksen selvitettäviksi.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Lyhyen seurannan perusteella on hyvin mahdollista, että seurassamme on jälleen feikkiprofiili."

Kiinnitin itse myös huomion samaan asiaan...kuolleetkin voi kummitella, kaikki on mahdollista. :)

Käyttäjän MiikaN kuva
Miika Niemitalo

Susanna Koivula tykkää ratsastaa sananvapauden riistolla kun hän kirjoittelee raapustuksiaan... heidän sananvapauttaan rajoitetaan jne... no Susanna Koivula harrastaa itsekkin tätä sananvapauden riistoa..... ainakin minun kohdalla :D rakastan tätä ironiaa/kaksinaamaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset