Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto ja totalitarismi

Nais- ja miesparien siviiliavioliitot mahdollistanut tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö astui voimaan 1.3. Kyseisen lainsäädännöllisen muutoksen vaikutuspiiriin eivät kuulu uskonnolliset yhdyskunnat. Tällainen yhdyskunta on esimerkiksi Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Kansalaisaloite, jonka pohjalta eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön, totesi selkeästi seuraavaa:

… Evankelis-luterilaisella kirkolla ja muilla uskonnollisilla yhdyskunnilla on tällä hetkellä oikeus asettaa uskonnosta johtuvia lisäedellytyksiä avioliittoon vihkimiselle, ja näin olisi myös jatkossa. Uskonnollinen yhdyskunta voi esimerkiksi päättää, että he vihkivät avioliittoon vain eri sukupuolta olevia pareja. Tasa-arvoisen avioliittolain myötä evankelis-luterilainen kirkko ja muut uskonnolliset yhdyskunnat saavat edelleen itse päättää, miten suhtautuvat samaa sukupuolta olevien avioliittoon ...

Varsin hyvin tietoisena edellä ilmenevästä tosiasiasta, samaa sukupuolta olevien parien siviiliavioliittojen kieltämiseen pyrkivä Aito avioliitto -yhdistys jatkaa valheiden levittämistä sateenkaariyhteisöä syyttävällä sormella osoitellen.

Viimeisimmät Aito avioliitto -juorut, joita levitetään täällä US Puheenvuorossa, ”tietävät” kertoilla meille sateenkaariyhteisön normeineen olevan syyllinen yhdenvertaisuusvaltuutetun lausuntoon, missä kirkkoa pyydetään harkitsemaan homoparien vihkimistä tai ainakin tilojensa antamista samaa sukupuolta oleville pareille siviilivihkimisen jälkeisiä hääjuhlia varten.

Ajatella.

Ilmeisesti Aito avioliitto -yhdistyksen mielestä mikään yhteiskunnallinen toimija ei voi esittää edes pientä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kannalta myönteistä inahdustakaan ilman, että kaiken taustalla on jokin suuri homoagenda ja -salaliitto, -normeista nyt puhumattakaan.

Kansanryhmän demonisoimiseksi tarkoitetut salaliittoteoriat olivat varsin tuttuja totalitarismissa nimeltä natsi-Saksa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Meillä on myös olemassa laillisuusperiaate, jonka mukaan tämä asia ei ole demonisoimista. Inahduksen oikeampi esittäjä olisikin kansanedustuslaitos.
http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:laillisuusperiaate_hallinnossa_(valtios%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6oikeus)
http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23652...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Yhdenvertaisuuslaki säädettiin aikana, jolloin avioliittolain muutos oli hamassa tulevaisuudessa ja kaikkiaan epävarmaa. Koska monissa uskonnollisissa yhteisöissä, mukaan lukien kansankirkkomme, on jumiuduttu vuosituhansien takaisiin käsityksiin ihmisistä, rakkaudesta ja seksuaalisuudesta, oli yhdenvertaisuuslakia valmisteltaessa ilmeisimmin varmistettava, että uskonnolliset yhteisöt voivat laillisesti jatkaa yhdenvertaisuusperiaatteen vastaista toimintaansa.

Kun kerran syrjintä kuuluu yhden katsannon mukaan uskonnonharjoittamiseen, pitäähän sille tarjota edellytykset sulkemalla kyseinen venyvä ja vanuva käsite yhdenvertaisuuslain sovellusalueen ulkopuolelle.

Aivan oikein referoit Tahdon 2013 -aloitetta suhteessa uskonnollisten yhdyskuntien oikeudesta edelleen päättää suhtautumisestaan avioliittoon. Niin tosiaankin on. Asia ei muuttunut tasa-arvoisen avioliittolain myötä. Sen sijaan yhdenvertaisuuslain sovellusalan rajauksien ristiriita vallitsevan avioliittolain suhteen on nyt maallikon näkökulmasta selvä.

Kansankirkkomme kirkolliskokous lähetti avioliittoa koskevan aloitteen valiokuntakäsittelyyn, joka sinänsä on jo merkki keskustelun tärkeydestä. Helppoahan tästä aloitteesta on osoittaa sormella vähemmistöä vaikka taustalla todellisuudessa on laajan yhteiskunnallisen ilmapiirin muutos. Jos muutos ei heijastu uskonnollisiin yhdyskuntiin sisältä käsin, on todennäköistä, että niistä tulee entistä selvemmin suljettuja reservaatteja omine sääntöineen.

Jore Puusa

Homovainoajien taustalla on usein muuta - kuin maailmankatsomus.
FBI:n päällikkö Edgra Hoover oli homoseksuaalivainoistaan kuuluisa. Hän tuhosi useita taiteilijoita ym toimillaan.
Ja. Hän oli itse homoseksuaali, eli yhdessä miehen kanssa.
Usein se valtava ahdistus - joka seuraa omasta suuntautumisesta- kääntyy vastaan samaa suuntaumista omaaviin. Ikäänkuin riistämäällä toisilta oikeus omaan elämään saadaan oikeutus omalle "väärin" elämiselle.
Ja näitähän meillä on ollut Suomessakin.
Jos joku vastustaa sairaan raivokkaasti - jotain seksuaalista suuntautumista kannattaa ajatella onko hänellä itsellään suuri tuska omastaan.
Muuten nämä aitoavioliitot sun muut porukat ovat puhtaasti poliittisia. En hetkeäkään politiikkaa suomessa 40 vuotta kuvanneena usko että kenelläkään --jotenkin asennoituvalla oli mitään kinnekohtaa itse taustalla olevaan aatteeseen. Kunhan kiljuvat, kun sillätavoin pääsee eteenpäin. Persujen ministerit ovat siinä puolueessa - koska muissa eivät oli päässeet edes ehdolle. Touhu on raadollisen laskelmoivaa ja moni poliitikko tai yhden asian ajaja lienee sosiopaatti tai/ja narsisti. Sen näkee, kun istuu heidän kanssaan haastatteluissa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä se on kiistämätön tosiasia, että Aito avioliitto -yhdistys sanomineen istuu varsin luontevasti ympäri läntistäkin maailmaa jylläävään arvokonservatiiviin oikeistopopulistiseen virtaukseen, jonka aallonharjalla Suomessa pyrkivät surffailemaan etenkin PS ja KD sekä niitä lähellä olevat poliittiset ulokkeet ja piirit.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mitä tulee HLBTI-vastaisiin salaliittoteorioihin, professori Puolimatka esitti 7.6.2015 US Puheenvuorossa seuraavan salaliittoteorian:

"Vaikka useimmat sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat mieltävätkin tukevansa sorrettua vähemmistöryhmää, sukupuolineutraalin avioliittolain idea on peräisin upporikkaiden miesten eliittipiireistä Yhdysvalloista ja sitä propagoidaan kaikkialla maailmassa heidän rahoillaan. Upporikkaat, pääasiassa valkoihoiseen eliittiin kuuluvat miehet ovat suurella rahalla palkanneet mainonnan ammattilaisia esittämään itsensä sorrettuna vähemmistönä.

Tämän mainoskampanjan ytimenä on väittää, että nämä rikkaat eliitin miehet ovat viattomia sorron uhreja ja ansaitsevat myötätuntomme. Meille uskotellaan, että heillä on syntymästään saakka ollut tietynlainen seksuaalinen suuntautuminen, joka on muuttumaton ja tekee heille mahdolliseksi löytää onni ainoastaan samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Voimmeko kieltää heiltä tämän onnen pikkumaisuutemme takia?"

http://tapiopuolimatka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset