Miksu Mäenpää-Louekoski

Saarakkalan musta lista haiskahtaa totalitarismilta

Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan maaliskuun loppupuolella virallisilla sivuillaan julkaisema ”homorummutus”-kirjoitus on noussut viime päivinä otsikoihin. Kirjoituksessa Saarakkala ottaa hampaisiinsa homojen oikeuksia tasa-arvoisen avioliittolain ympärillä käydyn yhteiskunnallisen keskustelun yhteydessä puolustaneet yritykset ja yhteisöt, joita tulee ”tarkkailla”. Saarakkala esittää kirjoituksessa niin sanotun mustan listan, joka on mittava.

Rasismi on potentiaalinen uhka yhteiskunnalliselle koheesiolle, mutta homorummutus ei, sillä homorummutus on jo uhannut ja uhkaa parhaillaankin yhteiskunnallista koheesiota. Toivottavasti ilmiö saadaan kuriin tai laantuu, nyt kun homorummuttajat ovat saaneet, mitä ovat halunneet. Jäljet kuitenkin pelottavat”, toteaa Saarakkala kirjoituksessaan.

Saarakkala yrittää kirjoituksessaan piirtää ”homorummutuksesta” totalitarismin makuisen kuvan samalla itse unohtaen sen, mitä hänen laatimansa musta lista viestittää.

Teko on varsin vakava hallituspuoluetta edustavalle kansanedustajalle ja omiaan luomaan kyseenalaista kuvaa Suomesta länsimaisten demokratioiden joukossa.

Tuoreessa muistissa on pääministeri Juha Sipilän sähköpostisekoiluista aiheutunut kolaus maan maineelle median vapautta mittaavassa kansainvälisessä vertailussa.

Saarakkalan kirjoitukseen pääsee tästä.


Ilkka (26.4.): Saarakkala ruotii blogissaan homorummutusta: Mukana lista niistä, joita pitää tarkkailla

Ilkka (26.4.): Asiatonta ja surkuhupaisaa, sanovat Saarakkalan listalle päässeet

Ilkka (27.4.): Saarakkala kiistää Setan vpj:n väitteet: Koiviston tulkinta on vääristelyä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset